Fórum kezdőlap  »  Szoftver  »  Egyéb Szoftver  »  APEH adóbevallás Mac-en
Összes oldal: 2
2

Aktív
Bejegyzések: 335
#51 - 2008. február 23. @ 11:32 | mellőzöm  

Figyi! Nem működik az ABEV Mac-en. Kénytelen vagy Win-re menni. hidd el, naponta csinálom a dolgot és nem megy Mac-en!

Aláírás 

MacBook Pro 2,33 2G, iPod 30G, iPhone 3G, iMac 24” 4G

Törzsvendég
Bejegyzések: 598
#52 - 2008. február 23. @ 11:34 | mellőzöm  

1. osztályú munka, nem ? :-(

Aláírás 

Powerbook G4, 12”, 1,33GHz; eMac 700 MHz; iMac G3, 400 MHz; iMac 20”, C2D, 2GHz

Macőrült
Bejegyzések: 2450
#53 - 2008. február 23. @ 11:42 | mellőzöm  

adnak mellé ingyen PC-t windózzal? nem, van egy olyan program, ami más rendszeren is futónak van titulála, és kifizettük az adónkból? van

akkor rohadjanak meg és javítsák ki!

esküszöm, főiskolai vizsgamunkának kiröhögnének, ha egy űrlapkitöltő és nyomtató programot adnál le, olyan egyszerű, és még ez se megy??????????????

Aláírás 

Mac Mini 1.42GHz, 1GB ram, SD, Tiger 10.4.8., Dago féle magyar :)

Aktív
Bejegyzések: 282
#54 - 2008. február 23. @ 11:53 | mellőzöm  
biker - 2008. február 23. @ 11:42

adnak mellé ingyen PC-t windózzal? nem, van egy olyan program, ami más rendszeren is futónak van titulála, és kifizettük az adónkból? van

akkor rohadjanak meg és javítsák ki!

esküszöm, főiskolai vizsgamunkának kiröhögnének, ha egy űrlapkitöltő és nyomtató programot adnál le, olyan egyszerű, és még ez se megy??????????????

Mert még nem érted, hogy ebben az országban nem így működik a dolog.
Az “ő” szemükben nem vagy csak másodosztályú és nem piacképes dolgot csinálnak, hanem olyat, amilyet akarnak.
Hogy miért? Csak. Hogy lehessen szivatni mindenkit.
Az szerinted miért van, hogy van egy olyan hiba, amit simán ki lehetne javítani, mert mindenkinek hibát jelez (most a win-es ABEV2006-ról beszélek), erre egyszerűbb kiírni az apeh.hu-ra, hogy nem kell törődni a hibával, hanem be kell küldeni hibásan.

Aláírás 

Macbook Pro 17 2.33GHz + Ipod Video 60GB, iPhone 8GB

Aktív
#55 - 2008. február 23. @ 12:00 | mellőzöm  

Nem tom… Az nyilván nagyon gáz, hogy win-hez kötik a bevallásokat. Az gáz! Nagyon! De mi vagyunk a töketlenek, hogy nem lázadunk. AB vagy valami ilyen nyilván szétverné őket, ha tudna róla, de mi nem mondjuk el.

Egyébként a Win-es ABEV (nap mint nap dolgozom vele) nem rossz. Akármilyen rossznak tűnik. Az egy másik kérdés, hogy olyan gyakran toldozgatják-foldozgatják a szabályokat, hogy az ellenőrző program készítője nem tudja már mihez nyúljon nagy hirtelen.

b

Aláírás 

Macőrült
#56 - 2008. február 23. @ 15:26 | mellőzöm  

beküldöm ezt a szart vonalkód nélkül.
úgyse lenne vonalkód ha kézzel tölteném ki :)
ha visszaküldik, bemegyek asztalt borogatni

Aláírás 

Aktív
#57 - 2008. február 23. @ 17:22 | mellőzöm  

Nem kell vonalkód. Nyugi!

Aláírás 

Macőrült
#58 - 2008. február 23. @ 17:28 | mellőzöm  
Bumbi17 - 2008. február 23. @ 12:00

Nem tom… Az nyilván nagyon gáz, hogy win-hez kötik a bevallásokat. Az gáz! Nagyon! De mi vagyunk a töketlenek, hogy nem lázadunk. AB vagy valami ilyen nyilván szétverné őket, ha tudna róla, de mi nem mondjuk el.

Egyébként a Win-es ABEV (nap mint nap dolgozom vele) nem rossz. Akármilyen rossznak tűnik. Az egy másik kérdés, hogy olyan gyakran toldozgatják-foldozgatják a szabályokat, hogy az ellenőrző program készítője nem tudja már mihez nyúljon nagy hirtelen.

b

bocs, de annak, hogy a program működésképtelen, zabálja a ramot, procit, és nem nyomtat, annak éppen semmi köze az ellenerző algoritmushoz, amit meg kell évente 20x változtatni.

Aláírás 

Aktív
#59 - 2008. február 23. @ 17:35 | mellőzöm  

Igaz. Béküljél :)

Aláírás 

Macőrült
#60 - 2008. február 23. @ 17:43 | mellőzöm  
Bumbi17 - 2008. február 23. @ 17:35

Igaz. Béküljél :)

send :beer:

:)

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 3
#61 - 2008. március 20. @ 14:32 | mellőzöm  

Sziasztok, mindneki aki ezzel a Mac-es Apehes bevallásssal próbálkozott.
Én is nekifutottam már többször, és mostmár tényleg sík ideg vagyok, h. sehogyan sem akar a törénet működni. És ahogy elolvastam az egyes sztorikat, ki mindenki mit össze szívott vele, és az agyvizem csak egyre feljebb pumpálódott, mostmár bizots, hogy írok egy levelet az Állampolgári Jogok Örszággyűlési Biztosának.
Merthogy ha a Hivatal pl. előírja az elektronikus bevallást (nem feltétlenül az szja-ét, és nem feltétlenül magánszemélyeknek), akkor neki muszáj a hátteret mindenkinek egyformán biztosítania. És ha én, meg ti is mind, azért mert mac-es felhasználók vagyunk/vagytok hátrányt szenvedtek/ünk, akkor bizony az állampolgári jogaink sérülnek. merthogy a win-eseknek egy kicist azért mégiscsak jobb lesz. majd írok még a fejleményekről, kíváncsi leszek.... üdv :)

bM Függő
Bejegyzések: 6073
#62 - 2008. március 20. @ 16:24 | mellőzöm  

Erre én is kíváncsi leszek és szerintem a többiek nevében is kijelenthetem, várjuk a fejleményeket!!

Aláírás 

---> http://bachman.cjb.hu <---

Aktív
#63 - 2008. március 21. @ 15:49 | mellőzöm  

Szóval azért tegnap felhivtam az ombudsmani hivatalt, hogy nehogy mellélőjek a nagy lendületben, de megnyugtattak, hogy az ilyen jellegű problémával pontosan jó helyen járok. és mivel mailben is lehet nekik panaszkodni, most szépen írok nekik egyet.

Aktív
Bejegyzések: 33
#64 - 2008. május 12. @ 22:56 | mellőzöm  

Sziasztok,
Mivel lassan aktuális… Az imént töltöttem ki a Java-s verzióval a bevallást, és működik a dolog. Mielőtt telepíted, csinálj neki egy mappát, mert a telepítő nem tud újat létrehozni (!), az alapértelmezett helyre pedig nekem nem engedte telepíteni. Én csak az SZJA-s nyomtatványt használtam, nem találkoztam hibával. Persze én úgy szoktam, hogy gépen kitöltöm, majd lemásolom a papírra, úgyhogy a nyomtatás, küldés lehetőségek lehet még mindig nem működnek.
Én örültem, hogy már nemcsak Windows-os program van, lehet, hogy nem tökéletes, de a szándékot méltányolom.

Aláírás 

iBook G4, 800Mhz, 640MB RAM, 30GB HDD
iMac 2.0Ghz, 2 G RAM, 250 GB HDD

Aktív
Bejegyzések: 18
#65 - 2008. május 13. @ 08:43 | mellőzöm  

Hali!
Én a cégünknél már vagy fél éve linux alól futtatok abev-et wine-al, és minden hibátlanul megy. Szerintem nem érdemes a jelenlegi állapotu java-s trágyával szórakozni..... (persze kell a feedback de az azért vicc hogy az /etc -ben keljen turkálni egy java-s progi miatt)

Aláírás 

MacBook Pro 15” Core 2 Duo 2.16
Ipod Shuffle

Aktív
Bejegyzések: 1
#66 - 2008. május 25. @ 09:05 | mellőzöm  

Sziasztok!

Én a következőképp jártam:
Simán települt a program, el is indult, minden frankó volt,
egy apró hibától eltekintve: a 753-as lapon a bekezdések fülcimkéit nem a fülekre,
hanem rá a szövegre rakta a program, keresztben! Már a kitöltésnél a képernyőn is
ez volt a helyzet, de nem volt zavaró, és lényegi dolgot nem érintett, tehát beadtam így.
Erre most kaptam egy levelet hogy a 753-as lap nyomtatása hibás, és javítsam :)
Kénytelen voltam win alól kinyomni.
Más is járt így?

Aktív
#67 - 2008. július 26. @ 11:35 | mellőzöm  

Sziasztok,
jelentem az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosa, Dr. Szabó Máté válaszolt (igaz, hogy egy hónapja megjött a levél, de csak most akadt időm, hogy itt közkinccsé tegyem a választ. sorry)
Tehát:
“Tisztelt Asszonyom!
Köszönöm, hogy megtisztelt a bizalmával és az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal által az e-ügyintézés során alkalmazott Windows operációs-rendszer kötelező használatával kapcsolatban a véleményemet kérte.
Tájékoztatom, hogy korábban már több esetben vizsgáltam az APEH elektronikus adóbevallási eljárásával kapcsolatos panaszokat, és ennek során javaslatokat fogalmaztam meg, amelyeket a szervezet figyelembe is vett és ennek nyomán - tudomásom szerint - orvosolta az operációs rendszerekkel kapcsolatos hiányosságokat, problémákat.
Remélem az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos problémái rendeződtek.
Természetesen a jövőben is állok a rendelkezésére minden olyan ügyben, amelyre a hatásköröm kiterjed.
Üdvözlettel,
Dr. Szabó Máté”
hát így ennyi. az APEH azért nem nagyon erőlködik, tegyük hozzá, hiába az ombudsam javaslatai.
peace

Aktív
Bejegyzések: 150
#68 - 2008. július 26. @ 15:28 | mellőzöm  

a levél nagyon kedves, de mit sem ér! mac-en (OSX alatt) nem megy.... marad a bosszankodás a windows alatt. amúgy szerintem is kezelhetetlen a program. én már egy féléve görcsölök azzal, hogy egy hülye legördölő fülnél rossz kódra kattintottam és máshova ment a pénz…

Aláírás 

17’ iMac’06 1.83Ghz Core Duo, 1.5GB RAM, 150GB HD, Leopard 10.5.5

Hirdessen Ă–n is a beszeljukMacen
Magyar nyelvű iTunes Gift Card bolt