Fórum kezdőlap  »  Hardver  »  iPod, iPhone  »  iPod Shuffle tulajdonságai
Összes oldal: 2
1

Aktív
Bejegyzések: 72
2008. május 13. @ 16:40 | mellőzöm  

Sziasztok!

Sokhelyen, skomindent utána olvastam már, nézegetttem, és pár órája megrendeltem egyet. Lenne még pár kérdésem, aki hazsnálta már, legyen szíves segítsen nekem…

- füles csatlakozó: Akkor ennek ugye nincs semmiféle különleges “beméllyessztett” csatlakozója, hanem sima minijack?

- módok: Itt a fórumban olvastam már róla, hogy kétféle módban lehet használni. Melyiknek mi a jelentősége?

- Felület: Teljesen fém? Karcolódik valamennyire?

- Sport: Gondolom a fém vázzal nincs ilyne ond, de a fülese hogy bírja az izzadságot? Szeretném futáskor is magammal vinni…

Egyelőre ezek jutottak eszembe. Lehet, hogy majd még írok…
Előre is köszönöm a válaszokat! Sziasztok! ;-)

Majdnem elfelejtettem… 3. generásiós készülékről van szó…

Aláírás 

iPod shuffle - 1GB ezüst (3.gen.)

Adminisztrátor
Bejegyzések: 11928
#1 - 2008. május 13. @ 17:10 | mellőzöm  

- Igen, sima minijack.

- Van sorban torteno lejatszas es veletlenszeru. A dalokat, az iTunes segitsegevel sorban is fel tudod tolteni. Ha sorban szeretned visszahallgatni oket, akkor van jelentosege az egesznek. Egyebkent en altalaban ossze-vissza szoktam hallgatni a shuffle-t.

- Feluletre nem tudom a valaszt… elso generacios shuffle-m van.

- Valoszinu birja valamennyire… bar kaphato hozza mindenfele ide-oda rogzitheto tok. Erdemes lenne egy ilyet beszerezned, ha gyakran szoktal futni.

Aláírás 

MacBook Pro Core Duo 2.0, 2GB RAM

Aktív
Bejegyzések: 76
#2 - 2008. május 13. @ 17:11 | mellőzöm  

Nekem volt egy ilyenem még a classic élőtt. Elég sokat használtam de kifogástalanul működött(ik).
- sima minijack csatlakozó van rajta, usb nincs
-van a sima ez sorba játsza le a zenéket, és a kevert ami össze vissza játsza le őket így sokkal “változatosabb”
-a borítása nem teljesen fém (gombok), de ahol fém sajnos ott is karcolódik ha nem vigyázol rá
-édesanyám egyszer az egész cuccot kimosta a kabátommal együtt és láss csodát működött, nem hiszem hogy pont az izzadtság végezne vele
Az biztos hogy szeretni fogod, és ezért vigyázni is fogsz rá.

Aláírás 

MacBook 2.4GHz /iPod Classic 80GB/ iPhone 3G

Macőrült
Bejegyzések: 2115
#3 - 2008. május 13. @ 17:12 | mellőzöm  

A felülete teljesen fém (a gombokat kivéve) és nekem nagyon strapabírónak tűnt. Nagyon helyes kis kütyü, a barátnőm imádta az övét. Ő a gyári fülessel járt futni, és tudtommal nem esett ki a füléből.

Aláírás 

http://search.info.apple.com/

Macőrült
Bejegyzések: 2485
#4 - 2008. május 13. @ 21:34 | mellőzöm  

már mindent megválaszoltak: full fém, és elég jól bírja a strapát. durva harcot azért nem bírja, nekem az alma logó kicsit megkarcolódott rajta.
kedvenc techno-gadget-em, pont nekem van kitalálva :)

Aláírás 

MBP 1.83, 2Gb, 10.4.11 http://www.flickr.com/photos/fusionfan/

Aktív
#5 - 2008. május 13. @ 22:39 | mellőzöm  

Na és barátnőd hazsnálvalamiféle tokot hozzá? MIt ajánlana futáshoz? Vagy csak egyszerű csiptetős módszer?

Aláírás 

Aktív
#6 - 2008. május 13. @ 22:45 | mellőzöm  

Mindenkinek nagyon köszönöm a gyors válaszokat. Arról még nem esett szó, pontosabban félreérthetően fogalmaztam…
Szóval valahol hallottam, hogy az iTunes-szon belül kétféle módba lehet kapcsolni a kütyüt. Csak zene, meg tár módba. (nem biztos, hogy így fogalmaztak, de a lényeg, hogy csak zenét tűrol rajta az illető, vagy egyéb fájlokat is szeretne-e.)
Na ezt a funkciót hol lehet, kapcsolgatni? Melyik miért jó?

Régóta szemezek az Apple gépekkel. Az iPhonnal különösen. Most úgy alakult, hogy iPod shuffle formájában fog az első “Almás” termék belépni az életembe. :-) Már alig várom…

Egyébként láttam valahol egy képet, ahol a shuffle kimenetén volt valami, aminek a másik fele USB-s csatlakozó volt. Erről mit tudtok? Tudnám Pendrive-ként is használni?

Az alapvető célom vele amúgy az, hogy kocsiban vezetés közben, illetve futás közben tudjak zenét hallgatni. Erre úgy érzem meg fog felelni… :-)

Aláírás 

Macőrült
#7 - 2008. május 13. @ 22:56 | mellőzöm  

Ő nem használt semmilyen tokot, csíptette.

Lehet pendrive-ként használni a hozzá járó kábellel, ami egy kis talpacskában végződik, arra csúszik fel a Shuffle.

Az iTunes-ban lehet egy csuszkán állítani, hogy mennyi szabad hely legyen a pendrive-ként való használatra, és mennyi maradjon a zenének.

Amit fontos tudnod, hogy a Shuffle-re iTunes-ból felrakott zenék és a pendrive-ként rápakolt zenefájlok elkülönülnek egymástól. Amit pendrive-ként pakolsz rá, azt az autórádió látni fogja, de maga a Shuffle nem játssza le. Amit meg az iTunes-ból teszel a Shuffle-re, azt a Shuffle lejátssza, de az autórádió általában nem. Magyarul meg kell osztani a két használati mód között az 1 vagy 2 GB kapacitását a készüléknek.

Aláírás 

Aktív
#8 - 2008. május 14. @ 10:18 | mellőzöm  

Ez érdekes. Szóval ha Pendrive-ként Total Commanderrel valamit felmásolok, azt a Shuffle nem játsza le, csak ha iTunes-szal töltöm rá?
Igazábóé gondnak nem gond, régóta az iTunest használom Windows-os gépemen zenelejátszásra. Nagyon tetszik a logikája, a kezelhetősége, minden… :)

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 228
#9 - 2008. május 14. @ 11:35 | mellőzöm  

a legelső felcsatlakozásko meg fogja kérdezni , hogy automatikus szinkront akarsz és akkor a iTunes library-ban talált dolgokat úgy pakolja fel de ha a manuális rendezést választod , ami szerintem jobb akkor mindent te igazgatsz rajta kedvedre.A kis csatolója meg annyira jó erős hogy kár bármi fajta tokkal vagy más felcsatolható csipesszel elronditani.Jó kicsi, pehely könnyű észre sem fogod venni hogy nállad van, időnként még keresni is fogod hogy hova is csiptetted.Eleinte hiányolni fogod a kijelzőjét kb egy nap, aztán rájössz hogy fölösleges mert futás vagy az utcán sétálgatva nem nézelődsz a kijelzőn, magyarul.....nagyon jó VAZZE

Aláírás 

iMac Alu, 20’, 250Gb, 4 GB Ram, Intel Core 2 Duo

Aktív
#10 - 2008. május 14. @ 11:51 | mellőzöm  

Hmmm… :-) Azthiszem a bolt ahol rendeltem jobban hiányolja a kijelzőt mint én. :-P Pá perce felhívtak az üzletből, és azzal kezdték, hogy biztosan ezt akartam-e rendelni, mert ennek nincs kijelzője. MOndtam, hogy tudom. Holnap délután meg is lesz. :-D

Aláírás 

Veterán
Bejegyzések: 1555
#11 - 2008. május 14. @ 12:12 | mellőzöm  
mnandor - 2008. május 14. @ 11:51

...a bolt ahol rendeltem jobban hiányolja a kijelzőt mint én. :-P Pá perce felhívtak az üzletből, és azzal kezdték, hogy biztosan ezt akartam-e rendelni, mert ennek nincs kijelzője…

OMG, melyik uzletbol sikerult rendelned..?:)

Aláírás 

Amateurs worry about sharpness.
Professionals worry about sales.
Photographers worry about light.

Aktív
#12 - 2008. május 14. @ 12:16 | mellőzöm  

Ha gondolod személyesen neked megírom, de amúgy nem akarom név szerint nevetség tárgyává tenni őket, mert valójában eddig mindig nagyon jól jártam velük… :)
Egyébként tegnap rendeltem a neten, holnap már a kezemben van. Egész gyorsak. (csak hogy valami jót is írjak róluk)

Aláírás 

Veterán
#13 - 2008. május 14. @ 12:21 | mellőzöm  

Semmi gond, csak kicsit furcsa, hogy nem neznek utana az altaluk forgalmazott termek tulajdonsagainak es annak a termekpalettanak, aminek resze…
Vagy csak ugyesen Rad akartak sozni egy nano-t:)

Aláírás 

Aktív
#14 - 2008. május 14. @ 12:24 | mellőzöm  

Na még az is lehet… :-) Netboljukban rendeltem.

Aláírás 

Aktív
#15 - 2008. május 14. @ 13:36 | mellőzöm  

Megkérdezhejük menyiért?

Aláírás 

Aktív
#16 - 2008. május 14. @ 13:57 | mellőzöm  

Természetesen… 13.420.-Ft Na jó, itt a bolt elérhetősége is: http://www.erdos.bolt.hu

Aláírás 

Aktív
#17 - 2008. május 14. @ 13:59 | mellőzöm  

Ahogy nézegettem a honlapokat, más helyeken pár száz forinttal drágábban láttam. És nincs rajta postaköltség. A boltban evszem át…

Aláírás 

Aktív
#18 - 2008. május 14. @ 14:23 | mellőzöm  

Nézz rá a..... és most jön iJoe-nak, a reklám

http://www.macbolt.hu/refurbished/

itt olcsóbb, én is nála vettem, a szürkét.

Aláírás 

Aktív
#19 - 2008. május 14. @ 14:31 | mellőzöm  

Köszi! Igen, itt is néztem, mások is ajánlották már. :-) És rokonszenves is, fel is hívtam, mindenben segített. 11.400. Csak erre még rájött volna a postaköltség, és akkor kb ugyanott vagyok. Bár nem is tudom menniy lehet a postaköltség Magyarországon belül egy ekkora csomagnak… Tapasztalatok?

Aláírás 

Veterán
#20 - 2008. május 14. @ 14:42 | mellőzöm  

eleg kemeny, azt hittem, hogy UK-ben a legdragabbak az Apple termekek, de a magyar kereskedok szepen tultesznek rajtuk is…

Aláírás 

Macőrült
#21 - 2008. május 14. @ 14:51 | mellőzöm  

Gábor, ennek több oka is van. Az egyik, hogy mondjuk Angliával szemben itthon nincs jelen az Apple, tehát van egy külön nagyker a maga árrésével. A másik, hogy az Artisjus-matricát is meg kell fizetni az iPodokhoz.
http://artisjus.hu/opencms/export/artisjus/felhasznaloknak/aktualis_jogdijkozlemeny_U.html
Szóval nem egy az egyben a kiskereskedők dorbézolják el az árkülönbözetet.

Aláírás 

Veterán
#22 - 2008. május 14. @ 15:01 | mellőzöm  

Inkabb nem mennek bele, abba, amihez nem ertek...:)

Nandor, amugy itt sokan csiptetve hordjak futas kozben a Shuffle-t, a nano-kat pedig kezben tartva - nem sok olyat lattam meg, aki karra erositheto tokkal futna:)

Aláírás 

Aktív
#23 - 2008. május 14. @ 15:05 | mellőzöm  

Értem. Köszönöm! Akkor már csak reménykedem, hogy a magyar izzadság sem fogja erősebben marni a fülest, mint ott angliában… :-D

Aláírás 

Veterán
#24 - 2008. május 14. @ 15:12 | mellőzöm  

Reszemrol az izzadsag is magyar, bar en Sennheiser CX300-at hasznalok:)

Aláírás 

Aktív
#25 - 2008. május 14. @ 15:18 | mellőzöm  

;-)

Aláírás 

Macőrült
#26 - 2008. május 14. @ 15:23 | mellőzöm  
gabor.szantai - 2008. május 14. @ 15:01

Inkabb nem mennek bele, abba, amihez nem ertek...:)

A megfigyelésed teljesen érvényes, csak a következtetés nem teljesen :-)
Azért válaszoltam rá, mert nem szerettem volna, hogy az újabb tagok netán ráharapjanak a témára, hogy lehúzás így meg úgy… Mint minden probléma, ez is összetett.

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 358
#27 - 2008. május 14. @ 19:13 | mellőzöm  

Nagyon jo ! :)
Karcolodni karcolodik, de hát mi nem?

Tok nem kell, csiptető nagyon jol tart futásnál is.

Autóba nagyon jo, mert a kapcsolgatása nem köti le a figylemet annyira, mert ugysincs rajta mit nézni :) Mondjuk én kazettás magnóval használom az autoban (azzal a kazettás átalakitoval, nem drága, és tök jo, igaz nem szuper a miinősége de én erre nem vagyok annyira kihegyezve), szeretem nagyon :)

Aláírás 

fehér intel iMac + iPod Shuffle + iPod nano product red 4gb

Aktív
#28 - 2008. május 14. @ 19:52 | mellőzöm  

Ugyanezeket tervezem amiket leírtál. Én iskazettás autósmagnóban használnám az említett átalakítóval, illetve futáshoz. Igazán akkor jött meg a kedvem hozzá, hogy kb 400 km-re mentünk hétvégén lagziba autóval (én vezettem), majd vissza, és közben unokaöcsém mp3-ját hallgattuk az átalakítóval, ami sajnos csak sorban tudja ejátszani a dalokat. Mikor hazaértem rájöttem mennyire jüvolt az általam választott dalokat hallgatni, még így is, hogy nem én választottam, hogy épp mi szóljon.
Ekkor döntöttem a shuffle mellett. :)

Na és ti?

Aláírás 

Aktív
#29 - 2008. május 14. @ 19:55 | mellőzöm  

Küldtem egy emilt.Megkaptad?

Aláírás 

Aktív
#30 - 2008. május 14. @ 19:56 | mellőzöm  

Igen, Nagyon köszönöm! ;-) Nem rég értem haza, először a listáűra írtam, de mindjárt válaszolok neked is… :-)

Aláírás 

Aktív
#31 - 2008. május 14. @ 20:05 | mellőzöm  
mnandor - 2008. május 14. @ 19:52

Ugyanezeket tervezem amiket leírtál. Én iskazettás autósmagnóban használnám az említett átalakítóval, illetve futáshoz. Igazán akkor jött meg a kedvem hozzá, hogy kb 400 km-re mentünk hétvégén lagziba, majd vissza, és közben unokaöcsém mp3-ját hallgattuk az átalakítóval, ami sajnos csak sorban tudja ejátszani a dalokat. Mikor hazaértem rájöttem mennyire jüvolt az általam választott dalokat hallgatni, még így is, hogy nem én választottam, hogy épp mi szóljon.
Ekkor döntöttem a shuffle mellett. :)

Na és ti?

Én? :) Aznap mikor megláttam a második generációsat az apple oldalán. Na pont abban a pillanatban :)

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 408
#32 - 2008. május 14. @ 20:51 | mellőzöm  
mnandor - 2008. május 14. @ 19:56

Igen, Nagyon köszönöm! ;-) Nem rég értem haza, először a listáűra írtam, de mindjárt válaszolok neked is… :-)

Nekem a Shuffle-m oldalairol lekopott a szép kék festék,, oké minimálisan.

A fülesröl lejött a gumirésze, és most ugy néz ki mint egy szakadt 500ft sony fülhallgató.

De imádom a Shuffle-t, most ön hozzá a vizálló tok, tarto, és a fülhallgató.

De én ajánlom a Sennheiser MX 70 vagy a PMX 70 es fülest. nagyon ütöse, és vizállóak.

de nem is értem egy Apple füles(ami sennheiser) hogy jöhetett szét…

Aláírás 

iMac 20” ; iPhone 8GB ; iPod Shuffle ; Razer Pro1.6 ; JBL Encounter ; Macbook
http://www.deniel.hu

Aktív
Bejegyzések: 57
#33 - 2008. május 14. @ 22:13 | mellőzöm  
iDani - 2008. május 14. @ 20:51

mnandor - 2008. május 14. @ 19:56Igen, Nagyon köszönöm! ;-) Nem rég értem haza, először a listáűra írtam, de mindjárt válaszolok neked is… :-)

Nekem a Shuffle-m oldalairol lekopott a szép kék festék,, oké minimálisan.

A fülesröl lejött a gumirésze, és most ugy néz ki mint egy szakadt 500ft sony fülhallgató.

De imádom a Shuffle-t, most ön hozzá a vizálló tok, tarto, és a fülhallgató.

De én ajánlom a Sennheiser MX 70 vagy a PMX 70 es fülest. nagyon ütöse, és vizállóak.

de nem is értem egy Apple füles(ami sennheiser) hogy jöhetett szét...

Kedves iDani!

Hol rendeltél vízálló tokot hozzá?
Itthon nem találtam.
tudnál segíteni?

Aláírás 

iMac20,PBG4,Shuffle,iPhone

Aktív
#34 - 2008. május 14. @ 22:16 | mellőzöm  

Minek? Vki itt irta hogy mosogépbe tette, nem lett baja :D:D:D
Vagy Ti mibe akarjátok dobni a vizálló tokkal, ami jobb mint a mosógép? :D

Aláírás 

Aktív
#35 - 2008. május 14. @ 22:21 | mellőzöm  
mpeti - 2008. május 14. @ 22:16

Minek? Vki itt irta hogy mosogépbe tette, nem lett baja :D:D:D

Kedves MPeti!

Én wakebordozom és snowboardozom, Télen nem kell, sőt az iPhone is bírta a párát a síruhába.
De a vizisportokhoz kell a vízálló tok!
szörf, vizisí, úszás kite.
http://www.h2oaudio.com.

Aláírás 

Aktív
#36 - 2008. május 14. @ 22:34 | mellőzöm  
imac20 - 2008. május 14. @ 22:21

mpeti - 2008. május 14. @ 22:16Minek? Vki itt irta hogy mosogépbe tette, nem lett baja :D:D:D

Kedves MPeti!

Én wakebordozom és snowboardozom, Télen nem kell, sőt az iPhone is bírta a párát a síruhába.
De a vizisportokhoz kell a vízálló tok!
szörf, vizisí, úszás kite.
http://www.h2oaudio.com.

Jaja, én is tolom a Wakeboardot oda kell vizálló tok (OMSZK)
http://www.h2oaudio.com
viszont a ups csomagküldő, egy nagyonnagy sz.r…

Aláírás 

Aktív
#37 - 2008. május 14. @ 22:36 | mellőzöm  

idani
Én harasztira járok.
Már azon gondolkodtam veszek egy nanot mert ahoz lehet kapni ithon is tokot.

Aláírás 

Aktív
#38 - 2008. május 14. @ 23:05 | mellőzöm  

Én sehol se találtam, De a shuffle-hez, full jo lesz, mert jo kicsike, és nem is érzed hogy rajtad van… majd ahhoz jön egy sennheiser pmx 70, majd egyszer:)
te hol találtad?
Hali

Aláírás 

Aktív
#39 - 2008. május 14. @ 23:08 | mellőzöm  

Szerintem is nagyon jól néz ki a shuffle-höz való vízálló kiegészítő! :)
http://h2oaudio.com/headsets.php

Aláírás 

Aktív
#40 - 2008. május 14. @ 23:18 | mellőzöm  

Jaa igy már értem :)

Csak a szuperjó fülesre szerintem egy forintot is kár kifizetni, mert a shuffle bugó hangot ad igyis-ugyis :( Legalábbis nekem igen, és még nagyon sokaknak. Nem igazán tiszta a hangja. Ettől még szeretem :) mondtam, ez nálam nem szempont. Csak szertinem ha magából a gépből jön, akkor az nem tünik el egy drága fülhallgatóval sem :S

Aláírás 

Aktív
#41 - 2008. május 14. @ 23:21 | mellőzöm  

“Búgó hangot ad?” - Na ezt eddig nem hallottam… :-( Holnap majd meglátom én is, és megírom nektek. Többeknél is jelentkezett ez a probléma? 3. genrációs készülékeknél?

Aláírás 

Aktív
#42 - 2008. május 14. @ 23:28 | mellőzöm  

Hát én elég értelmetlenül magyarázom, az lehet :) az egész egyáltlaán nem erős, nem zavaró, de van vmi plusz hang benne. Ha jól emlékszem ez már itt a fórumon is téma volt egyszer-kétszer. Azt hiszem az volt rá az egyetlen megoldás, hogy együtt kell élni a problémával :)

Aláírás 

Aktív
#43 - 2008. május 15. @ 15:19 | mellőzöm  

Sziasztok!

Megérkezett. :) Már erdélyi magyar népzenét hallgatok a kis suflimon. Eddig nagyon tetszik. Jó a hangja az alap fülhallgatóval. A kinézete pedig csúcs. Ez az első mp3 lejátszóm, és az első iPod-om. Nagyon tetszik a gombok logikája. A dokkolók is nagyon jó, tetszik ez a “komoly” megoldás egy ilyen pici kütyünek… :)

Szóval eddig minden szép és jó… Most nézegetem még egy kicsit az iTunes-os lehetőségeket. Majd írok, ha elekadnék…

Aláírás 

Aktív
#44 - 2008. május 15. @ 17:12 | mellőzöm  

Annyi?! :-o SEGÍTSÉG!

Annyi lett a suflimnak? Az iTunes-ban az iPod beállításainaál a csúszkát akartam állítani, ami a dalok és a “pendrive-os üzemmód” közti mgeosztást állítják. Viszont nem akartam elmenteni, csak CANCEl-re léptem. Na ezután ha rádugom a suflit, csak sárgán villog, a Windows kiírja, hogy felismerte a háttértárat, és az iPodot is, az iTunes viszont, hibát jelez, és felajánlja, hogy Restor-t csináljak. MIkor arra kattintok, akkor pedig azt mondja, hogy valamilyen hiba folytán ez nem lehetséges…
:-(
Még csak 3 számot hallgattam meg rajta… segítséget kérek! :-/

Aláírás 

Aktív
#45 - 2008. május 15. @ 21:00 | mellőzöm  

Huu hát ez necces. Nekem is volt olyan hogy nem kapcsolt be, mikor rádugtam de ide oda kapcsolgattam , és felismerte.
Mindenesetre, ha már itt vagy, probáld a restore-t nyomni vagy az Update-et, egyszer talán menni fog.
hol tartasz?

Aláírás 

Aktív
#46 - 2008. május 16. @ 00:04 | mellőzöm  

Továbbra sem fut le a Restore… :-( Bízok benne, hogy csak az a gond, hogy le van merülve. Rajtahagyom éjszakára, és megnézzük feltölt-e…

Aláírás 

Aktív
#47 - 2008. május 16. @ 15:57 | mellőzöm  

Elvileg az nem lehet ba,j hogy le van merülve, mert ugyis kapja a géptől az áramot ha hozzá van csatlakoztatva. Történt azóta valami, működik?

Aláírás 

Aktív
#48 - 2008. május 16. @ 17:25 | mellőzöm  

Nem működik jelenleg sem. Pedig egész éjszaka rajta hagytam, hagy töltődjön. De semmi. Most még a Windows sem ismeri fel. Már nem is villog a sárga LED. Holnap ezt hiszem beviszem a boltba. Vagy ti mit tanácsoltok?

Aláírás 

Aktív
#49 - 2008. május 16. @ 17:41 | mellőzöm  

Nem tudom, nekem még sosem volt ilyen problémám vele. Lehet hogy azért, mert ossem probáltam szétszedni két felé a tárhelyét , mert van külön van pendrive-om… De lehet, hogy akkor ezután sem probálkozom meg vele :S
Előfordult már hogy vmi lefagyott mikor az iTunes-ban rakosgattam a dalokat, nekem is restore-t kellett csinálnom, de miután megtettem működött problémamentesen.

Aláírás 

Macőrült
#50 - 2008. május 16. @ 17:47 | mellőzöm  

VIsszavinni ill. szervizzel konzultálni.

Aláírás 

Hirdessen Ă–n is a beszeljukMacen
Az online Mac oktatás