Az online Mac oktatas

RSS

Üdvözlünk a magyar Macintosh fórumon!   ·   Belépés   ·   Regisztráció
Fórum kezdőlap » Hardver » Mac Pro, PowerMac, iMac, eMac, Mac mini » Azonnali segítség kell!
Oldalak száma: 4
Azonnali segítség kell! 
Aktív

Bejegyzések: 55
Rank

# 51 - 2008. aug. 26. @ 11:26
lakospeter - 2008 aug. 26. @ 11:20

Úgy értettem, hogy az első bekapcsolásnál jelentkező program kérdezi meg. Először nyelvet választasz, aztán jön a többi kérdés.

Igen, én is úgy értettem! :)

Macőrült

Bejegyzések: 2142
RankRankRankRank
uTomi avatar

# 52 - 2008. aug. 26. @ 11:37
amarama - 2008 aug. 26. @ 11:24

Kalávati - 2008 aug. 26. @ 07:01

A cédét újraindításkor ki tudod venni, ha az egér gombját nyomod.

Az egér melyik gombját, a jobb vagy a balt?

A jobb gombot.

Aláírás 

MacBook Pro 2,4 (OSX Leopard 10.5.5) iJoetól! iPhone 3G (2.1) , iPhone Bluetooth Headset

bM Függő

Bejegyzések: 7327
RankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 53 - 2008. aug. 26. @ 11:49

Megy az a másikkal is.

Aláírás 

---> http://bakman.hu <---

Aktív

Rank

# 54 - 2008. aug. 26. @ 13:26
uTomi - 2008 aug. 26. @ 11:37

A jobb gombot.

Köszi az sikerült, de most már sokkal nagyobb a baj, mint eddig volt…
Sikerült az op.rendszert betölteni a gépnek, na mondom kipróbálom, mert ilyet még úgysem láttam. Bele kattintottam kettőt a monitor közepén lévő mappák egyikébe, de nem reagált rá, azután rákattintottam a “Finderre” majd az alma ikonra, de semmi. Azután az asztalon lévő ikonok valamelyikére, de ott is semmi, csak az a kis szivárványszínű kerék forgott.
Mivel, hogy jobb ötlet nem jutott az eszembe kikapcsoltam a gépet a hátulján levő gombbal. És azóta amikor újra bekapcsolom, indításkor megjelenik az a kis alma ikon, az betöltődik, de azután semmi! A monitoron csak kék szín látható.
Ez lenne a “kék halál”?

Aktív

Bejegyzések: 64
Rank
Vesper avatar

# 55 - 2008. aug. 26. @ 14:44

hali
van egy elgato eye tv 250{nem plus} em es miutan behangoltam ausztriat valasztva,a kep szine foltos,kek es zold arnyalatu foltokban mutatja szineket,A normalis kep sehol nem jelenik meg.

Macőrült

Bejegyzések: 2433
RankRankRankRank
BRinyo avatar

# 56 - 2008. aug. 26. @ 14:49
amarama - 2008 aug. 26. @ 13:26

uTomi - 2008 aug. 26. @ 11:37

A jobb gombot.

Köszi az sikerült, de most már sokkal nagyobb a baj, mint eddig volt…
Sikerült az op.rendszert betölteni a gépnek, na mondom kipróbálom, mert ilyet még úgysem láttam. Bele kattintottam kettőt a monitor közepén lévő mappák egyikébe, de nem reagált rá, azután rákattintottam a “Finderre” majd az alma ikonra, de semmi. Azután az asztalon lévő ikonok valamelyikére, de ott is semmi, csak az a kis szivárványszínű kerék forgott.
Mivel, hogy jobb ötlet nem jutott az eszembe kikapcsoltam a gépet a hátulján levő gombbal. És azóta amikor újra bekapcsolom, indításkor megjelenik az a kis alma ikon, az betöltődik, de azután semmi! A monitoron csak kék szín látható.
Ez lenne a “kék halál”?

Szerintem csak egyszerű merevlemez-/oprendszer-meghibásodás…

Aktív

Rank

# 57 - 2008. aug. 26. @ 15:01
BRinyo - 2008 aug. 26. @ 14:49

Szerintem csak egyszerű merevlemez-/oprendszer-meghibásodás…

Puff neki…
És azt, hogy tudom korrigálni, vagy vigyem szerelőhöz?

Aktív

Bejegyzések: 308
Rank
jenes avatar

# 58 - 2008. aug. 26. @ 15:11

amarama,
ugy tudod korrigálni, hogy beteszed a géppel kapott OSX telepítő lemezt, ujraindítod a gépet, de közben a “C” billentyűt lenyomva tartod. Miután felállt a gép a lemezről a telepítő meüjében mekeresed a DiskUtility nevű parancsot. Ezt elindítva csinálsz egy javítást a lemezen.

Aláírás 

PMG5 2.0 DUAL, MBP C2D 2.2

Aktív

Rank

# 59 - 2008. aug. 26. @ 15:14
jenes - 2008 aug. 26. @ 15:11

amarama,
ugy tudod korrigálni, hogy beteszed a géppel kapott OSX telepítő lemezt, ujraindítod a gépet, de közben a “C” billentyűt lenyomva tartod. Miután felállt a gép a lemezről a telepítő meüjében mekeresed a DiskUtility nevű parancsot. Ezt elindítva csinálsz egy javítást a lemezen.

Köszi, megpróbálom!

Törzsvendég

Bejegyzések: 936
RankRank
lakospeter avatar

# 60 - 2008. aug. 26. @ 15:55
jenes - 2008 aug. 26. @ 15:11

amarama,

Nem adok sok esélyt neki, hogy ez megjavítaná, de azért próbáld meg. (Ahogy jenes írta, beteszed a telepítőlemezt, újraindítod a gépet, rögtön bekapcsolás után nyomod és nyomva tartod a c-t, aztán, miután betöltődött a telepítő, nyelvet választasz, és a fenti menüsorból a Utilities->Disk Utility kell neked. Ott kiválasztod a Macintosh HD-t, First Aid fül és Repair Disk Permissions. Ez akár egy-másfél óráig is eltarthat, szóval nem kell megijedni.) Aztán, ha nem javul meg, én egy zero out data-s format-ot csinálnék, majd Leo install, az első beállításokat újraindítás nélkül elvégezni, aztán ha akkor is baja lesz, akkor hardveres hiba (tehát szerviz).

Aláírás 

The people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.

Aktív

Rank

# 61 - 2008. aug. 26. @ 17:30
lakospeter - 2008 aug. 26. @ 15:55

Nem adok sok esélyt neki, hogy ez megjavítaná, de azért próbáld meg. (Ahogy jenes írta, beteszed a telepítőlemezt, újraindítod a gépet, rögtön bekapcsolás után nyomod és nyomva tartod a c-t, aztán, miután betöltődött a telepítő, nyelvet választasz, és a fenti menüsorból a Utilities->Disk Utility kell neked. Ott kiválasztod a Macintosh HD-t, First Aid fül és Repair Disk Permissions. Ez akár egy-másfél óráig is eltarthat, szóval nem kell megijedni.) Aztán, ha nem javul meg, én egy zero out data-s format-ot csinálnék, majd Leo install, az első beállításokat újraindítás nélkül elvégezni, aztán ha akkor is baja lesz, akkor hardveres hiba (tehát szerviz).

Igazad van, nem javult meg.

Ezt a “zero out data-s format-ot” kifejtenéd kicsit bővebben?
Milyen gombot kell nyomni, ott is a “C"-t, és azután, mit kell csinálni?
Már teljesen belefáradtam ebbe az egészbe…

Aktív

Rank

# 62 - 2008. aug. 26. @ 17:31

Ha nem sikerül visszaviszem az eladónak.

Törzsvendég

RankRank
lakospeter avatar

# 63 - 2008. aug. 26. @ 17:51

Hát nem tudom van-e kedved belevágni, amit írtam az az operációs rendszer újratelepítése, ilyen számítástechnikai tudás mellett (már bocsánat), lehet, hogy a boltba kéne visszavinni. Esetleg ismerőst megkérni, aki ért a Mac-ekhez.
Szívesen elmondom, hogy kell, csak az a baj, hogy nem emlékszem minden egyes lépésre, így mindig kéne tudósítanod, hogy mi van.
Egyébként (tudom, hogy nem vigasztal) ilyen nem sűrűn szokott előfordulni, mondjuk úgy, hogy kifogtad. :)

Aláírás 

The people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.

Aktív

Rank

# 64 - 2008. aug. 26. @ 18:11
lakospeter - 2008 aug. 26. @ 17:51

Hát nem tudom van-e kedved belevágni, amit írtam az az operációs rendszer újratelepítése, ilyen számítástechnikai tudás mellett (már bocsánat), lehet, hogy a boltba kéne visszavinni. Esetleg ismerőst megkérni, aki ért a Mac-ekhez.
Szívesen elmondom, hogy kell, csak az a baj, hogy nem emlékszem minden egyes lépésre, így mindig kéne tudósítanod, hogy mi van.
Egyébként (tudom, hogy nem vigasztal) ilyen nem sűrűn szokott előfordulni, mondjuk úgy, hogy kifogtad. :)

Én szívesen megpróbálnám, mert ennél rosszabb már nem lehet. Egyébként én is arra gondoltam, hogy az op.rendszert kellene újra telepíteni.
Szóval, ha nem nagyon fárasztalak vele és leírnád ami az eszedbe jut azt nagyon szépen megköszönném, mert a bolt kb. 70 km-re van, ismerősöm pedig egy sincs aki értene hozzá.

Törzsvendég

RankRank
lakospeter avatar

# 65 - 2008. aug. 26. @ 18:30

Ugyanoda kell visszamenni, ahol a jogjavítást csináltad (Disk Utility), ugyanúgy, DVD-ről persze.
Kiválasztod a Macintosh HD-t, Erase fül, ott meg kell adni, hogy a fájlrendszer Mac OS Extended (Journaled) legyen, a név mindegy, jó a Macintosh HD, és ha jól tudom a Security Options-ben kell kijelölni a Zero Out Data-t, majd Erase.
Ezzel mindent töröl a winchester-ről és az 1-eseket 0-kra írja át. Van még olyan opció, hogy írja ezt át 3-szor, 5-ször, meg valami 13-szor (számokra pontosan nem emlékszem), ezek teljesen feleslegesek.
A formatálás jó sokáig el fog tartani, aztán ha kész, kiléphetsz a Disk Utility-ből, és elkezded a telepítést. Ott választási lehetőséged nem nagyon lesz, mert üres a merevlemezed.
Ha minden jól megy az installálás végén fogsz kapni egy nagy zöld pipát.
Magától újraindul (vagy te indítod újra - ne fizikálisan, szoftveresen! :) ), aztán ugyanazt fogod látni, amit első bekapcsolásnál.
A beállításokon újraindítás nélkül menj végig, aztán ugrik a majom a vízbe :)

Aláírás 

Aktív

Rank

# 66 - 2008. aug. 26. @ 18:41

Köszi, megpróbálom és majd kiderül!

Törzsvendég

RankRank
lakospeter avatar

# 67 - 2008. aug. 26. @ 18:43

Ha gondolod, felvehetsz MSN-re, úgy gördülékenyebb lenne a dolog. (Profilomban ott van a címem.)

Aláírás 

Aktív

Rank

# 68 - 2008. aug. 26. @ 18:52

jó, köszi, mindjárt megkeresem.

Macőrült

Bejegyzések: 2433
RankRankRankRank
BRinyo avatar

# 69 - 2008. aug. 26. @ 21:28

Ha sima install nem ment, próbálj egy hardware test-et, vagy vinyócserét a hardware test eredményétől függően…

Törzsvendég

RankRank
lakospeter avatar

# 70 - 2008. aug. 26. @ 21:51

Pont a hardware test-nél tartunk :) Disk Utility formázás közben/után (ez kicsit zavaros) hibát írt ki.

Aláírás 

Aktív

Rank

# 71 - 2008. aug. 26. @ 22:59

Áh.., holnap visszaviszem a boltba.

Aktív

Bejegyzések: 277
Rank
gabike avatar

# 72 - 2008. aug. 26. @ 23:34
amarama - 2008 aug. 26. @ 22:59

...a boltba.

tudom hogy ronda dolog ilyet kérdezni, de merre is van, melyik is az pontosan?

Aláírás 

MBP 15.4/2.5/4, iPod Nano G2 Blk 8.0

Aktív

Rank

# 73 - 2008. aug. 27. @ 08:44

Gabike, e-mailben elküldtem.

Aktív

Rank

# 74 - 2008. aug. 27. @ 08:55
BRinyo - 2008 aug. 26. @ 21:28

Ha sima install nem ment, próbálj egy hardware test-et, vagy vinyócserét a hardware test eredményétől függően…

Az install lemenet 100%-ig, aztán kiírta, hogy “Install Failed” De leformázta az biztos, mert azóta indítás után egy mappa jelenik meg a monitoron benne egy kérdőjellel.

Törzsvendég

RankRank
lakospeter avatar

# 75 - 2008. aug. 27. @ 09:10

A kérdőjeles mappa nem feltétlenül üres winchester-t jelent, lehet, hogy néhány fájl-t nem talál, ami a boot-oláshoz szükséges. Mivel a formázásnál hibaüzenetet kaptál, nem meglepő, hogy a telepítés se sikerült. Hardware test-nek mi volt az eredménye?

Aláírás 

Macőrült

Bejegyzések: 2122
RankRankRankRank
petnekiabel avatar

# 76 - 2008. aug. 27. @ 09:11
amarama - 2008 aug. 26. @ 22:59

Áh.., holnap visszaviszem a boltba.

Gabike biztos részletesebb tanácsot ad, de szerintem ezen a ponton legjobb a boltba visszautazni és segítséget kérni.

Aláírás 

http://support.apple.com/kb/index?page=search

Aktív

Rank

# 77 - 2008. aug. 27. @ 09:36
lakospeter - 2008 aug. 27. @ 09:10

A kérdőjeles mappa nem feltétlenül üres winchester-t jelent, lehet, hogy néhány fájl-t nem talál, ami a boot-oláshoz szükséges. Mivel a formázásnál hibaüzenetet kaptál, nem meglepő, hogy a telepítés se sikerült. Hardware test-nek mi volt az eredménye?

Szia!
Semmi! Hiába nyomtam a “D” gombot, nem reagált rá.

Aktív

Rank
gabike avatar

# 78 - 2008. aug. 27. @ 09:37

ez szerintem túlmutat már a netes tanácsadáson, így a fejleményeket olvasva, annál is inkább, mivel a probléma - mint ahogy amarama is feltételezte már - bajosan oldható meg hardver-teszttel és op.rendszer újrarakással.

várjuk a fejleményeket!

Aláírás 

Aktív

Rank

# 79 - 2008. aug. 27. @ 10:35
gabike - 2008 aug. 27. @ 09:37

várjuk a fejleményeket!

Estére okosabbak leszünk, mert csak a késő délutáni órákban tudom visszavinni az eladóhoz. Meg van vele beszélve, de így látatlanban persze ő sem tud mondani semmit.

Aktív

Rank

# 80 - 2008. aug. 27. @ 20:51

Ilyen nincs!!!
Úgy alakultak a dolgok, hogy az öcsém vitte vissza a boltba, és ott azt mondták neki, hogy rossz volt a memóriakártya. Haza hozta, bekapcsoltam és a monitoron újra a mappa volt látható egy kérdőjellel a közepén! Pedig ott előtte telepítették fel újra a gépet, tehát op.rendszer van rajta, de még se jó.
Komolyan mondom, hogy a Pentium egy megbízható csúcs technológia ez mellett a szar mellett.

Aktív

Rank

# 81 - 2008. aug. 27. @ 20:52

Legszívesebben szétverném az egészet.

Aktív

Rank

# 82 - 2008. aug. 27. @ 21:28

Szerintem újra a memóriával lehet a gond.

Aktív

Bejegyzések: 64
Rank
Vesper avatar

# 83 - 2008. aug. 27. @ 21:42

udv
lehet lama kerdes,de hogy tudom elkerulni hogy ha lecsukom a powerbookom tetejet,ne aludjon el?
mert eppen egy kulso monitoron akarok dolgozni.

Aktív

Rank
gabike avatar

# 84 - 2008. aug. 27. @ 22:16
Vesper - 2008 aug. 27. @ 21:42

udv
lehet lama kerdes,de hogy tudom elkerulni hogy ha lecsukom a powerbookom tetejet,ne aludjon el?
mert eppen egy kulso monitoron akarok dolgozni.

USB eszközt csatlakoztass hozzá, miután sleepbe ment, ekkor megjelenik a gép a külső monitoron. ez nem natív funkció, így nem kimondottan javasolt, de működik (a gép felfele hűt, és lezárt fedél mellett bennragad a hő).

a megtévesztő cím ellenére ez egy spec/egyedi topic, következőleg inkább a sima “Azonnali kérdések topikja"-ba - így is elég “szerteágazó” már a fórum ;)

Aláírás 

Aktív

Rank
gabike avatar

# 85 - 2008. aug. 27. @ 22:24
amarama - 2008 aug. 27. @ 21:28

Szerintem újra a memóriával lehet a gond.

ha azzal lenne, bekapcsoláskor visítana, mint egy sakál (az esetek 99%-ában, na - ha nem teszi ezt, akkor meg arra elég jó, hogy elinduljon a gép). továbbá nem jelenne meg semmi a monitoron, és kis időn belül kikapcsolna, vagy kilőnéd te, mielőtt meghasad a fejed.

a villogó mappa ikon annyit tesz, hogy nem talál bootolható meghajtót. ez pl lehet hiányzó oprendszer, vagy hibás HDD, stb., de leggyakrabban talán ez a kettő.

indításkor hallod a “bong” hangot?

próbáld nyomva tartani az alt/option gombot bekapcsolás közben/közvetlenül azt követően, ez enged kiválasztani a bootolandó meghajtót. ha itt nem látsz olyat, hogy Macintosh HD (vagy más, ha át lett nevezve a meghajtó), akkor gondok vannak. gyári összeszerelésben persze a kontakt- vagy egyéb hardver-jellegű hiba elég érdekesen hangzik, főleg egy Mini-nél, ami legalábbis tapasztalataim szerint az egyik legbiztosabb jószág. a rendszer hiánya meg a újratelepítés tudtával, nos, “fura” (=effektíve lehetetlen).

ne add fel, próbáljunk még tenni pár dolgot!

persze ha a boltban ment, akkor ott miért nem. erre szokták mondani, hogy nem ízlik neki az áram - ha nincs elsőre, sem sokadszorra magyarázat.

reménykedjünk egy jobb folytatásban, és a gép károsítását mindenképpen kerüld :-)

Aláírás 

Aktív

Bejegyzések: 57
Rank
blackalex avatar

# 86 - 2008. aug. 27. @ 22:57

Sziasztok!
mit tudok csinálni akkor amikor újraindul a gép és a loginnál a jelszavamba balga módon elejtettem egy nulla karaktert is ami ugye nincsen csak hun proval.....?

Aláírás 

MB Black C2Duo 2.2GHz
http://alexandernaske.uk.tt

bM Függő

Bejegyzések: 7327
RankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 87 - 2008. aug. 27. @ 23:01

Beteszed a gépbe a telepítőlemezt, újraindítod a masinát és a Doing után nyomod a C betűt. A nyelvválasztást követően a menüből a Password Reset (vagy valami hasonló) menüpontot keresd.

A kilnecestől jobbra (Ö betű helyén) sincs nulla?

Aláírás 

---> http://bakman.hu <---

Aktív

Rank
blackalex avatar

# 88 - 2008. aug. 27. @ 23:04

nincs… hijack-et telepítettem még kérte a jelszót majd nyomott egy restartot. és puff kicsukott a kis huncut. nah mindjárt meg is csinálom, köszi az infót

Aláírás 

MB Black C2Duo 2.2GHz

Aktív

Rank
blackalex avatar

# 89 - 2008. aug. 27. @ 23:12

sikerült át is irtam még1x köszi

Aláírás 

MB Black C2Duo 2.2GHz

Aktív

Rank

# 90 - 2008. aug. 27. @ 23:37
gabike - 2008 aug. 27. @ 22:24

[

reménykedjünk egy jobb folytatásban, és a gép károsítását mindenképpen kerüld :-)

Sikerült!!!! és már a mac-ről internetezek! Köszönöm mindenkinek a segtségét!!!

De azért, olyan apróságokat áruljatok már el, hogy ezen melyik ikon a böngésző, mert most csak úgy tudttam rájönni a netre, hogy benyomtam az iphoto ikonját és az beadott valami webes oldalt. Akkor jó lenne beálltani a monitor kép méretét, mert gy nagyon aprók a betűk és az msn-t is szeretném beálltani, de sehol sem találom. (igaz, hogy még nem is nagyon néztem) És a firefoxot sem ártana letölteni, de azzal most megpróbálkozom, és majd meglátjuk, hogy sikerül-e, de gondolom ez is hasonlóképpen tölthet, mint az XP, nem?

Aktív

Rank
gabike avatar

# 91 - 2008. aug. 27. @ 23:51

‘alleluja!

a böngésző alapból a Safari, az alsó Dock-on balról a harmadik (vagy negyedik, nem emlékszem, de ha felé viszed az egeret, kiírja kis buborékban) képméret: alma menü a bal felső sarokban, ott system preferences, majd displays, onnan egyértelmű. msn az alapból nem lesz, általában az Adium illetve az aMsn programokat szoktuk ajánlani. a letöltés egy az egyben ugyanaz, a downloads mappába kerülnek alapból a dolgok.

ennyit gyorstalpalóként, továbbra is használd a beszmac keresőt, ahol sok ilyesmire találsz választ, a google-t, ahol mégtöbbre, és nem utolsó sorban fusd át a macWiki-t, amit az oldal tetején lévő gombbal érsz el (sok-sok apróságot leír, amik gyakran felmerülnek eleinte). mindezt azért, mert sok-sok kérdést megválaszoltak már itt (is) :-)

ó, és ha nagy baj lenne, ajánlom az Azonnali kérdések topicját, azt gyakrabban látogatják, mint pl ezt.

szerk.: mi volt végül a gond? vagy “egyszercsak” megjavult?

Aláírás 

Aktív

Rank

# 92 - 2008. aug. 28. @ 00:24

Hát, valósznű nem birta az utazást (miaz, ezen nem működik a hosszú “i”...? no mindegy.), mert amikor újra elinditottam, bejött az üdvözlő szöveg, és utána csak be kellett állitagatni a dolgokat.

Egyébként az Ichat-nek, hogy kell levenni az ablakát a képernyő közepéről? Mert sehol nincs rajta egy “x” jel.

Aktív

Rank
gabike avatar

# 93 - 2008. aug. 28. @ 00:33

cmd+w, de van x, csak épp a bal felső sarokban lévő piros kör alatt megbújva, amíg fölé nem viszed a kurzort.
hogyhogy nincs hosszú í? magyar kiosztást választottál? mondjuk ha van ő, ü, stb.

Aláírás 

Aktív

Rank

# 94 - 2008. aug. 28. @ 00:54

Ez egy kis ablak és semmiféle kilépés jel nincs rajta.
welcome to Ichat, ez az üdvözlő szöveg és azt akarja, hogy lépjek tovább, de ha tovább lépek, akkor meg jelszót kér, meg mittudomén még mit...?

Egyébként valamilyen virusirtót rakjak a gépre, szerinted?

Moderátor

Bejegyzések: 4204
RankRankRankRank
Finder avatar

# 95 - 2008. aug. 28. @ 01:07
amarama - 2008 aug. 28. @ 00:54

Ez egy kis ablak és semmiféle kilépés jel nincs rajta.
welcome to Ichat, ez az üdvözlő szöveg és azt akarja, hogy lépjek tovább, de ha tovább lépek, akkor meg jelszót kér, meg mittudomén még mit...?

Egyébként valamilyen virusirtót rakjak a gépre, szerinted?

A vírusírtót meg ne próbáld. Az csak lelassítja és szétgyilkolja a rendszert.

Regisztrálj egy AIM Accountot és örülj. :)

szerk: Ha ,,Alma-Q"-t nyomsz akkor sem lép ki?

Aláírás 

http://danielkasza.is-a-geek.org - Empiriokriticizmus - 立人革火

Aktív

Rank

# 96 - 2008. aug. 28. @ 01:25
Finder - 2008 aug. 28. @ 01:07

Regisztrálj egy AIM Accountot és örülj. :)

szerk: Ha ,,Alma-Q"-t nyomsz akkor sem lép ki?

Köszi, de nekem ezzel az “AIM Accounttal” nem sokat mondtál, azt sem tudom, hogy eszik-e, vagy isszák.

Az alma-q nem jó, mert a kurzor vagy az e-mail cimbe villog, vagy a jelszóban van benne, és amikor megnyomom a Q-t, akkor azt irja be.

Törzsvendég

RankRank
lakospeter avatar

# 97 - 2008. aug. 28. @ 06:06

A billentyűzet furcsaságai azért vannak, mert nem Apple. Ezért alma gomb se lesz rajta. (Talán a Windows gomb lesz az alma.)

Aláírás 

Aktív

Rank

# 98 - 2008. aug. 28. @ 13:28
lakospeter - 2008 aug. 28. @ 06:06

A billentyűzet furcsaságai azért vannak, mert nem Apple. Ezért alma gomb se lesz rajta. (Talán a Windows gomb lesz az alma.)

Igen, azthiszem, hogy a windows gomb helyetesiti, a kukact pedig az AltGr-Q betű.
De ennél sokkal nagyobb gondom az, hogy a HP Scanjett 3770-es szkenelt nem tudom feltelepiteni, pedig USB csatlakozója van. Az Epson nyomtatót simán felismerte, de a HP-t nem. És a 2004-es office programot sem tudom letölteni sehonnan, nekem 2003-as és 2007-es office van, de nem tudom rátelepiteni egyiket sem.
Vagy csak rosszul csinálom?

Aktív

Rank

# 99 - 2008. aug. 28. @ 13:32

És azt, hogy lehetne elérni, hogy a firefox és az msn ikonja egy új indtás után ne tűnjön el a tálcáról?

Aktív

Bejegyzések: 58
Rank
Czöka avatar

# 100 - 2008. aug. 28. @ 14:13
amarama - 2008 aug. 26. @ 11:19

lakospeter - 2008 aug. 26. @ 07:15
Én úgy emlékszem, hogy az első bekapcsolásnál megkérdezi a gép. hogy “Do you already have a Mac?” vagy valami hasonló, és akkor nemmel kell válaszolni (gondolom első Mac-ed).

Igen az első, de szerintem nem azt kérdezi, hanem ki kell választani egy nyelvet és én ott az angolt választottam, mivel, hogy a magyar nincs közöttük. Lengyel, Orosz, Japán, minden van, de Magyar nincs...!

Ez így van sajnos. Mindenféle nyelven van már mac os, de magyar nyelvű nincs. A netről le tudsz tölteni “magyarítást” hozzá, de lehetséges, hogy néhány programnak nem fog tetszeni és bezavarhat.

Oldalak száma: 4