Fórum kezdőlap  »  Szoftver  »  Rendszer  »  Nem indul egyik program se.

Törzsvendég
Bejegyzések: 769
2008. május 09. @ 10:05 | mellőzöm  

Illetve az egyik igen: a TechTool Pro nevű. De a többi program nem hajlandó elindulni. Ugrálnak, majd feladják. Előzmény: megpróbáltam áthurcolkodni egy külső vinyóra (WD MyBook Home) amiről később kiderült, hogy PPC-s gép nem bootol róla, hiába FireWire. Szóval átklónoltam magam (SuperDuper-rel és CCC-vel is próbálkoztam), és utána nem indul semmi az eredeti vinyómról (tehát amin nem változtattam semmit.) Szépen bootol, de program nem indul. Az iStat a menüben mutatja, hogy valami eléggé fogja, de azt már nem, hogy mi. (ja igen, az is fut a menübárban, bár a leg cpu igényesebb progikat már nem mutatja. Widget-ek se mennek.) És nem is amiatt nem indulnak a progik, hogy annyira fogná valami a gépet. Repair permissions (boot dvd-ről), techtool és diskwarrior dvd-ről bootolva már volt. Safe boot-tal megy, csak annak vannak hátrányai. Másik user-rel is megy, de oda nem tudom migrálni a cuccaimat.
Ötlet? (újrahúzáson kívül.) Lehet, hogy így jelzi, hogy szeretne leo-t kapni?

Adminisztrátor
Bejegyzések: 11379
#1 - 2008. május 09. @ 10:07 | mellőzöm  

A leggyorsabb megolodas talan egy Archive and Install opcio lenne. Megjelolned, hogy a beallitasaidat hagyja meg (mentse le), de a rendszert telepitse fel ujbol.

Aláírás 

MacBook Pro Core Duo 2.0, 2GB RAM

Törzsvendég
#2 - 2008. május 09. @ 10:12 | mellőzöm  

Igen, ez bennem is megfordult. Be kell szereznem hozzá egy másik vinyót. Ha nem lesz más ötlet, akkor ez lesz, köszi!

Macőrült
Bejegyzések: 4515
#3 - 2008. május 09. @ 10:17 | mellőzöm  

Mivel másik felhasználó alatt megy, az Archive & Install szerintem menti a hibát is. Log file-okban keresgélj illetve a

System Preferences -> Accounts -> Login Items

részben. Safe Boot alatt nem indul el az a valami, ami miat nem indulnak a programok. Sokat segítene az is, he elmondanád, mi terheli a rendszert:

Acitvity Monitor -> All Processes

Aláírás 

---> [ Bachman’s Big Home ] <---

Törzsvendég
#4 - 2008. május 09. @ 10:31 | mellőzöm  

Az a baj, hogy az Activity Monitor sem indul… kipróbálom a startup item-ek kiírtásást.

Aktív
Bejegyzések: 275
#5 - 2008. május 09. @ 10:32 | mellőzöm  

András!
A DiskWarriorral milyen javítást végeztél?
Ha van másik Mac a közelben arról is lehet a DW segítségével a belső HD (T módban indítva) filerendszerét javítani.
A külső WD MyBook-ról miért nem megy a bootolás? Mire van formázva ez a HD?

Aláírás 

PMG5 2.0 DUAL, MBP C2D 2.2

Törzsvendég
#6 - 2008. május 09. @ 10:40 | mellőzöm  

DW: directory rebulild volt. DVD-ről indítottam, az gondolom van olyan jó, mint a target disc. (Nincs különbség, ugyi?)
MyBook Home, és az újabb vinyóik nem támogatottak PPC-s gépeken, sajna. Szerintük Apple Bug, szerintem kapják be. Pro-m volt, az ment, de feladta.
A dual 2-es G5-ömbe mindegy, hogy SATA 1 vagy SATA2 vinyót veszek? Lehet, hogy nem várom meg, míg gariba felhajtanak egy új WD MyBook Pro-t. Azt gondoltam, hogy jobb, ha külső vinyóra backupolok, de lehet, hogy alább adom.

Törzsvendég
#7 - 2008. május 09. @ 10:49 | mellőzöm  

Szerintem lehet olyan program, ami nem látszik a startap uptemek között, de mégis indul. Talán a skype-ról rémlik ilyesmi, de most inkább valami rendszerbe épülő komponensre gondolnék. Azokat ki lehet kapcsolni safe boot-on kívül mással is?

Macőrült
#8 - 2008. május 09. @ 10:58 | mellőzöm  

Ahol zavaró tényezők lehetnek:

~/Library/Application Enhancers
~/Library/Contextual Menu Items
~/Library/InputManagers
~/Library/LaunchAgents
~/Library/PreferencePanes (kicsi a valószínűsége, hogy itt hibás valami)

Ezenkívül a ~/Library/Caches mappa tartalmát is lehet törölni, nagy kárt nem csinálsz vele.

Aláírás 

Törzsvendég
#9 - 2008. május 09. @ 11:12 | mellőzöm  

Na, akkor ürítek.:)

Törzsvendég
Bejegyzések: 973
#10 - 2008. május 09. @ 11:15 | mellőzöm  

Hasonlítsd össze Bachman által javasolt könytárakat a használható és a rossz felhasználónál, mert szerintem is itt van az eb elhatntolva.

Aláírás 

Trabant-600 S-Class (Ferrari design)2006, és ColorClassic + 13,5” RGB monitor

Macőrült
#11 - 2008. május 09. @ 11:33 | mellőzöm  

Ha így sem jó a dolog, töltsd fel valahova az alábbi log mappát (tömörítve):

/Library/Logs/Console/501

Aláírás 

Törzsvendég
#12 - 2008. május 09. @ 12:10 | mellőzöm  

Köszönöm. Egyelőre backup, amit lehet, és aztán próbálkozom tovább.

Törzsvendég
#13 - 2008. május 09. @ 12:27 | mellőzöm  

Esetleg erre a SATA1 SATA2 kérdésre tud valaki válaszolni? Hogy Dual 2 G5-be bármelyik jó, vagy csak az egyik, oszt’ utóbbi esetbe’ mék?

Macőrült
#14 - 2008. május 09. @ 13:13 | mellőzöm  

MacTracker:

screenshot1mm4.jpg

szerk.:
Milyen csatlakozók vannak a gépben? Tudtommal első generációs csatlakozóval ellátott vincsit nem is lehet már nagyon kapni és ha minden igaz, neked jó a SATA2.

Aláírás 

Törzsvendég
#15 - 2008. május 09. @ 14:56 | mellőzöm  

Kedves Bachman und the Többiek!
Igen, azt látom, hogy MacTracker S-ATA-t ír (a System profiler is), és azt is, hogy SATA2-t lehet (csak?) kapni. De más is megerősítette, hogy az nem gond ha 2-est teszek bele, legfeljebb nem használom ki a 2-t belőle, csak az 1-es sebességén fut.

viszont: SIKERÜLT!
kitakarítottam az általad javasolt “zavaró tényezőket” és megoldódott a probléma, fut-rohan a kicsi kocsi! ;)
Nem tudom melyikkel lehet a gond, ha jól látom egyik sem új, tehát inkább sérülés lehetett az ok, nem inkompatibilitás. Ami kell azt megpróbálom újra felrakni, a többi meg felejtő.

ezek voltak fent egyébként:
Contextual Menu Items: A Better Finder Context Menu.plugin, Bare Bones Open With.plugin, LanguageAlchemistCMPlugin.plugin, Path Finder CM.plugin, ToastIt.plugin
InputManagers: Chax, Menu Extra Enabler, Smart Crash Reports, SpotlightInputManager
Application Enhancers: ClearDock.ape, Menu Master.ape, ShapeShifter.ape, The Bad APE.ape

valószínű gáz: most látom, hogy a Menu Master.ape úgy jön fel, mintha mappa volna (mintha show package content-et nyomtam volna neki). Ez az iStat menü-höz kell, és az egyik hibajelenség az volt, hogy nem mutatta a CPU fogó alkalmazásokat az iStat. Szerintem ezzel volt a gáz.

Na, KÖSZI A SEGÍTSÉGET!!! 10.2 óta OS X-ezem akkorát még nem sz*ptam. De a lényeg, hogy adatvesztés nélkül megúszt

Törzsvendég
#16 - 2008. május 09. @ 14:57 | mellőzöm  

Ez vicc akart lenni. :)
De a lényeg, hogy adatvesztés nélkül megúsztam.
És tényleg nagyon köszi!

bM Függő
Bejegyzések: 5251
#17 - 2008. május 09. @ 17:06 | mellőzöm  

Application Enhancers: ClearDock.ape, Menu Master.ape, ShapeShifter.ape, The Bad APE.ape erre a sorra tippelek. ShapeShifter. The Bad APE...KCNScrew...:D

Veterán
Bejegyzések: 1630
#18 - 2008. május 09. @ 17:34 | mellőzöm  

Szóval széthalt a gép a rakás haxie-től… Ki hitte volna… :-/

Aláírás 

http://search.info.apple.com/

Törzsvendég
#19 - 2008. május 09. @ 17:41 | mellőzöm  

Igazából úgy tűnik, hogy nem egy rakás haxie-től halt szét, hanem egy sérült haxie-től. (menu master). Már rég nem rakok fel minden szart csak úgy a gépre. Ezek régóta mentek, hibátlanul. A legtöbb unsanity termék, és nálam ők megbízhatóak.

Törzsvendég
#20 - 2008. május 09. @ 17:44 | mellőzöm  

De értem a finom kritikai felhangot, és soxempontból igazad is van. Tényleg vigyázok is évek óta (1-2 régebbről fent van már, csak nem figyeltem, hogy nem törlődött.) Én lennék a legboldogabb, ha pl. a dock hátterét os x-ből le lehetne szedni. Vagy engem nem zavarna. De zavar. ÷)

ForFour design
XMS