Fórum kezdőlap  »  Egyéb  »  Társalgó  »  Dizájnos fűtőtest
Összes oldal: 2
1

Adminisztrátor
Bejegyzések: 11379
2008. május 08. @ 18:24 | mellőzöm  

Vivien Muller egy olyan futotestet tervezett, amely kizarolag 90 fokos csovekbol lett osszerakva. Nem nez ki rosszul es allitolag aranlag jol is mukodik.

Kulonbozo meretekben lehetne hasznalni, az egeszen picitol a nagyobb radiator-szobrokig.

Link: http://10ein.blogspot.com/

octocube1.jpg

Aláírás 

MacBook Pro Core Duo 2.0, 2GB RAM

Aktív
Bejegyzések: 231
#1 - 2008. május 08. @ 19:03 | mellőzöm  

Szép, szép. De milyen alaki ellenállása lehet? :P
Az már biztos, ezen lehet zoknikat szárogatni. :)

Aláírás 

What would Jesus do?

Macőrült
Bejegyzések: 2900
#2 - 2008. május 08. @ 19:08 | mellőzöm  

A 90 fokos csövek már csúnya égési sérüléseket okozhatnak :>

Aktív
Bejegyzések: 145
#3 - 2008. május 08. @ 19:11 | mellőzöm  

Egy álom lehet a portörlés…

Aláírás 

alu iMac 24” 2.4 GHz Intel Core Duo, 3 GB RAM, 320 GB HDD
white iPod nano 1st gen. 1 GB

Veterán
Bejegyzések: 1241
#4 - 2008. május 08. @ 19:25 | mellőzöm  

keringetőszivattyú legyen a talpán ami egy ilyenen átpaszírozza a vizet

Aláírás 

4GB ram eladó

Aktív
Bejegyzések: 113
#5 - 2008. május 08. @ 19:25 | mellőzöm  
EDM - 2008. május 08. @ 19:08

A 90 fokos csövek már csúnya égési sérüléseket okozhatnak :>

Ez mennyire komoly duma volt :)

Aláírás 

Recte Faciendo Neminem Timeas

Macőrült
Bejegyzések: 3749
#6 - 2008. május 08. @ 19:34 | mellőzöm  

Amikor a topic cimet meglattam azthittem az elso generacios MBP-k lesznek belinkelve(az enyem nem megy 60 fok ala uresjaratban se...) :D

Aláírás 

“Az élet a jövő, s nem a múlt.” Richard Rahl.

Aktív
Bejegyzések: 113
#7 - 2008. május 08. @ 19:38 | mellőzöm  
atkusz - 2008. május 08. @ 19:34

Amikor a topic cimet meglattam azthittem az elso generacios MBP-k lesznek belinkelve(az enyem nem megy 60 fok ala uresjaratban se...) :D

Én is erre asszociáltam rögtön… Azért nem megy 60 fok alá, mert tele van baszva alumínium hűtőzsírral. Hülye kínaiaknak fogalmuk nincs, mint a hővezetés, és a hőszigetelés között a különbség.

Én szétbontottam az enyémet, és újrazsíroztam. 48-49 fok, ha üresjáratban van.

Aláírás 

Recte Faciendo Neminem Timeas

Macőrült
#8 - 2008. május 08. @ 19:38 | mellőzöm  
Dufi - 2008. május 08. @ 19:11

Te nő vagy.

(vagy Monk :D)

Veterán
Bejegyzések: 1062
#9 - 2008. május 08. @ 19:46 | mellőzöm  

A por még csak csak elmegy mert azt ugye ki lehet fujatni, de ha kilukad valahol belül… :D

Aláírás 

PowerMac G4 digital audio dual800Mhz, 1Gb ram, ati 9800 pro

http://www.hetfield.hu

Macőrült
Bejegyzések: 3094
#10 - 2008. május 08. @ 19:47 | mellőzöm  

Mint egy agy.

Aláírás 

http://www.varga.it http://www.flickr.com/photos/vargapeter http://www.juris.hu ügyvéd MacBookPro 2.2

bM Függő
Bejegyzések: 5251
#11 - 2008. május 08. @ 21:10 | mellőzöm  
Dufi - 2008. május 08. @ 19:11

Megnezem, hogy egy hagyomanyos racsos radiatort Te, hogyan portorolsz le...(sehogy). Max leengeded a vizet, leszeded a futotesteket, kiviszed az udvarra, es jobb esetben gozborotvaval adsz neki.
...ez a 90 fokos dolog egy fokkal azert jobb, viszont kivancsi lennek mennyi viz megy bele ezekbe a csovekbe, mert a tul vastag futocso veszit a hatekonysagabol.

Aktív
#12 - 2008. május 08. @ 21:26 | mellőzöm  
EDM - 2008. május 08. @ 19:38

Te nő vagy.

Srác vagyok és nemtom mi az a monk.

Aláírás 

Veterán
#13 - 2008. május 08. @ 21:33 | mellőzöm  
Dufi - 2008. május 08. @ 21:26

EDM - 2008. május 08. @ 19:38
Te nő vagy.

Srác vagyok és nemtom mi az a monk.

Monk
AdrianMonk1.jpg

Aláírás 

4GB ram eladó

Aktív
#14 - 2008. május 08. @ 21:35 | mellőzöm  
kemeng - 2008. május 08. @ 21:10

Megnezem, hogy egy hagyomanyos racsos radiatort Te, hogyan portorolsz le...(sehogy). Max leengeded a vizet, leszeded a futotesteket, kiviszed az udvarra, es jobb esetben gozborotvaval adsz neki.
...ez a 90 fokos dolog egy fokkal azert jobb, viszont kivancsi lennek mennyi viz megy bele ezekbe a csovekbe, mert a tul vastag futocso veszit a hatekonysagabol.

A külső porra gondoltam, amit takarítani kell, mert különben mindig száll… teljesen mind1. Egy normális felépítésű radiátort sem lehet lefújni, akkor is marad, meg a takarítónők kedvence a tollseprű… ezért hívom őket maszatoló nőknek....na szóval, egy nedves ronggyal letörölhető a normal, míg ezeknél esélyed sincs, hogy benyúlj a fűtőcsövek közé.

De akkor legyen ez csak az én véleményem :)

Aláírás 

Aktív
#15 - 2008. május 08. @ 21:36 | mellőzöm  

Ja igen, hallottam vmi Monk nyomozóról..., de a kép nekem semmit se mond. Nem ismerem őt.

Aláírás 

bM Függő
#16 - 2008. május 08. @ 22:24 | mellőzöm  
Dufi - 2008. május 08. @ 21:35

A külső porra gondoltam, amit takarítani kell, mert különben mindig száll… teljesen mind1. Egy normális felépítésű radiátort sem lehet lefújni, akkor is marad, meg a takarítónők kedvence a tollseprű… ezért hívom őket maszatoló nőknek....na szóval, egy nedves ronggyal letörölhető a normal, míg ezeknél esélyed sincs, hogy benyúlj a fűtőcsövek közé.

De akkor legyen ez csak az én véleményem :)

vannak a regebbi tipusu radiatorok, melyeken kb 1 millimeteres resek vannak vegig...na azt lehet tollsopruzni...:)))

Nekunk is ilyen van, ezert tudom. Ha felvan teve egyszeruen lehetetlen lepucolni (hatulra nem is fersz hozza), sima vizzel es kefevel nem sokat ersz (tapasztalat) ezert, 2 evente lekapjuk oket, aztan gozborotvaval adunk az erzesnek....

bM Függő
#17 - 2008. május 08. @ 22:28 | mellőzöm  
sityak - 2008. május 08. @ 21:33

AdrianMonk1.jpg

earl-bts12.jpg

Törzsvendég
Bejegyzések: 569
#18 - 2008. május 08. @ 22:34 | mellőzöm  

kemeng B+ MILLIMÉTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ülj le fiam 1-es!

bM Függő
#19 - 2008. május 08. @ 22:50 | mellőzöm  
rajhona - 2008. május 08. @ 22:34

kemeng B+ MILLIMÉTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ülj le fiam 1-es!

Koszi b+, feltalaltam egy uj mertekegyseget:D
(valahogy furcsa volt amikor bepotyogtem...azt hiszem faradt lehetek, de ez nem mentseg ezert azt hiszem bemegyek a sarkokba kukoricara terdepelni egeszen reggelig....)

Aktív
Bejegyzések: 478
#20 - 2008. május 09. @ 07:08 | mellőzöm  

2 éve cseréltünk radiátorokat, és pont olyanokra, amiknek a közepén nincsenek lamellák.
Tényleg álom a portörlés:):). Higiénikus radiátornak hívják (azt hiszem) és magyar termék!
A barátnőm porallergiája miatt váltottunk.

Aláírás 

iMac core duo 17"---Macbook---iPod nano

Veterán
#21 - 2008. május 09. @ 07:19 | mellőzöm  

na ezért preferálom én a padló és falfűtést

Aláírás 

4GB ram eladó

Macőrült
#22 - 2008. május 09. @ 07:32 | mellőzöm  
sityak - 2008. május 09. @ 07:19

na ezért preferálom én a padló és falfűtést

Porallergiás embereknek pont nem ajánlják a padlófűtést. Pedig a beton után a legnagyszerűbb találmánya a rómaiaknak.

Veterán
#23 - 2008. május 09. @ 07:41 | mellőzöm  

az allergiás dögöljon meg :D

Aláírás 

4GB ram eladó

Aktív
#24 - 2008. május 09. @ 07:49 | mellőzöm  

Konyha, előtér, fürdő--itt használunk padlófűtést, de teljes felületen tényleg nem ajánlott a nem allergiásoknak sem.
Lebegteti a port a lakásban…

Aláírás 

Veterán
#25 - 2008. május 09. @ 07:51 | mellőzöm  

falfűtéssel kombinálva nem olyan gáz
amúgy takarítás rulez (főleg porallergiásoknál)

Aláírás 

4GB ram eladó

Macőrült
Bejegyzések: 3293
#26 - 2008. május 09. @ 08:13 | mellőzöm  

és a rómaia legangyobb találmánya a falfűtés volt nem a padlófűtés. :)

Aláírás 

Roland Mc 202, JoMoX XBase09, Korg MS2000, PowerBook G4 17”

Aktív
#27 - 2008. május 09. @ 08:21 | mellőzöm  

A római padlófűtés sokkal királyabb volt mint a mostani. Üreges padlóban meleg levegőt áramoltattak. Elnyűhetetlen.
Ma meg vizet küldünk a padlóba, ami hiba esetén a legkártékonyabb.

Aláírás 

Aktív
#28 - 2008. május 09. @ 08:25 | mellőzöm  

A falfűtéshez két gondolat:
- Nagyon jó minőségű fal kell hozzá, kűlönben sok energiát veszítesz kifelé…
- Előre meg kell mondanod, hol lesz a nagyszekrény, aztán nincs tili-toli:))

Aláírás 

Macőrült
Bejegyzések: 3293
#29 - 2008. május 09. @ 16:32 | mellőzöm  

igazából a rómaiak legnagyobb találmánya a vízálló beton volt :)

Aláírás 

Roland Mc 202, JoMoX XBase09, Korg MS2000, PowerBook G4 17”

Macőrült
#30 - 2008. május 09. @ 16:38 | mellőzöm  
gida8 - 2008. május 09. @ 08:21

A római padlófűtés sokkal királyabb volt mint a mostani. Üreges padlóban meleg levegőt áramoltattak. Elnyűhetetlen.

Meg télen MUSZÁJ fűteni, még ha nem is lakik benne senki, mert szétfagy.

Macőrült
Bejegyzések: 2336
#31 - 2008. május 09. @ 16:40 | mellőzöm  
gida8 - 2008. május 09. @ 07:49

Konyha, előtér, fürdő--itt használunk padlófűtést, de teljes felületen tényleg nem ajánlott a nem allergiásoknak sem.
Lebegteti a port a lakásban…

Azt te csak hiszed… A radiátoros meg keringeti a lakásban. Az jobb? :)

Aláírás 

you can tune a guitar, but you can’t tuna fish!
http://www.fishbloom.com

Macőrült
#32 - 2008. május 09. @ 16:41 | mellőzöm  
EDM - 2008. május 09. @ 16:38

gida8 - 2008. május 09. @ 08:21A római padlófűtés sokkal királyabb volt mint a mostani. Üreges padlóban meleg levegőt áramoltattak. Elnyűhetetlen.

Meg télen MUSZÁJ fűteni, még ha nem is lakik benne senki, mert szétfagy.

Vagy leengeded a vizet.

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 123
#33 - 2008. május 09. @ 17:55 | mellőzöm  

Hat nem tudom. Nalunk 240 m2-eren, a teljes ugymond lakoterben padlofutes van. Kb 2 honap az evben, amig nem erzem jol magam.
Ez az az idoszak, amikor meg sut a nap, amitol a levego meleg, de ejszaka mar elegge huvos van, viszont meg nem kapcsol be a kazan, mert mire felfutene a hazat, addigra 20 fok van kint, es sut a nap. Ez kb oktober, es aprilis. A koztes idoben viszont ki maszkal otthon jarolapon mezitlab? A radiatorosok biztos nem, de en igen… :)

Jah, harom keresztes hazipor allergiam van. Csak takaritaskor tusszentek egy-kettot. Azon kivul nem kering sehol semmilyen por…

Aláírás 

-=shOrt dEsiGn=-
MaCbOOk, iPhOnE

Macőrült
#34 - 2008. május 09. @ 18:39 | mellőzöm  
rovidpeter - 2008. május 09. @ 17:55

Hat nem tudom. Nalunk 240 m2-eren, a teljes ugymond lakoterben padlofutes van. Kb 2 honap az evben, amig nem erzem jol magam.
Ez az az idoszak, amikor meg sut a nap, amitol a levego meleg, de ejszaka mar elegge huvos van, viszont meg nem kapcsol be a kazan, mert mire felfutene a hazat, addigra 20 fok van kint, es sut a nap. Ez kb oktober, es aprilis. A koztes idoben viszont ki maszkal otthon jarolapon mezitlab? A radiatorosok biztos nem, de en igen… :)

Jah, harom keresztes hazipor allergiam van. Csak takaritaskor tusszentek egy-kettot. Azon kivul nem kering sehol semmilyen por…

Elég steril lakásban lakhatsz :)
Anyáméknál padlófűtés van és tény, hogy 17-18 fokban magasabb komfortérzetem van, mint a panelban 20-25 fokon.

Aktív
Bejegyzések: 123
#35 - 2008. május 09. @ 18:49 | mellőzöm  

Nem eleg steril… Mondhatni kint lakunk a nagy semmi kozepen :)
A hazunk elott 5 meterre nagyforgalmu ut, ha kinyitom az ablakot, kamionok dizelfustjet is erzem kozben… :(
Ezen kivul a telkunk korul terdig ero gaz, amerre a szem ellat…
A kornyek homokos talaju, ezert azt is hordja a szel…
Es meg Sarvar rozsadombjakent emlegetik ezt a helyet… :)

Toredelmesen bevallom, nem surun takaritok. Idom nincs ra. Ennek ellenere nem keveri a port a padlofutes.

Betonbol osszetakolt panelban is laktam meg Fehervaron a fosuli alatt. Na ott volt por rendesen.. Porlad a beton, es a panelek dontik a port konyortelenul… Ott meg hiaba takaritottam, mostam fel akar naponta, tusszogtem, amig ott voltam abban a heti harom-negy napban…

Aláírás 

-=shOrt dEsiGn=-
MaCbOOk, iPhOnE

Törzsvendég
Bejegyzések: 589
#36 - 2008. május 09. @ 19:00 | mellőzöm  

végül is, mit adtak nekünk a rómaiak????

Aláírás 

pszt! pszt! kisköcsög! fonákkal! fonákkal, baszod! érted?

Aktív
#37 - 2008. május 09. @ 20:19 | mellőzöm  

Mindenki azt használ, amit akar. Azért bátorkodtam véleményt nyílvánítani, mert történetesen mindkét rendszert használom egy időben. Mindkettőnek van előnye és hátránya is, nálam ez a hibrid megoldás vált be:)

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 208
#38 - 2008. május 10. @ 01:51 | mellőzöm  

“végül is, mit adtak nekünk a rómaiak???? “ Cirkuszt meg kenyeret.

Aláírás 

Power Mac G3 233MHz 384Ram
http://hh.kepregeny.net

thINK different

bM Függő
#39 - 2008. május 10. @ 08:08 | mellőzöm  

A padlofutes koztudottan nem ajanlott a porallergiasok szamara, illetve hosszabb tavon senkinek sem (meg a vegen allergias lesz, meg aki nem az is...) Ellenben a normal radiatoroktol, vagy a falba epitheto futestol...amelyek biztosan porolnak (mint ahogy minden futes), de messze nem annyira mint a padlofutes. Ugyanis a padlofutes (mint neve is mondja) alulrol fut (tehat mint irtak) nem engedi leszallni a port, hanem folyamatosan a levegoben tartja, ez fizika. Ez a nagy baj vele.

bM Függő
#40 - 2008. május 10. @ 08:13 | mellőzöm  
rovidpeter - 2008. május 09. @ 18:49

Toredelmesen bevallom, nem surun takaritok. Idom nincs ra. Ennek ellenere nem keveri a port a padlofutes.

Betonbol osszetakolt panelban is laktam meg Fehervaron a fosuli alatt. Na ott volt por rendesen.. Porlad a beton, es a panelek dontik a port konyortelenul… Ott meg hiaba takaritottam, mostam fel akar naponta, tusszogtem, amig ott voltam abban a heti harom-negy napban…

Peter, a port keveri a padlofutes (foleg ha nem takaritasz surun...ugyanis ekkor tobb van belole), maximum Te nem latod...szemuveg...nagyito…
Nem fel ev alatt leszel ra allergias, hanem majd idovel...foleg ha mar van ilyen jellegu problemad…

No a panel a masik szerencsetlenseg, ugyanis ezt tokeletesen jol irtad (nekem is ez a tapasztalatom...)...iszonyatosan tud port csinalni, azzal, hogy folyamatosan malik szet…

Aktív
Bejegyzések: 14
#41 - 2008. május 10. @ 09:02 | mellőzöm  

Nekünk is van padlófűtésünk a panelban. Az alattunk levő lakás fűti a mi padlónkat :-)

Aláírás 

MacBook CD 2GHz White
Az almaszósz, az almaszósz ne hajíts bele galacsint!

Aktív
#42 - 2008. május 10. @ 09:13 | mellőzöm  

Bennetek egy építsz veszett el.. Még hogy a panel mállik, vicc.... Ha már mállik, akkor bontani kell mert életveszélyes. Amiről ti beszéltek az a vakolatmentes betonfal, na az porzik. De csak azért, mert a szakik anno kispórolták a belső vakolatot még nem kell lemondani a sima falakról. Bevakolod, lefested nem porzik.

Aláírás 

MacBook CD 2GHz White

bM Függő
#43 - 2008. május 10. @ 09:51 | mellőzöm  
iGzu@ - 2008. május 10. @ 09:13

Bennetek egy építsz veszett el.. Még hogy a panel mállik, vicc.... Ha már mállik, akkor bontani kell mert életveszélyes. Amiről ti beszéltek az a vakolatmentes betonfal, na az porzik. De csak azért, mert a szakik anno kispórolták a belső vakolatot még nem kell lemondani a sima falakról. Bevakolod, lefested nem porzik.

Feluletrol valo levallast te porzasnak nevezed (ami az eredmeny), de annak a hivatalos neve a malas. Voltam jopar panelben (pld kolievek alatt) es ket nap alatt is tetemes mennyisegu falpor jelent meg a polcokon...malott/levalt az anyag a falrol.

Veterán
Bejegyzések: 1630
#44 - 2008. május 10. @ 10:00 | mellőzöm  

Ő is Monk:
TheloniousMonk.jpg

Aláírás 

http://search.info.apple.com/

Macőrült
#45 - 2008. május 10. @ 10:33 | mellőzöm  
kemeng - 2008. május 10. @ 08:13

rovidpeter - 2008. május 09. @ 18:49

Peter, a port keveri a padlofutes (foleg ha nem takaritasz surun...ugyanis ekkor tobb van belole), maximum Te nem latod...szemuveg...nagyito…
Nem fel ev alatt leszel ra allergias, hanem majd idovel...foleg ha mar van ilyen jellegu problemad…

No a panel a masik szerencsetlenseg, ugyanis ezt tokeletesen jol irtad (nekem is ez a tapasztalatom...)...iszonyatosan tud port csinalni, azzal, hogy folyamatosan malik szet...

Akkor meséld már el légyszives, hogy az alergiásnak miért is jobb, ha a a port keringetik a légtérben (=radiátoros fűtés). A “lebegést” amúgy is csak “statikus” légtérben lehetne elképzelni, nem olyan helyen ahol lélegeznek, mozognak a lakók…

Aláírás 

bM Függő
#46 - 2008. május 10. @ 12:57 | mellőzöm  
kemeng - 2008. május 10. @ 08:08

A padlofutes koztudottan nem ajanlott a porallergiasok szamara, illetve hosszabb tavon senkinek sem (meg a vegen allergias lesz) Ellenben a normal radiatoroktol, vagy a falba epitheto futestol...amelyek biztosan porolnak (mint ahogy minden futes), de messze nem annyira mint a padlofutes. Ugyanis a padlofutes (mint neve is mondja) alulrol fut (tehat mint irtak) nem engedi leszallni a port, hanem folyamatosan a levegoben tartja MIVEL A MELEGEBB LEVEGO A HIDEGEBB FELE AZAZ FELFELE SZALL, ez fizika. Ez a nagy baj vele.

Aktív
#47 - 2008. május 10. @ 13:27 | mellőzöm  

Nekem ez a kedvenc képem Monkról :-P
sophie_monk_2.jpg

Aláírás 

MacBook CD 2GHz White

Macőrült
Bejegyzések: 3749
#48 - 2008. május 10. @ 16:09 | mellőzöm  

Keresztszuleimnel (epiteszek) padlofutes van. A 2 gyerek szinte mindenre allergias, de porra nem. Vajon miert? Azert mert van egy homerseklethatar ami fole ha mesz akkor lebegteti a port, az alatt nem, szoval ha nem vagy elszallt hulye, es betartod a hatart,(meg akkor is kellemesen setalhatsz zokni nelkul) akkor semmi porlebegtetes nem fordul elo.

Aláírás 

“Az élet a jövő, s nem a múlt.” Richard Rahl.

bM Függő
#49 - 2008. május 10. @ 16:28 | mellőzöm  

Fizikai torvenyek a padlofutesre is vonatkoznak...a por pedig fel fog szallni a padrorol, ha a meleg levego felhajtoereje nagyobb, mint a ra hato gravitacios ero...por alatt nem csak a szabad szemmel lathato szemcsekre kell gondolni…

Macőrült
#50 - 2008. május 10. @ 21:57 | mellőzöm  
kemeng - 2008. május 10. @ 16:28

Fizikai torvenyek a padlofutesre is vonatkoznak...a por pedig fel fog szallni a padrorol, ha a meleg levego felhajtoereje nagyobb, mint a ra hato gravitacios ero...por alatt nem csak a szabad szemmel lathato szemcsekre kell gondolni…

És mikor fogod fel végre, hogy radiátoros fűtés pedig forgatja a port a szobában? Mivel általában 90/70 fokkal üzemel sokkal nagyobb a felhajtóerő is, majd a levegő lehülésekor leereszkedik, amit a radiátor ismét felemel, és így tovább. A padlófűtés maximális előremenő hőmérséklete 50 fok lehet, ez kb. 24 fokos felületi hőmérsékletet jelent!

Aláírás 

ForFour design
XMS