Fórum kezdőlap  »  Szoftver  »  Hálózat, internet  »  Nethalál

Aktív
Bejegyzések: 145
2008. május 08. @ 21:22 | mellőzöm  

Sziasztok ismét!

Meg tudnátok mondani miben lehet a hiba?
Torrentezem Asureussal. 2-3 Napja van, hogy tölt egy órát és utána minden sebesség lemegy 0-ra és a letöltési sebesség színe a feketéről narancsra vált. Bármit csinálok az egész gépen nincs net.
Mellesleg a másik szobában a Windows-on megy minden rendesen.
Szétkapcsoltam az adsl modemet, a routert, airportot de net ezek után sincs.
Miután újraindítok a böngésző gondolkodik kicsit (pl google) de utána minden jó.
Azureust elindítom és egyből elszáll a net… 2x újraindítottam, mert első után az azureussal nem töltött semmi és egyből netkifagyás.

Lehetséges, hogy a routerrel valahogy összeakad? vagy a szar adsl upload miatt lenne (nem hiszem), vagy asureus bug?

Köszönöm a segítőkész válaszotokat
Dufi

Aláírás 

alu iMac 24” 2.4 GHz Intel Core Duo, 3 GB RAM, 320 GB HDD
white iPod nano 1st gen. 1 GB

Aktív
#1 - 2008. május 08. @ 21:40 | mellőzöm  

Azóta is most működik a net.
Eszembe jutott még, hogy mivel minden megszűnik, lestoppoltam a fájlokat, majd start/resume után a net “nemlétének” ellenére megjelent 1-2 ügyfél és készforrás

Aláírás 

bM Függő
Bejegyzések: 5251
#2 - 2008. május 08. @ 23:34 | mellőzöm  

Probald ki a Transmission-t, ha ott is jelentkezik a problema akkor HW beallitasi problema lehet (amibe a szolgaltatod is beletartozik)

Macőrült
Bejegyzések: 4514
#3 - 2008. május 08. @ 23:50 | mellőzöm  
Dufi - 2008. május 08. @ 21:22

Azureust elindítom és egyből elszáll a net…

Hol itt a kérdés? Valami nem bírja a sok kapcsolatot, esetleg a túl nagy feltöltési mennyiséget vagy egyszerűen programot kellene cserélned.

Aláírás 

---> [ Bachman’s Big Home ] <---

Aktív
Bejegyzések: 3
#4 - 2008. május 09. @ 22:46 | mellőzöm  

Sziasztok!

Kicsit hasonló problémával küzdök én is…
kb. fél-egy óra netezés után úgy tűnik a böngészőkből, mintha megszűnne a netes kapcsolat, viszont az olyan weboldalak bejönnek ahol a címben portot is meg kell adni.
Mellette az MSN is működik például. 10-20 perc után vagy kis sleep után helyreáll majd utána megin egyszercsak elszáll.

MacBook Pro 3.1, Leopard 10.5.2, Airportos kapcsolat.
A routerre (DLINK DI-525UP, legújabb firmware) még egy XP (kábellel) és egy Vistás notebook (wifi) van rákötve, ezeken megy minden folyamatosan…

Aktív
#5 - 2008. május 12. @ 23:45 | mellőzöm  

Felraktam az adiumot is és nem viccelek, de kb 1 percig tartott mire bejelentkezett (a 3-4 pm helyett)
10 perc után természetesen elhalt a net.
Most kínomban zsinórral kötöttem össze a gépet a routerrel és voulá a bejelentketés egyből felgyorsult és azóta még nem ment szét a net :)
Akkor most az airportom döglődik? :S
Azt hiszem februárban vettem a gépet és eddig nem volt gond vele.
A torrenthalálról majd még írok, ha behalna zsinórral is.

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 349
#6 - 2008. május 13. @ 01:05 | mellőzöm  

hali.
Nekem is ezek a problémák jöttek elő annó. Váltottam egy másik ruterre és azóta semmi probléma sincs:)
linksys wrt54g-m van :) ezzel megy minden

Aláírás 

Macbook C2D 2G ram 120GB HDD
iPod 2G nano

Aktív
Bejegyzések: 22
#7 - 2008. május 13. @ 09:28 | mellőzöm  

sziasztok,

Nekem is linksys wrt54g-m van, de a jelenség nálam is fent áll, ha a torrent progi 24/7 megy. Nem hiszem, hogy router függő lenne a dolog…

Aláírás 

MacBook Pro 15.4” 2.4Ghz
“Support or correct me, but do not judge...”

Macőrült
Bejegyzések: 4514
#8 - 2008. május 13. @ 15:18 | mellőzöm  

A túl sok kapcsolat minden Router-t lefáraszt. Csinesz minden bizonnyal korlátozta a sebességet és a kapcsolatok számát is.

Aláírás 

---> [ Bachman’s Big Home ] <---

Aktív
Bejegyzések: 406
#9 - 2008. május 14. @ 00:38 | mellőzöm  

hát a f@..-t a válogatós routerekbe nekem ez a második és nem tudok internetezni . fel kellene tűntetni a vásárlóknak, hogy a router internetezésre való, de csak így limitáltan… lehet böngészgetni ^^ maximum MSNezni. és itt a vége. két éve van ez a probléma.

Aláírás 

IMac 20” 2.4Ghz 4GB, Macbook 1.83Ghz 2GB

Aktív
Bejegyzések: 22
#10 - 2008. május 14. @ 06:28 | mellőzöm  

Torrent != boltban vásárolt szoftver/zene/film
A gyártó cég miért csináljon olyan routert, amivel csökkentené a felvevőpiacot? (Torrent-biztos router : o)

Aláírás 

MacBook Pro 15.4” 2.4Ghz
“Support or correct me, but do not judge...”

ForFour design
XMS