|
Aktív
Bejegyzések: 123
|
2008. március 21. @ 12:24
| mellőzöm
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 782
|
ha eldobod PMben a kérdéseid, hamarost válaszolok. vagyis nem én, a sógornőm :) |
|
Aktív
|
Még nem tudom pontosan, mi az, amire várom a választ. Most fogok nekiállni az anyagnak, és közben ha felmerül egy kérdés, legyen valaki, akihez bizalommal fordulhatok. :)
Csak azért szeretném egy kicsit megnyugtatni magam, mert bár flexohoz tudok előkészíteni, nem tudom mik a különbségek, buktatók az ofszetnél. Így elsőre félek nekiugrani, hogy nincs segítségem.
Egyébként örülök, hogy érdeklődsz. Tőled különösen számítok a hozzáértő szavakhoz, mivel régebben amik felmerültek kérdések, sok választ a hozzászólásaid közt találtam meg. :)
|
|
Aktív
|
CharlieBrown, neked is köszönöm a lehetőséget. A későbbiekben lehetséges, hogy élni fogok vele! |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2613
|
első körben jól érzem, hogy az a kérdés, hogy miként kell “zárni” az anyagot?
update - most olvastam el figyelmesebben amit írtál:
szóval, ahány nyomda, annyi nyűg :(
|
|
Aktív
|
Így van. Illetve majd a grayscale képek feldolgozásával lesznek problémáim menet közben… :)
|
|
Macőrült
|
miért? a grayscale a legegyszerűbb, minden a black plate-en lesz, nem kell gondolkodni :) |
|
Aktív
|
ja… na látod :D
Itt nincsenek különleges raszterizálási, meg rácspontozási finomságok?
|
|
Macőrült
|
alapvetően meg kéne tudni, hogy színrebontott anyag kell-e, vagy sem, ha nem akkor nincs problémád, ők rakják fel és montírozzák, stb, ha szükséges, ha színre kell bontanod majd a végén, akkor postscript-et kell írnod, itt van néhány beállítás amit tudni kell onnantól nem lehet lerontani, de mondom, hívd fel a nyomdát és egyeztess velük |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 773
|
1+1-es anyagról van szó, tehát nincs színrebontás. |
|
Macőrült
|
zephyr2000 - 2008. március 21. @ 14:18 jogos :)) akkor mégsem olvastam el jól, minden esetre ezt is lel lehet tolni :)) |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 773
|
tms - 2008. március 21. @ 14:35zephyr2000 - 2008. március 21. @ 14:181+1-es anyagról van szó, tehát nincs színrebontás. Mint mindent, amihez ember hozzányúl. :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 415
|
rovidpeter - 2008. március 21. @ 13:27 Nincsenek, képfeldolgozáskor se állíts be a Photoshopban semmi ilyesmit. A levilágító-, vagy a CTP RIP mindent elintéz az optimális eredmény érdekében. A nyomdával beszélj, hogy postcript, vagy pdf kell-e nekik, ezek létrehozása pár beállítást igényel. A jobb levilágítók. CTP-t alkalmazó nyomdák pontos leírást adnak ezekről a beállításokról. Röviden ennyi, ha elakadsz, kérdezz. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1751
|
mindenki okulására: ha egy kiadványba az illusztrátortól grayscale képeket kérsz, és vektorosan akarod betenni, akkor minden képet ellenőrizz hogy nem maradt-e benne véletlenül CMYK szürke.
|
|
Macőrült
|
gyerek 2 klikk igazán beleférhet - szerintem, és még így is lehet gáz a nyomdában, elég sok mindent kiküszöbölhettek ezzel és még ez sem biztos :)
|

Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni valakitől, aki a témában van.
Flexo előkészítésben dolgozom, de most úgy adódott, hogy most ofszetre kellene előkészítenem.
Szigorúan privátban szeretném kérni azon kollégám segítségét, aki lenne oly kedves, elmagyarázna nekem pár dolgot ebben a témakörben.
Elsősorban az anyag nyomdakész állapotba hozásáról lenne pár kérdésem.
Köszönöm!