|
Aktív
Bejegyzések: 486
|
Ronda, ocsmany, hanyingerkelto ... |
|
Aktív
Bejegyzések: 16
|
szerintem annyira nem gáz! PChez képest… Ha mac-el kéne összehasonlítani akkor az már más téma. |
|
Aktív
Bejegyzések: 268
|
Nem csunya… bill-je az uj mac billekre hajaz szerintem. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 838
|
Tipikus MacBook billentyűzet, touchpad, ahogyan már mások is másolják, olcsó, szép, praktikus. |
|
Aktív
Bejegyzések: 146
|
dh1 - 2008. május 08. @ 18:45 Azért, mert valami nem mac, nem kéne fikázni, nem kéne az embereknek így elszállni, mert MAC. Szerintem jól néz ki. |
|
Aktív
Bejegyzések: 256
|
így nem vészes de csak mert animálva van (vagynemtom hogy mondják.) rendes fotón randa lesz ez is |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 637
|
Már csak egy Ubuntu kell rá....
|
|
Aktív
Bejegyzések: 143
|
naja, a dell, nagyon tetszik hogy magad tudod osszeallitani mibol mit szeretnel, relative olcso is es biztosan nem reped :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 16
|
szerintem hamár offos gépek, akkor a sony vaio-k is elég pofás darabok. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 574
|
Rumi - 2008. május 08. @ 20:52
Hol olcso a DELL?
|
|
Aktív
Bejegyzések: 404
|
Egyszerüen ratyi. Abszolút nem letisztult a forma. Tipikus legkisebb közös többszörös esete. Kicsit ez kicsit az, aztán lett belőle egy 5 éves külső. Főleg ez a kihajtható tekercses forma. 15 éves Epson nyomtatókra emlékeztet, amiken egy-két faluban az önkormányzatok még serényen nyomtatnak… |
|
Aktív
Bejegyzések: 280
|
Nem rossz, nem csúnya, de az iBookomat nem erre cserélném le, az fix. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1727
|
csípem hogy mindent ami nem mac, csuklóból fikázik itt egy elvakult réteg :)
|
|
Aktív
Bejegyzések: 22
|
Szerintem egy olyan fórumon ami direkt mekeseknek van a mekekről és oda valaki felnyomat egy akármilyen nem apple cuccot nyilván csuklóból fikázzák. Egyébként semmi baj a kinézetével de semmi extra, sztem. Pont ezért nem venném meg (mivel semmi extra :)). Az apple cuccai jelenleg nálam mindent visz kategória gyakorlatilag bármivel jönnek ki nekem bejön (biztosan mert elvakult vagyok :)), de pl. a régi Jobs előtti cuccok nagyon gázak sztem -tehát lehet mégse csak az alma logo számít? :) ). |
|
Aktív
|
B4lag3 - 2008. május 08. @ 22:28 Nem, hanem a Jobs + Alma logo a lényeg. Nézd meg például Jobs két Apples CEO közötti korszakának cégét, a NeXT-et. Szép volt, jó volt, de drága volt és nem volt rá elegendő kereslet. Nekem pl. a NeXT dizájnja nemigen jön be. Viszont az tény, hogy John Scully elnöksége alatt az Apple dizájnilag kb leragadt abban a korban, amikor kirakták Jobs szűrét. Viszont egy (talán) alaplaphibás Power Mac 8500 (a Scully-s időkből) egy dologra a mai napig tökéletesen alkalmas: lábtartónak. Használni nem lehet, mert időnként kifagy, kiállítani meg csúnya. Viszont az asztal alatt úgy sem néz körül senki, és jó rá feltenni a lábat pl. filmnézés közben :) |
|
Veterán
Bejegyzések: 1630
|
Szerintem a maga műfajában rendben van, bár láthatóan teljesen más a formanyelv, ami nekem szubjektive nem tetszik. Arra viszont kíváncsi volnék, létezik-e olyan laptop az Apple gépein kívül, aminek jó billentyűzete és jól használható trackpadje van. A legfontosabb interfész a gépen ez a kettő ugyebár, és sajnos (az én kevéske tapasztalatom alapján) iszonyatosan nem figyelnek oda rájuk a PC-s világban. Legalábbis akárhány Hp, Sony, Fujitsu-Siemens, Acer, Asus stb. laptopot próbáltam, mindegyiken nagyságrendekkel rosszabb volt a trackpad és a bill, mint bármelyik Apple gépen. Persze a trackpad a szoftveres kurzorkezelés mássága miatt is különbözhet, hekintos laptophoz még nem volt szerencsém, hogy ezt ellenőrizzem. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1415
|
Attil@ - 2008. május 08. @ 21:27 nah most azt ne mond nekem, hogy egy ibook-ot nem cserélnél el egy ilyenre… :D |
|
Veterán
Bejegyzések: 1630
|
Én se cserélném le rá az iBookomat, ami néma és Mac OS X-et futtat hekk nélkül… Kinek a pap… |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 592
|
Attil@ - 2008. május 08. @ 22:40B4lag3 - 2008. május 08. @ 22:28tehát lehet mégse csak az alma logo számít? :) ). A dizájn egyéni ízlés kérdése. És azét az kicsit leegyszerűsítése a dolgoknak, hogy az Apple Jobs kirúgása után megállt volna. A 90-es évek eleje (Scully ‘83-’93-ig volt CEO) épp az egyik legsikeresebb időszaka volt az Apple-nek. És voltak igen is szép és praktikus gépek akkor is.
Szerintem nem volt a Scully időszak visszaesés, sem nem stagnálás, egyszerűen ekkoriban az Apple sokkal többet fordított alapkutatásokra, amikből nem vagy csak később lett termék. Ekkor született a Newton, az első megfizethető digitális kamera (QuickTake) és az Apple egyik elrejtett zugában valaki megtervezte a FireWire portot, amit nagy fanfárral Jobs mutatott be sokkal később mikor visszatért. Szóval talán illendő lenne ennek az időszaknak is megadni a kellő elismerést és nem csak Jobs nevét ismételgetni, aki persze valóban megmentette az Apple és új stílust teremtett a számítástechnikában. |
|
Törzsvendég
|
Snow white dizájn volt egyébként a neve annak az “irányzatnak”, amit az Apple fejlesztett ki, hogy egyedivé és könnyen felismerhetővé tegye a termékeit, aztán ezt elkezdték másolni és a kedves Platinum szürkét átvette az egész iparág.
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1129
|
Tetszik a billentyűzete, ez minden. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1129
|
Ark - 2008. május 08. @ 23:37 Az ott egy korai iSight középen a monitor felett? :) |
|
Aktív
|
Ark:
A Quadra 840-féle házhoz pedig volt szerencsém… kitermelni belőle az alaplapot, vagy bármit is, eltartott egy ideig. A beépített audio be/kimenet még OK, de próbálj vele videót rögzíteni. Én egy PowerMac 8500/180-on próbáltam, de a vinyó nem győzte írni a videót… A többi cucc ellen tényleg nincs kifogásom :) Szerk.: a Macintosh TV-ből mindössze kb. 10000 darab készült csak, mielőtt megbukott volna a termék. |
|
Törzsvendég
|
CEO
A nagy baj Spindler alatt érte el a céget, nem tudták a rengeteg fejlesztést egy cél felé terelni, szétforgácsolták az energiáikat. Ekkoriban több mint 100 terméket mutattak be évente, de senki nem tudta, hogy melyiket kinek szánja a cég. Gyakorlatilag ugyanazok a gépek mentek rendes néven és más szoftverekkel összecsomagolva a Performa sorozatban.
A legnagyobb baj az volt, hogy képtelennek látszottak egy új OS megírására egy olyan időszakban amikor a versenytársak már technikailag rég leelőzték a Mac OS-t (OS/2, NextSTEP és még bizonyos mértékben a Windows 95 is). Fejlesztették a Mac OS 8-at Copland néven, de nem sikerült összerakniuk egy egésszé (pedig olyan dolgok voltak benne mint a mai spotlight, preemtiv multitasking, proected memory, tehát minden, ami egy modern os-hez kellett volna).
|
|
Törzsvendég
|
A Macintosh tv valóban megbukott, de a tv-tuner kártya nem és később a Performákba lehetett opcionálisan megvenni. Nekem egy fekete PowerMac 5400-asomban van, az a TV-m most is. :-) |
|
Aktív
Bejegyzések: 22
|
Aham hát amiket belinkeltél mind gázak szerintem :)) én pont erről beszéltem hogy ezek a gépek úgy csúnyák ahogy vannak számomra, természetesen ez nem egy mindenekfeletti igazság kinyilatkoztatása csak az én meglátásom (egyébként talán a Color Classic az ami olyan maces, de azért elég otromba egy cucc a kb 15cm!! vastag kávájával, persze hogy a gépek minősége és az op rendszer milyen arról nem alkotok véleményt mert soha nem volt ilyenem csak a kinézetük nem jön be mind1 ez nagyon off). És persze ez egy erősen szubjektív vélemény, tehát nyilván másnál más a szép, de amikor gépet veszek (magamnak) akkor én a szubjektív véleményem alapján választok, hogy nekem jó legyen :) és a fenti dellt biztos nem választanám ha lenne alternatíva. |
|
Macőrült
Bejegyzések: 3293
|
B4lag3: igen mostmár csúnya mind de láttál te egy sima mezeit pc házat 1994 környékén?:D
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 2336
|
Én egy macbook-ot simán odaadnék egy ilyen dell-ért! Eddig két dell-t vettem (kb. 10 év alatt) és még mindkettő hibátlanul működik. Még repedés sincs ratjuk… |
|
Macőrült
Bejegyzések: 4512
|
Nekem a mostani Inspiron tetszik. Ha szakítanék a Mac-kel, Dell-t vennék Ubuntuval. |
|
Aktív
Bejegyzések: 37
|
B4lag3
Nagyon pontosan fogalmaztál: ezek a gépek úgy csúnyák ahogy vannak SZÁMOMRA természetesen ez nem egy mindenekfeletti igazság kinyilatkoztatása csak az ÉN MEGLÁTÁSOM...ERŐSEN SZUBJEKTÍV. Csak úgy mondom, hogyha valaki nagyon utálja a Meket akkor se lehet az LC-re azt mondani, hogy ronda szemben egy kocka pc-vel, mert nem igaz. |
|
Aktív
Bejegyzések: 37
|
Na de ki az az Ubuntu?
|
|
Aktív
Bejegyzések: 151
|
Ha lenne az embernek pénze, az Alienware laptopok a legdurvábbak szerintem a világon.........
|
|
Aktív
|
Ark - 2008. május 09. @ 01:14 Igen, ezt is tudtam, de szándékosan nem írtam, mivel az Macintosh TV-ről volt szó. Ám legyen, a Macintosh TV “tovább élt” a Performa/PowerMac gépekben… (csak az AIO-kban, vagy a “rendes” desktop és toronygépekben is?) Az én TV-met meg inkább hagyjuk :)) (Philips FTR9952 TV tuner, egy valag ki-bemenettel, ami egy 14 vagy 15"-os Siemens monitort hajt meg) |
|
Macőrült
Bejegyzések: 3860
|
“A 14, 15,4 és 17 hüvelykes Inspiron 1435, 1535 és 1735-ösök formatervezését a felsőbb kategóriás XPS-vonulatról mintázták, és ezek lesznek az első olyan darabok, amelyek “faltól-falig” LCD-képernyőt kapnak, mentesítve őket így a vaskos képernyő-keretektől. További újdonság az is, hogy ezekkel a gépekkel a Dell fővonalbeli termékeiben is megjelennek a “rekeszelhető” optikai meghajtók.” |
|
Aktív
|
Appleboy - 2008. május 09. @ 14:49
volt lakotarsam aki jatekbuzi, neki van egy 17-s allien ware gepe. 256-os valos es 512 virtual memoria csak a videokarinak.
|
|
Törzsvendég
|
Az asztaliakban is pl.: Quadra 630 vagy Performa 6200, de azért az AIO-kban volt a jellemzőbb.
|
|
Aktív
|
Ark - 2008. május 09. @ 15:52 Ez nem éri, az apja segített neki :-D De ne offoljuk szét a topikot, inkább keress meg iChaten, úgy látom, van mit behoznom Apple-történelem téren… |
|
Aktív
|
gabor.szantai - 2008. május 08. @ 20:55Rumi - 2008. május 08. @ 20:52naja, a dell, nagyon tetszik hogy magad tudod osszeallitani mibol mit szeretnel, relative olcso is es biztosan nem reped :)
300 dollarral olcsobban jon ki egy 14-s dell ami vagy ugyanaz (vinyo, proci) vagy jobb mint a macbookom (pl. vidikari).
a macbook trackpadja valoban fantasztikus, elotte pc-n ruhelltem es csak egerrel, a macbook ota teljesen elszoktam az egertol |

Az Engadget oldala szerint ilyen lesz az j Dell Inspiron. Intel Core 2 Duo proci. 1.5 collos vastagsag. Beepitett 3G-s lehetoseg.
Kicsit az elso laptopokra emlekeztet. Nagy, muanyag, kocka formak....