Új fórum témák
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
- Linux G4
- Mac Mini G4 airport. Honn ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- Le a magyarországi apple ...
- MacWorld 2009: még a csev ...
- RAW-WAR 36
- Azonnali kérdések topicja ...
- bM design 2008
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
- Sid Meier's Pirates for M ...
- Vortex - Volt Brokenstone ...
- Kalocsa és környéke?
Szeretném megkérdezni, hogy próbálta-e valaki Mac-re telepíteni az APEH új JAVA-s adóbevallást készítő szoftverét. Elvileg Linux-ra mondják, hogy jó, de nagy lépés lenne ha végre megvalósulna a platformfüggetlenség. Most elvileg a 0753-as 2007 évi személyi jövedelemadó bevallás lenne rajta kitölthető. Bizonyára nem sokakat dob föl az adóbevallás, de én például nagyon örülnék, ha nem kellene már windows-t használni. ( Megjegyzem, hogy a másik nagy vágyam a Complex jogtár Mac-en és örülnék ha ebbéli vágyát más is megosztaná a céggel.)
így csináltam:
1. létrehoztam egy abevjavapath.cfg fájlt a /etc/ folderben
2. telepítettem a cuccot (de nem a default helyre; inkább csináltam neki egy foldert a desktopra)
3. elindítottam az abevjava.jar -t
egyébként meg az én pénzemből olyan szoftvert csinálnak, amiben a szerviz hosszú í. monnyon le az apeh!
1. textedit megnyit
2. file > save as: abevjavapath.rtf (pl.), mondjuk a desktopra.
3. desktopon a fájlra böksz egyet, majd command-i, átírod a name&extension;részben a fájl nevét abevjavapath.cfg-re, nyomsz egy entert, majd Use .cfg
4. finder megnyit, Go > Go to Folder, beírod: “/etc”
5. desktopról áthúzod a fájlt ide, kérni fogja a jelszót
off: nemtudjátok,h melyik lapot kell kitölteni a személyi jövedelemadó havi bevallására? egyéni vállalkozónak… mert nagyon nemtalálom az apeh hülye oldalán… most sürgős,mert 2007-re visszamenőleg minden hónapot le kellene adni! (fater benézte a dolgokat,minden más megvan,csak ez az SZJA-s nincs) sztem sokan vannak itt magánvállalkozók,és csinálják maguknak.. pls help! :)
http://itcafe.hu/hir/fercmu_a_linuxos_abev.html
Érdemes átfutni ezt is…
Icicpicit idevág:
Ki keltett fel ma reggel ? Ki a fene csenget az ajtóban?
Az APEH !
Jöttek lecsekkolni hogyan is élek. Jó, vannak tartózásaim még 2005-ből, és beadtunk egy kérelmet elengedésre és részletre is na-) De ezek szerint nem hitték el hogy semmim sincs. És most hogy átnézték a kis házikót én is rádöbbentem hogy semmin sincs-(
Kivéve az 1992-es honda delsolt, de azt csak a testemen kersztűl. De a csajszi azt mondta ilyen régi autónak nincs értéke. Mert nem látta muhaha, eszmei és csajozós annál inkább. A macira azt hitte szerintem hogy csak egy monitor-)
Szóval akinek akár már 50ezres tartozása is van, jan-februárban csengethetnek nála is. Nekem bucsúzás képpen annyit mondott hogy van esélye az elengedésnek. Kishal vagyok.
No megyek a Víg Cimborába benyomok valamit-)
off: nemtudjátok,h melyik lapot kell kitölteni a személyi jövedelemadó havi bevallására? egyéni vállalkozónak… mert nagyon nemtalálom az apeh hülye oldalán… most sürgős,mert 2007-re visszamenőleg minden hónapot le kellene adni! (fater benézte a dolgokat,minden más megvan,csak ez az SZJA-s nincs) sztem sokan vannak itt magánvállalkozók,és csinálják maguknak.. pls help! :)
Háj! Igen, benézte és NEM a 0808-as bevallást kell leadni, hanem a 0708-ast visszamenőleg (vagyis 12-szer...). Ha ezt már leadta apukád csak SZJA nélkül (ez az SZJA ha jól emlékszem 0708M 4-es és 5-ös lapja), akkor önellenőriznie kell és azt is a 0708-as lapon tudja.
Azért senki ne nagyon örüljön… A kb. 50 adóbevallás közül jelenleg KÉT darabot lehet kitöltetni Mac-en. Mondjuk ez nekem, mint könyvvizsgálónak kicsit hátráltató (csak ezért van még mindig egy-két windowsos gépem az irodában)… Még jó, hogy az állam nem támogathat céget közvetlenül, mert az EU szerint ezt nem nagyon szabad…
Azért senki ne nagyon örüljön… A kb. 50 adóbevallás közül jelenleg KÉT darabot lehet kitöltetni Mac-en. Mondjuk ez nekem, mint könyvvizsgálónak kicsit hátráltató (csak ezért van még mindig egy-két windowsos gépem az irodában)… Még jó, hogy az állam nem támogathat céget közvetlenül, mert az EU szerint ezt nem nagyon szabad…
Mindig is tudtam, jó lesz ez az Eu. Ennek ellenére az állam vesz időnként közigbe olyan software-eket, hogy csak na....
Nekem aránylag egyszerűen ment a telepítés…
Sztem egy kb 1987-es színvonalú gui-van van megáldva a program, és drága jó apeh még mindig csak papír alapon tud gondolkozni, lapok, meg oszlopok meg egyéb baromságok, amikor egy számítógépes programban képernyőknek kellene lenni, meg comboboxoknak, meg listboxoknak, meg textboxoknak szépen ügyesen, kulturáltan. (nem az a lényeg, hogy a program úgy nézzen ki, mint a papír alapú adóbevallás, hanem - ha már mindenáron kockafejűnek kell lenni - akkor legfeljebb legyen olyan kimenete, mint a papír alapú adóbevallásnak, nyomtatásnál.)
Ne bántsátok az elektronikus bevallást… Szerintem tök jó. Az az igazi gáz, hogy az egész Windowsra van kitalálva, ami egyszerűen felháborító. Nekem mindennapi munkám az elektronikus bevallás és Mac-et használok… Na ezért kell egy windowsos gépet tartanom. Ja és egyébként napi munkám a jogtár is. Az sincs. Szóval ez az egész nincs rendben.
Egyébként még mindig nem sikerült telepíteni nekem ezt a javas izét. Nem tudom mi a baj vele, de ha letöltöm a Java környezetet, közli, hogy menjek az anyámba, mert a Leopardra nem jó a Java. Szóval gáz!
Icicpicit idevág:
Az APEH !
Jöttek lecsekkolni hogyan is élek. Jó, vannak tartózásaim még 2005-ből, és beadtunk egy kérelmet elengedésre és részletre is na-) De ezek szerint nem hitték el hogy semmim sincs. És most hogy átnézték a kis házikót én is rádöbbentem hogy semmin sincs-(
Kivéve az 1992-es honda delsolt, de azt csak a testemen kersztűl. De a csajszi azt mondta ilyen régi autónak nincs értéke. Mert nem látta muhaha, eszmei és csajozós annál inkább. A macira azt hitte szerintem hogy csak egy monitor-)
Szóval akinek akár már 50ezres tartozása is van, jan-februárban csengethetnek nála is. Nekem bucsúzás képpen annyit mondott hogy van esélye az elengedésnek. Kishal vagyok.
És milyen jogon jött be a lakásodba? Kérte, hogy működj együtt, esetleg rendőr is volt vele, vagy mi?
Icicpicit idevág:
Az APEH !
No megyek a Víg Cimborába benyomok valamit-)És milyen jogon jött be a lakásodba? Kérte, hogy működj együtt, esetleg rendőr is volt vele, vagy mi?
Nem, nem van hozzá joguk. Azt nézik, hogy van-e lehetőségük elengedni a tartozást. Szóval kivételesen jót próbálnak tenni. De erről kaptál értesítést. Ez szinte biztos.
Én így telepítettem:
Aktiváltam a Root user-t, majd bejelentkeztem, mint Root. Létrehoztam az Applications könyvtárban egy APEH könyvtárat. Elindítottam a telepitést, minden fájlt létrehozott, bemásolt az egyedi könyvtárba.
Ami nem megy:
- Böngésző bekonfigurálása. Még a cfg állomány megpiszkálása után sem, indítja el,
- Adatlapot nem tudtam beolvastatni vele, sőt nem is találom honnan lehetne leszedni. Van valami 07530.exe, ez lenne az? Ez a tömöritmény. Amit nem lehet kicsomagolni.
Ok, lehet, hogy béna vagyok, ha valaki tud segitsen, THX
Icicpicit idevág:
ez mar annyira nem vag ide: bazmeg. nehany cimboras berugasbol visszafizethetned a tartozasod. megis milyen jogon engedik el? bebaszni meg van loved? igencsak felhuzom magam az ilyeneken mer en meg vagyok olyan fasz, hogy befizetek rendesen mindent aztan abbol finanszirozodik az ilyen elengedosdi.
Én így telepítettem:
Aktiváltam a Root user-t, majd bejelentkeztem, mint Root. Létrehoztam az Applications könyvtárban egy APEH könyvtárat. Elindítottam a telepitést, minden fájlt létrehozott, bemásolt az egyedi könyvtárba.
Ami nem megy:
- Böngésző bekonfigurálása. Még a cfg állomány megpiszkálása után sem, indítja el,
- Adatlapot nem tudtam beolvastatni vele, sőt nem is találom honnan lehetne leszedni. Van valami 07530.exe, ez lenne az? Ez a tömöritmény. Amit nem lehet kicsomagolni.
Ok, lehet, hogy béna vagyok, ha valaki tud segitsen, THX
kell az abevjava.jar, illetve a az adatlapok jar verziója, azt kell betölteni.
jobban jársz, ha kézzel mindíg megcsinálod, amit ő hibának irt installkor.
én kézzel létrehoztam a könyvtárakat sudo-val, majd jogokat kellett módosítani, majd a cfg filet kézzel létrehozva bemásolni, és utána frankón működött a jar-os adatlappal, nem az exe-ssel.
Nos így utólag visszagondolva valóban lett volna jogom hozzá hogy nem engedem be őket. De a pánik miatt nem is gondoltam rá. Be voltam szarva. Sokkot kaptam vazze-)
Amúgy nem a tartozások miatt jöttek hanem a lakás illeték részlete miatt. A tartozások csak hab volt a tortán. Ugyanis pont egy ismerősöm jött ki az illeték hivataltól (abszulute véletlen) felmérni a kecót és ő mondta hogy most már nem űlnek rajta 5-6 hónapot hogy kiszabják. Sőt lehet hogy személyesen is meglátogat az apeh. De mondott még dolgokat: pl belső ellenőrzésük van, lehalgatják a munkahelyi telefonokat...stb. Terror van náluk. Na akkor röhögtem rajta.
A könyvelőmmel végig rágtuk magunkat rajta és megpróbáltuk. Beadtuk a kérelmet. Ért 1 kellemetlenség emiatt (is+részletet mertem kérni az illetékre) de le van tojva, megpróbáltuk. Nem 50ropiról van szó icipicit azért többről.
Most várom a határozatot, és lesz ami lesz. Ha nincs apelláta és fizetni kell akkor csengetek természetesen.
ghz kartársat pedig lerendezem privátban !
Én így telepítettem:
Ami nem megy:
Ok, lehet, hogy béna vagyok, ha valaki tud segitsen, THXkell az abevjava.jar, illetve a az adatlapok jar verziója, azt kell betölteni.
jobban jársz, ha kézzel mindíg megcsinálod, amit ő hibának irt installkor.
én kézzel létrehoztam a könyvtárakat sudo-val, majd jogokat kellett módosítani, majd a cfg filet kézzel létrehozva bemásolni, és utána frankón működött a jar-os adatlappal, nem az exe-ssel.
Sikerült felrakni azzal nem volt gond, csak nem találtam a nyomtatványt....
Végül az is meg lett. Tehát elméletileg minden megy, kivéve, hogy egyik böngészőt sem lehet elérni a progiból.
Anyumnak segitek rendszeresen karbantartani ezt a fantasztikus programot, es hat necces… De meg igy is jobb mintha papiron kellene szamolnia. Itt kint poen, most csinaltam eletem elso adobevallasat. Felmesz egy weboldalra, es ott valaszolgatsz a kerdesekre. A vegen kozli, hogy ennyi adot kell befizetned ilyen kodszammal a kozlemeny rovatban. :)
Próbálkozom ezzel a kedbes java-s Abev programmal.
A problémám a következő: sehogy sem akarja bevenni a címlapon az X-et a “magánszemélyként nyújtom be a bevalásom” rubrikába. Illetve sok klikkelés után megjelenik az X, de hiába mentem el, egy újabb betöltés után nem lesz ott és az ellenőrzés is hiányzónak találja.
Másnál is ez van, vagy én vagyok a béna, vagy a program bug-os ?
Én ugyan nem Macet használok, hanem Linuxot, de sztem ez működni fog nektek is:
Az indítás előtt a KRDIR környezeti változót be kell állítani. Anélkül nem megy. Én pl. ezt csináltam a menübejegyzésemben:
export KRDIR=/home/zacco/.abevjava; /usr/local/abevjava/abevjava_start
Nem tudom Macen ez hogy megy, de legrosszabb esetben egy shellben is megoldható.
Azt ne kérdezzétek, miért nem állítja be maga a program, és miért nem ad értelmes hibaüzenetet, de örüljünk hogy ez is van. Sok sikert!
Próbálkozom ezzel a kedbes java-s Abev programmal.
A problémám a következő: sehogy sem akarja bevenni a címlapon az X-et a “magánszemélyként nyújtom be a bevalásom” rubrikába. Illetve sok klikkelés után megjelenik az X, de hiába mentem el, egy újabb betöltés után nem lesz ott és az ellenőrzés is hiányzónak találja.
Másnál is ez van, vagy én vagyok a béna, vagy a program bug-os ?
nálam ugyanez a hiba, küldtem feedback-et, hátha…
sőt, lakáshitelhez se fogadja el az X-et
húúú de jó, az 1.0.4 tényleg engedi az X-elést, már csak kinyomtatni nem lehet, 1-4 oldal közt random valamennyi kijön, aztán finito.
ugyanez pdf-be exportnál is.
amúgy ezt csak kinyomtatom, és kész? nincs rajta a 3d vonalkód, ami a tavalyi papíromon meg volt…
Még nem próbáltam kinyomtatni, de a nyomtatási képen nekem jónak tűnik minden oldal és van az alján vonalkód is. Igaz a nyomtatási képnél, ha lapozni akarsz, akkor csak úgy jelenik meg az új oldal, ha ráklikkelsz a nagyítóra, vagy megpróbálod görgetni.
húúú de jó, az 1.0.4 tényleg engedi az X-elést, már csak kinyomtatni nem lehet, 1-4 oldal közt random valamennyi kijön, aztán finito.
amúgy ezt csak kinyomtatom, és kész? nincs rajta a 3d vonalkód, ami a tavalyi papíromon meg volt…
Ugyanezt tapasztaltam én is.
5 oldalas bevallást háromszorra tudtam kinyomtatni.
Először kinyomtatott 2 lapot, utána 1-et, mad megint 1-et és megint 1-et.
amúgy ezt csak kinyomtatom, és kész? nincs rajta a 3d vonalkód, ami a tavalyi papíromon meg volt…Ugyanezt tapasztaltam én is.
5 oldalas bevallást háromszorra tudtam kinyomtatni.
Először kinyomtatott 2 lapot, utána 1-et, mad megint 1-et és megint 1-et.
és van rajta vonalkód?
pedig nekem egyik lapra se tesz vonalkódot.
kell még valamit csinálni? értsd: kitöltés, ellenőrzés, nincs hiba, nyomtatás.
mást nem kell, csak ha elektronikusan küldöm be, igaz?
Csak küldjed be oszt kész! Majd kapsz visszajelzést! Vonalkód nem kell már 2005 óta.
ekkora egy teves rohadt szart… egy ilyen egyszerű programot nem igaz, hogy nem lehet megírni
minden nyomtatás csak az első négy lapig jut el.
minden második nyomtatás csak két lapig
minden harmadik előtt ki kell lépni a programból, és újra belépni, mert onnantól csak fehér lapot nyomtat.
konkrétan 4x újraindítva a programot, 40perc alatt kinyomtattam két bevallást
be van töltve az én bevallásom, betöltenék helyette másikat (páromét): nincs elég memória (1gb ram)
gondolom pár milláért erre futotta az adónkból…