|
Veterán
Bejegyzések: 1642
|
2008. március 24. @ 17:00
| mellőzöm
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1129
|
Disk és Permission repair volt? |
|
Macőrült
Bejegyzések: 4519
|
Én winchester problémára gyanakodnék. Talán valamiért nem tud olvasni és próbálkozik a dologgal, aztán ha sikerül neki, lezajlanak a folyamatok amelyek a sorrendben hátrébb következnek. Ez lehet Hw-es hiba is vagy csak a formázatlanság hiánya. |
|
bM Függő
Bejegyzések: 5251
|
Elso korben lehet, hogy a loggokat kellene atnezni, majd egy alapos karbantartast, es tisztitast vegignyomnek a rendszeren. Ha nem segit, akkor valami mas kavarhatja meg a rendszered (pld a loggokbol kiderulhet), vagy tenyleg HW hiba. (Smart status elmeletben megmondja, ha a vinyoval van valami gond). Nezted esetleg az Activity monitorral a futo programokat? |
|
Veterán
|
Telepítőlemezzel megcsináltam a Disk- és Permission Repairt is. A Disk Repair zöldbetűs OK lett, a Jogjavításnál pedig “ACL found but not expected” üzeneteket írt ki néhány Library-ban található elemre. Erről találtam itt a fórumon egy topicot, itt: http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/26779/ Ezen kívül más problémát vagy riasztást nem kaptam. |
|
Macőrült
Bejegyzések: 3860
|
Csak Dombi miatt meg egyszer leirom: A Leopard xar. De minden nagyon szep, minden nagyon jo :)! |
|
Veterán
|
Elképzelhető, hogy a telepített fontok kavarják meg a rendszert? Most, hogy a Console-t nézegetem, amennyire tudom, elég sok panaszt látok az ATSServer-re.
Ilyeneket pl.:
com.Apple.ATSServer(249): ATSServer got a fatal error (status: -6) while processing a message (id=20) from pid=164. Szerintetek megoldás, ha lezúzom az eddig telepített fontokat a gépről? |
|
bM Függő
Bejegyzések: 5251
|
Salamander,
Mit jelent az eleg sok?
Olykor be szoktak kavarni a rendszerbe. Ha sokat telepitesz (+) az lassitja a rendszert, illetve 1-2 hibas font hasonlo eredmenyt okozhat, mint fentebb leirtal. Ime egy erosebb pelda: font gond : Magyar Macintosh Fórumok : : : HFN : : : - 2008. január 06. @ 01:59 Ha (+) fontot akarsz hasznalni, es nem akarsz kockaztatni akkor tudom ajanlani, a Linotype FontExplorer X nevu program hasznalatat. |
|
Veterán
|
Kidobáltam a telepített fontokat és mostmár gond nélkül megy a rendszer. Köszi srácok a segítséget. :)
|
|
Aktív
Bejegyzések: 75
|
sziasztok,
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1270
|
matesz - 2008. április 29. @ 09:43 milyen gep,rendszer?
egy pram resetet beprobalhatsz
aztan ha bejutottal a gepbe,karbantartasok |
|
Aktív
Bejegyzések: 75
|
Imac, 10.4.11
|

Sziasztok!
A mai nap elég furcsa dolgokat kezdett művelni a rendszerem. Azt ezész kezdődött azzal, hogy a Lightroom képtelen elindulni, vagy 20 percig tart neki amíg megjelenik a program ablak és utána is csak mozdulatlanság és pörgő strandlabda a jellemző.
De nem csak a LR rakoncátlankodik, az egész rendszer nagyon furcsán viselkedik. Hosszú teljesen véletlenszerűen egyszercsak (Safari, Adium, stb..), pörög a strandlabda a programok felett, aztán leáll a Dock, majd a Finder is és vagy 5 perc mire előjön a Force Quit ablak. Érdekes, hogy a processzor nem pörög közben, a ventillátor nem zúg, ahogy egy normális lefagyásnál történik.
Egy két esetben, amikor magához tér a rendszer vagy pl. előjön a Force Quit ablak, az összes dolog amit csináltam a fagyogatós idő alatt (kattintás, gépelés, ablakvonszolás, dockról indítás) egy pillanat alatt lepereg és mintha misem történt volna megy tovább a rendszer. Egy darabig.
Mi lehet a probléma szerintetek? Így gyakorlatilag használhatatlan a rendszer. :(((
szerk.: Mac mini G4 + Mac OS X 10.5.2