|
Törzsvendég
Bejegyzések: 554
|
Krell, Gratula, komoly jártasság/ismeret!
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 4196
|
Hát, fene tudja. Én nem szeretem a filteres kávét, mert rendszerint érzem rajta a papír ízét. Az viszont tuti, hogy nem környezetbarátabb (feltételezve, hogy a környezet alatt nem kizárólag a konyhapultot értjük) az őrölt kávénál, hisz papírt tartalmaz. A kávézacc viszont, a papírral ellentétben, remek földjavító. |
|
Törzsvendég
|
Az ilyen megoldások közül a végtermék minőségét nézve talán a legjobb és mindenképp a legkevésbé környezet szennyező.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 195
|
A podok papírja mostanában íz és szennyezőanyag mentes cellulózból készült. Még a teszkós is - már ha volna teszkós pod.
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 4196
|
Mike T. - 2008. március 06. @ 17:20
Jahh, így már mindjárt másképp hangzik :)
Hagel, nyilván meg kellene kóstolnom ezt a fajtát is. Csak a régebbi filtereket ismerem, azoknak meg nem volt jó íze. A cellulóznak viszont ideális körülmények közt is évekig tart a lebomlása, igaz a műanyag és az alu rosszabb paraméterekkel bír :) |
|
Törzsvendég
|
De igen, azok is eldobósak.
|
|
Aktív
|
Csináltam egy koktélt rögtön visszakézből. Feltenném a fotóját ide, ha tudnám.
a tiff álomány amit a grab csinált 785 kiló lett. Ezt nem tudom ide berakni. Nem engedte. Ki tud segíteni? |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2053
|
hagel - 2008. március 06. @ 18:30 Ide töltsd fel és linkeld be. |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2053
|
hagel - 2008. március 06. @ 16:43 Ezt nagy érdeklődéssel várom! :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 161
|
hagel - 2008. március 06. @ 16:43 Én szeretem a Molinarit, bár közel sem az egyedüli, ezért ilyen stílusban nem is beszélnék más márkákról, mert szerintem kissé visszatetsző, de ez hozzáállás kérdése. Viszont elárulnád, hogy ki(k) vagy, mármint cégileg (Miramax)? Van egy olyan érzésem, hogy nem tőletek szoktam vásárolni. Minden tiszteletem a Gaggiáé, én azért nem azzal főzök:) |
|
Moderátor
Bejegyzések: 4905
|
//off Szép, ha valaki lelkesedik azért amit csinál, de a versenytársak ilyen stílusú emlegetése néha ellenkező hatású eredményt vált ki. Ha jó a termék, nincs szükség a másik leszólására. Én idegenkedem azoktól, akik következetesen winfosoznak. //on Mekkora lesz a kávézó területe? Mert esetleg tömegesen is letesztelhetnénk a wifit és a kávét valamelyik találkozó keretei közt. A weblapot tuti megnézem… |
|
Aktív
|
esőjáró - 2008. március 06. @ 16:45 Szerencsére a hasonlóság a külső hasonlóság ellenére itt nem erről van szó. Miközben a teánál a kényelmen kívül a hulladék eladhatósága a szempont, itt a kényelem mellett az a fő szempont, hogy az is egyenletes jó minőséget tudjon produkálni, aki nem akar a kávéfőzés rejtelmeibe mélyebben belemerülni. Persze azért azt is hozzá kell tenni, hogy abban közös a kettő, hogy nyilván nem ezek az eljárások eredményezik a legjobb végeredményt, legyen szó akár filteres teáról, vagy podról. Én a filteres teát inkább a csöpögtetős filteres német hosszúkávéhoz hasonlítanám egyébként. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 602
|
“Made in Modena”
|
|
Aktív
Bejegyzések: 31
|
luigicar,
Ez a legelterjedtebb adagos kávé, pozitív tulajdonsága, hogy sok gyártó kávéja és gépei csereszabatosak, szemben a topicban említet öszes többivel. Én is szakmabeli vagyok, igyekszem válaszolni, bárkinek kérdése van általánosságban kávéval , vagy speciálisan az illy és a FrancisFrancis márkákkal kapcsolatban. Fmaci |
|
Aktív
Bejegyzések: 104
|
Fmaci! Meg tudnád akkor mondani nekem, mi a lényegi különbség az X1 és X6 között, ill mi indokolja a +60% ártöbbletet X1 esetén? És abban az árban már benne van vajon minden tartozék az X1-nél, ami lehetővé teszi mindkét “formátumú” kéváfőzést? (pod + darált normál) Köszi Bébé |
|
Aktív
Bejegyzések: 31
|
Az X6 háza műanyag, ezért nem olyan tartós, mint az acéllemez borítású X1. Ezen kívül az X1 egy “eredeti"design ezért az illy magasan tartja az árát. Belülről a két gép ugyanolyan.
Helyesbítem az előző bejegyzésem, mondják a kollégák, hogy igenis lehet az X6-ost darált kávéval használni, nem is kell hozzá másik kar. Ma is tanultam valamit. Üdv Fmaci |
|
Aktív
Bejegyzések: 216
|
Ez az asszonynak vettem karacsonyra egy Saeco Via Veneto-t, ami meglepoen jo kavet foz. Az ara sem volt veszes, es finom habos kavet keszit. Plane ha az ember kezzel frissen daral hozza egy kis brazil kavet…
|
|
Aktív
Bejegyzések: 117
|
Nem senseo-t ittál véletlenül? Annak csak formája pod, igazából semmiben nem különbözik attól, ha filterbe dobsz kávét, és átengeded rajta a meleg vizet. Az igazi ESE rendszerek nagyon jó kévét adnak, de nem is 20e forintba kerülnek. Arról nem is beszélve, hogy ennél tud a leginkább friss lenni a kávé amiből főzöl, hiszen ezt sok cég darabonként légmentesen csomagolja. (most persze otthoni körülményekről beszélek) |
|
Aktív
|
Fmaci - 2008. március 07. @ 13:26
A műanyag/fémház kérdés nem a tartósság szempontjából fontos, -igen ritkán hallani kettétört kávéfőzőkről- sokkal inkább a hőtartás szempontjából van szerepe, ezen kívül pedig minőségi és presztizs kérdés.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 104
|
Krell! Kérem szépen ajánlj nekem linkeket, vagy bármit, ahol más, jófajta podos és pod/darált kávé gépeket tudok megnézni/megvenni. Akár külföldről is! Mindenképpen valami ilyent szeretnék moderált árban. A Francis design-ja tényleg baromi jó, de én kompromisszumkész :-) vagyok! |
|
Aktív
Bejegyzések: 216
|
luigicar - 2008. március 07. @ 15:35 DE. Nagyon szar volt. Hostes lanyok kinaltak meg… Akkor meg nem is ittam igazi podos kavet? :) |
|
Aktív
|
bébébé - 2008. március 07. @ 16:04
Léteznek csak pod-hoz való kávéfőzők, persze, ezek a legtutibbak. Olyan 70-80 ezer Ft magassságában vehetsz rendes példányokat. Az igényesebb karos gépekhez kapható pod-os átalakító szett, ez nem rossz megoldás, hátránya, hogy maga a gép sem olcsó (pl: Rancilioo Silvia, Elektra Nivola). Vannak még a “svájcibicskák”, sok géphez kapható (vagy a gyári csomagban található) “univerzális” - pod-hoz is alkalmas - szűrő. Gaggia Classicomnak gyári tartozéka is volt anno, de nem tudtam pod-ból olyan kávét készíteni, mint ugyanazon márkájú pod-ból a spéci pod-os géppel.
|
|
Aktív
|
Sziasztok!
Kösz a tippet a képre. Jelenleg a háló szét van szedve, holnap tudom feltenni a képet.
A Miramax fejlesztési vezetője vagyok. A kávét ez a cég forgalmazza itthon legálisan. Nem a másik. /Vannak jogi gondjaink sajnos./
A Sgl Podstar gép is kapható nálunk rendelésre, mert a Moli azt a gépet részesíti előnyben. Jó kis ketyere. Jó még a NovaSimonelli is, de az ennek a gépnek a többszöröse árban.
Holnap kapjátok a képet! |
|
Törzsvendég
|
Létezik még ilyen EU-n belül, hogy hivatalos forgalmazó?
|
|
Aktív
|
Mike T. - 2008. március 07. @ 20:06 Elvben a gyártó adhat kizárólagosságot, de az EU-n belül ott vásárolsz ahol akarsz. Persze azért nem ilyen egyszerű a történet, lásd pl. az Apple-nél, hogy behozhatsz te bárhonnan gépeket és árulhatod, de mi lesz a gyári támogatással szervizzel stb. Ilyenkor szokott aztán feje tetejére állni a világ. |
|
Törzsvendég
|
Egy gépnél még OK, ott jobban szabályozható a supporttal/szervízzel, de mi a helyzet egy felhasználásra kész termék esetében pl a kávé? |
|
Aktív
|
Mike T. - 2008. március 08. @ 09:09
Igaz amit írsz, bár support azért a kávénál is van, ami nyílván leginkább marketingre vonatkozik. Gyári jogok a kávénál is vannak, de attól még semmi sem akadályoz meg abban, hogy te máshonnan szerezd be. Hogy a mostani példánál maradjunk, ha megnézed a két Molinari forgalmazót, mind a kettő azt állítja, hogy ő a kizárólagos képviselő. Az árak hasonlóak, mindkettőtől lehet rendelni a neten is. Én az Imperialt ismerem, eddig tőlük rendeltem, nagyon korrektek. Hogy ki mond igazat, nem tudom, bár nem is nagyon izgat, a verseny jó dolog:)
|
|
Aktív
|
Szia Krall!
Az imperial investtel tényleg vannak gondok. A kávék kapásból 15-2O
l; drágábbak mert nem a gyárból, hanem egy külföldi kereskedőtől hozza.
Itt tartunk. Én még bírom a harcot, mert ez sajnos ebben az esetben az. |
|
Aktív
|
|
|
Aktív
|
De pici lett! A mosásban jól összement. |
|
Aktív
|
hagel - 2008. március 08. @ 11:56 Hagel! Ha már itt vagy mint bennfentes, hagy kérdezzem meg tőled, hogy milyen terveitek vannak Magyarországon? Vendéglátós illetve kisker (otthoni) vonalon. Természetesen ami nem üzleti titok. |
|
Aktív
|
Terveink:
Saját website, bolti kereskedelem több cégnél. /ez nem publikus, mert tárgyalunk/
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1349
|
hagel - 2008. március 08. @ 13:01 Ez nagyon jol hangzik! Szolj, mikor elkeszul.:) Irtad a kiemelt Mac-es “tamogatast”..azt hogyan kell elkepzelni?:) Bocs, ha meg nem tisztazott ez a kerdes, csak ez is eleg kulonleges volna, ezert kulonosen erdekel. |
|
Törzsvendég
|
Ez tényleg jól hangzik. Hol van ez a cicibár? :) |
|
Aktív
|
Na, akkor valamelyik nap összekötöm a kellemeset a hasznossal:) |
|
Aktív
Bejegyzések: 172
|
Krell - 2008. március 10. @ 12:44 Mész a cicibárba? :) |
|
Aktív
|
Mac felhasználók kivételezése.
Ez úgy indul, hogy a szerverek képesek azonosítani oprendszer szinten. Első körben itt a kávézóban nem wiera és friera időtrabló, regisztrációmentes elérése lesz.
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 640
|
Ígértem még egy pár saját kávéról készült képet:)
|
|
Aktív
Bejegyzések: 229
|
Hmmmm most azonnal kérek egyet |
|
Aktív
|
hagel - 2008. március 06. @ 16:43
Bocs, de most akadt meg a szemem ezen.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 1
|
Szia Bébébé,
sikerült döntened? Vettél már valamilyen kávéfőzőt?
Adrien |
|
Aktív
|
Szerintem mondd nyugodtan, legalább egy kicsit feléled a topic :) |
|
Veterán
Bejegyzések: 1061
|
Lehet, hogy már volt, de ezt a ronda-de-finom oldalt javaslom: http://www.eszpresszo.com/kave.php
Már csak azért is, hogy feléledjen a topic :)
|
|
Aktív
|
Igazából ez nem is súlyos. Ezt hívják Espresso kultúrának. Az olaszok ezt az anyatejjel szívják magukba. Ez az oka annak, hogy kint nem tudnak olyan borzalmakat eladni, mint nálunk. Lásd cappuccino tejszínhabbal a tetején megszórva kakaóval. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1061
|
Neeem, perszehogy persze, kúttúra, oké!
|
|
Aktív
|
lll - 2008. május 29. @ 11:18 ööö, mire is gondolsz? |
|
Aktív
Bejegyzések: 57
|
Én egy több mint 10 éves SAECO (made in italy) kávégépet használok.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 2
|
Sziasztok! Kávéfőzőt szeretnék vásárolni és nagy dilemma előtt állok. Kazánosat vagy pumpásat vegyek? Mik az előnyök hátrányok? Amit kinéztem egy otthoni felhasználásra való Delonghi BC 250 (pumpás). Olcsónak olcsó de megbízhatóságilag nem tom milyen erre szeretnék információt. Boltosoknak nem tudok hinni mert mindegyik a saját portékáját próbálja rámsózni így az egyik a pumpást mig másik a kazánost ocsárolja. Bármilyen vélemény vagy személlyes tapasztalat érdekel a készülékkel kapcsolatban is. Tisztelettel: Tibi |
Köszönöm mindenkinek. Ez a pod úgy aránylik a normál kávéhoz, mint a filteres tea a normál teához? (Merthogy azt a dust-ból csinálják, ami a teásláda alja.)