|
Adminisztrátor
Bejegyzések: 11928
|
- Igen, sima minijack. - Van sorban torteno lejatszas es veletlenszeru. A dalokat, az iTunes segitsegevel sorban is fel tudod tolteni. Ha sorban szeretned visszahallgatni oket, akkor van jelentosege az egesznek. Egyebkent en altalaban ossze-vissza szoktam hallgatni a shuffle-t. - Feluletre nem tudom a valaszt… elso generacios shuffle-m van. - Valoszinu birja valamennyire… bar kaphato hozza mindenfele ide-oda rogzitheto tok. Erdemes lenne egy ilyet beszerezned, ha gyakran szoktal futni. |
|
Aktív
Bejegyzések: 76
|
Nekem volt egy ilyenem még a classic élőtt. Elég sokat használtam de kifogástalanul működött(ik).
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 2115
|
A felülete teljesen fém (a gombokat kivéve) és nekem nagyon strapabírónak tűnt. Nagyon helyes kis kütyü, a barátnőm imádta az övét. Ő a gyári fülessel járt futni, és tudtommal nem esett ki a füléből. |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2485
|
már mindent megválaszoltak: full fém, és elég jól bírja a strapát. durva harcot azért nem bírja, nekem az alma logó kicsit megkarcolódott rajta.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 72
|
Na és barátnőd hazsnálvalamiféle tokot hozzá? MIt ajánlana futáshoz? Vagy csak egyszerű csiptetős módszer? |
|
Aktív
|
Mindenkinek nagyon köszönöm a gyors válaszokat. Arról még nem esett szó, pontosabban félreérthetően fogalmaztam…
Régóta szemezek az Apple gépekkel. Az iPhonnal különösen. Most úgy alakult, hogy iPod shuffle formájában fog az első “Almás” termék belépni az életembe. :-) Már alig várom… Egyébként láttam valahol egy képet, ahol a shuffle kimenetén volt valami, aminek a másik fele USB-s csatlakozó volt. Erről mit tudtok? Tudnám Pendrive-ként is használni? Az alapvető célom vele amúgy az, hogy kocsiban vezetés közben, illetve futás közben tudjak zenét hallgatni. Erre úgy érzem meg fog felelni… :-) |
|
Macőrült
|
Ő nem használt semmilyen tokot, csíptette. Lehet pendrive-ként használni a hozzá járó kábellel, ami egy kis talpacskában végződik, arra csúszik fel a Shuffle. Az iTunes-ban lehet egy csuszkán állítani, hogy mennyi szabad hely legyen a pendrive-ként való használatra, és mennyi maradjon a zenének. Amit fontos tudnod, hogy a Shuffle-re iTunes-ból felrakott zenék és a pendrive-ként rápakolt zenefájlok elkülönülnek egymástól. Amit pendrive-ként pakolsz rá, azt az autórádió látni fogja, de maga a Shuffle nem játssza le. Amit meg az iTunes-ból teszel a Shuffle-re, azt a Shuffle lejátssza, de az autórádió általában nem. Magyarul meg kell osztani a két használati mód között az 1 vagy 2 GB kapacitását a készüléknek. |
|
Aktív
|
Ez érdekes. Szóval ha Pendrive-ként Total Commanderrel valamit felmásolok, azt a Shuffle nem játsza le, csak ha iTunes-szal töltöm rá?
|
|
Aktív
Bejegyzések: 228
|
a legelső felcsatlakozásko meg fogja kérdezni , hogy automatikus szinkront akarsz és akkor a iTunes library-ban talált dolgokat úgy pakolja fel de ha a manuális rendezést választod , ami szerintem jobb akkor mindent te igazgatsz rajta kedvedre.A kis csatolója meg annyira jó erős hogy kár bármi fajta tokkal vagy más felcsatolható csipesszel elronditani.Jó kicsi, pehely könnyű észre sem fogod venni hogy nállad van, időnként még keresni is fogod hogy hova is csiptetted.Eleinte hiányolni fogod a kijelzőjét kb egy nap, aztán rájössz hogy fölösleges mert futás vagy az utcán sétálgatva nem nézelődsz a kijelzőn, magyarul.....nagyon jó VAZZE |
|
Aktív
|
Hmmm… :-) Azthiszem a bolt ahol rendeltem jobban hiányolja a kijelzőt mint én. :-P Pá perce felhívtak az üzletből, és azzal kezdték, hogy biztosan ezt akartam-e rendelni, mert ennek nincs kijelzője. MOndtam, hogy tudom. Holnap délután meg is lesz. :-D |
|
Veterán
Bejegyzések: 1555
|
mnandor - 2008. május 14. @ 11:51 OMG, melyik uzletbol sikerult rendelned..?:) |
|
Aktív
|
Ha gondolod személyesen neked megírom, de amúgy nem akarom név szerint nevetség tárgyává tenni őket, mert valójában eddig mindig nagyon jól jártam velük… :)
|
|
Veterán
|
Semmi gond, csak kicsit furcsa, hogy nem neznek utana az altaluk forgalmazott termek tulajdonsagainak es annak a termekpalettanak, aminek resze…
|
|
Aktív
|
Na még az is lehet… :-) Netboljukban rendeltem. |
|
Aktív
|
Megkérdezhejük menyiért? |
|
Aktív
|
Természetesen… 13.420.-Ft Na jó, itt a bolt elérhetősége is: http://www.erdos.bolt.hu |
|
Aktív
|
Ahogy nézegettem a honlapokat, más helyeken pár száz forinttal drágábban láttam. És nincs rajta postaköltség. A boltban evszem át… |
|
Aktív
|
Nézz rá a..... és most jön iJoe-nak, a reklám http://www.macbolt.hu/refurbished/ itt olcsóbb, én is nála vettem, a szürkét. |
|
Aktív
|
Köszi! Igen, itt is néztem, mások is ajánlották már. :-) És rokonszenves is, fel is hívtam, mindenben segített. 11.400. Csak erre még rájött volna a postaköltség, és akkor kb ugyanott vagyok. Bár nem is tudom menniy lehet a postaköltség Magyarországon belül egy ekkora csomagnak… Tapasztalatok? |
|
Veterán
|
eleg kemeny, azt hittem, hogy UK-ben a legdragabbak az Apple termekek, de a magyar kereskedok szepen tultesznek rajtuk is… |
|
Macőrült
|
Gábor, ennek több oka is van. Az egyik, hogy mondjuk Angliával szemben itthon nincs jelen az Apple, tehát van egy külön nagyker a maga árrésével. A másik, hogy az Artisjus-matricát is meg kell fizetni az iPodokhoz.
|
|
Veterán
|
Inkabb nem mennek bele, abba, amihez nem ertek...:) Nandor, amugy itt sokan csiptetve hordjak futas kozben a Shuffle-t, a nano-kat pedig kezben tartva - nem sok olyat lattam meg, aki karra erositheto tokkal futna:) |
|
Aktív
|
Értem. Köszönöm! Akkor már csak reménykedem, hogy a magyar izzadság sem fogja erősebben marni a fülest, mint ott angliában… :-D |
|
Veterán
|
Reszemrol az izzadsag is magyar, bar en Sennheiser CX300-at hasznalok:) |
|
Macőrült
|
gabor.szantai - 2008. május 14. @ 15:01
A megfigyelésed teljesen érvényes, csak a következtetés nem teljesen :-)
|
|
Aktív
Bejegyzések: 358
|
Nagyon jo ! :)
Tok nem kell, csiptető nagyon jol tart futásnál is. Autóba nagyon jo, mert a kapcsolgatása nem köti le a figylemet annyira, mert ugysincs rajta mit nézni :) Mondjuk én kazettás magnóval használom az autoban (azzal a kazettás átalakitoval, nem drága, és tök jo, igaz nem szuper a miinősége de én erre nem vagyok annyira kihegyezve), szeretem nagyon :) |
|
Aktív
|
Ugyanezeket tervezem amiket leírtál. Én iskazettás autósmagnóban használnám az említett átalakítóval, illetve futáshoz. Igazán akkor jött meg a kedvem hozzá, hogy kb 400 km-re mentünk hétvégén lagziba autóval (én vezettem), majd vissza, és közben unokaöcsém mp3-ját hallgattuk az átalakítóval, ami sajnos csak sorban tudja ejátszani a dalokat. Mikor hazaértem rájöttem mennyire jüvolt az általam választott dalokat hallgatni, még így is, hogy nem én választottam, hogy épp mi szóljon.
Na és ti? |
|
Aktív
|
Küldtem egy emilt.Megkaptad? |
|
Aktív
|
Igen, Nagyon köszönöm! ;-) Nem rég értem haza, először a listáűra írtam, de mindjárt válaszolok neked is… :-) |
|
Aktív
|
mnandor - 2008. május 14. @ 19:52 Én? :) Aznap mikor megláttam a második generációsat az apple oldalán. Na pont abban a pillanatban :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 408
|
mnandor - 2008. május 14. @ 19:56 Nekem a Shuffle-m oldalairol lekopott a szép kék festék,, oké minimálisan. A fülesröl lejött a gumirésze, és most ugy néz ki mint egy szakadt 500ft sony fülhallgató. De imádom a Shuffle-t, most ön hozzá a vizálló tok, tarto, és a fülhallgató. De én ajánlom a Sennheiser MX 70 vagy a PMX 70 es fülest. nagyon ütöse, és vizállóak. de nem is értem egy Apple füles(ami sennheiser) hogy jöhetett szét… |
|
Aktív
Bejegyzések: 57
|
iDani - 2008. május 14. @ 20:51mnandor - 2008. május 14. @ 19:56Igen, Nagyon köszönöm! ;-) Nem rég értem haza, először a listáűra írtam, de mindjárt válaszolok neked is… :-) Kedves iDani!
Hol rendeltél vízálló tokot hozzá?
|
|
Aktív
|
Minek? Vki itt irta hogy mosogépbe tette, nem lett baja :D:D:D
|
|
Aktív
|
mpeti - 2008. május 14. @ 22:16 Kedves MPeti!
Én wakebordozom és snowboardozom, Télen nem kell, sőt az iPhone is bírta a párát a síruhába.
|
|
Aktív
|
imac20 - 2008. május 14. @ 22:21mpeti - 2008. május 14. @ 22:16Minek? Vki itt irta hogy mosogépbe tette, nem lett baja :D:D:D
Jaja, én is tolom a Wakeboardot oda kell vizálló tok (OMSZK)
|
|
Aktív
|
idani
|
|
Aktív
|
Én sehol se találtam, De a shuffle-hez, full jo lesz, mert jo kicsike, és nem is érzed hogy rajtad van… majd ahhoz jön egy sennheiser pmx 70, majd egyszer:)
|
|
Aktív
|
Szerintem is nagyon jól néz ki a shuffle-höz való vízálló kiegészítő! :)
|
|
Aktív
|
Jaa igy már értem :) Csak a szuperjó fülesre szerintem egy forintot is kár kifizetni, mert a shuffle bugó hangot ad igyis-ugyis :( Legalábbis nekem igen, és még nagyon sokaknak. Nem igazán tiszta a hangja. Ettől még szeretem :) mondtam, ez nálam nem szempont. Csak szertinem ha magából a gépből jön, akkor az nem tünik el egy drága fülhallgatóval sem :S |
|
Aktív
|
“Búgó hangot ad?” - Na ezt eddig nem hallottam… :-( Holnap majd meglátom én is, és megírom nektek. Többeknél is jelentkezett ez a probléma? 3. genrációs készülékeknél? |
|
Aktív
|
Hát én elég értelmetlenül magyarázom, az lehet :) az egész egyáltlaán nem erős, nem zavaró, de van vmi plusz hang benne. Ha jól emlékszem ez már itt a fórumon is téma volt egyszer-kétszer. Azt hiszem az volt rá az egyetlen megoldás, hogy együtt kell élni a problémával :) |
|
Aktív
|
Sziasztok! Megérkezett. :) Már erdélyi magyar népzenét hallgatok a kis suflimon. Eddig nagyon tetszik. Jó a hangja az alap fülhallgatóval. A kinézete pedig csúcs. Ez az első mp3 lejátszóm, és az első iPod-om. Nagyon tetszik a gombok logikája. A dokkolók is nagyon jó, tetszik ez a “komoly” megoldás egy ilyen pici kütyünek… :) Szóval eddig minden szép és jó… Most nézegetem még egy kicsit az iTunes-os lehetőségeket. Majd írok, ha elekadnék… |
|
Aktív
|
Annyi?! :-o SEGÍTSÉG!
Annyi lett a suflimnak? Az iTunes-ban az iPod beállításainaál a csúszkát akartam állítani, ami a dalok és a “pendrive-os üzemmód” közti mgeosztást állítják. Viszont nem akartam elmenteni, csak CANCEl-re léptem. Na ezután ha rádugom a suflit, csak sárgán villog, a Windows kiírja, hogy felismerte a háttértárat, és az iPodot is, az iTunes viszont, hibát jelez, és felajánlja, hogy Restor-t csináljak. MIkor arra kattintok, akkor pedig azt mondja, hogy valamilyen hiba folytán ez nem lehetséges…
|
|
Aktív
|
Huu hát ez necces. Nekem is volt olyan hogy nem kapcsolt be, mikor rádugtam de ide oda kapcsolgattam , és felismerte.
|
|
Aktív
|
Továbbra sem fut le a Restore… :-( Bízok benne, hogy csak az a gond, hogy le van merülve. Rajtahagyom éjszakára, és megnézzük feltölt-e… |
|
Aktív
|
Elvileg az nem lehet ba,j hogy le van merülve, mert ugyis kapja a géptől az áramot ha hozzá van csatlakoztatva. Történt azóta valami, működik? |
|
Aktív
|
Nem működik jelenleg sem. Pedig egész éjszaka rajta hagytam, hagy töltődjön. De semmi. Most még a Windows sem ismeri fel. Már nem is villog a sárga LED. Holnap ezt hiszem beviszem a boltba. Vagy ti mit tanácsoltok? |
|
Aktív
|
Nem tudom, nekem még sosem volt ilyen problémám vele. Lehet hogy azért, mert ossem probáltam szétszedni két felé a tárhelyét , mert van külön van pendrive-om… De lehet, hogy akkor ezután sem probálkozom meg vele :S
|
|
Macőrült
|
VIsszavinni ill. szervizzel konzultálni. |
Összes oldal: 2
|
||||
| « ipod 160 gb nem mukodik | iPod 5.5 gen menü változtatás » |
Sziasztok!
Sokhelyen, skomindent utána olvastam már, nézegetttem, és pár órája megrendeltem egyet. Lenne még pár kérdésem, aki hazsnálta már, legyen szíves segítsen nekem…
- füles csatlakozó: Akkor ennek ugye nincs semmiféle különleges “beméllyessztett” csatlakozója, hanem sima minijack?
- módok: Itt a fórumban olvastam már róla, hogy kétféle módban lehet használni. Melyiknek mi a jelentősége?
- Felület: Teljesen fém? Karcolódik valamennyire?
- Sport: Gondolom a fém vázzal nincs ilyne ond, de a fülese hogy bírja az izzadságot? Szeretném futáskor is magammal vinni…
Egyelőre ezek jutottak eszembe. Lehet, hogy majd még írok…
Előre is köszönöm a válaszokat! Sziasztok! ;-)
Majdnem elfelejtettem… 3. generásiós készülékről van szó…