|
Adminisztrátor
Bejegyzések: 11379
|
A leggyorsabb megolodas talan egy Archive and Install opcio lenne. Megjelolned, hogy a beallitasaidat hagyja meg (mentse le), de a rendszert telepitse fel ujbol. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 769
|
Igen, ez bennem is megfordult. Be kell szereznem hozzá egy másik vinyót. Ha nem lesz más ötlet, akkor ez lesz, köszi! |
|
Macőrült
Bejegyzések: 4515
|
Mivel másik felhasználó alatt megy, az Archive & Install szerintem menti a hibát is. Log file-okban keresgélj illetve a System Preferences -> Accounts -> Login Items részben. Safe Boot alatt nem indul el az a valami, ami miat nem indulnak a programok. Sokat segítene az is, he elmondanád, mi terheli a rendszert: Acitvity Monitor -> All Processes |
|
Törzsvendég
|
Az a baj, hogy az Activity Monitor sem indul… kipróbálom a startup item-ek kiírtásást. |
|
Aktív
Bejegyzések: 275
|
András!
|
|
Törzsvendég
|
DW: directory rebulild volt. DVD-ről indítottam, az gondolom van olyan jó, mint a target disc. (Nincs különbség, ugyi?)
|
|
Törzsvendég
|
Szerintem lehet olyan program, ami nem látszik a startap uptemek között, de mégis indul. Talán a skype-ról rémlik ilyesmi, de most inkább valami rendszerbe épülő komponensre gondolnék. Azokat ki lehet kapcsolni safe boot-on kívül mással is? |
|
Macőrült
|
Ahol zavaró tényezők lehetnek:
~/Library/Application Enhancers
Ezenkívül a ~/Library/Caches mappa tartalmát is lehet törölni, nagy kárt nem csinálsz vele. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 973
|
Hasonlítsd össze Bachman által javasolt könytárakat a használható és a rossz felhasználónál, mert szerintem is itt van az eb elhatntolva. |
|
Macőrült
|
Ha így sem jó a dolog, töltsd fel valahova az alábbi log mappát (tömörítve): /Library/Logs/Console/501 |
|
Törzsvendég
|
Köszönöm. Egyelőre backup, amit lehet, és aztán próbálkozom tovább. |
|
Törzsvendég
|
Esetleg erre a SATA1 SATA2 kérdésre tud valaki válaszolni? Hogy Dual 2 G5-be bármelyik jó, vagy csak az egyik, oszt’ utóbbi esetbe’ mék? |
|
Macőrült
|
szerk.:
|
|
Törzsvendég
|
Kedves Bachman und the Többiek!
viszont: SIKERÜLT!
ezek voltak fent egyébként:
valószínű gáz: most látom, hogy a Menu Master.ape úgy jön fel, mintha mappa volna (mintha show package content-et nyomtam volna neki). Ez az iStat menü-höz kell, és az egyik hibajelenség az volt, hogy nem mutatta a CPU fogó alkalmazásokat az iStat. Szerintem ezzel volt a gáz. Na, KÖSZI A SEGÍTSÉGET!!! 10.2 óta OS X-ezem akkorát még nem sz*ptam. De a lényeg, hogy adatvesztés nélkül megúszt |
|
Törzsvendég
|
Ez vicc akart lenni. :)
|
|
bM Függő
Bejegyzések: 5251
|
Application Enhancers: ClearDock.ape, Menu Master.ape, ShapeShifter.ape, The Bad APE.ape erre a sorra tippelek. ShapeShifter. The Bad APE...KCNScrew...:D |
|
Veterán
Bejegyzések: 1630
|
Szóval széthalt a gép a rakás haxie-től… Ki hitte volna… :-/ |
|
Törzsvendég
|
Igazából úgy tűnik, hogy nem egy rakás haxie-től halt szét, hanem egy sérült haxie-től. (menu master). Már rég nem rakok fel minden szart csak úgy a gépre. Ezek régóta mentek, hibátlanul. A legtöbb unsanity termék, és nálam ők megbízhatóak. |
|
Törzsvendég
|
De értem a finom kritikai felhangot, és soxempontból igazad is van. Tényleg vigyázok is évek óta (1-2 régebbről fent van már, csak nem figyeltem, hogy nem törlődött.) Én lennék a legboldogabb, ha pl. a dock hátterét os x-ből le lehetne szedni. Vagy engem nem zavarna. De zavar. ÷) |

Illetve az egyik igen: a TechTool Pro nevű. De a többi program nem hajlandó elindulni. Ugrálnak, majd feladják. Előzmény: megpróbáltam áthurcolkodni egy külső vinyóra (WD MyBook Home) amiről később kiderült, hogy PPC-s gép nem bootol róla, hiába FireWire. Szóval átklónoltam magam (SuperDuper-rel és CCC-vel is próbálkoztam), és utána nem indul semmi az eredeti vinyómról (tehát amin nem változtattam semmit.) Szépen bootol, de program nem indul. Az iStat a menüben mutatja, hogy valami eléggé fogja, de azt már nem, hogy mi. (ja igen, az is fut a menübárban, bár a leg cpu igényesebb progikat már nem mutatja. Widget-ek se mennek.) És nem is amiatt nem indulnak a progik, hogy annyira fogná valami a gépet. Repair permissions (boot dvd-ről), techtool és diskwarrior dvd-ről bootolva már volt. Safe boot-tal megy, csak annak vannak hátrányai. Másik user-rel is megy, de oda nem tudom migrálni a cuccaimat.
Ötlet? (újrahúzáson kívül.) Lehet, hogy így jelzi, hogy szeretne leo-t kapni?