Fórum kezdőlap  »  Egyéb  »  Társalgó  »  12 millás logó

Macőrült
Bejegyzések: 2336
2008. május 09. @ 17:05 | mellőzöm  

Remélem még nem volt, de kár lenne kihagyni az alábbi szösszenetet:

http://www.cloneshit.hu/2008/04/25/tizenket-millas-logo-kategoria

Aláírás 

you can tune a guitar, but you can’t tuna fish!
http://www.fishbloom.com

Törzsvendég
Bejegyzések: 601
#1 - 2008. május 09. @ 17:37 | mellőzöm  

vicces :D tényleg kár lett volna kihagyni

Aláírás 

pb g4 titanium 500/osX 10.4.11
iPod mini 4gb
http://www.gabooo.blog.hu

Macőrült
Bejegyzések: 2899
#2 - 2008. május 09. @ 17:51 | mellőzöm  

Mi a baj ezzel? Szerintem zseniális :)

Törzsvendég
Bejegyzések: 819
#3 - 2008. május 09. @ 17:59 | mellőzöm  

Ennyiért én is szivesen megcsináltam volna:)

Aláírás 

2x3Ghz Quad-Core IntelXeon 5GB 2.5TB +G5 +G4 +IPod

Aktív
Bejegyzések: 24
#4 - 2008. május 09. @ 18:04 | mellőzöm  

ÁÁÁlat :D

Aláírás 

PowerBook G4 15”, iPod Nano G2 2GB Grey

Aktív
Bejegyzések: 280
#5 - 2008. május 09. @ 19:12 | mellőzöm  

:)GC

Ennek miért nem a társalgóban van a helye?

Aláírás 

MacBook Pro 15” 2.4 ghz, 4GB Ram, iPod 30 Gb fekete
Ki vagyok én? http://virb.com/masiff

Törzsvendég
Bejegyzések: 572
#6 - 2008. május 09. @ 21:19 | mellőzöm  

egyelore meg nem hasznaljak: http://www.ogc.gov.uk/

Aláírás 

“If your pictures aren’t good enough, you’re not close enough.” - Robert Capa

Aktív
Bejegyzések: 4
#7 - 2008. május 09. @ 21:23 | mellőzöm  

Hello Mindenki!
Olyan kérdésem lenne, hogy Leopardban hogyan lehet átnevezni fotókat úgy, hogy a kijelölt fotók ugyan azt a nevet kapják növekvő sorszámmal?
Előre is kösz.

Törzsvendég
Bejegyzések: 993
#8 - 2008. május 09. @ 21:31 | mellőzöm  

a legjobb helyen kerdezed :D

Aláírás 

MacBook Core2Duo w 2GB RAM from XMS
iPod Nano 2G w Sony MDR-EX71SL

Macőrült
#9 - 2008. május 09. @ 21:32 | mellőzöm  
Beckerné Emese - 2008. május 09. @ 21:23

Hello Mindenki!
Olyan kérdésem lenne, hogy Leopardban hogyan lehet átnevezni fotókat úgy, hogy a kijelölt fotók ugyan azt a nevet kapják növekvő sorszámmal?
Előre is kösz.

O.o
Ezt miért itt kérdezed?
Egyénként meg az automatort pont az ilyen esetekre találták ki. Kijelölöd a képeket, jobb klikk -> automator -> create workflow megkeresed a “Rename Finder Items"-t, behúzod a lista alá, átállítod a szövegboxot “make sequential"-ra, kitöltöd a mezőket tetszésed szerint, majd a Runra kattintasz jobbra fenn, és örülsz, hogy megint tanultál valami újat :)

Aktív
#10 - 2008. május 09. @ 21:43 | mellőzöm  

Sorry, hogy itt bénázok..most kezdem.
Nagyon nagy köszi.

Aktív
Bejegyzések: 3
#11 - 2008. május 09. @ 21:48 | mellőzöm  

Törzsvendég
Bejegyzések: 589
#12 - 2008. május 09. @ 22:00 | mellőzöm  

a világ legdrágább gyíkverése.

Aláírás 

pszt! pszt! kisköcsög! fonákkal! fonákkal, baszod! érted?

Aktív
Bejegyzések: 95
#13 - 2008. május 09. @ 22:44 | mellőzöm  

azért a Nemzeti Vágta sem piskóta

Aktív
Bejegyzések: 144
#14 - 2008. május 10. @ 00:50 | mellőzöm  
EDM - 2008. május 09. @ 21:32

Beckerné Emese - 2008. május 09. @ 21:23Hello Mindenki!
Előre is kösz.

O.o
Ezt miért itt kérdezed?
Egyénként meg az automatort pont az ilyen esetekre találták ki. Kijelölöd a képeket, jobb klikk -> automator -> create workflow megkeresed a “Rename Finder Items"-t, behúzod a lista alá, átállítod a szövegboxot “make sequential"-ra, kitöltöd a mezőket tetszésed szerint, majd a Runra kattintasz jobbra fenn, és örülsz, hogy megint tanultál valami újat :)

nehogy azt mondjak hogy paraszt a topic....klikk ra es enter...es darabjaval nevezed at, de 1xbb ha irsz ra egy egy apple scriptet…

off/
de g*ci jo reszegen potyogni… kedvenc kulubbomba, legjobban sikerult mixlemeze hallgatvat… abszolut telthaz...ennyi :)
on/

Aláírás 

Azert mert hulye vagyok, meg nem biztos hogy hulye vagyok.. jah de..

Aktív
#15 - 2008. május 10. @ 01:08 | mellőzöm  

Kösz, kedves.  Jó ez így.
Egyenként sok lenne.
Holnapra még jobb lesz : )

bM Függő
Bejegyzések: 5251
#16 - 2008. május 10. @ 07:56 | mellőzöm  

Ha mar 12 millas fasz....A faszert nem tudtok normalis programot ajanlani egy kezdonek a forumon (ami pld nem egy applescript, vagy nem fizetos...)

Kedves Emese (Udvozlet itt a forumon, es szives elnezesedet kerem a bevezetoert)!

Problemadra van tobb megoldas is, igy nem kell programoznod, vagy applescriptezned, vagy fizetened:
NameChanger En ezt hasznalom. Nagyon egyszeru a hasznalta, a sorszamozast is tudja.
Name Mangler Ezt nem probaltam meg, de talonban van. Ez is lenyegeben azt tudja mint az elozo, csak kicsit maskepp.

Topic indito bejegyzes kapcsan a linkelt oldalra irtam le a velemenyem....

Macőrült
#17 - 2008. május 10. @ 08:54 | mellőzöm  

Ne komolytalankodjatok már! Applescript, külön program(ok) fájlok átnevezéséhez? :D

Aktív
Bejegyzések: 260
#18 - 2008. május 10. @ 09:59 | mellőzöm  

kemeng: EDM a lehető legjobb megoldást ajánlotta neki: Automator. Semmi bonyolult nincsen benne.
Az nem script és normális program. Csak valahogy ezen mindenki figyelme átsiklott.

bM Függő
#19 - 2008. május 10. @ 11:21 | mellőzöm  

Kedves Trixi Left Window!

Az Automator egy program, amely scripteket hasznal, es annyira azert nem egyszeru hasznalni, kell egy kis alapismeret, vagy gyakrolat benne...no de mindegy, Emese majd eldonti...:D

Macőrült
#20 - 2008. május 10. @ 11:30 | mellőzöm  
kemeng - 2008. május 10. @ 11:21

Kedves Trixi Left Window!

Az Automator egy program, amely scripteket hasznal, es annyira azert nem egyszeru hasznalni, kell egy kis alapismeret, vagy gyakrolat benne...no de mindegy, Emese majd eldonti...:D

Emese már megtanulta használni tegnap.
De majd csinálok egy automator oktató topikot, kis tutorialokkal.

Moderátor
Bejegyzések: 471
#21 - 2008. május 10. @ 11:34 | mellőzöm  

“Köszönjük Emese!” :-)

Veterán
Bejegyzések: 1726
#22 - 2008. május 10. @ 12:18 | mellőzöm  

iMarci :D lol....:D Nálunk is van egy Emese, hülyére szívatjuk ezzel

DJTommyka: én a fórum talik után szoktam érdekes állapotban véleményezni a találkozó eredményességét… :D

a topikkal kapcs pedig: nagyon lol :D mi a p*cs került 12 millába, nem értem.... ja, bocs, pont az :D

Aláírás 

I love my Hack :: OldWorld 4ever ::  http://rastasi.waldorf-godollo.hu :: http://enigmazene.hu

bM Függő
#23 - 2008. május 10. @ 12:31 | mellőzöm  
EDM - 2008. május 09. @ 21:32

Beckerné Emese - 2008. május 09. @ 21:23Hello Mindenki!
Előre is kösz.

O.o
Ezt miért itt kérdezed?

Hoho....alljunk meg egy szora!

Ez nem fog mukodni, azaz zero eredmenyt kapsz, azaz Emesenk feleslegesen tanult! Ugyanis ebben az esetben ugy kezdodik a Workflow, hogy Get Specific Finder Items (es beteszi az adott kepet, vagy dolgot amit kijeloltel), hiaba teszed utana a szukseges dolgokat, ha lefuttatod akkor zero eredmenyt kapsz (nem jelenik meg az atnevezett dolog sehol).

A megoldas:
Automatorban igy kellene kineznie a Workflownak:
Get Selected Finder items, Copy Finder Items, majd vegul Rename Finder Items (a Copy Finder Items-et a Rename-nel automatikusan eleteszi).

Meg is csinaltam, ime:
klikk

Nincs mas dolgod, csak kicsomatolni, es bemasolni a /Users/Te_Neved/Library/Workflows/Applications/Finder/ konyvtar ala, majd kijelolni az atnevezesre szant kepeket (lehet tobbet is egyszerre), majd Ctrl+klikk (jobbklikk), Automator/Rename, ez utan az applescript adja magat.

Most ugy csinaltam meg, hogy a Copynal es a Rename-nel tudod valtoztatni az opciokat. (ez most jelenlegi alapertelmezesben a Deskotpra masolja a kepeket, es ott nevezi at ugy hogy egy sorszamot ad a neve moge, de ezek mind valtoztathatok)
Abban az esetben, ha mindig ugyanazt azt szeretned, tehat az atnevezni kivant dolgokat ugyanoda masolja, vagy pld mindig csak sorszamozzon atnevezesnel, akkor nyisd meg Automatorral az Workflow-t (dupla klikk), allitsd be amit szeretnel az utolso ket osszetevonel, majd az Options alatt szedd ki a pipakat. Ebben az esetben rakerdezes nelkul vegzi a rabizott feladatot.

Tovabbi szep napot mindenkinek!

bM Függő
#24 - 2008. május 10. @ 12:53 | mellőzöm  
EDM - 2008. május 10. @ 11:30

kemeng - 2008. május 10. @ 11:21Kedves Trixi Left Window!

Emese már megtanulta használni tegnap.
De majd csinálok egy automator oktató topikot, kis tutorialokkal.

Inkabb hagyd...nehogy zero legyen az eredmenye:D

Macőrült
#25 - 2008. május 10. @ 13:15 | mellőzöm  

Nekem 10.4 alatt még automatikusan beilleszti (illetve bedobja az ablakot, hogy kell és okézd le) a copy finder itemet a rename finder item elé. 10.5-ről nem tudok nyilatkozni. Ráadásul nálam másolás nélkül is megcsinálja az átnevezést, megnéztem az elébb.
Sőt, Emese is azt írta, hogy sikerült neki. Szóval nem nagyon tudok mit kezdeni azzal, hogy nálad nem megy.

bM Függő
#26 - 2008. május 10. @ 13:33 | mellőzöm  
EDM - 2008. május 10. @ 13:15

Nekem 10.4 alatt még automatikusan beilleszti (illetve bedobja az ablakot, hogy kell és okézd le) a copy finder itemet a rename finder item elé. 10.5-ről nem tudok nyilatkozni.

Ha jol ertelmezem ezt a mondatot, akkor ugyanezt irtam fentebb. Ez egy biztonsagi plusz, pld nehogy kinyird az adott elemet. Nalam is megy copy nelkul…

EDM - 2008. május 10. @ 13:15

Sőt, Emese is azt írta, hogy sikerült neki. Szóval nem nagyon tudok mit kezdeni azzal, hogy nálad nem megy.

Emese szeritem most egyenkent jatszik igy a kepekkel… A Te megoldasoddal az a baj (marha mukodik), hogy mindig azt a megadott elemet/elemeket fogja atnevezni!!!! Kesobb nem hasznalhato mar semmire.

En szo szerint kovettem a leirasodat, es Zero lett az eredmeny, azzal valoban nem tudtam sokmindent kezdeni, ha kihagyom a Copy items-et, es eltunteti a fajlt akkor valtam volna igazan boldogga (habar teszt kepeken futtattam, igy sokat nem vesztettem volna)...:))))

Aktív
Bejegyzések: 429
#27 - 2008. május 10. @ 14:22 | mellőzöm  

Visszatérve a logo-ra:

mivel nagy emberrel beszélgetve hallottam,
(-ezért felrúgva a szabályzatot,-)
cenzúra nélkül idézném:

Jó a picha reggel, jó az délben este, ámbátor(!),
hajnalban is baßik Fabius kunktátor.

Borsos Miklós,
az általa alkotott nulla km kő (alias Logo) kapcsán…

Aláírás 

PléhBook 17”, 2.5 GHz, 2GB RAM, 250 HDD, - már elavult.

ForFour design
XMS