RSS

Üdvözlünk a magyar Macintosh fórumon!   ·   Belépés   ·   Regisztráció
Oldalak száma: 5
Azonnali segítség kell!
Switcher

Bejegyzések: 4

# 201 - 2009. júl. 01. @ 18:02

Sziasztok
Minap vettem egy G4 MDD 1.25 ös gépet amiben 2 Gb ram volt.Az előző gazdija feltelepítette rá a Leopardot, azt mondja h nála működött. Mindegy már itt a gép. Mikor először beindítottuk már feltűnt hogy lassú.Elem nem volt az alaplapban, ezért tettünk bele ujat. Az egyik RAM hibás volt ugy gondoltuk hátha ez okozza a lassulást,és ezért kiszedtük. Most 1.5 Gb van benne. Így is lassú volt, tehát szakihoz fordultam hogy mi lehet. Ő javasolta a Tiger-t fel is tette, de valamiért nem akar bebootolni.Eljut addig, hogy a kék csík végigszalad, de utána csak a szivárvány szinű kör van…  A OSX telepítés végén pedig nem indult újra csak napocska volt.
És amikor a Leopard volt rajta akkor sem indult ujra, és leállni sem volt hajlando.
Végigolvastam a topicokat, meg amit találtam külföldi oldalakat, de nem találtam hasonló hibajlenséget… mindenhol azt írják hogy PRAM-reset, de nem müxik a dolog.
A hibák sora:
Nincs “gong” amikor elindul a gép.
Nem reagál a Command-Option-P-R billentyűkombinációra.
Megáll a rendszer betöltése a kék sáv után…

Továbbá nem tudom hogy hiba-e, de világít egy piros led a videókártya és a RAM-slotok között.

Segitsetek ez az első macem, de nem hittem hogy baja lehet egy macnek.
Előre is köszi a segítségeteket.

Switcher

Bejegyzések: 46

# 202 - 2009. júl. 01. @ 18:17

Kérdés. MacBook-omon takaritast vegzek es van egy previous system konyvtar ami 13 gigat foglal. Kinyirhatom?

Veterán

Bejegyzések: 1078
RankRankRank
trixi_lw avatar

# 203 - 2009. júl. 01. @ 19:08
sandor.haaz - 2009 júl. 01. @ 18:17

Kérdés. MacBook-omon takaritast vegzek es van egy previous system konyvtar ami 13 gigat foglal. Kinyirhatom?

Nos, hova is kell menni azért a sörért? :) :)

Switcher

Bejegyzések: 46

# 204 - 2009. júl. 02. @ 10:50

Marosvásárhely vagy Tusnádfűrdő.:)

Veterán

Bejegyzések: 1123
RankRankRank

# 205 - 2009. júl. 02. @ 14:02

azt olvastam, hogy a “szaki” feltette a Tiger-t. Nála még ment? mozgasd át a kártyákat, nézd meg nem mozdult e ki valami a helyéről. aztán ha akkor sem indul, add neki vissza, hogy mutasson rendszert rajta.

Aláírás 

May the Force be with You!

Switcher

# 206 - 2009. júl. 03. @ 07:59
feketekave - 2009 júl. 02. @ 14:02

azt olvastam, hogy a “szaki” feltette a Tiger-t. Nála még ment? mozgasd át a kártyákat, nézd meg nem mozdult e ki valami a helyéről. aztán ha akkor sem indul, add neki vissza, hogy mutasson rendszert rajta.

Szia!
Nem, az előző gazdi tett fel rá egy Leopardot, majd mikor ezek a dolgok kiderültek (hogy lassu, meg minden ) akkor került át hozzám a gép, és a Tiger telepítése nem sikerült tisztességesen.(vagy sehogy)
A “Szaki” javasolta a Tigert, mert az még erre a gépre jó, viszont a Leopard ami volt rajta az már a Core2, G5 kategória…
Megbízható szakember, csak ő sem látott még hasonló szindrómákat.
Pl.: Hogy miért nem működik a PRAM reset…. meg ilyenek.
Viszont az előző gazdi annyiban korrektnek tűnik, hogy telefonban megígérte, hogy ha nem sikerül működésre bírni a gépezetet akkor a vételárat visszaadja. (persze telefonon)...

Köszönöm a tanácsot, meg fogok mindent mozgatni. Remélem lesz belőle Macim.

Switcher

# 207 - 2009. júl. 03. @ 18:18

Sziasztok.

Felkerült egy Tiger a gépre, és szépen dolgozik, kivéve, hogy nincs hang továbbra sem.
nincs “gong”, és ha valamilyen hangot kellene kiadni, akkor egyszerüen belassul a gép, és szivárványozik.
Mindent megmozgattam, kiszedtem a procit, visszatettem, Továbbra sincs hang. Minden müködik, de hangot nem ad a gép.

segitség!
köszi

Switcher

# 208 - 2009. júl. 03. @ 18:53

Sziasztok.

Nos meglett a megoldás!
Furcsa mód a beépített speaker volt a ludas. Valoszinüleg zárlatos. Amint lehuztam menetközben a gép alaplapjáról a dugóját, felgyorsult a gép, és lön a csoda! VAN HANG! persze a speakert nem kötöm vissza egy jó darabig :)

Vagy megnézem mi baja.

Köszi

Switcher

Bejegyzések: 83
BambaHuba avatar

# 209 - 2009. aug. 14. @ 11:08

Sziasztok!

Egy ilyen konfigurációs Mac Pro-t:
2x2 Ghzes Intel Xeon
3 GB DDR2 ram
GeForce 7300GT
150 GB Vinyó)
Szerintetek mennyiért lehetne ma eladni?

Macőrült

Bejegyzések: 4226
RankRankRankRank
tms avatar

# 210 - 2009. aug. 14. @ 11:21

ő megmondja: http://www.mac2sell.net

Aláírás 

imagine a world without colors, some people can…

Switcher

Bejegyzések: 6

# 211 - 2009. aug. 24. @ 18:10

sziasztok.
remélem valaki tudd nekem válszolni eltünt a hang az i mac emröl szolt egyszercsak nagy csönd hangszoro ikon alatt egy kis kör áthuzva és semmi hang nincs ujra frissités sem uj szoftver egyszer csak csönd a jobb felsö sarokban a hangszorora katintva max hangeröt mutata de nem lehet szabályozni nem engedi:(
segitséget elöre is kösszönöm

Oldalak száma: 5