|
Aktív
Bejegyzések: 231
|
Szép, szép. De milyen alaki ellenállása lehet? :P
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 2900
|
A 90 fokos csövek már csúnya égési sérüléseket okozhatnak :> |
|
Veterán
Bejegyzések: 1241
|
keringetőszivattyú legyen a talpán ami egy ilyenen átpaszírozza a vizet |
|
Aktív
Bejegyzések: 113
|
EDM - 2008. május 08. @ 19:08 Ez mennyire komoly duma volt :) |
|
Macőrült
Bejegyzések: 3749
|
Amikor a topic cimet meglattam azthittem az elso generacios MBP-k lesznek belinkelve(az enyem nem megy 60 fok ala uresjaratban se...) :D |
|
Aktív
Bejegyzések: 113
|
atkusz - 2008. május 08. @ 19:34 Én is erre asszociáltam rögtön… Azért nem megy 60 fok alá, mert tele van baszva alumínium hűtőzsírral. Hülye kínaiaknak fogalmuk nincs, mint a hővezetés, és a hőszigetelés között a különbség. Én szétbontottam az enyémet, és újrazsíroztam. 48-49 fok, ha üresjáratban van. |
|
Macőrült
|
Dufi - 2008. május 08. @ 19:11 Te nő vagy. (vagy Monk :D) |
|
Veterán
Bejegyzések: 1062
|
A por még csak csak elmegy mert azt ugye ki lehet fujatni, de ha kilukad valahol belül… :D |
|
bM Függő
Bejegyzések: 5251
|
Dufi - 2008. május 08. @ 19:11
Megnezem, hogy egy hagyomanyos racsos radiatort Te, hogyan portorolsz le...(sehogy). Max leengeded a vizet, leszeded a futotesteket, kiviszed az udvarra, es jobb esetben gozborotvaval adsz neki.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 145
|
EDM - 2008. május 08. @ 19:38 Srác vagyok és nemtom mi az a monk. |
|
Veterán
|
Dufi - 2008. május 08. @ 21:26EDM - 2008. május 08. @ 19:38
Monk
|
|
Aktív
|
kemeng - 2008. május 08. @ 21:10 A külső porra gondoltam, amit takarítani kell, mert különben mindig száll… teljesen mind1. Egy normális felépítésű radiátort sem lehet lefújni, akkor is marad, meg a takarítónők kedvence a tollseprű… ezért hívom őket maszatoló nőknek....na szóval, egy nedves ronggyal letörölhető a normal, míg ezeknél esélyed sincs, hogy benyúlj a fűtőcsövek közé. De akkor legyen ez csak az én véleményem :) |
|
Aktív
|
Ja igen, hallottam vmi Monk nyomozóról..., de a kép nekem semmit se mond. Nem ismerem őt. |
|
bM Függő
|
Dufi - 2008. május 08. @ 21:35 vannak a regebbi tipusu radiatorok, melyeken kb 1 millimeteres resek vannak vegig...na azt lehet tollsopruzni...:))) Nekunk is ilyen van, ezert tudom. Ha felvan teve egyszeruen lehetetlen lepucolni (hatulra nem is fersz hozza), sima vizzel es kefevel nem sokat ersz (tapasztalat) ezert, 2 evente lekapjuk oket, aztan gozborotvaval adunk az erzesnek.... |
|
bM Függő
|
sityak - 2008. május 08. @ 21:33
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 569
|
kemeng B+ MILLIMÉTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ülj le fiam 1-es! |
|
bM Függő
|
rajhona - 2008. május 08. @ 22:34
Koszi b+, feltalaltam egy uj mertekegyseget:D
|
|
Aktív
Bejegyzések: 478
|
2 éve cseréltünk radiátorokat, és pont olyanokra, amiknek a közepén nincsenek lamellák.
|
|
Veterán
|
na ezért preferálom én a padló és falfűtést |
|
Macőrült
|
sityak - 2008. május 09. @ 07:19 Porallergiás embereknek pont nem ajánlják a padlófűtést. Pedig a beton után a legnagyszerűbb találmánya a rómaiaknak. |
|
Veterán
|
az allergiás dögöljon meg :D |
|
Aktív
|
Konyha, előtér, fürdő--itt használunk padlófűtést, de teljes felületen tényleg nem ajánlott a nem allergiásoknak sem.
|
|
Veterán
|
falfűtéssel kombinálva nem olyan gáz
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 3293
|
és a rómaia legangyobb találmánya a falfűtés volt nem a padlófűtés. :) |
|
Aktív
|
A római padlófűtés sokkal királyabb volt mint a mostani. Üreges padlóban meleg levegőt áramoltattak. Elnyűhetetlen.
|
|
Aktív
|
A falfűtéshez két gondolat:
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 3293
|
igazából a rómaiak legnagyobb találmánya a vízálló beton volt :) |
|
Macőrült
|
gida8 - 2008. május 09. @ 08:21 Meg télen MUSZÁJ fűteni, még ha nem is lakik benne senki, mert szétfagy. |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2336
|
gida8 - 2008. május 09. @ 07:49 Azt te csak hiszed… A radiátoros meg keringeti a lakásban. Az jobb? :) |
|
Macőrült
|
EDM - 2008. május 09. @ 16:38gida8 - 2008. május 09. @ 08:21A római padlófűtés sokkal királyabb volt mint a mostani. Üreges padlóban meleg levegőt áramoltattak. Elnyűhetetlen. Vagy leengeded a vizet. |
|
Aktív
Bejegyzések: 123
|
Hat nem tudom. Nalunk 240 m2-eren, a teljes ugymond lakoterben padlofutes van. Kb 2 honap az evben, amig nem erzem jol magam.
Jah, harom keresztes hazipor allergiam van. Csak takaritaskor tusszentek egy-kettot. Azon kivul nem kering sehol semmilyen por… |
|
Macőrült
|
rovidpeter - 2008. május 09. @ 17:55
Elég steril lakásban lakhatsz :)
|
|
Aktív
Bejegyzések: 123
|
Nem eleg steril… Mondhatni kint lakunk a nagy semmi kozepen :)
Toredelmesen bevallom, nem surun takaritok. Idom nincs ra. Ennek ellenere nem keveri a port a padlofutes. Betonbol osszetakolt panelban is laktam meg Fehervaron a fosuli alatt. Na ott volt por rendesen.. Porlad a beton, es a panelek dontik a port konyortelenul… Ott meg hiaba takaritottam, mostam fel akar naponta, tusszogtem, amig ott voltam abban a heti harom-negy napban… |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 589
|
végül is, mit adtak nekünk a rómaiak???? |
|
Aktív
|
Mindenki azt használ, amit akar. Azért bátorkodtam véleményt nyílvánítani, mert történetesen mindkét rendszert használom egy időben. Mindkettőnek van előnye és hátránya is, nálam ez a hibrid megoldás vált be:) |
|
Aktív
Bejegyzések: 208
|
“végül is, mit adtak nekünk a rómaiak???? “ Cirkuszt meg kenyeret. |
|
bM Függő
|
A padlofutes koztudottan nem ajanlott a porallergiasok szamara, illetve hosszabb tavon senkinek sem (meg a vegen allergias lesz, meg aki nem az is...) Ellenben a normal radiatoroktol, vagy a falba epitheto futestol...amelyek biztosan porolnak (mint ahogy minden futes), de messze nem annyira mint a padlofutes. Ugyanis a padlofutes (mint neve is mondja) alulrol fut (tehat mint irtak) nem engedi leszallni a port, hanem folyamatosan a levegoben tartja, ez fizika. Ez a nagy baj vele. |
|
bM Függő
|
rovidpeter - 2008. május 09. @ 18:49
Peter, a port keveri a padlofutes (foleg ha nem takaritasz surun...ugyanis ekkor tobb van belole), maximum Te nem latod...szemuveg...nagyito…
No a panel a masik szerencsetlenseg, ugyanis ezt tokeletesen jol irtad (nekem is ez a tapasztalatom...)...iszonyatosan tud port csinalni, azzal, hogy folyamatosan malik szet… |
|
Aktív
Bejegyzések: 14
|
Nekünk is van padlófűtésünk a panelban. Az alattunk levő lakás fűti a mi padlónkat :-) |
|
Aktív
|
Bennetek egy építsz veszett el.. Még hogy a panel mállik, vicc.... Ha már mállik, akkor bontani kell mert életveszélyes. Amiről ti beszéltek az a vakolatmentes betonfal, na az porzik. De csak azért, mert a szakik anno kispórolták a belső vakolatot még nem kell lemondani a sima falakról. Bevakolod, lefested nem porzik. |
|
bM Függő
|
iGzu@ - 2008. május 10. @ 09:13 Feluletrol valo levallast te porzasnak nevezed (ami az eredmeny), de annak a hivatalos neve a malas. Voltam jopar panelben (pld kolievek alatt) es ket nap alatt is tetemes mennyisegu falpor jelent meg a polcokon...malott/levalt az anyag a falrol. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1630
|
Ő is Monk:
|
|
Macőrült
|
kemeng - 2008. május 10. @ 08:13rovidpeter - 2008. május 09. @ 18:49 Akkor meséld már el légyszives, hogy az alergiásnak miért is jobb, ha a a port keringetik a légtérben (=radiátoros fűtés). A “lebegést” amúgy is csak “statikus” légtérben lehetne elképzelni, nem olyan helyen ahol lélegeznek, mozognak a lakók… |
|
bM Függő
|
kemeng - 2008. május 10. @ 08:08 |
|
Aktív
|
Nekem ez a kedvenc képem Monkról :-P
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 3749
|
Keresztszuleimnel (epiteszek) padlofutes van. A 2 gyerek szinte mindenre allergias, de porra nem. Vajon miert? Azert mert van egy homerseklethatar ami fole ha mesz akkor lebegteti a port, az alatt nem, szoval ha nem vagy elszallt hulye, es betartod a hatart,(meg akkor is kellemesen setalhatsz zokni nelkul) akkor semmi porlebegtetes nem fordul elo. |
|
bM Függő
|
Fizikai torvenyek a padlofutesre is vonatkoznak...a por pedig fel fog szallni a padrorol, ha a meleg levego felhajtoereje nagyobb, mint a ra hato gravitacios ero...por alatt nem csak a szabad szemmel lathato szemcsekre kell gondolni… |
|
Macőrült
|
kemeng - 2008. május 10. @ 16:28 És mikor fogod fel végre, hogy radiátoros fűtés pedig forgatja a port a szobában? Mivel általában 90/70 fokkal üzemel sokkal nagyobb a felhajtóerő is, majd a levegő lehülésekor leereszkedik, amit a radiátor ismét felemel, és így tovább. A padlófűtés maximális előremenő hőmérséklete 50 fok lehet, ez kb. 24 fokos felületi hőmérsékletet jelent! |
Összes oldal: 2
|
||||
| « Ingyenes film az iTunes Zeneboltbol | Az uj Dell Inspiron » |

Vivien Muller egy olyan futotestet tervezett, amely kizarolag 90 fokos csovekbol lett osszerakva. Nem nez ki rosszul es allitolag aranlag jol is mukodik.
Kulonbozo meretekben lehetne hasznalni, az egeszen picitol a nagyobb radiator-szobrokig.
Link: http://10ein.blogspot.com/