|
Törzsvendég
Bejegyzések: 696
|
Viszont egy olyan kérdésem is lenne, hogy ezzel meg az a baj, ha elküldöm valakinek az excel fájlt, akkor meg nem fogja megnyitni a képeket. Szóval az lenne a jó, ha nem venne el helyet, mert ha csak simán behúzom a képet akkor elvesz egy csomó helyet, de így hiperlinkkel meg nem működik...:S |
|
Aktív
Bejegyzések: 143
|
szvsz azert nem nyitja meg a hiperlinket mert az excel alapbol nem tud kepet megnyitni, csak beilleszteni tudsz. egy linket ami jpgre mutat soha nem fogsz tudni ily modon megnyitni, marad a behuzas.
esetleg nem tudom lehet e olyat allitani hogy hol nyissa meg a hiperlinket, eredeti helyen (vagyis a default app-val), vagy az excelsheetben |
|
Törzsvendég
|
Hmmm, biztos hogy nincs megoldás? Mert az a baj, ha behúzom, akkor sok helyet foglal el és egy nagy adatbázisnál ez már nem megoldható… |
|
Aktív
Bejegyzések: 145
|
A képet nem lehetne feltölteni valahova és az excelben megadod a linkjét?
|
|
Törzsvendég
|
Az a baj, hogy itt kb 1000 képről lenne szó...Azt nem olyan kellemes feltöltögetni.
|
|
bM Függő
Bejegyzések: 5251
|
Az a baj, hogy az eleresi utvonalak valtozasat nem igazan tudja kezelni az Excel...nem tudod megmondani neki, hogy abban a konyvtarban vannak a kepek es mindig onnet hivja be oket (mint pld HTML eseten), legalabbis en erre meg nem jottem meg ra. Aki tudja erre a felvetesre a valaszt az ne legyen rest (kivancsi vagyok en is, ugyanis beleutkoztem parszor ebbe a problemaba). Kerdezz ra a cegnel akiknek kell, hogy hogyan szoktak megcsinalni nekik. |
|
Törzsvendég
|
Az lesz...azért köszi… |
|
Aktív
Bejegyzések: 22
|
Tipp:
(Természetesen ebben az esetben az alkönyvtárat is át kell adnod, különben ismét a “local disc” hibába esünk, amit ha minden jól megy akkor a cég, akinek csinálod nem lát:-).) |
|
bM Függő
|
Nadilas - 2008. május 09. @ 00:34 Valami ilyesmivel probalkoztam anno en is, csak vszeg a relativ hivatkozasokat rontottam el.
Kerdes:
$/Kepek/xxx.jpg es ekkor az Excel fajllal azonos mappaban levo Kepek konyvtarban keres majd? |
|
Aktív
|
Elméletben egy “relatív” hivatkozás excelben a következőképpen néz ki: “kepek/elso.jpg”.
Bár ezt most nem tudom megerősíteni Office:mac-ben. De az elmélet a fent említett. |
|
bM Függő
|
Nadilas - 2008. május 09. @ 01:10 Jaj, igen dollarjel az abszolut. Relaitv hivatkozas az alapeset, es nem abszolut. Lehet, hogy pont a dollarjel kellene neki… “cmg-g-a-power-alt-i” ha ezzel a $ jelelre gondoltal akkor az magyar kiosztason az Opiton+4 kombinacio:D lenne. |
|
Aktív
|
Ömm.. hopsz.. én fáradok vagy a kép lesz ködösebb az idő múlásával?:D
*In Need for feedback* |
|
bM Függő
|
No utananeztem es ki is probaltam: Abszolut hivatkozas kell es nem realiv! Relativ hivatkozas az alapertelmezett, ebben az esetben, ha atmozgatod a konyvtarat, ami tartalmazza a hivatkozott elemeket, es az excel fajlt akkor a hivatkozas az eredeti marad, igy hibauzenetet kapsz. Abszolut hivatkozast elmeletben a Hyperlink ablakban lehet allitani, amit a 2004-es Officeban nem talaltam! Lehetne szerintem koddal is irni az excel cellaba, de nem talaltam olyat amit felismerne, ha beillesztem. Pedig ez lenne a megoldas, csak jobban ra kellene nezni. Lehet javitani is utolag a Hyperlinkeket megpedig a File/Properties/Summary fulon a Hyperlink Base soron. (Mac alatt, Win alatt hasonloan) Ezt nem probaltam ki, de korlatoltnak gondolom, mert mi van ha ket mappabol hivatkozok fajlokat
How to:
|
|
Aktív
|
Hát öm.. fussunk neki mégegyszer. Az alap gond a file-k belinkelése volt. Erre szerintem tökéletes megoldás ha mondjuk a “munka” mappája a következőképpen név ki
melo.rar{
Lehet a ‘main idea’-t értettem félre :x |
|
bM Függő
|
nem, az a baj, hogy tovabbra maradnak a linkek, nem irodnak at ha kicsomagolod. Kiprobaltam pont ezt amit te irtal, es eleg csak attenni mashova a hivatkozott elemeket mar rossz. Abszolut linkeles opcioval lehetne megoldani, hogy mindig abbol az adott konyvtarbol szedje az elemeket, olyan konyvtar strukturaban ahogy irtad vagy probaltam. Ennek az abszolut hivatkozas opcionak a Hyperlink ablakban kell lenni a leirasok alapjan, de ilyen nincs Mac Office Excel alatt.
Pld alabbi link azt irja ird at manualisan: Hyperlinks are removed or invalid after you sort cells that contain these hyperlinks in Excel Az elso linkben legalabb leirjak a Properties opciot, ami gyorsabb mintha kezzel javitgatsz. Vili melyik Office-t hasznalod? 2004 vagy 2008? |
|
Aktív
|
2008 ez. De a tegnap esti tippjeim MS Office 2003 volt, ráadásul windows alatt. A mac-es office-t nem használom olyan sűrűn, révén, hogy a cégnél a DELL-t tolják és nem a mac-et (milyen meglepő:) ).
|
|
Törzsvendég
|
Sziasztok!
Nekem 2008as van Macen. Amúgy bocsi hogy nem írtam idáig csak nem volt időm.
|
|
bM Függő
|
Most azt szeretned elerni, hogy mukodjon a fajl megnyitasa (indito topic) vagy azt, hogy ne ez legyen a cime: C:/Documents and Settings/Bla bla, hanem Kep 1? Utobbit a Hyperlink funcioval ered el, egyszeruen csak at kell irni a cimet. Sajnos nalam nem mukodik a keplet masolasa funkcio rendesen. Tehat, ha megcsinalod pld az elso harmat (es sorban vannak a kepeid...1.2.3.4...) akkor sem akarja a kepletet jol tovabbvinni, hanem periodikusan ismetli a kijelot kepek sorszamait, mikozben a hivatkozas szamat (ezt adtam meg) pedig porgeti tovabb rendesen.... Elso problemahoz nezd meg azt, hogy a Hyperlink ablakban talalsz-e Abszolut hivatkozasra valami opciot. Ha van es koveted a fentebb leirt konyvtarstrukturat majd atkuldod (atmasolod mashova) a excel fajt, plusz hozza a kepek konyvtarat akkor meg tudja nyitni, es nem error-ral elszall. |
|
Törzsvendég
|
De alapól nem nyitja meg a képeket. Hiába csinálok hiperlink hivatkozást!
|
|
bM Függő
|
Vili1986 - 2008. május 10. @ 11:54 Vili, ne szerencsetlenkedj, mar bocs hogy ezt irom. Ha jol csinalod meg a hivatkozast, akkor meg kell nyitnia a kepeket kiveve (ha bug-os az Office, vagy) ha elmozgatod a kepeket a hivatkozott helyrol.
Nyisd meg az excelt
Csak ezzel az lesz a gond, hogy relaitv hivatkozast keszit, tehat amikor atmozgatod a kepek mappat mashova, vagy atkuldod akkor is a megadott eredeti helyen fogja keresni azt, es hibaval elszall. (vagyis pontosan a fenti hibauzenetet kapod, amit te is belinkeltel) Abszolut hivatkozas kellene a Hyperlinkhez, de ez az opcio valahogy nalam nem letezik… |
|
Törzsvendég
|
Na ez az...így csináltam, nem szerencsétlenkedem. És nem jó. Office 2008ad van? |
|
bM Függő
|
Nem, mint irtam fentebb nekem 2004-em van. Megnyomod a select gombot, kivalasztod a linkelendo fajt, leokezod, majd egybol a linkre klikkelve a fenti uzenetet kapod? Akkor ez egy bug, vaaagy most latok meg valamit a kepen amit belinkeltel. A fajlok neveiben van space? Probald meg ugy, hogy ne legyen. |
|
Törzsvendég
|
Úgy látszik nem én szerencsétlekedem:-D
|
|
Törzsvendég
|
Viszont, az alulvonást ha kiszedem akkor már megnyitja.
|
|
Törzsvendég
|
És kipróbáltam ha áthelyezem a képet, akkor már ugye nem nyitja meg…
|
|
Aktív
Bejegyzések: 153
|
Nekem olyan problémám van, hogy adott a cégben egy windows 2000-es szerver. Erre ha felcsatlakozom és megnyitok egy excel fájlt, addig nincs is gond, viszont ha menteni szeretném, akkor ki szokott dobni hibaüzenetet, és egy idő után már sehova se engedi elmenteni. (saját gépre a mentéssel nincsen semmi gond) Nem tud valaki valamilyen megoldást? |
|
bM Függő
|
Vili1986 - 2008. május 10. @ 14:28 Ha a Hyperlink ablakban nincs Abszolut hivatkozas opcio akkor meg ok korrigalni tudjak. 1 mappaba dobj minden kepet, csatolt cuccot, es ugy hivatkozz rajuk. Majd miutan megkapjak, nekik kell manualisan javitani:
1) Click the Microsoft Office Button, click Prepare, and then click Properties. (Szerintem ez Excelben a File/Properties alatt van.)
Ez az elsonek linkelt oldal vegefele van. NOTE You can override the hyperlink base address by using the full, or absolute, address for the hyperlink in the Insert Hyperlink dialog box. Elotte azert teszeld le, hogyan mukodik ez. |
|
Törzsvendég
|
Majd megpróbálom. De vicces, hogy nincs valami normális opció… |
|
Törzsvendég
|
Nekem ezek a lehetősegek vannak a hiperlink alatt:
|

Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy amik hiperlinkkel be akarok egy celléba rakni egy képet, majd ezt megnyitni egy kattintással, akkor ezt a hibaüzenetet kapom vissza: