Fórum kezdőlap  »  Szoftver  »  Rendszer  »  boootcamp kérdés

Aktív
Bejegyzések: 45
2008. április 14. @ 19:50 | mellőzöm  

Hello!

Tigert használtam, mellette windows is volt a gépen. Tigert lecseréltem Leora, de a winhez nem nyúltam. Még most is működik kifogástalanúl. indításnál tudok választani mit akarok indítani. Korábban a mac-ből is tudtam wint indítani, ezt nagyon szerettem is. Elég sokszor meg kell nyitnom a win-t. A kérdés az hoyg egy létező win particiót fel tudok e ismertetni a bootcamp-el vagy újra kell installálnom a wint, ha a régi módon akarom használni? Ha nem muszáj nem tenném ezt.

Köszi a választ!

Aktív
Bejegyzések: 118
#1 - 2008. április 15. @ 09:12 | mellőzöm  

Nem tuti, de sztem a leo-n futtatott paralells es vmware fusion is tud bootcamp-os xp-t futtatni.
Probald ki.

Aktív
#2 - 2008. április 15. @ 10:37 | mellőzöm  

Wmware-t használtam korábban. Talán az lesz a legjobb ah azt is teszem vissza. Hátha valahogyen fel lehet ismertetni vele egy már installált windowst is. Remélem lehet, nem szívesen installálnám újra.

Aktív
Bejegyzések: 260
#3 - 2008. április 15. @ 11:14 | mellőzöm  

a parallelsben van ilyen funkció, de én akárhányszor próbáltam, mindig csődöt mondott. (azóta már lehet hogy javították persze)
egy próbát megér!

Aláírás 

-=< d:-)~ >=- egyébkén meg Macbook C2D 1,83 GHz…

Aktív
Bejegyzések: 20
#4 - 2008. április 15. @ 15:33 | mellőzöm  

Amikor áttértem Mac-re (tavaly nyáron) én is készítettem a BootCamp-pel egy XP-s partíciót, mert azt gondoltam, hogy anélkül azért nem fogok meglenni. Uncsinak gondoltam úgy indítani, hogy csak Mac, vagy csak XP, ezért kipróbáltam a Parallels-t. Nem jött be, valamiért nem akart működni. Kipróbáltam a VMWare-t, simán működött, meg is vettem. Ettől kezdve nem is indítottam csak XP-t, mindig a VMWare-t használtam.
Persze induláskor Tiger volt nálam is, aztán jött a Leopard upgrade. Leo alatt készíttettem a BootCamp-pel egy új drivers CD-t az XP-hez, és ott is elvégeztem a frissítést. Minden simán ment, és utána sem volt semmi gond.
Ez volt decemberben. Aztán két hónapja észrevettem, hogy már nem is indítok XP-t! :-D

Aláírás 

iMac 24”, 2.16GHz Intel Core 2 Duo, 2GB RAM, NVIDIA GeForce 7600 GT 256MB VRAM, 250GB HDD

Aktív
#5 - 2008. április 15. @ 15:48 | mellőzöm  

Nekem van pár progim, ami csak Win alatt megy (számlázó programok), így mindíg szükségem lesz rá. A wmWare nekem is tök szuperül ment korábban. Semmi problémám nem volt vele.
Jól értem, hogy a WmWare segítségével a korábbi Win particiót be tudtad integrálni a Leo alá is?
Én ezt szeretném elérni.

Köszi,

Aktív
Bejegyzések: 34
#6 - 2008. április 15. @ 21:38 | mellőzöm  

Szevasztok!
Egész biztosan mondom, hogy a wmware, tiger alatt létrehozott bootcamp-es wint is elsőre felismer, és jól futtat.
Nekem csak memóriát kellet bővítenem ahhoz,hogy prímán működjön! (512Mb - 2512Mb) Így már überfasza!
A 3d játékokkal még nem volt időm foglalkozni, de ott lehetnek gondok!

Aktív
Bejegyzések: 20
#7 - 2008. április 16. @ 01:34 | mellőzöm  
nattila - 2008. április 15. @ 15:48

A wmWare nekem is tök szuperül ment korábban. Semmi problémám nem volt vele.
Jól értem, hogy a WmWare segítségével a korábbi Win particiót be tudtad integrálni a Leo alá is?
Én ezt szeretném elérni.

Köszi,

Figyu, szerintem nyugodtan mellőzhető ez a hangzatos szöveg a korábbi Win partíció beintegrálásáról, mert szerintem itt Mac-en ez nem valamiféle csoda, hanem természetesen elvárható és létező dolog. Nem kell ettől hanyatt esni…
Én konkrétan semmit nem csináltam azon túl, hogy felraktam a Leo frissítést - hisz az is csak egy frissítés, ami persze a szokásosnál “kicsit” többet tartalmazott, több mindent érintett, nem csak néhány rendszer vagy alkalmazás komponenst, ezért jogosan hívjuk új rendszernek, bár szerintem nem akkor váltás, mint mondjuk XP-ről Vistá-ra. Persze először nekem is idegen volt a gondolat, hogy egy ilyen upgrade után majd minden progim megy tovább gond nélkül (egy win-hez szokott embertől távol áll az ilyen gondolkodás), de azt mondták, hogy ez Mac, és ez így természetes, úgyhogy megnyugtattam magam. Nem csalódtam - illetve dehogynem, hatalmasat, de pozitívan :-)
Szóval a win-es partíció attól még semmit nem változik, hogy a Tiger-ből Leo lesz, az a pár új driver is csak azért kell nyilván, hogy Leo alatt (az új oprendszer alatt) tökéletesen fusson pl. VMWare-rel - mivel a hardware nem válozik a gépedben, ezért ha tisztán win-t indítasz, annak is mennie kell, minden változtatás nélkül, nem? Jó, az tény, hogy azt mondták, hogy mivel Tiger alatt a BootCamp csak béta volt, ezért azt nem támogatják tovább, ellenben a Leo-nak már része, és mivel az is új, ezért frissíteni kell a drivereket win alá. Hidd el, semmi félnivalód nincs tőle, csak működik és kész - ez nagyon tetszik nekem ebben a Mac-es világban :-) (Annyira, hogy a múlt héten vettem a feleségemnek is egy iMac-et, és végleg száműzöm a win-t itthonról, nem akarom rá vesztegetni többé az időmet.)

Aláírás 

iMac 24”, 2.16GHz Intel Core 2 Duo, 2GB RAM, NVIDIA GeForce 7600 GT 256MB VRAM, 250GB HDD

Aktív
Bejegyzések: 19
#8 - 2008. április 16. @ 22:38 | mellőzöm  

Sziasztok! Tudja valaki, hogy boot camp partíciót, hogy kell berakni WmWare-be? Egyszer sikerült még tiger alatt, de most hogy újra telepítettem a gépem, sehogy se megy. :(
Előre is köszi.

Aláírás 

alex // macbook // http://www.djalex.hu

Aktív
Bejegyzések: 424
#9 - 2008. április 17. @ 01:09 | mellőzöm  

semmit nem kene tenni, ahogy elinditod a vmware-t, ki kell hogy irja a virtualis gepek kozt a boot camp-et...vagy olyan regen csinatam mar, hogy nem emlekszem :)

Aláírás 

mb c2d 2/2

Veterán
Bejegyzések: 1235
#10 - 2008. április 17. @ 07:54 | mellőzöm  

ennyire nem lehettek lámák
csak azért particionálni és odaadni az XP-nek xGB-ot a hdd-ből, hogy utánna valamilyen virtuális megoldással futassatok egy rendszert elég nagy pazarlás

bootcamp töröl, ha nincs szükség natív win-re és tessék telepíteni virtuális meghajtóra a rendszert, sokkal gyorsabb, egyszerüen menthető (és törölhető :) )

Aláírás 

4GB ram eladó

Aktív
Bejegyzések: 21
#11 - 2008. május 07. @ 14:57 | mellőzöm  

Sziasztok. Érdeklődnék, hogy Tiger alá még fellehet valahogy telepíteni a bootcampet, vagy már semmi esély működésre bírni? Nem találtam semmi konkrétumot a neten, ezért kérdem… Köszi a választ.

Aktív
Bejegyzések: 37
#12 - 2008. május 09. @ 21:17 | mellőzöm  

sziasztok
ha felrakom boot comp al a windowst......és ha nem tetszik és törölni akarom..
a patriciot is tudom törölni ahová telepitettem?
köszi

Törzsvendég
Bejegyzések: 723
#13 - 2008. május 09. @ 21:39 | mellőzöm  
patkos72 - 2008. május 09. @ 21:17

sziasztok
ha felrakom boot comp al a windowst......és ha nem tetszik és törölni akarom..
a patriciot is tudom törölni ahová telepitettem?
köszi

természetesen tudod törölni a particiót, bootcamp assistant elvégzi azt is

Aláírás 

iMac 20” 2GHz 2GB Ram 250GB HDD
PowerBook G4 400MHz 640MB Ram 80GB HDD

Aktív
Bejegyzések: 37
#14 - 2008. május 09. @ 21:43 | mellőzöm  

Köszi.....

Magyar Macintosh Wiki
XMS