Fórum kezdőlap  »  Egyéb  »  Társalgó  »  LOL! toldozunk foltozunk - kijött az XP SP3 :)

Macőrült
Bejegyzések: 2613
2008. május 07. @ 08:30 | mellőzöm  

bővebb infó itt: http://itcafe.hu/hir/windows_xp_sp3_magyar.html

Aláírás 

Mac Pro | MacBook | iMac G5 | iMac G4 | Cube | iPhone | Eizo CG21 | ...és egyéb hasznos kütyük :)

Macőrült
Bejegyzések: 2904
#1 - 2008. május 07. @ 08:33 | mellőzöm  

Nagyon komoly topik ez. A Leopard hol is tart? Az SP2-nél? :>

Macőrült
Bejegyzések: 3860
#2 - 2008. május 07. @ 08:44 | mellőzöm  

Es meg nincs is 7 eves :D!

Aláírás 

http://alex91.extra.hu

Macőrült
#3 - 2008. május 07. @ 09:04 | mellőzöm  

na akkor szeretném bővebben kifejteni, mert nem értettétek meg :)))

véleményem szerint elég gáz, hogy 7 éves op. rendszerhez még hozzá kell nyúlni!
az, hogy frissítések vannak ez természetes, de könyörgöm itt már senki nem Puma-t, vagy Cheetah-t használ (azt hiszem ezek is nagyjából 7 éve voltak...)

Aláírás 

Mac Pro | MacBook | iMac G5 | iMac G4 | Cube | iPhone | Eizo CG21 | ...és egyéb hasznos kütyük :)

Macőrült
Bejegyzések: 3860
#4 - 2008. május 07. @ 09:11 | mellőzöm  

Nezopont kerdese…

Mert mondhatjuk azt is, hogy ezt az XP-t csak megirtak valahogy, ha 7 evig hasznalhato! :D

Es ha belegondolunk az OS9 es OSX ket kulonbozo OS, meg a OSX kulonbozo verzioi talan megse kulonbozo OS-eket takar…

Aláírás 

http://alex91.extra.hu

Aktív
Bejegyzések: 260
#5 - 2008. május 07. @ 09:12 | mellőzöm  

Miért lenne gáz, hogy egy 7 éves rendszerhez kell hozzányúlni. Pont hogy nem gáz, hanem jó hogy frissítik, mert sok ember még mindig használja. Olyan ez, mintha sokan használnánk még mindig Puma-t, de telik az idő és az új programokhoz és internet-biztonsági dolgokhoz frissítéseket hozna ki az apple.
De akár azt is mondhatjuk, hogy a Leopard, az OS X, SP5-ös csomagja.

Aktív
Bejegyzések: 290
#6 - 2008. május 07. @ 09:32 | mellőzöm  

Szerintem a Vistához képest az Xp egy álom

Aláírás 

iMac C2D 2Ghz 20”, ibook PPC 1,4 Ghz 14”

Veterán
Bejegyzések: 1630
#7 - 2008. május 07. @ 09:37 | mellőzöm  

Nagyon jó, hogy ezt kiadták, mert így újratelepítés után nem százötven, hanem csak egy frissítést kell felrakni. És az XP végfelhasználói szempontból szerintem is sokkal jobb, mint a Vista. Gondozzák csak tovább.

Aláírás 

http://search.info.apple.com/

Macőrült
#8 - 2008. május 07. @ 09:39 | mellőzöm  
tms - 2008. május 07. @ 09:04

na akkor szeretném bővebben kifejteni, mert nem értettétek meg :)))

véleményem szerint elég gáz, hogy 7 éves op. rendszerhez még hozzá kell nyúlni!
az, hogy frissítések vannak ez természetes, de könyörgöm itt már senki nem Puma-t, vagy Cheetah-t használ (azt hiszem ezek is nagyjából 7 éve voltak...)

A technikai fejlődés nem áll meg, frissíteni mindig kell. Az osx-et is folyamatosan frissítik, csak ott “új” oprendszernek nevezik és eladják újra. A vindóz világban ugyanez az üzleti megoldás elképzelhetetlen manapság.

Macőrült
#9 - 2008. május 07. @ 10:06 | mellőzöm  

lehet, hogy ebben van valami, nem is vitatom!
az viszont tény, hogy az xp-ben tapasztalható egyetlen “látványos” dolog tűzfal volt ha jól emlékszem, minden más “rejtett” foltozás volt, míg az os x-ben a hasonló biztonsági foltozások és apróbb fejlesztések mellett folyamatosan kerültek be az új hasznos funkciók: spotlight, preview, tm, stb.

Aláírás 

Törzsvendég
Bejegyzések: 838
#10 - 2008. május 07. @ 10:12 | mellőzöm  

Ez a 7 éves támogatás maga az álom ahhoz képest, hogy a másfél éves Apple gépemhez már nem csinálnak Java 6-ot.

Aktív
Bejegyzések: 101
#11 - 2008. május 07. @ 13:17 | mellőzöm  

Nemtudom miért de mindenki szidja a Vistát.Februárig mig sikerült végre megvegyem az iMac-em egy évig azt használtam.
Annyira nem volt az rossz szerintem a sok garázsban összerakott gépen persze hogy nem ment jól, mindenki driver hibákra panaszkodott.Nekem egy évig semmi bajom nem volt vele.Igaz játszani nem nagyon használtam, inkább hétköznapi dolgokra.
De természetesen nem lehet egy kalap alá venni az os x-el.
Amikor szoltak a boltbol hogy megérkezett az imac, olyan érzésem lett mint a kisgyereknek akinek megigérték hogy délután pöttyös labdát kap.A feleségem már nevetett rajtam és tudta hogy három napig csend lessz otthon mert addig úgy sem állok fel a gép elöl.Így is történt.

Aláírás 

New iMac Alu, 20’, 250Gb, 4 GB Ram, Intel Core 2 Duo

Aktív
Bejegyzések: 144
#12 - 2008. május 07. @ 14:18 | mellőzöm  

a Microsoft 2011ig garantalja a tamogatast az xphez, ugyhogy addig szerintem meg sok frissites es services pack fog kijonni.. amivel szerintem nincs is baj..

Aláírás 

Azert mert hulye vagyok, meg nem biztos hogy hulye vagyok.. jah de..

Aktív
Bejegyzések: 36
#13 - 2008. május 07. @ 14:57 | mellőzöm  

Nem azzal van baj, hogy frissítik.
Hanem azzal, hogy még 7 év után is biztonsági réseket és miegyebeket kell rajta foltozni.

Aláírás 

iMac 20” | iPhone 8GB

Aktív
#14 - 2008. május 07. @ 15:14 | mellőzöm  

mint tudjuk teljessen bisztonsagos oprendszer nincs. az egy dolog hogy a fejlesztok mit vesznek eszre, mihez csinalnak foltozast, de elobbutobb ujabb lyukakat talalnak!

Aláírás 

Veterán
Bejegyzések: 1129
#15 - 2008. május 07. @ 15:33 | mellőzöm  

Szerintem akkor is gáz, hogy egy 7 éves operációs rendszert használ még mindig a fél világ. Elhiszem én, hogy stabil, meg bevált, de hol itt a fejlődés? Én meghülyültem volna egy rendszer mellett 7 évig, elég volt az XP-ből így is 3 év. Persze elvileg a Vista se jobb, szóval ez egy szép zsákutca az ablakosoknak.

Aláírás 

wyctim.blog - http://www.wyctim.com/, lifovery - http://www.lifovery.com/

Törzsvendég
Bejegyzések: 994
#16 - 2008. május 07. @ 15:42 | mellőzöm  

nemtom
szerintem nem rossz az xp
mas mint az osx de azert baratsagosabb mint egy linux

fejlodni viszont nem fejlodik ami szomoru
most is pletyka volt hogy bekerul par vizualis dolog az sp3-ba… aztan megse
a systray-ben neha olyan lehangoloan kinezo ikonok tudnak lenni, hogy komolyan sirhatnekom van…

Aláírás 

MacBook Core2Duo w 2GB RAM from XMS
iPod Nano 2G w Sony MDR-EX71SL

Macőrült
#17 - 2008. május 07. @ 15:43 | mellőzöm  

“Nézd az anyja úristenit, megint nincs rajta sapka!”

Törzsvendég
Bejegyzések: 710
#18 - 2008. május 07. @ 16:07 | mellőzöm  

itt mindenki upgrade mániás?
Tök jó lenne, ha nem kellene az oprendszer cseréjével foglalkozni évekig. Ha új gépet veszek, akkor az ok, de hogy a meglévőn miért kell egyáltalán hozzányúlni?
Én dolgozni akarok a géppel, nem birizgálni.
Persze, biztos jó móka új meg új rendszereket megismerni, és kiismerni, és feltenni, és behangolni, de nekem van életem, és barátnőm is. :)

Aláírás 

csirkelekvar, retekleves, macmininincsmar, ibook nyugdijban, hagymaporkolt, almaspecekonyv pro

Törzsvendég
Bejegyzések: 838
#19 - 2008. május 07. @ 16:13 | mellőzöm  

A Mac OS X v10.1-t vajon még támogatják? Vagy úgysincs benne biztonsági hiba?

Törzsvendég
Bejegyzések: 994
#20 - 2008. május 07. @ 16:22 | mellőzöm  
kertesz - 2008. május 07. @ 16:13

A Mac OS X v10.1-t vajon még támogatják? Vagy úgysincs benne biztonsági hiba?

:D

Aláírás 

MacBook Core2Duo w 2GB RAM from XMS
iPod Nano 2G w Sony MDR-EX71SL

bM Függő
Bejegyzések: 5251
#21 - 2008. május 07. @ 16:28 | mellőzöm  

feltettem, es megy. Nekem semmi bajom az XP-vel (altalaban), csak a Win 3.11 utan es kozte levo generaciokkal voltak problemaim…

Ellenben, a lejo 2-es es 3-as (jovobeli) csomagja jobban tunik toldozasnak, foltozasnak mint ez. Eleg csak a meretuket megnezni, vagy a javitasi listara…

Törzsvendég
Bejegyzések: 574
#22 - 2008. május 07. @ 17:14 | mellőzöm  
FooLman - 2008. május 07. @ 16:07

itt mindenki upgrade mániás?
Tök jó lenne, ha nem kellene az oprendszer cseréjével foglalkozni évekig. Ha új gépet veszek, akkor az ok, de hogy a meglévőn miért kell egyáltalán hozzányúlni?
Persze, biztos jó móka új meg új rendszereket megismerni, és kiismerni, és feltenni, és behangolni, de nekem van életem, és barátnőm is. :)

Azert en meg nem lattam olyan oprendszert ami miatt remete eletmodot kellett volna bevallalni:)
Feltem OSX-tol is rendesen, de aprobb kerdesektol eltekintve nem jelentett nagy kalandot 10envalahany ev Windows utan:)

Aláírás 

“If your pictures aren’t good enough, you’re not close enough.” - Robert Capa

Veterán
Bejegyzések: 1727
#23 - 2008. május 07. @ 19:36 | mellőzöm  

én személy szerint örülök az sp3-nak.
felrakod a winxp sp2-t és fél órát legalább nyammog a frissítések letöltésével…
erre pedig a tökömnek sincs ideje, főleg ha mondjuk nem ritka alkalom a reinstall, mert sok gép van.
Jó, oké, ciki hogy van… de hasznos.

Aláírás 

I love my Hack :: OldWorld 4ever ::  http://rastasi.waldorf-godollo.hu :: http://enigmazene.hu

Törzsvendég
Bejegyzések: 696
#24 - 2008. május 07. @ 20:09 | mellőzöm  

Én már át is írtam az XP SP2-es cd-met SP3-asra!

Aláírás 

végre iMac! múlt >SONY S5HP - Macbook Pro -Powerbook-ibook-iMac

Aktív
Bejegyzések: 22
#25 - 2008. május 08. @ 02:23 | mellőzöm  

Sziasztok,
Szerintem egy oprendszer megítélése abszolút szubjektív dolog. Vannak ugyebár a kedves [] ismerőseink (szerintem mindenkinek akad), akik a linux konzol varázsolást élvezik, vannak akik az xp “egyszerűségét” kedvelik, és van aki a hasta lá Vista-val van jóban. Én több, mint fél évig használtam vista-t, meg kell vallanom, jobban szerettem mint az xp-t, kevesebbszer raktam újra (3x) :o ez szerintem egy MS O.S.-nél hát… ööö lenyűgöző:). Minden butaságával és “áthallásával” - amit, akkor még újításnak gondoltam - együtt szerettem. Nos azóta osx van és ez így jó is! :-)
Az Xp-t pedig javítsák csak, rengetegen használják, ez szerintem pozitívan értékelhető, hogy még foglalkoznak vele.

Aláírás 

MacBook Pro 15.4” 2.4Ghz
“Support or correct me, but do not judge...”

Aktív
#26 - 2008. május 08. @ 05:28 | mellőzöm  
gabor.szantai - 2008. május 07. @ 17:14

FooLman - 2008. május 07. @ 16:07itt mindenki upgrade mániás?

Azert en meg nem lattam olyan oprendszert ami miatt remete eletmodot kellett volna bevallalni:)
Feltem OSX-tol is rendesen, de aprobb kerdesektol eltekintve nem jelentett nagy kalandot 10envalahany ev Windows utan:)

/off
nah latjatok ezaz, az informatika is kezd higulni, mar van akinek van baratnoje is.. :D:D:D
/on

Aláírás 

Macőrült
#27 - 2008. május 09. @ 11:37 | mellőzöm  

Macőrült
#28 - 2008. május 09. @ 11:39 | mellőzöm  
DJTommyka - 2008. május 08. @ 05:28

/off
nah latjatok ezaz, az informatika is kezd higulni, mar van akinek van baratnoje is.. :D:D:D
/on

Elmúltak már azok az idők, mikor egy informatikus legkomolyabb kapcsolata egy 1 megabites adsl volt :)))

Aktív
Bejegyzések: 143
#29 - 2008. május 09. @ 16:59 | mellőzöm  
wyctim - 2008. május 07. @ 15:33

Szerintem akkor is gáz, hogy egy 7 éves operációs rendszert használ még mindig a fél világ. Elhiszem én, hogy stabil, meg bevált, de hol itt a fejlődés? Én meghülyültem volna egy rendszer mellett 7 évig, elég volt az XP-ből így is 3 év. Persze elvileg a Vista se jobb, szóval ez egy szép zsákutca az ablakosoknak.

sok ceg meg csak mostanaban all at win2000rol XPre ;)

Aláírás 

Macbook 2.2 Intel, 10.5.1 OSX

“fogyasztok vagyunk, eletszinvonal megszallottsag mellektermekei”

Aktív
Bejegyzések: 210
#30 - 2008. május 09. @ 17:17 | mellőzöm  
Rumi - 2008. május 09. @ 16:59

wyctim - 2008. május 07. @ 15:33Szerintem akkor is gáz, hogy egy 7 éves operációs rendszert használ még mindig a fél világ. Elhiszem én, hogy stabil, meg bevált, de hol itt a fejlődés? Én meghülyültem volna egy rendszer mellett 7 évig, elég volt az XP-ből így is 3 év. Persze elvileg a Vista se jobb, szóval ez egy szép zsákutca az ablakosoknak.

2000-ről? Hohóó. Rengeteg ügyfelünk használ még “Win98"-at. Nem lehet meggyőzni őket az átállásra, mert költség. Ez van.

Azért kell az XP h a leendő Mac-esek tudják értékelni a tutit. Mióta mac-et használok is jut majdnem minden hétre 2-3 Xp telepítés. :S

Aláírás 

MacBook Pro 15” 2.16Ghz 3gb

Veterán
Bejegyzések: 1915
#31 - 2008. május 09. @ 17:19 | mellőzöm  
Rumi - 2008. május 09. @ 16:59

wyctim - 2008. május 07. @ 15:33Szerintem akkor is gáz, hogy egy 7 éves operációs rendszert használ még mindig a fél világ. Elhiszem én, hogy stabil, meg bevált, de hol itt a fejlődés? Én meghülyültem volna egy rendszer mellett 7 évig, elég volt az XP-ből így is 3 év. Persze elvileg a Vista se jobb, szóval ez egy szép zsákutca az ablakosoknak.

És akkor? Ezt szinte semmit nem jelenet. Nem ugyanaz fontos a Consumer piacon és a Corporate-en. Míg egy cég leszarja a GUI újításait vagy éppen a legújabb multimédiás képességeket addig otthon szinte csak az számít. Ilyen alapon van ahol még WinNT-vel nyomják mert az oda pont jó.

Az XP nem egy rossz rendszer de már ideje múlt SP3 ide vagy oda. A fontos különbség csak az OSX és a Windows rendszerek között ,hogy míg a Windowsok generációról generációra lassulnak addig az X-ket gyorsulnak.

Aláírás 

iBookG4(Mac OSX 10.5.2)
MacBook Pro (Nyáron ha minden igaz. Csakis iJoe-tól!)

Aktív
Bejegyzések: 123
#32 - 2008. május 09. @ 17:40 | mellőzöm  

Isten orizz a Vista-tol…
Nagybatyam gepere 3 este alatt sem sikerult belonom egy adsl kapcsolatot, routeren keresztul..
Kivittem az akkori XP-s laptopomat, 5 teljes perc alatt a neten voltam vele, es minden mukodott.
Vissza a Vista laptopra, net sehol, csak a routert latja, a netet nem…

Munkahelyen XP-t hasznalok, vallalkozasban erdemi munkara XP-t hasznalok, mert nekem a Corel meg mindig kezre allobb, mint az Illustrator, es mert nem akarok egyelore Illustratorra kolteni… Corel megvan, es kesz.
De egy XP-s gep is megmarad, amig meg lehet, mert nekem abszolut bevalt..
Aztan majd ha nem tamogatjak XP-t, akkor teljes gep es szoftvercserek Mac-re… :)

Aláírás 

-=shOrt dEsiGn=-
MaCbOOk, iPhOnE

Macőrült
#33 - 2008. május 09. @ 17:40 | mellőzöm  
uTomi - 2008. május 09. @ 17:19

A fontos különbség csak az OSX és a Windows rendszerek között ,hogy míg a Windowsok generációról generációra lassulnak addig az X-ket gyorsulnak.

Csak addig, még láthatáron nincs az újabb verzió. Onnantól elkezdenek lassulni valamiért. A rossz nyelvek szerint :)

Aktív
#34 - 2008. május 09. @ 23:30 | mellőzöm  
EDM - 2008. május 09. @ 17:40

uTomi - 2008. május 09. @ 17:19 A fontos különbség csak az OSX és a Windows rendszerek között ,hogy míg a Windowsok generációról generációra lassulnak addig az X-ket gyorsulnak.

Csak addig, még láthatáron nincs az újabb verzió. Onnantól elkezdenek lassulni valamiért. A rossz nyelvek szerint :)

:D:D

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 234
#35 - 2008. május 09. @ 23:51 | mellőzöm  
Nadilas - 2008. május 08. @ 02:23

Én több, mint fél évig használtam vista-t, meg kell vallanom, jobban szerettem mint az xp-t, kevesebbszer raktam újra (3x) :o ez szerintem egy MS O.S.-nél hát… ööö lenyűgöző:). ...

valaki világosítson már fel plz, h mi a picsért rakja egy csomó ember évente akár többször is újra az egész oprendszerét?

Aláírás 

4GB Mini

Aktív
Bejegyzések: 113
#36 - 2008. május 10. @ 02:55 | mellőzöm  

Mert a windows sajnos a registry adatbázisa, és a furcsán megírt kernele, és az ahhoz tartozó egyéb modulok idővel, és a használattal fragmentálódik, egyre több adatot tartalmaz, aminek jelentős része szemét, és emiatt borzalmasan belassul.

Én évente egy rendszer-újratelepítést szoktam javasolni. Más rendszergazdák több ramot, gyorsabb procit javasolnak. Csak tűzoltásra jó. A windows alapvető hibája a registryje.

A registry egy olyan adatbázis, amely redundanciája ellenére is képes totálisan tönkremenni. A redundanciát pedig sosem használja a MS arra, hogy rekreálja az esetleges hibákat, vagy normálisan indexelje az amúgy hatalmasra duzzadni képes adatbázist.

Szóval ha végre ezt kiküszöbölnék, amit a Vistában sem tettek, akkor képesek lennének egy olyan OS-t létrehozni, mint az Apple…

Aláírás 

Recte Faciendo Neminem Timeas

Veterán
Bejegyzések: 1727
#37 - 2008. május 10. @ 15:44 | mellőzöm  

hát nem tudom, nálunk van egy titkári gép, rengeteg olyan programmal, aminek a telepítéséhez sok idő kell, macera, sőt, van hogy külső cég, vagy egy ember az OM-től…
ezért, mióta ott vagyok (3 éve) nem is telepítettük újra a rendszert.... állítólag előtte is már vagy 1 évig ment.... mostanra, 4 év után jutott el oda a dolog hogy (az új titkárnéninek, aki nem fog sírni a régi dolgokért) újra fogom húzni a nyáron az egészet.
Tanulság: figyelmes használat esetén akár 4 évet is kibír egy winxp :)

Aláírás 

I love my Hack :: OldWorld 4ever ::  http://rastasi.waldorf-godollo.hu :: http://enigmazene.hu

Veterán
Bejegyzések: 1630
#38 - 2008. május 10. @ 18:56 | mellőzöm  

Itthon 2002 óta ment ugyanaz az XP. Most kapott egy Xubuntut meg egy Windows Fundamentalst. Az újratelepítésnek szerintem Windwos alatt főleg a “tiszta lap” az értelme. Számomra sokkal nehezebb volt felkutatni, hova szemeteltek a programok, mint OS X-en. Na meg egy újrarakáskor az ember rá van kényszerítve arra, hogy átgondolja, mi is kell neki arra a gépre. Szóval amolyan lelki gyakorlatnak jó az.

Aláírás 

http://search.info.apple.com/

Aktív
Bejegyzések: 473
#39 - 2008. május 10. @ 22:04 | mellőzöm  

nem vagyok xp guru, de a registry is pucolhato… egyebkent nincs bajom az xp-vel (csak a sajat gepemen ne lassam)
sok-sok ember napi szorakozasat, eletet egesziti ki… de azon szoktam rohogni, mikor a quicklaunchbar-on kettot kattintanak :)

ForFour design
XMS