Fórum kezdőlap  »  Szoftver  »  Egyéb Szoftver  »  Excel profik

Törzsvendég
Bejegyzések: 696
2008. május 08. @ 20:39 | mellőzöm  

Sziasztok!

Van egy olyan problémám, hogy amik hiperlinkkel be akarok egy celléba rakni egy képet, majd ezt megnyitni egy kattintással, akkor ezt a hibaüzenetet kapom vissza:
227417769Picture_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Aláírás 

MacBook 2Ghz Core Duo 2GB Ram
iPod nano 3rd generation

Törzsvendég
#1 - 2008. május 08. @ 20:41 | mellőzöm  

Viszont egy olyan kérdésem is lenne, hogy ezzel meg az a baj, ha elküldöm valakinek az excel fájlt, akkor meg nem fogja megnyitni a képeket. Szóval az lenne a jó, ha nem venne el helyet, mert ha csak simán behúzom a képet akkor elvesz egy csomó helyet, de így hiperlinkkel meg nem működik...:S

Aláírás 

iPod nano 3rd generation

Aktív
Bejegyzések: 143
#2 - 2008. május 08. @ 20:56 | mellőzöm  

szvsz azert nem nyitja meg a hiperlinket mert az excel alapbol nem tud kepet megnyitni, csak beilleszteni tudsz. egy linket ami jpgre mutat soha nem fogsz tudni ily modon megnyitni, marad a behuzas.
arrol nem beszelve ha masnak elkuldod a fajlt o plane nem fogja tudni megnyitni a local diskedre mutato linket :)

esetleg nem tudom lehet e olyat allitani hogy hol nyissa meg a hiperlinket, eredeti helyen (vagyis a default app-val), vagy az excelsheetben

Aláírás 

Macbook 2.2 Intel, 10.5.1 OSX

“fogyasztok vagyunk, eletszinvonal megszallottsag mellektermekei”

Törzsvendég
#3 - 2008. május 08. @ 21:38 | mellőzöm  

Hmmm, biztos hogy nincs megoldás? Mert az a baj, ha behúzom, akkor sok helyet foglal el és egy nagy adatbázisnál ez már nem megoldható…

Aláírás 

iPod nano 3rd generation

Aktív
Bejegyzések: 145
#4 - 2008. május 08. @ 21:48 | mellőzöm  

A képet nem lehetne feltölteni valahova és az excelben megadod a linkjét?
Behúzod a képet és adsz neki egy netes linket és talán akinek elküldöd a kép nem lesz ott, mert nem a local disck-en van de rákattintva beletölti az üres keretbe.
(tipp)

Aláírás 

alu iMac 24” 2.4 GHz Intel Core Duo, 3 GB RAM, 320 GB HDD
white iPod nano 1st gen. 1 GB

Törzsvendég
#5 - 2008. május 08. @ 21:50 | mellőzöm  

Az a baj, hogy itt kb 1000 képről lenne szó...Azt nem olyan kellemes feltöltögetni.
Az lenne jó, ha valahogy így meg lehetne oldani, de elvileg meglehet, mert akinek csinálnám (cég),
nekik így szokták leadni…

Aláírás 

iPod nano 3rd generation

bM Függő
Bejegyzések: 5251
#6 - 2008. május 08. @ 23:06 | mellőzöm  

Az a baj, hogy az eleresi utvonalak valtozasat nem igazan tudja kezelni az Excel...nem tudod megmondani neki, hogy abban a konyvtarban vannak a kepek es mindig onnet hivja be oket (mint pld HTML eseten), legalabbis en erre meg nem jottem meg ra.

Aki tudja erre a felvetesre a valaszt az ne legyen rest (kivancsi vagyok en is, ugyanis beleutkoztem parszor ebbe a problemaba).

Kerdezz ra a cegnel akiknek kell, hogy hogyan szoktak megcsinalni nekik.

Törzsvendég
#7 - 2008. május 08. @ 23:15 | mellőzöm  

Az lesz...azért köszi…

Aláírás 

iPod nano 3rd generation

Aktív
Bejegyzések: 22
#8 - 2008. május 09. @ 00:34 | mellőzöm  

Tipp:
- csatolt állományok almappában az xlsx mellé
- relatív hivatkozások az excel tábla mellett lévő mappára

(Természetesen ebben az esetben az alkönyvtárat is át kell adnod, különben ismét a “local disc” hibába esünk, amit ha minden jól megy akkor a cég, akinek csinálod nem lát:-).)

Aláírás 

MacBook Pro 15.4” 2.4Ghz
“Support or correct me, but do not judge...”

bM Függő
#9 - 2008. május 09. @ 00:53 | mellőzöm  
Nadilas - 2008. május 09. @ 00:34

Tipp:
- csatolt állományok almappában az xlsx mellé
- relatív hivatkozások az excel tábla mellett lévő mappára

(Természetesen ebben az esetben az alkönyvtárat is át kell adnod, különben ismét a “local disc” hibába esünk, amit ha minden jól megy akkor a cég, akinek csinálod nem lát:-).)

Valami ilyesmivel probalkoztam anno en is, csak vszeg a relativ hivatkozasokat rontottam el.

Kerdes:
Hogy csinalod meg a relativ hivatkozast link eseten? Siman dollarjelet odateszel az elejere, es mit adsz meg eleresi utvonalnak?

$/Kepek/xxx.jpg es ekkor az Excel fajllal azonos mappaban levo Kepek konyvtarban keres majd?

Aktív
#10 - 2008. május 09. @ 01:10 | mellőzöm  

Elméletben egy “relatív” hivatkozás excelben a következőképpen néz ki: “kepek/elso.jpg”.
Minden hókuszpókusz cmd-g-a-power-alt-i nélkül :-).

Bár ezt most nem tudom megerősíteni Office:mac-ben. De az elmélet a fent említett.

Aláírás 

MacBook Pro 15.4” 2.4Ghz

bM Függő
#11 - 2008. május 09. @ 02:10 | mellőzöm  
Nadilas - 2008. május 09. @ 01:10

Elméletben egy “relatív” hivatkozás excelben a következőképpen néz ki: “kepek/elso.jpg”.
Minden hókuszpókusz cmd-g-a-power-alt-i nélkül :-).

Bár ezt most nem tudom megerősíteni Office:mac-ben. De az elmélet a fent említett.

Jaj, igen dollarjel az abszolut.

Relaitv hivatkozas az alapeset, es nem abszolut. Lehet, hogy pont a dollarjel kellene neki…

“cmg-g-a-power-alt-i” ha ezzel a $ jelelre gondoltal akkor az magyar kiosztason az Opiton+4 kombinacio:D lenne.

Aktív
#12 - 2008. május 09. @ 02:45 | mellőzöm  

Ömm.. hopsz.. én fáradok vagy a kép lesz ködösebb az idő múlásával?:D
Azt hiszem nem, vagy csak félig értem, amit írni szeretnél. A lényeg a command-os billentyű"kombináció" alatt a linux-kernel programozókat megszégyenítő link-re gondoltam :-). De ez csak a humor irányába mozdította volna a mondandómat.
A lényeg, hogy így elvileg működnie kellene.
(és megteszi?:o)

*In Need for feedback*

Aláírás 

MacBook Pro 15.4” 2.4Ghz

bM Függő
#13 - 2008. május 09. @ 03:14 | mellőzöm  

No utananeztem es ki is probaltam:

Abszolut hivatkozas kell es nem realiv! Relativ hivatkozas az alapertelmezett, ebben az esetben, ha atmozgatod a konyvtarat, ami tartalmazza a hivatkozott elemeket, es az excel fajlt akkor a hivatkozas az eredeti marad, igy hibauzenetet kapsz.

Abszolut hivatkozast elmeletben a Hyperlink ablakban lehet allitani, amit a 2004-es Officeban nem talaltam! Lehetne szerintem koddal is irni az excel cellaba, de nem talaltam olyat amit felismerne, ha beillesztem. Pedig ez lenne a megoldas, csak jobban ra kellene nezni.

Lehet javitani is utolag a Hyperlinkeket megpedig a File/Properties/Summary fulon a Hyperlink Base soron. (Mac alatt, Win alatt hasonloan) Ezt nem probaltam ki, de korlatoltnak gondolom, mert mi van ha ket mappabol hivatkozok fajlokat

How to:
Create or remove a hyperlink - Excel - Microsoft Office Online

Aktív
#14 - 2008. május 09. @ 04:00 | mellőzöm  

Hát öm.. fussunk neki mégegyszer. Az alap gond a file-k belinkelése volt. Erre szerintem tökéletes megoldás ha mondjuk a “munka” mappája a következőképpen név ki
./Doc/Képek/1.jpg
./Doc/Képek/2.jpg
...
./Doc/Képek/n.jpg
./Doc/melo.xlsx

melo.rar{
[Képek],
melo.xlsx
}
Amennyiben ez a rar kerül a céghez, akinek készül ez az anyag és a benne lévő hyperlink-ek ‘Képek/1.jpg’-ként szerepelnek, akkor elvileg jó. Nem?

Lehet a ‘main idea’-t értettem félre :x

Aláírás 

MacBook Pro 15.4” 2.4Ghz

bM Függő
#15 - 2008. május 09. @ 05:19 | mellőzöm  

nem, az a baj, hogy tovabbra maradnak a linkek, nem irodnak at ha kicsomagolod. Kiprobaltam pont ezt amit te irtal, es eleg csak attenni mashova a hivatkozott elemeket mar rossz. Abszolut linkeles opcioval lehetne megoldani, hogy mindig abbol az adott konyvtarbol szedje az elemeket, olyan konyvtar strukturaban ahogy irtad vagy probaltam. Ennek az abszolut hivatkozas opcionak a Hyperlink ablakban kell lenni a leirasok alapjan, de ilyen nincs Mac Office Excel alatt.
Lehet, hogy koddal meg lehet oldani, csak a grafikus feluletrol maradt le ez az opcio, ehhez kellene megtalalni a megfelelo formulat.

Pld alabbi link azt irja ird at manualisan:

Hyperlinks are removed or invalid after you sort cells that contain these hyperlinks in Excel

Az elso linkben legalabb leirjak a Properties opciot, ami gyorsabb mintha kezzel javitgatsz.

Vili melyik Office-t hasznalod? 2004 vagy 2008?

Aktív
#16 - 2008. május 09. @ 10:02 | mellőzöm  

2008 ez. De a tegnap esti tippjeim MS Office 2003 volt, ráadásul windows alatt. A mac-es office-t nem használom olyan sűrűn, révén, hogy a cégnél a DELL-t tolják és nem a mac-et (milyen meglepő:) ).
Majd ma rápillantok. De nekem az xls-el való arrébbdobálás win platformon működött. Rar előtt, rar után ugyanúgy.
Akkor mégegyszer fussunk neki, hogy mit is szeretnénk pontosan csinálni? Mert valsz’ még mindig nem értem.

Aláírás 

MacBook Pro 15.4” 2.4Ghz

Törzsvendég
#17 - 2008. május 09. @ 22:45 | mellőzöm  

Sziasztok!

Nekem 2008as van Macen. Amúgy bocsi hogy nem írtam idáig csak nem volt időm.
A lényeg az lenne, hogy azt kellene megoldani, hogy a képek, hivatkozás szerűen legyeneke benne az excel fájlban. És ne csak úgy mint egy wordben. (mint amikor behúzom)

Aláírás 

iPod nano 3rd generation

bM Függő
#18 - 2008. május 10. @ 07:22 | mellőzöm  

Most azt szeretned elerni, hogy mukodjon a fajl megnyitasa (indito topic) vagy azt, hogy ne ez legyen a cime: C:/Documents and Settings/Bla bla, hanem Kep 1?

Utobbit a Hyperlink funcioval ered el, egyszeruen csak at kell irni a cimet. Sajnos nalam nem mukodik a keplet masolasa funkcio rendesen. Tehat, ha megcsinalod pld az elso harmat (es sorban vannak a kepeid...1.2.3.4...) akkor sem akarja a kepletet jol tovabbvinni, hanem periodikusan ismetli a kijelot kepek sorszamait, mikozben a hivatkozas szamat (ezt adtam meg) pedig porgeti tovabb rendesen....

Elso problemahoz nezd meg azt, hogy a Hyperlink ablakban talalsz-e Abszolut hivatkozasra valami opciot. Ha van es koveted a fentebb leirt konyvtarstrukturat majd atkuldod (atmasolod mashova) a excel fajt, plusz hozza a kepek konyvtarat akkor meg tudja nyitni, es nem error-ral elszall.

Törzsvendég
#19 - 2008. május 10. @ 11:54 | mellőzöm  

De alapól nem nyitja meg a képeket. Hiába csinálok hiperlink hivatkozást!
A cím az lényegtelen. Nekem az kellene hogy kép helyett csak hivatkozás legyen az excelben és ha átmásolom akkor is működjön a megnyitás…

Aláírás 

iPod nano 3rd generation

bM Függő
#20 - 2008. május 10. @ 13:10 | mellőzöm  
Vili1986 - 2008. május 10. @ 11:54

De alapól nem nyitja meg a képeket. Hiába csinálok hiperlink hivatkozást!
A cím az lényegtelen. Nekem az kellene hogy kép helyett csak hivatkozás legyen az excelben és ha átmásolom akkor is működjön a megnyitás…

Vili, ne szerencsetlenkedj, mar bocs hogy ezt irom.

Ha jol csinalod meg a hivatkozast, akkor meg kell nyitnia a kepeket kiveve (ha bug-os az Office, vagy) ha elmozgatod a kepeket a hivatkozott helyrol.

Nyisd meg az excelt
Alma+K
Igy kellene kitoltened, a Select gombbal tudod a kep eleresi helyet beilleszteni:
20080510-kb12276wje8rd4anr86tpwn26x.jpg

Csak ezzel az lesz a gond, hogy relaitv hivatkozast keszit, tehat amikor atmozgatod a kepek mappat mashova, vagy atkuldod akkor is a megadott eredeti helyen fogja keresni azt, es hibaval elszall. (vagyis pontosan a fenti hibauzenetet kapod, amit te is belinkeltel)

Abszolut hivatkozas kellene a Hyperlinkhez, de ez az opcio valahogy nalam nem letezik…

Törzsvendég
#21 - 2008. május 10. @ 13:23 | mellőzöm  

Na ez az...így csináltam, nem szerencsétlenkedem. És nem jó. Office 2008ad van?

Aláírás 

iPod nano 3rd generation

bM Függő
#22 - 2008. május 10. @ 13:41 | mellőzöm  

Nem, mint irtam fentebb nekem 2004-em van.

Megnyomod a select gombot, kivalasztod a linkelendo fajt, leokezod, majd egybol a linkre klikkelve a fenti uzenetet kapod?

Akkor ez egy bug, vaaagy most latok meg valamit a kepen amit belinkeltel. A fajlok neveiben van space? Probald meg ugy, hogy ne legyen.

Törzsvendég
#23 - 2008. május 10. @ 14:24 | mellőzöm  

Úgy látszik nem én szerencsétlekedem:-D
Ezt írtam a legelső hozzászolásban. nincs space, csak alulvonás…

Aláírás 

iPod nano 3rd generation

Törzsvendég
#24 - 2008. május 10. @ 14:28 | mellőzöm  

Viszont, az alulvonást ha kiszedem akkor már megnyitja.
Akkor már csak az a kérdés, hogy ha elküldöm, hogy fogja megnyitni?
Vagy valami olyan megoldás is jó lenne, ha egy mappába beleraknék minden képet és akkor azt is elküldeném, de akkor mindegyiknek az elérés útja megváltozik.

Aláírás 

iPod nano 3rd generation

Törzsvendég
#25 - 2008. május 10. @ 14:30 | mellőzöm  

És kipróbáltam ha áthelyezem a képet, akkor már ugye nem nyitja meg…
Szóval azt az abszolut hivatkozást kellene valahogy megoldani…

Aláírás 

iPod nano 3rd generation

Aktív
Bejegyzések: 153
#26 - 2008. május 10. @ 15:45 | mellőzöm  

Nekem olyan problémám van, hogy adott a cégben egy windows 2000-es szerver. Erre ha felcsatlakozom és megnyitok egy excel fájlt, addig nincs is gond, viszont ha menteni szeretném, akkor ki szokott dobni hibaüzenetet, és egy idő után már sehova se engedi elmenteni. (saját gépre a mentéssel nincsen semmi gond)

Nem tud valaki valamilyen megoldást?

Aláírás 

iMac 20” - Macbook white - iPod video

bM Függő
#27 - 2008. május 10. @ 15:48 | mellőzöm  
Vili1986 - 2008. május 10. @ 14:28

Viszont, az alulvonást ha kiszedem akkor már megnyitja.
Akkor már csak az a kérdés, hogy ha elküldöm, hogy fogja megnyitni?
Vagy valami olyan megoldás is jó lenne, ha egy mappába beleraknék minden képet és akkor azt is elküldeném, de akkor mindegyiknek az elérés útja megváltozik.

Ha a Hyperlink ablakban nincs Abszolut hivatkozas opcio akkor meg ok korrigalni tudjak.

1 mappaba dobj minden kepet, csatolt cuccot, es ugy hivatkozz rajuk.

Majd miutan megkapjak, nekik kell manualisan javitani:

1) Click the Microsoft Office Button, click Prepare, and then click Properties. (Szerintem ez Excelben a File/Properties alatt van.)
2) In the Document Information Panel, click Document Properties, and then click Advanced Properties.
3) Click the Summary tab.
4) In the Hyperlink base box, type the path that you want to use.

Ez az elsonek linkelt oldal vegefele van.

NOTE You can override the hyperlink base address by using the full, or absolute, address for the hyperlink in the Insert Hyperlink dialog box.

Elotte azert teszeld le, hogyan mukodik ez.

Törzsvendég
#28 - 2008. május 10. @ 18:12 | mellőzöm  

Majd megpróbálom. De vicces, hogy nincs valami normális opció…

Aláírás 

iPod nano 3rd generation

Törzsvendég
#29 - 2008. május 10. @ 18:14 | mellőzöm  

Nekem ezek a lehetősegek vannak a hiperlink alatt:
Picture_3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Aláírás 

iPod nano 3rd generation

ForFour design