Fórum kezdőlap  »  Szoftver  »  Rendszer  »  Mi van a rendszerrel?

Veterán
Bejegyzések: 1642
2008. március 24. @ 17:00 | mellőzöm  

Sziasztok!

A mai nap elég furcsa dolgokat kezdett művelni a rendszerem. Azt ezész kezdődött azzal, hogy a Lightroom képtelen elindulni, vagy 20 percig tart neki amíg megjelenik a program ablak és utána is csak mozdulatlanság és pörgő strandlabda a jellemző.
De nem csak a LR rakoncátlankodik, az egész rendszer nagyon furcsán viselkedik. Hosszú teljesen véletlenszerűen egyszercsak (Safari, Adium, stb..), pörög a strandlabda a programok felett, aztán leáll a Dock, majd a Finder is és vagy 5 perc mire előjön a Force Quit ablak. Érdekes, hogy a processzor nem pörög közben, a ventillátor nem zúg, ahogy egy normális lefagyásnál történik.
Egy két esetben, amikor magához tér a rendszer vagy pl. előjön a Force Quit ablak, az összes dolog amit csináltam a fagyogatós idő alatt (kattintás, gépelés, ablakvonszolás, dockról indítás) egy pillanat alatt lepereg és mintha misem történt volna megy tovább a rendszer. Egy darabig.

Mi lehet a probléma szerintetek? Így gyakorlatilag használhatatlan a rendszer. :(((

szerk.: Mac mini G4 + Mac OS X 10.5.2

Aláírás 

Mac mini (Early 2005) + iPod (Click Wheel) + iPod nano (2nd Gen.) + WDmbpr500GB + Tungsten T3

Veterán
Bejegyzések: 1129
#1 - 2008. március 24. @ 17:07 | mellőzöm  

Disk és Permission repair volt?

Aláírás 

wyctim.blog - http://www.wyctim.com/, lifovery - http://www.lifovery.com/

Macőrült
Bejegyzések: 4519
#2 - 2008. március 24. @ 17:08 | mellőzöm  

Én winchester problémára gyanakodnék. Talán valamiért nem tud olvasni és próbálkozik a dologgal, aztán ha sikerül neki, lezajlanak a folyamatok amelyek a sorrendben hátrébb következnek. Ez lehet Hw-es hiba is vagy csak a formázatlanság hiánya.

Aláírás 

---> [ Bachman’s Big Home ] <---

bM Függő
Bejegyzések: 5251
#3 - 2008. március 24. @ 19:11 | mellőzöm  

Elso korben lehet, hogy a loggokat kellene atnezni, majd egy alapos karbantartast, es tisztitast vegignyomnek a rendszeren. Ha nem segit, akkor valami mas kavarhatja meg a rendszered (pld a loggokbol kiderulhet), vagy tenyleg HW hiba. (Smart status elmeletben megmondja, ha a vinyoval van valami gond).

Nezted esetleg az Activity monitorral a futo programokat?

Veterán
#4 - 2008. március 24. @ 19:21 | mellőzöm  

Telepítőlemezzel megcsináltam a Disk- és Permission Repairt is. A Disk Repair zöldbetűs OK lett, a Jogjavításnál pedig “ACL found but not expected” üzeneteket írt ki néhány Library-ban található elemre. Erről találtam itt a fórumon egy topicot, itt: http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/26779/

Ezen kívül más problémát vagy riasztást nem kaptam.

Aláírás 

Mac mini (Early 2005) + iPod (Click Wheel) + iPod nano (2nd Gen.) + WDmbpr500GB + Tungsten T3

Macőrült
Bejegyzések: 3860
#5 - 2008. március 24. @ 19:33 | mellőzöm  

Csak Dombi miatt meg egyszer leirom: A Leopard xar. De minden nagyon szep, minden nagyon jo :)!

Aláírás 

http://alex91.extra.hu

Veterán
#6 - 2008. március 24. @ 19:38 | mellőzöm  

Elképzelhető, hogy a telepített fontok kavarják meg a rendszert? Most, hogy a Console-t nézegetem, amennyire tudom, elég sok panaszt látok az ATSServer-re.

Ilyeneket pl.:
“Dátum, program elérési útvonala”: received ATSServer died message.

com.Apple.ATSServer(249): ATSServer got a fatal error (status: -6) while processing a message (id=20) from pid=164.

Szerintetek megoldás, ha lezúzom az eddig telepített fontokat a gépről?

Aláírás 

bM Függő
Bejegyzések: 5251
#7 - 2008. március 24. @ 20:21 | mellőzöm  

Salamander,

Mit jelent az eleg sok?
Telepitettel mostanaban fontokat?

Olykor be szoktak kavarni a rendszerbe. Ha sokat telepitesz (+) az lassitja a rendszert, illetve 1-2 hibas font hasonlo eredmenyt okozhat, mint fentebb leirtal. Ime egy erosebb pelda:

font gond : Magyar Macintosh Fórumok

: : : HFN : : : - 2008. január 06. @ 01:59

Üdv Mindenkinek!!!

Olyan problémával találkoztam, amit nem láttam még sehol felvetni itt! Szóval megbízható forrásból kaptam (nem internetről letöltött) 1 Gb mennyiségű fontokat és elkezdtem telepíteni a megfelelő módon (Fontbook » File » Add fonts...). Miután feltelepítettem őket, a biztonság kedvéért újraindítottam a gépet megfelelő módon. Az betöltésnél eljutott odáig, hogy megjelenítse a hátteret és a jobb felső sarokban a nagyítót és kész.....se dock, se menubar, se az asztalra helyezett mappák, file-k...szóval semmi és nem is reagált semmire. Ezt kétszer eljátszottam a biztonság kedvéért és mind a kétszer total a nulláról kellettt újrainstallálni a gépet. Többet nem próbálkozok vele, mert nincsenek fél napjaim, hogy mindig újrarakjam és berendezzem a gépem. Ja!!!!! Talán fontos lehet: Powerbook G4-esem van 1,67Ghz/1,5Gb. Előfordulhat az, hogy nem G4-esre írnak Fontokat és ha az mégis felkerül rá, akkor azonnal megöli a rendszert????

Várom mindenkinek a hasznos hozzászólását illetve tanácsát a problémámra!!!! A válaszokat előre is köszi!

üdv!!

Ha (+) fontot akarsz hasznalni, es nem akarsz kockaztatni akkor tudom ajanlani, a Linotype FontExplorer X nevu program hasznalatat.

Veterán
#8 - 2008. március 24. @ 20:56 | mellőzöm  

Kidobáltam a telepített fontokat és mostmár gond nélkül megy a rendszer. Köszi srácok a segítséget. :)
Nem telepítettem amúgy sok fontot, 4 család volt asszem kb.

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 75
#9 - 2008. április 29. @ 09:43 | mellőzöm  

sziasztok,
tegnap frissítettem a safarit,működött is.Ma reggelre viszont nem indul a rendszer.
Jelenség:bekapcs, os x betöltés elindul de a kék csík félúton eltünik, mintha ilyen gyorsan betöltött volna, megjelenik a megszokott “kép” -minden rendben- csakk épp nemm reagál semmire.nem indul semmi.
próbáljam cd-ről? olyat még nem csináltam.

Veterán
Bejegyzések: 1270
#10 - 2008. április 29. @ 09:52 | mellőzöm  
matesz - 2008. április 29. @ 09:43

sziasztok,
tegnap frissítettem a safarit,működött is.Ma reggelre viszont nem indul a rendszer.
Jelenség:bekapcs, os x betöltés elindul de a kék csík félúton eltünik, mintha ilyen gyorsan betöltött volna, megjelenik a megszokott “kép” -minden rendben- csakk épp nemm reagál semmire.nem indul semmi.
próbáljam cd-ről? olyat még nem csináltam.

milyen gep,rendszer?

egy pram resetet beprobalhatsz
http://wiki.beszeljukmac.com/mediawiki/index.php/PRAM_Reset

aztan ha bejutottal a gepbe,karbantartasok

Aláírás 

only God can Judge Me
Lake Delton,Wi USA ; Bognor Regis,West Sussex,UK(most epp itt)

Aktív
Bejegyzések: 75
#11 - 2008. április 29. @ 10:05 | mellőzöm  

Imac, 10.4.11
egyszer próbáltam,nem indult

ForFour design
XMS