|
Veterán
Bejegyzések: 1464
|
Masiff - 2008. május 05. @ 18:08 Én a Mátrixot, a Terminátort, és a 12 majom c. filmet írtam megemlítés szerűen, de nem tértem, ki, h melyik miért. Nekünk semmi baja ezekkel a tanáromnak:D Sőt majdnem szóbeli tétel lett a Mátrix:D csak sajnos nem tudtuk annó megnézni:( |
|
Aktív
Bejegyzések: 54
|
peterkovacs - 2008. május 05. @ 17:52 igy legalabb nekem is van eselyem :D |
|
Aktív
Bejegyzések: 54
|
JumperOS - 2008. május 05. @ 17:56peterkovacs - 2008. május 05. @ 17:52Vili: ha egy érvelésnél azt írják az emberek, hogy csak úgy össze kell írogatni sok marhaságot, akkor picsit elszomorodom. Nem a diákok miatt, hanem hogy milyen tanár az, aki ennyire tudja a diákokkal az irodalmat megkedveltetni. A kétszintű érettségi egyik butasága, hogy az érvelő rész úgy ven megcsinálva, hogy nulla irodalmi ismerettel is meg lehessen írni. igy bizony :D |
|
Veterán
|
peterkovacs - 2008. május 05. @ 17:52 Na igen, azért nem mind1, h milyen a tanár. Velem pl ténylegesen sikerült megszerettetnie, attól függetlenül, h a verselemzés nem mindig megy.
más:
szerk: áll. az évfolyamból 3an választottak mást mint az érvelést:D |
|
Aktív
Bejegyzések: 249
|
én filmből Rómeó és Júlia, hogy a könyv meg a film és ezt a technika fejlődésével össze, na meg Én, a robot. szerintem az a legjobb. |
|
Veterán
|
hát Rómeó, hm… Cinkes, mivel az inkább szerelmi témába való, technik fejlődésbe nem igazán sztem, vagy asszem a 2 évvel ezelőttibe amikor a film és irodalmi mű volt téma. De majd a Tanár Úr megmondja, h mi a jó:D |
|
Veterán
Bejegyzések: 1705
|
Neo: Nálunk az osztályba az említett indok miatt _senki_ sem írta az érvelést! :P |
|
Veterán
|
Ja Ti pörfekt magyarosok vagytok:)? És kivárja a holnapi matekot? |
|
Aktív
Bejegyzések: 346
|
Neo19 - 2008. május 05. @ 18:46 Sztem nem a szerelmi téma miatt dobta fel, hanem a könyv-film téma kapcsán, az meg nem olyan rossz ötlet a technika-témához. |
|
Aktív
Bejegyzések: 356
|
Neo19 - 2008. május 05. @ 18:50 én. A matek tényleg vicc. Meg amúgy is. A matekból ha valamit nem tudsz akkor el lehet kezdeni próbálgatni dolgokat meg gondolkodni. Sokkal kellemesebb lesz mint a magyarszóbeli ahol minden bizonnyal eljutok addig a kérdésig hogy “na de mégis, mi az amit tudsz?” |
|
Veterán
|
Én matek emeltre megyek. A tavalyi könnyű volt, de az az előtti meg nehéz, úh reménykedek. :| |
|
Veterán
|
vidacsm - 2008. május 05. @ 18:56Neo19 - 2008. május 05. @ 18:50Ja Ti pörfekt magyarosok vagytok:)? És kivárja a holnapi matekot? Hát kérlek szépen, tessék elkezdeni tanulni:D Osztálytársaimmal azon versenyeztünk ki tudja az első 12 feladatot megoldani minnél gyorsabban. a rekord asszem 14 perc lett:D |
|
Veterán
|
L Balint - 2008. május 05. @ 18:58 Hát hajrá. Én jártam emelt matekra, de nem semmi feladatok vannak. De ezek szerint Neked nagyon megy. én integrálni szerettem:D Bonyolítsuk a dolgokat, integrálva számoljunk térfogatot:D |
|
Aktív
|
jó lenne érteni, hogy miről beszéltek. :D örülök ha az első rész cakkpakk lesz egy hármas. |
|
Veterán
|
Neo: az ilyen alapból nem nehéz, csak sok feladatban kell egy ötlet, mert van vmi csavar benne… :) |
|
Veterán
|
integrálszámítás: lényegében függvény alatti terület számítás. ha pedig x tengelyen körbeforgatod, akkor még a kapott test térfogatát is megkapod. |
|
Veterán
|
Jó persze, de én most a középszintre gondoltam, h ott számolni integrállal. :D
előző com. bővítése: kedvencem benne: végtelen sok téglalap területének összege alapján jön ki a végeredmény:D
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1903
|
hajj hajj gyerekek, remélem legalább ti nem pánikoltok!
már vagy egy órája próbálom egy másik fórumról való hölgyemény lelkét megnyugtathatni,
ne féljetek! az érettségi egy jó poén! és ha nem tudjátok mennyi az x, akkor mit írtok be? 42!!!! szerk.: mielőtt valaki komolyan venné: szintén galaxis utikalaúz… |
|
Aktív
|
az élet a világmindenség meg minden sajnos nem a megnembukás a cél hanem valami egyedembegyedemre bekerülés |
|
Veterán
|
hát, akinek a matek kell, annak nem véletlen…
de akinek meg a pont kell, annak meg hajrá hogy minél jobban sikerüljön! :) |
|
Veterán
|
Elemi iskola, 1915:
> A gazda elad egy zsák krumplit 6 koronáért.
Általános iskola, 1950:
> A gazda a TSZCS-nek beszolgáltat egy zsák burgonyát 10.- Ft-ért.
Általános iskola, 1980:
> Az ABC-ben kapható egy zsák burgonya 21.- Ft-ért.
Általános iskola, 2006:
> Egy agrárközgazdász elad egy adott halmaz subterrain solanum tuberosumot
Waldorf-iskola, 2006: > Rajzolj Le egy zsák krumplit, és énekelj hozzá egy dalt! Nemzetközi iskola, USA, 2006:
> Egy farmer elad egy zsák krumplit 50 dollárért, AZ előállítási költség 40 dollár,
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 573
|
:DD
|
|
Aktív
Bejegyzések: 423
|
hogy siekrült a matek nektek? :S
|
|
Aktív
|
jóó volt. A második fele is egyszerű volt. A 17 pontos (választhatók) közül mindegyik baromi egyszerű volt. Bár elkúrtam az alulkúp felül csonkakúpos feladatnál a felszínszámítást. Nem vontam ki a kúpok alapját. De az évfolyamból kb mindenki elkúrta itt. És hát az utolsó feladat.. :D |
|
Aktív
Bejegyzések: 155
|
A mai matek érettségi sztem nehéz volt. Mi spec. nem tanultunk a meredekségről meg az iránytangensről… Kicsit meglepődtem...Na mind1 annyira szar nem lesz :D |
|
Aktív
Bejegyzések: 336
|
Szerintem nem volt annyira nehéz - pedig az utóbbi két évben nem remekeltem matekból :) Az első rész nagyon könnyű volt, a 14-es b részét én sem tudtam megcsinálni. |
|
Aktív
|
én megláttam, hogy a 18as ilyen valószínűségszámítás és már lapoztam is. annyi a logikám mint egy pingvinnek. ezek nekem nem mennek. viszont szerintem egész jó lesz összesen az egész. |
|
Aktív
|
jah és átlapozták mindenki fvtáblazatát. két tanár is. nem vették észre. bár nem is volt mire használni, meg adtak volna úgyis másikat. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 787
|
Valaki nem tudná nekem ide gyorsan levésni, hogy mi az értekező fogalmazás sajátosságai?? PLZ! Tök para vagyok......:DD |
|
Veterán
|
láttam ma a matekot, miután vége lett a hepajnak…
|
|
Veterán
|
Hát értekezőt nem tom:( matek: első fele könnyű volt, habár ennek ellenére sikerült elba**nom 2-t, term. figyelmetlenség. a második rész. hm. log egyenletre nehezen de rájöttem:D a kordinátageometria természetesen felejtős, hogy a mocskok meg berakták. 5 éve nincs vagy csak választóban. grrrrrr a 18-as aranyos volt. Tamás: valószínűség: kedvező esetek száma/össz. esetek száma= kapsz 1 törtet és pont. vagy átváltod és %-ban adod meg:D |
|
Veterán
|
RasTasi - 2008. május 06. @ 14:21 még szép, h könnyebb volt. az idei érettségiben eléggé sok a szopatós feladat |
|
Veterán
|
Az emelt viszont sztem nehéz volt, a tavalyinál mindenképp… De azért nem sikerült olyan rosszul. Meglátjuk! :) |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 517
|
L Balint - 2008. május 06. @ 14:44 pontosan így érzek. azért kár, hogy egy hónap mire kiderül az eredmény. Arra meg képtelen vagyok rávenni magam hogy holnap délután a javítókulcs és emlékeim alapján ellenőrizzek… Van aki ezt teszi? Mármint letölti a megoldásokat az om honlapjáról? |
|
Veterán
|
igen, épp azt várom, h rakják már fel!!!! |
|
Aktív
Bejegyzések: 66
|
Szerintem hülyén vannak megfogalmazva a kérdések, nem is hülyén inkább bonyolultan. Ezekután jövőre szerintem már diploma fog kelleni az érettségi feladatok megértéséhez. |
|
Veterán
|
morph: te is emelt? :) Melyiket nem választottad? Én a 8-at. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 517
|
l bálint: emelt, jaja, én a wiweset hagytam ki, ránéztem és ú ez nem jut eszembe, úgyhogy hagytam a francba:)
holnapra még mindenkinek
sok sikert! |
|
Aktív
Bejegyzések: 144
|
mondjuk mar regebben erettsegiztem (annyira azert nem :D), es a bme elhagyasa ota nem is matekoztam. de pont ma du beszeltem egyik volt volt baratnommel es mutatta az erettsegi feladatoknak az elso felet kozepszinten… igazabol azt tartom durvanak hogy meg mindig joszinvonalunak mondhato a magyar oktatas, holott ezek a feladatok… inkabb nem minositenem (ismetlem ez csak az elso resze es a kozepszintunek volt)
a magyarnak viszont orulok hogy mar nem kell mennem, biztosan idegesitett volna az egesz..
hozza kell tennem, hogy az erettsegi mar, - najo, nem titkolozom tovabb- mar 2004ben is egy vicc volt. a matekos osztalyombol mindenkinek otos lett, mar aki elment, tobben az egyetemi felvetelit szamitattak be koztuk en is. a gond csak az hogy egy muszaki egyetemen tanitott matek fizika iszonyat durva egy ilyen erettsegihez kepest. igy valojaban nem is bejutni, hanem bent maradni a kihivas. legalabbis az 5 eves kepzesben meg igy volt :) sok sikert a tovabbjutashoz |
|
Veterán
|
na, kalappal mindenkinek a törihez is :)
|
|
Veterán
|
hát eléggé érdekes volt a töri, főleg, mert tárgyi tudást szinte nem is kérnek. sztem annyira nem lett rossz az enyém:D Nektek hogy sikerült? |
|
Aktív
|
Nekem is jól szerintem. Esszék tetszettek, kivéve a doni katasztrófás. Ahhoz csak forrásból tudtam írni, meg rizsázni, de jó lesz ide.:D Ezenkívűl reformációt és István királyt választottam. Nem volt nehéz. Majd kiderül. |
|
Aktív
Bejegyzések: 155
|
Sztem sem volt nehéz a töri. Sok jó téma volt ami feküdt :) Remélem jó lészen :P |
|
Veterán
|
Töri nem volt rossz, de én ma ránéztem a matek emelt javítókulcsára..... hát elborzadtam :S
|
|
Aktív
|
Nektek is szóltak törin, hogy egészítsétek ki a táblázatot az 1910-es nemzetiségesnél? |
|
Aktív
|
Kalmár Tamás - 2008. május 07. @ 19:53 A teszt részében? Nem is volt táblázat. Be kellett írni a számok mellé h ki hol lakott----›atlasz:D |
|
Veterán
|
Nekünk nem :O fura is volt h nem teljes. |
|
Aktív
|
holnap angol.. remélem nem fogok a fogalmazás résznél megint gonna meg wanna szavakat használni:D |
|
Aktív
|
Az egy táblázat volt. :D számok oszlop meg nemzetiségek oszlop. ergo táblázat… |
Összes oldal: 6
|
||||||||||
| « Safari Windows-on: 3x-os novekedes | 1200FPS: Diet Coke + Mentos » |
hát ez a része pedig tényleg csak ennyi volt. A szóbelin meg kijön a többi tudásod. Ja és a holnap matek sztem vicc lesz mint eddig. Kordinátageom. felejtsék el, és akkor nincs gond:D