Új fórum témák
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
- Linux G4
- Mac Mini G4 airport. Honn ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- Le a magyarországi apple ...
- RAW-WAR 36
- Belefagytak a szökőévbe a ...
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- MacWorld 2009: még a csev ...
- Azonnali kérdések topicja ...
- bM design 2008
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
- Sid Meier's Pirates for M ...
- Vortex - Volt Brokenstone ...
Üdw!
Vettem egy T-mobilos web ‘n’ walk stick eszközt. (option iCON 225 amúgy az eszköz)
Kérdésem az lenne, hogy lehet ezzel csatlakozni az internetre legfrissebb Tiger alatt. (win alatt megy)
- Telepítés megvolt.
- létrehozott egy GlobeTrotter location is.
- program ott ül a dockon.
Namost: Valamilyen woodoo technikával 40-ből 1x sikerül csatlakozni, de nem tudom, hogy hogyan.
Nem jöttem még rá, hogyan csináltam. Pedig figyeltem és próbáltam reprodukálni az eseményt. :)
Nem mindegy, hogy milyen location-nal indítom az egészet? (automatikus vagy globetrotter)
Aztán előbb az eszköz csatlakoztatása kell, vagy a program indítása?
Wifi legyen ki- vagy be kapcsolva?
Próbálgattam mindenféle variációt. És néha el is indult a mobilnet.
Lényeg, hogy pinkód bekérése után általában csak hálózat keresést játszik. Szép lassan pulzálnak a ledek az eszközön.
---
Leopardos , pannon hálózatos beállítást olvastam. De tiger nem pont ugyan olyan mint leo.
És szerintem mennie kellene mindenféle Network állítgatás nélkül is.
Amúgy leopard alatt a telepített programja nem is működik rendesen, nem jegyez meg semmi beállítás, Fagy tőle a network preferences, ezért próbálom most Tiger alatt.
Na úgy néz ki rájöttem mit kell tenni.
Előszö nem talál hálózatot, akkor a web ‘n’ walk managerben vissza kell állítani a hálózatot gprs only-ra, aztán gyorsan magához tér, akkor meg meg visza 3G prefered-re. És ezek után Connect gomb. És megy is a net.
Úgy látszik T-mobile tudott a hibáról, ezért adott ki frissítést a készülékhez. Szervízben lehet frissíteni.
Viszont eltüntették róla az osx Zero CD-s drivert.!!!
Nincs valakinek valamelyik usb-s modemhez frissebb Web ‘n’ Walk Manager progija mint Version 1.3.0 (d140) ?
Elvileg már létezik Leopard kompatibilis.
Levélben küldtek nekem új USB drivert, de kellene a progi is.
szerintem nézd meg a tré-mobil oldalán, az eszközöknél van valami szoftver letöltési lehetőség…
egyébként engem is érdekelne egy ilyen cuccos (20ért láttam a saturn-ban...). van benne sim kártya is? aktiválni kell? mi a játék?
nekem eddig pcmcia kártyás verzióm volt, de az ugye nem jó az MBP-be… :-)
A magyar T-mobil oldalon valami régi progi van csak fent ami még ppc-s.
Külföldi oldalukon van másik, de az meg nem megy az itthoni hálózatokkal.
Amúgy Tiger alatt annyi a telepítés hogy eszköz bedug.
Feljön a driver egy ablakban, telepít.
Program elindít, pinkód megad és netezel.
Win alatt is ennyi, csak ott még az install is magától indul el.
Jó ez a Zero CD technológia. Minden hardvernél bevezethetnék. Megérne nekem pár ezer Ft pluszt a flash memória ami a cuccba kerül.
Még valami:
A gyártó oldaláról le lehetne szedni minden friss dolgot HA nem valami szolgáltatónál vettük a terméket
IMEI meg serial alapján be lehet lépni:
http://www.option.com/support/index.shtml
Nem tud valahogy bejutni ide valaki?
“Firmware and Software downloads available through Login are for use with the OPTION GlobeTrotter PC cards only. This Firmware and Software is not intended for customized PC cards obtained through a Network Operator (eg. Vodafone, T-Mobile, Orange ...).
Users of a customized PC card please contact your Network Operator Helpdesk for Support and Upgrade information.”
http://www.option.com/support/globetrotter_xx/xx_downloads.shtml
...und für xx können folgende Kombinationen eingegeben werden:
- ql/ql --> GlobeTrotter 3G QUAD software updates
- wp/wp --> GlobeTrotter software updates (irgendwas mit Voice?!)
- wk/wk --> GlobeTrotter software updates (keine weitere Bezeichnung?!)
- ch/ch --> GlobeTrotter COMBO software updates
- mg/mg --> GlobeTrotter COMBO EGDE software updates
- ml/ml --> GlobeTrotter EGDE software updates
- rc/rc --> GlobeTrotter FUSION software updates
Azt hiszem dr lesz az icon225, de még nincs hozzá semmi…
A firmware fejlesztője:
http://xenya.si/sup/option/GTMM_SOFTWARE/test/
user: option
pw: fusion
Bocs az okos közbeszólásért, de a hegesztés helyett van jobb megoldás:
befárasztod magad bármelyik témobilba ahoil van szervíz, természetesen a stickkel együtt.
Nekem 10 perc alatt újra rakták rá a firmwaret és a szofvert is, azóta megy mint a villám.
Okké, igazad lenne ha nem lettem volna már 3x :)
Firmware tényleg szépen frissült, így nem akarok semmit hegeszteni. Nekem csak a Progi kéne mert mint kiderül az nekik nincs meg. Meg is mutatta a gépén a gyerek, hogy amit kapott csomagot az csak a firmwaret meg a wines progit tartalmazza. Így miután azzal frissítette most nincs is mac-es driver a cuccon.
Mondta, hogy majd nézzek vissza januárba, addigra talán be tudja szerezni újra a szoftvert.
Viszont ha neked megy mint a villám, akkor a rajta lévő progit feltölthetnéd hozzám. Az elvileg már Leo kompatibilis.
http://idisk.mac.com/hjanos-Public?view=web
Persze majd visszaviszem az eszközt, hogy azon is meglegyen a driver. Esetleg a westendbe, mert a másik szerviz csak bénázik.
Köszi!
Ééés tényleg megy!
Köszi! Ez most karácsonyi csoda számban megy :)
Akkor megyek Mammutba, más meg egyenlőre ne menjen Skálába, mert ott még úgy sincs meg a megfelelő frissítő csomag. Valamit úgy is az lesz a válasz, hogy “Tessék Ubuntut használni, azzal minden megy. Nincs vele annyi baj mint OSX-el” Háhhh :)
Ui: Ubuntu amúgy én is használok Wines gépeknél végső esetben amikor már csak menteni kellene a gépről, vagy memóteszt kell. Szóval hasznos oprendszer.
Hali!
Nekem is tök hasonló problémám van…
Adott ez a web’n’ walck stick modem (iCON 225), tiszta új iMac.
Elvitem a Mammutban lévő TPontba, firmware-t frissítettek - csodás.
Letöltöttem ezt az új hjanos féle webnwalk mpkg-t, fölraktam, sikeres telepítés, de nem működik jól.
Csatlakozik (végre megjegyzi az APN-t), indítok egy Safarit és elkezdi számolni a forgalmat…
de kb 1 request úgy 1-2 kb-ot jelent, semmi több és nem is jeleníti meg az oldalt.
Nincs valami tippetek?
Mocskosul idegesítő…
köszi
Nekem megy leoval. Egy minin meg egy macbook-on tesztelve. Program telepít, eszköz bedug pinkód, connect és már megy is. Location sem kell állítgatni az alma menüből meg semmit.
melyik progival próbáltad?
nekem csak csatlakozik, de nincs internet
csak 10.4.11-en megy:(
de nekem a león kell hogy menjen
Azzal a progival amit most raknak fel az eszköz frissítésénél, és ami amúgy fentebb egy linkről le is tölthető moose jóvoltából.
Amúgy verzió száma: Version 1.3.0 (d159)
Az alap progi ami az eszközön volt vásárláskor, az valóban csak csatlakozik leo alatt, de nem megy vele a net.
Azzal a progival amit most raknak fel az eszköz frissítésénél, és ami amúgy fentebb egy linkről le is tölthető moose jóvoltából.
Amúgy verzió száma: Version 1.3.0 (d159)
Az alap progi ami az eszközön volt vásárláskor, az valóban csak csatlakozik leo alatt, de nem megy vele a net.
köszi
megpróbálom, remélem sikerül
Na úgy néz ki rájöttem mit kell tenni.
Előszö nem talál hálózatot, akkor a web ‘n’ walk managerben vissza kell állítani a hálózatot gprs only-ra, aztán gyorsan magához tér, akkor meg meg visza 3G prefered-re. És ezek után Connect gomb. És megy is a net.
én is rájöttem egy hét szívás után.
de nekem powerbookban van valami “Option” típusú PCMCIA eszköz.
jelenleg többé-kevésbé jól működik, bár azért időnként csak a fenti GPRS-3G átkapcsolgatóssal lehet magához téríteni.
ez az új web’n’walk manager ehhez az eszközhöz is jó szerintetek? Még nem mertem felrakni…
Nekem jelenleg a GlobeTrotter Connect 1.2.0 (r57) verziója van fent.
Az option 225-ösnél a kapcsolgatás már nem szükséges a firmware frissítés óta. Szépen megtalálja a hálózatot.
A program meg telepítésnél kiírt pár eszközt, hogy mit támogat. Nem néztem sajnos a listát.
Ha nincs bajod a régi progival akkor felesleges kísérletezgetni. Ha meg nem vagy megelégedve vele akkor próbáld ki az újat, talán jobb meg talán megy is a kártyáddal :)
úgy néz ki, sajnos nem megy ezzel az Option PCMCIA kártyával, pedig a T-Mobile feliratot leszámítva majdnem pont ugyanaz a program más néven. Annyira ugyan az, hogy a forgalom adatokat megtartotta az installálás és a 1.3-1.2 downgrade után is.
Asszem én is befutok a Mammutba hátha kicserélik az eszközt, vagy frissítenek rajta valamit.
Sziasztok! Én is most tervezem egy stick vásárlását, csak azt szeretném megkérdezni a már gyakorlatban használóktól, hogy a T-mobile ad-e mégegy SIM-kártyát a stick-hez, vagy lehet-e vásárolni ugyanarra a telefonszámra, hogy ne kelljen mindíg kicibálni a mobilból. Ugyanis a SonyEriccsonból elég nehéz kivarázsolni a kártyát. Valaki már mintha kérdezte volna, de választ nem teláltam. Előre is köszi: R
Köszi a gyors választ, de én a régi előfizetésemmel szeretném használni, persze sejtem akkor is van valami hűségnyilatkozat ami manapság divatos, de erre van e megoldás szerinted?
nem rossz ötlet, a mostani telómmal is tudok netezni, csak 3G-vel ami nem a leggyorsabb, ezért gondoltam a stickre. Majd megnézem, hogy mennyiből jönne ki egy csere HSDPA telefonra…
a Dominó kártyás megoldás jónak tűnik, akkor arra mindíg csak a netelőfizetésnek megfelelő összeget kell feltölteni, ha jól gondolom?
uDV!
Kerem segitsetek, ha tudtok!
Van nekem Web N Walk stick. Volt rajta telepito, amikor eloszor bedugtam, meg is jelent, telepitettem, majd hasznaltam. Kesobb feltelepitettem hasonlokeppen a csajom IBOOK-jara, azon azota is remekul megy. Vissza az enyembe, kiirja, hogy a sim-mel valami gondja van. Kiveszem, igazgatom a simet, tovabbra is. MEgnezem a csajom gepen, semmi hiba. Fogom leszedem APZAPPERrel az egeszet, hogy ujra feltegyem, hatha az segit. De mar fel sem jon a kis telpito programocska. Nem mountolodik be a stick azon resze, ami ezt csinalta. Megneztem BOOTCAMP-el, ott megkjelenik ez a ZERO CD, telepiti magat, majd megy. Ezert is tudok ide irni, mert WIN alol hasznalom. Szoval hogyan lehetne elerni, hogy megint bemountolodjon a ZERO CD a stickrol? Vagy honnan szerezhetnek drivert illtve WEB N WALK MANAGER szoftvert< A neten hiaba kerestem…
Uj lakasban lakunk, nincs internet csak igy, de a wint nem szeretem hasznalni…
A hiba az volt, hogy apzapperrel töröltél. Az fenthagyott valamit a progiból, ezért nem jön be a zerocd.
A proginak volt saját uninstallerje az Application/ web ‘n’ walk manager könyvtárban.
Tőlem le tudod szedni a progit:
http://idisk.mac.com/hjanos-Public?view=web
Minden OK. Már a saját gépemről írok a WebNWalk stick segítségével. Igaz a tőled kapott WNW manager csak arra volt jó, hogy végre rendesen uninstalláljam a szoftot, aztán már kött is az eredeti ZERO CD? ami valószínűleg egy frissebb drivert tartalmaz, mert csak azzel indult el. Előtte azt írta ki, hogy nincs kártya…
De még egyszer köszi, mert Te segítetél!
Nem T-Online hanem Pannonos problémám lenne, van egy Huawei pcmcia adatkárya talátam hozzá egy mobile connect nevü programot, feltelepítem, felrak egy alkalmazást illetve egy modem script-et ezután a network preferes-ben beálítom a modemet tárcsázok és müködik minden rendben, egésszen az első restartig, ezután már nem is látja az os x a modemet és nem hajlandó működni. Ha újra rakok mindent akkor megint működik rendben egésszen a restartig. ha valaki használ ilyet please…
Ja os x 10.4.11
Na addig már eljutottam hogy ezzel a ZeroCd dologgal van valami baj. Nekem nem mount-olja fel sehogy sem, szerintem a Pannon valami szar fájlrendszerben tette rá a cuccot, természetesen XP alatt működik rendben. Nálam az lehet a baj hogy nem sikerül felcsatolnia a meghajtót és ezzel le is álítja az ezközt és innentől kezdve mint modem sem működik. Hívtam a pannont és a magyarországi forgalmazót de semmi eredmény.
sms-t mac-en nem tudod megnézni. Át tudod rakni egy telóba, és ott kapod meg az sms-t vagy pedig ...
van valami olyasmi hogy 1730-ra küldesz egy nagy “G” betűt . Akkor elküldik az adatforgalmadat sms-ben.
Lehet hogy nem 1730 volt a szám, csak az rémlik.
Hali!
Nemreg lett MacBookom, a 3.1 verzio (C2D 2.2GHz) Leopard OS.
Vettem egy Web’n’walk Sticket.
A programot feltelepiti, aztan amikor a program keresi a kartyat akkor kiakad es hibauzenetet dobb. Voltam frissitettni (Duna Plaza) de semmi, de azota semm mukodik…
Tudtok segiteni?
Elore is koszonom!
Laci
Sziasztok,
egy pár napja én is beszereztem egy ilyen web’n’walk sticket a macbookhoz.
tpontban egy órás keresgélés után sikerült LEO-ra szoftvert találniuk.
Szépen connectáltunk is, de most már kicsit kezdem unni, hogy OKÉ símán felcsatlakozik. írja, hogy megy az adatforgalom, de böngésző nem hoz be semmit. és akkor egy órát szerelek, és akkor esetleg újra műxik. a jelerősség közepes, tehát az se lehet gáz…
de akkor mi?! pLz valaki help, mert kezdek kicsit ideges lenni, aaa:):)
thx
En is ezt a Web N Walk stick-et neztem ki magamnak. Persze MacBook Pro-ra, Leopard ala.
hjanos leirasa alapjan akkor mukodik a dolog, ugye? :-)
Ezek a dijcsomagok hogy is vannak? Nezegettem a T-Mobile oldalan az informaciokat, de nagyon ugyesen sikerult ugy megkavarniuk, hogy azt sem tudom mirol van szo. Mennyibe kerul mondjuk az alap, vagy az alapnal eggyel jobb csomag?
Gondolom a stick-et kulon kell megvenni, ugye?
http://www.t-mobile.hu/egyeni/vasarlas/akcio/lp_notebook/modemek.shtml
Tobb gep is hasznalhatja ezutan?
Nekem a stick firmware és szoftware frissítése után tökéletesen működik a dolog. De ezt egyben megcsinálják ott ahol veszed. Feltéve ha szerviz is az értékesítő hely. Bár lehet, hogy ma már eleve frissítve árulják.
A stick ingyen van 2 éves hűséggel. 1 éves hűséggel már tizenX ezer Ft. Hűség nélkül meg még drágább.
Csomagok itt találhatóak:
http://t-mobile.hu/egyeni/szolgaltatasok/wap_mi/wnw/lp_webnwalk_netcsomagok.shtml
1290 Ft - 30 MB
1990 Ft - 80 MB
5790 Ft -5 GB
9590 Ft - 8 Gb
14990 Ft -15 GB
Megadott keretet ne lépd át mert drágán megfizetsz utána! 0,1 Ft/10 kB
Vagy pedig vedd a Dominós csomagot és akkor nem tudod átlépni a keretet :)
Utólag belegondolva lehet nekem is dominós kellett volna mint a havi számlázgatós.