Új fórum témák
- HDSENTINEL for MAC? Merev ...
- upc chello probléma
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- hdd probléma
- Le a magyarországi apple ...
- Azonnali kérdések topicja ...
- RAW-WAR 36
- Belefagytak a szökőévbe a ...
- MacWorld 2009: még a csev ...
- bM design 2008
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
- Sid Meier's Pirates for M ...
Sziasztok!
Az alap szituáció, hogy a feleségemnek karácsonyra egy karórát szeretnék ajándékozni. :-)
Abban kérném segítségeteket, hogy hol érdemes nézgelődni. Tudtok valami márkát, vagy boltot ajánlani, esetleg honnan érdemes rendelni?
Nem valami IWC-t szeretnék, hanem valami megfizethető, de minőségi órát.
Előre is köszönet.
Nem tudom nálad mennyi a megfizethető.
http://seiko.hu/
esetleg ez?
http://www.pulsarora.hu/
Amit en javasolnek, azok a Certina orak, nagyon szep es minosegi svajci orak, emellet nem mondhatok kulonosen draganak.
off
Én már megtaláltam a magamét, csak itthon nem lehet kapni :-(
Wenger 70705
Gyuri
A lényeg egy óránál, hogy mennyit szánsz rá. A nagyobb tömegtermékek között magasan a TISSOT a legjobb, a fejlesztéseikkel sokszor még az elit gyártókat is lekörözik, de árban mégis relatíve olcsók tudtak maradni, bár a női óráik nem igazán szépek. Női vonalon a Longines és a Baume et Mercier gyárt szerintem nőies és viszonylag megfizethető órákat, persze ezek a 150 eFt feletti kategóriák (a szebbek inkább 300). Órát örökéletre vesz az ember, szóval azon- ha már a vétel mellett döntött az ember - nem érdemes spórolni, persze pénzből sosincs annyi amennyi kellene. Olcsóbb árfekvésnél mindenesetre Tissot, Certina esetleg Festina.
hááát az hogy egy certina olcsó azért megkérdőjelezem. persze van annak is sok modellje de nem tartozik az olcsó kategóriába. mostanra elég sok úgymond szokványos gyártónak sikeredett olyan órákat csinálnia ami minőségi. nekem speciel egy casio edifice sorozat egyik tagja van, nem egy drága óra, olyan 30e lehet, de nagyonszépen muzsikál. persze ha drágát akar az ember akkor nagy a választék, itt hogy milyen legyen az óra erről a tárcád dönt:D sztem a tag hauer eléggécsúnya órákat csinál, de ebben a kategóriában ott a breitling, rolex, omega, doxa egyebek.
Személyes kedvenc az Archimede (http://www.archimede-uhren.de/). De itt nincs nemi megkülönböztetés, így nem biztos, hogy a párodnak is találsz megfelelőt.:-)
Így inkább nézz körül a Junghans háza környékén (http://www.junghans.de/).
Régi nagy név de szerencsére nem tartozik a divatmárkák közé, így az árak sincsenek elszállva (mondjuk egy Stratos Lady?).
Sajnos idehaza (jól tükrözve a hazai viszonyokat) leginkább csak a végletek kaphatók...de egy bécsi kiruccanással megoldható a probléma.
delhiben és hong-kongban is lehet kapni leértékelt rolex-et és breitling-ot :)
keresgéltem és rátaláltam erre: http://www.svajciora.com/svajciora.php/nyelv/magyar
egyébként hosszú távra tervezed az asszonyt? :) ha nem, akkor vegyél neki egy kakkukosórát és húzd fel hajnali órákra… :)
Sziasztok!
Az alap szituáció, hogy a feleségemnek karácsonyra egy karórát szeretnék ajándékozni. :-)
Abban kérném segítségeteket, hogy hol érdemes nézgelődni. Tudtok valami márkát, vagy boltot ajánlani, esetleg honnan érdemes rendelni?
Nem valami IWC-t szeretnék, hanem valami megfizethető, de minőségi órát.
Előre is köszönet.
Órabuzi vagyok, régi, mechanikus órákat gyűjtök. A legifjabb is több, mint ötven éves.
Ennek ellenére nem javaslom, hogy mechanikus - pláne nem kézi felhúzós - órát vegyél a feleségednek, mert a nők ezt egyáltalán nem értékelik.
Milyen stílus jönne be Neki inkább? Sportos vagy elegáns? Fém, vagy bőrszíjas? Sárga vagy fehér aranyat kedveli inkább ékszerben? Körül tudnád írni? Szerintem ezek fontosabb kérdések, mint a márka vagy a pontos modell, vagy ha mégis vágyna valamilyen márkára, azt úgyis tudnád. Én is tudom, hogy az enyém az Omegát és a Cartier-t kedveli - mint márkát - alig tudom lebeszélni róla, hogy azokban is 20 dolláros, egyen-szerkezet van, mint a legtöbb másikban.
esetleg egy replika?
bvlgari b zero one-tol garantaltan lemegy hidba
csajok meg vannak halva erte
http://nowreplica.com/index.php?main_page=product_info&cPath=16_20&products_id=1139
DKNY..Eléggé olcsók, és jól néznek ki. Persze gondolom a szerkezetük nem olyan jó, mint mondjuk 1 IWC óráé.
Ez igaz, de meg kell különböztetni a divatórákat a “rendes” óráktól. Valamelyik óra azért drága, mert gyémánt van benne, a másik pedig azért mert kronométer tanúsítványa van.
Én Doxa párti vagyok. Eléggé exlusive, kitűnő a minősége, és vannak modellek a 40-150 eFt-os árkategóriában is. a Westend-ben van márkaboltja és szervize is.
Azért a mai Doxa-k már egyáltalán nem olyanok, mint hajdanában voltak… Ma már csupán a régi nagy név maradt meg, a szerkezet 20 dolláros benne. Mint a mai Omegákban, Breitlingekben, Cartier-kben, valamint az összes “marketingóra"-nál. (Persze egy-két csúcsmodelljükben lehet valódi szerkezet is - pl. valamely óramanufaktúra szerkezete -, de a többiben - akár a több százezer forintosban is - egységes ETA vagy valami hasonló sorozatgyártott szerkezet van.
Fenti órákban még lehet némi minőségbeli különbség a tokban is, bár ezt kevéssé jegyzik…
Továbbra is azt gondolom, hogy mindezek egyáltalán nem érdekesek, ha hölgynek veszünk órát ajándékba, sokkal fontosabb lehet a divatos megjelenés, fémszíj/bőrszíj, kicsi/nagyobb, stb. jellemzők az óraválasztásnál. Persze tisztelet a kivételeknek....
Én is Tissot, avagy Certina párti vagyok. Nagyon jók, minőségi kivitelezés és vannak normális árkategóriában is.
Azt a plusz pár ezrest sztem megéri hozzátenni, ha van rá keret.
Itt körbenézhetsz: http://www.ora.bolt.hu/ujora.php
én egy certina orat hordok egy ideje kb 4 éve azóta ellemet se kellet benne cserélni :)
Szép, illik minden cuchoz amit hordok…
Ajálom a vatera.hu-t ott is körülnéhetsz :)
.. akár a több százezer forintosban is - egységes ETA vagy valami hasonló sorozatgyártott szerkezet van..
Ami a SWATCH cég tulajdona, csakúgy mint a Longines. Volt kollégám volt igazi óragyűjtő, tucatnyi 600.000-1.000.000 FT közötti szép órája volt. Nekem ez már erős túlzás, sőt az én szememben egy jó óra nem akkora durranás hogy adjak érte többszázezer Ft-ot. Talán majd később értékelni fogom a luxus ipar e szegmensét, de most még nem. :)
Az egyik legklasszabb órája egy svájci Zenith volt:
http://www.zenith-watches.com/scripts/getpage.asp?LangID=0&pageid=3_4_6
Élőben, kézben fogva még szebb mint a fotókon. A márka presztízse magasan a Longines és társai felett van, itthon ugyan nincs semmilyen marketingje a cégnek de aki ért az órákhoz az álalában tiszteli.
eBay? Több órát is vettem már ott. Még régiséget is, bár óraidóben mérve az 50 év nem kor, de szép órák vannak nőknek is. még szerencséd is lehet. Átveréstől sem kell igazán félni, az “igazi “ órák úgy is több százezer forintba vannak. Tehát az általunk elérhető kategóriáknál nincs értekme kamuzni még.
S gondolom Neki inkább egy szép ritkaság lenne a megfelelő, akár replika is. A távolkeleti árusok ki is röhögik a mai óravásárlókat. milliókat kiadnak olyan órákért, ami náluk majdnem ugyanaz, csak jóval olcsóbb.
Hidd el sokan feszítenek ilyan órákkal, és az órásokon kívül senki nem mondja meg, hogy ez nem eredeti
eBay? Több órát is vettem már ott. Még régiséget is, bár óraidóben mérve az 50 év nem kor, de szép órák vannak nőknek is. még szerencséd is lehet. Átveréstől sem kell igazán félni, az “igazi “ órák úgy is több százezer forintba vannak. Tehát az általunk elérhető kategóriáknál nincs értekme kamuzni még.
S gondolom Neki inkább egy szép ritkaság lenne a megfelelő, akár replika is. A távolkeleti árusok ki is röhögik a mai óravásárlókat. milliókat kiadnak olyan órákért, ami náluk majdnem ugyanaz, csak jóval olcsóbb.
Hidd el sokan feszítenek ilyan órákkal, és az órásokon kívül senki nem mondja meg, hogy ez nem eredeti
A Panerai kidolgozása pl. annyira primitív, hogy semmibe sem kerül tökéletes másolatot készíteni.
Ma már csupán a régi nagy név maradt meg, a szerkezet 20 dolláros benne. Mint a mai Omegákban, Breitlingekben, Cartier-kben, valamint az összes “marketingóra"-nál. (Persze egy-két csúcsmodelljükben lehet valódi szerkezet is - pl. valamely óramanufaktúra szerkezete -, de a többiben - akár a több százezer forintosban is - egységes ETA vagy valami hasonló sorozatgyártott szerkezet van.
par nap alatt masodszor futok bele ebbe az ETA temaba… valami okos elkezdte terjeszteni
a breitlingnek sajat szerkezetei vannak
modositott ETA-nak hivjak ezeket (ezert kaphatja meg a kronomoter tanusitvanyt mindegyik, a legolcsóbb is, es ezt egyenkent (!), nem alapbol) plusz a nagyobbknak tourbillon gatszerkezete van… az orakhoz adnak kis fuzetet amiben benne van melyik oras mikor mit szerelt rajta, kezzel alairva, pecset, stb.
egyebkent szinte minden nem full kezzel gyartott oranak reszben (!) ETA a szerkezete (de meg a nehany chronoswisseknek is)
legjobb tudomasom szerint
olyan ez mintha azt mondanad, hogy a ferrari egy szar tucatverda, mert nem kezzel reszelik meg a csavarjait is, hanem egy csavargyarbol veszik ezrevel…
par nap alatt masodszor futok bele ebbe az ETA temaba… valami okos elkezdte terjeszteni
a breitlingnek sajat szerkezetei vannak
modositott ETA-nak hivjak ezeket (ezert kaphatja meg a kronomoter tanusitvanyt mindegyik, a legolcsóbb is, es ezt egyenkent (!), nem alapbol) plusz a nagyobbknak tourbillon gatszerkezete van… az orakhoz adnak kis fuzetet amiben benne van melyik oras mikor mit szerelt rajta, kezzel alairva, pecset, stb.
egyebkent szinte minden nem full kezzel gyartott oranak reszben (!) ETA a szerkezete (de meg a nehany chronoswisseknek is)
legjobb tudomasom szerint
olyan ez mintha azt mondanad, hogy a ferrari egy szar tucatverda, mert nem kezzel reszelik meg a csavarjait is, hanem egy csavargyarbol veszik ezrevel…
OFF:
A ferraris példád kicsit sántít, az ETA témában pedig nem értem mi a bajod. A Breitlingnek nincs saját szerkezete, mind ETA. Tucatszerkezet. Mondhatnám, gagyi, 20 dolláros szerkezet, még akkor is, ha a szerkezet előlapjait kicserélik olyanokra, amelyekbe automatikus gépi eljárással belevésték, hogy breitling. Az ETA a legtöbb komplikációt, így turbillont is gyárt sorozatban, így ma már az sem nagy kaland, lehet, az már vagy 50 dollár is megvan. Ezek a marketing-órák nem érnek többszázezer, pláne millió forintot. Pont olyan minőségű szerkezeteket tartalmaznak, mint amilyet egy 50-80 ezres Tissot.
Saját szerkezetet max egy tucat óragyártó készít kereskedelmi mennyiségben, és van még néhány ezen kívül, akik néhány darabot gyártanak egyedi megrendelésre, boltban nem is kapni ilyeneket.
A nagyobb márkák pl:
Patek, Breguet, Jaeger, Zenith, Blancpan, Lange (Glashütte), Ulysse Nardin, Vacheron Constantin, Audemars Piquet, Rolex, és még talán egy-kettő, habár ezek között is vannak olyanok, akik valamelyik másik manufaktura szerkezeteit teszi bele egy az egybe, vagy kicsit átalakítva. A legtöbben Jaeger Le Coultre szerkezeteket használ.
Szerény véleményem szerint egy óra nem ér többet 50-100 Ft-nál, kivéve, ha a szerkezet manufakturális jellege miatt kvázi műalkotásnak tekintjük. ETA-eredetű szerkezettel készült óráért (Pl. Omega, Breitling, Chronoswiss, stb.) több százezer netán millió forintot kiadni szerintem badarság. (Hacsak a nemesfém és a brill miatt nem...) Ennyiért kizárólag manufaktura által készített szerkezet szabad megvenni.
Kicsit ahhoz hasonlítható ez, mint egy festmény eredetije, és repro-ja közötti különbség. Nem pont ugyanaz, de hasonló. Pl a Jaeger Le Coultre közel 80 éve gyártja szinte változatlan formában a Reverso Classic-ot, de a gyűjtők a többszörösét is hajlandóak kifizetni egy 50 éves példányért, mint egy vadonatújért.
ON:
Mindez azonban aligha érdekes a hölgyek számára, ezért javasoltam korábban is a topikindítónak, hogy inkább az óraszíj fajtája, a szín, a méret és stílus, esetleg a márka alapján válasszon a feleségének.
hát amíg nem tudok fél milliót adni egy karóráért addig maradok tissot-omnál meg a tokyoflash féle bolondságoknál. ez utóbbiból akár minden születésnapra lehet venni egy újabb elmebeteg modellt. :) egyébként elég jó fejek, mert két éve a karácsonyi sorsolásukon egy fehér PSP-t nyertem két japó játékkal amit a karórák után küldtek. kb psp árának harmadát ha költhettem el náluk orára…
Nekem 60 éves Omegám van. Ugyan az órások azt mondják, hogy nem igazi, mert a háza nem számozott, de a belseje igazi kalapácsos automata szerk, gyári számmal kaliber számmal ellátva. S kinyomoztam, hogy azért más a háza mert 58-60 évvel ezelőtt, már nem emlékszem milyen nevü zukkerfabrik rendelte a dolgozóinak jutalmul. Fekete számlapos, szórt aranyozással és Omega felirattal.
Ja! S mind ez az eBay-ről
Ps. S akkor idetartozik, hogy a mai Omegák ETA szerkezetüek. Nos, mivel van a házában sorozatszám, akkor az már igazibb mint az enyém? Ugyan már
Tényleg olyant kell venni az asszonynak, hogy azért megérje elemet cserélni benne, és azonkívűl amelyik joban áll neki.
Nekem 60 éves Omegám van. Ugyan az órások azt mondják, hogy nem igazi, mert a háza nem számozott, de a belseje igazi kalapácsos automata szerk, gyári számmal kaliber számmal ellátva. S kinyomoztam, hogy azért más a háza mert 58-60 évvel ezelőtt, már nem emlékszem milyen nevü zukkerfabrik rendelte a dolgozóinak jutalmul. Fekete számlapos, szórt aranyozással és Omega felirattal.
Ja! S mind ez az eBay-ről
Ez szép lehet, irigylem. Ezek a régi Omegák a kedvenceim - főleg a Constellation tipusok.
Nekem kalapácsos automatában egy Sinex van ‘51-ből (csodálkoznék, ha valaki ismerné ezt a márkát), gyönyörű, újszerű, és súlyos vörösarany tokozattal.
A 20-s, 30-as években (art deco) készült karórák a legszebbek szerintem. “Fél karomat odaadnám” egy ekkor készült szögletes Jaeger-ért vagy Rolex-ért. No persze inkább a másikat...:)
Ja! S mind ez az eBay-rőlEz szép lehet, irigylem. Ezek a régi Omegák a kedvenceim - főleg a Constellation tipusok.
Nekem kalapácsos automatában egy Sinex van ‘51-ből (csodálkoznék, ha valaki ismerné ezt a márkát), gyönyörű, újszerű, és súlyos vörösarany tokozattal.
A 20-s, 30-as években (art deco) készült karórák a legszebbek szerintem. “Fél karomat odaadnám” egy ekkor készült szögletes Jaeger-ért vagy Rolex-ért. No persze inkább a másikat...:)
Hát erről van szó. Ezek órák, nem a maiak.
Úgy mondják. Ezekben benne van az idő! Ez nagyon súlyos mondás. Anno a mester tette bele, mikor összeállította a szerkezetet. S azóta csak megy, múlnak a percek, emberek születnek, meghalnak, és ebben az órában minden benne van ami elmúlt. A halott mester tudása, a világ égése. Minden.
A Panerai kidolgozása pl. annyira primitív, hogy semmibe sem kerül tökéletes másolatot készíteni.LOL :-)
Valószínűleg ezért gyártanak saját óraszerkezetet és nem mástól veszik.:-)
A karórát használók 1%-át érdekli hogy milyen belül a szerkezet, 99%-nak elég öröm ha pontosan jár és kész. A többség azt sem tudja mi az az ETA és igazából engem sem hatna meg ha egy tourbillon ketyegne a kezemen. :)
Nekem egy egyszerű cilinder járatú ezüst kulcsos zsebórám van, az első (valószínűleg javítási) dátum 1899, gyönyörűen kézzel bevésve a fedél belső oldalára. Végtelenül egyszerű, de tényleg lehet érezni, hogy benne van az idő. :-)
Nem tud valaki egy jó órást Pesten, aki megfizethető áron meg tudná nézni és ha szükséges ki tudná tisztítani?
Nekem egy egyszerű cilinder járatú ezüst kulcsos zsebórám van, az első (valószínűleg javítási) dátum 1899, gyönyörűen kézzel bevésve a fedél belső oldalára. Végtelenül egyszerű, de tényleg lehet érezni, hogy benne van az idő. :-)
![]()
Nem tud valaki egy jó órást Pesten, aki megfizethető áron meg tudná nézni és ha szükséges ki tudná tisztítani?
VIII. kerület, Vass u. eleje balra. A Rákóczi útról nyílik az Urania után jobb oldalt, ha a keleti felé mész. Bihari a vezetékneve. Készülj min. 1 órára, mert szóval fog tartani, ha beviszed…
Köszi!
Megpróbálom, kellene úgyis rá egy jó óraüveg, mert a jelenlegi túl lapos és összeakasztja a mutatókat.
Voltam már egy órásnál, de ő azt mondta, hogy nem vállalja, mert ilyen régi óráknál már rizikós a szétszedés és nem tudná garantálni, hogy összerakva jól működne. Lehet rossz óráshoz mentem be.
A Panerai kidolgozása pl. annyira primitív, hogy semmibe sem kerül tökéletes másolatot készíteni.LOL :-)
Valószínűleg ezért gyártanak saját óraszerkezetet és nem mástól veszik.:-)A karórát használók 1%-át érdekli hogy milyen belül a szerkezet, 99%-nak elég öröm ha pontosan jár és kész. A többség azt sem tudja mi az az ETA és igazából engem sem hatna meg ha egy tourbillon ketyegne a kezemen. :)
Ebben tökéletesen igazad van. A százezrekbe/milliókba kerülő órákat pont ennek az 1%-nak gyártja pl a Panerai. Így a 99% mércéje itt nem sokat számít.
Szerintem topiknyitónk nem is sejtette, hogy ennyi óraimádót csődít össze a beszmacen.
Szerencsére elég általános a topic címe ahhoz, hogy minden beleférjen a témába. :-D
Titokban pont azt reméltem, hogy sokan nálam jobban benne vannak a témában.
A topikindításra visszatérve még nem tudtam végignézni a kínálatot, de az tudom, hogy nem valami bizsu jellegű darabot szeretnék, hanem inkább valami klasszikusabb, de nem avítt darabot keresek. Egy Seiko-t már találtam.
Egyébként nekem egy Tissot van amit ajándékba kaptam. (Magamtól biztosan nem vettem volna ennyi pénzért órát.) Ezzel nem igazán vagyok elégedett, mert legutóbb közölték, hogy egy majd 50 ezres felújítással lehetne a vízállóságát helyrehozni. Az óra nincs 10 éves és volt vele más gond is. Egyébként mindig a gyári szervizébe vittem elemcserére is ahol mindig tesztelték a tömítettségét mégis beázott, holott semmi extrának nem volt kitéve. Szóval énn Tissot biztos nem vennék.
A napokban vásároltam az eBay-en ezt az órát (35 GBP az óra +5 GBP a postaköltség). Létezik belőle fehér számlapos és női változat is.
Nekem tetszik! :-)
Key Features:
- Numbers reversed and hands run “anti-clockwise”;
- White Apple logo and “Think Different” on black face;
- Water resistant to 99 feet;
- Scratch resistant mineral crystal;
- Black genuine leather strap;
- Anodized aluminum case and buckle Stainless Steel back;
- ISA Quartz movement.
A topikindításra visszatérve még nem tudtam végignézni a kínálatot, de az tudom, hogy nem valami bizsu jellegű darabot szeretnék, hanem inkább valami klasszikusabb, de nem avítt darabot keresek. Egy Seiko-t már találtam.
Egyébként nekem egy Tissot van amit ajándékba kaptam. (Magamtól biztosan nem vettem volna ennyi pénzért órát.) Ezzel nem igazán vagyok elégedett, mert legutóbb közölték, hogy egy majd 50 ezres felújítással lehetne a vízállóságát helyrehozni. Az óra nincs 10 éves és volt vele más gond is. Egyébként mindig a gyári szervizébe vittem elemcserére is ahol mindig tesztelték a tömítettségét mégis beázott, holott semmi extrának nem volt kitéve. Szóval énn Tissot biztos nem vennék.
A vízállósága egyik órának sem tart tovább néhány évnél, a tömítéscserével itthon hadilábon állnak még a garanciális szervizek is. Komoly órát éppezért nem javasolnék úszáshoz és egyéb vízisportokhoz. Ahhoz vegyél egy swatch-ot, ha az néhány év múlva tökremegy, akkor dobd ki és vegyél újat. Az ÓRA nem való úszni, vagy 3-4 évente vidd Svájcba szervizelni. Ha ez utóbbi nem megoldható, maradj a Swatch-nál. Tök jó kis időmérők azok: divatos, pontos, még automata is létezik, nekem is van egy, bár már elég karcos, így ha legközelebb reptéren járok, csere lesz belőle…
A napokban várároltam az eBay-en ezt az órát (35 GBP az óra +5 GBP a postaköltség). Létezik belőle fehér számlapos és női változat is.
Nekem tetszik! :-)
Key Features:
- Numbers reversed and hands run “anti-clockwise”;
- White Apple logo and “Think Different” on black face;
- Water resistant to 99 feet;
- Scratch resistant mineral crystal;
- Black genuine leather strap;
- Anodized aluminum case and buckle Stainless Steel back;
- ISA Quartz movement.
Szia Cirby,
e-Bayen még sosem vásároltam, szerinted lehet nyugodtan, nincs semmi átverés? CIB internetkártyával szerinted lehet? Előre is kösz, ha megosztod a tapasztalataidat.
Egyébként nekem egy Tissot van amit ajándékba kaptam. (Magamtól biztosan nem vettem volna ennyi pénzért órát.) Ezzel nem igazán vagyok elégedett, mert legutóbb közölték, hogy egy majd 50 ezres felújítással lehetne a vízállóságát helyrehozni. Az óra nincs 10 éves és volt vele más gond is. Egyébként mindig a gyári szervizébe vittem elemcserére is ahol mindig tesztelték a tömítettségét mégis beázott, holott semmi extrának nem volt kitéve. Szóval énn Tissot biztos nem vennék.A vízállósága egyik órának sem tart tovább néhány évnél, a tömítéscserével itthon hadilábon állnak még a garanciális szervizek is. Komoly órát éppezért nem javasolnék úszáshoz és egyéb vízisportokhoz. Ahhoz vegyél egy swatch-ot, ha az néhány év múlva tökremegy, akkor dobd ki és vegyél újat. Az ÓRA nem való úszni, vagy 3-4 évente vidd Svájcba szervizelni. Ha ez utóbbi nem megoldható, maradj a Swatch-nál. Tök jó kis időmérők azok: divatos, pontos, még automata is létezik, nekem is van egy, bár már elég karcos, így ha legközelebb reptéren járok, csere lesz belőle...
Én meg pont az olyan órát szeretem, amit sohasem kell levennem (meg a chronograph-ot, de ez egyéni elferülés :-)
A mostani Romanson-om (made in China :o) már 6 éve bírja, a zuhanyzást, úszást, nagynyomású kocsimosást, autószerelést, építkezést...szóval mindent, pedig már 2x volt szétszedve elemcseréhez. Egyedüli baja, hogy lassan kezd nagyon kikopni a szíja a csuklóknál. Ezért is szemezek a fent linkelt Wenger-rel, mert elég masszív darabnak tűnik 8-)