|
Aktív
Bejegyzések: 60
|
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 2402
|
Ez még akármitől is lehet. Sajnos a Leo és a Logic 8 sem áll a helyzet magaslatán stabilitás ügyben. |
|
Aktív
Bejegyzések: 60
|
Az számíthat, hogy a Battery nem hivatalos cucc hanem úgy “kaptam”? :) |
|
Macőrült
|
Ha eddig gond nélkül ment, akkor elvileg nem. A Battery unibin? Mert van egy pár NI szoft ami csak PPC-s. |
|
Aktív
Bejegyzések: 199
|
Sziasztok! A kottákat hogyan tudom kimásolni Logicból úgy, hogy egy PC-ét használó júzernek megmutassam? És még egy kérdés: egy audio tracket folyamatosan halkítani szeretnék, hogyan tudom? |
|
Aktív
Bejegyzések: 187
|
Kotta kimásolására javasolnám a pdf-et. Azaz nyomtatás parancs után Preview és save.
|
|
Aktív
|
Midi billentyűmnek most fogok venni egy pedált (visszhangosításhoz), hogy a zongora játékaimat végre szépen feljátszhassam. A pedál használata igényel plusz beállítást a Logicban? |
|
Macőrült
|
Vizet akarsz hangosítani? Nem lesz egyszerű… |
|
Macőrült
Bejegyzések: 3844
|
:DDD |
|
Aktív
Bejegyzések: 238
|
bizony a NI pluginekkel előfordulnak/tak gondok.
csak érdeklődésképp: ennyire bejön a Battery 3, hogy Ultrabeat szóba se jön? |
|
Aktív
|
Poénból írtam, de vetted a lapot! ;) |
|
Aktív
Bejegyzések: 450
|
Hali! Úgy emlékeztem, hogy volt a Logicban egy olyan beállítási lehetőség, hogy amikor elindítottam a Logicot, akkor a dock automatikusan eltünt, amikor kiléptem, feljött. Kivették a 8-asból, vagy csak egyszerűen nem találom? |
|
Aktív
Bejegyzések: 74
|
A 7-esben a -preferences/display- ben volt legalul, 8-asban nincs ott. Szerintem kivették. Mondjuk nálam alapból autohide-on van a dock… |
|
Aktív
|
Kösz!
|
|
Macőrült
|
A nyolcasból én is sok mindent hiányolok… Ha nagyon érdekel, van megoldás arra, hogy alkalmazástól függően eltűnjön a dock és a menu, de bindzsizni kell vele egy kicsit. |
|
Aktív
|
Kösz, inkább nem nyulnék bele a rendszerbe. Majd ki meg be kapcsolom, ha kell.
|
|
Macőrült
|
Nem. A Logic app-on belül található plist-be kell beírni egy sort, ami eltünteti a menüt és a dock-ot. Nem ua., mint a hetesben, de ez is valami. |
|
Aktív
|
A menüt is? A menübárra gondolsz? Azt nem kéne. Mit kell beírni? Kipróbálom. |
|
Aktív
|
iFish - 2008. május 12. @ 19:17 Mondandód első felére reagálva, azért pozitívumként említeném az átláthatóságot, hogy pl a régi “loop browser” ablak, vagy a channel strip-ek könnyen elérhetőek a jobboldali ablakból, hogy a browserben a gépeden lévő összes file-hoz gyorsan hozzáférsz, és úgy általában az új felület nekem tetszik. De ott van még a comping ami szintén praktikus stb. Ti mit hiányoltok? (a dock autohide-on kívül;-) |
|
Veterán
Bejegyzések: 1051
|
adamskij - 2008. május 07. @ 10:52
Hát Ádám, sokáig én is Battery fun voltam, majd megfogott UltraBeat sokoldalúsága, egyszerűsége és áttértem. :)
|
|
Macőrült
|
iMaxx - 2008. május 12. @ 22:03iFish - 2008. május 12. @ 19:17A nyolcasból én is sok mindent hiányolok… Ha nagyon érdekel, van megoldás arra, hogy alkalmazástól függően eltűnjön a dock és a menu, de bindzsizni kell vele egy kicsit. Így elsőre pl. a többmonitoros üzemmódot. A 8-ban nem tudom kitenni a mixert és a track-eket külön monitorra. |
|
Macőrült
|
laximus - 2008. május 12. @ 21:27 Majd megnézem pontosan. |
|
Aktív
Bejegyzések: 9
|
Sziasztok, kérdésem a következő:
Másik: egy Focusrite SaffirLE csatlakozik a Macbookhoz firewire-n keresztül, a szuflát is a MB-ból nyeri. Ez alapból felmelegít a procin vagy tíz fokot és a ventillátor gyorsan felmegy 5-6e köré és baromira zúg. Ez normális jelenség? Engem eléggé aggaszt. Vagy használjam inkább a Saffire-t külső tápról? (ha még egyáltalán megvan) |
|
Aktív
Bejegyzések: 36
|
üdv,
|
|
Macőrült
|
system pref-account-login items-ha ott bent van vedd ki. detailed: elvileg ha fw kapja nem kéne melegednie látványosan a gépnek de próbáld ki külső téprol akkor is jelentkezik e a hiba |
|
Aktív
Bejegyzések: 9
|
SolarEclipse - 2008. május 18. @ 13:32
sajnos nem latok kulonbseget egyaltalan....
|
|
Aktív
|
Natureline - 2008. május 18. @ 13:09 ...vagy jobb klikk a dokkon a logic ikonjára, “open at login” pipa ki. |
|
Aktív
Bejegyzések: 36
|
köszi a gyors reagálást erre az amatőr kérdésre… az ilyen apróságok mindíg elkerülik a figyelmem, legközelebb körültekintőbb leszek… :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 14
|
Itt a 8.0.2 update.
és a frissítések listája:
|
|
Macőrült
|
Zsolti - 2008. május 21. @ 11:18 Feltetted? Működik? :) Gondolom azért jelent meg hirtelen, mert az utolsó OSX update sok helyen betett a rendszernek… |
|
Aktív
|
Igen, rendben van. Kellett a frissítés mert az utcsó osx frissítést tényleg elszarták, és ezt mások is észre vették lásd NI. Én személy szerint k.anyázások közepette vissza tértem Tigrisre. |
|
Macőrült
|
Köszi! Én is feltettem minden egyéb cuccom egy külső hdd-re, onnan használom. A belső vinyóra ment a Tiger+Logic… Mint ha nem is azt a gépet használnám… |
|
Aktív
|
Jaja, én is így használom egy külső FW800-as hdd-vel. Így a külsőn nekem a tirgis van. a “belsőn” a párduc no meg a Windóz.:) |
|
Macőrült
|
A külsőt nem “érzed” lassabnak, mint ha a Sata vinyót használnád? |
|
Aktív
|
iFish - 2008. május 21. @ 11:49 Mivel “elméletileg” így hasit (FireWire 800: up to 800Mbits/s (100MB/s), bár még nem mértem, nagy külömbséget nem érzek a belső/külső között
egyébként ezt használom:
|
|
Aktív
|
Sziasztok! Ha már külső vinyó, nekem most lenne aktuális hogy néha “terepen” is logicozzak, és ezzel kapcsolatban az a kérdésem, hogy szerintetek a feleségem macbookja (core2duo 2gh) + külső vinyó + focusrite saffire életképes felállás lenne e úgy, hogy a logic meg a samplingek, instrumentek a külső hdd- re lennének felrakva ( már ha lehet ilyet a logiccal). Többnyire szoftverhangszereket használok, meg néha ének sávok vagy gitárok belekeverednek a sztoriba. A lényeg, hogy a macbook vinyóját nem használhatom, mondjuk a maradék 15gigát nem is szeretném:) THX a válaszokért. |
|
Macőrült
|
Szerintem csak úgy menne, ha egy teljes OS-t teszel a külsőre (gondolom a nejed gépére nem nagyon férne már el egy normális Logic telepítés). Viszont sima USB-n (FW-n is) eléggé “korlátozott” lesz a teljesítmény… De persze ki kell próbálni, nem vesztesz vele semmit :). |
|
Aktív
|
iMaxx - 2008. május 21. @ 20:09 Vagyél FW400-as külső vinyót vagy házat. Ugy menne a dolog, az USB nagyon passziv adatok GYORS mozgatására. |
|
Aktív
|
iFish, Zsolti: köszi szépen! mindenképpen FW400-ra gondoltam csak elfelejtettem odaírni. Kipróbálom, amúgy is elkelne itthonra egy külső HDD, iMac is kezd fullon lenni, na meg a biztonság… peace:) |
|
Aktív
|
Sziasztok! Úgy tűnik a FW400 vinyó helyett Macbook Pro lesz, használtan veszem 2 hónapos 2.4 Ghz es. Ha lenne rá lehetőségem újat venni, 7200 rpm re ápgrédeltetném, de ebben 5400 as van. Érezhető a külömbség logic alatt? Mik a tapasztalataitok? Elég gyorsan kéne döntenem:-I (főleg szoftszintizek, focusrite saffire kártya, minimális audió felvétel) Köszi a segítségeteket előre is. |
|
Aktív
|
Szóval? Nem akarok koncerteket, meg 26 tagú zenekart rögzíteni, aktuális legkissebb macbook pro-n 2.4 Ghz max rammal, 200 GB 5400 rpm hogy muzsikál a logic 8? Senkinek nincs ilyen konfigja? Köszi: Max |
|
Macőrült
|
el fog bírni egy jó pár audiosávot ez biztos.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 66
|
iFish!
Mi a konkrét tapasztalatod a Leo-Logic kompatibilitás gondokkal?
köszi |
|
Aktív
|
Köszi a megnyugtató választ Solar! |
|
Macőrült
|
chp - 2008. május 30. @ 11:24 Konkrét most nincs, mert eladtam a régi hw-t és még nem jött meg az új, de én úgy tapasztaltam, hogy a Leo zabálja a memóriát. Jelenleg Leo külső hdd-n van és nem használom zenére, a belsőn csak Tiger+Logic, fut mint a szél. Egy próbát megér, adott hw-környezeten. Az elbaltázott apple leo frissítésről elég sok zenész fórumon lehet olvasgatni, de az már elvileg megoldódott. |
|
Aktív
Bejegyzések: 66
|
Oké, höszi! Egy próbát teszek akkor. |
|
Aktív
|
Sziasztok! Macvan a Book pro:) Újraraktam a Leopardot, fent van a logic, viszont az apple loopok nagy része nem szól. Loop browserben sem tudok belehallgatni, és amikor be akarom húzni egy sávra, azt a hibaüzenetet kapom, hogy: “80s Pop beat 07.caf” is empty… Megnéztem az Apple loops for garageband foldert, és ott mindegyik loop-ból kettő van. .aif és .caf, ugyanakkor a garageband-ben szólnak a loop-ok. Mi lehet a megoldás? Köszi: Max |
|
Aktív
|
Valahogy megoldódott, szól minden:) |
|
Aktív
|
iFish - 2008. május 13. @ 07:50iMaxx - 2008. május 12. @ 22:03iFish - 2008. május 12. @ 19:17A nyolcasból én is sok mindent hiányolok… Ha nagyon érdekel, van megoldás arra, hogy alkalmazástól függően eltűnjön a dock és a menu, de bindzsizni kell vele egy kicsit.
Nálam működik... |
|
Macőrült
|
iMaxx - 2008. június 05. @ 16:06iFish - 2008. május 13. @ 07:50iMaxx - 2008. május 12. @ 22:03iFish - 2008. május 12. @ 19:17A nyolcasból én is sok mindent hiányolok… Ha nagyon érdekel, van megoldás arra, hogy alkalmazástól függően eltűnjön a dock és a menu, de bindzsizni kell vele egy kicsit. De hogy tetted ki? :) |
Összes oldal: 11
|
||||||||||
| « ProTools special help, please !! | DVD film tömörítés! » |
Szevasztok! a problémám a következő:
Van ugyen nekem egy eredeti dobozos Logic 8 am. Van mellé pár Native Instruments pluginem és ezek közül a Battery 3 rosszalkodik. Konkrétan olyat csinál mostanában, hogy betöltöm a wav hangmintákat a padjeire és ha editálok benne, kidobja a programot és se kép se hang!!! Ez mitől lehetséges? Fura mód azóta lett gyakori ez a probélma, amióta a héten frissítettem a Software Updaten belül a gép Firmware-jét… Várom az ötleteiteket…