- iPhone 4 GYÁRILA ...
- iPhone 4
- iPhone 3GS 32GB-os iOS4-g ...
- A frissített MacBook és M ...
- Apple monitor átalakító k ...
- iPod Touch 8GB--49.000Ft, ...
- Apple Magic Mouse (számlá ...
- IPAD 64GB WIFI+3G! / iPod ...
- Cinema Display alu 20 ...
- új magyar MB White2.4GHz ...
- iMac 20”-24” ...
- Macbook Pro 15’ 2.4 ...
- IPAD (wifi+3G) AJÁN ...
- iPhone 4
- Eladó iPad 16Gb 3G
- Apple 45Watt Magsafe Powe ...
- Macbook Pro Classic 15,4 ...
- iPod Touch 2G 8GB, új
- iMac 20” 2.4GHZ, 5 ...
- KERESEK nVidiás MacBook-o ...
- Lenovo L220x eladó - FULL ...
- Eladó: Alu Imac 20' 2.4Gh ...
- iPhone 3GS, fekete, 16GB
- Apple iPad 32GB wifi (eur ...
- Apple iPod Touch 8GB
- Iphone 3Gs 32gb CSERE IS! ...
- 6G iPod Nano 8GB Multi-To ...
- MacBook 2,4Ghz Fekete
RSS
Új fórum témák
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Tiszteletem!
Elkészült az elvileg jól működő Hungarian Pro billentyűzet kiosztás az alábbi variációkban:
qwertz: A szabványos magyar kiosztás, ahol a T és az U betű között a Z található.
qwerty: Magyar kiosztás de a Z és az Y elrendezése az angolnak felel meg (T és U között az Y).
qwertz í0: Ugyanaz mint a qwertz de ebben a 0 és az Í fel van cserélve. *
qwerty í0: Ugyanaz mint a qwerty de ebben is felcseréltem az Í és a 0 karaktereket. *
* Mac OS X alatt, bizonyos billentyűzetfajtáknál (nem Apple) felcserélődnek az Í és 0 karakterek, ezt a hibát hivatott orvosolni e két kiosztás.
Akit érdekel, megtalálja itt: ****
Köszönet a MacBolt-nak az eredeti munkáért!
**** szerk.:
A téma elköltözött: http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/35576/
hiányzik az a változat, amikor az alt (option) módosító billentyű van lenyomva.
Azon nem változtattam semmit. A Keyboard Viewer-el mindenki megnézheti melyik gombra mit csinál.
Engem is csak a CapsLock érdekelne
Ez viszont a képen van: harmadik.
Én is gratulálok. Örülünk?...Örülünk…
Viszont az lenne a kérdés, hogy hogyan lehet azt megcsinálni, hogy amikor a nem apple külső billentyűzetet bedugja az ember felcserélődjenek a 0í egyébként meg normálisan működjenek?
Esetleg nem lehetne a kettőt úgy összegyúrni, hogy az egyik neve Hungarian Pro regular, míg a másik Hungarian Pro abnormal legyen? Mert akkor billentyúzetkiválasztással orvosolható lenne a dolog.
hogy hogyan lehet azt megcsinálni, hogy amikor a nem apple külső billentyűzetet bedugja az ember felcserélődjenek a 0í egyébként meg normálisan működjenek?
Tudtommal sehogy.
Esetleg nem lehetne a kettőt úgy összegyúrni, hogy az egyik neve Hungarian Pro regular, míg a másik Hungarian Pro abnormal legyen? Mert akkor billentyúzetkiválasztással orvosolható lenne a dolog.
Ezen dolgozom jelenleg is.
Köszönjük! Ha hazamentem, kipróbálom én is.
Viszont van egy kérdésem ha már itt tartunk.. mi az értelme az Y és a Z betűk felcserélésének a magyar kiosztáson?
mi az értelme az Y és a Z betűk felcserélésének a magyar kiosztáson?
Vannak megrögzött egyének, főleg régi motorosok, akik annó angol bill. kiosztáson kezdték ahol a Z és az Y fel van cserélve. Megszokták, nem akarnak váltani. Igaz, én C +4-es (majd C 64) masinán nyomkodtam elöször a billentyűket de átálltam a magyarra.
Légyszi ne kövezzetek meg azért amit most írok, de viszonylag új Mac-es vagyok és nem igazán értem most ezt.
Azon kívül, hogy ez az Y - Z és í-0 dolog fel lett cserélve semmi más kiosztási beállítást nem állítgatni?
Azt sem nagyon értem miért jó ez most…
Azt nem lehet megoldani, hogy a kiosztást egy hétköznapi PC-s kiosztássá átírni, mert mondjuk ha egy html lezáró tag-et akarokírni ne kelljen 3 gombot egyszerre megnyomni….
Légyszi homályosítsatok fel! Előre is köszi :)
Két további alternatíva:
- http://gaba.lenard.hu/2008/01/02/hungarian-prg-billentyuzetkiosztas-mac-os-x-ala/
- http://gaba.lenard.hu/2008/04/13/amerikas-magyar-billentyuzetkiosztas-mac-os-x-ala/
A 2008-as Office-ban a gyári Hungarian kiosztás nem működik jól, az Ó betű lenyomására egy sort feljebb ugrik.
Panther alatt szeret elugrálni a kiosztás a Hungarian-ról, a Hungarian Pro-ról viszont nem.
Az eredeti Hungarian Pro itt-ott hibás (Caps Lock, Command).
ZY és Í0 cserebere: lásd előző hozzászólásaim.
Gyakorlatilag a Panther-től kezdve mindig volt ok a használatára, ZY és Í0 cserebere pedig szintén régi igény.
<——Option (Alt) + 5
>——Option + 6
[ ——Option + 8
] ——Option + 9
@——Option + Q

A hungarian Pro kiosztás szerint.
Megcsináltam az All In One csomagot, letölthető innen:
Bachman!
Én Tigert használok (iMac C2D), és Handras segítségével felraktam egy módosítást, ami y-z-t cserél csak. (én is az a megrögzött fajta vagyok, aki így tanult meg!) Velem is nagyon sokszor megtörténik, és szentségelek nagyon, hogy visszaugrik a “normális” Hungarianra, vagy az US-re, attól függően, mi van másodiknak (elsőnek?) beállítva. (Pedig be van állítva preferencesben is, hogy mindenhol ugyanazt használja, de nem segít)
A Te Hungarian Pro-d erre is megoldást hoz?
Velem is nagyon sokszor megtörténik, és szentségelek nagyon, hogy visszaugrik a “normális” Hungarianra, vagy az US-re, attól függően, mi van másodiknak (elsőnek?) beállítva. (Pedig be van állítva preferencesben is, hogy mindenhol ugyanazt használja, de nem segít)
A Te Hungarian Pro-d erre is megoldást hoz?
Próba szerencse. Erről nekem még soha nem ugrott el Tiger alatt, Panther alatt is csak itt-ott, ideiglenesen.
Bachman, köszönöm szépen, hogy kijavítottad a command billentyűs működést!
iBook G4 int’l englishen tökéletesen megy a qwertz kiosztás Finderben, Mailben, TextEditben, Word 2004-ben, Leopard alatt.
Boldog vagyok.
Nagyon köszönjük a munkát.
Nekem a kérdésem, a hosszú Ó a Word alatt. Megjavul tőle?
Szia Bachman,
én is használom a bill. kiosztást, főleg az ó betű miatt. Köszönöm a munkát!
Viszont én azzal szívok, hogy Entourage 2008-ban a PRO billentyűzet nem működik jól.
Ilyen érdekes hibái vannak, hogy kis L betű után nem ír ő-t, de szóköz után igen, és persze ugyanezek megvannak az ű és más betűk esetében is.
Ez amiatt van, hogy az Entourage esetleg Carbon alapú?
Ami feltűnt, hogy az Apple billentyűzet az international-ben Central European script típussal rendelkezik, a tiéd pedig Roman-al. Miért vannak ezek a különbségek?
Üdv
Robi
Szia Bachman,
én is használom a bill. kiosztást, főleg az ó betű miatt. Köszönöm a munkát!
Viszont én azzal szívok, hogy Entourage 2008-ban a PRO billentyűzet nem működik jól.
Ilyen érdekes hibái vannak, hogy kis L betű után nem ír ő-t, de szóköz után igen, és persze ugyanezek megvannak az ű és más betűk esetében is.
Ez amiatt van, hogy az Entourage esetleg Carbon alapú?
Ami feltűnt, hogy az Apple billentyűzet az international-ben Central European script típussal rendelkezik, a tiéd pedig Roman-al. Miért vannak ezek a különbségek?
Üdv
Robi
Szia !
Az Entourage problémára: a Pro - mellé tedd be a sima Hungarian - kiosztást is, az Entourage használata közben ezt használd és minden rendben lesz. A word és excel esetében pedig a Pro - kiosztás hoz normál eredményt.
Üdv. :))
Köszi az ötletet, természetesen ezt csinálom jelenleg is, csak kicsit macerás… Ugye az ember nincs hozzászokva hogy programváltáskor billentyűzetet is vált, szóval általában 2-3 sor után veszem észre, hogy megint pro billentyűzeten gépelek és nem írtam ő, ű betűket :(
Azt meg nem szeretem észben tartani, hogy már attól átvált pro-ra a billentyűzet, ha megnézek egy doksit a word-ben. És egy (munka)levél megírásakor a ember mondjuk legalább 10-szer nézi meg a word-ot. Rádefiniáltam alt-szóközre a váltást, de néha még így is macerás.
Köszi az ötletet, természetesen ezt csinálom jelenleg is, csak kicsit macerás… Ugye az ember nincs hozzászokva hogy programváltáskor billentyűzetet is vált, szóval általában 2-3 sor után veszem észre, hogy megint pro billentyűzeten gépelek és nem írtam ő, ű betűket :(
Azt meg nem szeretem észben tartani, hogy már attól átvált pro-ra a billentyűzet, ha megnézek egy doksit a word-ben. És egy (munka)levél megírásakor a ember mondjuk legalább 10-szer nézi meg a word-ot. Rádefiniáltam alt-szóközre a váltást, de néha még így is macerás.
Szia !
Egyenlőre, sajnos ennél jobbat Én sem tudok, de legalább van “megoldása” . :)
Üdv.
Néhány hónapja használok egy MBA-t, normál esetben a billentyűzet kiosztással elvagyok, az ékezetes betüket és a számokat is megtalálom. A gondom amiben segítségeteket kérem, hogy 8-10 éve Open Office-t használtam Win alatt és azt tettem fel ide is ami az X11 használatát vonta maga után. Ez alatt viszont nem működik normálisan az fn, ctrl, alt billentyű, így ha magyar billentyű kiosztás alatt indítom a programot akkor nincs sehogysem 0, ha angol alatt akkor meg az ékezetes betűk, de egy táblázatkezelőben nekem mind a kettő kellene. A program futása alatt látszólag lehet kiosztást váltani (ez különben elég körülményes lenne) de ez a valóságban nem történik meg. Elérhetetlen a kívánt karakter. Lehetséges valamilyen megoldás?
Neo Office-al próbálkozz. A Hungarian Pro kiosztás megtalálható a jelzett linken több változatban is.
í = Alt + ,
Í = Alt + Shift + ,
Az US billentyűzettel rendelkezők részére csináltam. Így van minden ékezet (némi kompromisszummal) és nulla is.
Még a Panther idején futottam egyszer ilyenbe, semmi varázslat nem segített, csak az újratelepítés.
Mielőtt eljutsz ide, próbálkozz a Cache törlésével, hátha. Az alábbi három mappa tartalmát a kukába, majd restart:
~/Library/Caches
/Library/Caches
/System/Library/Caches