|
Veterán
Bejegyzések: 1555
|
Az HP-m glossy, az MBP-m matte…
|
|
Aktív
Bejegyzések: 23
|
Az mitől lehet hogy xp(sp2) ben (boot camp 2.1) ha hibernálok és utána vissza jön akkor megkatan? Néhány program nem müxik rendesen a tálcán az ikonok eltünek meg visszajönnek meg ilyesmi. + Használ itt vki MPB-n 3ds max-ot? Nektek mennyire melegszik? Hűtőt megéri venni hozzá? |
|
Veterán
|
sajnalom, en sem Windowst, sem 3Dstudio-t nem hasznalok… Aperture2 alatt nekem siman felmegy 70C kornyekere, de ott megall… |
|
Aktív
Bejegyzések: 246
|
gabor.szantai - 2008. május 12. @ 00:30
Talán jó lesz a matte. Vagy a glossy. :p
Láttatok valahol összehasonlítást a 2,4-es és a 2,5-ös MacBook Proról? +256Mb videómemória nélkül is megleszek, háromdézni nem nagyon fogok, egy 24"-os displayt még így is vígan elvisz majd, a két CPU teljesítménye között nem hiszem hogy akkora különbség lenne, a HDD-t előbb-utóbb úgyis kicserélem, vagy a különbözetből veszek egy Formac XTR RAID 500 GB Raven-t és boldog leszek. |
|
Aktív
Bejegyzések: 75
|
Én is ezen gondolkoztam pont, hogy az új 2.5 vagy 2.4-est vegyem. Igaz én csak szeptemberbe venném (állítólag addigra kijön az új és ennek talán valamelyest mérséklődik az ára)), de nemtudok dönteni.
A proci-ja jobb a 2.5 ösnek, nemcsak a 100 MHZ miatt hanem mert 6MB L2 Chache van benne nem 3MB. Én nemrégiben adtam el a pc-met Inte E6750 proci volt benne ami 2x2MB L2-s 1333MHZ FSB vel. Ezt nagyon sajnálom h itt 800MHZ az FSB minden esetben.
Találtam egy ilet: http://www.macworld.com/article/132330/2008/03/macbookpro_bench.html |
|
Veterán
|
fentebb irta Handras, hogy decembernel elobb nem lesz uj - szerintem jon az iPhone 2, alu MacBook, Mac Mini aztan talan majd az MBP es iMac… |
|
Aktív
|
Sorry, nem olvastam vissza. Minden esetre fél évre rá a megjelenés után biztos valamelyest csökkeni fog az ára. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1349
|
Csak az uj szeria megjelenesevel csokken vmelyest az ar. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 505
|
Olyan Tiger-t keresnék a legújabb 2,5GHz MBP 17"-mre,
A 2.33-as MBP-m lemeze ti. erre nem alkalmas. Egyéb tanácsot is elfogadnék… |
|
Aktív
|
rideracelive - 2008. május 14. @ 15:25
Tökjó ez a teszt, köszi!
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 505
|
Theorba - 2008. május 14. @ 17:28Olyan Tiger-t keresnék a legújabb 2,5GHz MBP 17"-mre, |
|
Aktív
|
Hát hogy megéri-e, azt nemtudom. Minden esetre időtállóbb az biztos. Én még mostanéig sem tudtam eldönteni. Játszani nem fogok rajta szerintem, de CSS ozni biztos, aminek mind1, mert prociból megy. De ki tudja mi lesz későbbiekben.
|
|
Aktív
|
rideracelive - 2008. május 15. @ 02:34
Mitől időtállóbb? Attól a 0,1 GHz-től? Na nemá’. :p
|
|
Aktív
Bejegyzések: 44
|
hella valaki tudja milyen progival lehet leszedni a videa-rol videokat, macre? |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2115
|
Kézi vezérlés:
Nem oylan macerás, mint ahogy itt látszik… |
|
Aktív
|
koszi abel!!
azt meg tudnad mondani mivel tudom osszeilleszteni a rar fajlokat.
|
|
Aktív
|
vagy mivel lehet avi fajlokat osszeileszteni? |
|
Macőrült
|
RAR-hoz nekem mostanában ez vált be a legjobban.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 137
|
Szerintetek van arra esély, hogy a WWDC-n bemutatják az új MacBook Pro-t???? |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 519
|
bestyen - 2008. június 06. @ 12:43 Nincs. Nemrég jött ki a frissítés. |
|
Macőrült
|
Plusz még nem elérhető a következő generációs Intel chipset, amire az új MBP épülne. |
|
Moderátor
Bejegyzések: 842
|
Üdv Szeretnék venni egy MacBook Pro-t (2.4GHz, 2GB, 200Gb, SD, GeF 8600 256MB). Körüljártam kicsit a dolgot, és arra jutotam, hogy lehetőség szerint be kellene hozni az USÁ-ból egy gépet, (~ 328E.-), majd itthon igény szerint kicserélni a bill-t magyarra (24E.-) Ezt fokozhatom azzal, ha veszek rá kint 54,000-ért +2év Apple Care-t - ami kérdés, hogy jó-e. (Ha jól tudom az iStyle javítja az Apple Care-es dolgokat; nem tudom ők gyorsak, megbízhatóak-e stb., nem hallottam semmit róluk.) Így elég jó áron jutnék géphez, garival, magyar billentyűzettel. Kinek mi a véleménye? Köszi a válaszokat |
|
Moderátor
|
Félreértés, ismerem az iStyle-t, csak a szakszervízüket nem. :-) Eddig azt hittem Almáriumos garim lesz, ezért azt jártam körül. Köszi az infókat. Még annyi, hogy a fenti esetben nagy valószínűséggel bukom a csomagolást.. Eladáskor ez mekkora hátrány lehet? Hogy van ez a gyakorlatban? |
|
Moderátor
|
Köszi, akkor rákeresek.
Mellesleg KELL rá az a +2 év gari? Mennyire szoktak beszarni? Amennyire tudom nem jellemző.. |
|
Moderátor
|
Igen, ismerem a csomagok sorsát, semmit nem szabad beletenni. Én is kézben értettem. Ezek szerint érdemes megvenni az iStyle esetleges rosszabb híre ellenére is kint a 2 évet, mert itthon 90E kint meg 55E… Hmm… Magyarul kézben hozva, 2,4 Ghz-es, +2 év Apple Care-rel. És mindenkinek fülig ér a szája :-) Nem mintha nem bíznék Benned, bocs :-), de ha esetleg másnak is van véleménye az is érdekel. Több fajta véleményből többmindent lehet leszűrni. ;-) Ha bármi eszedbe jut, előny, hátrány, érdekel minden. Köszi |
|
Moderátor
|
Szerintetek milyen alkalmazások használata esetén van érezhető különbség a 2,4Ghz-es 256, ill. a 2,5-ös 512 MB-os vidkarija között? (Nem játszom..) |
|
Aktív
Bejegyzések: 74
|
“Ezek szerint érdemes megvenni az iStyle esetleges rosszabb híre ellenére is kint a 2 évet, mert itthon 90E kint meg 55E… Hmm…” Kint vásárolt gépre nem vehetsz itthon +2 év garit! Tudom h hülyén hangzik, de ez van. Szinte biztos:( |
|
Macőrült
|
Szerintem AppleCare-re gondolt, tehát kinti gép és kinti AppleCare, aztán az iStyle-ba megy vele, ha kell. |
|
Moderátor
|
Igen, így gondoltam. :-) A videókaris kérdésre valaki? |
|
Aktív
Bejegyzések: 211
|
imarci - 2008. június 10. @ 12:07
nem tudom, mennyire valid a teszt, de én egy 2.33-asról váltottam át a mostanimra - ami egyben jelent dupla annyi VRAM-ot is.
remélem azért - ha csak véleményileg is - de segítettem valamicskét :) |
|
Moderátor
|
Igen, köszi. Én sem fogom használni hűdekemény feladatokra, de ha az ember vesz vmit, jót vegyen szerintem. Azért kérdeztem, mert nem szeretnék 1 év múlva új gépet venni, ha addigra esetleg megjön a kedvem néhány teljesítményigényes dologhoz. |
|
Aktív
|
imarci - 2008. június 06. @ 22:00
előny: ár, természetesen. meg a KB, én a “csíkentert” nagyon szeretem, a magyar stílusú kis oldalizét nem tudom rendesen használni. továbbá ha mázlid van, kint kifoghatsz olyat, ami nem W8-as és taiwani gyártmány. bár az újak között nagyon kevés van, ami máshol készül - jellemzőn azok jobban bírják, kevesebb meghibásodás, stb. (itt Mo-n nem nagyon találkoztam/hallottam még más kódjelűről.)
hátrány: garis nyűgök, mint fent. és nem azzal van a baj, hogy milyen a kiszolgálás vagy ilyesmi, hanem hogy gyakran nem tudnak/akarnak lépni egyes ügyekben mókás szabályok miatt, meg persze a látens alkatrészhiány.
ó, és ha kint veszed, keress EDU-s ismerőst, nagyon aranyos árakon lehet úgy hozzájutni a gépekhez :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 345
|
imarci - 2008. június 10. @ 01:26
Ha nem játszol, akkor a következő alkalmazások eszik még szeretettel a VRAM-ot:
De elméletileg most sokat beszélnek arról, h a jövő programjai (pl. Photoshop) jobban kihasználják majd a videokártya számítási teljesítményeit. Az én véleményem szerint bőven elég lesz neked a 256 MB, nem éri meg neked azt a plusz zsetont, amit elkérnek a 512-ért. |
|
Aktív
|
imarci - 2008. június 10. @ 12:29
pontosan ezért vettem eredendően a jobb procival és a gyorsabb vinyóval - mert ezek hatalmas ártöbbletet képeznek itt Mo-n, és kint nem olyan nagy az ugrás a kettő között. ebből következően jó (vagy legalábbis jobb) áron futnak használtként.
|
|
Moderátor
|
Annyira sajnos nem vagyok eleresztve, hogy csak az arányosan jobb ár miatt vegyem a nagyobbat. :-) Köszi a válaszokat. |
|
Aktív
|
imarci - 2008. június 10. @ 12:59 csak egy vélemény :) és nm |
|
Törzsvendég
|
MBP vasarlas elott allok, jo ideje tervezgetem, dedelgetem ezt az almot ...
Kicsit korulneztem a piacon es megdobbentem, hogy mennyivel olcsobban lehet venni mar joval nagyobb teljesitmenyu gepet, pl.: ACER Aspire 6920G. Minden parametereben jobb mint az MBP. Az ara pedig akar 200e Ft-al is kevesebb lehet… Miert irom mindezt? Termeszetesen johetnek a valaszok, hogy akkor vedd azt (de nekem kell az OSX!!!) csakhat eddig az Apple Book-ok mindig a mezony elen jartak tudasban (persze arban is) s most mintha picit kezdene lemaradni ez a szeria. Nem annyira technologiailag hanem inkabb arazasban ... Szoval nincs semmi bajom az MBP-vel! Oltari jo gep! De az arazasa mar nem megfelelo talan ... Vajon ha nem valtoztatnak az arpolitikajukon akkor egy joval nagyobb tudasu, erosebb gep, joval kedvezobb aron nem fogja az emberek kedvet elvenni az Apple gepek vasarlasatol? Termeszetesen csak elmelkedem ... |
|
Moderátor
Bejegyzések: 7055
|
Ezek a speckok jobbak?
Processor Intel Core 2 Duo T5750 at 2 GHz
Nagy boszme muanyagdarab. :) |
|
Törzsvendég
|
Ne ezt a kiszerelest nezd! Van belole erosebb!
|
|
Moderátor
Bejegyzések: 7055
|
Nem felek :) Csak egy gyorskereses volt, de nem is a speckokat neztem, hanem eleve nem osszehasonlithato a ket gep. Az Acer-t sztem inkabb jatekosoknak talaltak ki. Eleve majdnem ketszer vastagabb mint egy MBP, es joval nehezebb is, igy konnyebb belepakolni a cumokat, konnyebb legyartani, es pl ezert olcsobb is. Aztan itt kezdodnek a problemak: Akár 2,4 órás üzemidő :) |
|
Moderátor
|
Engem már rég meggyőztek… :-) Ezek ilyenek! ;-) |
|
Aktív
Bejegyzések: 45
|
Nah a 13,3” és a 15,4” összehasonlítása. Melyik az eredeti méret???
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1201
|
Felikulai: hogy érted azt, hogy eredeti? |
|
Törzsvendég
|
Testvérem elejtette a Macbook Pro-ját és behorpadt egy kicsit az almajel alatt, annyira nem feltünő de mégis. Egy ilyen fedőlap csere mennyibe kerül? Vagy együtt van a LED-del? Gari erre gondolom nem áll:) |
|
Aktív
Bejegyzések: 19
|
Sziasztok!
Mostanaban tervezem egy Macbook Pro beszerzeset az egyetememen keresztul. Most eppen egy hasznalt G4-es Powerbook-on dolgozom es ennek a gepnek (nem mai darab) a kijelzojen rettenetesen nyomott hagyott mar a billentyuzet.
Koszi |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 889
|
nekem táskában kb 5x volt a gép, de otthon mindig lecsukom, gondosan pucolom a kijelzőt, de semmi sem látszik rajta.
az alma jel nem LED-től világít hanem a kijelző háttérvilágítása világítja meg.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 19
|
Tehat akkor annyira nem jellemzo az uj generaciosokra, bar az enyem taskaban sokat lenne asszem. Mert hallottam, hogy lehet valami speci ruhat venni hozza es letakarni a billenytuzetet. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 537
|
A képernyő törlő kendőt szépen belezárod ha becsukod.
|
Összes oldal: 8
|
||||||||||
| « iBook G4 12" RAM kérdés | 800Mhz-es memória MBP-ba! » |
Ez így már segítség, köszi!
Valaki volt már olyan szerencsés, hogy látott 2 MacBook Prot matte illetve glossy kijelzővel egymás mellett? Az egyik ezért tetszik, a másik meg azért. A glossyt talán könnyebb tisztítani, de nagyon csillog és nagy fényben zavaró lehet. Mit gondoltok?