- …keresés a hirdetésekben
- Asztali Macek
- Hordozható Macek
- Kiegészítő Maces hardver
- Macintosh szoftver
- iPhone
- iPad
- iPod
- iPhone / iPod kiegészítők
- Csere
- Egyéb
- iTunes Gift Card - USA - ...
- QNAP TS-219P II - 2bay NA ...
- iPod Nano 8GB 6th (új!)
- Mac mini
- Macbook Pro 17 i7 2.2/4GB ...
- iPad 2 wifi+3G, Black, 16 ...
- MacBook Pro 3.1 magyar bi ...
- MacBook white 6.1
- iPad 2 64GB 3G+Wifi, 10hó ...
- Venék Apple Mini 2,7 i7, ...
- I mac 21"
- VENNÉK iPad 1 wifi 16GB
- PowerMac G5 DP
- Keresek Apple iPad 2-t
- Samsonite Pillow 15" lapt ...
RSS
Új fórum témák
- iMac grafikai feladatokra ...
- iPhone 4 memória probléma ...
- Numpadon vessző helyett p ...
- Airport express bridge mó ...
- Beépített hangkártya
- Access, FrontPage
- iBook G3 életre keltése
- OSX általános kérdések
- Final Cut pro X file dupl ...
- Leopardról - Lionra
- Banki belépés
- Kijelzővédő fólia
- Mac OS X SONY VAIO laptop ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Hello mindenki! Már lassan 2 hete Macet használok.:D És van egy olyan problémám hogy letöltöttem a Leopardhoz a 10.5.1-es frissítést. Azóta az addig stabilan működő Mail programom elkezdett hülyéskedni. Amikor belépek és elkezdi letölteni az E-maileket megáll és csak a Mailbox melleti kis karika pörög. (FOLYAMATOSAN) Nem lehet kilépni csak Command+Alt+Esc-el. OnyX el próbáltam a letöltési mappát és az indexet de nem jártam sikerrel. Próbáltam a Mailben a Mailbox fül alatt a Rebuildot is, az sem sikerült. Ha valaki bárhogy tud vagy akármilyen ötlete van kérem jelezze ide a Fórumba vagy írjon nekem a ..
nekem meg az lett, hogy bizonyos, altalam behatarolhatatlan jpg-ket nem tudok csatolni mailbe. torolni is csak security-vel. illetve quick look eseten ujraindul a finder. eloszor azt hittem, hogy a ps altal save-elt file-ok, de nem. most ugy tunik, hogy a csik, fekvo kepekkel csinalja, de meg nem tudtam bemerni. permission repair volt. mas neven mentes volt. mi a tuuuuro lehet ez? semmi extra nincs fent. legutoljara a toast-ot frissitettem 8.0.3-ra. de elotte leo ota pont nem csatoltam jpg-t levelbe, ugyhogy passz. van vkinek otlete?
Bocs de nem kaptam meg az e-mail mert elírtam az e-mail címet bocsánat elküldenéd a megoldást mégegyszer? . -s emailemre.
Egyebek mellett viszont a Leopardos Mail nálam is elég furcsán megy….
Például ha a sávszél viszonylag kevéske, akkor a Tigeres Mailhoz képest az elején mikor elindul,
látszólag semmit sem csinál majd’ 1 percig, és csak utána kezd el pörögni a karika, és jön majd le a levélke.
Néhány IMAP szerverrel is gondja van, amivel előző mailnak (tiger) és bármilyen más levelezőnek nincs és nemis volt.
Szóval a Mail biztos, hogy nem a legtöbbet adja jelenleg, mi adható...
Sziasztok!
Abban szeretném kérni a segítségetek, hogy valami oknál fogva a IMAIL leo10.5.1 nem hajlandó azokat a leveleket elküldeni amibe csatolk egy állományt. Nem értem miért ha nincs csatolt fájl akkor simán megy a mail, de amint csatolk, képet, vagy dokumentumot semmit se csinál. Ha megnézem az elküldött levelet kiderül hogy nem is rakja hozzá a levélhez, tehát nincs is benne a csatolt állomány. Mi lehet a gond?
gurobi: nálam detto ugyanez a helyzet, PDF mellékletet akarok küldeni és nem hajlandó, a MacBook ventillátora felpörög 6500 fordulat környékére és nem történik semmi, csak Force Quit segít, persze a levél el sem megy, nem jelenik meg a “Sent” mappában, jbb esetben a “Drafts” mappában megvan, de már melléklet nélkül. Először arra gondoltam, hogy hibásak a PDF-ek, de simán megnyithatóak más gépen is. Azzal is próbálkoztam, hogy lecsökkentem a méretűket, az sem segített. Mindegyik PDF Pages illetve Excel progikból lett generálva.
Csináltam full karbantartást Onyx-al, de nem változott semmi.
Ha vki tud vmi okosságot plíz help, nagyon kellene!
http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/24425/P50/
Itt az utolsó előtti hozzászóló (zHajdu) talált egy lehetséges megoldást. Hátha…
Én pár napja épp a Mail miatt visszaváltottam Tiger-re. Aztán olvastam hogy valakinek jó tapasztalatai voltak az Onyx-szal. Lefutattam szinte minden lehetséges dolgot ami az Onyx-ban van és láss csodát, azóta nincs gondom a Leo-val és a Mail is működik rendesen. Épp most küldtem el egy levelet, egy jpg, plussz egy Excel file-t csatolva.
Még nem merem elkiabálni, de úgy néz ki megoldódott a probléma.
Onyx teljes karbantartás, amit lehetett kipipáltam, ekkor még mindig nem ment a PDF mellékletek küldése (de csakis a PDF-eké!),
ezek után az összes Mailbox-nál lefuttattam a Rebuild-et, és azóta küldi a PDF-ket :)
Sziasztok!
Én is belefutottam a mail problémába (10.5.1 - clean install) és mindenféle Onyx és egyéb javítások után arra jutottam, hogy nem a csatolt file típusától függ a mail szarakodása, hanem az ékezetes betűktől, illetve ékezetes file-nevek okozzák a hibát.
Sajnálom, hogy az OSX megint itt tart..
Én még a DOS-os világban nőttem fel így ritkán vetemedem az ékezetekre a file-nevekben - bar már azt hittem 2008 elején talán használhatom őket a kedvenc és nagyra tartott operációs rendszeremben.., de tévedtem.. kicsit csalódott is vagyok…
üdv, mindenkinek
Sziasztok!
Én is belefutottam a mail problémába (10.5.1 - clean install) és mindenféle Onyx és egyéb javítások után arra jutottam, hogy nem a csatolt file típusától függ a mail szarakodása, hanem az ékezetes betűktől, illetve ékezetes file-nevek okozzák a hibát.
Én még a DOS-os világban nőttem fel így ritkán vetemedem az ékezetekre a file-nevekben - bar már azt hittem 2008 elején talán használhatom őket a kedvenc és nagyra tartott operációs rendszeremben.., de tévedtem.. kicsit csalódott is vagyok…
üdv, mindenkinek
és tényleg! már nem emlékszem régen melyik fájllal nem működött, de most kipróbáltam: ugyanazt a képet küldtem el kétszer, először ékezet nélküli névvel, másodszor ékezetes fájlnévvel. Ékezet nélkül simán elküldte, ékezetesnél meg a szokásos módon lefagyott a mail.
De legalább rájöttél a megoldásra, már szénné Onyx-eztem meg mailbox rebuildeztem a Leo-t!
Köszi!
Sziasztok!
üdv, mindenkinek
és tényleg! már nem emlékszem régen melyik fájllal nem működött, de most kipróbáltam: ugyanazt a képet küldtem el kétszer, először ékezet nélküli névvel, másodszor ékezetes fájlnévvel. Ékezet nélkül simán elküldte, ékezetesnél meg a szokásos módon lefagyott a mail.
De legalább rájöttél a megoldásra, már szénné Onyx-eztem meg mailbox rebuildeztem a Leo-t!
Köszi!
Én is ugyanezzel a problémával találtam magam szemben a mai napon, eddig a tájgeren ez nem jelentett problémát, leóm pedig csak 4-5 napja van a gépen. Vajon ezt meg fogják oldani egy javítással?
Hi,
ma este teljesen spontan behulyult a Mail-em. Minden mukodik, kiveve a kuldes. a SEND gomb szurke es nem tudok raklikkelni. restartot is probaltam, de nem valtozott semmi.
Talalkozott vki ezzel a problemaval? Segitsetek pls!!!!:)
koszi,
v
Szia ez nekem is előfordult már egyszer akkor én automatikusan a következőket tettem.
Disk Utility megkeres elindít, repair permission gombra kattint megvár, utána repair disk gomb katt, var , disk util becsuk, restart, próba.
Nekem így sikerült megoldanom.
Szia ez nekem is előfordult már egyszer akkor én automatikusan a következőket tettem.
Disk Utility megkeres elindít, repair permission gombra kattint megvár, utána repair disk gomb katt, var , disk util becsuk, restart, próba.
Nekem így sikerült megoldanom.
Koszi a tippet, de ott megall a tortenet, hogy a disk permission-t nem futtatja vegig. Hmmm, lehet nagyobb gond van itt, amit csak a mail-en vettem eszre? Ha a rendszer fut, ugy a Mac HD-n vegig tud menni a dolog? Mennyi ido kene hogy legyen?
Koszi a tippet, de ott megall a tortenet, hogy a disk permission-t nem futtatja vegig. Hmmm, lehet nagyobb gond van itt, amit csak a mail-en vettem eszre? Ha a rendszer fut, ugy a Mac HD-n vegig tud menni a dolog? Mennyi ido kene hogy legyen?
Akkor Install lemez berak, ‘C; nyomva tart megvár míg feláll a rendszer a felső menüből a Disk Utility megkeres elindít, repair permission gombra kattint megvár, utána repair disk gomb katt, var , disk util becsuk, restart, próba. Ha meg mindig csinalja akkor console elindit(applications/utilities )es megnézed mit írnak a log-ok, esteleg bemásolod ide és a tapasztaltabbak mondanak valamit.
Kérem segítsetek, ha tudtok…
Mail egy hónapig nagyszerűen futott Leo alatt. Két gmailes accountot kezel imappel.
Tegnap, egy szlípből felébredve lefagyott.
tünetek:
Csak forgatja az egyik mailbox melletti pálcikás kereket, hajtja a procit 95-98%-ra és “not responding” a forcequit és az activity monitor ablakban.
Csak a forcequit állítja le.
Onyxot ráengedtem a rendszerre plusz a Mail boxokat újracsináltattam vele.
Semmi eredmény.
Nem engedi azt sem, hogy a preferencesben leállítsam a mailboxokat.
Ja a böngészőfelületen megtisztítottam mindkét fiókot az új levelektől, spamaktől, kukákat kiüríettem
Most indítottam újra 50edszerre a Mailt, de ugyanaz.
Kérem, kérem, kérem, aki tudja mit lehetne még tenni írja meg…
Előre is…
Na ez volt talán az első alkalom, hogy meg sem mukkant senki egy kérdésre, amit feltettem a fórumon. Lehet, hogy új topicban kellett volna feltenni??
Született megoldás, bár eléggé favágó módon. A quick-click világbajnoki címmel rendelkezem, amióta a mail teljes lefagyása előtti 3 másodpercben sikerült többszöri nekifutásra deaktiválnom mindkét fiókomat. Ezután nem fagyott le. Készítettem két új fiókot ugyanazokkal az elérésekkel, a régieket pedig töröltem. Most minden megy… De hogy mi volt a baj, nem lehet tudni.
üdévé
Na, sztornó az egész.
Úgy nem jó, ahogy van.
Új topicot nyitottam, hátha valaki oda benéz.
http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/27762/