Fórum kezdőlap  »  Egyéb  »  Társalgó  »  Kávézós... kávézás
Összes oldal: 3
2

Moderátor
Bejegyzések: 4905
#51 - 2008. március 06. @ 16:45 | mellőzöm  

Köszönöm mindenkinek. Ez a pod úgy aránylik a normál kávéhoz, mint a filteres tea a normál teához? (Merthogy azt a dust-ból csinálják, ami a teásláda alja.)

Törzsvendég
Bejegyzések: 554
#52 - 2008. március 06. @ 16:52 | mellőzöm  

Krell, Gratula, komoly jártasság/ismeret!
Otthonra én is a podos megoldást ajánlanám.
Kompromisszumos megoldásként pedig a nespresso gépeit.
A pod az lényegépen egy papírba töltött őrölt, felhasználásra kész kávé pod.gif
Az ilyen megoldások közül a végtermék minőségét nézve talán a legjobb és mindenképp a legkevésbé környezet szennyező.

Macőrült
Bejegyzések: 4196
#53 - 2008. március 06. @ 17:01 | mellőzöm  

Hát, fene tudja. Én nem szeretem a filteres kávét, mert rendszerint érzem rajta a papír ízét. Az viszont tuti, hogy nem környezetbarátabb (feltételezve, hogy a környezet alatt nem kizárólag a konyhapultot értjük) az őrölt kávénál, hisz papírt tartalmaz. A kávézacc viszont, a papírral ellentétben, remek földjavító.

Aláírás 

Why so serious?

Törzsvendég
#54 - 2008. március 06. @ 17:20 | mellőzöm  

Az ilyen megoldások közül a végtermék minőségét nézve talán a legjobb és mindenképp a legkevésbé környezet szennyező.
Szemben a műanyag kapszulával és az alu hüvellyel.

Aktív
Bejegyzések: 195
#55 - 2008. március 06. @ 17:20 | mellőzöm  

A podok papírja mostanában íz és szennyezőanyag mentes cellulózból készült. Még a teszkós is - már ha volna teszkós pod.
A cellulóz pedig bomlik, mivel szalmából van. Zaccal együtt gyorsan talajalkotó keverék lehet.
A Nespressó kapszula illetve a kapszulák pedig nem!
Ezért ellenzem erősen őket. Bár én spec nem is otthoni gépben gondolkodom.
Cellulóz: igazából nincs íze, mert nem oldódik vízben. Elhanyagolhatóan szólhat csak az aromákba. Én azt tapasztaltam, hogy nincs jelentősége.

Macőrült
Bejegyzések: 4196
#56 - 2008. március 06. @ 17:51 | mellőzöm  
Mike T. - 2008. március 06. @ 17:20

Szemben a műanyag kapszulával és az alu hüvellyel.

Jahh, így már mindjárt másképp hangzik :)
A alu és a műanyag viszont nem eldobós, ugye?

Hagel, nyilván meg kellene kóstolnom ezt a fajtát is. Csak a régebbi filtereket ismerem, azoknak meg nem volt jó íze. A cellulóznak viszont ideális körülmények közt is évekig tart a lebomlása, igaz a műanyag és az alu rosszabb paraméterekkel bír :)

Aláírás 

Why so serious?

Törzsvendég
#57 - 2008. március 06. @ 18:30 | mellőzöm  

De igen, azok is eldobósak.
alu pl: nespresso
műanyag pl: lavazza

Aktív
#58 - 2008. március 06. @ 18:30 | mellőzöm  

Csináltam egy koktélt rögtön visszakézből. Feltenném a fotóját ide, ha tudnám.
De ez egy irodai gép és nincs rajta iphotó.
Egy G3-ra milyen futna el?

a tiff álomány amit a grab csinált 785 kiló lett. Ezt nem tudom ide berakni. Nem engedte.

Ki tud segíteni?

Macőrült
Bejegyzések: 2053
#59 - 2008. március 06. @ 18:58 | mellőzöm  
hagel - 2008. március 06. @ 18:30

Csináltam egy koktélt rögtön visszakézből. Feltenném a fotóját ide, ha tudnám.
De ez egy irodai gép és nincs rajta iphotó.
Egy G3-ra milyen futna el?

a tiff álomány amit a grab csinált 785 kiló lett. Ezt nem tudom ide berakni. Nem engedte.

Ki tud segíteni?

http://imageshack.us/

Ide töltsd fel és linkeld be.

Aláírás 

MacBook Pro 2.2 - PowerMac G4 - Time Capsule - iPod - iPhone 3G

Macőrült
Bejegyzések: 2053
#60 - 2008. március 06. @ 19:09 | mellőzöm  
hagel - 2008. március 06. @ 16:43

Huha!

Jól beindult itt a témázgatás!

Csak kapkodom a fejem, miket írogattok itt!

Pod -› Cialde.
Ezt nem a Villi és a Lazacca találta fel. Ez egy Barista termék. A lényege: a darálék egyforma tömegű és tömörítettségű, tehát azonos gépben mindig remek és azonos minőséget készít szaktudás nélkül. (Ez a gép karos, nem automata.)
Nálunk is van minden kávéból Pod. És kapható is.
Van aromás kávé is - mert van aki ezt is szereti. /tényleg jók, bár én maradok a valódi kávénál./

A Nemzetközi kávépiacon tömegszereplők a DE Piazza Morgó és a Sosemfrédó.
Ha ittál az utóbbi időben penészes kávét akkor hajrá, vedd azt!

A mi cégünk egy 2OO éves kávémanufaktura és itt még nem tolólapos markoló rakja a garatba a nyerskávét.... Ha valaki érti mi a minőségi munka, akkor tudja azt, hogy az a legigényesebb.
Sosemfrédó Made in Lengyel(amit iszol ott csinálják), Piazza Morgó pedig holland.
A miénk Made in Modena. Ezért van az hogy az érzés nincs benne a NEM született OLASZ termékekbe.
Én sem veszek kínai Armanit, de kínai Poljotot sem!

Krém a csészében: Nem csak a márka, meg a minőség - hanem a keveréket alkotó robuszta/arabika arány is beleszól a nyomás és vízhőmérséklet mellett. Ez egy több változós egyenlet amit nehezít az őrlés finomság és a légnedvesség is. Ld: Káosz!
Ennek ismerete művészet. Ezért vannak a Baristák. És pont ezért szakma a készítés tudománya is.
Ne feledjük - itt most a kávé, mint ÉLVEZETI CIKK, nem pedig Tesco gazdaságos vedd meg olcsón…
Csinálhatok 2 éve lejárt szavatosságú darált szalmából full habos kávét is....
Én mindenesetre a mi espressónkból pontosan készült a pohárban olajosan, szemérmetlenül léhán-lustán kúszó illat és ízorgiával bujálkodnék orálisan.
A magyar piacon cégünk új, továbbá a legnagyobb választékot mi nyújtjuk./Ezt vevőink mondják./ Gép terén meg gondolom elég jól hangzik, ha attól vannak a gépek - aki az espresso rendszert feltalálta. /Gaggia/

Bármit is regélnék az illatról meg aromákról az felesleges, érezni kell!
Hamarosan indul az új website, és az első kávézó.
Ott minden kiderül majd..... Hogy kinek melyik aroma tetszik az egyéni érzés. Ebbe nekem nincs beleszólásom.

Nektek csupán azt javaslom, a majdani web megjelenést és kávézóban a wifit teszteljétek le! /PC továbbra sem lesz, igérem./
Időben szólok mindenkinek.

Jó kávézást mindenkinek!

Ezt nagy érdeklődéssel várom! :)

Aláírás 

MacBook Pro 2.2 - PowerMac G4 - Time Capsule - iPod - iPhone 3G

Aktív
Bejegyzések: 161
#61 - 2008. március 06. @ 20:35 | mellőzöm  

Huha!

Jól beindult itt a témázgatás!

Csak kapkodom a fejem, miket írogattok itt!

Pod -› Cialde.
Ezt nem a Villi és a Lazacca találta fel. Ez egy Barista termék. A lényege: a darálék egyforma tömegű és tömörítettségű, tehát azonos gépben mindig remek és azonos minőséget készít szaktudás nélkül. (Ez a gép karos, nem automata.)
Nálunk is van minden kávéból Pod. És kapható is.
Van aromás kávé is - mert van aki ezt is szereti. /tényleg jók, bár én maradok a valódi kávénál./

A Nemzetközi kávépiacon tömegszereplők a DE Piazza Morgó és a Sosemfrédó.
Ha ittál az utóbbi időben penészes kávét akkor hajrá, vedd azt!

A mi cégünk egy 2OO éves kávémanufaktura és itt még nem tolólapos markoló rakja a garatba a nyerskávét.... Ha valaki érti mi a minőségi munka, akkor tudja azt, hogy az a legigényesebb.
Sosemfrédó Made in Lengyel(amit iszol ott csinálják), Piazza Morgó pedig holland.
A miénk Made in Modena. Ezért van az hogy az érzés nincs benne a NEM született OLASZ termékekbe.
Én sem veszek kínai Armanit, de kínai Poljotot sem!

Krém a csészében: Nem csak a márka, meg a minőség - hanem a keveréket alkotó robuszta/arabika arány is beleszól a nyomás és vízhőmérséklet mellett. Ez egy több változós egyenlet amit nehezít az őrlés finomság és a légnedvesség is. Ld: Káosz!
Ennek ismerete művészet. Ezért vannak a Baristák. És pont ezért szakma a készítés tudománya is.
Ne feledjük - itt most a kávé, mint ÉLVEZETI CIKK, nem pedig Tesco gazdaságos vedd meg olcsón…
Csinálhatok 2 éve lejárt szavatosságú darált szalmából full habos kávét is....
Én mindenesetre a mi espressónkból pontosan készült a pohárban olajosan, szemérmetlenül léhán-lustán kúszó illat és ízorgiával bujálkodnék orálisan.
A magyar piacon cégünk új, továbbá a legnagyobb választékot mi nyújtjuk./Ezt vevőink mondják./ Gép terén meg gondolom elég jól hangzik, ha attól vannak a gépek - aki az espresso rendszert feltalálta. /Gaggia/

Bármit is regélnék az illatról meg aromákról az felesleges, érezni kell!
Hamarosan indul az új website, és az első kávézó.
Ott minden kiderül majd..... Hogy kinek melyik aroma tetszik az egyéni érzés. Ebbe nekem nincs beleszólásom.

Nektek csupán azt javaslom, a majdani web megjelenést és kávézóban a wifit teszteljétek le! /PC továbbra sem lesz, igérem./
Időben szólok mindenkinek.

Jó kávézást mindenkinek!

Én szeretem a Molinarit, bár közel sem az egyedüli, ezért ilyen stílusban nem is beszélnék más márkákról, mert szerintem kissé visszatetsző, de ez hozzáállás kérdése. Viszont elárulnád, hogy ki(k) vagy, mármint cégileg (Miramax)? Van egy olyan érzésem, hogy nem tőletek szoktam vásárolni. Minden tiszteletem a Gaggiáé, én azért nem azzal főzök:)

Moderátor
Bejegyzések: 4905
#62 - 2008. március 07. @ 07:21 | mellőzöm  

//off

Szép, ha valaki lelkesedik azért amit csinál, de a versenytársak ilyen stílusú emlegetése néha ellenkező hatású eredményt vált ki. Ha jó a termék, nincs szükség a másik leszólására. Én idegenkedem azoktól, akik következetesen winfosoznak.

//on

Mekkora lesz a kávézó területe? Mert esetleg tömegesen is letesztelhetnénk a wifit és a kávét valamelyik találkozó keretei közt. A weblapot tuti megnézem…

Aktív
#63 - 2008. március 07. @ 08:26 | mellőzöm  
esőjáró - 2008. március 06. @ 16:45

Köszönöm mindenkinek. Ez a pod úgy aránylik a normál kávéhoz, mint a filteres tea a normál teához? (Merthogy azt a dust-ból csinálják, ami a teásláda alja.)

Szerencsére a hasonlóság a külső hasonlóság ellenére itt nem erről van szó. Miközben a teánál a kényelmen kívül a hulladék eladhatósága a szempont, itt a kényelem mellett az a fő szempont, hogy az is egyenletes jó minőséget tudjon produkálni, aki nem akar a kávéfőzés rejtelmeibe mélyebben belemerülni. Persze azért azt is hozzá kell tenni, hogy abban közös a kettő, hogy nyilván nem ezek az eljárások eredményezik a legjobb végeredményt, legyen szó akár filteres teáról, vagy podról. Én a filteres teát inkább a csöpögtetős filteres német hosszúkávéhoz hasonlítanám egyébként.

Törzsvendég
Bejegyzések: 602
#64 - 2008. március 07. @ 08:32 | mellőzöm  

“Made in Modena”
Ó, azok a végeláthatatlan olaszországi kávéültetvények. :)

Aktív
Bejegyzések: 31
#65 - 2008. március 07. @ 12:52 | mellőzöm  

luigicar,
sajnos a FrancisFrancis X6 valóban csak E.S.E. szabványú pod-ot (olaszosan cialde) tud főzni. A szabványt a 70-es években fejlesztették ki, az alábbi linken lehet róla többet megtudni:

Easy Serving Espresso

Ez a legelterjedtebb adagos kávé, pozitív tulajdonsága, hogy sok gyártó kávéja és gépei csereszabatosak, szemben a topicban említet öszes többivel.

Én is szakmabeli vagyok, igyekszem válaszolni, bárkinek kérdése van általánosságban kávéval , vagy speciálisan az illy és a FrancisFrancis márkákkal kapcsolatban.

Fmaci

Aktív
Bejegyzések: 104
#66 - 2008. március 07. @ 12:57 | mellőzöm  

Fmaci!

Meg tudnád akkor mondani nekem, mi a lényegi különbség az X1 és X6 között, ill mi indokolja a +60% ártöbbletet X1 esetén? És abban az árban már benne van vajon minden tartozék az X1-nél, ami lehetővé teszi mindkét “formátumú” kéváfőzést? (pod + darált normál)

Köszi

Bébé

Aktív
Bejegyzések: 31
#67 - 2008. március 07. @ 13:26 | mellőzöm  

Az X6 háza műanyag, ezért nem olyan tartós, mint az acéllemez borítású X1. Ezen kívül az X1 egy “eredeti"design ezért az illy magasan tartja az árát. Belülről a két gép ugyanolyan.
Az X1-hez lehet kérni egy 2. kart, ami más kiképzésű, így belefér a darált kv.

Helyesbítem az előző bejegyzésem, mondják a kollégák, hogy igenis lehet az X6-ost darált kávéval használni, nem is kell hozzá másik kar. Ma is tanultam valamit.

Üdv

Fmaci

Aktív
Bejegyzések: 216
#68 - 2008. március 07. @ 15:00 | mellőzöm  

Ez az asszonynak vettem karacsonyra egy Saeco Via Veneto-t, ami meglepoen jo kavet foz. Az ara sem volt veszes, es finom habos kavet keszit. Plane ha az ember kezzel frissen daral hozza egy kis brazil kavet…
Podos kave nekem felejtos volt, parszor kostoltam. Meg nem is gazdasagos, ha naponta sokat foz az ember.

Aláírás 

vati
“ha csak ismert dolgok erdekeltek volna, lakatosnak mentem volna”

Aktív
Bejegyzések: 117
#69 - 2008. március 07. @ 15:35 | mellőzöm  

Nem senseo-t ittál véletlenül? Annak csak formája pod, igazából semmiben nem különbözik attól, ha filterbe dobsz kávét, és átengeded rajta a meleg vizet. Az igazi ESE rendszerek nagyon jó kévét adnak, de nem is 20e forintba kerülnek. Arról nem is beszélve, hogy ennél tud a leginkább friss lenni a kávé amiből főzöl, hiszen ezt sok cég darabonként légmentesen csomagolja. (most persze otthoni körülményekről beszélek)

Aláírás 

iMac 20” 2,16 GHz, 2 GB RAM 250 HDD - - iPhone 3G

Aktív
#70 - 2008. március 07. @ 15:40 | mellőzöm  
Fmaci - 2008. március 07. @ 13:26

Az X6 háza műanyag, ezért nem olyan tartós, mint az acéllemez borítású X1. Ezen kívül az X1 egy “eredeti"design ezért az illy magasan tartja az árát. Belülről a két gép ugyanolyan.
Az X1-hez lehet kérni egy 2. kart, ami más kiképzésű, így belefér a darált kv.

Helyesbítem az előző bejegyzésem, mondják a kollégák, hogy igenis lehet az X6-ost darált kávéval használni, nem is kell hozzá másik kar. Ma is tanultam valamit.

Üdv

Fmaci

A műanyag/fémház kérdés nem a tartósság szempontjából fontos, -igen ritkán hallani kettétört kávéfőzőkről- sokkal inkább a hőtartás szempontjából van szerepe, ezen kívül pedig minőségi és presztizs kérdés.
Az x6-ról sehol sem említi a gyártó, hogy a podhoz mellékelt kart lehetne használni őrölt kávéhoz is, ami amúgy is furcsa lenne, mivel az x1-ét sem lehet. A hazai forgalmazó is azt írja a honlapján, hogy kizárólag ESE rendszerű podhoz.
Személyes véleményem egyébként, hogy a Francis Francis gépek bár dizájn szempontjából igen vonzóak, kifejezetten túlárazottak a műszaki színvonal és a végeredmény tekintetében, magyarul az ár/teljesítmény kifejezetten gyenge, bár tény, hogy az egyik legtöbbet szerepeltetett kávéfőző a világon.

Aktív
Bejegyzések: 104
#71 - 2008. március 07. @ 16:04 | mellőzöm  

Krell!

Kérem szépen ajánlj nekem linkeket, vagy bármit, ahol más, jófajta podos és pod/darált kávé gépeket tudok megnézni/megvenni. Akár külföldről is! Mindenképpen valami ilyent szeretnék moderált árban. A Francis design-ja tényleg baromi jó, de én kompromisszumkész :-) vagyok!

Aktív
Bejegyzések: 216
#72 - 2008. március 07. @ 16:30 | mellőzöm  
luigicar - 2008. március 07. @ 15:35

Nem senseo-t ittál véletlenül? Annak csak formája pod, igazából semmiben nem különbözik attól, ha filterbe dobsz kávét, és átengeded rajta a meleg vizet. Az igazi ESE rendszerek nagyon jó kévét adnak, de nem is 20e forintba kerülnek. Arról nem is beszélve, hogy ennél tud a leginkább friss lenni a kávé amiből főzöl, hiszen ezt sok cég darabonként légmentesen csomagolja. (most persze otthoni körülményekről beszélek)

DE. Nagyon szar volt. Hostes lanyok kinaltak meg… Akkor meg nem is ittam igazi podos kavet? :)

Aláírás 

vati
“ha csak ismert dolgok erdekeltek volna, lakatosnak mentem volna”

Aktív
#73 - 2008. március 07. @ 16:42 | mellőzöm  
bébébé - 2008. március 07. @ 16:04

Krell!

Kérem szépen ajánlj nekem linkeket, vagy bármit, ahol más, jófajta podos és pod/darált kávé gépeket tudok megnézni/megvenni. Akár külföldről is! Mindenképpen valami ilyent szeretnék moderált árban. A Francis design-ja tényleg baromi jó, de én kompromisszumkész :-) vagyok!

Léteznek csak pod-hoz való kávéfőzők, persze, ezek a legtutibbak. Olyan 70-80 ezer Ft magassságában vehetsz rendes példányokat. Az igényesebb karos gépekhez kapható pod-os átalakító szett, ez nem rossz megoldás, hátránya, hogy maga a gép sem olcsó (pl: Rancilioo Silvia, Elektra Nivola). Vannak még a “svájcibicskák”, sok géphez kapható (vagy a gyári csomagban található) “univerzális” - pod-hoz is alkalmas - szűrő. Gaggia Classicomnak gyári tartozéka is volt anno, de nem tudtam pod-ból olyan kávét készíteni, mint ugyanazon márkájú pod-ból a spéci pod-os géppel.
Megveheted a Francist nyugodtan ha annyira tetszik, de szerintem jobban jársz, ha az ebay-en keresgélsz. Ha ennél profibb gépre vágysz, tudsz engedni a dizájnból, akkor ajánlom az Sgl Podstart, ami nemrég a metróban 65000 Ft-ért volt. Ez szerintem a ma Mo.-on kapható legjobb ár/érték arányú podos gép. Ezen kívül több kávé illetve kávégép forgalmazó is árul ilyeneket általában azért jóval magasabb árért.
THM_0003560391.jpg

Aktív
#74 - 2008. március 07. @ 18:25 | mellőzöm  

Sziasztok!

Kösz a tippet a képre. Jelenleg a háló szét van szedve, holnap tudom feltenni a képet.
Megkapjátok. Sztem jó lett..

A Miramax fejlesztési vezetője vagyok. A kávét ez a cég forgalmazza itthon legálisan. Nem a másik. /Vannak jogi gondjaink sajnos./

A Sgl Podstar gép is kapható nálunk rendelésre, mert a Moli azt a gépet részesíti előnyben. Jó kis ketyere. Jó még a NovaSimonelli is, de az ennek a gépnek a többszöröse árban.
Persze a Gaggia-t sem kell lenézni. A Karos gépekhez már gyárilag jár itt a pod illesztő. Karos Gaggia nagyobb szabadságot tesz lehetővé a több illesztőjével.

Holnap kapjátok a képet!

Törzsvendég
#75 - 2008. március 07. @ 20:06 | mellőzöm  

Létezik még ilyen EU-n belül, hogy hivatalos forgalmazó?
Szerintem nem. EU-n belül ott veszel és árulsz, ahol akarsz. Nem?
Nekünk a Lavazzával volt ilyen vitánk, jól meg is sértődtek ránk 5-6 év forgalmazás után, hogy nem csak tőlük vásárolunk, hanem pl olaszországban 2/3 áron az itthonihoz képest.
Mondjuk a ők nagyon “éhesek” voltak, plusz az olaszok sem túl fair-ek ilyen szempontból, mert minimális árrést hagynak egy viszonylag nehéz munkára, és ez ma már nem igazán megy…

Aktív
#76 - 2008. március 08. @ 08:33 | mellőzöm  
Mike T. - 2008. március 07. @ 20:06

Létezik még ilyen EU-n belül, hogy hivatalos forgalmazó?
Szerintem nem. EU-n belül ott veszel és árulsz, ahol akarsz. Nem?
Nekünk a Lavazzával volt ilyen vitánk, jól meg is sértődtek ránk 5-6 év forgalmazás után, hogy nem csak tőlük vásárolunk, hanem pl olaszországban 2/3 áron az itthonihoz képest.
Mondjuk a ők nagyon “éhesek” voltak, plusz az olaszok sem túl fair-ek ilyen szempontból, mert minimális árrést hagynak egy viszonylag nehéz munkára, és ez ma már nem igazán megy…

Elvben a gyártó adhat kizárólagosságot, de az EU-n belül ott vásárolsz ahol akarsz. Persze azért nem ilyen egyszerű a történet, lásd pl. az Apple-nél, hogy behozhatsz te bárhonnan gépeket és árulhatod, de mi lesz a gyári támogatással szervizzel stb. Ilyenkor szokott aztán feje tetejére állni a világ.

Törzsvendég
#77 - 2008. március 08. @ 09:09 | mellőzöm  

Egy gépnél még OK, ott jobban szabályozható a supporttal/szervízzel, de mi a helyzet egy felhasználásra kész termék esetében pl a kávé?

Aktív
#78 - 2008. március 08. @ 11:00 | mellőzöm  
Mike T. - 2008. március 08. @ 09:09

Egy gépnél még OK, ott jobban szabályozható a supporttal/szervízzel, de mi a helyzet egy felhasználásra kész termék esetében pl a kávé?

Igaz amit írsz, bár support azért a kávénál is van, ami nyílván leginkább marketingre vonatkozik. Gyári jogok a kávénál is vannak, de attól még semmi sem akadályoz meg abban, hogy te máshonnan szerezd be. Hogy a mostani példánál maradjunk, ha megnézed a két Molinari forgalmazót, mind a kettő azt állítja, hogy ő a kizárólagos képviselő. Az árak hasonlóak, mindkettőtől lehet rendelni a neten is. Én az Imperialt ismerem, eddig tőlük rendeltem, nagyon korrektek. Hogy ki mond igazat, nem tudom, bár nem is nagyon izgat, a verseny jó dolog:)
De például a Rossmann-ban gyakran megforduló Segafredo csomagok is a hazai forgalmazót megkerülve érkeznek az országba, kedvezőbb áron, de persze neki nem is kell képviselőket fizetnie.

http://www.imperial-invest.hu/
http://www.miramax-shop.com/

Aktív
#79 - 2008. március 08. @ 11:56 | mellőzöm  

Szia Krall!

Az imperial investtel tényleg vannak gondok. A kávék kapásból 15-2O
l; drágábbak mert nem a gyárból, hanem egy külföldi kereskedőtől hozza.
Tényleg igaz, egyedül nekünk van országos forgalmazói jogunk. Pl a megkonstruált magyar honlapot sincs joga használni - és az olaszok felszólították a beszüntetésre. Versenyről ebben az esetben szó sincs - itt laza piacrombolás van. A kávé ismeretlen eléggé - bár nagyon jó!
Egyik cég sem és az anyacég sem fektet be a reklámba eleget. Amit adnának az is apró.
Oszd a semmit ketté, mit is kapsz?
Sajnos a miremax honlapja úgy ahogy van SZAR. Eleget veszekszem a tulajdonosokkal, hogy legyen végre változás.
Nem értik még most sem a magyar vállalkozók a költség és befektetés közti különbséget.

Itt tartunk. Én még bírom a harcot, mert ez sajnos ebben az esetben az.

Aktív
#80 - 2008. március 08. @ 12:05 | mellőzöm  

dsc00300pm1.th.jpg

Itt lenne a kép, nem tudom ide eredetileg kopi paszttal berakni. Ti ezt hogy csináljátok?

Aktív
#81 - 2008. március 08. @ 12:07 | mellőzöm  

De pici lett! A mosásban jól összement.

Aktív
#82 - 2008. március 08. @ 12:09 | mellőzöm  
hagel - 2008. március 08. @ 11:56

Szia Krall!

Az imperial investtel tényleg vannak gondok. A kávék kapásból 15-2O
l; drágábbak mert nem a gyárból, hanem egy külföldi kereskedőtől hozza.
Tényleg igaz, egyedül nekünk van országos forgalmazói jogunk. Pl a megkonstruált magyar honlapot sincs joga használni - és az olaszok felszólították a beszüntetésre. Versenyről ebben az esetben szó sincs - itt laza piacrombolás van. A kávé ismeretlen eléggé - bár nagyon jó!
Egyik cég sem és az anyacég sem fektet be a reklámba eleget. Amit adnának az is apró.
Oszd a semmit ketté, mit is kapsz?
Sajnos a miremax honlapja úgy ahogy van SZAR. Eleget veszekszem a tulajdonosokkal, hogy legyen végre változás.
Nem értik még most sem a magyar vállalkozók a költség és befektetés közti különbséget.

Itt tartunk. Én még bírom a harcot, mert ez sajnos ebben az esetben az.

Hagel!

Ha már itt vagy mint bennfentes, hagy kérdezzem meg tőled, hogy milyen terveitek vannak Magyarországon? Vendéglátós illetve kisker (otthoni) vonalon. Természetesen ami nem üzleti titok.

Aktív
#83 - 2008. március 08. @ 13:01 | mellőzöm  

Terveink:

Saját website, bolti kereskedelem több cégnél. /ez nem publikus, mert tárgyalunk/
HoReKa szerviz teljes kiszolgálással.
Magyarországi tréning itt a miramax régi boltjában. Felrobbantjuk és itt lesz a kávézó. Egy kellemes bár koncepció ahol nem sérül a kávézó jelleg és a Gaggia szalon szervízfogadó centrum.
Elsősorban ötletek kellenek és profizmus.
Sok munkám fekszik már a koncesszió lefektetésében is, munka is lesz vele. A kávézó engedélyeztetése már elindult, lesz terasz is.
Kávé és kávés kellékek folyamatosan érkeznek. A választék bővítés alatt áll. Minden vihető innen, ami nem azt megrendeljük míg nem kapható. Ha valaki nézte a jelenlegi lapot az láthatja, hogy a Corvin mozi és Baross utca között vagyunk. Cicibár van mellettünk.

Veterán
Bejegyzések: 1349
#84 - 2008. március 08. @ 15:58 | mellőzöm  
hagel - 2008. március 08. @ 13:01

Terveink:

Saját website, bolti kereskedelem több cégnél. /ez nem publikus, mert tárgyalunk/
HoReKa szerviz teljes kiszolgálással.
Magyarországi tréning itt a miramax régi boltjában. Felrobbantjuk és itt lesz a kávézó. Egy kellemes bár koncepció ahol nem sérül a kávézó jelleg és a Gaggia szalon szervízfogadó centrum.
Elsősorban ötletek kellenek és profizmus.
Sok munkám fekszik már a koncesszió lefektetésében is, munka is lesz vele. A kávézó engedélyeztetése már elindult, lesz terasz is.
Kávé és kávés kellékek folyamatosan érkeznek. A választék bővítés alatt áll. Minden vihető innen, ami nem azt megrendeljük míg nem kapható. Ha valaki nézte a jelenlegi lapot az láthatja, hogy a Corvin mozi és Baross utca között vagyunk. Cicibár van mellettünk.

Ez nagyon jol hangzik! Szolj, mikor elkeszul.:) Irtad a kiemelt Mac-es “tamogatast”..azt hogyan kell elkepzelni?:) Bocs, ha meg nem tisztazott ez a kerdes, csak ez is eleg kulonleges volna, ezert kulonosen erdekel.

Törzsvendég
#85 - 2008. március 08. @ 22:27 | mellőzöm  

Ez tényleg jól hangzik. Hol van ez a cicibár? :)

Aktív
#86 - 2008. március 10. @ 12:44 | mellőzöm  

Na, akkor valamelyik nap összekötöm a kellemeset a hasznossal:)

Aktív
Bejegyzések: 172
#87 - 2008. március 10. @ 18:01 | mellőzöm  
Krell - 2008. március 10. @ 12:44

Na, akkor valamelyik nap összekötöm a kellemeset a hasznossal:)

Mész a cicibárba? :)

Aktív
#88 - 2008. március 10. @ 18:41 | mellőzöm  

Mac felhasználók kivételezése.

Ez úgy indul, hogy a szerverek képesek azonosítani oprendszer szinten. Első körben itt a kávézóban nem wiera és friera időtrabló, regisztrációmentes elérése lesz.
Én spec utálom. Az egyik kávézóban 18tagú számjegyet tartalmazó cetlire vannak felírva a csatoló beállításai. Ez is hülyeség. A több szám nagyobb biztonság? Max több idő a beírás, nem?
Szóval egyszerű kapcsolat, a mac felhasználóknak pedig nagyobb sávszélesség biztosítása és/vagy több funkció.
/Cicibárba most én nem megyek...../

Aktív
#89 - 2008. május 11. @ 20:59 | mellőzöm  
hagel - 2008. március 08. @ 12:05

dsc00300pm1.th.jpg

Itt lenne a kép, nem tudom ide eredetileg kopi paszttal berakni. Ti ezt hogy csináljátok?

Már bocsi, de ha a márkát akarod reklámozni, akkor legalább egy szép, (és akár vendégnek is kiadható) latte-t fotózz le. Ezt én visszaküldeném, ha elém raknák. Ez így elég soványka…

Aláírás 

Törzsvendég
Bejegyzések: 640
#90 - 2008. május 11. @ 22:12 | mellőzöm  

Ígértem még egy pár saját kávéról készült képet:)
Íme:
kave4.jpg
kave3.jpg
kave2.jpg

Aktív
Bejegyzések: 229
#91 - 2008. május 11. @ 22:15 | mellőzöm  

Hmmmm most azonnal kérek egyet

Aláírás 

iMac Alu, 20’, 250Gb, 4 GB Ram, Intel Core 2 Duo

Aktív
#92 - 2008. május 11. @ 22:25 | mellőzöm  

Huha!

Jan készült a pohárban olajosan, szemérmetlenül léhán-lustán kúszó illat és ízorgiával bujálkodnék orálisan.

Bocs, de most akadt meg a szemem ezen.
Csak a pontosság kedvéért: Az espresso technológiát nem Achilles Gaggia találta fel. Luigi Bezzera készítette el a gőznyomásos kávégép terveit, 1901-ben. Gaggia 46-ban nem is saját fejlesztést kezdett gyártani, hanem Cremonesi pisztonos csaptelepét vitte sorozatgyártásba. Azokat a gépeket, amiket ma is használunk, Ernesto Valente fejlesztette ki, és Faema kezdte sorozatban gyártani. Ez is volt a gép neve: Faema E61. Az E a fejlesztő nevét jelöli, a 61 a gyárás kezdetét. Ez mai pumpás gépek első példánya. Ezt a gépet hívják az olaszok egyszerűen “la mamma"-nak :)
Tehát, bár Gaggia valóban sokat tett az espresso-ért, de nem ő találta fel a rendszert.

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 1
#93 - 2008. május 28. @ 12:07 | mellőzöm  

Szia Bébébé,

sikerült döntened? Vettél már valamilyen kávéfőzőt?
Szólnék egy-két szót a Senseo mellett, ha még aktuális.
Üdv.:

Adrien

Aktív
#94 - 2008. május 28. @ 14:57 | mellőzöm  

Szerintem mondd nyugodtan, legalább egy kicsit feléled a topic :)

Aláírás 

Veterán
Bejegyzések: 1061
#95 - 2008. május 28. @ 17:13 | mellőzöm  

Lehet, hogy már volt, de ezt a ronda-de-finom oldalt javaslom:

http://www.eszpresszo.com/kave.php

Már csak azért is, hogy feléledjen a topic :)
Érdemes a menüpontokon végigmenni - nem is gondoltam, hogy kedvenc szenvedélyem ilyen szintig tud súlyosbodni…

Aláírás 

Wizard of Wor

Aktív
#96 - 2008. május 28. @ 19:00 | mellőzöm  

Igazából ez nem is súlyos. Ezt hívják Espresso kultúrának. Az olaszok ezt az anyatejjel szívják magukba. Ez az oka annak, hogy kint nem tudnak olyan borzalmakat eladni, mint nálunk. Lásd cappuccino tejszínhabbal a tetején megszórva kakaóval.

Aláírás 

Veterán
Bejegyzések: 1061
#97 - 2008. május 29. @ 11:18 | mellőzöm  

Neeem, perszehogy persze, kúttúra, oké!
De a hömérsékletszörfölés azért az már beteg dolog....

Aláírás 

Wizard of Wor

Aktív
#98 - 2008. május 29. @ 12:29 | mellőzöm  
lll - 2008. május 29. @ 11:18

Neeem, perszehogy persze, kúttúra, oké!
De a hömérsékletszörfölés azért az már beteg dolog....

ööö, mire is gondolsz?

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 57
#99 - 2008. május 29. @ 21:26 | mellőzöm  

Én egy több mint 10 éves SAECO (made in italy) kávégépet használok.
Hibátlan! Ja és automata. Beleöntöd a szemes kávét a vizet vársz kb 2 percet és jön a friss kávé.
Lehet vele tejet gőzölni is.
Használtan is lehet kapni elfogadható áron.

Aláírás 

iMac20,PBG4,Shuffle,iPhone

Aktív
Bejegyzések: 2
#100 - 2008. június 04. @ 11:53 | mellőzöm  

Sziasztok!

Kávéfőzőt szeretnék vásárolni és nagy dilemma előtt állok. Kazánosat vagy pumpásat vegyek? Mik az előnyök hátrányok? Amit kinéztem egy otthoni felhasználásra való Delonghi BC 250 (pumpás). Olcsónak olcsó de megbízhatóságilag nem tom milyen erre szeretnék információt. Boltosoknak nem tudok hinni mert mindegyik a saját portékáját próbálja rámsózni így az egyik a pumpást mig másik a kazánost ocsárolja. Bármilyen vélemény vagy személlyes tapasztalat érdekel a készülékkel kapcsolatban is.

Tisztelettel: Tibi

Magyar Macintosh Wiki
XMS a Duna Plazában