Fórum kezdőlap  »  Hardver  »  MacBook Pro/Air, MacBook, PowerBook, iBook  »  MacBook vásárlás amcsiból!
Összes oldal: 2
2

Aktív
Bejegyzések: 12
#51 - 2008. május 03. @ 22:11 | mellőzöm  

Udvozletem Mindenkinek!

En kinnt elek, de ebben az evben megyek haza. Szeretnek is vinni, mind magamnak, mind eladasra gepet,de csak “laptopot”, a 12 kg-s iMac-eket kihagynam:-)

Szoktam is kuldeni haza csomagot, ugyhogy ha gondoljatok irjatok, hatha tudok segiteni ebben-abban:-)

Udv!

Spartanburg

Aktív
Bejegyzések: 4
#52 - 2008. május 05. @ 02:43 | mellőzöm  

hello.

nem tudja valaki, hogy a számla az ami a garanciát is biztosítja, illetve igazolja? az usaban olyan szamlat adtak ami olyan mint a sarki kozertben. minden rajta ami csak van, regszam, licece, tipus, meg hogy hol mikor ki, miert szemeszine, hatan a cba-s logo helyett az apple store logoval.
viszont azt nem tudom, hogy azt a cefetet itt elfogadjak e?
a vilaggaranciat, ezzel a kis cefettel lehet igazolni az itteni store ban?
nem tudom mi a helyzet itthon, mert itt még nem vettem gépet, mert altalaban, majdnem 150ruppo az arkulonbség ami ugye egy cinema display ara.

Moderátor
Bejegyzések: 4667
#53 - 2008. május 05. @ 05:08 | mellőzöm  
admonkey - 2008. május 05. @ 02:43

hello.

nem tudja valaki, hogy a számla az ami a garanciát is biztosítja, illetve igazolja? az usaban olyan szamlat adtak ami olyan mint a sarki kozertben. minden rajta ami csak van, regszam, licece, tipus, meg hogy hol mikor ki, miert szemeszine, hatan a cba-s logo helyett az apple store logoval.
viszont azt nem tudom, hogy azt a cefetet itt elfogadjak e?
a vilaggaranciat, ezzel a kis cefettel lehet igazolni az itteni store ban?
nem tudom mi a helyzet itthon, mert itt még nem vettem gépet, mert altalaban, majdnem 150ruppo az arkulonbség ami ugye egy cinema display ara.

Mostanában beszéltem pár emberkével, mert én is törtem ilyesmin a fejem.
Kivétel nélkül ezt mondta mind, hogy IGEN egy ilyen cefet az egész.

Aláírás 

eMacG4

Aktív
#54 - 2008. május 05. @ 09:06 | mellőzöm  

Bizony, en is megjartam eloszor amikor reklamaltam A SZAMLAERT,hogy ne “blokkot” adjanak.:-) Hiaba no, azert kicsit egyszerubbek bizonyos teruleteken a dolgok, nincsenek annyira tul bonyolitva.

Aktív
Bejegyzések: 1
#55 - 2008. május 05. @ 10:55 | mellőzöm  
Vesper - 2008. május 03. @ 16:04

és ha olyan valaki hozza aki amerikában él,
és amerikai állampolgár?

én is így szeretnék behozatni. van kinn egy ismerősöm, aki amerikai állampolgár. még nem beszéltem vele, de úgy gondolom, nem lehet nagy probléma, ha ő hozza be a gépet kézipoggyászként, csomagolás nélkül.

Aktív
#56 - 2008. május 05. @ 18:56 | mellőzöm  

Igy igaz. Gond egy szal se:-)

Aktív
Bejegyzések: 48
#57 - 2008. május 06. @ 19:24 | mellőzöm  

Sziasztok!

Szeretném kérdezni, hogy esetleg valaki vett már eBay.com/eBay.de-ról/-ről MacBookot?
Mik a tapasztalatok?
Szeretnék venni magamnak egy Apple Macbook-ot (CoreDuo-s példányt).
Mire kell figyelni?
Posta kb. mennyi lenne rá?
Biztosítást érdemes lenne kötni rá?

Előre is köszönöm a válaszokat!

üdv, BAM

Aláírás 

Pentax K10D (18-55mm), Apple iPod G4 (20Gb)
flickr.com/photos/bam007/

Aktív
Bejegyzések: 99
#58 - 2008. május 07. @ 01:21 | mellőzöm  

Hali!
Én a jelenlegi MacBookom ebayen rendeltem. nem volt semmi gond, kivéve h kb. egy hónapot kellet várnom mire megjött, de mindenképp megérte :)
ha jol emlekszem olyan 14-15 ezer ft korul volt a postazasi dij, valamint kalkulald bele, hogy amint megerkezik a cucc Mo.ra a Magyar Posta nem kuldi hazhoz, hanem személyesen kell atvenned 20&#xos; áfa kifizetés utan.... ennek ellenére én még mindig olyan 90e Ft-al olcsóbban jöttem ki, mintha itthon vettem volna.(+ ha irsz a sellernek, kuld szamlat is)
ilyen nagy értékű áruknál a seller olyan fuvarozást választ ami alapból tartalmazza a biztosítást, úgyhogy ezzel neked külön nem kell foglalkoznod.

a következő beruházásom egy iPhone, amit nem e-bayrol rendelek, hanem egy barátom hoz majd Hong-Kongbol, remélve h így meg tudom úszni a vám/áfa fizetését :) úgyhogy amenyibben van ismerősöd pl az USAban javaslom h probáld vele hazahozatni. doboz nélkül simán átsétálhat vele a zöld kapun…

Aláírás 

»»MacBook 2.16GHz, 2GB Ram, 120GB + 160WD Passport««

Aktív
#59 - 2008. május 07. @ 19:31 | mellőzöm  
MasterPac - 2008. május 07. @ 01:21

Hali!
Én a jelenlegi MacBookom ebayen rendeltem. nem volt semmi gond, kivéve h kb. egy hónapot kellet várnom mire megjött, de mindenképp megérte :)
ha jol emlekszem olyan 14-15 ezer ft korul volt a postazasi dij, valamint kalkulald bele, hogy amint megerkezik a cucc Mo.ra a Magyar Posta nem kuldi hazhoz, hanem személyesen kell atvenned 20&#xos; áfa kifizetés utan.... ennek ellenére én még mindig olyan 90e Ft-al olcsóbban jöttem ki, mintha itthon vettem volna.(+ ha irsz a sellernek, kuld szamlat is)
ilyen nagy értékű áruknál a seller olyan fuvarozást választ ami alapból tartalmazza a biztosítást, úgyhogy ezzel neked külön nem kell foglalkoznod.

a következő beruházásom egy iPhone, amit nem e-bayrol rendelek, hanem egy barátom hoz majd Hong-Kongbol, remélve h így meg tudom úszni a vám/áfa fizetését :) úgyhogy amenyibben van ismerősöd pl az USAban javaslom h probáld vele hazahozatni. doboz nélkül simán átsétálhat vele a zöld kapun…

Én egy CoreDuo-s Macbookot szeretnék venni, nemtudom mennyivel jönnék ki olcsóbban, mint hogy itthon veszem! Itthon nincs sok eladó belőle, ha van, azok leharcoltak!

Aláírás 

Pentax K10D (18-55mm), Apple iPod G4 (20Gb)
flickr.com/photos/bam007/

Veterán
Bejegyzések: 1206
#60 - 2008. május 07. @ 19:37 | mellőzöm  

Hong Kongban hol veszel iPhone-t, ha a hivatalos boltokban nincs?

Aktív
Bejegyzések: 17
#61 - 2008. május 07. @ 19:49 | mellőzöm  

Ha kint berakjak taskaba, vallukon hozzak, nem fognak meg a laptop taskaba se belenezni, nem szokas mar..en is kintrol hozattam

Aláírás 

MBP 2.4 Penryn, 2GB, 200GB 7.2k, Geforce 8600GT 256MB, Mighty BT | iPod Touch, iPod U2

Aktív
Bejegyzések: 64
#62 - 2008. május 07. @ 21:03 | mellőzöm  

Szerintem sem kötnek bele. Ugye mint tudjuk 20kg csomag.... abba meg azt raksz ami jólesik kivéve kés, shuriken, samuraikard és barátaik:) Ismerősöm is hozott haza japánból a sajátján felül +1 gépet minden probléma nélkül.
üdv

Aláírás 

MacBook Pro 15.4” 2.4Ghz
“Support or correct me, but do not judge...”

Aktív
Bejegyzések: 17
#63 - 2008. május 07. @ 21:21 | mellőzöm  

Ennyi, a repteren nem foglalkoznak a vallon levo laptop taskaval...laptoppal! Szal csak nyugodtan, hajra

Aláírás 

MBP 2.4 Penryn, 2GB, 200GB 7.2k, Geforce 8600GT 256MB, Mighty BT | iPod Touch, iPod U2

Aktív
Bejegyzések: 99
#64 - 2008. május 07. @ 23:07 | mellőzöm  
kertesz - 2008. május 07. @ 19:37

Hong Kongban hol veszel iPhone-t, ha a hivatalos boltokban nincs?

nem tudom, de ő is kint vett egy 8GB-sat még szeptemberben, és akkor volt asszem 90 körül...úgy emlékszem azt mondta, hogy van valami nagyon nagy setalo utca, ahol a ruhaktol kezdve, a szorakoztato elektronikáig mindent lehet kapni, lehet venni apple dolgokat is, így iPhonet is. valamint Hong Kongban az összes telefon kártyafüggetlen, így azzal sem lesz gond. neki mind t-mobilos, mind vodafones simmel mukodott.

Aláírás 

»»MacBook 2.16GHz, 2GB Ram, 120GB + 160WD Passport««

Aktív
Bejegyzések: 16
#65 - 2008. május 18. @ 23:53 | mellőzöm  

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, ontopic:

Unokatestvérem amerikai állampolgár, amerikai név, stb. Van neki egy 17"os macbook proja, és én szeretnék hozatni vele egy 15"os macbook prot.Mind2 gépet szeretné hozni. 2 hétre jön, helsinkiben száll le, és onnan jön Magyarországra.
Szerintetek mi a legbiztosabb megoldás?
Doboz és számla nélkül mind2 gépet a kézipoggyászban? Vagy az egyik gép a baggage-ben?
Légyszi segítsetek!
Köszi

Aláírás 

Macbook Pro 2.4 15”
iPod nano 8GB

Törzsvendég
Bejegyzések: 699
#66 - 2008. május 19. @ 00:22 | mellőzöm  

Pontosan. Egyik lent a másik a gépen a kézipoggyászban. Számla meg postán érkezzen, fedex-el, biztositással, és előzetesen beszkennelve és email-en elküldve, faxolva… szoval elkünitve a géptől. Szerintem. Tapasztalatom nincs de igy müködhet a feltételezett behozatal.
Meg miért ne hozhatna 2 gépet. Egyik munka, másik magán gépe nem?

Aláírás 

MacBook 2Ghz 2gb ram, iPod 30 Gb, SE K800i,
You’ll Never Walk Alone!

Törzsvendég
Bejegyzések: 699
#67 - 2008. május 19. @ 00:22 | mellőzöm  

Pontosan. Egyik lent a másik a gépen a kézipoggyászban. Számla meg postán érkezzen, fedex-el, biztositással, és előzetesen beszkennelve és email-en elküldve, faxolva… szoval elkünitve a géptől. Szerintem. Tapasztalatom nincs de igy müködhet a feltételezett behozatal.
Meg miért ne hozhatna 2 gépet. Egyik munka, másik magán gépe nem?

Aláírás 

MacBook 2Ghz 2gb ram, iPod 30 Gb, SE K800i,
You’ll Never Walk Alone!

Aktív
#68 - 2008. május 19. @ 00:30 | mellőzöm  

Igen erre gondoltam én is, csak ha az egyik lent a gépben, akkor az nem túl nagy rizikó? Dobálós emberek, ellenőrzés, vám, fagy a gép aljában stb? Nem jobb mind2t kéziben vinni?
Vagy az tuti bukó és nem hiszik el az egyik munka másik saját gép dolgot?
Köszi

Aláírás 

Macbook Pro 2.4 15”
iPod nano 8GB

Aktív
#69 - 2008. május 19. @ 01:25 | mellőzöm  

Szal mind2 kéziben nem para? Nem szarakodnak amcsikkal? Az útlevele az kinti, persze. Ott született, magyarul nem is tud.

Aláírás 

Macbook Pro 2.4 15”
iPod nano 8GB

Aktív
#70 - 2008. május 19. @ 09:30 | mellőzöm  

Ok, értem, nagyon köszi!
Még annyi hogy mi a legrosszabb eset ami történhet? Elkobozzák, vagy rádobnak áfát, vámot? Vagy ha nincs számla nem tehetik? Az a baj h. elképzelni se tom.
Meg poggyászban tényleg annyira veszélyes vinni?
Kössszz

Aláírás 

Macbook Pro 2.4 15”
iPod nano 8GB

Veterán
Bejegyzések: 1206
#71 - 2008. május 19. @ 10:06 | mellőzöm  

Ha számít ez egyáltalán akkor csomagfelvételkor Ferihegyen berakhatja a poggyászba, előtte teljesen mindegy, hogy átszáll-e Helsinkiben vagy hol utazik a 2 gép (a feladott poggyásszal brutálisan bánnak, érdemes inkább kézipoggyászban hozni). Azt nem tudom, hogy 2 (kicsomagolt) notebookot szabály szerint be kell-e jelenteni a piros folyósón és nyilatkozni, hogy tényleg visszaviszi.

Aktív
#72 - 2008. május 19. @ 10:17 | mellőzöm  

És ha még nyilatkozatot is tesz, mit tehetnek ha nincs nála ha megy? Nem engedik ki? Tavaly mikor itt volt majdnem ellopták a gépét...akkor mi lett volna? Nem mehet haza amíg nem vesz egy ugyanolyat???

Aláírás 

Macbook Pro 2.4 15”
iPod nano 8GB

Aktív
#73 - 2008. május 20. @ 20:10 | mellőzöm  

Ja meg még azt akartam kérdezni hogy ha bukás van, elkobozzák, akkor azért ugye vám meg adózás után át lehet venni?
Köszi mindenkinek!

Aláírás 

Macbook Pro 2.4 15”
iPod nano 8GB

Aktív
Bejegyzések: 39
#74 - 2008. május 20. @ 20:25 | mellőzöm  

TIPP: Ha ismerős hozza akkor a gépet hozza külön, a dobozt nem kell hozni, minek, max ha legközelebb jön hozza, a számlát meg feladja, még a legdrágább postai szolgáltatással sem túl drága!

Aláírás 

MacBook White - 2.16GHz IC2D 1GB/120GB 10.5.5
iPod Nano 4GB (3. gen)
LINKSYS WRT54GL Router

Aktív
#75 - 2008. május 24. @ 17:21 | mellőzöm  

Szenzacios lehetoseg minden erintettnek!

Egy nagyon kedves kollegam Nagy-Britanniaban “nyaral” junius ill. julius honapban. Eppen ezert akik MacBookot vg MB pro-t szeretnenek venni, azok figyelmebe ajanlom: 2, azaz ketto darab gepet haza tudok kuldeni az U.S.A.-bol (sajat penzen veszem meg!!!), de csak KOMOLY vasarloknak. Ha van kapcsolatod, aki Nagy Britanniabol hazaviszi az jo, ha nincs az se gond:nekem van, de nem tudom mikor megy Mo-ra. Erdeklodoknek szivesen valaszolok:privat e-mailben.

Udvozlettel:

spartanburg

Aktív
Bejegyzések: 309
#76 - 2008. május 24. @ 17:50 | mellőzöm  

zozett
Szerintem ha egy laptop taskaban egyutt hozod mindkettot nem lesz gond. A szamlat kuldd postan, es ha kell a csomagolas, a dobozokat laposra hajtva meg ilyesmi, azt is el lehet küldeni.

Aláírás 

iMac G3… :) , iPhone 3G, Flickr

Veterán
Bejegyzések: 1032
#77 - 2008. május 24. @ 18:01 | mellőzöm  
Zozett - 2008. május 20. @ 20:10

Ja meg még azt akartam kérdezni hogy ha bukás van, elkobozzák, akkor azért ugye vám meg adózás után át lehet venni?
Köszi mindenkinek!

amíg tart a nyomozati cselekmény, addig mint bűnjel porosodik a raktárban. ezt azért nem árt tudni/mérlegelni ;)

Aláírás 

Charlie
http://tarhelyhosting.com ::

Veterán
Bejegyzések: 1555
#78 - 2008. május 24. @ 18:09 | mellőzöm  

Halkan megsugom, hogy olyan szar a GBP, hogy most Angliabol is erdemes hozni gepet - meg egy fapados repules, londoni varosnezes is belefer:-)

Aláírás 

Amateurs worry about sharpness.
Professionals worry about sales.
Photographers worry about light.

Aktív
Bejegyzések: 213
#79 - 2008. június 04. @ 12:53 | mellőzöm  
gabor.szantai - 2008. május 24. @ 18:09

Halkan megsugom, hogy olyan szar a GBP, hogy most Angliabol is erdemes hozni gepet - meg egy fapados repules, londoni varosnezes is belefer:-)

Azert amcsibol meg mindig olcsobb most is! :)

Aktív
Bejegyzések: 5
#80 - 2008. június 13. @ 18:48 | mellőzöm  

Üdv Mindenkinek! Leírom mit csináltam én! Utólag már nem olyan jó ötlet, de talán megéri megosztani!
Vettem egy MBP-t. Arra rájött az amerikai adó olyan 5,5%, de ez állam függő. A fuvardíjam $416 dollár volt. A csomagot biztosította a feladóm a nettó érték feltüntetésével. Kemény harcok árán, a Franciákon is átverekedte megát a cucc, és végül csörög, a telefon egy irtó szép női hang közli velem h csomim jött kéri a mail címem, hogy elküldje a vámkezelési megbízásos meghatalmazást meg a számlát… Ráírtam, hogy MacBookPro és kiegészítői. Visszatelefonál, hogy mi az, hogy kiegészítő legyek olyan jó fej és mondjam, el pontosan mi van a csomagban… Hát mondom tápkábel, de nyugi nem növeli a csomag értékét. Amúgy meg kinél van a csomag nálam vagy náluk. És bátorkodtam megkérdezni ez mennyibe fog nekem fájni. Hát a termék feltüntetett ára és a fuvardíj összértékének a 20-25%.+2000HUF Vámkezelési megbízás. (végül 20% lett természetesen). A gépértékét pedig igazoltam. Rendelés napja Május 31. És ma kaptam kézhez Péntek 13-án. A doboz gyűrődött minimálisan a tartalom tökéletes állapotban van. Valaki legyen olyan jó és linkelje be vagy írja le nekem, hogy mi vonatkozik a garanciára erről hallottam sokat. Hideget Meleget. De NEM FOG ELROMLANI :) Én szintén csak email számlát kaptam de ez lekérhető az online storeból. De gondolom mivel neten rendeltem csak azért kaptam így . A forint erőssége és a dollár hanyatlása segített hozzá, hogy azt mondhassam ha nem romlik el, hogy megért. remélem hasznos volt. üdv

Aktív
Bejegyzések: 210
#81 - 2008. június 13. @ 19:01 | mellőzöm  

az online számla elég.
és ne romoljon el, szívből (és tapasztalatból) kívánom :)

Aláírás 

MBP 15.4/2.5/4, iPod G2 Blk 8.0

Moderátor
Bejegyzések: 7051
#82 - 2008. június 13. @ 19:22 | mellőzöm  

Mallory: tehat 467900 forintbol lett egy MBP-d. Ez 448 itthon. Ha az alapmodellrol van szo.

Aláírás 

www.handras.hu - www.xms.hu

Aktív
#83 - 2008. június 13. @ 19:42 | mellőzöm  
Mallory - 2008. június 13. @ 18:48

Üdv Mindenkinek! Leírom mit csináltam én! Utólag már nem olyan jó ötlet, de talán megéri megosztani!

Elég határeseten vagyok! Mint írtam nem volt túl jó 5let. Ezért osztottam meg hogy más ne essen hasonló hibába. Mindemellett az eredeti tervek szerint hazahozták volna csomagot csak hát a dolgok változtak. Megesik!
PS: nem alap

Aktív
#84 - 2008. június 13. @ 20:08 | mellőzöm  

Handras, hol 448e a MacBook Pro? Az nem az Air? Csak mert en most vettem az enyemet, es 497.280 HUF volt, + a 4G ram bele, es most kene megegy, es ha lehet akkor inkabb 448e-ert vennem, az az 50e is penz...:)

Aktív
#85 - 2008. június 13. @ 20:13 | mellőzöm  

bocsi, rosszul irtam, 476.280 Ft volt a gep maga, a +21e a mouse volt hozza:)

Aktív
#86 - 2008. június 14. @ 13:43 | mellőzöm  

Elvbol meg se rendeltem volna igy mallory,mert ezt kiveseztuk,h hivatalosan nem eri meg! :)

Aktív
#87 - 2008. június 14. @ 14:34 | mellőzöm  

JackAss5: Mallory nem igy akarta megszerezni a gepet, hanem ahogy en is, valaki hazahozta volna neki kezipoggyaszkent. Ugyanaz az ember hozta volna haza mindkettonknek, csak az ember bejelentette, hogy majd csak augusztusban jon haza valamikor, es addig se Mallory, se en nem ertunk ra, mert surogsen kellett a gep. Mallory ezzel ott veszitett, hogy o mar megrendelte amerikaban a csavo cimere a gepet, mar ott volt, en meg ezt nem tettem meg. Ugyhogy nem volt mas valasztasa, o feladatta postan, kerul amibe kerul, en pedig megvettem itthon, es mondtuk hogy majd meglatjuk ki hogy jar. Mallory 50e-el jobban jott ki, mint en, szerintem ez nem erte meg, de o orult neki, mondjuk megertem, mert 50e egy fel havi fizetes. Nah mindegy, csak tisztazni akartam, hogy ennyire nem hulye, nem igy akarta o, csakhat nem volt szerencseje.:( Nameg aztan be is vallotta, hogy nem volt tul jo otlet...:)

Aktív
#88 - 2008. június 16. @ 13:20 | mellőzöm  

GIFT-kent feladatta volna es riziko,h megjon e! :)

Moderátor
Bejegyzések: 7051
#89 - 2008. június 16. @ 13:40 | mellőzöm  
bkotsis - 2008. június 13. @ 20:08

Handras, hol 448e a MacBook Pro? Az nem az Air? Csak mert en most vettem az enyemet, es 497.280 HUF volt, + a 4G ram bele, es most kene megegy, es ha lehet akkor inkabb 448e-ert vennem, az az 50e is penz...:)

Ahh faradt voltam es elirtam :)

Aláírás 

www.handras.hu - www.xms.hu

Aktív
Bejegyzések: 44
#90 - 2008. június 16. @ 18:02 | mellőzöm  

most hívtama vámot a számítógép behozatala mo ra VÁM MENTES
szal nekem így is ku*ra mégri dobozzal eggyüt feladni

mert csak az áfát kell rá fizetni ami 20% szvsz nem sok ha az itthon árakat nézed igy is 60-100ezret spórolsz

Aktív
Bejegyzések: 138
#91 - 2008. június 16. @ 20:16 | mellőzöm  

Sziasztok!

Sajat tapasztalatomat szeretnem itt megosztani. Sokat utaztam mostanaban Europan belul, valamint az USA-ba is turistakent. PowerBook-omat termeszetesen mindenhova magammal viszem. Legutobb, amikor visszatertem, a Ferihegyi repteren mindenkit megkerdeztek es beleneztek a csomagjaikba, pedig kora reggel volt budapesti ido szerint (egesz ejszakas repulozes utan hulla faradtan). Egy fiatal holgyhoz kerultem, aki megkerdezte, hol a laptopom kiviteli engedelye. Erre mondtam neki, hogy eddig meg soha senki nem hivta fel a figyelmemet erre (ami igaz is volt), igy fogalmam sem volt, hogy kell ilyet kerni kilepeskor. Mondtam neki, hogy Europan belul meg soha nem kertek ilyet sehol. O erre azt mondta, hogy ha Europabol erkezik valaki, akkor nem kerdeznek tole semmit, csak Amerikabol es egyeb tavoli orszagbol. Ezert legkozelebb Dublinon keresztul utaztam es ugy is megyek haza, igy elkerulom a hercehurcat es nem sokkal dragabb a repjegy sem. De mas EU-s orszagban tenyleg nem kerdeznek semmit, foleg amelyiknek a gazdasaga igen jo szinten all.

Vannak olyan laptop taskak, amibe siman belefer ket gep. Amerikaba menet egyszer nemcsak a gep volt a taskamban, hanem nyomtato is hozza es bele se neztek. Manapsag mar mindenki laptoppal utazik, igy nem hiszem, hogy ez akkora herce-hurcat kell, hogy jelentsen. Viszont semmikepp sem tennek egy Mac-et a bechekkolando poggyaszba!! Max a hozzavalo garanciat es a papirjait, no meg a kabaleit :)

Udv:
Miranda

Aláírás 

Minden lehetséges, csak a lehetetlen kicsit tovább tart…

Aktív
#92 - 2008. június 16. @ 22:27 | mellőzöm  

Ha feladod akkor szamolj azzal hogy a gep netto erteke melle oda teszik a fuvardijjat es arra kell afat fizetni.

Aktív
#93 - 2008. június 16. @ 22:30 | mellőzöm  

lassan 2koszos zokni miatt is meghurcolnak mert nem kapott elnöki kegyelmet

Aktív
#94 - 2008. június 16. @ 22:33 | mellőzöm  

igen,azt monták hogy a teljes összeg számít

talán van is egy megbízható ember aki feladja nekem csak érdekes igy oda állítani hozzá hogy ismerek valakit akit ismersz

Aktív
#95 - 2008. június 25. @ 15:35 | mellőzöm  

Sziaszok!

Na egy kis tapasztalat: 1 hete van meg a Macbook Prom, unokatesóm amcsi állampolgár, ő hozta be kézipoggyászként a saját 17"os macbook proja mellett, Londonon és Svédországon keresztül jött, soha sehol senki nem szólt hozzá, hogy öcsi minek 2. Se adó se vám sesemmi. Boldog vagyok:) A számla meg majd jön postán. Ennyi a sztori, így tuti megoldható. Üdv mindenkinek!

Aláírás 

Macbook Pro 2.4 15”
iPod nano 8GB

Aktív
#96 - 2008. június 25. @ 15:48 | mellőzöm  

Ugy tunik, hogy mint sokminden massal, ezzel is tavol vagyunk meg az egyseges Europatol. Kisse nevetseges… De meg szerencse, hogy legalabb Europa tobbi reszen keresztul megoldhatoak ezek a problemak. A magyarok mindig is a kiskapukat kerestek :) es tobbnyire meg is talaltak!!

Aláírás 

Aktív
#97 - 2008. június 25. @ 21:26 | mellőzöm  

A magyarral vigyázni kell mert ha egy forgóajtón mögötted megy be a végén mégis elötted jön ki! (valami könyvben volt amiben a népeket jellemezték)
Egy másik példa a magyarokra ... A norvég újságírók pokerversenyén (jelszó szoftverkorlát stb), az 50 norvég mellett ott volt 30 mindenre elszánt magyar is és persze végül a fizetös helyeken is :P ezt csak úgy elmeséltem

Aktív
#98 - 2008. augusztus 06. @ 19:12 | mellőzöm  

Ahogy ezt értelmezem, eszerint miután átnézték és nem találtak benne semmi gyanúsat, akkor akár vissza is adhatják. Ez kb. olyan, mint a vámviszgálat. Akkor kobozzák el, ha találnak rajta számukra érdekeset.

De lehet, hogy tévednék?? Azért nem hiszem, hogy ok nélkül lenyúlnának ilyen értékes dolgokat…

Aláírás 

Magyar Macintosh Wiki
Az online Mac oktatás