|
Adminisztrátor
Bejegyzések: 11932
|
Koszonom! Nagyon hasznos info!
|
|
Moderátor
Bejegyzések: 3302
|
dombi - 2008. február 18. @ 17:35 Elegendő a stick. Abba kell betenni a SIM kártyát. |
|
Adminisztrátor
|
Koszonom. Igy mar ertheto a dolog. |
|
Macőrült
Bejegyzések: 3245
|
Dombi, nem tudom vásároltál -e ilyen eszközt de én ma beruháztam egyre. Az eltelt fél napban 4x csatlakoztam vele a netre, a Belvárosban (Madách utca, rendőrség mellett) 3.6 volt a letöltés és 300valamennyi a feltöltés sebessége. Teljesen pofás maga az eszköz is, mindenfajta gond nélkül 2 perc alatt tudtam működésre bírni MacBook Pro + Leopard rendszerrel. Egy megbízható adatforgalom számláló az 5GB-os korlát miatt viszont nagyon jól jönne. Tudtok olyat amit időnként le is lehet állítani (otthon WiFi-s netem van, akkor nem kellene mérnie az adatokat). |
|
Adminisztrátor
|
Nem, meg nem vettem meg. A problemat az okozza, hogy iszonyatos ara van kulfoldon, ami pedig kellene. 200-300 Ft/100Kb (!) az ara ha roamingolsz, aminel sokkal olcsobb ha a hotelben elofizet az ember, raadasul ott meg letoltesi korlatozas sincs. A Vodafone ajalnatat szemezgettem mostanaban. 6000 Ft, korlatlan havi letoltesssel. Az jobb, mint a T ajanlata, raadasul a kulfoldi dijaik is alaconyabbak, bar meg az is magas. Azt hiszem varok meg. A nyaron talan lesz valamifele egysegesites a mobil szolgaltatok dijszabasaiban… talan utana jobb kepet kapok rola, hogy melyiket erdemes megvenni… |
|
Macőrült
|
A roaming drága dolog, tényleg jobban jársz ha külföldön beülsz a helyi netkávézóba vagy a hotelben kérsz internet hozzáférést. Ez szerintem így is fog maradni, maximum pár Ft-tal olcsóbb lesz a dolog idővel de mivel a modem akkor is a magyar telefonszámot hívja “csodára” szerintem ne számíts. Ez arra jó hogy Magyarország területén bárhol, bármikor kényelmesen tudj netezni akár a vonaton, akár az autó hátsó ülésén, akár a Kékestető tetején.
A Vodafone tényleg 6000 és “korlátlan” de a T-mobile mellett több dolog szól:
A korlátlan net jól hangzik de mivel otthon is van netem ezért a havi 5GB bőven elég amire nekem kell (irodai használat + ha elutazunk valahova nem kell net nélkül lennünk.) |
|
Veterán
Bejegyzések: 1032
|
dombi - 2008. április 10. @ 16:20
Tudod, hogy nekem merre hajlik hivatalból a kezem ;)
|
|
Aktív
Bejegyzések: 411
|
Én örülnék egy korlátlan csomagnak is. Természetesen lehet benne szűrve a torrent meg más fájlcserélők. (skype nem).
|
|
Adminisztrátor
|
CharlieBrown - 2008. április 10. @ 17:28 Valami ilyesmire gondoltam en is. Nem tudom pontosan mikorra erkeznek majd az uj csomagok, de gondolom hamarosan lesz valamilyen valtozas ezen a teren. |
|
Aktív
Bejegyzések: 111
|
Sziasztok! Én is Leopard alatt próbálom életre kelteni a Web n Walk Sticket, de nem sok sikerrel. Az eszközön lévő Zero-CD-ről hiába tettem fel a Manager programot, nem ment vele a net. Viszont letöltöttem az újabb verziót, amit fentebb belinkeltetek. Ezzel egyetlen egyszer sikerült felcsatlakoznom, egyébként meg bekéri a pin kódot a program, és folyamatosan próbál felcsatlakozni a T-Mobile hálózatára. A locationben kiválasztottam már a program által feltelepített beállítást, de a kártya hálózatra való feljutását nem hiszem, hogy befolyásolja. Van ötletetek? |
|
Aktív
|
Rájöttem mi volt a baj, ráadásul Windows alatt is ugyanezt csinálja. Szóval amikor elkezd kapcsolódni a hálózatra, akkor állítsuk át csak GSM-re a hálózat típusát, ettől felcsatlakozik, és ilyenkor már vissza lehet nyomni HSDPA/UMTS-re. |
|
Aktív
Bejegyzések: 411
|
Igen, ezt a hibát még a téma elején írtam. Viszont azt is, hogy ha visszaviszed frissítettni a firmware-t rajta, akkor ez a hiba megszűnik. |
|
Aktív
|
Igen, szerintem lesz is belőle frissítés valamikor. Köszi a választ. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 601
|
Somez: Most olvasom a cikked a Web ‘N’ Walk stickről a Mobilporton… :) |
|
Aktív
|
Remélem nem te vagy az egyetlen :-) |
|
Aktív
Bejegyzések: 447
|
Sziasztok!
|
|
Veterán
|
ha nem tetszik a ketyere, battyogj be egy szervizbe, és kérj SW frissítést. Sokat segít a problémán. |
|
Aktív
|
CharlieBrown - 2008. május 17. @ 20:38
Tudtommal a nálam is futó 1.3.0 (d159) itthon a legújabb.
|
|
Aktív
|
infó:
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 2107
|
suraki - 2008. június 06. @ 16:20 És ez majd honnan lesz elérhető? |
|
Aktív
Bejegyzések: 1
|
Sziasztok!
Nem tudom valaki írt-e már ilyen témában, nekem Web’nWalk vs. Parallels problémám van. Ugyanis feltétlenül szükségem lenne arra, hogy ha Mac alatt csatlakoztatom a sticket és csatlakozok a netre, akkor Parallels alatt is legyen netem, de akármit próbáltam állítgatni, nem nagyon sikerült (meglehetősen új Mac user vagyok, lehet, hogy a legalapvetőbb dolgokkal sem vagyok tisztában).
|
|
Aktív
|
Nekem gond nélkül ment Parallelsel. Csak csatlakoztatni kell Windows alá is, amit alul a kis USB ikonra kattintva tudsz megtenni. Ezek után a Windows látni fogja és fel tudod telepíteni a hozzá szükséges szoftvert. |
|
Macőrült
|
uTomi - 2008. június 06. @ 17:37suraki - 2008. június 06. @ 16:20infó: Ez engem is érdekel. |
|
Aktív
|
Idézem az idevonatkozó pontos szöveget amit a T-mobile küldött:
Szóval olyan advanced featurere nem kell számítani mint download gomb a weboldalukon.:-) |
|
Macőrült
|
suraki - 2008. június 07. @ 12:08 Végülis tényleg szokatlan húzás lenne a T csoporttól. |
|
Aktív
Bejegyzések: 26
|
A héten én is vettem egy dominós web’n’walk stick-et. Amióta elkezdtem használni elég érdekes dolgokat tapasztaltam: - Ha egy weboldalnál több percig leragadok, majd másik site-ra szeretnék menni, akkor van úgy, hogy fél percet is kell várni, hogy megnyissa (ez gondolom a nagy válaszidő miatt van) - A MacBook-om táphoz közeli USB-jébe dugva a modemet a bluetooth-os mighty-m kb. 45 perc múlva megadja magát. A kapcsolat megmarad csak nem veszi tovább a jeleket… BT ki/be és megint megy. A másik USB-n eddig nem jelentkezett ez. - A modemhez adott program eléggé bug-os. Néha azt jelzi, hogy szét vagyok kapcsolva holott továbbra is megy a net. Persze ilyenkor a forgalom sem számlálódik… |
|
Macőrült
|
Silco - 2008. július 16. @ 22:42
Sajnos ez így van. Én ezeket elpanaszoltam a T-Mobilenál is ahol közölték a szervizes urak, hogy itt el a mai technika. Egy szar az egész. És ezt szó szerint így mondták. :D
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 660
|
Ezt kérd tőlük írásban is! |
|
Macőrült
|
cigam - 2008. július 16. @ 23:23 :D |
|
Aktív
Bejegyzések: 178
|
Valakinek van tapasztalata a net megosztással? Vettem egy mini-t, úgy gondoltam hogy azzal csatlakozom majd airport-al megosztom a kapcsolatot, de két fura dolog is van.
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 598
|
Nekem ugyan Vodafone-os mobilnetem van, de azt simán meg tudom osztani Airport-on keresztül. A System Preferences-ben az Sharing/Internet Sharing-nen kiválasztható a modem és szépen megy a net a másik Mac-en is. Mondjuk nálam a megosztó gép nem Automatic location-re van állítva… |
|
Aktív
|
JP - 2008. július 21. @ 11:54 Nincs automatic location-ön, úgy nem megy a net. A System Preferences-ben az Sharing/Internet Sharing-ben ott a modem, azzal nincs gond, de ha rábökök, csak az ethernet jelenik meg a kis ablakban jobb alul (10.5.4) |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 598
|
Itt szintén 10.5.4 Powerbook-on, választható az Airport-on keresztüli megosztás. Fura…
|
|
Aktív
|
JP - 2008. július 21. @ 12:42 Na ezt nem tudom, megnézem este otthon. Köszönöm! |
|
Aktív
|
JP - 2008. július 21. @ 12:42 Köszi, megoldotta a kérdést, nem volt hozzáadva. Müxik szépen. |
|
Macőrült
|
Ma elmentem a T-mobilehoz frissítést kérni. Kaptam is, de a jelek szerint itt Szegeden még le vannak maradva: 1.3.0 (d159) |
|
Aktív
Bejegyzések: 143
|
Én is beszereztem egy web ‘n’ walk-ot. Amikor bedugom a stick-et, akkor minden alkalommal, amíg inicializálja magát, nem konfigurált modemet jelezve felugrik egy ablak, aztán a PIN-t is minden alkalommal kéri. Ennek így kell működnie? Ha nem, akkor hogyan lehet az előbbieket kiküszöbölni? Előre is köszönöm a segítséget! |
|
Moderátor
|
PIN kódot minden alkalommal kér, bár nem ismert modemet nem kéne jeleznie. Nem töröltél modemet a System preferencesben? Mert oda berak 4-5 modemet, s azokat nem szabad kitörölni. |
|
Aktív
|
Nem töröltem semmit. Az stick behelyezése után inicializálja magát, és az elején a system preferences-ben megjelenik néhány modem, ami aztán az inicializálást követően eltűnik, és amikor bezárom a system pref.-t, akkor vissza kérdez, hogy alkalmazom-e a változásokat - alkalmazom. Amikor ismét berakom a sticket, akkor ugyanez a folyamat ismét lezajlik. Egyébként amikor kihúzom, akkor “unmountolni” kell (lehet egyáltalán)? |
|
Moderátor
|
Milyen kártyád van? USB? Nekem fekete web’n’walk Stick MacBookkal és nem produkálja ezt a hibát.
|
|
Aktív
|
Nekem is fekete usb-s stick van. Elvileg az ebben a fórumban említett 1.3.0 (d159) verzió volt hozzá. Érdemes azért bemenni? |
|
Aktív
|
herro - 2008. július 25. @ 11:28
Nekem is ugyan így működik ha kihúzom, majd visszadugom. :-/
|
|
Moderátor
|
suraki: Nekem működik. Most is arról netezek.
|
|
Aktív
|
Voltam a T-Mobilnál. Frissítették a szoftvert ugyanarra (d159), fogalmuk sem volt a mac rendszerről ("biztos van ott is valami uninstall” - uninstall u-val persze). Reinstall óta megy rendesen minden. Ami talán más, hogy amikor a system preferences ablak felugrott, akkor location-nél a web ‘n’ walk-ot választottam ki, ettől kezdve nem ugrott fel az ablak. Aktuálisan tehát minden rendben. |
|
Aktív
|
Николай - 2008. július 25. @ 12:47
Még reggel beszéltem velük és azt mondták 1-2 órán belül ismét OK lesz...eszerint az is lett.
|
|
Macőrült
|
Kaptam egy új programot ami jóval többet tud mint az eddigiek. Hamarosan hivatalosan is elérhető lesz. Version 1.9 (1.9.81)
|
|
Moderátor
|
Initram: ránézésre szerintem nem tud többet, de a felület megváltozott. Bár nekem a “régivel” sincs bajom, azért ezt kipróbálom.
|
|
Veterán
|
ultraSOS kerdes/keres! nincs veletlen valakinek egy nelkulozheto USB WNW stick? 1-2 hetre kellene mindossze… |
Összes oldal: 3
|
||||||
| « disconnection kérdés | letöltési gond... » |
Jah, persze. Ahova bedugod, felnyomja magának a Web ‘n’ Walk managert és ott használod ahol szeretnéd.
Mondjuk olyankor a forgalom számláló szétosztódik, így nehezebb követni.
De sms-ben is le lehet kérni a forgalmad: 1730-ra küldesz egy nagy “G” betűt .
Utólag kiderült, hogy egy sms ára 54 Ft így :)