Fórum kezdőlap  »  Szoftver  »  Hálózat, internet  »  IWEB

Aktív
Bejegyzések: 71
2008. március 24. @ 17:08 | mellőzöm  

Sziasztok.

Előre elnézést ha már valahol valakinek ebben a témában segítettetek de miután munka miatt kellene a segítség nem hiszem hogy elég gyorsan meglelném. persze lehet még senki nem is dobta fel a témát és csak én vagyok ilyen szerencsétlen.
A baj a következő. Van egy honlapom ( http://www.eurocaravan.hu ) ezt az iweb-el csináltam és bár művészet feltölteni sima, nem mac-es tárhelyre azért sikerült és működik. Viszont a gépemből elveszett azaz az iweb-ől. Miután feltettem a leopárdot az előbb mappába elmentett iweb oldalamat szerettem volna visszatenni hogy tudjam kezelni változtatni és majd ismét feltöltsem az oldalamra. Na ez nem megy. Nem tudom az előzőleg mappába mentett anyagot visszatenni így hónapok óta nem tudom a lapot frissíteni. Nagy a baj mert most már fontos lenne. Ha nem tudok tanácsot kapni akkor kénytelen leszek az egészet újra csinálni ami óriási munka. Segítsetek kérlek. Ha valaki volna oly szíves itt vagy emilen
ellőre is köszönet…

Moderátor
Bejegyzések: 6889
#1 - 2008. március 24. @ 17:30 | mellőzöm  

A kiexportalt cuccot, nem lehet megnyitni iWebben, a user/library-ben volt a cucc. Ha nem volt backupod, akkor kezdheted elolrol.

Aláírás 

www.handras.hu - www.xms.hu

Aktív
#2 - 2008. március 24. @ 17:38 | mellőzöm  

Szia
Csak abban a mappában volt ill. van meg ahová elkészítés után ki lehet tenni és ahonnan feltöltöttem. Amúgy az egész opr. új. Tehát a mapábol nem lehet vissza csalni, akkor csinálhatom újra?

Aktív
Bejegyzések: 117
#3 - 2008. március 24. @ 17:38 | mellőzöm  

Heh, jellegzetes iWeb oldal “csak” 666KB a nyitólap… Azt hittem csak Én és a kutyám blogokhoz használják ezt a szart…

Aláírás 

MBP 2.4 15” 10.4.11

Aktív
#4 - 2008. március 24. @ 17:42 | mellőzöm  

Hát én nem értek hozzá ezzel csináltam meg és szerintem nem annyira rosz. Most viszont ha nem tudom visszatenni akkor csinálhatom újra

Macőrült
Bejegyzések: 2110
#5 - 2008. március 24. @ 22:23 | mellőzöm  

akkor mi lenne, ha beimportálnád valamivel ami tudja kezelni a már exportolt anyagot is (próbálj ki pár trialt, hátha, vagy nézz utána) és esetleg átszoksz arra az iweb-ről? nagyon sok rá a panasz, lehet a későbbiekben is csak szívnál vele.

Aláírás 

MBP 1.83, 2Gb, 10.4.11

Törzsvendég
Bejegyzések: 900
#6 - 2008. március 24. @ 22:51 | mellőzöm  
Zvi - 2008. március 24. @ 17:38

Heh, jellegzetes iWeb oldal “csak” 666KB a nyitólap… Azt hittem csak Én és a kutyám blogokhoz használják ezt a szart…

Hát, azért annyira nem szar ez a program. Természetesen nem a legjobb, de ha a nagyidat ülteted le elé, hogy 5 perce van összedobni egy oldalt, akkor mindenféle tudás nélkül készít egyet. Mert azért valljuk be az iLife programok erre vannak kitalálva! :)

Aláírás 

http://www.pillanatprodukcio.hu

Macőrült
#7 - 2008. március 24. @ 23:05 | mellőzöm  

jól mondod. arra vannak kitalálva hogy a nagyi 5 perc alatt összerakjon vele valamit. a szóban forgó honlap pedig nem ilyen, és nem is hobbihonlap. persze mindenki maga dönti el, én csak ezt is bedobtam a megoldáshalmazba. merthogy az iweb azt mondják nem fogja neki visszaimportálni, de ha valami más megteszi, akkor nyert.

Aláírás 

MBP 1.83, 2Gb, 10.4.11

Aktív
Bejegyzések: 56
#8 - 2008. április 20. @ 18:21 | mellőzöm  

Az iWeb-bel készített oldal menüsorába hogyan lehet magyar ékezetes karaktereket írni?
Ha feltöltöm az oldalt a tárhelyre az a rossz(?) karakterkódolás miatt nem jön fel.
Mit csinálok rosszul?

Aláírás 

MacBook 2,1 1GB

Aktív
Bejegyzések: 260
#9 - 2008. április 20. @ 18:34 | mellőzöm  

Én meg gratulálok a laphoz, mert fogtad magad és megcsináltad.
Sok “okos” tanács jelenik meg ilyenkor és nem tudom miért!
Szerintem nem azért írt be, hogy le lehet fikázni a lapot, hanem azért, mert segítséget kért egy erre szakosodott lapon.
Ilyenkor ki mit félt ebben a hangsúlyban? Valaki elkészíti a honlapját és ez baj?
Én kérek elnézést, hogy van olyan aki használja az iWeb szoftvert.

Meg azért is mert “fogadatlan” voltam. Amikor ez az oldal indult még nem ez volt a stílus és egyre inkább erre megy.
Kiírtam magamból… jól esett :)

Aláírás 

MacBook Pro Core 2 15”
de az első egy LC475 volt (persze az is felhasználói)

Aktív
#10 - 2008. április 20. @ 19:21 | mellőzöm  
Cash - 2008. április 20. @ 18:34

Én meg gratulálok a laphoz, mert fogtad magad és megcsináltad.
Sok “okos” tanács jelenik meg ilyenkor és nem tudom miért!
Szerintem nem azért írt be, hogy le lehet fikázni a lapot, hanem azért, mert segítséget kért egy erre szakosodott lapon.
Ilyenkor ki mit félt ebben a hangsúlyban? Valaki elkészíti a honlapját és ez baj?
Én kérek elnézést, hogy van olyan aki használja az iWeb szoftvert.

Meg azért is mert “fogadatlan” voltam. Amikor ez az oldal indult még nem ez volt a stílus és egyre inkább erre megy.
Kiírtam magamból… jól esett :)

Lehet, hogy jól esett, de ezt itt mire válaszolva írtad?
Így mondjuk az én kérdésemet már nem nézi senki.
grt.

Aláírás 

MacBook 2,1 1GB

Macőrült
#11 - 2008. április 20. @ 19:44 | mellőzöm  
H.T. - 2008. április 20. @ 18:21

Az iWeb-bel készített oldal menüsorába hogyan lehet magyar ékezetes karaktereket írni?
Ha feltöltöm az oldalt a tárhelyre az a rossz(?) karakterkódolás miatt nem jön fel.
Mit csinálok rosszul?

Használd az univerzális html kódokat a betűk helyett, lehet forrásban kell belenyúlni.
Ismétlem, nem ismerem az iweb-et, de így nem lehet gond. Most fejből nem tudom, keress rá! (ilyen ´meg ilyesmi van benne)

Aláírás 

MBP 1.83, 2Gb, 10.4.11

Macőrült
#12 - 2008. április 20. @ 19:45 | mellőzöm  

na meg is van:
pl é - é
ő - ő

és így tovább.
(remélem a lap itt nem fordítja le, ezesetben idézz és ott látod a kódot)

Aláírás 

MBP 1.83, 2Gb, 10.4.11

Macőrült
#13 - 2008. április 20. @ 19:45 | mellőzöm  
fusionfan - 2008. április 20. @ 19:45

na meg is van:
pl é - é
ő - ő

és így tovább.
(remélem a lap itt nem fordítja le, ezesetben idézz és ott látod a kódot)

szerk: tényleg lefordítja, de amint mondtam, idézet és látod.

Aláírás 

MBP 1.83, 2Gb, 10.4.11

Aktív
Bejegyzések: 260
#14 - 2008. április 20. @ 19:51 | mellőzöm  

bocs, még az előtted megjelent bejegyzések indították el…

Aláírás 

MacBook Pro Core 2 15”
de az első egy LC475 volt (persze az is felhasználói)

Aktív
#15 - 2008. április 20. @ 20:02 | mellőzöm  

Kösz, de a forráskódban nem tudom átírni.
CSS meg mindenféle ilyesmi van, nem sima html.  :-)

Egy csomó ember sír az ékezetek miatt, pedig van iWeb-es oldal magyar menüvel, tehát létezik megoldás.

Aláírás 

MacBook 2,1 1GB

Macőrült
#16 - 2008. április 20. @ 20:05 | mellőzöm  

Biztos van megoldás :)
És ha van css? Akkor mi van? az csak a formázás! A szöveget akkor meg pláne valahol textként tárolja le!
(tuti van egyszerűbb megoldás is, de ez biztos működik)

Aláírás 

MBP 1.83, 2Gb, 10.4.11

Aktív
#17 - 2008. április 20. @ 20:22 | mellőzöm  

Azóta olvasgatok, keresgélek, kiderült egy rakat topicban már írtak róla, de csak sírás van, megoldás nuku.
Ha rá tudsz bökni, hogy hol kell a forrásban átírni a kódot és meg is írod fizetek 1 azaz egy db sört.
:-)

kösz

Aláírás 

MacBook 2,1 1GB

Macőrült
#18 - 2008. április 20. @ 21:11 | mellőzöm  

oké. megnézhtem, most van egy kis időm. pm-ben küldj linket vagy ilyesmi.

Aláírás 

MBP 1.83, 2Gb, 10.4.11

Aktív
Bejegyzések: 344
#19 - 2008. április 20. @ 22:53 | mellőzöm  

A régi iWebbel nem volt ékezet gond a menükben. Az új változat hozta ezt a remek újítást, hogy immár a menüpont neve a fájl neve is.

condor: szerintem RapidWeaverrel (http://www.realmacsoftware.com/rapidweaver/) jobban járnál, de ez szigorúan magánvélemény.
Esetleg próbáld meg Freeway-ben (http://www.softpress.com) újraszerkeszteni az exportált oldalt. Az még viszonylag barátságos szerkesztő azoknak, akik nem szeretnének kódolgatni (nagyjából olyan, mintha egy szövegszerkesztőben dolgoznál).

Aláírás 

iMac Intel Core Duo

Macőrült
#20 - 2008. április 20. @ 23:09 | mellőzöm  

azóta elküldtem a kollégának a javaslatomat, csak a topicot nem találtam meg hogy ide is beírjam :D
a feed.xml-ben lehet átírni a menüpontok nevét.
ha valaki jót akar, ékezet nélkül írja be iweb-be, és utólag átszerkeszti a nevet a feed.xml-ben, úgy jó lesz (kirpóbáltam)

Aláírás 

MBP 1.83, 2Gb, 10.4.11

Aktív
Bejegyzések: 32
#21 - 2008. április 29. @ 23:13 | mellőzöm  

szisztok!
egy kis info kellene nekem.
az i webbel elkészitet honlapomba szeretnék ijen online kitölthetö formanyomtatványt csinálni,
amit miután online kitöltenek a látogatok egy katintással továbit az email cimemre.....hogyan lehetséges ez?
nagyon fontos lenne....
köszi a segitséget elöre is.

Macőrült
#22 - 2008. április 29. @ 23:18 | mellőzöm  

ilyen.

Aláírás 

MBP 1.83, 2Gb, 10.4.11

Aktív
#23 - 2008. április 30. @ 06:37 | mellőzöm  
patkos72 - 2008. április 29. @ 23:13

amit miután online kitöltenek a látogatok egy katintással továbit az email cimemre.....hogyan lehetséges ez?
nagyon fontos lenne....
köszi a segitséget elöre is.

Erre teremtette a jó isten a RapidWeaver-t.
Abban van ilyen!
Ezt telepítsd -myspell - és nem cseszegetnek. :-)

fusionfan-nek : kösz a segítséget, sikerült.
Azért az jó pofa, hogy a korábbi verziót sikerült elbutítani.

Aláírás 

MacBook 2,1 1GB

Aktív
Bejegyzések: 13
#24 - 2008. április 30. @ 08:45 | mellőzöm  

Szia Condor! Az eredeti kérdésedre Handras-nak maximálisan igaza van, sajnos a publih to folder anyagot nem tudod visszaimportálni iweb -be, csak ha kimentetted a user/libary -ből a cuccot előtte. Ha nem akkor sajna előröl.

Aláírás 

Köszi előre is a segítséget! Nincs mit szívesen!
Macbook

Aktív
Bejegyzések: 375
#25 - 2008. április 30. @ 13:54 | mellőzöm  

Abban tudtok segíteni, hogy RapidWeaver meg tudja-e nyitni az iWebbel épített honlapot? Én úgy látom, hogy ez nem megy… Mindent újra kell építeni?

Aláírás 

St.Joe
MacBook Pro, 2,4 GHz, 15”, 2 GB RAM
http://www.steiner.org.hu

Macőrült
Bejegyzések: 4476
#26 - 2008. április 30. @ 15:15 | mellőzöm  

Igen. A webszerkesztők többsége saját formátumot használ dokumentum mentésre ami (általában) nem kompatibilis más alkalmazásokkal és a kiexportált oldallal.

Aláírás 

---> [ Bachman’s Unibin Home ] <---

Aktív
#27 - 2008. április 30. @ 17:51 | mellőzöm  
Bachman - 2008. április 30. @ 15:15

Igen. A webszerkesztők többsége saját formátumot használ dokumentum mentésre ami (általában) nem kompatibilis más alkalmazásokkal és a kiexportált oldallal.

Köszönöm Bachman. Ettől féltem. Akkor most nem állok át az iWeb-ről… Egyenlőre kiszolgál, nekem nincsen vele bajom, bár már most érzem, hogy rendkívül korlátozott…

Aláírás 

St.Joe

Macőrült
#28 - 2008. április 30. @ 18:45 | mellőzöm  

<off>
joe, jó az mbp-d processzora! már van tíz éves? :D
</off>

Aláírás 

MBP 1.83, 2Gb, 10.4.11

Aktív
#29 - 2008. április 30. @ 19:02 | mellőzöm  
fusionfan - 2008. április 30. @ 18:45

<off>
joe, jó az mbp-d processzora! már van tíz éves? :D
</off>

Vettem! :-) Szarvashiba… Köszi.

Aláírás 

St.Joe

Aktív
Bejegyzések: 32
#30 - 2008. május 02. @ 20:16 | mellőzöm  

hello
ugyan a multkor kérdeztem hogyan lehet az i webbel for ot csinálni…
valoban nem lehet......de viszont html snippet ként beileszthetö form…
ezt ki is probáltam......
a gond az hogy olyan oldal kellene nekem ahol form ot online lehet csinálni és html snippet codot beilleszteni
egyetlen egy helyen találtam ijet.....ott viszont nem lehet hozzáadni még kitölthetö ablakot....
tud valaki valamilyen oldalt vagy hogyan tudok csinálni html form ot és milyen progival?

Hirdessen Ă–n is a beszeljukMacen
XMS