|
Aktív
Bejegyzések: 18
|
2008. május 06. @ 08:49
| mellőzöm
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 2900
|
iMacBálint - 2008. május 06. @ 08:49 Nyomd az alt-ot, akkor egy bootmenüt kapsz. Ha pécés a bill, akkor lehet, hogy a vindóz gombot kell nyomni. |
|
Aktív
|
Köszi, kipróbálom! Mac-es a bill. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 569
|
Én épp két hete installáltam egy ilyen gépet.
|
|
Aktív
|
Még hétvégén tettem rá Angol OS 9.2.2-t
alaplapi elemre valami ötlet??? |
|
Aktív
Bejegyzések: 20
|
hali nekem is imac g3 van, és eddig ment |
|
Aktív
|
de most csak újraindul, és a lemezt sem birom kivenni belőle |
|
Aktív
|
help!!! |
|
Aktív
|
os9 van rajta, és os9 telepítőm sincs:(
|
|
Aktív
Bejegyzések: 37
|
hűűű nagy maces lettem :)
|
|
Törzsvendég
|
iMacBálint - 2008. május 06. @ 11:37
Ha már fenntvan akkor nem kell újból. Csak simán hagyd bootolni a gépet a régi rendszerről, tedd be a telepítőt, és indítsd a telepítést a régi rendszer alól. A telepítő majd újraindítja a gépet, és elindul a telepítő. Ha esetleg így nem megy akkor a preferencesben állítsd át a startup disk-nek a cd-t (ezt csak akkor tudod megtenni, ha benne van a gépben a telepítő)
|
|
Aktív
|
eh! Nem is volt benne! :-D |
|
Aktív
|
próbáld meg, hogy bekapcsolaásnál nyomva tartod a bekapcsoló gombot fog egy nagyot sípolni. még ne engedd el Aztán feljön egy macboot? nevezetű konzol írd be, hogy : eject cd aztán üss egy entert, és kiköpi a lemezt! |
|
Aktív
|
alooha_boy - 2008. május 06. @ 12:05 próbáld meg, hogy bekapcsolaásnál nyomva tartod a bekapcsoló gombot fog egy nagyot sípolni. még ne engedd el Aztán feljön egy macboot? nevezetű konzol írd be, hogy : eject cd aztán üss egy entert, és kiköpi a lemezt! |
|
Aktív
|
Atsika - 2008. május 06. @ 12:07 lehet láma kérdés: Eject billentyű nem csak a PRO billentyűkön van??? |
|
Törzsvendég
|
Atsika - 2008. május 06. @ 12:07 Örülünk, hogy van maced, de légyszives viselkedj ne szórd tele hülyeségekkel a fórumot, ne légy türelmetlen ha valaki nem válaszol két percen belül. Olvads el a fórum szabályzatát. Sokmindent megtalálsz a MacWikiben, azt is olvasgasd (itt találod: http://wiki.beszeljukmac.com ). |
|
Aktív
|
Kiderítettem! 1/2 AA méretű, 3,6 V |
|
Aktív
|
Miért lehet az, hogy nem tudom startup disc-nek kiválasztani a CD meghajtót? (amibe OSX telepítőt tettem) Valami hardveres hiba lehet? |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2828
|
Ha nem gyári telepítő CD, hanem írott, akkor lehet, hogy nem bootolhatóra íródott meg. Nemrégiben volt már erről szó. |
|
Macőrült
|
alooha_boy - 2008. május 06. @ 12:05
.
|
|
Aktív
|
DonDebr - 2008. május 07. @ 18:05 Na akkor fejest ugrok a topikokba, és utánajárok a dolognak! Köszi! |
|
Aktív
|
Ahogy kivettem a korábbi irományokból, akkor .dmg file-t kiírva sikerült bootolható lemezt készíteni. Amit nekem ki kéne írni, az .iso kiterjesztésű… |
|
Macőrült
|
Próbáld meg, megnyitás nélkül pécén Néróval kiírni. Ha már 1x megnyitottad, akkor Quka! És töltsd le újra. |
|
Aktív
|
az az igazság, hogy ez egy 4 cd-s Panther.
az első 3 cd .iso.cdr formátum, a negyedik medig .dmg a4-ik CD az egy update CD.
úgy sikerült őket kiírnom, hogy átírtam a nevüket .iso-ra, amit emuláltam Daemon tools-al, majd azt “másoltam” lemezre. sehogy máshogy nem ment.
Szerintem szerzek olyan változatot, ahol az első 3 cd is .dmg Bálint |
|
Macőrült
|
YAAAAA!
|
|
Aktív
|
DonDebr - 2008. május 07. @ 22:26 ööö igen, szánom bánom, mea culpa. |
|
Aktív
|
Új fejlemény. most .toast kiterjesztésű fájlokat kéne kiírnom. Itt olvastam, meg ismerőseim is mondták, hogy a Nero gond nélkül kiírja. De megmarad a bootolhatóság??? |
|
Veterán
Bejegyzések: 1171
|
iMacBálint - 2008. május 09. @ 10:55 A rendszerlemeznek milyen formátumban kell elkészülnie, ez engem is érdekelne. Rendelkezem .toast kiterjsztésű 4 lemezes OS X Panther-el, Toast van… hogyan tovább ? |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2900
|
wobbler - 2008. május 09. @ 11:51iMacBálint - 2008. május 09. @ 10:55Új fejlemény. Jobb klikk, toast it. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 911
|
Nálam van működő parther. ha gondolod valahogy meg tudjuk ügyezni. |
|
Veterán
|
EDM - 2008. május 09. @ 11:59wobbler - 2008. május 09. @ 11:51iMacBálint - 2008. május 09. @ 10:55Új fejlemény. Köszönöm működött ! Mindíg tanul valamit az ember. |
|
Veterán
|
Smiley - 2008. május 09. @ 12:10 Köszi, de az én problémám megoldódott… egyenlőre. |
|
Aktív
|
Ó jeeeh!
Úgy látszik, az én problémám is megoldódni látszik.
És bootolható! már kúszik fölfelé! :-D |
|
Aktív
|
mukodik! Van net, ezt már a kis maciról írom. Lehet, jobban jártam vola egy magyar billentyuzettel. Hosszú ü hol talalhato az angol billentyun? Bálint |
|
Aktív
Bejegyzések: 280
|
A backslashen van, a delete alatt és a return fölött. Ha pedig brit a billentyűzet, akkor az á és a return között van. |

Üdv!
A hétvégén beszereztem egy kis G3-as iMacet.
Az a kérdésem, hogy ha kicserélem a HDD-t, akkor hogyan tudok rá OS-t telepíteni?
Olvasgattam a többi topicot, és úgy vettem ki, hogy a C billentyű nyomvatartásával (bekapcsoláskor) a CD-ről bootolna a gép. Na, ha én ezt csinálom, semmi nem történik, csak a vinyóról szeretne bootolni.
Elképzelhető, hogy ez azért van, mert nincs benne az alaplapi elem, és akkor még nem látja a billentyűzetet?
Mási kkérdés, hogy mi az elem típusa, amit bele kéne tenni?
Előre is köszi
Bálint