|
Aktív
Bejegyzések: 266
|
én is kezdtem örülni… :D |
|
Aktív
Bejegyzések: 54
|
egyre jobban parazok && izgulok sajnos :P sok sikert mindenkinek en nemsokara indulok |
|
Aktív
Bejegyzések: 423
|
hajrá srácok, nyugi, menni fog! (nekem is sikerült 13 éve) |
|
Veterán
Bejegyzések: 1909
|
na, kinek hogy ment?:) mi volt idén az érvelésben?:) |
|
Aktív
Bejegyzések: 244
|
En a hnapi matektol jobban feltem a diakjaim, volt akit tegnap lattam eloszor korepen, es annnyi koze volt a matekhoz hogy 1X1=2 meg 7x+8y=1xy,,, szoval zero tudas. :S Ha ok atmennek akkor szarrawiszkizem magam :D |
|
Aktív
|
iJesus - 2008. május 04. @ 20:06nekem azt a 15 pont levonast megtoldottak meg 3al a kulalakra szal maximaissan levonhato ertek osszejott :S de igy is meglett 4es..peterkovacs - 2008. május 04. @ 20:04Umberto Eco-nak írja a nevét. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1694
|
Igaz már elkezdtétek akik érettségiztek de mégis mindenkinek sok sikert kívánok a hétre! :)
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1694
|
Kalmár Tamás - 2008. május 04. @ 19:25 Nem para, kinyitod a kamuládát aztan kb. írod a habit ami csak eszedbe jut. A végén meg már le se tudod rakni a tollat.. :DD |
|
Aktív
Bejegyzések: 408
|
Ha valaki tud majd, még tudja mi lesz kedden meg szerdán a tétel, Légyszi az irja be! :)
|
|
Aktív
|
Na jelentek: szövegértésben egy riport volt a Mindentudás Egyetemről egy nyelvésszel, hogy hogyan változik a nyelv, erről voltak kérdések, meg ilyen szokványos dolgok. A második részben érvelésnél arról kellett írni, hogy a technika mennyire veszi át a hatalmat vagy valami ilyesmi, nem igazán értettem, de írtam róla 3 oldalt. :D Volt egy novella, ami természetesen tök ismeretlen számomra, meg valamilyen ókori valakiről két vers és azok összehasonlítása. Remélem lesz egy 4-5ös az egész. Ámen.
Frissítés:
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1508
|
Az előttem szóló már szépen összefoglalta. Mondjuk sokunk szerint a szövegértés kicsit nehezebb volt mint az eddigi, az érvelő szöveg, meg vicces:) szépen írtam 3,5 oldalt mi a hátránya és előnye ennek a sok technikai fejlődésnek:D
|
|
Aktív
Bejegyzések: 433
|
na kinek hogy sikerült?
|
|
Aktív
|
Kalmár Tamás - 2008. május 05. @ 13:06 az a valamilyen okori elmegy Berzenyi Dániel: Horác és Vass István Vides ut alta stet -nek is… :D:D |
|
Aktív
|
jó most közöm nincs hozzájuk:D
|
|
Aktív
|
jo hir: nem nezek att! Rossz: konyvtarit kapsz.. ergo sajatod nem hasznalhatod |
|
Aktív
|
mind a nem tudom hány diák könyvtárit? nálunk nincs szerintem annyi, ez Gundel.. :D |
|
Aktív
|
nalunk tavaly mind az 5 osztaly tanuloi konytarit kaptak.. (Kb 120 diak) pedig aztan pici iskola… Az viszont jo ha valaki hasznalja a negyjegyut, tegnapi diakjaim itt lattak eloszor kinyitva… :S |
|
Aktív
|
jah meg törinél most atlasz az, hogy lesz? mert kábé mindegyik töri tanár mást mond. valaki azt, hogy írásbelin nem lehet használni. valaki azt, hogy lehet, de csak eszénél vagy fordítva. meg valaki azt, hogy hátul az évszámoknál nem lehet kinyitni… tök káosz van ebben az iskolában. :D |
|
Aktív
|
pedig az újban alapból sok jó okosság van és egy kettest tényleg össze lehet vele hozni, minimális tudással, de mondjuk a nélkül minimális tudással, véleményem szerint semmi esély.. |
|
Aktív
|
mi tavaly ugy csinaltuk, hogy amikor nem figyelt a tanar egy atlaszbol 4en dolgoztunk, mert nem volt mindenkinek idojegyzek bent, de ugy emlexem vegig hasznalhattuk az atlaszt.. Kalmar Tomi: Nezted a tavalyi torit? szinte semmilyen tortenelmi tudas nem kellett hozza.. igazabol egy jo logikaval rendelkezo 8-as meg tudta volna irni |
|
Aktív
|
ámen. :P mondjuk töritől nem félek annyira, csak matek a para. meg majd az emelt vendéglátás...remélem ott a kisketteske meglesz… néztem igen a tavalyit, azért esszékhez témától függően nem árt. |
|
Aktív
|
Artani persze hogy nem art, de most mond azt, hogy nehez volt.. es hogy nagy para lett volna ha nincs atlasz.. |
|
Aktív
|
de jobb érzés mégiscsak atlasszal, mint nélküle. szerintem. |
|
Aktív
|
lol, alap hogy lehet hasznalni erettsegin. legalis puska. ez a fix |
|
Aktív
|
adddig eljutottunk, hogy lehet, mi is hasznaltuk, csak az a kerdes hogy az esszek alatt nem, vagy forditva, vagy vegig lehet.. |
|
Aktív
|
vegig lehet hasznalni fix. nyugi. szobelin is vegig |
|
Aktív
|
en nem parazok, en tulvagyok rajta mar reg.. :D |
|
Aktív
Bejegyzések: 329
|
nah ezis megvan:)
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1705
|
Én az összehasonlító verselemzést írtam, mert nálunk a tanár megmondta, hogy nem akar olyan érvelést látni, ami nincs tele irodalmi utalásokkal, idézetekkel…
|
|
Aktív
|
iden talan megtalaljak az aranykozeputat |
|
Aktív
Bejegyzések: 358
|
Mult évben is azt mondták hogy az érveléshez irodalmi idézetek kellenek, erre beraktak egy hasonlo témát mint a mostani, és egyik tanár se tudott volna hozzá irodlami idézetet, plusz a megoldo kulcsban szo nem volt irodalmi utalásrol és idézetről, ugyhogy mindnekinek helyes volt a dolog idézetek nélkül is :D Ez az idéezetes cucc a tanárok fejében régebbről maradt szarság, már kurvára nem elvárás. |
|
Aktív
|
hat igen tavaly a E-Book vs. Book volt az osszehasonlitas, ott irodalmi vonatkozast nem igen lehet talalni.. |
|
Aktív
|
Igen, és ezért nem is volt követelmény. A mostaninak még nem láttam a kulcsát, de majdnem tuti szertinem, hogy most sem kellett.. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1705
|
Azért most ott volt h irodalmi példákat tessék írni… A tavalyi az tényleg jó volt, elismerem.
|
|
Aktív
|
L Balint - 2008. május 05. @ 14:52
:D Ha a feladat leirásában szerepelt, az más. Azt nem tudtam.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 429
|
hát sajnos a mostaniról lehetett volna egy valagnyi irodalmi vonatkozást írni.
Az utolsó kettőt olvastam is és tökre örült volna a tanítónéni ha beleírom de csak akkor jutott eszembe mikor kijöttem…
Amúgy nem volt vészes.
A mai napban talán a koránkelés volt a legszarabb.
|
|
Aktív
|
“A szövegértés hajszálnyival nehezebb volt mint tavaly “ :D akkor nem volt tul nehéz, mult évben nem akartam elhinni hogy annyira könnyű a szövegértés, totális parában voltam hogy én itt félreértek vmit mert kizárt hogy ez a feladat....
Matek már bajosabb volt :D :D |
|
Aktív
Bejegyzések: 17
|
Helloo mindenkinek!
|
|
Veterán
|
Kalmár Tamás - 2008. május 05. @ 13:33 Nos függvénytáblát nálunk átnézik. Én személy szerint az új fehéret, a sárgát viszem be, illetve a régit meg ott adják:D |
|
Aktív
Bejegyzések: 298
|
Azért irodalomtanárként vicces olvasni ezt a topikot… |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 805
|
Peterkovács, miért is? Amúgy az érvelésbe kellett irodalmi példákat írni? Csak mert volt olyan aki azt mondta hogy nem.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 164
|
nem kellet idén, legalább is a feladatban nem írták, hogy kéne. egyetlen kikötés volt, hogy megvolt adva egy néhány soros idézet egy műből, és arra utalni kell a fogalmazásban. |
|
Aktív
Bejegyzések: 298
|
Vili: ha egy érvelésnél azt írják az emberek, hogy csak úgy össze kell írogatni sok marhaságot, akkor picsit elszomorodom. Nem a diákok miatt, hanem hogy milyen tanár az, aki ennyire tudja a diákokkal az irodalmat megkedveltetni. A kétszintű érettségi egyik butasága, hogy az érvelő rész úgy ven megcsinálva, hogy nulla irodalmi ismerettel is meg lehessen írni. |
|
Aktív
Bejegyzések: 76
|
peterkovacs - 2008. május 05. @ 17:52 Szerintem nem mindenkinek kötelező kedvelnie a magyart, én kimondottan útálom a verselemzést. Mindenkinek más jelent élvezetet. Gondolom tanárúr Ön sem véletlenül lett tanár. |
|
Veterán
|
a feladat csak simán azt írta, ha jól emlékszem, h írjon példákat, de azt nem, h irodalmit. Én tettem irodalmi és filmbelit:D |
|
Aktív
Bejegyzések: 345
|
Nekem pl. annyira természetesnek tűnt, hogy kell irodalmi példát írni, hogy én a tartalom 1/3-át arra építettem. Amikor kijöttem akkor mondták, hogy nem kellet. Nem voltam soha egy jó fogalmazó, vagy nyelvész, a líra teljesen hidegen hagy, de azért ne egy írás/olvasás feladatsor legyen már a magyar irodalom :S ... |
|
Aktív
Bejegyzések: 345
|
Neo19 - 2008. május 05. @ 18:03 Neo, a Mátrix-ra gondoltam én is, de nem raktam bele - tudom, hogy a tanárunk nem díjazná. Ötletből meg volt elég… |
Összes oldal: 6
|
||||||||
| « Safari Windows-on: 3x-os novekedes | 1200FPS: Diet Coke + Mentos » |
Vili1986 :D LOL