Új fórum témák
- HDSENTINEL for MAC? Merev ...
- upc chello probléma
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- Le a magyarországi apple ...
- Azonnali kérdések topicja ...
- RAW-WAR 36
- Belefagytak a szökőévbe a ...
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Sid Meier's Pirates for M ...
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- hdd probléma
- MacWorld 2009: még a csev ...
- bM design 2008
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
Bár a helyedben nem csinálnám meg, felrakja az iPhone SMS ikonját meg egyéb cuccokat is, amik nagyon zavaróak.. Hamarosan úgyis hoznak ki könnyebb megoldást, és elvégezheted ha annyira szeretnéd.hát ezt meg honnan veszed, hogy felteszi az sms ikont?
onnan hogy kirakta az ikont.
hello!
kirakta az ikont, de fogod, ssh-n kersztül rákapcsolódsz a touchra, applications könyvtárból törlöd a MobilePhone könyvtárat, a MobileSMS könyvtárat, meg amire nincs szükséged.
pontosan neveket nem tudok, mert én már letöröltem őket.
üdv.: Dulifi
Bár a helyedben nem csinálnám meg, felrakja az iPhone SMS ikonját meg egyéb cuccokat is, amik nagyon zavaróak.. Hamarosan úgyis hoznak ki könnyebb megoldást, és elvégezheted ha annyira szeretnéd.hát ezt meg honnan veszed, hogy felteszi az sms ikont?
onnan hogy kirakta az ikont.
és mit csinál az az ikon, ha megnyomod?
Nemtudom, nem próbáltam.. De máshogy is meglehet csinálni a procedúrát úgy hogy jó legyen.
Sziasztok! Valaki leirná a módszerét annak, hogy kell SSH-n keresztül csatlakozni a Touch-hoz, hogy aki nem annyira jártas az ilyen dolgokban annak is sikerüljön előcsalogatnia az elrejtett alkamazásokat. Előre is köszönöm a segítséget és a fáradozást!
Szia!
Ezt olvasd el:
http://hypertevi.net/apple/ipod-touch-113-jailbreak/
végefelé írja, hogy aktiválhatod
sikerrel jailbreakeltem az 1.1.3-as szoftvert, és az ssh-s átnevezős módszerrel a 20 dolláros csomagot is beújítottam… úgyh az a legnagyobb bajom, h iPhysics-ben az installált pálya-csomagokat nem tudom megnyitni, illetve nem jelennek meg a listában, ahol kéne. valamint, h most az ipodom iphone-nak érzi magát, és keresi a hálózatot, és a beállításoknál is van pár dolog, aminek semmi keresnivalója ott. ha valaki esetleg hasonlóan áll, és tudna segíteni azt megköszönném. valamint segíthetne, h melyik programot érdemes feltenni, kipróbálni, és melyiket nem… akár msn-en is…
köszi előre is!
A Touch milyen szöveges doksikat tud megjeleníteni? Nem találtam erről infót.Én egész hamar találtam:
http://www.apple.com/uk/ipodtouch/features.html#mail:-)
köszi, figyelmetlen voltam
sziasztok!
készítettem egy iPod Touch-csal foglalkozó oldalt, akinek van, annak hasznos lehet:
Remélem tetszeni fog!
Köszi!
Elvileg kéne mennie a macbook-kal is, de egy wlan háló biztosabb, főleg ha tényleg telepíteni akarsz rá dolgokat. Szerintem próbáld meg downgradelni 1.1.1-re, hátha az 1.1.3 miatt nem megy a wifi. Ehhez nem is kell net a touchnak, elég ha letöltöd az 1.1.1-es firmware-t a macbook-odara és a downgrade kitet. Ajnámlom ezt a youtube videot figyelmedbe ha érdekel a downgrade: http://www.youtube.com/watch?v=YakjwxB3nQU Jobb oldalt a video részleteiben ott van a link ahonnan le tudod tölteni a stuffot ami kell hozzá. Hátránya, hogy csak win alól megy, de ha van boot camp-ed akkor nincs baj. Nekem működött a downgrade 1.1.3-ról ezzel az eljárással. Személyszerint 1.1.1-et használok, majd ha közzé teszik az 1.1.3 jailbreak-et akkor megcsinálom, addig nem látom értelmét.
Jah és az 1.1.1 firmware: http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPod/SBML/osx/bundles/061-3932.20070927.p23dD/iPod1,1_1.1.1_3A110a_Restore.ipsw
Eloszor azt szeretnem, hogy ha otthon megosztom a Wifi-t a gepen, akkor az menjen iPod Touchon is (lehet, hogy elviszem oket szervizbe, es kuzdjenek ok). Nem akarok wlant (azt sem tudom mi az), csak a meglevo HW park mukodjon rendeltetesszeruen.
Nem hiszem, hogy a Downgrade megoldja a problemat, mert az Apple oldalan mar tavaly oktober ota vannak hasonlo bejegyzesek (ekkor meg az 1.1.1-es SW volt).
Sejtem, hogy a MAC addressel lesz a problema, ugyanis csatlakozik, csak az adatforgalom akadozik 90-100% kornyeki adatvesztessel.
Koszonom a valaszokat,
Ha valaki innet megfejt valamit azt megkoszonnem:
http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=5942296nem igazan ertem mindegyik javaslatot…
Esetleges!
szerintem te szeretnél wlan-t, csak még nem tudod, hogy mi az. gyakorlatilag arról van szól, hogy a neted tyúkbelét nem az asztali gépedbe/laptopodba dugod, hanem egy wlan routerre (tööbnyire egy lapos doboz) vagy egy access pointb (fehér doboz:D )
inntnől kezdve válaszhatsz, hogy a gépedet a routerből kilógó zsinórra kötöd, vagy a wlna router által készítet felhőből kapod a biteket a netezéshez. és ezzel egyidőben a iTacskó is ebből a routerből kapja a netet.
előnye:
- nem kell, hogy bekapcsolva legyen a géped, ha a táccsal netezni akarsz
- a router nagy valószínűséggel sokkal jobb és erősebb jelet fog készíteni, mint a géped
- még további gépet is ráköthetsz (zsinórral, vagy levegővel)
hátránya: pénze kerül, de ma már 10k alatt bőven kapsz routert
a gondodat tuti megoldja!
Esetleges!
...
Ok, koszonom az utmutatot, de ennek ellenere sem szeretnek wifi-t kiepiteni itthon, mert felesleges.
Annyit szeretnek, hogy 20 cm tavolsagbol az egyik Wifi megtalalja a masik Wifi-t. Remelem ez nem nagy tavolsag:) (masik kerdes: Miert talal a touch tobb wifi halozatot mint a MBP?)
Elso nekifutasra epp az iment vagtam haza a touch szoftveret:)))) Mar ujraraktam az egeszet.
Egyszeruen nem tudtam az 1.1.3_at (mac es win alatt sem) visszanyuzni, mindig hibaval elszall az iTunes (win alatt 7.4.3 verzioval -is- neztem).
hello nagyon fontos segítség kéne...láttam hogy megjött az új upp,(azért csak most mert 1 hónapig szervízes volt a gépem)...ebből következik, hogy úgy winyó szóval új Itunes…
a zenék videók stb elvesztek a gépről, de a Touch-on még megvannak, és szeretném ha ez meg is maradna...kérdésem,hogyan tudom az Ipodról a gépre menteni a cuccaimat???mert ha ituns-ba uj mappát hozok létre nem engedi áthúzni a zenéket...kérlek vki segítsen nagyon fontos!!! THX előre is
Scoob
iDump - Reviews and free iDump downloads at Download.com
Egy próbát megér, ez ingyenes.
A fenti linken ha rákeresel az ‘ipod copy’ szóra akkor elég sok találatot kidob. Van kifejezetten Touchra is, de mind fizetősek.
csaak azért mert ezek nem ismerik fel hogy rádugtam az Ipodit gépre...leszedtem a program újabb verzióját, de azis csak annyit lök, hogy tegyek fel drivert mert nincs csatlakoztatva...mellette meg fut az Itunes és minden gond nélkül felismeri...már igaz ami igaz, a sajátgépbe se jelenik meg h rá lenne dugva valami...szóval azt kéne valahogy elérnem,hogy a sajátgépbe is felismerjem...ez egészen addig meg is történt amíg fel nem tettem az Itunes-t...letöröltem,de mostsem ismeri már így be...:S
Nem lehet meghajtokent hasznalni (alapertelmett), ezert latja csak az iTunes, illetve az iPodra masolni lehet, viszont rola nem (alapertelmett).
de régen ha rádugtam gépre, mindig jött a kis bubi h ezköz csatlakoztatva és h megfelelően működik..viszont most semmi...és ezért nem is ismerik fel ezek a progik...de ezközkezelőben ottvan h apple ipod...találtam egy frissítést hozzá, de ígysem hozza be..
a másikkal a régi shuffle, meg pont fordítva viselkedik...beadja mint meghajtó, és az Itunes nem ismeri fel..
aki hasonló problémával szenved, akkor erre a progira keressen rá: copytrans. gyönyörü szépen leszedi a zenét videót, felteszi gépre, és playlist szerint bemásolja Itunes-ba is....gyakorlatilag semmi dolgod, azt leszámítva hogy kizárólag trial verziót találtam, ami egyszereee 100, és összesen 250 zene leszedését engedi...:S reinstall sem segít
ha valaki esetleg megtalálja feltört, vagy full verzióba, vagy serialt hozzá, akkor pls szóljon…
Megoldottam, de most ismet rakom ujra az egeszet:)))))))
A fama arrol nem szol a Weben, hogy mi van akkor, ha van egy 1.1.3-as sosem jailbreakelt geped.
Nalam ez volt a problema:)
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, hogy ha van egy itunes gift certificate kártyám, azzal hogyan tudom update-olni a januári csomagot a touchoz??
Előre is köszi a segítségeteket.
( Sikerült accountot csinálnom és a csomagot is meg tudtam venni!!!:D)
Sziasztok.
Joe-t kerestem mailban az új 5 alkalmazással kapcsolatban Touch-ra.
Válaszolt, ha lesz Neki kártya azzal tuti megoldható lesz.
Íme:
Szia Joe,
kérdésem az lenne, hogyan férhetek hozzá a Touch 5 új alkalmazásához hivatalos úton? Nem fogom sem feltörni a Touch-ot, sem hülyékre hallgatni ezzel kapcsolatban.
Szeretném rá ezeket és nem tudom milyen módon lehet hozzáférni ezekhez. A 20 dolcsi nyilván nem lenne kérdés, persze, hogy rászánná az ember.
Szia,
Hivatalos megoldás még nincsen, dolgozunk az ügyön, csak most iTunes kártyánk sincs. :(
Ha lesz valami előrelépés, akkor azt kiírjuk a MacMagazin.hu-ra.
Üdv,
Joe
Szia.
Én vettem egy itunes card-t(nem iJoe-tól, hanem az egyik fórumozótól, és nem bántam meg) és most már egy accountom is és egy update-elt iPod Touch-om is van.:D
Ha szeretnél vmi segítséget ezzel kapcsolatban, nyugodtan írj!!!
Sziasztok,
Azt szeretném megtudni, hogy a Touch-on lévő Safari-val elérhető/használható a felsőoktatási ETR rendszer?
(pl. etr.mutf.hu valakinek?)
Köszönöm!
Gábor
köszi saiid!
újabb láma kérdés, lehet csak félre olvastam…
ha én touch-omon szeretnék képeket tárolni (eredeti méretben), akkor azt gondolom csak iTunes-szal tudom “felszinkronizálni”, és ebben az esetben nem méretezi le a program?
nyers képformátumokkal elbír? (RAW)
köszi a választ:)
Everyone with Installer Problems - Read This - iPod touch Fans forum
Mar csak ez a problemam:)))))
alabb
.
.
.
Az 1.1.3. alatt az Intaller.app 3 verzio nem tul jo, es a /var/root/Media and /var/root/Library ala telepit, amiknek a /var/mobile/Media and /var/mobile/Library alatt kellne lennie (APLoger, Labyrinth, Terminal, TTR, etc).
Hogyan tudnam Terminallal vagy esetleg valami mas modon atmozgatni a szukseges fajlokat, esetleg valami paraccsal javitani a hivatkozast ezen alkamazasok eseten (chmod???).
Lehet, hogy egy sima mv parancs ki is segit, most hogy igy leirtam a problemat...meg is nezem.
Lol:) (ugy latom megy a mozgatas, majd visszairok az eremenyrol, ha egyenkent kitalaltam mit es hova kell pontosan mozgatni, hogy jo legyen)
Nem vagyok Unix rendszer zseni, de ttyp0 es a ttyp1-nek nem mas devdisknek kellene lennie? Elozo intallnal mas volt, most viszont ha jol latom ugyanazok a dolgok vannak itt mint ott:)) Nem ertem...agh HELP.
8 GB személyre szabja, valakinek eleg valakinek keves, ezt te dontsd el. (van 8 16 es 32 GB verzio)
Skype nincs ellenben van aol, msn, .mac, es googletalk azt hiszem
Informalis celra, elvezheto a net.
Mikrofonnal rendelkezik- e? GPS ként mukodik ?
Mikrofonról nem hallottam még, de GPS modul kapható lesz hozzá. A touch aljára lehet majd csatlakoztatni ahová a sync kábelt is, meg minden egyebet, és a Google Map segítségével egy komplett navit kapunk. Megkeresem majd a cikket ahol olvastam a GPS modulról, de ha visszakeresel a topicban vagy a hírek között sztem megtalálod.
Van egy nagyon okos kis Navizone nevezetu alkalmazas amely megmondja hol vagyunk (GSM, WiFi informaciokbol). GSM resze nem megy touchon (iPhone-on viszont nagyon kivancsi lennek ra), de a WiFi tokeletes (kb 10-50 m pontossaggal megmondja hol vagy epp).
Hogy tudja megmondani a WiFi halozatbol, hogy hol vagyok, ezt valaki magyarazza mar el legyen szives?????
Egyre kevesebb bajom kezd lenni (kb 10 reinstall utan).
Tapasztalatok.
- Neten leirt How to-k hianyosak:
(pld egyik leiras sem fog mukodni, ha sosem jailbreakelt 1.1.3-as firmware-d van. Egyszeruen nem tudod downgradelni sehogy, amig xxx.dfu fajt ra nem mozgatod az iPodra. Ez nekem Win alatt sikerult kizarolag, viszont csak eloszor kell megcsinalni, ez utan mar jo lesz.)
- Egyik install sem, hozta ugyanazt az eredmenyt.
- iJailbreak altal keszitett upgrade felmegy, jol is megy egy darabig (egyes alkalmazasok jol mennek, vagy csak ezzel a verzioval mennek), amig fel nem teszel egy olyan programot ami nem tetszik neki (pld MobilFinder). Ilyenkor mar nem jon vissza a tacsi az elok koze, latsz egy szep alma logot, es annyi restore.
- Offical 1.1.3 update a legstabilabb, de az sem tokeletes. 1.1.2-re mindenkepp telepiteni kell a BSD-t, mert ha nem teszed akkor eleg surun ki fog fagyni a 1.1.3-as firmware. (pld az Ora)
- 1.1.2-est jailbrekeleset csak Mac alatt tudtam megoldani, wines cucc el sem indul.
Osszessegeben mindketto rendszer (Mac-PC) kell ahhoz, hogy sikeruljon a folyamat.
Hibak:
Sikerult leszukitenem a hibakat egy kis korre.
- APlogger alkalmazas tovabbra sem mukodik jol, egyszeruen nem menti el a beallitasokat (jogosultsag problema). Hiaba probalom atallitani Mobilfinderrel, vagy termianllal a jogosultsagot, nem jo. Ugy veszem eszre mintha nem is allitana semmit, vagy nem menti el. chmod 755 mindenfele verziojaval probalkoztam mar.
- Screenshot: ugyanez a hiba, a beallitasokat nem menti el.
- TTR: Szerintem itt is ez van, itt is probaltam 777re allitani a jogosultsagot (ahogy masutt ajanljak), de nem jo. iTunes Libraryba ha be szeretnek menni akkor kifagy.
- Labirintus: Ez a legutolso reinstallnal mar jo lett (elmeletben mindent ugyanugy csinaltam mint elotte)
- iPhysics: Ez is jo lett (csak a flipper, es a Moon..and walk nem megy...), a lenyeg, hogy a palyakat nem a hivatalos oldalrol kell telepiteni.
- MBP WiFi vs Tacsi WiFi: Ez meg rejtely (addigis zoldebb a szomszed netje:D). Tegnap valamilyen modon jo volt egesz 10 percig a Wifi kapcsolat!!!!! A boldogsag 10 percig tartott, aztan ismet szokasosan meghalt a dolog....kapcsolat van, de forgalom nuku. Vagyis ez sem igaz, a kapcsolat elso par masodperceben egy pillanatra van forgalom, egeszen addig amig az IP cim nem valtozik 10.0.2.2-re (fel masodperc), ez utan halott lesz, es semmilyen forgalmat nem tud generalni.
Megjavult a MBP es a Tacsi kapcsolata (frissites), igy tudom ajanlani a Cyberduck-ot fajlok kezelesere, jogosultsagok javitasara.
Van Skype iPodra (beszed funkcio nelkul), ami lenyegeben egy weboldal:
http://s4iphone.com/index_iphone.jsp
iSkype (repo): http://www.spaziocellulare.com/ispazio.xml
Nem tudja valaki, hogy hol lehet a rendszerinditasi fajlokat tartalmazo lista????
damn...a mostani frissites! elcseszte az iTunest, es az iPodot...nem lehet vele semmit csinalni, csak megvasaroni az 1.1.3-as Updatet-t, nem latod az ipodot, csak annyit, hogy iPod, es hogy vasarolj, amit itthonrol termeszetesen nem lehet…
(anyad).....
ha nincs net kapcsolat akkor az iTunes ad egy hiba uzenetet, hogy latogasd meg a store-t, de megjelenik az ipod (lehet ra zeneket, stb-t huzni).
Meg tudja mondani valaki, hogy miért van az, hogy a kurva iTunes nem enged be a Touch-al, mivel hiába klikkelek a 20 dolláros frissítésnél a “No thanks” vagy a “Remind me later” gombokra, csak mindig oda jut vissza, hogy vásároljam?
Nem is jelenik meg az Touch tartalma. Szóval nem vehetem meg itthon a frissítést, de azért most nem érhetem el a touch memóriáját… tegnap még működött… ki tudja megmondani, hogy ilyen hogy a francba fordulhat elő ????????
Meg tudja mondani valaki, hogy miért van az, hogy a kurva iTunes nem enged be a Touch-al, mivel hiába klikkelek a 20 dolláros frissítésnél a “No thanks” vagy a “Remind me later” gombokra, csak mindig oda jut vissza, hogy vásároljam?
Nem is jelenik meg az Touch tartalma. Szóval nem vehetem meg itthon a frissítést, de azért most nem érhetem el a touch memóriáját… tegnap még működött… ki tudja megmondani, hogy ilyen hogy a francba fordulhat elő ????????
bacizone! nem szoktam warezolni, a programokat rendre megveszem, amiket használok. szerencsére megtehetem. viszont a touch-cal kapcsolatban csak mindenkit buzdítani tudok a jailbreak-re, mert ez a remek szerkezet csak úgy használható ki igazán. jailbreak nélkül egy átlagnál szebb kijelzőjű és kezelőfelületű zenelejátszó. úgyhgy szarni bele, irány a jailbreak-shop
iigen ez nálam is ígyvan...bármit nyomsz, ok vagy vmi ugyan az…
probléma egyszerüen orvosolható:D:D:D
kihúzod a net kábelt amíg teszed a cuccokat…
bead egy hiba üzit Itunes, h nem tud cseszni a strore-vel de nemszámít…
vagy ha gyors reflexü vagy, akkor fent mikor tölt kiikszeled a sztore-t
és beadja a tartalmakat és minden visszajön:D
másfelöl, ma akartam törni a podom, de az az oldal akit mindenki linkel arra beadja az errort...vmi más hasonlóan jól végigvezetett és összegyűjtött oldal???