|
Veterán
Bejegyzések: 1403
|
Anno 2005-ben lattam egyszerre futni PS,IL,ID,FLASH,DW combot1 G4 iMac-en es csak csinlata dolgat. Az akkori elvonalbeli PC-m messze nem tudta ezt. Akkor dontottem elobb vagy utobb nekem is lesz ilyenem. Eljott az Intel-es valtas es 2006-ban megvettem a MBP-t. Notebook kellett mindenkepp a hordozhatosaga miatt. Azota nagy megelegedessel hasznalom. Bovitettem 2GB ram-ra es vettem hozza 1 kulso DVD-irot, hogy ne a belso kopjon. |
|
Aktív
Bejegyzések: 53
|
Én a Maces karrieremet egy Umax Pulsar 200 MHz-es Mac klónnal kezdtem, aztán egy PowerMac G4 DA 466 Mhz (+ feltúrbózva egy Sonnet Encore G4 1400 Mhz-es CPU-val), majd egy használt Dual G5 1.8 GHz (3x alaplapcsere) zártam. Most rá 10-11 év Mac használat után úgy döntöttem, hogy PC-t használok és elleszek az Ablakokkal. |
|
Aktív
Bejegyzések: 210
|
Nekem szerencsém volt, egy kedves úriember hírdetett itt tavaly egy Mac Pro 3ghz-est, komolyan áron alul, tehát igen alkalmi vétel volt. Jó messzire kellett érte menni, Sopron környékére, de megérte az autózást és a várakozást. Teljesen bontatlan volt legnagyobb meglepetésemre, azóta kopkopkop hibátlanúl működik. Dobtam még bele 4gb ramot. aztán még pakoltam bele, nehogy kevés legyen, illetve vettem még bele 3db 500-as hdd-t, alapból volt benne 2 superdrive, meg ati1900XT, lényegében teljesen fullos config volt. Imádom és le nem cserélném jelenleg, nincs is szükségem ennél többre, talán még jóval többet is nyújt mint amennyi kell :) Ennyi az én storym. |
|
Aktív
Bejegyzések: 78
|
opeter - 2008. május 21. @ 12:10 Miért? :) |
|
Aktív
|
Worki - 2008. május 21. @ 12:24opeter - 2008. május 21. @ 12:10Most rá 10-11 év Mac használat után úgy döntöttem, hogy PC-t használok és elleszek az Ablakokkal. Hosszú. De a lényeg a következő: 1.) a környékemen nincs Maces szerviz közel 270 km-es körzetben. Amikor a dual G5-össel háromszori alaplapcsere miatt rohangáltam a fővárosba, no, akkor mondtam, hogy nem, kösz, de én ezt nem kérem. A PC-nél ez sokkal egyszerűbb: bedöglött az alaplap? Bemegyek a sarki garázsbolta, megkérdezem, mi van éppen raktáron aztán kész. 2.) minden program, ami valaha csak Macen fútott, mára már többé-kevésbé elérhető Windowsra (legalábbis amit én használok) 3.) az Adobe CS csomag érezhetően számomra gyorsabban működik Windows alatt egy 3,4 GHz Pentium 4, 3GB RAM-os gépen Windows XP alatt, mint anno a 4 GB RAMmal felszerelt 1.8-as duál G5 procis Macen Tiger alatt. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1270
|
opeter - 2008. május 21. @ 14:53Worki - 2008. május 21. @ 12:24opeter - 2008. május 21. @ 12:10Most rá 10-11 év Mac használat után úgy döntöttem, hogy PC-t használok és elleszek az Ablakokkal. 3. Azert az emlitett pc lenyegesen gyorsabb, mint a dual g5, tehat nem csoda, hogy gyorsabb. :) |
|
Aktív
|
Bagi Bence - 2008. május 21. @ 15:10 Hát… A Macben volt egy Adaptec féle PowerDomain 29160 SCSI kártya, amelyre egy 32 GB-os 10.000 rpm-es LVD Ultra160SCSI HDD volt csatolva (csak a programokna). Ezzel szemben a PC-ben csak egy mezei, elsőgenerációs SATA-1-es 8 MB caches 200 GB vinyó működik. Meg egyébként is, az Apple mindig a P4-eshez hasonlította a PowerMac G5-ösöket… az ő grafikonjaikon mindig a PPC volt a nyerő (marketing). |
|
Aktív
Bejegyzések: 21
|
Érdekelt ez a világ is… Lassan teleszaladt a púpom a Windows állandó problémáival. Amióta a G4-es PM-et használom, azóta kisimúlt homlokkal tudok felállni a gép elől. Mostani állás szerint nem valószinű, hogy valaha is visszatérek a Win világába. |
|
Aktív
Bejegyzések: 357
|
Polarbear - 2008. május 21. @ 17:52
Szerintem küldjük el ezt a linket Bill papának.
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 3050
|
Első macim?
|
|
Aktív
Bejegyzések: 165
|
Első gépem PC volt......után PowerMac G4 volt az első macem.
Másfél év spórolás után csak összejött egy MacBook...... Azért váltottam, mert a tököm tele lett a windóz baromságaival, használhatóságával.... kipróbáltam egy Mac-et, és azt mondtam, nekem nem kell a windóz többet......... Csak egy Pro hangoló progi kéne rá… :-( ami tud mindent… |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 886
|
én pont 10 éven keresztül PCztem, Intel, AMD, tök mindegy, a itt a farkától bűzlik a hal :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 428
|
en feltettem a pc-mre a tiger-t, az eleg is ahhoz hogy vegyek macbookot (amugy is akartam laptopot) azota tobbszorosen visszahozta az arat… |
|
Veterán
Bejegyzések: 1089
|
Megöregedett az ASUS L2e laptopom, és kellett helyette egy újabb. (az asust megkapta az asszony az elpusztult asztali helyett, neki nem fáj az 5 perces akkuidő :o)
Meglepő módon, anno ebben a versenyszámban magasan a legjobb ajánlat (értsd a legolcsóbb :o) az utolsó generációs iBook volt (1.33GHz, 1GB Ram). Hát így.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 387
|
2003, elad mindent, megvesz 17-es 1Ghz-es powerbookot nagyonsok pénzért, használja 5 évig boldogan,majd idén vált egy 15-ös Macbook Pro-ra. Használja boldogan. |
|
Aktív
Bejegyzések: 51
|
A sztori nalam is kalandos csoppet. Unix szakember volnek, de 2003-ban epp “het szuk esztendo” volt, gyakorlatilag barmilyen nem windows specifikus munkat elvallaltam volna; egy baratom akkortajt vett PoweBook-ok, o hozott ossze a nehai Appleport ceggel (az ujak talan azt se tudjak, minek az elodje ...). Dolgoztam nekik 1 evet, azalatt lett egy (hasznalt) iBook G3 12”. 2004 oszetol ismet unix mernokkent dolgozom, sajnos m$ laptomon (ceg ezt adta); ellenben tavaly nyaron borult el az agyam, hogy nekem Mac kell. Mivel sokat jatszottam akkortajt (World of Warcraft), eleg eros gep kellett; mindenkepp hordozhatot akartam, igy MacBookPro 2.2 lett a dologbol. Draga volt ujonnan, de nem bantam meg. Ha csak azt az idot osszeszamolom, amig virusirtot-trojai keresot futtattam volna, beszorzom a szolid oraberemmel ... a kulonbozet a m$ pc-rol siman megvan. Kulso billentyuzet (meg a feher modell!), eger, laptop-magasito, keves hurcolaszas: a gep 3 ev mulva is ugy fog kinezni, mint ujkoraban. Az meg, hogy egyetlen “rsync” paranccsal csinalok kulso vinyora boot-olhato backup-ot, utolerhetetlen erzes. Install kit-ek folyamatos elpakolasa, “hatha lefagy” jeligere ? Eh ? Hozzateszem, szakemberkent nekem az m$ is elegge stabil volt, viszont en tudom, mit mivel kell hasznalni, es mire nem szabad klikkelni. |
|
Moderátor
Bejegyzések: 4158
|
Az én sztorim nagyon izgalmas: bementem egy boltba és megvettem :) |
|
Veterán
Bejegyzések: 1427
|
már évek óta nézegettem a mac-eket, eleinte folyamat az ibook-okat az ebay - en, de akkor még csak annyit tudtam, hogy milyen jól néz ki ( mindíg volt valami film, amiben megláttam...), és hogy nem windows van rajta. nah szóval ez ment évekig, hogy mac re vágytam, de tudtam, hogy sose lesz, aztán 2007 - januárjában vettem egy ipod videot - 3-4 hónapra rá megláttam a mediamarktban a macbook- ot, akkor láttam először élőben macet, hogyrsan hazajöttem, felmentem a netre, elkezdtem keresgetni, akkor tudtam meg, hogy mi is az a mac, egyből beleszerettem, aztán nyár végén megis vettem egyet, 200km - et utaztam érte. aztán idén januárban vettem egy nano - t is.naggyábol ennyi. |
|
Aktív
Bejegyzések: 21
|
Polarbear - 2008. május 21. @ 17:52
De, hogy őszinte legyek: a cég, ahol dolgozom Win rendszerrel van felszerelve. (már az irodai része) Miután jó kapcsolatom van az Informatikával, látom, hogy mit görcsölnek a rendszer napi életbentartásával.... Hosszú évekkel ezelőtt becsípődött, hogy nekem MAC kell! Apróhirdetés útján vettem egy Powerbook-ot, ami tökéletes volt, csak idén februárban betörtek hozzám és elvitték. (hogy száradna le a keze...) Ismét apróhirdetés, és vettem egy asztali Powermac-et és azzal is tökéletesen meg vagyok elégedve. Némi tuning, és azt hiszem, hogy engem sokáig ki fog szolgálni… Ha “űrhajó” kell, lemegyek a hangstúdióba, és ott igazán kiélhetem magam…
|
Összes oldal: 2
|
||||
| « 2160p televizio | Ma 3 éve hogy regisztráltam » |
Vettem egyet, kettőt.... hármat, nem is, négyet.
Most annyi van, de csak egyet használok, a többi veterán.
Majd kiállítom, vagy mi.
Tényleg… miért is nem szervez valaki egy kiállítást. Szerintem összedobnánk jó néhány régi gépet.