Új fórum témák
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
- Linux G4
- Mac Mini G4 airport. Honn ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- RAW-WAR 36
- Belefagytak a szökőévbe a ...
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- Le a magyarországi apple ...
- MacWorld 2009: még a csev ...
- Azonnali kérdések topicja ...
- bM design 2008
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
- Sid Meier's Pirates for M ...
- Vortex - Volt Brokenstone ...
azta kib....tt @¬0%= rézangyalát :)))) soha a büdös életbe nem találtam volna meg!!!
hálás köszönet:)
RAM-ból 2GB-nál kevesebbel szerintem értelmetlen nekiállni zenélni.mi az hogy értelmetlen ettől falnak megy.....
ibook g4 800mhz 640mb ramal simán toltam a logic 7.2 és nem kevés cuccost használtam.
szálljunk már le a földre.
amúgy meg freezelni és kész.
oké, talán túl általános volt a megfogalmazás. végülis néhány éve még nem dobálóztunk GB of RAM-okkal :), de jó zenék azért születtek bőven… szóval, ha valaki 1. alapvetően instrumenteket + sok effektet használ egyszerre, és 2. folyamatosan szeret állítgatni mindent (mint én, ilyenkor freeze kilőve), akkor 2 GB alatt nem érdemes belevágni.
régen is sokat állítgatam és nem freezeltem ebbe ne menjünk bele szerintem.
tényleg ne, mert lehet, hogy neked működött, de nekem attól még folyamatosan dobálta a system overload-okat 1 egység memóriával...bővítés után pedig jobban bírta. mindegy az egész...nem tudom, miket, és mennyit használsz...úgyis ott dől el minden.
Nyomni kell valamelyik sáv neve körül ctrl+clicket. És ott ki kell választani a “configure track header” menüt, és abban be kell pipálni a Hópehely (freeze) gombot. Utánna ha egy / vagy több sávon freeze-t nyomtál, akkor első lejátszás előtt fogja kiszámolni a sávokat, majd utánna szépen elindul az egész szerzemény :).
Na meg még egy kérdés.Mikor midit játszom fel mindíg “sietve” teszi be a midijeleket.Lehet ezen valahol érdemben állítani?
Sietve? Úgy érted, hogy mielőtt leütnéd a billentyűt? :)
Kábel csere (USB/FW), vagy használj másik interfészt. Esetleg a beállításoknál nézz körül.
Na meg még egy kérdés.Mikor midit játszom fel mindíg “sietve” teszi be a midijeleket.Lehet ezen valahol érdemben állítani?
Mit jelent az, hogy “sietve teszi be a jeleket”???
Nem teheti be elôbb csak ahogy megkapja a jeleket a hangszer midikimenetébôl..............
Nem tudom mi a baj,minden feljátszás után quantize-ét kell alkalmaznom miután még az idővonalon előrébb teszem a jeleket.Most macbook-om van de azelőtt ibook-om volt,ugyanez volt a helyzet.szóval olyan mintha a felvételt korábbra rakná le mmint a kész anyagot.De cak midiben.
Akkor valószínû, hogy mert pontatlanúl játszod fel a dalt és azért kell quantálnod. Olyan nem létezik, hogy elôbb íródnak be a jelek, mint ahogy te azt lenyomod. Az létezhet, hogy valamilyen értékre már eleve be van állítva a quantálás a felvételi sávon és az már feljátszáskor behúzza magának a legközelebbi quantálási pontra és ezt érezheted úgy, hogy esetleg elôrébb húzza a jeleket, mint ahogy te azt feljátszottad. Csak ez lehet, nem lehet más oka. Nézd meg hogy az aktuális sávon amin a felvételt csinálod, ne legyen quantálási érték, tehát legyen kikapcsolva maga a quantize funkció az adott felvételi sávon!
Szerintem is a quantálás miatt teheti előrébb a hangokat. Vagy, hogy olyan hangszínnel dolgozol (pl vonósok), és ott a hang felfutásának kicsit több idő kell, és akkor direkt nyomod le hamarabb a gombot, hogy megfelelő időben fusson fel a hang.
Nekem viszont egy olyan problémám lenne, hogy hang felvételére külső USB-s hangkártyát használok: E-Mu Tracker Pre. Az egész anyag külső firewires vinyón van. És oda is rögzítem értelem szerűen a felvett anyagot. És a mai nap mindig késéssel vette fel a hangot. ez mitől lehet? Egy héttel ezelőtt rendesen működött!
Nekem ilyen esetekben a klasszikus “indítsd újra” megoldás szokott segíteni. Nekem FW “kártyám” van, de ha a Logic valamiért nem veszi fel a “fordulatszámot” audio eszköz váltás után, ez szokott segíteni.
Esetleg nézd meg, véletlenül nem indult-e be a spotlight a külső hdd-re.
Sziasztok!
Egy G4 Dual 2x1 Ghz-es Maccel tolom (1,5G Ram) a Logic 8 Prot, de 12 ultrabeat savnal mar jon
a system overload uzenet. Ismerem a freezet de annyira nem szeretem. Szerintetek DSP
kartyat vegyek vagy egy G5 Dual 2Ghz-re +4 Gb ramra fejlesszek?
Elore is koszi.
Nekem ilyen esetekben a klasszikus “indítsd újra” megoldás szokott segíteni. Nekem FW “kártyám” van, de ha a Logic valamiért nem veszi fel a “fordulatszámot” audio eszköz váltás után, ez szokott segíteni.
Esetleg nézd meg, véletlenül nem indult-e be a spotlight a külső hdd-re.
A spotlight-ra azért nem gyanakodtam, mert már ment a külső vinyó egy jó pár perce (akár fél óra is), és csak legelőször szokott dolgozni a vinyón. Újraindítással próbálkoztam egyből, de az sem segített. Lehet, hogy a túl sok lejátszandó sáv miatt lenne ez? Kb 20 audió sáv van mindegyiken eq és kompresszor. 18 audiósávnál nem volt porbléma a felvétellel! Mindegy, annyira nem nagy “izé”, mert pontosan ugyanannyit késik, és csak időben kell visszahúznom az egészet a helyére.
sziasztok
felmerült egy probléma:adott egy loop.levágtam belöle,de minden vágásnál pattan egyet,tehát” koszol”.
ezelött cubase-t használtam abban volt olyan,h a vágot audio sáv jobb felsö sarkábol le lehetett csendesiteni a megvágott végeket,igy megszüntette a kattanásokat.
van e a logic-ban hasonlo,vagy más megoldás?
Lehet úgy is, hogy kijelölöd a szétdarabolt audio fájlokat, majd baloldalt megadod a fade in-out értéket. Viszont sajna apple loop-oknál nem működik. Hajrá:)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget kérek. Most váltottam Mac-re, és felraktam a Logic 8-at.
A vst-kkel viszont meggyült a bajom. Feltelepítem őket, és sehol semmi.
Gondoltam be kéne másolni amolyan Windows módszer szerint a Vst Plugins könyvtárba, de ilyet nem találtam. Mit tegyek?
Miazma.
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget kérek. Most váltottam Mac-re, és felraktam a Logic 8-at.
A vst-kkel viszont meggyült a bajom. Feltelepítem őket, és sehol semmi.
Gondoltam be kéne másolni amolyan Windows módszer szerint a Vst Plugins könyvtárba, de ilyet nem találtam. Mit tegyek?
Miazma.
kb. semmit. A “boltban” nem mondták, hogy csak AU-kat kezel a Logic?
mindig azt mondom aki nem képes a neten magától megkeresni a warezt az nem érdemli meg hogy megmondják neki.
sziasztok
használ közületek valaki virus ti snow-t ?
kis segitség kellene
én nem.
de hitspace.hu ők árulják is meg a forumon tuti vannak egy páran akik igen.
Aki meg megkeresi, az megérdemelné, hogy a törött szoft, tönkretegye a gépét.
:D
kénytelen vagyok lökdösni,mert még mindig csak a szép fényes ledeiben gyönyörködhetek,nem a hangjában :(
szopás