|
Macőrült
Bejegyzések: 2904
|
Nagyon komoly topik ez. A Leopard hol is tart? Az SP2-nél? :> |
|
Macőrült
Bejegyzések: 3860
|
Es meg nincs is 7 eves :D! |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2613
|
na akkor szeretném bővebben kifejteni, mert nem értettétek meg :)))
véleményem szerint elég gáz, hogy 7 éves op. rendszerhez még hozzá kell nyúlni!
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 3860
|
Nezopont kerdese… Mert mondhatjuk azt is, hogy ezt az XP-t csak megirtak valahogy, ha 7 evig hasznalhato! :D Es ha belegondolunk az OS9 es OSX ket kulonbozo OS, meg a OSX kulonbozo verzioi talan megse kulonbozo OS-eket takar… |
|
Aktív
Bejegyzések: 260
|
Miért lenne gáz, hogy egy 7 éves rendszerhez kell hozzányúlni. Pont hogy nem gáz, hanem jó hogy frissítik, mert sok ember még mindig használja. Olyan ez, mintha sokan használnánk még mindig Puma-t, de telik az idő és az új programokhoz és internet-biztonsági dolgokhoz frissítéseket hozna ki az apple.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 290
|
Szerintem a Vistához képest az Xp egy álom |
|
Veterán
Bejegyzések: 1630
|
Nagyon jó, hogy ezt kiadták, mert így újratelepítés után nem százötven, hanem csak egy frissítést kell felrakni. És az XP végfelhasználói szempontból szerintem is sokkal jobb, mint a Vista. Gondozzák csak tovább. |
|
Macőrült
|
tms - 2008. május 07. @ 09:04 A technikai fejlődés nem áll meg, frissíteni mindig kell. Az osx-et is folyamatosan frissítik, csak ott “új” oprendszernek nevezik és eladják újra. A vindóz világban ugyanez az üzleti megoldás elképzelhetetlen manapság. |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2613
|
lehet, hogy ebben van valami, nem is vitatom!
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 838
|
Ez a 7 éves támogatás maga az álom ahhoz képest, hogy a másfél éves Apple gépemhez már nem csinálnak Java 6-ot. |
|
Aktív
Bejegyzések: 101
|
Nemtudom miért de mindenki szidja a Vistát.Februárig mig sikerült végre megvegyem az iMac-em egy évig azt használtam.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 144
|
a Microsoft 2011ig garantalja a tamogatast az xphez, ugyhogy addig szerintem meg sok frissites es services pack fog kijonni.. amivel szerintem nincs is baj.. |
|
Aktív
Bejegyzések: 36
|
Nem azzal van baj, hogy frissítik.
|
|
Aktív
|
mint tudjuk teljessen bisztonsagos oprendszer nincs. az egy dolog hogy a fejlesztok mit vesznek eszre, mihez csinalnak foltozast, de elobbutobb ujabb lyukakat talalnak! |
|
Veterán
Bejegyzések: 1129
|
Szerintem akkor is gáz, hogy egy 7 éves operációs rendszert használ még mindig a fél világ. Elhiszem én, hogy stabil, meg bevált, de hol itt a fejlődés? Én meghülyültem volna egy rendszer mellett 7 évig, elég volt az XP-ből így is 3 év. Persze elvileg a Vista se jobb, szóval ez egy szép zsákutca az ablakosoknak. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 994
|
nemtom
fejlodni viszont nem fejlodik ami szomoru
|
|
Macőrült
|
“Nézd az anyja úristenit, megint nincs rajta sapka!” |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 710
|
itt mindenki upgrade mániás?
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 838
|
A Mac OS X v10.1-t vajon még támogatják? Vagy úgysincs benne biztonsági hiba? |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 994
|
kertesz - 2008. május 07. @ 16:13 :D |
|
bM Függő
Bejegyzések: 5251
|
feltettem, es megy. Nekem semmi bajom az XP-vel (altalaban), csak a Win 3.11 utan es kozte levo generaciokkal voltak problemaim… Ellenben, a lejo 2-es es 3-as (jovobeli) csomagja jobban tunik toldozasnak, foltozasnak mint ez. Eleg csak a meretuket megnezni, vagy a javitasi listara… |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 574
|
FooLman - 2008. május 07. @ 16:07
Azert en meg nem lattam olyan oprendszert ami miatt remete eletmodot kellett volna bevallalni:)
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1727
|
én személy szerint örülök az sp3-nak.
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 696
|
Én már át is írtam az XP SP2-es cd-met SP3-asra! |
|
Aktív
Bejegyzések: 22
|
Sziasztok,
|
|
Aktív
|
gabor.szantai - 2008. május 07. @ 17:14FooLman - 2008. május 07. @ 16:07itt mindenki upgrade mániás?
/off
|
|
Macőrült
|
|
|
Macőrült
|
DJTommyka - 2008. május 08. @ 05:28 Elmúltak már azok az idők, mikor egy informatikus legkomolyabb kapcsolata egy 1 megabites adsl volt :))) |
|
Aktív
Bejegyzések: 143
|
wyctim - 2008. május 07. @ 15:33 sok ceg meg csak mostanaban all at win2000rol XPre ;) |
|
Aktív
Bejegyzések: 210
|
Rumi - 2008. május 09. @ 16:59wyctim - 2008. május 07. @ 15:33Szerintem akkor is gáz, hogy egy 7 éves operációs rendszert használ még mindig a fél világ. Elhiszem én, hogy stabil, meg bevált, de hol itt a fejlődés? Én meghülyültem volna egy rendszer mellett 7 évig, elég volt az XP-ből így is 3 év. Persze elvileg a Vista se jobb, szóval ez egy szép zsákutca az ablakosoknak. 2000-ről? Hohóó. Rengeteg ügyfelünk használ még “Win98"-at. Nem lehet meggyőzni őket az átállásra, mert költség. Ez van. Azért kell az XP h a leendő Mac-esek tudják értékelni a tutit. Mióta mac-et használok is jut majdnem minden hétre 2-3 Xp telepítés. :S |
|
Veterán
Bejegyzések: 1915
|
Rumi - 2008. május 09. @ 16:59wyctim - 2008. május 07. @ 15:33Szerintem akkor is gáz, hogy egy 7 éves operációs rendszert használ még mindig a fél világ. Elhiszem én, hogy stabil, meg bevált, de hol itt a fejlődés? Én meghülyültem volna egy rendszer mellett 7 évig, elég volt az XP-ből így is 3 év. Persze elvileg a Vista se jobb, szóval ez egy szép zsákutca az ablakosoknak. És akkor? Ezt szinte semmit nem jelenet. Nem ugyanaz fontos a Consumer piacon és a Corporate-en. Míg egy cég leszarja a GUI újításait vagy éppen a legújabb multimédiás képességeket addig otthon szinte csak az számít. Ilyen alapon van ahol még WinNT-vel nyomják mert az oda pont jó. Az XP nem egy rossz rendszer de már ideje múlt SP3 ide vagy oda. A fontos különbség csak az OSX és a Windows rendszerek között ,hogy míg a Windowsok generációról generációra lassulnak addig az X-ket gyorsulnak. |
|
Aktív
Bejegyzések: 123
|
Isten orizz a Vista-tol…
Munkahelyen XP-t hasznalok, vallalkozasban erdemi munkara XP-t hasznalok, mert nekem a Corel meg mindig kezre allobb, mint az Illustrator, es mert nem akarok egyelore Illustratorra kolteni… Corel megvan, es kesz.
|
|
Macőrült
|
uTomi - 2008. május 09. @ 17:19 Csak addig, még láthatáron nincs az újabb verzió. Onnantól elkezdenek lassulni valamiért. A rossz nyelvek szerint :) |
|
Aktív
|
EDM - 2008. május 09. @ 17:40uTomi - 2008. május 09. @ 17:19 A fontos különbség csak az OSX és a Windows rendszerek között ,hogy míg a Windowsok generációról generációra lassulnak addig az X-ket gyorsulnak. :D:D |
|
Aktív
Bejegyzések: 234
|
Nadilas - 2008. május 08. @ 02:23 valaki világosítson már fel plz, h mi a picsért rakja egy csomó ember évente akár többször is újra az egész oprendszerét? |
|
Aktív
Bejegyzések: 113
|
Mert a windows sajnos a registry adatbázisa, és a furcsán megírt kernele, és az ahhoz tartozó egyéb modulok idővel, és a használattal fragmentálódik, egyre több adatot tartalmaz, aminek jelentős része szemét, és emiatt borzalmasan belassul. Én évente egy rendszer-újratelepítést szoktam javasolni. Más rendszergazdák több ramot, gyorsabb procit javasolnak. Csak tűzoltásra jó. A windows alapvető hibája a registryje. A registry egy olyan adatbázis, amely redundanciája ellenére is képes totálisan tönkremenni. A redundanciát pedig sosem használja a MS arra, hogy rekreálja az esetleges hibákat, vagy normálisan indexelje az amúgy hatalmasra duzzadni képes adatbázist. Szóval ha végre ezt kiküszöbölnék, amit a Vistában sem tettek, akkor képesek lennének egy olyan OS-t létrehozni, mint az Apple… |
|
Veterán
Bejegyzések: 1727
|
hát nem tudom, nálunk van egy titkári gép, rengeteg olyan programmal, aminek a telepítéséhez sok idő kell, macera, sőt, van hogy külső cég, vagy egy ember az OM-től…
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1630
|
Itthon 2002 óta ment ugyanaz az XP. Most kapott egy Xubuntut meg egy Windows Fundamentalst. Az újratelepítésnek szerintem Windwos alatt főleg a “tiszta lap” az értelme. Számomra sokkal nehezebb volt felkutatni, hova szemeteltek a programok, mint OS X-en. Na meg egy újrarakáskor az ember rá van kényszerítve arra, hogy átgondolja, mi is kell neki arra a gépre. Szóval amolyan lelki gyakorlatnak jó az. |
|
Aktív
Bejegyzések: 473
|
nem vagyok xp guru, de a registry is pucolhato… egyebkent nincs bajom az xp-vel (csak a sajat gepemen ne lassam)
|

bővebb infó itt: http://itcafe.hu/hir/windows_xp_sp3_magyar.html