Fórum kezdőlap  »  Hardver  »  iPod, iPhone  »  Ipod Touch

Aktív
Bejegyzések: 4
#601 - 2008. április 04. @ 09:43 | mellőzöm  
newuser - 2008. április 04. @ 09:36

Üdv!

Azt szeretném kérdezni, hogy milyen tokot ajánlotok touch-hoz? Például védje is kellőképpen, de ha zsebre rakom kényelmes legyen, szal praktikus és jó:) Például nektek milyen van, és elégedettek vagytok vele?
Köszi előre is

Én GRIFFIN Reflect tokot használok már fél éve és nagyon meg vagyok elégedve vele. Szép, könnyű és strapabíró. Csak egy kicsit drága volt.

Aktív
Bejegyzések: 60
#602 - 2008. április 04. @ 12:07 | mellőzöm  

nekem asszony varrt 1 fasza kis bőrtokot hozzá, és nagyon meg vagyok elégedve vele:P Szép, könnyű, és pénzbe sem került:)

Aktív
Bejegyzések: 21
#603 - 2008. április 05. @ 17:21 | mellőzöm  

http://www.xtrememac.com/cases/touch/tuffwrap/index.php
Én ilyet használok. Nagyon jó és kijelzővédője is van.

Aktív
Bejegyzések: 38
#604 - 2008. április 05. @ 22:39 | mellőzöm  
Mikee - 2008. április 05. @ 17:21

http://www.xtrememac.com/cases/touch/tuffwrap/index.php

Mikee, meg tudnád mondani h hol vettél ilyet és mennyiért kishazánkban? ha egyáltalán itthon vetted. Ilyet akartam anno én is, de sehol nem találtam. Azóta egy Griffin műanyaggal nyomom ami nagyon jó, csak nehéz és vastag… igaz ebből adódóan faszán védi a táccsot. Előre köszi!

Aláírás 

iMac 24” 3.06 CTO, MB 2.16, WD My Book Studio Edition 500GB & touch 16GB

Aktív
Bejegyzések: 21
#605 - 2008. április 07. @ 23:06 | mellőzöm  
jenson - 2008. április 05. @ 22:39

Mikee - 2008. április 05. @ 17:21http://www.xtrememac.com/cases/touch/tuffwrap/index.php

Mikee, meg tudnád mondani h hol vettél ilyet és mennyiért kishazánkban? ha egyáltalán itthon vetted. Ilyet akartam anno én is, de sehol nem találtam. Azóta egy Griffin műanyaggal nyomom ami nagyon jó, csak nehéz és vastag… igaz ebből adódóan faszán védi a táccsot. Előre köszi!

Ja, hát nem Magyarországról van, külföldről rendeltem. Először a termék honlapján, de ott azt mondták, hogy nincs raktáron, úgyhogy eBay-en vettem végülis. Asszem valahonnan Angliából küldték, 5000 Ft körül jött ki szállítással együtt.

Aktív
Bejegyzések: 5
#606 - 2008. április 08. @ 21:41 | mellőzöm  

Tokra csak akkor van szükség, ha az embernek mindenféle helyen ki kell pakolnia a zsebéből! Ha tudjátok a zsebetekben tartani, teljsen felesleges behemóttá tenni a gyönyörűen vékony, elegáns iPod-ot. Ha pedig úgy alakul, hogy az ember sokáig marad távol az otthon melegétől, akkor pedig bele rakja egy feljebb említett reflect tokba, ami azért elég jó :)

Egy felkar tokot érdemes még venni futáshoz, edzéshez.

--->

Aktív
Bejegyzések: 3
#607 - 2008. április 09. @ 13:59 | mellőzöm  

Hali mindenkinek!

A minap az egyik haver bűvészkedett a touch-al, és megkérdedzte, hogy ezen nincsennek magyar karakterek? Hirtelen nem tudtam mit mondani, de ami igaz az igaz, nincsennek rajta. Arra gondolok, hogy amikor egy szöveget szeretnék mondjuk a notes-ba irni akkor csak angol betűkészletet ad fel. Eddig nem volt probléma, de amióta a haver felhivta rá a figyelmem, azóta zavar.

Kérdés, be lehet-e valahol állitani, hogy magyar karakterek (á,é,ö,ü,ó,ő,ú,ű,í) is legyen, vagy frissiteni kell, esetleg nincs és nem is oldható meg. Nem létkérdés, csak érdekel a dolog.

A segitséget előre is köszönöm!

Üdv: Ata

Aktív
Bejegyzések: 426
#608 - 2008. április 09. @ 14:06 | mellőzöm  

Ő és ű kivételével minden van: pl. Á irásához tartsd nyomva az A “gombot”.

Aláírás 

http://bebop.hu

Aktív
Bejegyzések: 3
#609 - 2008. április 09. @ 14:40 | mellőzöm  

Hinnye!

Magamtól sose jöttem volna rá. A leírást átfutottam, de ott nem találtam rá választ!

Köszönöm szépen a gyors választ!

Ata

Aktív
Bejegyzések: 7
#610 - 2008. április 19. @ 07:45 | mellőzöm  

Udv!
Egy szornyu problemaval fordulok hozzatok :(( Éppen ment a zene az ipodon mikor gondoltam h megnezek vmit a neten… elindittom a Safari-t bepotyogom a linket erre kezdi tolteni es hirtelen azt hallom h a zene ismetlodik, beragadt. A power gomb hoszannyomasaval probaltam kikapcsolni es majd ujra be. Mikor probaltam bekapcsolni nem tortent semmi. A kerdesem az lenne h nem lehetne semmivel se eletre kelteni? Csak a szerviz segithet?

Aktív
#611 - 2008. április 19. @ 08:50 | mellőzöm  

Indítsd el restore mode-ban, segíteni fog:
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=305797

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 7
#612 - 2008. április 19. @ 09:37 | mellőzöm  

Nagyon szepen koszonom a helpet :) nagy ko esett le a szivemrol… :D vegulis a menugomb es a power gomb egyszerre valo lenyomassa inditotta be deh ha Te nem irod azt a linket meg sem neztem volna a support-on hogy neme lehtne megoldani a problemat :D Meg1x koszonom szepen

Aktív
Bejegyzések: 9
#613 - 2008. április 19. @ 13:52 | mellőzöm  

Hello. Maps offline hogy mukodik?

Aktív
#614 - 2008. április 19. @ 16:42 | mellőzöm  

Sziasztok! Vettem egy 16 gb-s iphonet, magyar menüvel 100- ért, érdekelne hoyg ez jó ár e. Bontatlanul,teljesen ujonnan. A másik dolog , hogy vért izzadva sikerült feltennem az apollo progit,de nem tudom használni az msnt rajta, mert mindig kiír valami hülyeséget,nem tudok belépni. Tudna valaki valami segítséget?Ezer köszönet előre is.

Veterán
Bejegyzések: 1244
#615 - 2008. április 19. @ 16:58 | mellőzöm  
traxion - 2008. április 19. @ 16:42

Sziasztok! Vettem egy 16 gb-s iphonet, magyar menüvel 100- ért, érdekelne hoyg ez jó ár e. Bontatlanul,teljesen ujonnan. A másik dolog , hogy vért izzadva sikerült feltennem az apollo progit,de nem tudom használni az msnt rajta, mert mindig kiír valami hülyeséget,nem tudok belépni. Tudna valaki valami segítséget?Ezer köszönet előre is.

Most nem azert, de, hogy jo aron volt-e, nem lett volna celszerubb elotte megkerdezni? :)
Az Apollo milyen hibauzenetet ir ki?

Aktív
#616 - 2008. április 19. @ 17:28 | mellőzöm  

megkérdeztem egy két embert, ök az mondták hogy igen, de gondoltam megkérdezem:)

hibaüzenet:

“unable to authenticate: unable to connect”

Aktív
Bejegyzések: 118
#617 - 2008. április 19. @ 20:00 | mellőzöm  

A Notes progiban hogyan lehet kikapcsolni az angol nyelvű helyesírás ellenőrzőt?

Aláírás 

iMac intel Core2Duo 20”
iPod Touch 8GB

Aktív
#618 - 2008. április 19. @ 20:38 | mellőzöm  

Válaszolok is magamnak: http://ifone.hu/index.php?page=cikk&cikk_id=30

Aláírás 

iMac intel Core2Duo 20”
iPod Touch 8GB

Aktív
Bejegyzések: 90
#619 - 2008. április 20. @ 10:44 | mellőzöm  
traxion - 2008. április 19. @ 16:42

Sziasztok! Vettem egy 16 gb-s iphonet, magyar menüvel 100- ért, érdekelne hoyg ez jó ár e. Bontatlanul,teljesen ujonnan.

szerintem ez roppant kedvező ár egy 16 gb-osért (magyar viszonylatban).

Aláírás 

macbook tigris, iphone 8 gb, ipod 60 gb/tacsi 16 gb

Aktív
#620 - 2008. április 20. @ 12:00 | mellőzöm  

Sziasztok! Tompítanálak titeket egy újabb kérdéssel. Ha felmegyek a http://www.index.hu oldalra, és szeretnék videót megnézni az oldalon, azt sajnos ne mtdom megtenni, mert egy kék doboz vagy valami ilyesmi van a video helyén. Mit kell efltelepiteni, hogy a videokat is megtudjam nézni? ugyan igy a mozgó fejléc helynén is ez jelenik meg. Elnézést, nem vagyok egy nagy számitogépes guru:))))

Aktív
Bejegyzések: 11
#621 - 2008. április 20. @ 12:22 | mellőzöm  

A touch nem tud flash tartalmakat kezelni, ezért jelenleg még nem tudod lejátszani.

Aktív
#622 - 2008. április 20. @ 12:50 | mellőzöm  

és erre mikor várható megoldás?

Aktív
#623 - 2008. április 20. @ 14:27 | mellőzöm  

már volt olyan hír, hogy az adobe megcsinálná, de ahhoz még az applenek is segítenie kell, mert elvileg az van, hogy az apple nem nagyon támogatja a flash dolgot, merthogy lassan fut a touch/iphone hardverén

Aktív
Bejegyzések: 10
#624 - 2008. április 22. @ 21:59 | mellőzöm  

Sziasztok!

Szeretnék kérdezni tőletek valamit, mert nem vagyok teljesen tisztában ezzel. Az iPod Touch-ban egy 400MHz-s Samsung ARM processzor dolgozik? Mert sok helyen olvastam sok félét, és már nem tudom, hogy mit higgyek. Válaszotokat előre is köszönöm és nézzétek el nekem tudatlanságomat! :)

Aktív
#625 - 2008. április 22. @ 22:06 | mellőzöm  

Eredetileg 600 MHz-es, de gyárilag le van szabályozva, és 400 MHz-en tud járni maximum.

Aktív
#626 - 2008. április 22. @ 22:31 | mellőzöm  
Joghurtosz - 2008. április 22. @ 22:06

Eredetileg 600 MHz-es, de gyárilag le van szabályozva, és 400 MHz-en tud járni maximum.

Köszönöm szépen a válaszodat! Nem értem mondjuk, hogy miért van leszabályozva… Vajon nem lehet ezt a későbbiekben majd orvosolni?:D

Veterán
Bejegyzések: 1875
#627 - 2008. április 22. @ 22:40 | mellőzöm  

Az Application processzor egy Samsung S5L8900 620 MHz-en 128 MB beágyazott memóriával. A processzor alapjáraton 412 MHz-en jár a kisebb fogyasztás miatt, de terheléstől függően változtatja az órajelet felfele ha szükséges.

A grafikáért egy Imagination PowerVR MBX 3D GPU és egy Vertex Geometry társprocesszor a felelős.

Aláírás 

Az igazság olyan, mint egy háromélű kard.

Aktív
#628 - 2008. április 23. @ 08:06 | mellőzöm  
Ulkesh - 2008. április 22. @ 22:40

Az Application processzor egy Samsung S5L8900 620 MHz-en 128 MB beágyazott memóriával. A processzor alapjáraton 412 MHz-en jár a kisebb fogyasztás miatt, de terheléstől függően változtatja az órajelet felfele ha szükséges.

A grafikáért egy Imagination PowerVR MBX 3D GPU és egy Vertex Geometry társprocesszor a felelős.

Na erre voltam egészen pontosan kíváncsi!:D Így mostmár világos! Nagyon szépen köszönöm a segítségedet Ulkesh!

Aktív
Bejegyzések: 63
#629 - 2008. április 23. @ 09:52 | mellőzöm  

Sziasztok!

Megoldható valahogy, hogy a fényképeket szinkronizálásnál ne akarja átméretezni az iTunes? Van erre valami beállítás?
Bocsi, ha már volt a kérdésemre válasz, átlapozhattam felette.

Veterán
Bejegyzések: 1875
#630 - 2008. április 23. @ 10:01 | mellőzöm  
lbrown - 2008. április 23. @ 09:52

Sziasztok!

Megoldható valahogy, hogy a fényképeket szinkronizálásnál ne akarja átméretezni az iTunes? Van erre valami beállítás?

A kérdésre nem tudom a választ, de kíváncsi volnék, hogy egy 320x480-as kijelzőn miért akarna valaki 6-8 MPixeles képeket nézegetni?
Az iTunes 1200x1600-ra kicsinyíti a képeket, ami még így is 4x nagyobb mint a kijelző felbontása, tehát kényelmesen nagyítható.

Tényleg nem értem, túl sok a szabad helyed?

Aláírás 

Az igazság olyan, mint egy háromélű kard.

Aktív
#631 - 2008. április 23. @ 10:46 | mellőzöm  
Ulkesh - 2008. április 23. @ 10:01

lbrown - 2008. április 23. @ 09:52Sziasztok!

A kérdésre nem tudom a választ, de kíváncsi volnék, hogy egy 320x480-as kijelzőn miért akarna valaki 6-8 MPixeles képeket nézegetni?
Az iTunes 1200x1600-ra kicsinyíti a képeket, ami még így is 4x nagyobb mint a kijelző felbontása, tehát kényelmesen nagyítható.

Tényleg nem értem, túl sok a szabad helyed?

Érdekelt volna, hogy mennyire lehet belezoomolni a képekbe, mert nekem kicsit elmossa a képeket. Gondoltam, ha felrakok nagyobb felbontású képeket, akkor nem mossa el. Ez pl. mangáknál lenne jó, amikor egy szövegbuborékra zoomolok. Ez persze nem von le semmit a Touch értékéből :)

Aktív
#632 - 2008. április 25. @ 10:54 | mellőzöm  

Sziasztok! Arra van valami tippetek, hogy hogy lehet 2 gigánál nagyobb fájlokat a root partícióra másolni? Ftp-vel, afp-vel nem megy (2 gigánál hibával leáll a másolás), az iphonedisk viszi a nagy fájlokat, de sajnos egyik gépemen se hajlandó mountolni a root partíciót, márpedig én oda akarok másolni. (Mielőtt megkérdezitek, hogy miért van szükség erre, hát ezért: http://collison.ie/wikipedia-iphone/ )

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 8
#633 - 2008. április 27. @ 16:06 | mellőzöm  

Sziazstok

van nekem egy “kis” problémám ipod toucommal
most vettem nemrég..pár hete
1-2 napja csinál olyat h hallgatom a zenét, és elkezdek pl képeket nézegetni akkor igy 3-4 kép után kilép a főmenübe, néha még a zene is megáll. de pl ha az album képeket keresgetem (elfordítva ugye) akkor is kilép.
elég idegesítő jelenség!
ha nem hallgatok közbe zenét akkor nem mindig csinálja, de akkor is előfordul. :S :S
nem találtam edddig ehhez hasonlo problémát előző hozzászolásokban

előre is köszi a válaszotokat
Balázs

Aktív
#634 - 2008. május 03. @ 17:05 | mellőzöm  

na!
kedves nalam okosabb barataim!
Azt aruljatok mar el nekem, hogy az ujdonsult ipodommal amikor pl. uzenetet irok, vagy msn-ezek es bejon a gepeles kozben ilyen T9-hez hasonlo marhasag, hogy ki akarja talalni amit en irni akarok az hogy lehet kikapcsolni?
fontos lenne mert mar agyhugykovet kapok tole!

Aláírás 

MacBook 2.16 Ghz
iPod Touch 32 Gb
iPod Photo 60 Gb (R.I.P.) amit valami retek ellopott!

Aktív
#635 - 2008. május 03. @ 17:21 | mellőzöm  

ja es szerintem a legjobb tok az Incase Slider Case!
En majdnem egy Contour Case-t rendeltem (ami egyebkent nem rossz csak kicsit ormotlan),de vegul megneztem egy ket videot es erre esett a valasztasom, kicsi, konnyu, es eleg massziv, valamint nem karcolja szet a gepezetet.no persze azert kapott meg anti glare filmet mindket oldalara es igy fasza.
mert a tokok tobbsegevel nem lehet csatlakozni dokkhoz.errol emg le lehet venni az aljat nagyobb gond nelkul es nem jar le 50 levetel utan!

Aláírás 

MacBook 2.16 Ghz
iPod Touch 32 Gb
iPod Photo 60 Gb (R.I.P.) amit valami retek ellopott!

Aktív
Bejegyzések: 8
#636 - 2008. május 03. @ 23:34 | mellőzöm  

üdv
olyan kérdésem lenne hogy mi lehet a baj akkor ha itunes tacss csatlakoztatásakor ezt irja ki: this ipod cannot be used because the Apple mobile device service is not started
msconfig ba lőttem ki az itunes helper automatikus indítását, de most visszaállítottam de ugyanugy nem jo. eddig nem volt ilyen problémám
segítsetek rajtam plz

Aktív
#637 - 2008. május 04. @ 10:25 | mellőzöm  

PDF file-okat hogyan lehet feltölteni és olvasgatni a taccson?
Mintha azt olvastam volna valahol, hogy az excell és word dokumentumokat
lehet olvasni az iPhone-on és az iToch-on. Tudtok erről valamit?

Aláírás 

iMac intel Core2Duo 20”
iPod Touch 8GB

Aktív
#638 - 2008. május 04. @ 11:38 | mellőzöm  

Almapont:
Pdf, doc, xls nézegetése:
http://bebop.magas-tatra.hu/2008/04/05/pdf-doc-rtf-xls-stb-kenyelmes-nezegetese-ipodon/
shibuya:
Auto complete kikapcsolása: installerben a Tweaks-ből telepíteni kell a kb2 nevűt.

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 36
#639 - 2008. május 06. @ 13:51 | mellőzöm  

Nem tudtok abban segíteni hogy mi annak a proginak a neve amivel az ikonokat tudom rendezgetni?

Aktív
Bejegyzések: 36
#640 - 2008. május 06. @ 13:54 | mellőzöm  

Ipod Touch-ról van szó. 1.1.4-re kellene.Egyszerüen nem jut eszembe a neve.Elöre is köszönöm.

Aktív
Bejegyzések: 27
#641 - 2008. május 06. @ 15:43 | mellőzöm  

nem kell hozzá semmilyen program, 1.1.4-en ha lenyomva tartasz egy ikont, elkezdenek mozogni és arrébb belehet őket rakni, vagy új oldalakat is kezdhetsz....

Aláírás 

MacBook, iPod Nano, iPod Touch

Aktív
#642 - 2008. május 06. @ 17:55 | mellőzöm  

sztem jailbreakelt touchra gondolt, ha alapból nem volt rajta a 20 dolláros csomag. Szal ezt a pakkot kell feltenni, 1.1.4 ipod full featuresben van benne

Nekem is lenne egy kérdésem: PC-n lehetséges wifi kapcsolódás nélkül listázni a touch fájlrendszerét?

Törzsvendég
Bejegyzések: 658
#643 - 2008. május 17. @ 12:52 | mellőzöm  

Nekem csak nehany napja tunt fel, hogy helyenkent mar magyarul beszel a touch. Peldaul reszeiben az iCal es Google Maps. Klasz!

Aláírás 

“It’s a mother beautiful bridge… and it’s gonna be there.”

Aktív
Bejegyzések: 272
#644 - 2008. május 17. @ 16:10 | mellőzöm  
Joghurtosz - 2008. május 06. @ 17:55

Nekem is lenne egy kérdésem: PC-n lehetséges wifi kapcsolódás nélkül listázni a touch fájlrendszerét?

Cyberduck, vagy bmi ami SFTP-t tud.

bM Függő
Bejegyzések: 6413
#645 - 2008. május 17. @ 18:59 | mellőzöm  
shibuya - 2008. május 03. @ 17:05

na!
kedves nalam okosabb barataim!
Azt aruljatok mar el nekem, hogy az ujdonsult ipodommal amikor pl. uzenetet irok, vagy msn-ezek es bejon a gepeles kozben ilyen T9-hez hasonlo marhasag, hogy ki akarja talalni amit en irni akarok az hogy lehet kikapcsolni?
fontos lenne mert mar agyhugykovet kapok tole!

http://www.applephone.hu/?p=10

Aláírás 

Minden amit tudni akarsz az iPhone-ról -> http://www.applephone.hu/ http://iphone.info.hu

Aktív
#646 - 2008. május 17. @ 19:05 | mellőzöm  
Esetleges - 2008. május 17. @ 16:10

De ezt hogy kell Cyberduckban? Pl. mi a szerver cím ahova SFTP-zek egy kábeles kapcsolatnál?

bM Függő
Bejegyzések: 6413
#647 - 2008. május 17. @ 19:13 | mellőzöm  
lbrown - 2008. május 17. @ 19:05

De ezt hogy kell Cyberduckban? Pl. mi a szerver cím ahova SFTP-zek egy kábeles kapcsolatnál?

ezt próbáld ki: http://drakenza.com/iDemocracy_3.html
ugyan iphone-ra írták de szerintem megy touch-al is
ebben van file browser ami kábelen keresztül működik.

Aláírás 

Minden amit tudni akarsz az iPhone-ról -> http://www.applephone.hu/ http://iphone.info.hu

Aktív
#648 - 2008. május 17. @ 19:31 | mellőzöm  
Bubu007 - 2008. május 17. @ 19:13

lbrown - 2008. május 17. @ 19:05

ezt próbáld ki: http://drakenza.com/iDemocracy_3.html
ugyan iphone-ra írták de szerintem megy touch-al is
ebben van file browser ami kábelen keresztül működik.

Gyors voltál! Működik touchal, bár nem root-ként kezeli, és nem látja pl. a /System könyvtárat, de mindenképp hasznos. Kösz!

bM Függő
Bejegyzések: 5662
#649 - 2008. május 17. @ 20:13 | mellőzöm  

Hello, egy kis segitseg kellene:

van egy reboot alkalmazas, mely ujrainditja az iPodot, eddig (mielott legutoljara ujraraktam) mukodott, de most nem akar (elemeltben az ujrahuzast ugyanugy csinaltam)
-------------------------------
#!/bin/sh
PATH=/opt/iphone/bin:/var/root/bin:/bin:/sbin:\
/usr/bin:/usr/local/bin:/usr/sbin:$PATH

reboot

kill $$
-----------------------------------

Igy nez ki a script, de nem indul ujra. Szerintem a Pathokkal lehet a baj, de a fenti sorbol nem sokat ertek. Ha valaki elmagyarazna a fenti sort, hogy mi micsoda akkor lehet, hogy elolrebb leszek. /opt konyvtar biztosan nincs a gyokerben.

Help

Megy egy kerdes, ha a rebootot kicserelem shut down ra akkor kikapcsol vajon?

bM Függő
Bejegyzések: 5662
#650 - 2008. május 17. @ 20:53 | mellőzöm  

Valaki torrentezett mar tacskoval? En most probaltam es megy, igaz kis symlink javitas kellett hozza, de mukodik.

Cipo.hu
Az online Mac oktatás