Új fórum témák
- HD Sentinel for MAC? Mere ...
- upc chello probléma
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- RAW-WAR 36
- Azonnali kérdések topicja ...
- Belefagytak a szökőévbe a ...
- Le a magyarországi apple ...
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Sid Meier's Pirates for M ...
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- hdd probléma
- MacWorld 2009: még a csev ...
- bM design 2008
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
amarama!
Az MS Office programokat nem lehet legálisan letölteni, ezek fizetősek. Erősen ajánlom, hogy töltsd le helyettük a NeoOffice legutolsó verzióját, ami ingyenes, kompatibilis az MS programok nagy részével és sok tekintetben előremutató. Ráadásul magyarul megy (ha elsődleges nyelvként a magyart jelölted meg).
Az aktív programok ikonját a Dock-ban tarthatod, ha rákattintasz az egérrel és rámész a “Keep in Dock” parancsra.
A HP Scanjet 3770-hez keress Mac-es drivert a HP honlapján.
Sok szerencsét.
amarama!
Az MS Office programokat nem lehet legálisan letölteni, ezek fizetősek. Erősen ajánlom, hogy töltsd le helyettük a NeoOffice legutolsó verzióját, ami ingyenes, kompatibilis az MS programok nagy részével és sok tekintetben előremutató. Ráadásul magyarul megy (ha elsődleges nyelvként a magyart jelölted meg).
Az aktív programok ikonját a Dock-ban tarthatod, ha rákattintasz az egérrel és rámész a “Keep in Dock” parancsra.
A HP Scanjet 3770-hez keress Mac-es drivert a HP honlapján.
Sok szerencsét.
Kösziszépen, de most leszedtem Openoffice.org 2.0, kész röhej ez a program, de a semminél azért többet ér…
A baj most az, hogy elfelejtettem a jelszavam és nem tudok, sem frissiteni sem különböző jelszavas programokat felrakni. Mi lehet a megoldás, az újra teleptés? Remélem nem… A másik probléma talán még ennél is nagyobb, ugyan is ma már másodszor fagy le a gép, úgy hogy teljesen ki kellett kapcsolni, mert még a kurzor is eltűnt. Szerintem valami nagyon nincs rendben ezen a gépen.
hmmm.
ma este már nem festem az ördögöt a falra, de az ilyen lefagyás nem jó jel, ebben egyet kell értsek. mi idézhette elő? mi futott, mit csináltál, mit csinált a gép? ha ilyen fordul elő újfent, próbáld az alt/option+command+escape kombinációt, lehet, hogy csak egy program dobta el a bakancsokat.
ha nincs ilyesmi, akkor hardvertesztek és vsz újra szerviz. már ha valóban ilyen “globális” a probléma.
kód: figyelmesebben, ejh! tedd be a telepítőlemezt, bootolj fel arra, és abban lesz a Utility fülön belül egy “PasswordReset(ter(?))”, ahol kiütheted.
És azt, hogy lehetne elérni, hogy a firefox és az msn ikonja egy új indtás után ne tűnjön el a tálcáról?
Pontosan mire gondolsz? Mac OS X-ben nincs tálca.
Felraktam a 10.5.4 leora magyaritast es eltunt a bluetooth:(
ez mitol van,egyaltalan le lehet szedni a magyaritast?
Kár volt, de le lehet szedni. Leírás itt:
http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewreply/504063/
A baj most az, hogy elfelejtettem a jelszavam és nem tudok, sem frissiteni sem különböző jelszavas programokat felrakni. Mi lehet a megoldás, az újra teleptés? Remélem nem…
http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewreply/524822/
A másik probléma talán még ennél is nagyobb, ugyan is ma már másodszor fagy le a gép, úgy hogy teljesen ki kellett kapcsolni, mert még a kurzor is eltűnt. Szerintem valami nagyon nincs rendben ezen a gépen.
Mit csináltál, miközben lefagyott?
Pontosan mire gondolsz? Mac OS X-ben nincs tálca.
A baj most az, hogy elfelejtettem a jelszavam és nem tudok, sem frissiteni sem különböző jelszavas programokat felrakni. Mi lehet a megoldás, az újra teleptés? Remélem nem…http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewreply/524822/
A másik probléma talán még ennél is nagyobb, ugyan is ma már másodszor fagy le a gép, úgy hogy teljesen ki kellett kapcsolni, mert még a kurzor is eltűnt. Szerintem valami nagyon nincs rendben ezen a gépen.
Mit csináltál, miközben lefagyott?
Nem tálca, hanem az asztal, amin az ikonok vannak alul, de az már nem lényeges, mert azt megoldottam.
A linket, köszi majd áttanulmányozom.
Amikor lefagy nem csinál semmit, csak egyszerűen eltűnik az “egér” vagy is a kurzor. De olyankor nem reagál a billentyűzetre sem, ezért kénytelen vagyok a hátulján levő gombbal kikapcsolni.
Nem tálca, hanem az asztal, amin az ikonok vannak alul, de az már nem lényeges, mert azt megoldottam.
Amikor lefagy nem csinál semmit, csak egyszerűen eltűnik az “egér” vagy is a kurzor. De olyankor nem reagál a billentyűzetre sem, ezért kénytelen vagyok a hátulján levő gombbal kikapcsolni.
A Dock-ra gondolsz?
Mit csináltál miközben lefagyott?
A Dock-ra gondolsz?
Mit csináltál miközben lefagyott?
Ja, bocs! Szövegértés ugye… :-))
Elsőnek nem csináltam semmit, csak bevolt kapcsolva a gép, de a közelében sem voltam.
Másodszorra pedig az egyik netes oldalról, átmentem a másikra és ennyi.
Szóval, rakjam be a gépbe a telepítőlemezt, inditsam újra, és nyomjam a C betűt. A nyelvválasztást követően a menüből a Password Reset (vagy valami hasonló) menüpontot keressek, és ott adjak meg egy új jelszót?
Igen.
Elsőnek nem csináltam semmit, csak bevolt kapcsolva a gép, de a közelében sem voltam.
Másodszorra pedig az egyik netes oldalról, átmentem a másikra és ennyi.
Ha sűrűn jelentkezik, lehet keresni az okát. Semmi sem tökéletes, néha a legjobbakkal is megesik.
hmmm.
ma este már nem festem az ördögöt a falra, de az ilyen lefagyás nem jó jel, ebben egyet kell értsek.
Végül is vissza kell, hogy vonjam a “lefagyásról” szóló észrevételeimet, mivel hogy a billentyűzet működik továbbra is, csak az egér “tűnik el”. Ezt pedig szerintem, egy egér cserével orvosolni lehet, ha csak ez a baj...!? Majd meglátjuk.
A letöltésekkel csak nekem vannak gondjaim vagy másnak is? Csak azért kérdezem. mert letöltöttem egy exe fájlt és nem tudom megnyitni, pedig kompatibilis állítólag a Mac OSX rendszerrel.
És azt sem tudom, hogy a PDF fájl megnyitásához szükséges Adobe Reader rajta van az oprendszeren, vagy azt is nekem kell rárakni?
A letöltésekkel csak nekem vannak gondjaim vagy másnak is? Csak azért kérdezem. mert letöltöttem egy exe fájlt és nem tudom megnyitni, pedig kompatibilis állítólag a Mac OSX rendszerrel.
És azt sem tudom, hogy a PDF fájl megnyitásához szükséges Adobe Reader rajta van az oprendszeren, vagy azt is nekem kell rárakni?
Exe = vindauz.
A PDF-et megnyitja a preview. Duplakatt és kész.
Samsung mind a kettő, de nem USB csatlakozásúak.
.
Akkor garantáltan az egér okozza a gebaszt. Gondolom, PS/2-es cincogó, USB-átalakítóval.
Az ilyen egerentyűk, biza 1 kicsivel több kakaót szopnak a gépesből, mint az USB-sek. Ez, pedig elég ahhoz, hogy agyilag megzavarja a masinkát.
Letöltöttem egy rar tömöritöt, de azt meg azért nem tudom telepiteni, mert dmg-ben van.
Kétszer katintasz a dmg-re, ezután az asztalon meg fog jelenni egy újabb “meghajtó” ami vagy a programot tartalmazza vagy az installer-t. Előbbi esetben a programot egyszerűen bemásolod az Applications mappába és készen is van.
A meghajtót a kukára húzod (unmount), a dmg-t pedig tetszés szerint törölheted.
Új iPod-tulajdonos vagyok!
Hogy lehet DVD-filmet másolni az iPod-ra?
Köszi,
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de azt meg lehet úgy oldani, hogy a két gép, a Mac és a Pentium össze van kötve, de monitor csak az egyik gépre van csatlakoztatva (a Mac-re),viszont azért a másik gépen is lehetne dolgozni anélkül, hogy a monitor vezetékét visszadugnám a Pentiumba?
ha ismered annyira a pentiumot, hogy vakon is megy.. akkor igen. forgalmaznak ugynevezett multiswitcher-t amibe bedugod az x szamu gep monitor-billentyu-eger vezeteket es kapcsolgatva tudsz “pattogni” egyik geprol a masikra.. de ezt nem javaslom. sok ezzel a problema.
forgalmaznak ugynevezett multiswitcher-t amibe bedugod az x szamu gep monitor-billentyu-eger vezeteket es kapcsolgatva tudsz “pattogni” egyik geprol a masikra.. de ezt nem javaslom. sok ezzel a problema.
Pedig valami ilyesmire gondoltam..., de azért köszi!
Amarama: nem a konkrét kérdésédre adok választ, de általánosságban elmondható, hogy hosszú távon nagyon sok fejfájástól kíméled meg magad, ha egyetlen gépre és egyetlen rendszerre állsz át. Nem lesznek felesleges párhuzamosságok, egy helyen megtalálsz minden anyagot, és sokkal jobban be tudsz rendezkedni az adott rendszer által sugallt gondolkodásmódra.
forgalmaznak ugynevezett multiswitcher-t amibe bedugod az x szamu gep monitor-billentyu-eger vezeteket es kapcsolgatva tudsz “pattogni” egyik geprol a masikra.. de ezt nem javaslom. sok ezzel a problema.Pedig valami ilyesmire gondoltam...
Az eszköz neve: KVM Switch. Kb. egy éve használtam ilyeneket egy cégnél. Napi 24 órában mentek, probléma nem volt velük igaz, minegyik VGA és PS2-es portokkal rendelkezett.
Ma inkább az USB/PS2 és a VGA/DVI “keveredés” okozhat gondot.
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de azt meg lehet úgy oldani, hogy a két gép, a Mac és a Pentium össze van kötve, de monitor csak az egyik gépre van csatlakoztatva (a Mac-re),viszont azért a másik gépen is lehetne dolgozni anélkül, hogy a monitor vezetékét visszadugnám a Pentiumba?
VNC szervert telepitesz a PCre, es VNC viewerrel MACrol hozza tudsz ferni
forgalmaznak ugynevezett multiswitcher-t amibe bedugod az x szamu gep monitor-billentyu-eger vezeteket es kapcsolgatva tudsz “pattogni” egyik geprol a masikra.. de ezt nem javaslom. sok ezzel a problema.Pedig valami ilyesmire gondoltam...
Az eszköz neve: KVM Switch. Kb. egy éve használtam ilyeneket egy cégnél. Napi 24 órában mentek, probléma nem volt velük igaz, minegyik VGA és PS2-es portokkal rendelkezett.
Ma inkább az USB/PS2 és a VGA/DVI “keveredés” okozhat gondot.
nalunk is van ilyen switch-ekbol, de az en szememnek kettobol ketto is szellemkepes.
(a kabelcserekkel kezdtem. van beloluk boven. nem hozott megoldast)
Akkor garantáltan az egér okozza a gebaszt. Gondolom, PS/2-es cincogó, USB-átalakítóval.
Az ilyen egerentyűk, biza 1 kicsivel több kakaót szopnak a gépesből, mint az USB-sek. Ez, pedig elég ahhoz, hogy agyilag megzavarja a masinkát.
Vettem egy USB-s egeret és billentyűzetet, de az egér nem akar működni. Kirak egy ablakot amit futtatni kéne, de hogy, ha egyszer az egér nem csinál semmit?
Mégis, milyen ablakot? Milyen egér? Milyen billentyűzet?
Amin rajta van, a billentyűzet két gombja és, ha tovább lépsz, akkor ott lehet választani japán, európa és azt hiszem az USA között.
Az egér két gombos, középen görgető és az oldalán és a tetején gombok, a neve “easy"… A billentyűzet pedig “M-tech”. (Made in China)
Az egér két gombos, középen görgető és az oldalán és a tetején gombok, a neve “easy"… A billentyűzet pedig “M-tech”. (Made in China)
Itt követted el a második hibát, a rúd elé szaladtál. Ha megkérdezed a fórumozókat, hogy milyen billentyűzetet vegyél, tuti nem javasolnak ilyet.
Ha van lehetőséged, vidd vissza mindkettőt és vegyél normális cuccokat.
http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/20289/ (csak egy példa, mire jó a kereső)
a kis farkas joszag nem kompatibilis a rendszerrel. nekem pl. logitech mx518 van. tokeletesen mukodik vele. erdemes olyat keresned amelyen a win mellett a mac logo is fel van tuntetve.
Igazatok van, majd az lesz, csak az valószínűleg nem 1200-ba kerül… :)
Igazatok van, majd az lesz, csak az valószínűleg nem 1200-ba kerül… :)
Razer PRO v1.6 Nekem volt ilyenem, csak jót tudok róla mondani.
És itt 7.900 Ft+áfá-ért: