Új fórum témák
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
- Linux G4
- Mac Mini G4 airport. Honn ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- Le a magyarországi apple ...
- RAW-WAR 36
- Belefagytak a szökőévbe a ...
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- MacWorld 2009: még a csev ...
- Azonnali kérdések topicja ...
- bM design 2008
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
- Sid Meier's Pirates for M ...
- Vortex - Volt Brokenstone ...
egy dolog bant engemet, ami mostanaban jott elo, hogy rettenetesen lassan tolt be a logicomba egy song(meg akkor is, ha egy teljesen ureset rakok be) es az m-audio fasttrack-al ketpercenkent ha nem hamarabb “audio engine overload” es “error syncing audio&midi;” para jon elo, ami meg hagyjan, de teljesen resettelnem kell a coreaudio-t, hogy egyaltalan visszjojjon a hang. barmilyen buffersize-al. a beepitett hangartyaval nem csinalja ezt..hmmm....nehez ugy :)
Akkor csak az m-audio driverben lesz a hiba… Ha a legutolso betat hasznalod, akkor ne lepodj meg semmin, sztem kuka… 1.8.2. leo alatt is tokeletesen szolgal…
Szerk: bocs, nekem FWs karim van, hirtelen kevertem, de van friss fasttrack driver, azt probald ki…
itunes
logical ne konvertálj mp3 mert nagyon rosszul teszi azt :(
de ha ilyen gondjaid vannak lehet a garázs jobb választás lenne :D
egy dolog bant engemet, ami mostanaban jott elo, hogy rettenetesen lassan tolt be a logicomba egy song(meg akkor is, ha egy teljesen ureset rakok be) es az m-audio fasttrack-al ketpercenkent ha nem hamarabb “audio engine overload” es “error syncing audio&midi;” para jon elo, ami meg hagyjan, de teljesen resettelnem kell a coreaudio-t, hogy egyaltalan visszjojjon a hang. barmilyen buffersize-al. a beepitett hangartyaval nem csinalja ezt..hmmm....nehez ugy :)Akkor csak az m-audio driverben lesz a hiba… Ha a legutolso betat hasznalod, akkor ne lepodj meg semmin, sztem kuka… 1.8.2. leo alatt is tokeletesen szolgal…
Szerk: bocs, nekem FWs karim van, hirtelen kevertem, de van friss fasttrack driver, azt probald ki...
januari a driver, uh sajnos varnom kell egy ujabb verziora
Nekem lenne egy kérdésem. :D A Logic-cal egy már kész, más szerzőtől származó zeneszámot lehet e úgy manipulálni vagy szerkeszteni hogy pl: levesszük az énekhangot vagy valami ilyesmi? Ha a Logic-cal nem, akkor mivel lehetne? Van e ilyen program?
Nekem lenne egy kérdésem. :D A Logic-cal egy már kész, más szerzőtől származó zeneszámot lehet e úgy manipulálni vagy szerkeszteni hogy pl: levesszük az énekhangot vagy valami ilyesmi? Ha a Logic-cal nem, akkor mivel lehetne? Van e ilyen program?
A másik topicban már válaszoltam. Nem lehet.
Köszönöm szépen! :D Ismersz esetleg valamilyen progit amivel ezt megoldhatnám?
Sziasztok!
!!!OFF-TOPIC!!!
Új tag vagyok (ami gondolom elenyésző mennyiségű embert érdekel:) ), most tervezek APPLE gépre váltani (pontosabban megvárom az aug-i frissítést). Nézelődtem itt a hangos fórumon belül, de nem találtam kezdőknek szóló topikot, nézzétek el, hogy ide írom le a kérdéseimet, de még ez tűnt a legközelibbnek ehhez a hsz-hez (új témát meg ilyen friss tagként szerintem gáz lenne nyitni)!
Először is, én alapvetően nem DJ-ként zenélek, gitározom, meg szeretnék énekelni is megtanulni. A gépet alapvetően ilyen félprofi szinten szeretném használni (vicces így kezdő szájából, tudom:) ) saját zenekarom demoinak elkészítéséhez/számok variálásaihoz, egy szóval stúdióból elhozott anyagokkal/saját magam által felvettekkel akarnék játszani (a képi dolgok meg nem ide tartoznak:) ). Azt viszont nem tudom, erre jó-é a Logic (ez nem éppen MIDI alapú zene lenne nagyrészint)? Tényleg, Express, Studio meg Pro (egyáltalán van olyan, hogy Logic Pro?:) v. csak én értettem félre ) között mi a különbség?? Esetleg (bocsi, hogy Apple-ös oldalon ilyet kérdezek, amúgy nekem is inkább almához húz a szívem, csak a marketing meg a hájp ne lenne körülötte:S) érdemes lenne PC-n maradnom ~ van-e PCs profi minőségű szoftver+hardver? (még nem vettem semmilyen gépet/szoftvert még, mégegyszer)
JA és persze: tudnátok ajánlani olyan oldalakat, ahol az alapvető fogalmakat(és persze aztán a többit is), a rövidítéseiteket, hangkeverési praktikákat/szabályokat meg lehetne tanulni? (fórum is jó) Esetleg tudtok tanfolyamot ajánlani, ahol egy elfogadható hangmérnöki (zenéhez) tudást el lehetne sajátítani?
Ja és így a végére: Valószínűleg MB-re lesz pénz (vagy várok még 1 kicsit), remélem nem kevés ez a gép a Logicnak, bár 1-2 hónappal ezelőtti hsz-ek miatt kicsit félő, hogy mégis :( max 10-12 sávval dolgoznék
szerk: notebookot veszek mindenképpen!
Elnézést a jó nagy off-ért, esetleges segítségeteket meg előre is nagyon köszönöm!
üdv!
HD
első körben egy pár kérdés?
MB kell egy külső vinyo szerintem FW-s és milyen hangkariba gondolkozol mennyi pénzed van a dologra egyszer hány sávot akarsz rögzíteni?
+ kezdetnek a Logic Express is bőven elég és nem is drága. Eddig Pro volt a full verzió, de a 8.-tól már studio-nak hívják, nem véletlenül. Alig tudsz olyasmit venni hozzá, ami nincs benne. A (macbolt.hu) oldalon találsz róla leírást is. Hangkártyából szintén kezdetnek M-audio, Emu, Line6 bőven jó.
+ kezdetnek a Logic Express is bőven elég és nem is drága. Eddig Pro volt a full verzió, de a 8.-tól már studio-nak hívják, nem véletlenül. Alig tudsz olyasmit venni hozzá, ami nincs benne. A (macbolt.hu) oldalon találsz róla leírást is. Hangkártyából szintén kezdetnek M-audio, Emu, Line6 bőven jó.
Szerintem is elég neked az express változatát venni, a Studio csomagban olyan eszközök vannak benne (midis eszközök), amikre neked valószínű sosem lesz szükséged, plusz olyan programok tartoznak hozzá, amivel élőben tudsz midi vezérlőkkel zenélni vagy filmhez tudsz hangot keverni, ami szintén felesleges számodra. Tényleg elég csak az express :)
hangkártyák között még megemlíteném még a Focusrite Saffire is de ameddig nem tudjuk mennyi pénzt is szán a dologra addig csak találgatás.
http://www.hitsapce.hu ajánlom nézegesd meg a hangkártyákat.
Oops nem tudtam gépközelbe kerülni mostanában..
Köszönöm mindenkinek! A pénz igazából úgy nézne ki, hogy vagy MBP és 1 év gyűjtögetés még mellé, vagy MB és mindent a lehető leghamarabb :) Diák vagyok, szóval pl Logic Express baráti áron is lenne :P Ha meg elég mindenre, ami nekem kell, akkor YEEHA!
Még lehet jelentkezem, eltűnök 1 időre hitspace-t nézegetni! Esetleg aki tud, az segítsen abban, hogy 1-2 ‘analóg (jó, elektromos gityó is beletartozik:P, szóval nem számítógépes zenész)’ zenész nevét megadja itt a fórumon oszt őket zaklatom majd valami illedelmesebb formában! (pl iFISH, ha később lesz kérdésem, remélem tudsz segíteni:P)
Solareclipse: 10-12 sáv szerintem a max, remélem az augusztusi frissítéssel elég lesz egy sima MB!
üdv!!
diákkal nem tudom van a lehetőség venni logic 8at ha igen nagyon olcsó nézd meg azt is…
Nyugodtan kereshetsz, ha tudok, segítek. Közben én is nézegettem a lehetőségeket, papírforma alapján USB/FW400 porton nem sok értelme van bővíteni a noteszeket. Természetesen a sebességre értem, mivel nem sokkal lesz gyorsabb, mint a belső hdd. A kapacitás bővítés egy másik kérdés.
Kedves Zerobit!
teljesen újonnan regisztrált emberke vagyok ezen a fórumon!
azt írtad, hogy supportot is adtok a szoftverhez,ha szükséges.
Én eddig PC n dolgoztam az Audition 2.0 szoftverrel,de úgy tűnik pár hét múlva megveszem a logic Pro 8 at.Kérdésem az lenne,hogy néhány órában vállalnál e engem training gyanánt,hogy el tudjak indulni a logiccal? Természetesen nem ingyen,amennyibe kerül a “kiképzés”,azt én kifizetem neked!
Előre is köszönöm a válaszodat!
Üdv: Gyuri
szerintem kijelölöd a sávot(abban mindent)és bounce.sztem csak azt fogja exportálni.(ha midiben csináltad) MOndjuk én egyszer csináltam olyant,hogy az ultrbeat kimenetet és az audiobemenetét ugyanarra a számú bus-ra jelöltem ki és egyszerűen felvettem miközben lejátszotta a loop-ot.levágtam ami nem kellett és ennyi.De kiváncsian várom a jobb ötletet talán van valami egyszerűbb.
szerintem kijelölöd a sávot(abban mindent)és bounce.sztem csak azt fogja exportálni.(ha midiben csináltad) MOndjuk én egyszer csináltam olyant,hogy az ultrbeat kimenetet és az audiobemenetét ugyanarra a számú bus-ra jelöltem ki és egyszerűen felvettem miközben lejátszotta a loop-ot.levágtam ami nem kellett és ennyi.De kiváncsian várom a jobb ötletet talán van valami egyszerűbb.
Sztem ez a leg Logic-usabb:)
A Freemasons is így csinálja - na persze ha ez számít:)
http://video.google.com/videoplay?docid=5511052390194755604&q=freemasons+in+the+studio&ei=B_UMSOucKJTA2wKilIC3BA
MOndjuk én egyszer csináltam olyant,hogy az ultrbeat kimenetet és az audiobemenetét ugyanarra a számú bus-ra jelöltem ki és egyszerűen felvettem miközben lejátszotta a loop-ot.levágtam ami nem kellett és ennyi.De kiváncsian várom a jobb ötletet talán van valami egyszerűbb.
Én is így szoktam, de ha tényleg a merevlemezre kell menteni, akkor ez így egy lépéssel több, és akkor a Bounce a nyerő megoldás.
Köszi Masiff, működik! Midi sávot készítettem, majd wav-ként elmentettem, így lett belőle audio..
Viszont a konvertálásokkal problémáim vannak! Ha az egész projectet elmentem wav-ban akkor romlik a minősége, ha mp3-ba mentem, akkor katasztrofálisan rossz a minősége. Van erre valami megoldás?
hmmm mp3 értelem szerűen romlik de wavba miért is?
milyen wavba mented pontosan és hogyan érzékeled hogy romlik mivel jár?
iFish!
PL: berántok egy audio sávba mondjuk 5db apple loop-ot.(Tehetném különböző sávokba is vagy használhatnám az automatizálást de példának okáért most így szeretném)Azt akarom,hogy egy-két darab halkabban szóljon mint a többi.Ezt annak idején a cubase-ben könnyedén kezeltem(tudom,hogy az nem apple loop volt hanem sima audio klipp).A kérdésem lényege is ez lenne, hogy van-e a logic-ban is valami hasonló dolog mint a cubase-ben volt ez?
oké tamas de tuti nem romlik nem lehet hogy csak túl van vezérelve ezt sokszor elrontják logicba.
mit értesz az alatt hogy romlik?
van ra egy kis esely de aaz eredmeny termeszetesen nem lesz olyan mintha egyszeruen az eneksav nelkul mixeltek volna ossze.
esetleg az probalhatod meg(mindgey milyen progival) hogy megforditod az egyik oldal(stereo sav gondolom, tehat pl a jobb oldal) fazisat, vagy kivonod az egyik oldalt a masikbol. vagy amit megprobalhatsz esetleg az az, hogy megkeresed a midijet az adott zenenek, es meghangszereled(pl logic-kal).
Tud valaki abban segíteni, hogy egy projecten belül hogyan tudok többször is tempót állítani, majd ezeket az utasításokat menteni? Pl: egy szám 1-2percig legyen 100bpm, 2-4percig 120bpm… Előre is köszönöm!
Ha jól sejtem, global tracks- ben kiválasztod a tempo track-et, majd mint a track automation-ben “megrajzolod” a tempó váltásokat. (emlékezetből írtam, remélem jól:))
nem garázsbendaeztem passz.
magyarosítás nincs (tudomásom szerint)
és igen menni fog minden ami midivel kapcsolódik ha meg usb-vel rá szokták írni ha megy os x-el is