- …keresés a hirdetésekben
- Asztali Macek
- Hordozható Macek
- Kiegészítő Maces hardver
- Macintosh szoftver
- iPhone
- iPad
- iPod
- iPhone / iPod kiegészítők
- Csere
- Egyéb
- iTunes Gift Card - USA - ...
- QNAP TS-219P II - 2bay NA ...
- iPod Nano 8GB 6th (új!)
- Mac mini
- Macbook Pro 17 i7 2.2/4GB ...
- iPad 2 wifi+3G, Black, 16 ...
- MacBook Pro 3.1 magyar bi ...
- MacBook white 6.1
- iPad 2 64GB 3G+Wifi, 10hó ...
- Venék Apple Mini 2,7 i7, ...
- I mac 21"
- VENNÉK iPad 1 wifi 16GB
- PowerMac G5 DP
- Keresek Apple iPad 2-t
- Samsonite Pillow 15" lapt ...
RSS
Új fórum témák
- iMac grafikai feladatokra ...
- iPhone 4 memória probléma ...
- Numpadon vessző helyett p ...
- Airport express bridge mó ...
- Beépített hangkártya
- Access, FrontPage
- iBook G3 életre keltése
- OSX általános kérdések
- Final Cut pro X file dupl ...
- Leopardról - Lionra
- Banki belépés
- Kijelzővédő fólia
- Mac OS X SONY VAIO laptop ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Hetfotol vége a PC-s korszaknak de sajnos nem tudom, hogy a kozel 2500 kontaktomat illetve a sok levelemet hogyan tudom atvinni….illetve még egy nagyon fontos kérdés, hogy a komtaktomhoz irt jegyzeteket is át tudom rakni?
még annó, amikor költöztettem át a cuccaimat, belefutottam ebbe a problémába.
A gond az volt, hogy a Mail az .mbox kiterjesztéseket használja, míg az Outlook a .pst-t. A Mozilla Thunderbirdbe importáltam át az Outlookból a leveleket, majd onnan már tudtam egy .mbox exportot csinálni. Így a levelek átmentek Mailbe.
Outlook kontaktokat Adressbookba azt hiszem VCard formátummal meg tudod csinálni (de ebben inkább valaki szakavatott emberke nyilatkozon).
A levelek átalakításához van valami Outlook2Mac nevezetű progi (fizetős), ami mindezeket meg tudja csinálni.
W
még esetleg : http://guides.macrumors.com/Moving_Email_from_PC_Outlook_to_Apple_Mail
és a rogram ( 10 dollár ) : http://www.littlemachines.com/
Én a littlemachines megoldását használtam, de itt-ott megkutyulta a címeket meg a dátumokat. Az eredeti inbox (nem pst-ből) olvasásnál az exportálás dátumát írta be néhol, illetve az olyan email címeknél, ahol a display name-ben volt zárójel elszúrta a címet.
Ettől függetlenül használhatóak maradtak a levelek, csak kicsit furi. Ez két éve volt, azóta lehet, hogy javítottak rajta.
Plusz még kereshetsz itt a fórumon a “littlemachines”-re tatlálsz még egy két témát, érdemes végigfutni őket.
Jézusom ez elég rémesen hagzik! Van valakinek tapasztalata Outlook Expressből történő importálásról? Munkám java sokezer emailben csücsül sok évre visszamenőleg, vagy száz al és alalkönyvtárban a mailen belül szóval ez létkérdés.
Más: van-e tapasztalatotok a .Mac rendszerével. Mennyire sima ügy vagy sem a lokália Mail és a webes összeszinkronizálása? Több helyen dolgozom, ez is fontos szempont (viszont nem elegendő csak webes mailt használnom, utazás közben is kell a levelezésem amikor nincs hálózat épp). Bocs a sok kérdésért, új vagyok, de ha nagy leszek meghálálom. Kösz előre is ha tudtok okosat!
de van http://beszeljukmac.com/index.php/weblog/comments/outlook_express_60_mail/
ha jól emlékszem elég tisztességesen át tudtam hozni a leveleimet. Talán a szortírozást is megjegyzi
levelek: (outlook-ból, több ezer, mappákban)
outlook-ban csináltam egy IMAP kapcsolatot a levszerveremre (a legtöbb támogatja - pl gmail), bemásoltam a mappákat (mindezt wmvare alatt), eltartott vagy 10 percig, utána Mail-ben ugyanazt az IMAP-ot felcsatoltam, majd onnan kimásoltam a gépre a leveleket. Arra figyelj, hogy mielőtt másolni kezdesz, “szinkronizáld” az IMAP accot, mert lemaradhat a levelek egy része (először megszívtam).
Amúgy az apple oldal a switch tippek között is ezt a megoldást írja, és működik is kafán.
Ékezetes karakterek is jók maradtak, egyedül annyi van, hogy minden levélben láccik egy kis csatolt winmail.dat fájl.
címtár:
ezt már gázabb áthozni, export outlook-ből nem ment, előbb win addressbook-ba tettem át a kontaktokat, onnan tudtam sokat egyszerre exportálni (outlookból is lehet, de csak egyesével), utána átvittem Mac-re, ott simán beimportáltam az address book-ba. Itt ékezetek előbb elmásztak, de ha bemész a prefsbe, vcard-ot átütöd 2.1-re, beállítod encoding-nak az ISO Latin 2-t, majd visszaállítod a vcard 3.0-t, és utána importálsz, akkor jók lesznek.
Elvesznek ugyanakkor adatok - ha több emilcímm van, csak 1 marad meg, stb.
Mongyuk lehet hogy ez még a PC outlook-addressbook-mass export során történik.
Szóval ez még nem az igazi.
Eredetileg a telefonomon akartam áthozni, de genyó iSync SEM600i-t nem támogat.
Most arra gondoltam, hogy a feleségem iPod-jával hozom át, iTunes Win alatt, ott rászinkronizálom a kontaktokat (az is vcard), majd Mac-en meg leszedem - de ezt még nem próbáltam ki.
Lehet veszek inkább iPhone-t, és majd azon áthozom.
ha van erre jó ötlet (ami több címmel, egyéb adatokkal is jól megy), azt várom szeretettel :)