- A LEGÚJABB MacBook Pro 13 ...
- Apple monitor átalakító k ...
- Új csomagolás sérült Magy ...
- Moshi Macbook tokok, véd ...
- iMac 21.5” és 27 ...
- Apple Magic Mouse
- IPOD A LEGJOBB ÁRON!!! + ...
- Cinema 20”-23” ...
- MB Pro 2.26GHz , NVidia 9 ...
- iMac alu 20” -24 ...
- *MacBook Pro 13" 2.53GHZ/ ...
- **PowerMac G5 G4 Bontott ...
- AKCIÓ!!!! MACBOOK Pro 15& ...
- IPOD TOUCH 64GB-79ezer, 3 ...
- Hardware-es külső RAID5 e ...
- MBP MATT,17" 2.8Ghz,4GB,5 ...
- iPod Touch 32G, 3. genera ...
- vadonat új bluetooth alu ...
- Airport Express
- Iphone 3G 3GS dokkoló és ...
- Magic Mouse-t keresek
- AKCIÓ!! MACBOOK PRO 13.3 ...
- 3GS 16GB Fekete Tartozéko ...
- Apple iPhone 3Gs 16gb 1na ...
- Macbook Pro 2.4 GHz Core ...
- iLife '09
- Új iPhone 3Gs 16Gb Fekete ...
- 15,4" MacBook Pro 2,5 Ghz ...
- Apple monitor atalakitok ...
RSS
Új fórum témák
- MBP TV-vel való összeköté ...
- SEGÍTSÉG!!!!!!!!!!!!!!!!! ...
- keynote vagy powerpoint t ...
- JPG-ből PDF
- Mobil internet
- Patthelyzet
- Os9 + OsX10.6 hálózati go ...
- kext file-k újratelepítés ...
- Egyedi levélpapír (statio ...
- iPhone és egyéb mobil pla ...
- Honlap-kép készítése
- Mail elszáll új email acc ...
- ibook G3 G4 kijelzők
Friss fórum válaszok
- Hajtogassunk Dock-ot
- MBP TV-vel való összeköté ...
- Mobil internet
- SEGÍTSÉG!!!!!!!!!!!!!!!!! ...
- JPG-ből PDF
- RAM Bővítés MacBookban
- keynote vagy powerpoint t ...
- Honlap-kép készítése
- Subler - Videók (soft) fe ...
- PowerMac G4 QS - megadta ...
- Illustrator titkok
- új web 'n' walk stick szo ...
- Hivatalos MacBook Air tém ...
Új témák: társalgó
Érdemes lenne tudni, hogy melyik Mac Pro-ba keresel mekkora méretű memóriát. A legújabb Mac Pro-ba a memóriák nem kerülnek annyira sokba. A korábbiakba - mivel hűtőbordás ECC-s RAM-ok voltak - többe kerülnek. Mivel az új gép is ECC-s memóriákat használ, így nyilván a kommersz memóriáknál picit többe kerülnek.
A legújabb Mac Pro-ba a memóriák nem kerülnek annyira sokba.
Cserébe az új Mac Pro kerül elég sokba. :) Persze aki megveszi, számolhat vele, hogy a tartozékai sem lesznek olcsók.
Így van ez pl. bizonyos autótulajdonosokkal (telefon-kihangosítóra már nem “fussa” :))
Sziasztok, 2 hete beleraktam a Mac pro-ba + 4gb (2*2) sqp ramot, igy lett 8gb benne. Minden szép és jó volt….aztán elmentem egy hétre pihenni, addig a gép is pihent és ma reggel amikor bekapcsoltam azt látom, hogy nem látszik a +4gb ram :/ a Risereket megcseréltem, nem használt….
Ötlet? :)
Köszönet…..
ez mindig így van nálam is, kicsit magára hagyom a gépet, aztán egyből megsértődik. :-)
cserélgesd a modulokat. előbb utóbb helyre áll.
semmi horror nincsen abban 1GB = 12-13 000 Ft
4GB kingston csodaram egy modulon meg 30 000 Ft. szerintem…
nincs itt horror, jó cucc - ára van.
biztato :)
eddig max azt ertem el (1es es 3as slot ba kerult ram mindket panelen…ezt applecom oldalon olvastam..valaki ugyanezzel a problemaval irt), hogy 6gb latszott….proba tovabb…..
nálam van egy pár Mac Pro, 5-6-7-8 GB ramokkal, de csak úgy működnek jó, ha egymás mellé teszem őket, szépen sorjában.
különben ha elosztom őket, akkor kevesebbet lát. először az alsó panelt tolom tele, és csak utána a felsőt. ez a dualRam téma az apple-nél nem működik, vagy csak bizonyos Ram-okkal.
Tegnap ota kiprobaltam szinte minden fele sorrendben es helyen a ramokat es tovabbra is csak azok mennek amik benne voltak. Csinaltam egy nvram-pram resetet is, ettol sem lett a ramokkal semmi, viszont 100x gyorsabban bebootol a gepem…erre joo volt ;).
A ram panelen eszrevettem, hogy az egyik nem mukodo ramnak pirosan vilagit a ledje….gondolom nem megy at a ram testen. Miutan kiveszem ezt, a parja egyedul sem megy, pedig o nem vilagit…..ugy erzem irany vissza a boltba….jol erzem? :)
Koszi az eddigi segitseget.
azt hiszem én is, hogy jobb az üzletben letisztázni.
mikor a Pro-kat feltöltöttem Ram-mal, csak az elsőben próbáltam ki a sorrendet. a többi meg elsőre elfogadta a bővítést.
Szerintetek ez a RAM jó lehet a 2009-es Nehalem gépbe? A gyárilag benne lévő 6Gb mellé tennék be 2 darabot.
CSX 2048MB 1066MHz APPLE ECC UNBuffered (RAMCSXAPECC1066D32GBAPPLE)
Azt hiszem jó lehet bele, DE..igazából érdemi gyorsulást nem fogsz tapasztalni. 8GB-ig bővítsd, mert azt tapasztalom, hogy a többi állapotot nem szeretik a MacPro-k. párosával kell beletenni.
Szerintetek ez a RAM jó lehet a 2009-es Nehalem gépbe? A gyárilag benne lévő 6Gb mellé tennék be 2 darabot.
CSX 2048MB 1066MHz APPLE ECC UNBuffered (RAMCSXAPECC1066D32GBAPPLE)
Azt hiszem jó lehet bele, DE..igazából érdemi gyorsulást nem fogsz tapasztalni. 8GB-ig bővítsd, mert azt tapasztalom, hogy a többi állapotot nem szeretik a MacPro-k. párosával kell beletenni.
Ez az amit nem értek. Azt már tudom, hogy érdemes 2x3 modullal hajtani a gépet, de közben azt is írják, hogy a SL alatt a 8/16 magos gépnek kell a minimum 8 Gb ram, hogy jól érezze magát. Hol az igazság? A több ram biztos nem árt, ez legalább elvileg kezeli.
a kollégák gépeit feltuningoltam 6-10GB-ra. most többen is panaszkodnak, hogy lassabbnak tűnik a rendszer. Ez a 16GB egy nagyon ügyes reklámfogás. mit tudna kezdeni ennyi RAM-mal. az enyémben speciel 10GB van. bizonyos feladatoknál még mindig látom a “túl kevés a RAM” feliratot. (olyan feladatokról van szó, amit egy régi P4-es PC-vel, meg egy G4 1,25Dual-lal 2 és fél perc alatt szoroztam ki) hát meg a Steve Jobs édesa…t! akár hogy osztunk-szorzunk 1 modul 2GB-os RAM 25e Ft. ebből van négy + 2db 1GB-os. így csak a RAM-ok ára ~ 130e Ft. ennyiért egy csomó dolgot vehettem volna, ami sokkal hasznosabb, dehát ezt írta ki. Csak akkor vegyél bele 8GB-nál többet, ha a bolygót 1millió évvel ezutáni együttállását akarod kiszorozni. inkább költsd másra az árát. (csajokra+piára:-))