|
Aktív
Bejegyzések: 4
|
huhh. köszönöm. működik. jó cucc ez az onyx. |
|
Macőrült
Bejegyzések: 4514
|
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1241
|
Bachman - 2008. május 08. @ 09:51 szövegértelmezés? |
|
Macőrült
|
A leopárdom valahol elhagyta a képeim ikon/preview nézeteit.
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1241
|
A leopárdom valahol elhagyta a képeim ikon/preview nézeteit.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 4
|
tök jól indult, de itt valami nagyobb gond lehet. Tisztogattam Onyx-szal, aztán graphic converterrel is megcsináltam ezt a trükköt. Az újonan mentett képekre így sem ad preview-t. Ugye az nem létezik, hogy ezentúl minden egyes képhez kézzel kell privjút csinálnom?! |
|
Macőrült
|
Hogyan “keletkeznek” a képek, amelyeknek eddig alapból volt Preview-je? Mellesleg tisztázzuk, mit értesz Preview alatt. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1128
|
Same problem here, most próbálom az Onyx-ot én is. |
|
Macőrült
|
Akkor csak jól értelmeztem a dolgot. Mellesleg kíváncsi vagyok, Onyx hogyan varázsol ikont a jpg file-nak. Amit látsz a képen (én is ilyet mutattam) az nem a kép preview-je hanem az ikonja. Régi képek: ha eddig volt ikonja, valami miatt elveszett, újra kell generálni.
Save for Web: A nevében is benne van, mentés netes használathoz. Mivel a képek ikonja a Resource Fork-ban van, amit csak a Mac Os tud értelmezni, eleve nem is készít neki ikont hiszen az egy szerveren értelmezhetetlen lenne.
Fényképező: Ha nem csinálja meg a gép akkor neked kell. |
|
bM Függő
Bejegyzések: 5251
|
Ez tipikus OS X betegseg, meg Panther, es Tiger alatt is talalkoztam ilyennel, ahogy most is. Neha jol megjeleleniti a kepeket ikon nezetben, neha pedig nem akarja. Altalaban egy ujrainditas szokott segiteni a dolgon, vagyha megnyitom a kepet.
A konyvtarmegjelenitesi adatbazis torlese is segithet rajtad, amennyiben a restart nem oldja meg a problemad.
Save for web: Na pld nalam tipikusan ez az az eset (ha fireworks-szel csinalom), amikor a program ikonja lesz a kep helyen, restart, vagy megnyitas Preview-vel, vagy Oszlop nezetre valtas szokott segiteni rajta.
OFF
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 542
|
a finderen show view options(⌘j) show icon preview bepipálását próbáltad már? |
|
Macőrült
|
treffhetes - 2008. május 09. @ 01:13 WAZZE
Ennyi Mac-es évvel a hátam mögött ezt még nem próbáltam ki sőt, fel sem tűnt ez az opció…
|
|
bM Függő
|
Pedig van ilyen is....:D:D:D Alma+J-t nem szoktal nyomkodni?:D |
|
Macőrült
|
Megesik, hogy nyomkodom de ez az opció valahogy elekrülte a figyelmem… |
|
Aktív
Bejegyzések: 22
|
Nem tartozik a témához, de valaki mondja meg legyen szíves, hogy miként lehet egy hozzászólásba képet beilleszteni (nem linkelve, hanem direktben, ahogy néhányatoknál látható). |
|
bM Függő
|
Feltoltod valahova a netre a kepet, es beilleszted a hozzaszolasba a linkjet. |
|
bM Függő
|
Bachman - 2008. május 09. @ 08:57 En azt szeretem, ha veletlen nyomok meg valami kombinaciot, es elhozok valami ujat, ez utan azon kell gondolkodni, hogy vajon mihez ertem hozza...altalaban nem jovok ra...:D |
|
Aktív
Bejegyzések: 37
|
trefhetesnél a 10 pont végre nálam is olyan minden amilyennek szeretném |
|
Veterán
Bejegyzések: 1128
|
Nekem is megjavult, csak egy restart kellett. (fejcsapkodós smiley) Miért van az, hogy a Windowst automatikusan újraindítom, ha valami szar, OS X alatt meg napokig guglizom a megoldást? :) |

A leopárdom valahol elhagyta a képeim (némelyik, egyes mappák, mappákon belül egyes fáljok) ikon/preview nézeteit. Az összes hivatalos (helpben leírt) módszert megpróbáltam, de semmi eredmény. Fotós vagyok, ezért elég kellemetlen az ügy. Hogyan csináljam újra a preview-kat?