|
Törzsvendég
Bejegyzések: 601
|
vicces :D tényleg kár lett volna kihagyni |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2899
|
Mi a baj ezzel? Szerintem zseniális :) |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 819
|
Ennyiért én is szivesen megcsináltam volna:) |
|
Aktív
Bejegyzések: 280
|
:)GC Ennek miért nem a társalgóban van a helye? |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 572
|
egyelore meg nem hasznaljak: http://www.ogc.gov.uk/ |
|
Aktív
Bejegyzések: 4
|
Hello Mindenki!
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 993
|
a legjobb helyen kerdezed :D |
|
Macőrült
|
Beckerné Emese - 2008. május 09. @ 21:23
O.o
|
|
Aktív
|
Sorry, hogy itt bénázok..most kezdem.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 3
|
£14,000.
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 589
|
a világ legdrágább gyíkverése. |
|
Aktív
Bejegyzések: 95
|
azért a Nemzeti Vágta sem piskóta |
|
Aktív
Bejegyzések: 144
|
EDM - 2008. május 09. @ 21:32Beckerné Emese - 2008. május 09. @ 21:23Hello Mindenki! nehogy azt mondjak hogy paraszt a topic....klikk ra es enter...es darabjaval nevezed at, de 1xbb ha irsz ra egy egy apple scriptet…
off/
|
|
Aktív
|
Kösz, kedves. Jó ez így.
|
|
bM Függő
Bejegyzések: 5251
|
Ha mar 12 millas fasz....A faszert nem tudtok normalis programot ajanlani egy kezdonek a forumon (ami pld nem egy applescript, vagy nem fizetos...) Kedves Emese (Udvozlet itt a forumon, es szives elnezesedet kerem a bevezetoert)!
Problemadra van tobb megoldas is, igy nem kell programoznod, vagy applescriptezned, vagy fizetened:
Topic indito bejegyzes kapcsan a linkelt oldalra irtam le a velemenyem.... |
|
Macőrült
|
Ne komolytalankodjatok már! Applescript, külön program(ok) fájlok átnevezéséhez? :D |
|
Aktív
Bejegyzések: 260
|
kemeng: EDM a lehető legjobb megoldást ajánlotta neki: Automator. Semmi bonyolult nincsen benne.
|
|
bM Függő
|
Kedves Trixi Left Window! Az Automator egy program, amely scripteket hasznal, es annyira azert nem egyszeru hasznalni, kell egy kis alapismeret, vagy gyakrolat benne...no de mindegy, Emese majd eldonti...:D |
|
Macőrült
|
kemeng - 2008. május 10. @ 11:21
Emese már megtanulta használni tegnap.
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1726
|
iMarci :D lol....:D Nálunk is van egy Emese, hülyére szívatjuk ezzel DJTommyka: én a fórum talik után szoktam érdekes állapotban véleményezni a találkozó eredményességét… :D a topikkal kapcs pedig: nagyon lol :D mi a p*cs került 12 millába, nem értem.... ja, bocs, pont az :D |
|
bM Függő
|
EDM - 2008. május 09. @ 21:32Beckerné Emese - 2008. május 09. @ 21:23Hello Mindenki! Hoho....alljunk meg egy szora! Ez nem fog mukodni, azaz zero eredmenyt kapsz, azaz Emesenk feleslegesen tanult! Ugyanis ebben az esetben ugy kezdodik a Workflow, hogy Get Specific Finder Items (es beteszi az adott kepet, vagy dolgot amit kijeloltel), hiaba teszed utana a szukseges dolgokat, ha lefuttatod akkor zero eredmenyt kapsz (nem jelenik meg az atnevezett dolog sehol).
A megoldas:
Meg is csinaltam, ime:
Nincs mas dolgod, csak kicsomatolni, es bemasolni a /Users/Te_Neved/Library/Workflows/Applications/Finder/ konyvtar ala, majd kijelolni az atnevezesre szant kepeket (lehet tobbet is egyszerre), majd Ctrl+klikk (jobbklikk), Automator/Rename, ez utan az applescript adja magat.
Most ugy csinaltam meg, hogy a Copynal es a Rename-nel tudod valtoztatni az opciokat. (ez most jelenlegi alapertelmezesben a Deskotpra masolja a kepeket, es ott nevezi at ugy hogy egy sorszamot ad a neve moge, de ezek mind valtoztathatok)
Tovabbi szep napot mindenkinek! |
|
bM Függő
|
EDM - 2008. május 10. @ 11:30kemeng - 2008. május 10. @ 11:21Kedves Trixi Left Window! Inkabb hagyd...nehogy zero legyen az eredmenye:D |
|
Macőrült
|
Nekem 10.4 alatt még automatikusan beilleszti (illetve bedobja az ablakot, hogy kell és okézd le) a copy finder itemet a rename finder item elé. 10.5-ről nem tudok nyilatkozni. Ráadásul nálam másolás nélkül is megcsinálja az átnevezést, megnéztem az elébb.
|
|
bM Függő
|
EDM - 2008. május 10. @ 13:15 Ha jol ertelmezem ezt a mondatot, akkor ugyanezt irtam fentebb. Ez egy biztonsagi plusz, pld nehogy kinyird az adott elemet. Nalam is megy copy nelkul… EDM - 2008. május 10. @ 13:15 Emese szeritem most egyenkent jatszik igy a kepekkel… A Te megoldasoddal az a baj (marha mukodik), hogy mindig azt a megadott elemet/elemeket fogja atnevezni!!!! Kesobb nem hasznalhato mar semmire. En szo szerint kovettem a leirasodat, es Zero lett az eredmeny, azzal valoban nem tudtam sokmindent kezdeni, ha kihagyom a Copy items-et, es eltunteti a fajlt akkor valtam volna igazan boldogga (habar teszt kepeken futtattam, igy sokat nem vesztettem volna)...:)))) |
|
Aktív
Bejegyzések: 429
|
Visszatérve a logo-ra:
mivel nagy emberrel beszélgetve hallottam,
Jó a picha reggel, jó az délben este, ámbátor(!),
Borsos Miklós,
|

Remélem még nem volt, de kár lenne kihagyni az alábbi szösszenetet:
http://www.cloneshit.hu/2008/04/25/tizenket-millas-logo-kategoria