Új fórum témák
- HDSENTINEL for MAC? Merev ...
- upc chello probléma
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- Azonnali kérdések topicja ...
- Belefagytak a szökőévbe a ...
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Sid Meier's Pirates for M ...
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- hdd probléma
- Le a magyarországi apple ...
- RAW-WAR 36
- MacWorld 2009: még a csev ...
- bM design 2008
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
a 10.5.1-et sehogy sem tudom visszarakni ugye (hogy ne vesszen el adat)? egy angol forumon valaki azt irta hogy csak siman fel kell telepiteni, de gondolom ez nem ilyen egyszeru.
pontosan mi a baj a wifi-vel? egyáltalán nincs?
nálam is gond volt wele :) manuálisan kellett minden esetben bekapcsolni a wifi-t, akár ha csak sleepből kelt fel.
aztán más okból kellett csinálnom egy bluetooth modemes net kapcsolatot és azóta láss csodát! a wifi-m fökéletesen működik, automatikus csatlakozik, semmi gond nincs vele… (kopkop)
a másik gondom meg az volt (mások is írták), hogy néha sleep-ből úgy kelt fel a gép, hogy tök üres volt a tft. se előre-se hátra, csak a hard reset segített.
rájöttem, hogy ez a jelenség akkor jön elő, ha lecsukott tft + alvó gép mellett rádugok az egeret/pendrive-ot. akkor a gép felébred, de a tft-t nem kapcsolja be. és sajnos úgy marad…
zavaró, de így, hogy már tudom az okát, kezelhető. remélem egyszer kijavítják
megneztem a router settings-nel es pppo-val megy a kapcsolat igen, de nincs se bluetooth mobilom se vodafonos kartyam
a routered nyílván ppp-vel kapcsolódik, én a gépre értettem. de mindegy… valami komoly gond lehet ott, nem hiszem, hogy szoftver-hiba
(még egy tipp: próbáld ki a kismac progit. ha azzal sem látja routeredet, akkor talán a router-nél lehet a hiba. ha a kismac látja, akkor csatlakozni is tud hozzá
http://versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/17199
ja valoszinu kesobb csatlakoztal be, de leirom meg egyszer, hogy 10.5.1 ig minden tokeletes volt, es az updtate cseszett el mindent, tehat biztos hogy szoftver hiba, es az is biztos hogy az apple oldalan. es nyilvan az is biztos hogy ott sincs fingja senkinek a kerdeshez, mert akkor mar reg kiadtak volna egy patch-et ami megcsinalja:)
nem csatlakoztam be később, csak nekem az a fura, hogy csak a te routeredet nem látja, a szomszédét meg igen. ezért a hiba nyilvánvalóan nem a gépedben (rendszerben) van a hiba.
tk. kipróbáltál valamit azok közül, amit leírtam? hajrá kismac
azok nem olyan router-ek amikkel baja van az airportnak ezek szerint. van egy lista az apple oldalon a kompatibilis routerekrol, van ott vagy 20 router...szanalmas.
nem hiszem amugysem hogy a d-link nel lenne a problema, az egyik legnagyobb marka abban amit csinal, az apple meg kezd beleesni a microsoft fele nagyot markol es keveset fog kategoriaba.
nem csak nekem van egyebkent bajom ezzel,ugy tunik itt aforumon mas nem ir ehhez kapcsolodoan, de ha megnezed:
http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1389855&tstart=0
itt sok hsz en keresztul csak errol van szo.
ez is tanulsagos:
http://basshead.wordpress.com/2008/02/16/wifi-woes-with-1052/
probaltam a kismac-et, nem latja, de logikus szerintem hogy nem, mivel az update a rendszerben cseszett el valamit, egy alacsonyabb szinten, mint amit a program latna.
Kipróbálsz még 3 routert (notebookot csak áttudod vinni haverokhoz), és ha minddel jó, akkor veszel új routert:)
Az sem lenne baj, hogy más D-Link is lenne köztük.
Én biztos nem tenném függővé egy MBP és a nethasználat kényelmét egy (viszonylag) filléres eszköz miatt.
az a baj hogy 10 ezer forint egy router akkor is, es elvbol nem fogom lecserelni targyankent az egesz lakasomat mert az apple baszik arra hogy odafigyeljen arra amit csinal. sajnos nem tudom ujrarakni most a rendszert, mert akkor elveszne minden es az egy napos melo lenne visszarakni, ugyhogy cseszegetem kicsit a router beallitasokat hatha, addig meg windows-t inditok.
jo rendben...nem is tunhet soknak 20 K egy jo routerert, de hidd el felidegesitett kicsit ez az egesz, azert mert vettem felmillioert egy laptopot (te jo eg:o) nem jelenti azt hogy nem dolgozom a penzert amit elkoltottem, ill. azt sem hogy a tipikus almafelhasznalo vagyok (akik minden szappantartot megvesznek csak az alma jelert, ipod van a fulukben es baromira nem szamit az ar/ertek arany). Nekem soha nem lesz mas mac-es cuccom, egy budos egeret sem veszek meg, a laptop mellett azert dontottem mert jokat hallottam rola..
meg a vegen linuxos leszek, most hogy kicsit mindket “nagy” iranyzatba csalodtam
Te Grizzly, próbáltál már manuális/fix csatornaválasztást beállítani a routeren, és több lehetőséget kipróbálni? Nem olvastam el a belinkelt topikokat, bocs, de gondoltam, hátha ez is megér egy próbálkozást, mielőtt veszel egy másikat…
Hoho , sikerult!
D link 264 es router, akinek ilyenje van hatha bejon:
router setup- home - advanced - performnce:
bacon interval : 900 rol 100ra irtam at (ez volt az alapertelmezett)
tx rates : auto-n volt, 54re allitottam (mert ez a legnagyobb)
erdekes..
A 2000 rpm az alap bekapcsolt állapotban. Valami segédprogrammal meghekkelhetnéd gondolom, de nyilván nem véletlenül választották ezt az értéket, szóval nem ajánlanám.
A Flash objektumok azok, amik sunyi módon meg tudják terhelni a processzort, esetleg annak az eredményét tapasztalod, ha más terhelő dolgot épp nem futtatsz.
Még annyit lehet tenni, hogy lehetőleg kemény felületen (pl. asztal) használd a gépet, és ne párrnán vagy takarón, hogy alulról jobban hűljön.
Sziasztok!
Ez az első hozzászólásom itt a Beszmacen. A következő lenne a kérdésem. Adott egy három napos vadi új MacBook Pro 17”. Az normális, hogy amikor felnyitom a képernyőt, a zsanér kattan egyet? Nem hangosan, de a szobában így néma csöndben hallani igazából. Ami a legrosszabb benne, hogy csak az egyik oldalról jön, Innen gondolom, hogy nem normális.
Csak most jött elő, eddig nem csinálta. Lehet apróság, de pont a minőség és megbízhatóság miatt váltottam Macintoshra és egyszer már halt meg zsanér a PC-s notebookomon ugyanilyen előzmény mellett. A gép hordozva volt természetesen munka közben, de nem történt vele semmi. Egy jó kis Crumpler tatyóban csücsült végig.
Köszi a válaszokat.
az mitol lehet hogy neha osx utan ha win-t inditok elszurkul a kepernyo miutan kivalasztom a windowst es csak ha hosszan nyomom a kikapcsot akkor lehet ujrainditani, semmit nem reagal kulonben
Passz, nalam is szokott ilyen elofordulni. Amit eszrevettem: ha ki van kapcsolva a kulso HD, akkor nem csinalja. Uj driverek telepitese utan szokott elofordulni win toltodesekor. 50 estebol 3x.
Egy eleg idegesito WIFI problemaval kuszkodok kb egy hete.
Nem nagyon van idom atfutni a forumot, ezert sem nyitottam uj topicot a temanak, valoszinuleg ezt mar masok megtettek elottem.
A lenyeg: MacBook Pro, Tiger 10.4.11, D-Link DL-524 Wifi Router.
Minden ment tokeltesen, kb felevig, mig kb egy hete naponta akar 6-7-szer (kb minden 2 oraba), Airport gondol egyet, connection kidobva, IP cim ures, aztan a halozat ki-be jon es megy, azaz airport ikon fent villog, IP kozbe semmi...halozat kozben aktiv, baratnom Asus laptopjan tokeletesen megy.
Erre en: Airport ki, aztan be, IP renew, es kb a masodik probalkozasra meg is van a regi IP...minden megy tovabb...kb meg 2 oran at...aztan ujra az egesz.
Par hasznos info: Router auto DHCP-re van allitva, Filterek kikapcsolva, Firewall kikapcsolva, OS X-en IPv6 kikapcsolva.
Kerlek segitsen valaki, mert mar az agyamra megy. Mivel lehetne ezt megoldani?
Koszi elore!
Transmission-t hasznalok, port megnyitva.
Ez biztos, hogy nem Airport hiba? Mert ha nem, akkor amugyis tervbe van egy Airport Express.
A fura az, hogy a tobbi gep tokeletesen megy vele a halozatban, es az iPod Touch-al sem volt gond.
HELP PLS!!!
Szerintem a Transmission is bír routert gyilkolni, legalábbis a régebbi verziók biztosan csináltak ilyet.
Két különböző (féléves) MacBook
Pro-n sem tudok DVD-DL-t írni.
Laserhead trackfollowing error.
Hasonló tapasztalatokat várnék.
Milyen lemezre es mivel irnal?
Négyféle DL-t is kipróbáltam.
Toast 8 -cal, és Disk Utility-vel.
Az egyik ment csak el végig, majd a lezárásnál kiakadt.
A többi már az elején elszállt.
skacok!
ha valaki ért az automator-hoz, vagy akárihez, akkor írjon már nekem egy script-et legyenszíves, ami azt tesz, hogy fn+F6-ra a képernyő felbontást átállítja 1280x800-ra és majd vissza 1440x900-ra.
ugyanis qrvára idegesít, hogy egyre gyakrabban jn elő az, hogy sleep-ből felébredve a mbp nem ad képet a belső kijelzőn. és úgy tapasztaltam, hogy a felbontás-változtatás előhozza a képet
előre is köszi, a készítője vendégem egy üveg 2006-os zempléni zengő-re
tmi00, majd írd be, hogy megoldja-e, kíváncsi vagyok rá.
Eszed megall, hogy oldottam meg :)
Kicsereltem a wifi channel-t, 6-rol 13-ra.
Valoszinuleg interferalodott mas halozateval, vagy valami bezavarta.
Kb 9 oraja zavartalanul megy...remelem igy is marad :)
Akkor neked jött be, amit Grizzlynek tanácsoltam a 326-os hozzászólásban! :-)
Sala!
A Te barátod a MenuMaster ! (Unsanity)
Csak legyen fönn a menubar-on a recently used display felbontások!
200% !!!
(Köszönöm, de absztinens vagyok ...)
(PM ment!)
nagyon köszi, de ha bejön, akkor úgyis validálom
de még nem tudom, hogy bejön-e, mert nagyon nehezen boldogulok. gyakorlatilag nem jutottam semmire. leírnád pár szóban, hogy miként megy ez
az ráadásul még plusz gebasz, hogy asszongya, nem megy 10.5-tel :(
próbáljuk megy így: aim: salaibook csiga mac.com