Fórum kezdőlap  »  Egyéb  »  Társalgó  »  Az uj Dell Inspiron

Adminisztrátor
Bejegyzések: 11379
2008. május 08. @ 18:33 | mellőzöm  

Az Engadget oldala szerint ilyen lesz az j Dell Inspiron. Intel Core 2 Duo proci. 1.5 collos vastagsag. Beepitett 3G-s lehetoseg.

Kicsit az elso laptopokra emlekeztet. Nagy, muanyag, kocka formak....

dell-inspiron-1x35-000.jpg

Aláírás 

MacBook Pro Core Duo 2.0, 2GB RAM

Aktív
Bejegyzések: 486
#1 - 2008. május 08. @ 18:45 | mellőzöm  

Ronda, ocsmany, hanyingerkelto ...

Aláírás 

PM 2xG5 2000/4G RAM, Apple CD, AMIGA CD32

Aktív
Bejegyzések: 16
#2 - 2008. május 08. @ 19:02 | mellőzöm  

szerintem annyira nem gáz! PChez képest… Ha mac-el kéne összehasonlítani akkor az már más téma.

Aktív
Bejegyzések: 268
#3 - 2008. május 08. @ 19:12 | mellőzöm  

Nem csunya… bill-je az uj mac billekre hajaz szerintem.

Aláírás 

iMac 17” Intel Core Duo 1.5gb + iPod Shuffle 2. gen. (Ponte tu música) + iPod nano (product)RED 4gb

Törzsvendég
Bejegyzések: 838
#4 - 2008. május 08. @ 19:17 | mellőzöm  

Tipikus MacBook billentyűzet, touchpad, ahogyan már mások is másolják, olcsó, szép, praktikus.

Aktív
Bejegyzések: 146
#5 - 2008. május 08. @ 19:23 | mellőzöm  
dh1 - 2008. május 08. @ 18:45

Ronda, ocsmany, hanyingerkelto ...

Azért, mert valami nem mac, nem kéne fikázni, nem kéne az embereknek így elszállni, mert MAC. Szerintem jól néz ki.

Aláírás 

alu iMac 24” 2.4 GHz Intel Core Duo, 3 GB RAM, 320 GB HDD
white iPod nano 1st gen. 1 GB

Aktív
Bejegyzések: 256
#6 - 2008. május 08. @ 19:35 | mellőzöm  

így nem vészes de csak mert animálva van (vagynemtom hogy mondják.) rendes fotón randa lesz ez is

Aláírás 

MacBook 2.16Ghz Intel Core 2 Duo - iPod Nano 2GB 1gen
2007 Szeptember 19. óta

Macőrült
Bejegyzések: 3094
#7 - 2008. május 08. @ 19:46 | mellőzöm  

Aktív
Bejegyzések: 118
#8 - 2008. május 08. @ 20:11 | mellőzöm  

Jól néz ki.

Aláírás 

MBP 2.4 15” 10.4.11

Törzsvendég
Bejegyzések: 637
#9 - 2008. május 08. @ 20:38 | mellőzöm  

Már csak egy Ubuntu kell rá....
szerintem egyáltalán nem ronda, csak kicsit körül kéne nézni a fikázóknak a Dell oldalán, és lehet, hogy ott is találkoznának legalább olyan szép formákkal, mint az Apple-nél..
Ott van pl a Dell Vostro sorozat, ami elég letisztult, klasszikus vonalvezetésű, de ott van az XPS játékosoknak, az is elég csinos.
http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/xpsnb_m1530?c=hu&l=hu&s=dhs
http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/vostronb_1510?c=hu&l=hu&s=bsd

Aláírás 

MB13, 2GB, 250GB, Harmann-Kardon Soundsticks 2

Aktív
Bejegyzések: 143
#10 - 2008. május 08. @ 20:52 | mellőzöm  

naja, a dell, nagyon tetszik hogy magad tudod osszeallitani mibol mit szeretnel, relative olcso is es biztosan nem reped :)

Aláírás 

Macbook 2.2 Intel, 10.5.1 OSX

“fogyasztok vagyunk, eletszinvonal megszallottsag mellektermekei”

Aktív
Bejegyzések: 16
#11 - 2008. május 08. @ 20:53 | mellőzöm  

szerintem hamár offos gépek, akkor a sony vaio-k is elég pofás darabok.

Törzsvendég
Bejegyzések: 574
#12 - 2008. május 08. @ 20:55 | mellőzöm  
Rumi - 2008. május 08. @ 20:52

naja, a dell, nagyon tetszik hogy magad tudod osszeallitani mibol mit szeretnel, relative olcso is es biztosan nem reped :)

Hol olcso a DELL?
a maxra pakolt Vostro majdnem annyi volt, mint a legerosebb MBP…
egy hajszalon mult, hogy nem azt vettem…

Aláírás 

“If your pictures aren’t good enough, you’re not close enough.” - Robert Capa

Aktív
Bejegyzések: 404
#13 - 2008. május 08. @ 21:08 | mellőzöm  

Egyszerüen ratyi. Abszolút nem letisztult a forma. Tipikus legkisebb közös többszörös esete. Kicsit ez kicsit az, aztán lett belőle egy 5 éves külső. Főleg ez a kihajtható tekercses forma. 15 éves Epson nyomtatókra emlékeztet, amiken egy-két faluban az önkormányzatok még serényen nyomtatnak…

Aláírás 

MacBook Pro 2,2GHz 2GB, Mercedes-Benz E-Class

Aktív
Bejegyzések: 280
#14 - 2008. május 08. @ 21:27 | mellőzöm  

Nem rossz, nem csúnya, de az iBookomat nem erre cserélném le, az fix.

Aláírás 

1,83GHz Core Duo mini, 12” iBook G4 1,2GHz

Veterán
Bejegyzések: 1727
#15 - 2008. május 08. @ 22:08 | mellőzöm  

csípem hogy mindent ami nem mac, csuklóból fikázik itt egy elvakult réteg :)
nekem a dell, asus és hp laptopok külleme mindig is meggyőzött.... ez a cumó pedig különösen. Csak gondolom tele van rácsokkal meg bütykökkel ennek is az alja… :(

Aláírás 

I love my Hack :: OldWorld 4ever ::  http://rastasi.waldorf-godollo.hu :: http://enigmazene.hu

Aktív
Bejegyzések: 22
#16 - 2008. május 08. @ 22:28 | mellőzöm  

Szerintem egy olyan fórumon ami direkt mekeseknek van a mekekről és oda valaki felnyomat egy akármilyen nem apple cuccot nyilván csuklóból fikázzák. Egyébként semmi baj a kinézetével de semmi extra, sztem. Pont ezért nem venném meg (mivel semmi extra :)). Az apple cuccai jelenleg nálam mindent visz kategória gyakorlatilag bármivel jönnek ki nekem bejön (biztosan mert elvakult vagyok :)), de pl. a régi Jobs előtti cuccok nagyon gázak sztem -tehát lehet mégse csak az alma logo számít? :) ).

Aktív
#17 - 2008. május 08. @ 22:40 | mellőzöm  
B4lag3 - 2008. május 08. @ 22:28

tehát lehet mégse csak az alma logo számít? :) ).

Nem, hanem a Jobs + Alma logo a lényeg. Nézd meg például Jobs két Apples CEO közötti korszakának cégét, a NeXT-et. Szép volt, jó volt, de drága volt és nem volt rá elegendő kereslet. Nekem pl. a NeXT dizájnja nemigen jön be.

Viszont az tény, hogy John Scully elnöksége alatt az Apple dizájnilag kb leragadt abban a korban, amikor kirakták Jobs szűrét. Viszont egy (talán) alaplaphibás Power Mac 8500 (a Scully-s időkből) egy dologra a mai napig tökéletesen alkalmas: lábtartónak. Használni nem lehet, mert időnként kifagy, kiállítani meg csúnya. Viszont az asztal alatt úgy sem néz körül senki, és jó rá feltenni a lábat pl. filmnézés közben :)

Aláírás 

Veterán
Bejegyzések: 1630
#18 - 2008. május 08. @ 22:48 | mellőzöm  

Szerintem a maga műfajában rendben van, bár láthatóan teljesen más a formanyelv, ami nekem szubjektive nem tetszik.

Arra viszont kíváncsi volnék, létezik-e olyan laptop az Apple gépein kívül, aminek jó billentyűzete és jól használható trackpadje van. A legfontosabb interfész a gépen ez a kettő ugyebár, és sajnos (az én kevéske tapasztalatom alapján) iszonyatosan nem figyelnek oda rájuk a PC-s világban. Legalábbis akárhány Hp, Sony, Fujitsu-Siemens, Acer, Asus stb. laptopot próbáltam, mindegyiken nagyságrendekkel rosszabb volt a trackpad és a bill, mint bármelyik Apple gépen. Persze a trackpad a szoftveres kurzorkezelés mássága miatt is különbözhet, hekintos laptophoz még nem volt szerencsém, hogy ezt ellenőrizzem.

Aláírás 

http://search.info.apple.com/

Veterán
Bejegyzések: 1415
#19 - 2008. május 08. @ 23:01 | mellőzöm  
Attil@ - 2008. május 08. @ 21:27

Nem rossz, nem csúnya, de az iBookomat nem erre cserélném le, az fix.

nah most azt ne mond nekem, hogy egy ibook-ot nem cserélnél el egy ilyenre… :D

Aláírás 

...MacBook 1.83GHZ 2GB…
...iPod NaNo 2G…
...Aprilia RS 2oo8, Jogsi… :D

Veterán
Bejegyzések: 1630
#20 - 2008. május 08. @ 23:02 | mellőzöm  

Én se cserélném le rá az iBookomat, ami néma és Mac OS X-et futtat hekk nélkül… Kinek a pap…

Aláírás 

http://search.info.apple.com/

Törzsvendég
Bejegyzések: 592
#21 - 2008. május 08. @ 23:37 | mellőzöm  
Attil@ - 2008. május 08. @ 22:40

B4lag3 - 2008. május 08. @ 22:28tehát lehet mégse csak az alma logo számít? :) ).

Nem, hanem a Jobs + Alma logo a lényeg. Nézd meg például Jobs két Apples CEO közötti korszakának cégét, a NeXT-et. Szép volt, jó volt, de drága volt és nem volt rá elegendő kereslet. Nekem pl. a NeXT dizájnja nemigen jön be.

Viszont az tény, hogy John Scully elnöksége alatt az Apple dizájnilag kb leragadt abban a korban, amikor kirakták Jobs szűrét. Viszont egy (talán) alaplaphibás Power Mac 8500 (a Scully-s időkből) egy dologra a mai napig tökéletesen alkalmas: lábtartónak. Használni nem lehet, mert időnként kifagy, kiállítani meg csúnya. Viszont az asztal alatt úgy sem néz körül senki, és jó rá feltenni a lábat pl. filmnézés közben :)

A dizájn egyéni ízlés kérdése. És azét az kicsit leegyszerűsítése a dolgoknak, hogy az Apple Jobs kirúgása után megállt volna. A 90-es évek eleje (Scully ‘83-’93-ig volt CEO) épp az egyik legsikeresebb időszaka volt az Apple-nek. És voltak igen is szép és praktikus gépek akkor is.

apple_mac_LC475.jpg
LC 475, gyors viszonylag olcsó otthoni felhasználásra szánt gép, szerettünk volna ilyen kicsi PC szerintem mindannyian. Aki látott már ilyet belülről tudja, hogy gyakorlatilag nincs benne kábel. Kívül belül praktikus és mégis bővíthető.

image1.jpg
Color Classic, az egyik leggyönyörűbb egybe-Mac, nem volt egy villám, de szépnek szép volt. :-)

04_Macintosh_TV.jpg
Macintosh TV, nem tudom kinek volt 93-ban TV-rel egybeépített PC-je. És azért ez se volt csúnya.

apple_mac_quadra_800.jpg
Quadra 840, nem volt valami jól szerelhető dizájn...de gyakorlatilag az egyik “csúcs” Mac volt akkoriban, beépített audió-videó ki/bemenettel, amit egy külön DSP processzor hajtott.

180px-Apple_AudioVision_14_Display.png
AudioVision Display (’93), Sony Trinitron képcső, jó minőségű hangszórók, ADB port…

Szerintem nem volt a Scully időszak visszaesés, sem nem stagnálás, egyszerűen ekkoriban az Apple sokkal többet fordított alapkutatásokra, amikből nem vagy csak később lett termék. Ekkor született a Newton, az első megfizethető digitális kamera (QuickTake) és az Apple egyik elrejtett zugában valaki megtervezte a FireWire portot, amit nagy fanfárral Jobs mutatott be sokkal később mikor visszatért.

Szóval talán illendő lenne ennek az időszaknak is megadni a kellő elismerést és nem csak Jobs nevét ismételgetni, aki persze valóban megmentette az Apple és új stílust teremtett a számítástechnikában.

Aláírás 

PowerCD és AppleDesign Speaker II

Törzsvendég
#22 - 2008. május 08. @ 23:42 | mellőzöm  

Snow white dizájn volt egyébként a neve annak az “irányzatnak”, amit az Apple fejlesztett ki, hogy egyedivé és könnyen felismerhetővé tegye a termékeit, aztán ezt elkezdték másolni és a kedves Platinum szürkét átvette az egész iparág.
Bővebben: http://en.wikipedia.org/wiki/Snow_White_design_language

Aláírás 

Veterán
Bejegyzések: 1129
#23 - 2008. május 09. @ 00:13 | mellőzöm  

Tetszik a billentyűzete, ez minden.

Aláírás 

wyctim.blog - http://www.wyctim.com/, lifovery - http://www.lifovery.com/

Veterán
Bejegyzések: 1129
#24 - 2008. május 09. @ 00:15 | mellőzöm  
Ark - 2008. május 08. @ 23:37

image1.jpg
Color Classic, az egyik leggyönyörűbb egybe-Mac, nem volt egy villám, de szépnek szép volt. :-)

Az ott egy korai iSight középen a monitor felett? :)

Aláírás 

wyctim.blog - http://www.wyctim.com/, lifovery - http://www.lifovery.com/

Aktív
#25 - 2008. május 09. @ 00:27 | mellőzöm  

Ark:
Jobs nem 1996-ban vagy 97-ben jött vissza? Ha igen, akkor ki volt a CEO 93-tól addig, amíg nem Jobs volt?
Egyébként lehet, hogy azért nem tartom nagy fejlesztésnek azt az időszakot, mert nem éltem át, csak utánaolvastam. És ha annyira jók voltak, akkor miért volt nekik 1996-ban több, mint 1 milliárd dolláros veszteségük? Sőt, technológiailag is egy helyben tapogtak, míg a PC-k tartották a fejlődési tempót. Egyébként nem csak úgy a levegőbe beszélek, ezt a szlovák Profit magazin 2006. áprlisi számában olvastam, és most megint elővettem, csak hogy megbizonyosodjak róla, hogy jól emlékeztem-e.

A Quadra 840-féle házhoz pedig volt szerencsém… kitermelni belőle az alaplapot, vagy bármit is, eltartott egy ideig. A beépített audio be/kimenet még OK, de próbálj vele videót rögzíteni. Én egy PowerMac 8500/180-on próbáltam, de a vinyó nem győzte írni a videót… A többi cucc ellen tényleg nincs kifogásom :)

Szerk.: a Macintosh TV-ből mindössze kb. 10000 darab készült csak, mielőtt megbukott volna a termék.

Aláírás 

Törzsvendég
#26 - 2008. május 09. @ 01:10 | mellőzöm  

CEO
1977–1981: Michael “Scotty” Scott
1981–1983: A. C. “Mike” Markkula
1983–1993: John Sculley
1993–1996: Michael Spindler
1996–1997: Gil Amelio
1997–: Steve Jobs (interim CEO 1997-2000)

A nagy baj Spindler alatt érte el a céget, nem tudták a rengeteg fejlesztést egy cél felé terelni, szétforgácsolták az energiáikat. Ekkoriban több mint 100 terméket mutattak be évente, de senki nem tudta, hogy melyiket kinek szánja a cég. Gyakorlatilag ugyanazok a gépek mentek rendes néven és más szoftverekkel összecsomagolva a Performa sorozatban.

A legnagyobb baj az volt, hogy képtelennek látszottak egy új OS megírására egy olyan időszakban amikor a versenytársak már technikailag rég leelőzték a Mac OS-t (OS/2, NextSTEP és még bizonyos mértékben a Windows 95 is). Fejlesztették a Mac OS 8-at Copland néven, de nem sikerült összerakniuk egy egésszé (pedig olyan dolgok voltak benne mint a mai spotlight, preemtiv multitasking, proected memory, tehát minden, ami egy modern os-hez kellett volna).
Gil Amelio-t már mint válságmenedzsert alkalmazták és neki is fontos érdemei vannak az Apple fennmaradásában.

Aláírás 

Törzsvendég
#27 - 2008. május 09. @ 01:14 | mellőzöm  

A Macintosh tv valóban megbukott, de a tv-tuner kártya nem és később a Performákba lehetett opcionálisan megvenni. Nekem egy fekete PowerMac 5400-asomban van, az a TV-m most is. :-)

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 22
#28 - 2008. május 09. @ 09:16 | mellőzöm  

Aham hát amiket belinkeltél mind gázak szerintem :)) én pont erről beszéltem hogy ezek a gépek úgy csúnyák ahogy vannak számomra, természetesen ez nem egy mindenekfeletti igazság kinyilatkoztatása csak az én meglátásom (egyébként talán a Color Classic az ami olyan maces, de azért elég otromba egy cucc a kb 15cm!! vastag kávájával, persze hogy a gépek minősége és az op rendszer milyen arról nem alkotok véleményt mert soha nem volt ilyenem csak a kinézetük nem jön be mind1 ez nagyon off). És persze ez egy erősen szubjektív vélemény, tehát nyilván másnál más a szép, de amikor gépet veszek (magamnak) akkor én a szubjektív véleményem alapján választok, hogy nekem jó legyen :) és a fenti dellt biztos nem választanám ha lenne alternatíva.

Macőrült
Bejegyzések: 3293
#29 - 2008. május 09. @ 09:43 | mellőzöm  

B4lag3: igen mostmár csúnya mind de láttál te egy sima mezeit pc házat 1994 környékén?:D
6400.gif
szerintem ez a legszebb a rég időkböl

Aláírás 

Roland Mc 202, JoMoX XBase09, Korg MS2000, PowerBook G4 17”

Macőrült
Bejegyzések: 2336
#30 - 2008. május 09. @ 12:37 | mellőzöm  

Én egy macbook-ot simán odaadnék egy ilyen dell-ért! Eddig két dell-t vettem (kb. 10 év alatt) és még mindkettő hibátlanul működik. Még repedés sincs ratjuk…

Aláírás 

you can tune a guitar, but you can’t tuna fish!
http://www.fishbloom.com

Macőrült
Bejegyzések: 4512
#31 - 2008. május 09. @ 13:10 | mellőzöm  

Nekem a mostani Inspiron tetszik. Ha szakítanék a Mac-kel, Dell-t vennék Ubuntuval.

Aktív
Bejegyzések: 37
#32 - 2008. május 09. @ 13:25 | mellőzöm  

B4lag3
Az amit Ark ír azok tények. Az ipari formatervezés történetében az Apple designje meglehetősen topon van. Az leht, hogy neked most ezek a gépek nem tetszenek, de akkoriban ezek nagyon előremutató fejlesztések voltak, és akár hogyis csűrjük-csavarjuk a design történet része az Apple dizájnja mai napig.

Nagyon pontosan fogalmaztál: ezek a gépek úgy csúnyák ahogy vannak SZÁMOMRA természetesen ez nem egy mindenekfeletti igazság kinyilatkoztatása csak az ÉN MEGLÁTÁSOM...ERŐSEN SZUBJEKTÍV.

Csak úgy mondom, hogyha valaki nagyon utálja a Meket akkor se lehet az LC-re azt mondani, hogy ronda szemben egy kocka pc-vel, mert nem igaz.

Aktív
Bejegyzések: 37
#33 - 2008. május 09. @ 13:26 | mellőzöm  

Na de ki az az Ubuntu?
: )
bocs

Aktív
Bejegyzések: 151
#34 - 2008. május 09. @ 14:49 | mellőzöm  

Ha lenne az embernek pénze, az Alienware laptopok a legdurvábbak szerintem a világon.........
csak ott is ott a rohadt winfos..

Aláírás 

MacBook Core2Duo, Sony MDR-V700DJ, Bösendorfer 225

Aktív
#35 - 2008. május 09. @ 15:22 | mellőzöm  
Ark - 2008. május 09. @ 01:14

A Macintosh tv valóban megbukott, de a tv-tuner kártya nem és később a Performákba lehetett opcionálisan megvenni. Nekem egy fekete PowerMac 5400-asomban van, az a TV-m most is. :-)

Igen, ezt is tudtam, de szándékosan nem írtam, mivel az Macintosh TV-ről volt szó. Ám legyen, a Macintosh TV “tovább élt” a Performa/PowerMac gépekben… (csak az AIO-kban, vagy a “rendes” desktop és toronygépekben is?) Az én TV-met meg inkább hagyjuk :)) (Philips FTR9952 TV tuner, egy valag ki-bemenettel, ami egy 14 vagy 15"-os Siemens monitort hajt meg)

Aláírás 

Macőrült
Bejegyzések: 3860
#36 - 2008. május 09. @ 15:36 | mellőzöm  

“A 14, 15,4 és 17 hüvelykes Inspiron 1435, 1535 és 1735-ösök formatervezését a felsőbb kategóriás XPS-vonulatról mintázták, és ezek lesznek az első olyan darabok, amelyek “faltól-falig” LCD-képernyőt kapnak, mentesítve őket így a vaskos képernyő-keretektől. További újdonság az is, hogy ezekkel a gépekkel a Dell fővonalbeli termékeiben is megjelennek a “rekeszelhető” optikai meghajtók.”

Aláírás 

http://alex91.extra.hu

Aktív
#37 - 2008. május 09. @ 15:40 | mellőzöm  
Appleboy - 2008. május 09. @ 14:49

Ha lenne az embernek pénze, az Alienware laptopok a legdurvábbak szerintem a világon.........
csak ott is ott a rohadt winfos..

volt lakotarsam aki jatekbuzi, neki van egy 17-s allien ware gepe. 256-os valos es 512 virtual memoria csak a videokarinak.
ja es 2000 euroert vette. apple notihoz kepest nem is olyan draga :)

Aláírás 

Törzsvendég
#38 - 2008. május 09. @ 15:52 | mellőzöm  

Az asztaliakban is pl.: Quadra 630 vagy Performa 6200, de azért az AIO-kban volt a jellemzőbb.
Kis Quadra/Performa 630-as reklám 94-ből: http://www.uriahcarpenter.info/show-and-tell.html

Aláírás 

Aktív
#39 - 2008. május 09. @ 16:21 | mellőzöm  
Ark - 2008. május 09. @ 15:52

Az asztaliakban is pl.: Quadra 630 vagy Performa 6200, de azért az AIO-kban volt a jellemzőbb.
Kis Quadra/Performa 630-as reklám 94-ből: http://www.uriahcarpenter.info/show-and-tell.html

Ez nem éri, az apja segített neki :-D De ne offoljuk szét a topikot, inkább keress meg iChaten, úgy látom, van mit behoznom Apple-történelem téren…

Aláírás 

Aktív
#40 - 2008. május 09. @ 20:12 | mellőzöm  
gabor.szantai - 2008. május 08. @ 20:55

Rumi - 2008. május 08. @ 20:52naja, a dell, nagyon tetszik hogy magad tudod osszeallitani mibol mit szeretnel, relative olcso is es biztosan nem reped :)

Hol olcso a DELL?
a maxra pakolt Vostro majdnem annyi volt, mint a legerosebb MBP…
egy hajszalon mult, hogy nem azt vettem...

300 dollarral olcsobban jon ki egy 14-s dell ami vagy ugyanaz (vinyo, proci) vagy jobb mint a macbookom (pl. vidikari).
es felev utan nem kell teljes hazat cserelni feltehetoleg :)

a macbook trackpadja valoban fantasztikus, elotte pc-n ruhelltem es csak egerrel, a macbook ota teljesen elszoktam az egertol

Aláírás 

ForFour design
XMS