|
Aktív
Bejegyzések: 154
|
Nekem is volt már ilyen. Valamelyik vincsinek több feszkó kell. Lehet, hogy nem jön ki a USB portból elég nafta. Én olyan kábellel szoktam bedugni ami kátfelé ágazik két USB csatival és két helyre dugom egyszerre. Ha van ilyen próbáld meg. Ha nincs, akkor külső táp. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1630
|
Teljes restart volt már? |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 601
|
nekem ilyenkor az újraindítás volt megoldás. |
|
Aktív
Bejegyzések: 30
|
volt már több restart is és semmi nem változott. uaz a probléma. az amúgy 5-ös számú hdd-t nem látja csak a disk utility, de az is 4-esnek látja (ami előzőleg volt fent). hiába eject-elem, az 5öst továbbra is csak a disk utility látja (de az is 4-esnek...)
Verify and Repair disk “4”
Error: The underlying task reported failure on exit
1 HFS volume checked
passz. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1129
|
macpulpo - 2008. május 08. @ 23:53 Ez valami fájlrendszer hiba lesz, megnyekkent mikor lehúztad USB-ről unmount nélkül. |
|
Aktív
|
kösz
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1129
|
Alex91 - 2008. május 09. @ 00:15
Is, vagy Safe Mode-ban megpróbálni javítani, hátha.
|
|
Aktív
|
safe mode-ban sem segített a disk utility az usb-s hdd-n
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=106214
ez nem renszervinyó esetén is ércényes?
|
|
Aktív
|
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=106214
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1028
|
A második HDD egy részét felülírta az előző HDD adataival, ezért nem látszik az előzőnek. Nekem is volt már egyszer ilyen, elég kevés esélyed van, hogy visszahozd az adatokat. |
|
Aktív
|
hát ez nem valami megnyugtató…
disk warriorrar kapcsolatban viszont kitől kérhetnék privátban segítséget?
|
|
Aktív
|
a disc warriorral is próbálkoztam, részben visszaállította a könyvtárakat, file-okat, de restart után ugyanúgy nem látom ezt a hdd-t.
|
|
Aktív
|
megpróbáltuk egy MBP-n leopard alatt, de sem a “normál” disc utility sem az install lemezes bootolás alatti disc utility nem segített.
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 537
|
Sziasztok! Van egy külső HDD ami NTFS rendszerű de rá szeretnék rakni pár gigát hogy a haveromnak is meglegyenek a zenék....formázzak rajta egy kisebb particiót? viszont neki PCje van. akkor ki fogja tudni majd az írni? vagy hogy van ez? |
|
Veterán
Bejegyzések: 1630
|
NTFS: Mac olvassa, PC írja-olvassa
Ezek kijátszására létezik program, amivel Macen tudsz NTFS-t írni (esetedben talán legegyszerűbb a ParagonNTFS 10 napos demója, vagy a MacFUSE/NTFS-3G), meg létezik HFS+ kezelő PC-re (MacDrive), bár azzal nekem kifejezetten rossz tapasztalataim vannak sajnos. |
|
Aktív
|
ma este leformáztam a hdd-t
|

figyelmetlenségből nem ejecteltem az usb-s hdd-met (aszittem már alszik a macbook) és egy másik hdd-t tettem fel rá. ezután ezt a hdd-t nem ismeri fel, a disk utility-ben pedig azt jelzi, h ez még az előző hdd, de nem mountolva…
hogy tudnám megoldani ezt a problémát (ráadásul még ma este be kell fejeznem egy munkát , ami ezen a hdd-n van szal ellég necces az ügy...)
kösz