Fórum kezdőlap  »  Egyéb  »  Társalgó  »  Te? Hogy jutottál Macidhoz?
Összes oldal: 2
2

Aktív
Bejegyzések: 327
#51 - 2008. május 21. @ 11:53 | mellőzöm  

Vettem egyet, kettőt.... hármat, nem is, négyet.

Most annyi van, de csak egyet használok, a többi veterán.

Majd kiállítom, vagy mi.

Tényleg… miért is nem szervez valaki egy kiállítást. Szerintem összedobnánk jó néhány régi gépet.

Aláírás 

iMac Alu

Veterán
Bejegyzések: 1403
#52 - 2008. május 21. @ 12:07 | mellőzöm  

Anno 2005-ben lattam egyszerre futni PS,IL,ID,FLASH,DW combot1 G4 iMac-en es csak csinlata dolgat. Az akkori elvonalbeli PC-m messze nem tudta ezt. Akkor dontottem elobb vagy utobb nekem is lesz ilyenem. Eljott az Intel-es valtas es 2006-ban megvettem a MBP-t. Notebook kellett mindenkepp a hordozhatosaga miatt. Azota nagy megelegedessel hasznalom. Bovitettem 2GB ram-ra es vettem hozza 1 kulso DVD-irot, hogy ne a belso kopjon.

Aláírás 

..flickr..

MacBookPro Core Duo 2GHZ

Aktív
Bejegyzések: 53
#53 - 2008. május 21. @ 12:10 | mellőzöm  

Én a Maces karrieremet egy Umax Pulsar 200 MHz-es Mac klónnal kezdtem, aztán egy PowerMac G4 DA 466 Mhz (+ feltúrbózva egy Sonnet Encore G4 1400 Mhz-es CPU-val), majd egy használt Dual G5 1.8 GHz (3x alaplapcsere) zártam.

Most rá 10-11 év Mac használat után úgy döntöttem, hogy PC-t használok és elleszek az Ablakokkal.

Aktív
Bejegyzések: 210
#54 - 2008. május 21. @ 12:16 | mellőzöm  

Nekem szerencsém volt, egy kedves úriember hírdetett itt tavaly egy Mac Pro 3ghz-est, komolyan áron alul, tehát igen alkalmi vétel volt. Jó messzire kellett érte menni, Sopron környékére, de megérte az autózást és a várakozást. Teljesen bontatlan volt legnagyobb meglepetésemre, azóta kopkopkop hibátlanúl működik. Dobtam még bele 4gb ramot. aztán még pakoltam bele, nehogy kevés legyen, illetve vettem még bele 3db 500-as hdd-t, alapból volt benne 2 superdrive, meg ati1900XT, lényegében teljesen fullos config volt. Imádom és le nem cserélném jelenleg, nincs is szükségem ennél többre, talán még jóval többet is nyújt mint amennyi kell :) Ennyi az én storym.

Aláírás 

Mac Pro Quad 3 GHz, 8GB Ram, 4.4 TB HDD, ATi Radeon 1900XT, Leopard 10.5.2

Aktív
Bejegyzések: 78
#55 - 2008. május 21. @ 12:24 | mellőzöm  
opeter - 2008. május 21. @ 12:10

Most rá 10-11 év Mac használat után úgy döntöttem, hogy PC-t használok és elleszek az Ablakokkal.

Miért? :)

Aláírás 

iPod Nano 3Gen 8G Blue - MISSED
2,4Ghz White MacBook

Aktív
#56 - 2008. május 21. @ 14:53 | mellőzöm  
Worki - 2008. május 21. @ 12:24

opeter - 2008. május 21. @ 12:10Most rá 10-11 év Mac használat után úgy döntöttem, hogy PC-t használok és elleszek az Ablakokkal.

Hosszú. De a lényeg a következő:

1.) a környékemen nincs Maces szerviz közel 270 km-es körzetben. Amikor a dual G5-össel háromszori alaplapcsere miatt rohangáltam a fővárosba, no, akkor mondtam, hogy nem, kösz, de én ezt nem kérem. A PC-nél ez sokkal egyszerűbb: bedöglött az alaplap? Bemegyek a sarki garázsbolta, megkérdezem, mi van éppen raktáron aztán kész.

2.) minden program, ami valaha csak Macen fútott, mára már többé-kevésbé elérhető Windowsra (legalábbis amit én használok)

3.) az Adobe CS csomag érezhetően számomra gyorsabban működik Windows alatt egy 3,4 GHz Pentium 4, 3GB RAM-os gépen Windows XP alatt, mint anno a 4 GB RAMmal felszerelt 1.8-as duál G5 procis Macen Tiger alatt.

Veterán
Bejegyzések: 1270
#57 - 2008. május 21. @ 15:10 | mellőzöm  
opeter - 2008. május 21. @ 14:53

Worki - 2008. május 21. @ 12:24
opeter - 2008. május 21. @ 12:10Most rá 10-11 év Mac használat után úgy döntöttem, hogy PC-t használok és elleszek az Ablakokkal.

Hosszú. De a lényeg a következő:

1.) a környékemen nincs Maces szerviz közel 270 km-es körzetben. Amikor a dual G5-össel háromszori alaplapcsere miatt rohangáltam a fővárosba, no, akkor mondtam, hogy nem, kösz, de én ezt nem kérem. A PC-nél ez sokkal egyszerűbb: bedöglött az alaplap? Bemegyek a sarki garázsbolta, megkérdezem, mi van éppen raktáron aztán kész.

2.) minden program, ami valaha csak Macen fútott, mára már többé-kevésbé elérhető Windowsra (legalábbis amit én használok)

3.) az Adobe CS csomag érezhetően számomra gyorsabban működik Windows alatt egy 3,4 GHz Pentium 4, 3GB RAM-os gépen Windows XP alatt, mint anno a 4 GB RAMmal felszerelt 1.8-as duál G5 procis Macen Tiger alatt.

3. Azert az emlitett pc lenyegesen gyorsabb, mint a dual g5, tehat nem csoda, hogy gyorsabb. :)

Aktív
#58 - 2008. május 21. @ 16:12 | mellőzöm  
Bagi Bence - 2008. május 21. @ 15:10

3. Azert az emlitett pc lenyegesen gyorsabb, mint a dual g5, tehat nem csoda, hogy gyorsabb. :)

Hát…

A Macben volt egy Adaptec féle PowerDomain 29160 SCSI kártya, amelyre egy 32 GB-os 10.000 rpm-es LVD Ultra160SCSI HDD volt csatolva (csak a programokna). Ezzel szemben a PC-ben csak egy mezei, elsőgenerációs SATA-1-es 8 MB caches 200 GB vinyó működik.

Meg egyébként is, az Apple mindig a P4-eshez hasonlította a PowerMac G5-ösöket… az ő grafikonjaikon mindig a PPC volt a nyerő (marketing).

Aktív
Bejegyzések: 21
#59 - 2008. május 21. @ 17:52 | mellőzöm  

Érdekelt ez a világ is… Lassan teleszaladt a púpom a Windows állandó problémáival. Amióta a G4-es PM-et használom, azóta kisimúlt homlokkal tudok felállni a gép elől. Mostani állás szerint nem valószinű, hogy valaha is visszatérek a Win világába.

Aláírás 

“Ha valaki nem ismer egy akkordot, fogjon helyette egy másikat!”

Aktív
Bejegyzések: 357
#60 - 2008. május 21. @ 19:07 | mellőzöm  
Polarbear - 2008. május 21. @ 17:52

Érdekelt ez a világ is… Lassan teleszaladt a púpom a Windows állandó problémáival. Amióta a G4-es PM-et használom, azóta kisimúlt homlokkal tudok felállni a gép elől. Mostani állás szerint nem valószinű, hogy valaha is visszatérek a Win világába.

Szerintem küldjük el ezt a linket Bill papának.
Bizonyára összehúzott homlokkal olvásná. :-)

Aláírás 

In a world without walls and fences,who needs windows and gates?
C2D 2.33 4MbL2 EN8600GTS 4Gb Ram

Macőrült
Bejegyzések: 3050
#61 - 2008. május 21. @ 21:35 | mellőzöm  

Első macim?
1993. Debreceni ócskapiacon németroszági lomtalanításból egy MacIntosh PLUS. Kicsit koszos, kicsit hiányos, kicsit beteg volt.
Gép+billentyű. Egér? Minek az? A számítógéphez bill. kell, meg dosz!
Szóval hosszas alku után hazavittem. Zorro-kartács kölcsönadott néhány rencerlemezt, meg 1-2 applikációt. Boldogan hazavisz, gépbe bedug, bekapcsol, és bánkódik. Floppy szépen fejpozicionálgat, de a képernyőn csak a Macinkérdőjel villog. Némi nyomozás után szervizkönyv alapján műtét. A floppymeghajtó egyik feje volt leszakadva. Némi órás, és éxerész tevékenység után vígan bootolt.
Azután apránként került hozzá egy másik külső floppy, majd 4MB RAM (!!!), külső 20MB-os harddiszk, és egy színes ImageWriter mátrixnyomtató. A kisaranyos még most is megvan.
Mint az utána következő valamennyi Maci, az egyszem bólogatós kivételével.
A második egy épített gép volt. PowerMac upgrade következtében felszabadult egy Quadra 840AV alaplap, amit jó pénzért megvettem. Dizájnos pécéházat átfaragtam, hogy be lehessen építeni. Egy pécétápból tápot építettem. Turkálóból Panassonic SCSI CD-ROM, aminek épölbioszt köllött sütni, májmöri, vinyó. Egeret, meg bill.-t sajna vásárolni kellett. Külön.

Aláírás 

-= Bólogatós =-

Aktív
Bejegyzések: 165
#62 - 2008. május 21. @ 21:53 | mellőzöm  

Első gépem PC volt......után PowerMac G4 volt az első macem.
Majd egy iBook G4 az utolsó szériából, amit aztán anyagi okokból el kellett adnom.

Másfél év spórolás után csak összejött egy MacBook......

Azért váltottam, mert a tököm tele lett a windóz baromságaival, használhatóságával.... kipróbáltam egy Mac-et, és azt mondtam, nekem nem kell a windóz többet.........

Csak egy Pro hangoló progi kéne rá… :-( ami tud mindent…

Aláírás 

MacBook Core2Duo, Sony MDR-V700DJ, Bösendorfer 225

Törzsvendég
Bejegyzések: 886
#63 - 2008. május 22. @ 07:09 | mellőzöm  

én pont 10 éven keresztül PCztem, Intel, AMD, tök mindegy, a itt a farkától bűzlik a hal :)

Aláírás 

http://zolle.wordpress.com | MacBook Pro 2.2, 4GB ram | Mac Mini 1.25GHz, 1GB ram | iPhone 8GB

Aktív
Bejegyzések: 428
#64 - 2008. május 24. @ 10:30 | mellőzöm  

en feltettem a pc-mre a tiger-t, az eleg is ahhoz hogy vegyek macbookot (amugy is akartam laptopot) azota tobbszorosen visszahozta az arat…

Aláírás 

mb c2d 2/2 - Juggling Equipment from http://www.oddballs.co.uk

Veterán
Bejegyzések: 1089
#65 - 2008. május 24. @ 10:51 | mellőzöm  

Megöregedett az ASUS L2e laptopom, és kellett helyette egy újabb. (az asust megkapta az asszony az elpusztult asztali helyett, neki nem fáj az 5 perces akkuidő :o)
Mivel ez lett a második notim, már tudtam mi a fontos számomra:
-Kis méret: ~12”
-Hosszú akkuidő: legalább 3 óra
-Sok memória

Meglepő módon, anno ebben a versenyszámban magasan a legjobb ajánlat (értsd a legolcsóbb :o) az utolsó generációs iBook volt (1.33GHz, 1GB Ram). Hát így.
Egy év múlva (míg az új alaplapot vártam) beszámítattam egy új MacBook-ba, most is az van, bár lehetne kisebb…
(ha lesz kisebb Pro, akkor talán váltok rá, egyelőre jó ez)

Aláírás 

Original Generation SAAB 900 Commander - 100% GM free

Aktív
Bejegyzések: 387
#66 - 2008. május 24. @ 11:36 | mellőzöm  

2003, elad mindent, megvesz 17-es 1Ghz-es powerbookot nagyonsok pénzért, használja 5 évig boldogan,majd idén vált egy 15-ös Macbook Pro-ra. Használja boldogan.

Aláírás 

http://www.esterhazymarcell.net

Aktív
Bejegyzések: 51
#67 - 2008. május 24. @ 19:17 | mellőzöm  

A sztori nalam is kalandos csoppet.

Unix szakember volnek, de 2003-ban epp “het szuk esztendo” volt, gyakorlatilag barmilyen nem windows specifikus munkat elvallaltam volna; egy baratom akkortajt vett PoweBook-ok, o hozott ossze a nehai Appleport ceggel (az ujak talan azt se tudjak, minek az elodje ...). Dolgoztam nekik 1 evet, azalatt lett egy (hasznalt) iBook G3 12”.

2004 oszetol ismet unix mernokkent dolgozom, sajnos m$ laptomon (ceg ezt adta); ellenben tavaly nyaron borult el az agyam, hogy nekem Mac kell. Mivel sokat jatszottam akkortajt (World of Warcraft), eleg eros gep kellett; mindenkepp hordozhatot akartam, igy MacBookPro 2.2 lett a dologbol.

Draga volt ujonnan, de nem bantam meg. Ha csak azt az idot osszeszamolom, amig virusirtot-trojai keresot futtattam volna, beszorzom a szolid oraberemmel ... a kulonbozet a m$ pc-rol siman megvan.

Kulso billentyuzet (meg a feher modell!), eger, laptop-magasito, keves hurcolaszas: a gep 3 ev mulva is ugy fog kinezni, mint ujkoraban.

Az meg, hogy egyetlen “rsync” paranccsal csinalok kulso vinyora boot-olhato backup-ot, utolerhetetlen erzes. Install kit-ek folyamatos elpakolasa, “hatha lefagy” jeligere ? Eh ?

Hozzateszem, szakemberkent nekem az m$ is elegge stabil volt, viszont en tudom, mit mivel kell hasznalni, es mire nem szabad klikkelni.

Aláírás 

MacBookPro 2.2 - iBook G3600

Moderátor
Bejegyzések: 4158
#68 - 2008. május 24. @ 20:56 | mellőzöm  

Az én sztorim nagyon izgalmas: bementem egy boltba és megvettem :)

Veterán
Bejegyzések: 1427
#69 - 2008. május 24. @ 21:36 | mellőzöm  

már évek óta nézegettem a mac-eket, eleinte folyamat az ibook-okat az ebay - en, de akkor még csak annyit tudtam, hogy milyen jól néz ki ( mindíg volt valami film, amiben megláttam...), és hogy nem windows van rajta. nah szóval ez ment évekig, hogy mac re vágytam, de tudtam, hogy sose lesz, aztán 2007 - januárjában vettem egy ipod videot - 3-4 hónapra rá megláttam a mediamarktban a macbook- ot, akkor láttam először élőben macet, hogyrsan hazajöttem, felmentem a netre, elkezdtem keresgetni, akkor tudtam meg, hogy mi is az a mac, egyből beleszerettem, aztán nyár végén megis vettem egyet, 200km - et utaztam érte. aztán idén januárban vettem egy nano - t is.naggyábol ennyi.

Aláírás 

...MacBook 1.83GHZ 2GB…
...iPod NaNo 2G...

Aktív
Bejegyzések: 21
#70 - 2008. május 24. @ 23:13 | mellőzöm  
Polarbear - 2008. május 21. @ 17:52

De, hogy őszinte legyek: a cég, ahol dolgozom Win rendszerrel van felszerelve. (már az irodai része) Miután jó kapcsolatom van az Informatikával, látom, hogy mit görcsölnek a rendszer napi életbentartásával.... Hosszú évekkel ezelőtt becsípődött, hogy nekem MAC kell! Apróhirdetés útján vettem egy Powerbook-ot, ami tökéletes volt, csak idén februárban betörtek hozzám és elvitték. (hogy száradna le a keze...) Ismét apróhirdetés, és vettem egy asztali Powermac-et és azzal is tökéletesen meg vagyok elégedve. Némi tuning, és azt hiszem, hogy engem sokáig ki fog szolgálni… Ha “űrhajó” kell, lemegyek a hangstúdióba, és ott igazán kiélhetem magam…
Az itthoni gépem “feljavításáért” külön köszönet Kerszturi ‘Kera’ Sándornak!

Aláírás 

“Ha valaki nem ismer egy akkordot, fogjon helyette egy másikat!”

Hirdessen Ă–n is a beszeljukMacen
XMS