Fórum kezdőlap  »  Egyéb  »  Társalgó  »  Aranyos (repairing permissions )

Aktív
Bejegyzések: 21
2008. március 20. @ 16:31 | mellőzöm  

Ezt mondja az aranyos:

Permissions differ on “Developer/Examples/JavaWebObjects/DataBaseSetUp/dbdump.sh”, should be -rw-rw-r-- , they are -rwxrwxr-x .

majd

Permissions differ on “Developer/Examples/JavaWebObjects/DatabaseSetup/dbdump.sh”, should be -rwxrwxr-x , they are -rw-rw-r-- .

;-)

Adminisztrátor
Bejegyzések: 11336
#1 - 2008. március 20. @ 18:18 | mellőzöm  

Ne aggodj miatta. Foleg, ha minden mukodik.

Aláírás 

MacBook Pro Core Duo 2.0, 2GB RAM

Törzsvendég
Bejegyzések: 754
#2 - 2008. március 20. @ 18:40 | mellőzöm  

Csináld meg még egyszer :o)

Aláírás 

Wizard of Wor

Aktív
#3 - 2008. március 20. @ 20:37 | mellőzöm  

Ugyan ez a két sor.
Az érdekes az egészben, hogy amikor lefuttatom, akkor egymás után írja ki ezt.

Aktív
Bejegyzések: 315
#4 - 2008. március 22. @ 14:06 | mellőzöm  

Szerintem nem ugyanaz a két sor! Legalábbis van különbség a kis és nagybetűk között. Én úgy tudom, hogy a Unix-nál fontos a kis és nagybetű különbözősége… de lehet, hogy rosszul tudom! :)

Aláírás 

Bocs a sok körbemagyarázásért, de megszoktam, hogy egyetemi oktatóknak kell magyaráznom. :)

Törzsvendég
Bejegyzések: 980
#5 - 2008. március 22. @ 14:48 | mellőzöm  
idioty - 2008. március 22. @ 14:06

Szerintem nem ugyanaz a két sor! Legalábbis van különbség a kis és nagybetűk között. Én úgy tudom, hogy a Unix-nál fontos a kis és nagybetű különbözősége… de lehet, hogy rosszul tudom! :)

valamit elneztel
az rxw betuk az erdekesek itt

Aláírás 

MacBook Core2Duo w 2GB RAM from XMS
iPod Nano 2G w Sony MDR-EX71SL

Veterán
Bejegyzések: 1742
#6 - 2008. március 22. @ 15:40 | mellőzöm  

tényleg úgy tűnik mintha két DataBaseSetUp folder lenne különböző kis és nagybetűkkel, és ez kicsit megzavarná.

vicces hogy először A-nak kellene lennie, de B, aztán B-nek kellene lennie de A ...

Mihez tartozik a Developer/Examples foldered? Meg kellene nézni hogy nem lehet-e egyet csinálni a kettőből.

de ez tényleg inkább csak érdekesség, nem hiszem hogy bármi problémát okozbna.

Aláírás 

http://danielhorvath.com

Aktív
Bejegyzések: 118
#7 - 2008. március 22. @ 15:53 | mellőzöm  

nekem nem java-ra de ua hibat irta ki tegnap. nem tudta megjavitani. diskwarrior sem.
arvhive&install;lett belole....

Aláírás 

Macbook C2D 2Ghz 1Gb RAM 80GB HDD +iPod Nano 2G silver 2Gb

Aktív
#8 - 2008. március 22. @ 16:12 | mellőzöm  
mobbo - 2008. március 22. @ 14:48

idioty - 2008. március 22. @ 14:06Szerintem nem ugyanaz a két sor! Legalábbis van különbség a kis és nagybetűk között. Én úgy tudom, hogy a Unix-nál fontos a kis és nagybetű különbözősége… de lehet, hogy rosszul tudom! :)

valamit elneztel
az rxw betuk az erdekesek itt

tudom, hogy azok a betűk “érdekesek”, de arra gondoltam, hogy lehet a kis és nagybetűk közötti különbség miatt lesz olyan…
egyébként tudom, hogy mit jelentenek az rxw betűk :P :D

Aláírás 

Bocs a sok körbemagyarázásért, de megszoktam, hogy egyetemi oktatóknak kell magyaráznom. :)

Veterán
Bejegyzések: 1582
#9 - 2008. március 22. @ 16:34 | mellőzöm  

Idioty, igazad van, de ez nem UFS, hanem HFS+ (legalábbis gondolom, hogy az van neked). Márpedig ott a kisbetű és nagybetű között nincs különbség. Megőrzi, de nem különbözteti meg. Ergo nem szabadna HFS+ alatt két ilyen “különböző” mappának létezni. Javaslok egy Repair Disket.

(Próbáld ki: csinálj a Desktopra egy Readme és egy ReadMe nevű mappát vagy fájlt. A Finder nem engedi.)

Aláírás 

http://search.info.apple.com/

Aktív
#10 - 2008. március 22. @ 20:37 | mellőzöm  

Okés! Csak felhívtam a figyelmet a különbözőségre, és tippeltem :) Másra nem nagyon tudtam gondolni :)

Aláírás 

Törzsvendég
Bejegyzések: 566
#11 - 2008. március 22. @ 22:59 | mellőzöm  

Egyébként van case-sensitive HFS+ (10.3-as szerver óta javítandó az UNIX kompatibilitást) és lehet is ilyenre formázni a lemezt és erre telepíteni az OS-t, de nem hinném, hogy itt ezzel állnánk szemben.

Aláírás 

PowerCD és AppleDesign Speaker II

Veterán
#12 - 2008. március 22. @ 23:24 | mellőzöm  

De ha HFSX lenne is rajta, hogy került volna fel így pont ez a 2 könyvtár? ;-)
Szerintem van összefüggés eme furcsaság és a Permission Repair üzenete között.

Aláírás 

Aktív
#13 - 2008. március 22. @ 23:32 | mellőzöm  

-rwxrwxr-x 1 root admin 2244 Feb 19 15:44 Developer/Examples/JavaWebObjects/DataBaseSetUp/dbdump.sh

és nem case sensitive a fájlrendszer (default format).

Igazándiból nem értem, hogy mi történik itt és egyébként is miért kell nekem egy Software Update után ilyenekkel játszani, + miért romlik el? én nem piszkálom el…

Törzsvendég
Bejegyzések: 566
#14 - 2008. március 23. @ 00:10 | mellőzöm  

A jogjavítás alapját a /Library/Receipts mappában lévő .pkg fájlok képzik. Megeshetett az, hogy ezt a fájlt két telepítő is telepítette és ezekbe a visszamaradó .pkg-ba más jogosultságokat jegyzett be. A Disk Utility végigmegy a dolgokon a pkg-kban leírtak szerint javítva, ha erről a fájlról két helyen van bejegyzés akkor kétszer nézi meg és állítja át.

Aláírás 

PowerCD és AppleDesign Speaker II

Veterán
#15 - 2008. március 23. @ 00:56 | mellőzöm  

Ilyenkor a bundle-ben lévő plist fájloknak nem illene azonosítani a dolgot (különböző verziók esetén)? Vagy ha kétszer kerül be ugyanaz a Pkg (vagyis ugyanaz a verzió), akkor a későbbi felülírná az újat, nem?
De lehet, hogy félreértek valamit
Valószínűleg feltártad a probléma gyökerét, hiszen így a különböző útvonalak problémája is megoldódik, csak furcsállom, hogy az XCode telepítőjével ez megesik. Más meg nem nagyon pakolná fel ezt a fájlt asszem.

Aláírás 

Hirdessen Ă–n is a beszeljukMacen
XMS