Fórum kezdőlap  »  Hardver  »  iPod, iPhone  »  iPhone 2.0
Összes oldal: 4
2

Veterán
Bejegyzések: 1399
#51 - 2008. május 08. @ 21:11 | mellőzöm  

törölve

Aláírás 

Az igazság olyan, mint egy háromélű kard.

Macőrült
Bejegyzések: 2900
#52 - 2008. május 08. @ 21:56 | mellőzöm  
Ulkesh - 2008. május 08. @ 21:10

“dehát az ájfon sem smartphone, csak zenetelefon :))”

Jaja, zenetelefon, aminek saját operációs rendszere van, programokkal bővíthető a tudása stb. hoppá ez nem a smartphone definíciója?

Az ájpod táccs meg pda, ugye? :)

(minden mobiltelefonnak saját operációs rendszere van egyébként.)

Aktív
Bejegyzések: 33
#53 - 2008. május 08. @ 22:01 | mellőzöm  

Hmmm…

Jól látom, hogy ennek a kb két perces bemutatónak a végén akadozik, majd teljesen lefagy az agyondícsért HTC?
http://www.youtube.com/watch?v=VtqIosVze1k&NR=1
:)

Érdekes bezsélgetések. Abszolut iPhone rajongó vagyok (és pár napja, mióta egy barátomét tüzetesebben átvizsgálhattam mégjobban az lettem). De mégsem állnék neki számba venni az érveket. Szerintem egyszerűen fölösleges! Aki egyszer a kezébe veszi, rájön, hogy jónéhány évig, nem lesz konkurenciája a piacon ennek a terméknek. Egyszerűen ezt most még nem tudja egyik másik gyártó sem teljesíteni.
A feljebb említett HTC-be annyit tettek bele - az iPhone-ból :) - hogy szép, ötletes grafikákat találtak ki hozzá. De az iPhone-nak ez csak mellékes, kellemes velejárója.

Kezedbeveszed, és pillanatok alatt, egyszerűen!, biztonságosan!, logikusan! ott van MINDEN ami kell!
... Szerintem ;-)

Aláírás 

iPod shuffle - 1GB ezüst (3.gen.)

Macőrült
#54 - 2008. május 08. @ 22:12 | mellőzöm  

Hát ettől a nőtől az én gépem is akadozni kezdett :))

Macőrült
Bejegyzések: 3094
#55 - 2008. május 08. @ 22:14 | mellőzöm  

Aktív
#56 - 2008. május 08. @ 22:18 | mellőzöm  

Egy fokkal hihetőbb kép… :-)

Aláírás 

Veterán
#57 - 2008. május 08. @ 22:18 | mellőzöm  

“Az ájpod táccs meg pda, ugye? :)”

Mit jelent az, hogy PDA?
Mire használják a PDA-t elsősorban?
Megoldható mindez iPhone-al, vagy Touch-al?
Je, igen. Uppsz, akkor PDA..

“minden mobiltelefonnak saját operációs rendszere van egyébként.)”

No, akkor definiáld, hogy szerinted mitől smartphone egy mobil.

Aláírás 

Veterán
#58 - 2008. május 08. @ 22:19 | mellőzöm  
Initram5 - 2008. május 08. @ 22:14

Újabb kép. :)

Fake..

A fehér az ugyanaz a külső burkolat, mint a múltkori fekete.

Aláírás 

Aktív
#59 - 2008. május 08. @ 22:20 | mellőzöm  

Ha esetleg valakit érdekelne részletesen az iPhone - még az első szériás - működése, szerintem ez a legjobb blog amit olvastam róla:

http://forum.speedshop.hu/index.php?automodule=blog&blogid=3&showentry=7

Kellemes olvasgatást! Megéri! ;-)

Aláírás 

Veterán
Bejegyzések: 1915
#60 - 2008. május 08. @ 23:39 | mellőzöm  
t@m - 2008. május 08. @ 20:50

Ha teszem azt, 400k lenne az iPhone, akkor is megvennéd, mert te nem húzol vonalakat? :-D

Ha van annyi rávaló pénze miért ne?
Mindamellett érdekes ,hogy pont egy Apple fórumon olvassa az ember ,hogy túl van árazva vagy sem. Persze ,hogy túl de nem csak az Applenél fizeted meg a brandet hanem Nokia, SE és a többi.
Ez kb. olyan ,hogy én a nyáron szeretnék egy MacBook Pro-hoz hozzájutni ami nem kevés suska és lehet ,hogy jóval kevesebbért is hozzá juthatnék egy hasonló tudású PChez de azon akkor sem fog OSX futni. Akkor sem lesz ALu és a billentyűzete sem lesz háttérvilágítású. Nekem ez is szempont.
Az iPhone-tól van technikailag jobb PDA mobil de a GUI-t és a mögötte álló OSX-et képtelenek utánozni. Lásd. HTC Diamond ami már most olyan lassú ,hogy nekem az agyamra menne. Legalábbis amit a fenti videó mutatott.

Aláírás 

iBookG4(Mac OSX 10.5.2)
MacBook Pro (Nyáron ha minden igaz. Csakis iJoe-tól!)

Macőrült
#61 - 2008. május 09. @ 08:00 | mellőzöm  
Ulkesh - 2008. május 08. @ 22:18

No, akkor definiáld, hogy szerinted mitől smartphone egy mobil.

http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone

“There is no agreement in the industry about what a smartphone actually is and definitions have changed over time.”

“Most devices considered smartphones today use an identifiable operating system, often with the ability to add applications (e.g. for enhanced data processing, connectivity or entertainment) - in contrast to regular phones which only support sandboxed applications (like Java games)[citation needed]. These smartphone applications may be developed by the manufacturer of the device, by the network operator or by any other third-party software developer”
Itt vérzik el az ájfon, még akkor is, ha sokan megelőlegezik ezt a státuszt neki. Jelenleg semmivel nem szmartabb egy vókmenmobilnál.

Veterán
#62 - 2008. május 09. @ 08:03 | mellőzöm  
t@m - 2008. május 08. @ 20:50

Ha teszem azt, 400k lenne az iPhone, akkor is megvennéd, mert te nem húzol vonalakat? :-D

Nem, megvárnám, amíg emberi árra csökken az ára.

A Nokia E90-ét sem 290k-ért vettem meg, hanem pár hónap múlva 110k-ért.

--

Egyébként érdekes, hogy az iPhone túlárazott termék, amikor már 80k körül megvehető, de mondjuk egy HTC Touch 100k-ért nem az…

Aláírás 

Veterán
#63 - 2008. május 09. @ 08:05 | mellőzöm  

“Itt vérzik el az ájfon, még akkor is, ha sokan megelőlegezik ezt a státuszt neki. “

Miért is???
Ami definíciót írtál, az illik rá.

Aláírás 

Macőrült
Bejegyzések: 4512
#64 - 2008. május 09. @ 08:37 | mellőzöm  

Ebben az egészben az a legviccesebb, hogy amikor Steve Jobs bemutatta az iPhone-t, és itt testületileg hanyatt voltunk esve, akkor Ulkesh képviselte a racionális, költséghatékony stb. szempontokkal alátámasztott véleménytípust, és elég szkeptikus volt az iPhone-nal kapcsolatban. Nem lesz neki jó napja, csak azért, mert valamin ott virít az alma.

Szóval nekem elég érv, hogy ő szemlátomást elégedett vele. :)

Veterán
#65 - 2008. május 09. @ 08:48 | mellőzöm  
esőjáró - 2008. május 09. @ 08:37

Ulkesh képviselte a racionális, költséghatékony stb. szempontokkal alátámasztott véleménytípust, és elég szkeptikus volt az iPhone-nal kapcsolatban.

Azért azt szögezzük le, hogy a bemutatott és ma használt készülék nem azonos.

Azóta készültek rá minőségi és jól használható alkalmazások, fejlődött az alapszoftver is (bár néhány durva hiányosság még mindig van) és az ára is emberi mértékre csökkent.
Az a gond, hogy EDM és pár kritikus is még mindig a bemutatott készüléket és annak tudását veszi alapul és nem azt amit ma már használhatunk.

--

Ha Jobs egy éve egy nyitott rendszerű 3G-re képes készülékkel jön ki, adva hozzá egy fejlesztői kittet, és nem a mostani terjesztési stratégiát választja, akkor mostanra nem csak az USA-ban szorították volna ki a Nokiát.

Bár nem ismerik el, de Jobs óriásit tévedett az iPhonnal kapcsolatban, és ez a tévedés abból látszik legtisztábban, hogy az iPhone az Apple-től teljesen független életet kezdett élni, feltörték, megnyitották, alkalmazásokat kezdtek fejleszteni hozzá stb. eddig ilyen egyetlen más zárt rendszeren alapuló eszközzel sem történt meg.

Most ezt a tévedést próbálják korrigálni. Kíváncsian várom milyen eredménnyel :)

Aláírás 

Törzsvendég
Bejegyzések: 572
#66 - 2008. május 09. @ 08:56 | mellőzöm  

sokat nem hasznaltam iPhone-t, talan egy hetig, mig hazament az egyik rentmate, s mivel otthon nem tudja hasznalni az O2 fuggo telefont, addig csereltunk - bevallom beleszerettem, de tegnap kiprobalhattam a HTC Diamond-ot…

na, az iPhone iranti szerelem ugy foszlott semmive, mint mikor az ember Renault-bol Lexus-ba ul at...:)))

a Diamond elmondhatatlanul szep, kezbe illik, lenyegesen jobb a kameraja, a menu pedig igazi somloi galuska:)

inkabb illene az Apple-hoz, mint az iPhone GUI…

egyszeruen nem tudom leirni, hogy mekkora a kulonbseg - mintha Doom 1 utan azonnal Doom 3-azna valaki…

sajnalom, ugy nez ki a kulsosegek jobban szamitanak nekem, de ez a menu nekem kb. olyan sokk volt, mint mikor 1 honapja XP-rol OSX-re valtottam...:)))

nem akarok hosszan belemenni, de ha oszinten magunka szallunk, akkor az iPhone “logikus” menujebol az ember par nap utan mar csak 3-4 funkciot hasznal mindennap, raadasul a legalapvetobb elvarasoknak, amihez egy atlag europai hozzaszokott egy N-series Nokiaban, nem felel meg.

Igen, az iPhone szep, az iPhone-t lehet touch-olni, csakhat szetkell barmolni (amit egy szolgaltatofuggo keszulekkel nem lehet megtenni), hogy alapveto funkciokat is elerjen az ember…

szoval vagy nagyott villant a 2.0 vagy Diamond HTC, megha 460 GBP is…

Aláírás 

“If your pictures aren’t good enough, you’re not close enough.” - Robert Capa

Veterán
#67 - 2008. május 09. @ 09:10 | mellőzöm  

Erről írhatnál bővebben is.
Élőben még nem láttam, de a videók nem győztek meg.

Ami érdekelne az az, hogy élőben is olyan érzéketlen mint a videókon? Van, hogy 3-4-szer megnyomja a kijelzőt, mire az észleli és szemmel láthatóan nyomni kell és nem csak megérinteni.

A 3D-s Home Screen mennyire gyors? A videókon néha rendesen megakad, pedig láthatóan nem fut mögötte alkalmazás.

WM6.1 szintén küzd még a Memory Leak-el? (Pár nap alatt szépen elfogy a használható memória és belassul a rendszer, majd egy nagyobb alkalmazás indítását (pl. IGO) vagy megtagadja, vagy belefagy)

---

Egyébként azt ne felejtsük el, hogy a látványos Home Screen mögött egy sima Windows Mobile fut, amit szintén szénné kell konfigurálni, ha stabil és kezes rendszert szeretnénk :)

A WinMo mögött is ugyanúgy ott egy közösség ami használható eszközt farag a gyári alapból (XDA-Developers) :)

Aláírás 

Törzsvendég
#68 - 2008. május 09. @ 09:22 | mellőzöm  

Ma is megyunk Oxford Street-re (anyosjelolt itt van latogatoban, Ot kell kisergetnem), ha egy masik uzletben is talalok, akkor bemegyek, mert a tegnapibol nagyon kineztek:)))

Nem ereztem egyaltalan lassunak, es a kijelzo is szepen reagalt - a bajom az, hogy nekem egyik sem volt igazan kenyelmes: iPhone tul erzekeny volt, neha tullendult (az uj MBP touchpadba pl pillanatok alatt beletanultam), a HTC-t sem tudtam hibatlanul toucholni (lehet mert az iPhone-fele erzessel nyultam hozza).

A menuben talan annyi lassulast lattam, hogy kepnezegetesnel egy pillanatra lelassult, utana mar folyamatos volt, akarmikor visszaleptem. A 3D animaciok elott lehet egy kis lag, de ennyi kiprobalas utan nem mernek semmit irni, mert a GUI annyira elfogulta tett, hogy nem tudnek objektiven nyilatkozni:)

(a telefonokat meghajto szoftverhez nem ertek, hasznalom oket, nem buzeralom - feluletes vegfelhasznalo vagyok, sorry:D)

Aláírás 

Macőrült
#69 - 2008. május 09. @ 10:03 | mellőzöm  
Ulkesh - 2008. május 09. @ 08:05

“Itt vérzik el az ájfon, még akkor is, ha sokan megelőlegezik ezt a státuszt neki. “

Miért is???
Ami definíciót írtál, az illik rá.

Hát, ha a 3G-t és a GPS-t nem számítjuk, ami elvárás manapság egy smart eszköznél, sőt, már egy éve is az volt, a különböző programokkal még mindig adós. És a gyári állapotra célzok, nem a szétbarkácsoltakra.

De mivel nincs betonba ágyazva, hogy mi is az a smartphone, így amíg neked az ájfon egy smartphone gps-el, addig másnak egy multimédiás mobiltelefon google maps-el. Ennyi.

Macőrült
#70 - 2008. május 09. @ 10:06 | mellőzöm  
Ulkesh - 2008. május 09. @ 08:48

Ha Jobs egy éve egy nyitott rendszerű 3G-re képes készülékkel jön ki, adva hozzá egy fejlesztői kittet, és nem a mostani terjesztési stratégiát választja, akkor mostanra nem csak az USA-ban szorították volna ki a Nokiát.

Bár nem ismerik el, de Jobs óriásit tévedett az iPhonnal kapcsolatban, és ez a tévedés abból látszik legtisztábban, hogy az iPhone az Apple-től teljesen független életet kezdett élni, feltörték, megnyitották, alkalmazásokat kezdtek fejleszteni hozzá stb. eddig ilyen egyetlen más zárt rendszeren alapuló eszközzel sem történt meg.

Most ezt a tévedést próbálják korrigálni. Kíváncsian várom milyen eredménnyel :)

Bazzeg, nem ezt magyarázom már hónapok óta?! (O.o)

Macőrült
#71 - 2008. május 09. @ 10:12 | mellőzöm  
gabor.szantai - 2008. május 09. @ 08:56

nem akarok hosszan belemenni, de ha oszinten magunka szallunk, akkor az iPhone “logikus” menujebol az ember par nap utan mar csak 3-4 funkciot hasznal mindennap, raadasul a legalapvetobb elvarasoknak, amihez egy atlag europai hozzaszokott egy N-series Nokiaban, nem felel meg.

Igen, az iPhone szep, az iPhone-t lehet touch-olni, csakhat szetkell barmolni (amit egy szolgaltatofuggo keszulekkel nem lehet megtenni), hogy alapveto funkciokat is elerjen az ember…

Hát ezaz. Ne én idomuljak már egy eszközhöz, hanem az szolgálja ki az igényeimet.

Ez előfizetéses ár?

Veterán
#72 - 2008. május 09. @ 10:55 | mellőzöm  

sokat nem hasznaltam iPhone-t, talan egy hetig, mig hazament az egyik rentmate, s mivel otthon nem tudja hasznalni az O2 fuggo telefont, addig csereltunk - bevallom beleszerettem, de tegnap kiprobalhattam a HTC Diamond-ot…

na, az iPhone iranti szerelem ugy foszlott semmive, mint mikor az ember Renault-bol Lexus-ba ul at...:)))

a Diamond elmondhatatlanul szep, kezbe illik, lenyegesen jobb a kameraja, a menu pedig igazi somloi galuska:)

inkabb illene az Apple-hoz, mint az iPhone GUI…

egyszeruen nem tudom leirni, hogy mekkora a kulonbseg - mintha Doom 1 utan azonnal Doom 3-azna valaki…

sajnalom, ugy nez ki a kulsosegek jobban szamitanak nekem, de ez a menu nekem kb. olyan sokk volt, mint mikor 1 honapja XP-rol OSX-re valtottam...:)))

Hát igen a videón valóban látványosnak tűnik és nyílván élőben is az. De azért ne feledjük ,hogy néha a látvány képes a használhatóság rovására menni. És bezony előbb utóbb úgyis megunjuk a látványos felületet és csak az idegeinkre fog menni ha laggol. Nem is beszélve a WM 6.1-ről ami jobb mint az előzőek de azért nem mentes a hibáktól.
Meg hát ugye az iPhone GUI nem lehet túl csilivili hiszen az OSX lényege pont a letisztultság lenne.
És akkor még nem is kérdezem ,hogy akkor ez a Diamond vajon nem túlárazott?
Nekem ez akkor is csak egy WM alapú smart mobil csili-vili skinnel.

Aláírás 

iBookG4(Mac OSX 10.5.2)

Veterán
#73 - 2008. május 09. @ 12:43 | mellőzöm  

“Hát, ha a 3G-t és a GPS-t nem számítjuk, ami elvárás manapság egy smart eszköznél, sőt, már egy éve is az volt, a különböző programokkal még mindig adós. És a gyári állapotra célzok, nem a szétbarkácsoltakra.”

Hát ha szerinted attól okos egy mobil, hogy van benne 3G, meg GPS, akkor erről nem kell tovább beszélnünk, mert ezek szerint nem nagyon értesz a dologhoz.

“De mivel nincs betonba ágyazva, hogy mi is az a smartphone, így amíg neked az ájfon egy smartphone gps-el, addig másnak egy multimédiás mobiltelefon google maps-el. Ennyi.”

A smartphone attól smartphone, hogy a tudása fejleszthető külső alkalmazásokkal és itt nem a java alapú játékokra gondolok.

Aláírás 

Veterán
#74 - 2008. május 09. @ 12:47 | mellőzöm  

“Hát ezaz. Ne én idomuljak már egy eszközhöz, hanem az szolgálja ki az igényeimet.”

Hehe, mondod te egy Alca c701 árnyékából :)
vagy nagyon kis igényű vagy, vagy nem igazán tudod, hogy mit akarsz :)

Aláírás 

Veterán
#75 - 2008. május 09. @ 12:51 | mellőzöm  

“Bazzeg, nem ezt magyarázom már hónapok óta?! (O.o)”

Nem..

A végeredmény szempontjából teljesen mindegy, hogy a gyártó, vagy lelkes felhasználók oldják meg a programfejlesztés lehetőségét. Az számít csak amit kézbe vehetek és használhatok.

Az meg, hogy utólag az Apple belátja, hogy erre igény van, mi több jókora hasznot hoz, már csak hab a tortán.

Aláírás 

Macőrült
#76 - 2008. május 09. @ 13:24 | mellőzöm  
Ulkesh - 2008. május 09. @ 12:43

“Hát, ha a 3G-t és a GPS-t nem számítjuk, ami elvárás manapság egy smart eszköznél, sőt, már egy éve is az volt, a különböző programokkal még mindig adós. És a gyári állapotra célzok, nem a szétbarkácsoltakra.”

Hát ha szerinted attól okos egy mobil, hogy van benne 3G, meg GPS, akkor erről nem kell tovább beszélnünk, mert ezek szerint nem nagyon értesz a dologhoz.

Ne legyél már nevetséges, érthetően leírtam, hogy NE számítsuk a 3G-t és a GPS-t, még ha a konkurenciánál ez már alap.

Ulkesh - 2008. május 09. @ 12:43

A smartphone attól smartphone, hogy a tudása fejleszthető külső alkalmazásokkal és itt nem a java alapú játékokra gondolok.

Ezt írtam fentebb. Hol volt/van ez meg az ájfonnál?

Ulkesh - 2008. május 09. @ 12:47

“Hát ezaz. Ne én idomuljak már egy eszközhöz, hanem az szolgálja ki az igényeimet.”

Hehe, mondod te egy Alca c701 árnyékából :)
vagy nagyon kis igényű vagy, vagy nem igazán tudod, hogy mit akarsz :)

A(z épp aktuális és jövőbeli) telefonommal szembeni, valóságtól elrugaszkodott, túlzó igényeimet fentebb már leírtam. Az alca megfelelt neki, az ájfon nem, a köztük levő 10x-es árkülönbség ellenére sem. Pedig tényleg nincsenek nagy igényeim egy telefonnal szemben.

Veterán
#77 - 2008. május 09. @ 13:42 | mellőzöm  

“Ezt írtam fentebb. Hol volt/van ez meg az ájfonnál?”

Gondolom az a közel 300 alkalmazás ami eddig elkészült és használható eléggé alátámasztja a véleményemet :)

“Az alca megfelelt neki, az ájfon nem, a köztük levő 10x-es árkülönbség ellenére sem. Pedig tényleg nincsenek nagy igényeim egy telefonnal szemben.”

A c701-es független ára 25.000 Ft, a 8 GB-os iPhone itthoni ára 85.000 Ft (külföldi ára 50-55.000 Ft), ha a két készülék tudását vesszük alapul, akkor nem az iPhone van túlárazva :)

Aláírás 

bM Függő
Bejegyzések: 5527
#78 - 2008. május 09. @ 14:05 | mellőzöm  

EDM: csak egy kérdés, te használtál már iPhone-t?

Aláírás 

Minden amit tudni akarsz az iPhone-ról -> http://www.applephone.hu/ http://iphone.info.hu

Macőrült
#79 - 2008. május 09. @ 14:06 | mellőzöm  
Ulkesh - 2008. május 09. @ 13:42

“Ezt írtam fentebb. Hol volt/van ez meg az ájfonnál?”

Gondolom az a közel 300 alkalmazás ami eddig elkészült és használható eléggé alátámasztja a véleményemet :)

“Az alca megfelelt neki, az ájfon nem, a köztük levő 10x-es árkülönbség ellenére sem. Pedig tényleg nincsenek nagy igényeim egy telefonnal szemben.”

A c701-es független ára 25.000 Ft, a 8 GB-os iPhone itthoni ára 85.000 Ft (külföldi ára 50-55.000 Ft), ha a két készülék tudását vesszük alapul, akkor nem az iPhone van túlárazva :)

És hogy teszed fel rá azt a 300 alkalmazást?

Mikor én vettem, lassan egy éve, 16k-volt (most 19k ugyanott, érdekes, ennyit romlott a forint? gyurcsánytakaroggy satöbbi...), az ájfon meg 160k. Most már csak 4-5x-ös a különbözet, de a paraméterek nem változtak semmit. 50k alatt majd elgondolkodom egy esetleges cserén. (na jó, nem)

Macőrült
#80 - 2008. május 09. @ 14:16 | mellőzöm  
Bubu007 - 2008. május 09. @ 14:05

EDM: csak egy kérdés, te használtál már iPhone-t?

Érzem, hogy most valami nagyot akarsz tromfolni, de előtte én is kérdeznék (személyeskedés nélkül, csak tárgyszerűen): te ettél már szart? :) Ugyehogyugye :)

A válaszom mennyiben fogja befolyásolni a termék tulajdonságait és hiányosságait?

Veterán
#81 - 2008. május 09. @ 14:17 | mellőzöm  

“És hogy teszed fel rá azt a 300 alkalmazást?”

Szerintem kezdjél el kicsit olvasgatni, mielőtt véleményt nyilvánítasz, ha ennyire nem vagy képben.

“az ájfon meg 160k.”

Hol? Mondom, hogy piszokul nem vagy képben a témát illetően :)
A 16 GB-os is már 115 körül van, a 8 GB-os meg 80-85 körül már GSM boltból is megvan.

Aláírás 

bM Függő
#82 - 2008. május 09. @ 14:19 | mellőzöm  
EDM - 2008. május 09. @ 14:16

Bubu007 - 2008. május 09. @ 14:05EDM: csak egy kérdés, te használtál már iPhone-t?

Érzem, hogy most valami nagyot akarsz tromfolni, de előtte én is kérdeznék (személyeskedés nélkül, csak tárgyszerűen): te ettél már szart? :) Ugyehogyugye :)

A válaszom mennyiben fogja befolyásolni a termék tulajdonságait és hiányosságait?

csak egy szimpla kérdés volt, köszönöm a választ.

Aláírás 

Minden amit tudni akarsz az iPhone-ról -> http://www.applephone.hu/ http://iphone.info.hu

Veterán
#83 - 2008. május 09. @ 14:32 | mellőzöm  

Link1

Link2

Most hány példát akarsz még. Hol van ez a 160k-tól?
Vicces fiú vagy te. Bubu feltett neked egy tök normális kérdést te meg válaszoltál egy minősíthetetlen hangnemben. Gratulálok, a normális vitának véget vetettél.

Aláírás 

iBookG4(Mac OSX 10.5.2)

Törzsvendég
Bejegyzések: 781
#84 - 2008. május 09. @ 15:33 | mellőzöm  

ne basztassátok már… istent sem láttátok, mégis hisztek benne. nnna. ezt akarta mondani, kicsit puritánabbul :)

nem szállnék be a flémbe, de EDM véleménye felé hajlok inkább.

Aláírás 

Charlie
http://tarhelyhosting.com ::

Veterán
#85 - 2008. május 09. @ 15:40 | mellőzöm  

Azért egy szakmai fórumon úgy véleményt alkotni, hogy az adott eszközt nem látta, nem próbálta sőt még csak nem is olvasott utána enyhén szólva is nevetséges és komolytalan.

Persze mindenkinek lehet és van is véleménye, de azt illik valamivel alátámasztani.

Aláírás 

Macőrült
#86 - 2008. május 09. @ 15:47 | mellőzöm  
uTomi - 2008. május 09. @ 14:32

Link1

Link2

Most hány példát akarsz még. Hol van ez a 160k-tól?
Vicces fiú vagy te. Bubu feltett neked egy tök normális kérdést te meg válaszoltál egy minősíthetetlen hangnemben. Gratulálok, a normális vitának véget vetettél.

Ez egy 2008. május 09. @ 10:12 feladott hirdetés. Mit akarsz vele?
Egyébként lehet igazad van, a finomkodók kedvéért írhattam volna ürüléket is, de most már mindegy.

Törzsvendég
#87 - 2008. május 09. @ 15:59 | mellőzöm  
Ulkesh - 2008. május 09. @ 15:40

Azért egy szakmai fórumon úgy véleményt alkotni, hogy az adott eszközt nem látta, nem próbálta sőt még csak nem is olvasott utána enyhén szólva is nevetséges és komolytalan.

Persze mindenkinek lehet és van is véleménye, de azt illik valamivel alátámasztani.

iPhone 2.0-t senki nem próbálta, csak az ötletelés megy itt, szal’ez így ebben a formában bukó, ugye te is érzed? :D

én anno sokszor, sok topikban leírtam a véleményem, le is lettem oltva, mert hiányoltam ezt-azt. azóta nem teszem. a fanok hajtják a saját igazukat, akinek meg nincs, hajtja a saját igazát. mindkét tábor a saját véleményét tartja ultimate-nek.

valaki megpróbálhatna úgy meggyőzni, hogy hozzámvág egy ájfónt 1 hétre tartós tesztre. aki nálam többet használja a telefonok adta lehetőségeket, az hazudik, vagy festi magát :)
ide nekem teszttelefon!
szakadjak meg olyan független tesztet rittyentenék, hogy csak na!

Aláírás 

Charlie

Macőrült
#88 - 2008. május 09. @ 16:08 | mellőzöm  
Ulkesh - 2008. május 09. @ 15:40

OpenMac. Mond ez neked valamit? :)))
A fenti (botrányos :P) példa neked is szól, nem kell feltétlenül első kézből származó tapasztalatokat szereznem ahhoz, hogy el tudjam dönteni, akarom e. Ha leírják előttem páran, hogy nincs benne teljes értékű bluetooth, trükkös az sms, nincs hivatalos támogatás, garancia, szerviz háttér, már ahhoz is barkácsolni kell, hogy használhassam, két 50 oldalas topik lett televinnyogva a hibáival, ráadásul még drága is, akkor nem érzem, hogyy vennem kéne egyet, hogy én is megállapíthassam, bazmeg, tényleg nem hazudtak. Így vagyok a kakival is, én elhiszem másoknak, hogy nem finom. (a homoszexualitást is hozhattam volna példának, de nyilván az még jobban szúrta volna a szemet)

Egyébként olvasott vagyok a témában (elég csak ezt a fórumot említeni pl.), onnan tudom, hogy nem úgy működik a dolog, hogy kiveszem a dobozból, televágom progikkal és endzsoj :P

Törzsvendég
#89 - 2008. május 09. @ 16:32 | mellőzöm  
uTomi - 2008. május 09. @ 10:55

Meg hát ugye az iPhone GUI nem lehet túl csilivili hiszen az OSX lényege pont a letisztultság lenne.

Azert ezen kicsit mosolyogtam (10 percig), az OSX minden, de nem letisztult - kb. Vista szintu bling-bling feeling…
Az XP letisztult, a tobbi mar (sajnos a pingvin is lassan) etesett a “Pimp my OS” forgatasan:)

A tobbiben lehet igazad van, foleg a tularazasban, de ez szolgaltato fuggetlen ar.
Hasznalni kellene, akkor mernek melyebb velemenyt nyilvanitani, de egy 30 perces nyomkodas utan inkabb Diamond, mint iPhone…
Persze ez egy feluletes velemeny…

Aláírás 

Veterán
#90 - 2008. május 09. @ 16:36 | mellőzöm  

“iPhone 2.0-t senki nem próbálta, csak az ötletelés megy itt, szal’ez így ebben a formában bukó, ugye te is érzed? :D”

Nem tudom mit értelmezhettél félre, de én nem beszéltem az iPhone 2.0-ról..

Aláírás 

Veterán
#91 - 2008. május 09. @ 16:52 | mellőzöm  

“OpenMac. Mond ez neked valamit? :)))
A fenti (botrányos :P) példa neked is szól, nem kell feltétlenül első kézből származó tapasztalatokat szereznem ahhoz, hogy el tudjam dönteni, akarom e.”

Rossz a példa, már ha nekem céloztad :)
Tudod én úgy szóltam hozzá az OpenMac-es témához, hogy előtte teszteltem több különböző hardveren is a Hackintosh-t.

“Ha leírják előttem páran, hogy nincs benne teljes értékű bluetooth”

A2DP a legtöbb mobilból hiányzik, a küldés fogadás meg egyéni döntés, hogy kinek kell, nekem pl. egyáltalán nem.

“trükkös az sms”

Én nem szoktam trükközni különösebben SMS küldésnél (igaz SMS-t is kb. 10-et küldök évente), egyszerűbb és sokkal informatívabb egy e-mailt elküldenem. (Bocsi, ez az alca estében nem megy nálad)

“nincs hivatalos támogatás, garancia, szerviz háttér”

Vegyél akármilyen mobilt GSM boltból, ugyanez lesz az eredmény.
(A ma forgalomban lévő független készülékek kb. 80%-a GSM boltokból kerül ki, bolti garanciával, helyi szervizeléssel)

A támogatás meg ugyanúgy megvan, mint bármely másik mobilnál, nem tudom ki hogy van vele, de az 1.1.4-es rendszert én az Apple-től töltöttem le.

“már ahhoz is barkácsolni kell, hogy használhassam”

Mint bármelyik másik mobilnál, ha függetlenül akarod használni, a gyárilag függő készüléket. Csak az a különbség, hogy mindenféle milliós box nélkül ez te magad is meg tudod otthon csinálni.

“két 50 oldalas topik lett televinnyogva a hibáival”

http://www.nokiaprogramok.hu

Van olyan topic, amihez már 10000 feletti hozzászólás van, akkor a Nokia még sz@rabb?
De kereshetek neked Alcateles fórumot is..

“ráadásul még drága is”

Már leírtuk párszor, hogy a tudásához képest nem drága.
De mutathatsz más gyártótól mobilt, ami hasonló paraméterekkel rendelkezik és olcsóbb, várom a listádat.

“Egyébként olvasott vagyok a témában (elég csak ezt a fórumot említeni pl.), onnan tudom, hogy nem úgy működik a dolog, hogy kiveszem a dobozból, televágom progikkal és endzsoj :P”

Én Bubu-tól vásároltam, kivettem a dobozból, televágtam progikkal és “endzsoj”.

--

Te is abba az ostoba hibába esel bele, hogy az alapján próbálsz véleményt alkotni, hogy egy szakmai fórumon milyen hibákról írnak. Tudod ezeken a helyeken nem írnak arról, hogy 4 hónapja minden probléma nélkül használom a készüléket, hanem a felmerülő problémákat beszélik meg.
Ennyi erővel megkérdezhetném, hogy miért használsz Mac-et, hiszen ezen a fórumon több 10 ezer hozzászólás foglalkozik a hibáival…

Aláírás 

Törzsvendég
#92 - 2008. május 09. @ 16:54 | mellőzöm  
Ulkesh - 2008. május 09. @ 16:36

“iPhone 2.0-t senki nem próbálta, csak az ötletelés megy itt, szal’ez így ebben a formában bukó, ugye te is érzed? :D”

Nem tudom mit értelmezhettél félre, de én nem beszéltem az iPhone 2.0-ról..

én nem értelmeztem ugyan félre semmit.
topikcímet sasold már meg pls ;)

Aláírás 

Charlie

bM Függő
#93 - 2008. május 09. @ 16:56 | mellőzöm  
EDM - 2008. május 09. @ 16:08

Ulkesh - 2008. május 09. @ 15:40Azért egy szakmai fórumon úgy véleményt alkotni, hogy az adott eszközt nem látta, nem próbálta sőt még csak nem is olvasott utána enyhén szólva is nevetséges és komolytalan.

már ahhoz is barkácsolni kell, hogy használhassam, két 50 oldalas topik lett televinnyogva a hibáival

Egyébként olvasott vagyok a témában (elég csak ezt a fórumot említeni pl.), onnan tudom, hogy nem úgy működik a dolog, hogy kiveszem a dobozból, televágom progikkal és endzsoj :P

az a baj hogy a fórumokból indulsz ki.
pont ezért kérdeztem hogy használtad-e a telefont.
én kb 8 hónapja használom a telefont, de az ott (idézlek) “vinnyogot” problémák 5-10%-val ha találkoztam.
lehet hogy kicsit sántít a hasonlat, de attól hogy olvasgatok egy mosógéppel kapcsolatos fórumot még nem leszek mosógép szerelő.

Aláírás 

Veterán
#94 - 2008. május 09. @ 17:02 | mellőzöm  
CharlieBrown - 2008. május 09. @ 16:54

Ulkesh - 2008. május 09. @ 16:36“én nem értelmeztem ugyan félre semmit.

Ja, hogy te csak a topic címéig jutottál el? :)

Aláírás 

Veterán
#95 - 2008. május 09. @ 17:10 | mellőzöm  
Ulkesh - 2008. május 09. @ 17:02

CharlieBrown - 2008. május 09. @ 16:54
Ulkesh - 2008. május 09. @ 16:36“én nem értelmeztem ugyan félre semmit.

Ja, hogy te csak a topic címéig jutottál el? :)

:D

Aláírás 

iBookG4(Mac OSX 10.5.2)

Veterán
#96 - 2008. május 09. @ 17:14 | mellőzöm  
gabor.szantai - 2008. május 09. @ 16:32

uTomi - 2008. május 09. @ 10:55Meg hát ugye az iPhone GUI nem lehet túl csilivili hiszen az OSX lényege pont a letisztultság lenne.

Azert ezen kicsit mosolyogtam (10 percig), az OSX minden, de nem letisztult - kb. Vista szintu bling-bling feeling…
Az XP letisztult, a tobbi mar (sajnos a pingvin is lassan) etesett a “Pimp my OS” forgatasan:)

A tobbiben lehet igazad van, foleg a tularazasban, de ez szolgaltato fuggetlen ar.
Hasznalni kellene, akkor mernek melyebb velemenyt nyilvanitani, de egy 30 perces nyomkodas utan inkabb Diamond, mint iPhone…
Persze ez egy feluletes velemeny...

Az XP csak azért letisztult egyesek szerint ,mert fapados. Amúgy meg van aki hányingert kap a Luna-tól.
Mindamellett én azért nem hasonlítanám össze a Aqua-t az Aero-val