Fórum kezdőlap  »  Egyéb  »  Társalgó  »  Hogy lehet belőlem autóversenyző?
Összes oldal: 2
2

Macőrült
Bejegyzések: 4196
#51 - 2008. május 12. @ 09:14 | mellőzöm  
Marcell - 2008. május 12. @ 00:11

Peter T. - 2008. május 11. @ 23:57Egy linket dobna arról is valaki, hogy lehetnék a római pápa? Komolyan kérdezem. :) :) :) ehh.

jogsi nem kell hozzá, mert lesz sofőröd.  ja és nem árt ha hiszel istenben...

Ez nem feltétel. Ha a pápa hisz istenben akkor minek a pápamobil? Vagy hisz istenben, de nem bízik benne?

Aláírás 

Why so serious?

Törzsvendég
Bejegyzések: 700
#52 - 2008. május 12. @ 09:23 | mellőzöm  

ez nagyon durva! :)
(segíts magadon, ...)

Aláírás 

pszt! pszt! kisköcsög! fonákkal! fonákkal, baszod! érted?

Macőrült
Bejegyzések: 3158
#53 - 2008. május 12. @ 09:24 | mellőzöm  
Barazutti Ferenc - 2008. május 11. @ 22:11

Köszönöm az értelmes hozzászolásokat :)

http://www.racingsystem.hu/hu/szolgaltatasok/versenyzoiskola/

Ez szerintem jó lesz idulópontak csak a szeptember 9-10 az lesz csak tolodik az idő

majd odaszólok, hogy figyeljenek rád :))))))

Aláírás 

imagine a world without colors, some people can…

Veterán
Bejegyzések: 1590
#54 - 2008. május 12. @ 09:32 | mellőzöm  

Te ismered őket?

Aláírás 

MacPro, iPhone, Canon 450D, Hangszerek,
web: http://bfecka.hu & http://feckamusic.hu

Törzsvendég
Bejegyzések: 513
#55 - 2008. május 12. @ 10:38 | mellőzöm  

A pápamobil baba kis járgány :) Sajnos nem sok esélyem van, hogy beülhessek integetni, ugyanis nem vagyok katolikus, szóval elbuktam a project-et. Sebaj, jobb ötletem támadt, leszek inkább politikus, vagy focista, vagyok olyan hülye..

Autóversenyzésről: akit én ismerek, az kb. 3-4 éves korában kezdte el, még a szánkója is versenyszánkó volt, kipróbáltam volna, csak nem fértem rá :). Szóval ha később kezded (márpedig nem vagy 4 éves, gondolom), akkor nagyon kell igyekezni, vagy nagyon kell tudni, ha megvan benned, akkor hajrá, ha nincs, akkor ne költs rá.

Aláírás 

MacBook Pro

Macőrült
#56 - 2008. május 12. @ 11:10 | mellőzöm  
Barazutti Ferenc - 2008. május 12. @ 09:32

Te ismered őket?

igen, de ez számít? - te fogsz vezetni nem én :)))

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 244
#57 - 2008. május 12. @ 13:00 | mellőzöm  
tms - 2008. május 12. @ 11:10

Barazutti Ferenc - 2008. május 12. @ 09:32Te ismered őket?

igen, de ez számít? - te fogsz vezetni nem én :)))

TMS, de legalabb egy ballos kanyar utan, amit sikerul jobbra bevenni, lesz aki azonositsa a tetemet :)

Aláírás 

iBook G3, iMac G5, MacPro Intel C2D / Nokia 6310 Nokia 6310i

Aktív
Bejegyzések: 364
#58 - 2008. május 12. @ 14:12 | mellőzöm  

Attól mert valaki hisz Istenben, még nem sürgeti a halált, vagy rosszul gondolom? Érdekesek vagytok....
Ennyi erővel minek eszik, miért nem inkább helyette Istenben bízik csöndben, majd ő segít, hogy tudjon élni kaja nélkül is, na haljon éhen. Nemde? Jogos az a pápamobil, nem kevesen utálják a mindenkori pápát.
Amugy meg ha mindenki belejött a helyesírás sürgetésébe, akkor amennyiben nem olyan vallásról beszélünk, ami több istent ismer, isteneket, hanem arról, amelyik egyet, akkor bizony nagy betűvel írjuk ...

Amugy a topic már szerintem eleve értelmetlen, akik nagy autóversenyzők (tudtommal) már pici koruk ota versenyeznek, különféle kategoriákban, go-kart és a többi, és fokozatosan fejlődnek. Felnőtt ember ritkán válik csak ugy autóversenyzővé, ha jól tudom. Ahhoz nem elég sok pénz, ahhoz nagyon sok kell :)

Aláírás 

fehér intel iMac + iPod Shuffle + iPod nano product red 4gb

Macőrült
#59 - 2008. május 12. @ 14:39 | mellőzöm  
mpeti - 2008. május 12. @ 14:12

Attól mert valaki hisz Istenben, még nem sürgeti a halált, vagy rosszul gondolom? Érdekesek vagytok....
Ennyi erővel minek eszik, miért nem inkább helyette Istenben bízik csöndben, majd ő segít, hogy tudjon élni kaja nélkül is, na haljon éhen. Nemde? Jogos az a pápamobil, nem kevesen utálják a mindenkori pápát.
Amugy meg ha mindenki belejött a helyesírás sürgetésébe, akkor amennyiben nem olyan vallásról beszélünk, ami több istent ismer, isteneket, hanem arról, amelyik egyet, akkor bizony nagy betűvel írjuk ...

Amugy a topic már szerintem eleve értelmetlen, akik nagy autóversenyzők (tudtommal) már pici koruk ota versenyeznek, különféle kategoriákban, go-kart és a többi, és fokozatosan fejlődnek. Felnőtt ember ritkán válik csak ugy autóversenyzővé, ha jól tudom. Ahhoz nem elég sok pénz, ahhoz nagyon sok kell :)

1. mennyire hiteles az az ember, aki a saját “főnökében” sem bízik? Hisz az isteni gondviselésben és hogy isten szeme mindent lát és gondoskodik az övéiről, de azért nem bíz semmit a véletlenre?
Szóval nem igazán értem. Mondjuk vallási fanatikus sem vagyok, az igaz.

2. Baumgartner.

Aláírás 

Why so serious?

Aktív
#60 - 2008. május 12. @ 15:02 | mellőzöm  
EDM - 2008. május 12. @ 14:39

mpeti - 2008. május 12. @ 14:12Attól mert valaki hisz Istenben, még nem sürgeti a halált, vagy rosszul gondolom? Érdekesek vagytok....

1. mennyire hiteles az az ember, aki a saját “főnökében” sem bízik? Hisz az isteni gondviselésben és hogy isten szeme mindent lát és gondoskodik az övéiről, de azért nem bíz semmit a véletlenre?
Szóval nem igazán értem. Mondjuk vallási fanatikus sem vagyok, az igaz.

2. Baumgartner.

Nem először derül ki, hogy simán képes vagy ugy válaszolni valamire, hogy még véletlen se legyen semmi köze ahhoz, amire reflektálsz.

Ez nem bizalom kérdése, ha lelövik akkor bizony meghal. Ez tény. Nem kell vallási fanatikusnak lenni, hogy ezt meglássuk, de még egy vallásos is könnyen belátja.

Ami meg a második pontot illeti, magam is azt mondtam, hogy nem fordul elő, hacsak nem hogy sok, de nagyon sok pénz nem áll mögötte (l. Baumgartner).

Aláírás 

Veterán
Bejegyzések: 1206
#61 - 2008. május 12. @ 15:08 | mellőzöm  

Valójában nagyon olcsón és egyszerűen meg lehet állapítani, hogy mennyire jó autóversenyző valaki a képességei alapján, a refexidejét kell valamilyen játékkal megnézni, leejtett kavics elkapása, ilyesmi, hatalmalmas a különbség egy átlagember és egy profi között.

Macőrült
#62 - 2008. május 12. @ 15:08 | mellőzöm  
mpeti - 2008. május 12. @ 15:02

Ami meg a második pontot illeti, magam is azt mondtam, hogy nem fordul elő, hacsak nem hogy sok, de nagyon sok pénz nem áll mögötte (l. Baumgartner).

neked sincs semmi közöd ehhez, úgy látom, szóval picit óvatosan a szavakkal…
no akkor amit tudnotok kell BZS-ről:
1. pici kora óta versenyzett
2. mai napig csúcstartó egy spec. kategóriában a Hungaroringen (tehát nem volt egészen tehetségtelen, mint ahogy sokan azt állítják)
3. azt a bizonyos pénzügyi konstrukciót, amibe nekik az F1 került, jobb ha nem firtatjuk (részleteken nem áll módomban közölni) kétségtelenül sok pénzt áldozott erre a kedves papa, de azért közel voltak a tűzhöz is…

Aláírás 

Macőrült
#63 - 2008. május 12. @ 15:09 | mellőzöm  

.

Aláírás 

Aktív
#64 - 2008. május 12. @ 15:13 | mellőzöm  
tms - 2008. május 12. @ 15:08

mpeti - 2008. május 12. @ 15:02Ami meg a második pontot illeti, magam is azt mondtam, hogy nem fordul elő, hacsak nem hogy sok, de nagyon sok pénz nem áll mögötte (l. Baumgartner).

neked sincs semmi közöd ehhez, úgy látom, szóval picit óvatosan a szavakkal…
no akkor amit tudnotok kell BZS-ről:
1. pici kora óta versenyzett
2. mai napig csúcstartó egy spec. kategóriában a Hungaroringen
3. azt a bizonyos pénzügyi konstrukciót, amibe nekik az F1 került, jobb ha nem firtatjuk (részleteken nem áll módomban közölni) kétségtelenül sok pénzt áldozott erre a kedves papa, de azért közel voltak a tűzhöz is...

Akkor nézd meg lsz az első hozzászolásomat, mivel 3 van nem kell sokat visszaolvasni....
Odairtam hogy _tudtommal_, ez azt jelenti, hogy amennyire én tudom, tehát nem Szentírás. Csak én úgy tudom. Lehet, hogy rosszul.

Baumgartnerrel kapcs-ban én a sok pénzről beszéltem, nem az előéletéről meg arról, hogy hol kezdte. Azon a véleményen voltam, hogy _szeritnem_ lehetetlen go-kart meg ilyen dolgok nélkül befutott versenyzőnek lenni.
Erre mondta EDM, hogy Baumgartner. Akkor mit akarsz velem? :D

Aláírás 

Macőrült
#65 - 2008. május 12. @ 15:13 | mellőzöm  
kertesz - 2008. május 12. @ 15:08

Valójában nagyon olcsón és egyszerűen meg lehet állapítani, hogy mennyire jó autóversenyző valaki a képességei alapján, a refexidejét kell valamilyen játékkal megnézni, leejtett kavics elkapása, ilyesmi, hatalmalmas a különbség egy átlagember és egy profi között.

akkor javaslom, hogy ezt az ötletet küldd el Max Mosley-nak, úgyis azon azon fáradoznak, hogy tegyék olcsóbbá a Formula 1-et, így elég lenne valahol a 20 pilótának kavicsokat elkapdosnia :)))

Aláírás 

Macőrült
#66 - 2008. május 12. @ 15:14 | mellőzöm  
mpeti - 2008. május 12. @ 15:13

Akkor mit akarsz velem? :D

semmit!

Aláírás 

Aktív
#67 - 2008. május 12. @ 15:17 | mellőzöm  
tms - 2008. május 12. @ 15:14

mpeti - 2008. május 12. @ 15:13Akkor mit akarsz velem? :D

semmit!

Pontosan erről van szó. Ezért nem értettem, hogy miért szólítottál meg :)

Aláírás 

Macőrült
#68 - 2008. május 12. @ 15:59 | mellőzöm  

Baumgartnert azért említettem, hogy bárki bevásárolhatja magát még a forma 1-be is, még egy magyar is, ahogy a példa mutatja, csak pénz kérdése (japán szokás ez egyébként). Csak mondjuk Baumgartner sok éves versenyzői rutinját és tehetségét nem lehet megvenni mellé.

Tényleg, emlékszik valaki JÓ japán F1-es pilótára? :)

Aláírás 

Why so serious?

Aktív
Bejegyzések: 244
#69 - 2008. május 12. @ 16:53 | mellőzöm  
EDM - 2008. május 12. @ 15:59

Tényleg, emlékszik valaki JÓ F1-es pilótára? :)

En emlexem… Senna :( Isten nyugosztalja....

Aláírás 

iBook G3, iMac G5, MacPro Intel C2D / Nokia 6310 Nokia 6310i

Macőrült
#70 - 2008. május 12. @ 17:10 | mellőzöm  
DJTommyka - 2008. május 12. @ 16:53

Javítottam :)

Aláírás 

Why so serious?

Macőrült
Bejegyzések: 3126
#71 - 2008. május 12. @ 18:08 | mellőzöm  
EDM - 2008. május 12. @ 17:10

DJTommyka - 2008. május 12. @ 16:53

Javítottam :)

.
Persze!
Ayrton Senna Da Silva Sotomayor. Ősi japán család sarja.

Aláírás 

-= Bólogatós =-

Törzsvendég
#72 - 2008. május 12. @ 21:01 | mellőzöm  

legalább a topic címét javítsátok ki! belôllem-re…

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 142
#73 - 2008. május 12. @ 21:23 | mellőzöm  

Zsoltika is a kavicselkapasban csucstarto??!!
Az meg, hogy a mi adofillerjeinkbol toltak be az f1 be szinte koztudott, ugyhogy inkabb ne is firtassuk. Bar igy esetleges jogos a topicindito kerdes, most epp a Ferink szeretne autiversenyzo lenni, ugyhogy jogosan kerhetne o is a “reszet” ugyanugy mint a B Zsoti. Na de ezt a resz ne is fokozzuk. A kovetkezo magyar f1 pilota ugyis a PalikVilike lesz, egy szuletett autoversenyzo apaval megaldott, valoszinuleg , szuletett tehetseg.
Ugyhogy bocs Feri, most megsem fog menni, mert Vilire gyujtjuk a lovet:)))))

Aláírás 

PB G4 1,5/iPods shuffle 1g-1G, Nano 3g-4G

Törzsvendég
#74 - 2008. május 12. @ 22:02 | mellőzöm  

már csak a lehhet maradt, a hogy-ra nincs ötletem… :)
egyébként, Feri, ezt üzenem neked én is:
http://youtube.com/watch?v=0BIc76PFr0M
:)

Aláírás 

Macőrült
#75 - 2008. május 13. @ 05:56 | mellőzöm  
dr.gonzo - 2008. május 12. @ 21:23

Az meg, hogy a mi adofillerjeinkbol toltak be az f1 be szinte koztudott, ugyhogy inkabb ne is firtassuk.

na ez az ami nem így történt…

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 130
#76 - 2008. május 13. @ 10:41 | mellőzöm  

Na, nem olvastam az egész topic-ot végig (gondolom ezért is le leszek cseszve), de hogy ha valakinek kérdése van, és valamit nem helyesen ír le, akkor a topic -ok első 30 comment -je csak arról szól hogy kinek kell még megtanulnia helyesen írni, azért ez gáz. Mert ugye aki mac -et használ az olyan elit, hogy tudjon helyesen írni tökéletesen. Igaz a versenyzésnek sincs sok köze a beszmac -hez, de ez egy valós kérdés/probléma valakinél. De az hogy tud-e jól helyesen írni az hogy jön ide? Be lesz mutatva a topic valami helyesírási versenyen? Vagy a sok tökéletes nem tudja elolvasni? Esetleg sérti az ego -ját? Nem értem. Mind1.

Keresgessetek ebben a hozzászólásban is hibákat, és nyissunk egy szégyenfal topikot, ahol mindenki nevét leírjuk kisbetűvel. Amúgy előbb tényleg a google -t kellene használni, mert Neked gyorsabb lenne. De ezt sem kell állandóan megjegyezni mindenkinek.

Nem fér el a topic? Legfeljebb ne válaszolj rá ha idegesít. De ez nem segítség. Kövezzetek meg. Most.

Aláírás 

Macbook 2,16 C2D 2,5GB RAM 160GB HDD Leopard legfrissebb

Aktív
Bejegyzések: 276
#77 - 2008. május 13. @ 11:37 | mellőzöm  

Azért jó hogy van valaki ezen a fórumon akinek a topikjain fixen lehet röhögni bármikor.

Köszönjük, hogy vagy Feri!

Aláírás 

-MacBook Pro 15”, Wacom Intuos3, iPod Nano 3rd gen, Canon EOS 40D

Adminisztrátor
Bejegyzések: 11932
#78 - 2008. május 13. @ 11:49 | mellőzöm  

Mindenkinek vannak almai. Vannak akik tesznek, tehenek erte valamit, vannak akik nem.

Ha autoversenyzo szeretnek lenni mindenaron es nem lennenek kapcsolataim, lehet hogy en is forumokon kerdezoskodnek eloszor. Kapnek nehany tippet, ami alapjan le lehetne indulni. Gondolom Ferencnek is ez volt az otlete. Ez lehet komikus (mondjuk neked iKenny), bar szerintem nem az.

Persze, persze… a legtobb jo autoversenyzo mar autoval a seggen szuletett, de ettol fuggetlenul vannak kivetelek. Vannak nagyon tehetseges vezetok, akik kesobb kezdek csak hozza.

Raadasul az autoversenyzo kategoriaba nagyon sok minden elfer. Lehet valaki hetvegi, hobbi versenyzo, aki nem Forma 1-ben szeretne minden aron nyomulni.

Csak azert mert valaki mas mint te vagy, nem feltetlenul kell kinevetni. Lehet, hogy jobban vezet mint te, vagy en… lehet, hogy rosszabbul vezet, mitn te vagy en… de ennek semmi koze nincs az egesz temahoz… informaciot szeretett volna kapni. errol szol a tema.

Aláírás 

MacBook Pro Core Duo 2.0, 2GB RAM

Veterán
Bejegyzések: 1106
#79 - 2008. május 13. @ 13:33 | mellőzöm  

Dombi, ott a pont.
El kell menni egy vezetéstechnikai tréningre vagy versenyzőiskolába, és ott seperc alatt kiderül, hogy kell-é neki ezzel foglalkoznia, vagy csak gyorsulási versenyekre mehet :-)
Utána jöhet a vízhordás, szerelősködés egy rallycsapatnál, vagy otthon faragni egy kisautót szlalomversenyre. Ezek megvannak kis pénzből. Vagy ha sok a pénze, mehet a Swift kupába. Szerintem.

(rólam pl. hamar kiderült, hogy túlságosan sajnálom a gépet ahhoz, hogy versenyző legyek. Én max. a 24órás versenyen, vagy más hosszútávú versenyen indulhatnék, ahol a célbaérkezés és a technika beosztása fontosabb az időeredménynél :o)

Aláírás 

Original Generation SAAB 900 Commander - 100% GM free

Aktív
Bejegyzések: 179
#80 - 2008. május 13. @ 13:49 | mellőzöm  

autó+versenyző

Aláírás 

Attika

Ha elvesztek az adataid: http://www.adatvisszaallitas.hu

Veterán
Bejegyzések: 1544
#81 - 2008. május 13. @ 13:55 | mellőzöm  

Ferike, inkább csak a videókat lessed a jútubon, itt van egy mindjárt:

http://www.youtube.com/watch?v=7HJHJnQ-l88&eurl=http://gt.ballor.hu/forum/tarsalgo/55?p=2

Aláírás 

MAC SUPER G6, OS X LION 11.0, NIKON D3XS :P

Veterán
Bejegyzések: 1054
#82 - 2008. május 13. @ 13:59 | mellőzöm  

Szerintem ez így igaságos. Minden szőke lány modell, vagy műsorvezető szeretne lenni a médiában. Akkor miért ne lehetne minden szőke fiúból autóversenyző??

Aláírás 

2x3Ghz Quad-Core IntelXeon 5GB 2.5TB +G5 +G4 +IPod

Törzsvendég
Bejegyzések: 776
#83 - 2008. május 13. @ 14:09 | mellőzöm  

fecka a beszeljukmac csatin elmondtuk neked, hogy már rég el kellett volna kezdened. Erről nagyjából lekéstél. Ha van sok pénzed, esetleg a Rallye vonalon még elkezdheted. Ahhoz a belépő a megrendezett slalom bajnokságokon szerzett sok sok tapasztalat és jó eredmény.

Kell hozzá egy jól összerakott és a biztonsági követelmények szerint kiegészített autó, sok sok pénz, hideg fej, kiegyensúlyozott lélek, tehetség és kitartás. Bármelyik hiányzik, soha nem lesz belőled autóversenyző. Ha az első akadályokat vetted, és még mindig minden feltétel áll, akkor az amatőr rallyeban indulhatsz, amennyiben megoldod a szerelőgárdát, a kocsit, az üzemanyagot, jah és letetted a vizsgát.

Érdeklődj a Magyar Autósport Szövetségnél. Megmondják, milyen feltételei vannak a versenyzésnek. Ott meg tudják mondani a versenynaptári időpontokat is, amik alapján tudni fogod, hol és mikor vannak a versenyek, melyikre mennyi a nevezési díj stb stb.

Anyagilag készülj fel, mert egy futam, ha az autót nem számolod, akkor is százezres nagyságrend. Jah és rallyeban kell egy navigátor is, aki szintén ért a dolgokhoz, és még össze is kell szoknotok. Szóval fecka, hajrá. Bár alapvetően előbb nem ártana, ha kibékülnél önmagaddal és egyenlőre tanulnál.

Aláírás 

Citromot kaptál az élettől? Rendelj hozzá tequilát!

Macőrült
#84 - 2008. május 13. @ 15:13 | mellőzöm  
micless - 2008. május 13. @ 10:41

Mert ugye aki mac -et használ az olyan elit, hogy tudjon helyesen írni tökéletesen.

szerintem ez elemi dolog, papírral és ceruzával is…

Aláírás 

Törzsvendég
#85 - 2008. május 13. @ 16:47 | mellőzöm  

dombi:
az autóversenyzô nem fórumokról kerül ki, ez sztem tény. ha autóversenyzô AKARSZ lenni, akkor jó esetben már autóval születsz, de minimum kint vagy minden szlalom versenyen, ralin és ott túrod magad a versenyzôk körül, de ha mindenképp fórum, akkor toljadneki, duen, stb. legrosszabb esetben. választ is kapott, nem egyet, tms-tôl is konkrét linket, tehát elindulni el tud, ha AKAR. s mint írták többen, chat-en már felvilágosították.
szerintem ez a vicc kategória és nevessünk együtt, talán Ferire pedig ragad valami nyelvtanilag, hasznára válik. :)
hogy “segítsek” is valamit:
http://www.rte.hu/versszab.htm
ott is van fórum, letöltheti a tech.szabályzatot, kérdezhet és válaszokat kaphat a kérdésére, ami egyébként már csak azért is vicces, mert elég tág fogalom az “autóversenyzô”. legalább azt tudnia kéne, h milyen versenyzô akar lenni? rali? gyorsasági? autókrossz? tereprali?
de ne legyen már ez a topic ilyen vérkomoly egymástgyilkolós!
:)
esetleg less el pár trükköt Ragnotti papától:
http://youtube.com/watch?v=lL2bWCeVCUs&feature=related
ô elég “jól” vezet. :)

Aláírás 

Veterán
Bejegyzések: 1106
#86 - 2008. május 14. @ 06:24 | mellőzöm  

szerintem meg tőle 8-)
http://www.youtube.com/watch?v=P5rkK_dT1xU

Aláírás 

Original Generation SAAB 900 Commander - 100% GM free

Hirdessen Ă–n is a beszeljukMacen
Magyar nyelvű iTunes Gift Card bolt