Új fórum témák
- HD Sentinel for MAC? Mere ...
- upc chello probléma
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- Azonnali kérdések topicja ...
- Belefagytak a szökőévbe a ...
- Le a magyarországi apple ...
- RAW-WAR 36
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Sid Meier's Pirates for M ...
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- hdd probléma
- MacWorld 2009: még a csev ...
- bM design 2008
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
“Május 19-én, hétfőn az [origo] vendége lesz Steve Ballmer Microsoft-vezér, akit olvasóink faggathatnak chaten.”
Na erre kiváncsi leszek :)
a Közgázon is lesz...face to face :P
ENTREPRENEURSHIP - Fórum a Corvinus Egyetemen!
Vitaindító beszédet mond: Steven BALLMER, vezérigazgató, Microsoft Corporation
Időpont: 2008. május 19. 14.20 óra
Helyszín: Corvinus Egyetem, Fővám tér 8. Új épület ("C") Nagyelőadó
Regisztráció:
aznap majd épp egy 2 tonnás légibombát találnak az infoparkban, aminek a biztonsági zónájába pont bele fog estni a Corvinus Egyetem, és evakuálják :)
a Közgázon is lesz...face to face :P
ENTREPRENEURSHIP - Fórum a Corvinus Egyetemen!
Vitaindító beszédet mond: Steven BALLMER, vezérigazgató, Microsoft Corporation
Időpont: 2008. május 19. 14.20 óra
Helyszín: Corvinus Egyetem, Fővám tér 8. Új épület ("C") Nagyelőadó
Regisztráció:
Esélytelenek vele szemben. Simán bedarál egy futballstadionnyi ellendrukkert! :)
Ballmer majdnem olyan jo, mint Joshua Quinn a Heinz Corporation Marketing Osztalyarol! Sot!!! Mint Kurt W. Richards, a Wal-Mart fokonyvelojenek asszisztense.
Cs-
Gellert8, köszi az infót, jelentkeztem is. Engem nagyon érdekel, miről és hogyan fog beszélni. Mindig jó meghallgatni az ilyen embereket, szimpátiától függetlenül.
hivatalos program és online regisztráció: http://www.microsoft.com/hun/vallalkozz/
Ballmer halálosan jó fej, nem egy sablonos cégvezető hanem egy vadállat. Úgy jó ahogy van. Én bírom. Developers!
Vadallat...az egyszer biztos! Szerintem nincs sok keresnivaloja Silicon Valley-ben ilyen modorral es hozzaallassal. Aki ketelkedik, az keressen ra, s nezze meg, mikent velekedett annak idejen a ficko az Androidrol es az iPhone kezelofeluleterol, tovabba a Zune vs iPod elmeletei sem elhanyagolhatoak, az xbox vs tobbi konzolrol nem is beszelve. Velemenyem szerint Gates olyan volt amilyen, de legalabb volt benne tartas es uzleti etika. Ballmerbol tobbek kozt mindez hianyzik. Orjong, kiabal is mindenkit lekezel...ugy szemtol szembe, mint a sajtokonferenciakon. Persze ez csak maganvelemeny, de en szemely szerint rohadtul nem birom a fickot ;))
tmi00: én sem azt mondtam hogy udvarias hanem hogy vadállat, és nem egy szürke öltönyös sablonos figura. Nincs egyedül. Amikor Steve Wozniak Budapesten tartott előadást annyira nagyon ő sem fényezte Steve Jobs viselkedését, tehát korántsem biztos hogy a Silicon Valley nagy cégeinek vezetői csupa Mosoly Díjas lovagok. :)
Az egyszer biztos :)) Teljesen egyetertek...Wozniak is megeri a penzet,de valljuk be, azert egy olyan pozicioban, legalabb olyan tartasa kene legyen az illetonek, mint Jobs-nak, Mossberg-nek (aki elott le a kalappal ilyen szempontbol), vagy akar Gates-nek...Velemenyem szerint Ballmer egyszeruen nem illik a kepbe, ugymond az “oriasok” koze.
tmi00: én sem azt mondtam hogy udvarias hanem hogy vadállat, és nem egy szürke öltönyös sablonos figura. Nincs egyedül. Amikor Steve Wozniak Budapesten tartott előadást annyira nagyon ő sem fényezte Steve Jobs viselkedését, tehát korántsem biztos hogy a Silicon Valley nagy cégeinek vezetői csupa Mosoly Díjas lovagok. :)
Bár csak néhány videót láttam róla, ahogy Steve Jobs-ról is keveset, messzemenő következtetéseket nem tudnék levonni róluk. Jobs szerintebb szimpatikusabb “őrült”, mert valamivel visszafogottabb.
Igaz, fontosak az előadói képességek (valószínűleg leginkább erről az oldalukról ismerjük őket) a sikeres menedzserek számára, nem elégséges. Valószínűleg más képességekkel is rendelkeznek, amelyeket nem nagyon ismerünk, mert nincs személyes tapasztalatunk.
A szürke öltönyös sablonos és az üres fejű, paprikajancsi vállalatvezetők közül én inkább az előbbieket tisztelem jobban, mert tapasztalatom szerint a túlzott exhibicionizmus és erőszakosság más kvalitásbéli hiányosságokat leplez… A “vadállatok” esetében ez 100%-osan igazolható.
Az Apple és a Microsoft cégek közül is szimpatikusabb az előbbi, mert míg az Apple a versenyben az innovációval és a minőséggel ért el sikereket, a Microsoft mindig is a piacellenes lépéseivel őrizte meg és növelte részesedését. Igazi vadállatként viselkedett cégként, mégha Bill maga látszólag nem is vadállat-típusú vezető…
Nem szoktam vállalati gyorsjelentéseket olvasni ezért nem tudom hogy éppen hogyan áll a Microsoft pénzügyi helyzete de egy céget az és a vásárlók hűsége minősít. Lehet kritizálni az MS-t de a fél világ Windows-t használ, és konzolok piacán az XBox kézben tartja a gyeplőt pedig a Sony mögött lényegesen le volt maradva, a mobil készülékek nagy része is MS terméket futtat, a világ bármelyik vállalatának irodájába lépve előbb találunk MS Office-t mint Pagest vagy bármi mást. Lehet hogy a corporate image vacak de a termékeik mégis többnyire sikeresek.
Nem szoktam vállalati gyorsjelentéseket olvasni ezért nem tudom hogy éppen hogyan áll a Microsoft pénzügyi helyzete de egy céget az és a vásárlók hűsége minősít. Lehet kritizálni az MS-t de a fél világ Windows-t használ, és konzolok piacán az XBox kézben tartja a gyeplőt pedig a Sony mögött lényegesen le volt maradva, a mobil készülékek nagy része is MS terméket futtat, a világ bármelyik vállalatának irodájába lépve előbb találunk MS Office-t mint Pagest vagy bármi mást. Lehet hogy a corporate image vacak de a termékeik mégis többnyire sikeresek.
A sikerességet nem vitatttam, csupán azokat a piacbefolyásoló eszközöket, amelyeket felhasználtak a siker érdekében.
Sosem hallottál versenyfelügyeleti vagy korrupciós híreket az MS házatájáról? (Ok, az Apple sem maszületett bárány, de szvsz a az MS nyomába sem jöhet, ha a versenytársak szándékos kiszorítása a cél, ahelyett, hogy folyamatos innovációval próbáltak volna versenyezni, hogy valóban jobbak is legyenek, ne csak nagyobbak…
Azt pedig tudjuk, hogy milyen nehéz a platformváltás, pláne, ha cégekről van szó…
Abban az értelemben tényleg nincs ellenfele (vetélytársa), hogy a MS az egyetlen igaz komoly platformgyártó cég, aki az otthoni, céges és mobil piacokon egyaránt jelen van.
Az Apple-nek is van már legalább két platformja, de azokat csak a saját termékeikben használják. A GNU/Linux meg egy tök más, decentralizált történet.
A MS sokkal kevésbé lehet önfejú és innovatív, mint az Apple. Az egész üzleti stratégiájuk a kiszámítható maradiságra épül, és sikeres. Ezt most minden értékítélet nélkül írom.
Ballmer tojást kapott:
http://index.hu/tech/uzlet/ballmer08051/
http://webisztan.blog.hu/2008/05/19/tojasdobalast_kapott_optimizmust_hozott_ballmer_budapestre
Láttam személyesen. Nagyon ciki és szánalmas - saját elmondása szerint 40 éve nem dobták meg tojással. Volt több hivatkozás a Mac-re is. Majd később részletesen kifejtem az eseményeket.
Én sem bírom Ballmer-t, de ez tényleg gáz volt. Most tették ki a videót.
“A MS sokkal kevésbé lehet önfejú és innovatív, mint az Apple. Az egész üzleti stratégiájuk a kiszámítható maradiságra épül, és sikeres. Ezt most minden értékítélet nélkül írom.”
Az Apple simán megteheti, hogy beszünteti bizonyos termékek támogatását, sőt, a visszamenőleges kompatibilitásra is tojhat.
Érdekes: http://index.hu/tech/jog/msbll080519/
Ez is mutatja, h csúnya dolgok történnek ebben az országban.
Ki is tették Digg-re.
http://digg.com/microsoft/Egg_thrown_at_Steve_Ballmer
Még ha bekiabálja a véleményét akkor ok, aztán elmegy, de dobálni fölösleges és primitív dolog volt, bár így nagyobb a sajtóviszhangja, de ez inkább visszaüt, mint segít. Látszott, hogy az ott ülők is soknak tartották a dobálást, és ezzel pont az ellenkező hatást érte el, rokonszenvet az előadó iránt.
De mit lehet tenni, nálunk ez dívik, ha valaki valamivel nem ért egyet. (primkó viselkedésmód, a másik ember lealázása, nem érvek, nem síma demonstráció)
Érdekes, hogy Magyarországon az emberek egy részének “tiltakozási kultúrája” ennyire nulla. Kődobálás, tojásdobálás, a másik ellehetetlenítése, sípolás, túlkiabálás. Artikulált érvelés, az nulla.
A vitához észérvek kellenek. Ész és érvek. A hőzöngők nem igazán rendelkeznek ezekkel.
Érdekes egyébként, hogy mi jut el a mainstream médiába a témáról. A Kossuth rádió nagyon áttekinthetően foglalkozott vele, de pl. az RTL hírek levetítették a videót, és semmi más nem mondtak róla. Pedig ott a Titán program, amit drágalátos egyetlen Feri vezérünkkel írt alá ma Ballmer, és ott van pl. a bírósági ügy, amit a közbeszerzés és a Microsoft körüli dolgokkal foglalkozik - és a Microsoft CEO visit miatt elnapolták. Ezek pedig a mindennapi életünk szempontjából sokkal fontosabbak, mint hogy vmi balf@sz megdobta őt tojással - de erről inkább egy mediával foglalkozó topicban kéne beszélni.
Észérvekkel világcégek ellen. Ugyan menjetek már… Akár a Microsoftról akár az Appleről beszélünk. Vagy éppen a kormányról… Akármelyikről…
Nem csak észérvekről van szó, lehet demonstrálni, ahogy mondtam, lehet felállni az előadás közben, és lehet bekiabálni. Ez mind rendben van. Amit nem lehet, tojással-kővel dobálni, emberileg megalázni, felgyújtani, megverni felakasztani…
(miután megírtam a fenti sorokat egy másik fórumban ezt olvasatam: “Nem kell idejönni gyarmatosítani és akkor majd nem dobálják meg tojással. Egyébként szerintem sem volt szép dolog. Le kellett volna lőni.")
Tojásos gyerekről egy szót se többet, helyette is szégyelltem magam.
Megérte elmenni, érdekesnek találtam ezt a nagyon profi módon spontán hatású előadást. Akkora energiával lépett ki a pulpitus mögül, hogy mindenki hátrahőkölt egy pillanatra.
Számomra nem is a tartalom volt a lényeg (anekdoták + általános igazságok), hanem a tempó, a közvetlenség, meg ahogy a kérdésekre válaszolva látszott, hogy mindenről gondol valamit, asszociál valamire.
Óriási volt a kontraszt az iwiwes Szabó Mártonnal, akinek az őszintesége nagyon meggyőző volt (mármint ahogy a kudarcokról beszélt), de nem nagyon keltett olyan benyomást, hogy szenvedélyesen szereti a munkáját és teli van a feje ötletekkel arra nézve, hogy milyennek akarja látni az iwiwet. Kicsit lehangolódtam tőle.
A Silverlight demó is érdekes volt, nekem leginkább a méretfüggetlen skálázás tetszett. Te jó ég, még az is lehet, hogy felrakom a plugint a gépre…
Hogy a Vistás karkötővel mit csináljak, azt még nem találtam ki :-)
Szerk.: most olvasom a Webisztán beszámolóját, nem is értem, hogy nem mehetett be laptoppal. Semmiféle ellenőrzés nem volt, rengetegen vittek be laptopot, elő is vették. Én is hátizsákkal mentem be. Az előadás pedig igenis érdekes volt, bár nem vagyok cinikus blogszupersztár.
Ide is jól leírom.
Az ilyen “véleménynyilvánításért” korábban az emberek a delikvenst legalább ezerszer megpofozták volna, de legalábbis súlyosan megdorgálták volna. Manapság nagyon sok ember nem megy nemzeti ünnepre tojás, ill. paradicsom nélkül. :-(
Ballmer meg akármennyire “nem annyira közkedvelt” ember a világon, azért mégiscsak sokat tett/tesz az IT szektor felvirágoztatásáért. Ebből pedig igen sokan élnek. Az hogy Magyarországra is eljött leginkább annak köszönhető, hogy ellentétben az almás világgal, a pici puha helyi emberei meggyőzték róla, hogy itt is lehet üzletet kötni.
Úgy látszik Magyarország mégsem olyan nagyon kicsi.
Ez de szar..
Úgy volt, hogy megyek én is, aztán meggondoltam magam, egyedül nem volt kedvem elmenni. Lehet, hogy mégis csak jó lett volna. Bár nem a tojásparádé miatt..
Kíváncsian várom a beszámolóitokat!
Bennem csak az merült fel,hogy mi fákkot keres fletóval parolázva a parlamentben?Megint hányan tömik zsebeiket ami pénzünkből ismerve a közbeszerzési pályázatok elbírálását...A lényeg az,hogy van még mit “eladni”,hát hajrá!!
Szegény dobálóst meg kivezették pedig mennyit készülhetett rá....
egy kicsit olyan ez, mintha egy magyar oriasceg (ha lenne) igazgatoja az idejet nem sajnalva lemenne egy 200 lelkes kis ukran hatar melletti zsakfaluba eloadast tartani az altalanos iskola tanuloinak arrol, hogy erdemes elniuk, mire az egyik kiscsavo hozzavagna a szalamiszsomlet es azt kiabalna hogy korrupt, mert szamara elonyos szerzodest kotott a megye vezetoivel… ez vicces
ha tenyleg rossz a szerzodes SZAMUNKRA, akkor azokat kellene megdobalni akik a mi reszunkrol alairtak
Egy értelmes összefoglaló az eseményről:
http://www.sg.hu/cikkek/60185