Új fórum témák
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
- Linux G4
- Mac Mini G4 airport. Honn ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- Le a magyarországi apple ...
- MacWorld 2009: még a csev ...
- RAW-WAR 36
- Azonnali kérdések topicja ...
- bM design 2008
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
- Sid Meier's Pirates for M ...
- Vortex - Volt Brokenstone ...
- Kalocsa és környéke?
hello. szeretnem tudni hogy masnak is volt-e az alabiakban feltuntetet problemaja a Mail programmal. sok esetben ha kapok egy levelet es ha akarom tovabb kuldeni egy masik cimre nm latszanak benne a csatolt file-ok. heljukon egy kerdojel talalhato, pedig az eredetiben megvan a csatolt file hiba mentesen. a kovetkezo “hiba” hogy ha elkuldtem egy levelet amiben ugyancsak van csatolt resz, akkor ha a sent-bol ujra el szeretnem kuldeni, ugyan arra a cimre, nincsnek meg a csatol file-ok, helyetuk megint a kerdojel van.
nem töltötte le a csatolmanyt. vagy szerver vagy beallitasproblemaSem eggyik sem a másik.Ez simán Mail probléma hogy nem jeleníti meg a csatolt File-t, a jó hír az hogy azért elkuldi a kicsike.
nm kuldi el. probaltam 2 gepen is es acsatolt file helyet ? van. sot a sent-bol kultem ujra a szoveg sem maradt meg.
Sziasztok,
Tudja valaki mi az oka annak, ha egyszercsak mar nem hajlando keresni a Mail?
A fenti gyorskereso mezobe beirok valamit, (All mailboxes / Entire message) es tudom hogy ott van, megsincs talalat.
Csak a From, To valasztasnal van talalat, az Entire message alapjan soha sincs…
Koszi, ha tudja valaki,
K
rebuild mail. nekem is ez tette rendbeSziasztok!
Nem tudnátok megmondani miért törli a mail a beérkező leveleimet egy napon belül.
Próbáltam a prefben a store on servers (never) opciót de semmi.
Ha tudjátok légyszi írjatok!
Köszi
A szerverről törli a leveleidet, vagy a mail-ből?
A szerverről való törlést ki lehet kapcsolni a Pref/Accounts/Advanced menüben. Remove copy from server…
rebuild mail. nekem is ez tette rendbeSziasztok!
Nem tudnátok megmondani miért törli a mail a beérkező leveleimet egy napon belül.
Próbáltam a prefben a store on servers (never) opciót de semmi.
Ha tudjátok légyszi írjatok!
KösziA szerverről törli a leveleidet, vagy a mail-ből?
A szerverről való törlést ki lehet kapcsolni a Pref/Accounts/Advanced menüben. Remove copy from server...
Úgy néz ki , hogy a szerverről törli folyamatosan , amint megnyitom a mailt (.mac). Amúgy a Pref/Accounts/Advanced menüben. Remove copy from server-t nem találom ott ahol lenni kéne.
Nekem Gmail-es accountom van, ott megtalálható ez a beállítás:
Felülről a harmadik jelölőnégyzet, ha be van jelölve, a legördülő listából lehet kiválasztani, hogy milyen esetben töröljön (rögtön, egy nap műlva, ha törlöd az Inbox-ból, stb.)
Lehet, hogy a .Mac-es account más beállításokkal rendelkezik és ott nincs ilyen funkció? Ezt nem tudom. Csak jön valaki, akinek van .Mac-e és tud bővebb felvilágosítást adni róla…
Mail menü -> Message -> Mark -> As flagged (vagy jobbklikk az üzenetre, ott is megjelenik ez a menüpont.
Mail -> Preferences -> Fonts & Color
Safari -> Preferences -> Appearance
Köszi!
Úgy gondolom, hogy alma+shift+L-el teszek egy zászlót, majd egy üzenetszabályzott mappát kreálok, amibe belekerülnek a fontos emilek. A kattintós jelölés sehogy nem jön össze.
A szövegméretnél az olvasási méretet érteném.
Finer menü -> Finder -> Secure Empty Trash. Ha nem működik, beteszed a file-okat egy mappába, a mappát kiteszed az asztalra.
Terminal-ba beírod ezt:
sudo rm -rf [szóköz, bedobod a mappát az ablakba, enter, jelszó, enter]
Nagyon köszi!!! Szupi!
Hogyan lehet azt megoldani, hogy bizonyos típusú levelek kerüljenek külön folderbe és az inbox-ból eltűnjenek és még a szerverről se törlődjenek?
Mail -> Preferences -> Rules
és
Mail -> Preferences -> Accounts -> Advanced -> Remove copy from server after retrieving a message
Hogyan lehet azt megoldani, hogy bizonyos típusú levelek kerüljenek külön folderbe és az inbox-ból eltűnjenek és még a szerverről se törlődjenek?Mail -> Preferences -> Rules
és
Mail -> Preferences -> Accounts -> Advanced -> Remove copy from server after retrieving a message
Köszönöm az első jó lenne (és nem is ismertem), de a másodikkal baj van szerintem. Mert szerintem ez azt jelenti, hogy törli a levelet, amint lehozom lokális helyre a levelet. De én azt szeretném, hogy a szerveren maradjon ott a 3. világháborúig.
Találtam magamnak új bosszúságot. Az egyik szolgáltatómtól kapok tranzakciós jelentéseket. És egyenként kell bejelölnöm, hogy nem spam. Egyszerűen nem fogja fel a Mail, hogy ua. feladótól jövő levelek egyike sem spam. Nem ezt vártam az appletől.
Olvastam egy hírt, hogy a gmail-en előfordultak adatvesztések. Gondoltam itt az ideje belőni a Mail-emet, de egyenlőre csak a bosszúság jön.
Nem figyelsz eléggé. :)
Remove copy from server after retrieving a message Ha ezelől kiveszed a pipát, NEM törli a leveleket a szerverről.
Olvastam egy hírt, hogy a gmail-en előfordultak adatvesztések. Gondoltam itt az ideje belőni a Mail-emet, de egyenlőre csak a bosszúság jön.
Nem tudom, milyen adatvesztésre gondoltak a GMail-al kapcsolatban. Ami bosszúságom van vele: kb. kéthavonta átcsusszan egy spam és kb. háromhavonta egyszer valódi levelet néz spam-nek. Hetente átfutom a Spam mappát a webes felületen és az egyik kellemetlenség orvosolva.
Nem figyelsz eléggé. :)
Remove copy from server after retrieving a message Ha ezelől kiveszed a pipát, NEM törli a leveleket a szerverről.
Olvastam egy hírt, hogy a gmail-en előfordultak adatvesztések. Gondoltam itt az ideje belőni a Mail-emet, de egyenlőre csak a bosszúság jön.Nem tudom, milyen adatvesztésre gondoltak a GMail-al kapcsolatban. Ami bosszúságom van vele: kb. kéthavonta átcsusszan egy spam és kb. háromhavonta egyszer valódi levelet néz spam-nek. Hetente átfutom a Spam mappát a webes felületen és az egyik kellemetlenség orvosolva.
Köszönöm. Tényleg nem figyeltem eléggé. A ciki az, hogy azt a menüpontot már a bejegyzésed előtt megbámultam, de a pipa elkerülte a figyelmemet, és azt hittem, mindenképpen törölni fog valamikor, max eldönthetem, hogy nekem melyik fáj legkevésbé. Mégyegyszer köszi.
Bachman, látom mailban is otthon vagy :)
Egy kérdés lenne Gmail IMAP…
Létrehoz magának mindenféle mappákat mailben. Meg van ugye a rendes fiók is hozzá amit én hozok létre.
Ha bejön egy levél akkor az látszik a rendes fiókban is meg abban is amit magának hozott létre a gmail. “All Mail” cimkével.
De ha törlöm az alap fiókból, attól még az All Mail-ban benne marad, és fordítva is. Mos 2x kell törölni.
Ezzel lehet valamit csinálni?
Amúgy a webes gmail felületen is így van. Csak ott nem tűnt fel eddig, mert azt nem jelzi ki, hogy olvasatlan a levél.
Én csak POP3-al használom a GMail-t. Ma a Mail-al letöltöm a leveleket, akkor azok a kukába kerülnek és nem jelenik meg az “Összes levél” között.
GMail -> Beállítások -> Átirányítás és POP: Ha a POP-al nézed az üzeneteket -> A(z) GMail példányának törlése
urak
csinaltam egy rulet, mely beszinezte a leveleimet.
en meg visszaszeretnem szinezni. (torolni a szinezest), de nem teszi meg.
toroltem a rulest, de semmi :-(
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy mail-ben hogy tudnám a képet úgy csatolni,hogy a küldöttnek letölthető legyen?
Értem én amikor attach-olom a képet, akkor a mailben is úgy látom, mintha egy html image-kéne csatolná.
A képen az látható, hogy a windowsos mail így fogadja, tehát nem látszik a csatolmány, hanem bumm benne van a tartalomban és így a képet másolni nem is lehet pl photoshopba, max paintba és így az a funkció sincs, h melléklet lementése.
A kérdés:
Hogy tudnám úgy csatolni a képeket, hogy úgy érkezzenek meg és egyben lementhetők is legyenek úgy, ahogy a sötéttel kiemelt részben látható.
köszi
csinaltam egy rulet, mely beszinezte a leveleimet.
en meg visszaszeretnem szinezni. (torolni a szinezest), de nem teszi meg.
Csinálsz egy szabályt, ami leveszi a színt? Csak tipp.
Hogy tudnám úgy csatolni a képeket, hogy úgy érkezzenek meg és egyben lementhetők is legyenek
Minden bizonnyal ez a fogadó program tulajdonságai közé tartozik. A céges levelező program (Win) úgy fogadja a képeket, ahogyan te szeretnéd, hiába a tartalomba teszi be az Apple Mail.
Drag & Drop nem működik? Valamelyik beállításban nem lehet megadni, hogy ne mutassa a valódi képet hanem csak listázza ki?
Nem lehet megadni, pont ezért mondom.
Egyenlőre egy bugnak könyveltem el, mert egy windowsos mail csatolmányát tudja kezelni
A probléma már ott van hogy a mac-es mail csak úgy belerakja ahelyett, hogy egy kis ikont csinálna, hogy csatoltam a képet és majd megnézhetem, ahelyett hogy beledobná a tartalomba.
több különböző méretű kép csatolásával az email teljesen csúnya, áttekinthetetlen.
Arra en is gondoltam, de nincs olyan, hogy ekkor meg ekkor ne adjon szint :-(
Nem lehet megadni, pont ezért mondom.
Egyenlőre egy bugnak könyveltem el, mert egy windowsos mail csatolmányát tudja kezelni
A probléma már ott van hogy a mac-es mail csak úgy belerakja ahelyett, hogy egy kis ikont csinálna, hogy csatoltam a képet és majd megnézhetem, ahelyett hogy beledobná a tartalomba.
több különböző méretű kép csatolásával az email teljesen csúnya, áttekinthetetlen.
Az sem jó, hogy nem belehúzod, hanem az attach gombot használod és kipipálod a a send windows friendly attachment opciót?
Üzenet szabály létrehozásánál kitöröl minden levelemet, megprobáltam beállítani hogy az a Address Book-ban szereplő neveket színnel jelölje, erre mikor rárakom a szűrőt néhány levelet megjelöl a többi 400-at meg kidobja, de nem a kukába hanem sehova, csak eltünnek, utána time machine és mindent visszaállítok, megpróbálom megint és ugyanez csak éppen más leveleket jelöl meg a többi eltünik. Valaki tudja miért lehet ez?
Sehogy. Mert a Smart folder nem egy új mappa, hanem egy lekérdezés eredeménye, amelyik a beállított paramétereknek megfelelő leveleket mutatja meg neked a mailboxon belül. Nincs duplikácó, a levél csak egyszer foglalja a helyet. Próbáld meg pozitívan felfogni. :) Az iTunes ugyanígy működik, a Libraryban benne van az összes zene, és a Smart Playlistek biztosítanak hozzájuk gyors elérést.
A smart folder nem valós folder, hanem csak egy virtuális gyűjteménye azoknak a leveleknek, amelyelyekre megfelel a filter amit beállítottál.
A smart foldernek pont az a lényege, hogy anélkül, hogy egy bizonyos levelet el kellene mozdítanod az eredeti helyéről, akár több olyan smart folder-t is csinálhatsz amikbe belekerül.
Mivel a keresőfeltételeket bármikor állíthatod, ezért ha módosítasz rajtuk, akkor nem biztos hogy ugyanazokat a leveleket látod majd benne.
remélem nem fogalamaztam túl bonyolultan ;-)
szerk: ergo, ha nem akarod látni az ominózus leveleket az inbox-ban akkor nem a smart folder a te barátod, hanem a sima folder és valami automata áthelyező szabály a mail preferences/ rules -ban
Még nem találkoztam ezzel (szerencsére), a Mailben az Edit / Attachments / Always Send Windows Friendly Attachments ki van pipálva? Hátha az hatással van rá.
Tud valaki valami okosat, hogy a csatolmányok kiterjesztését ne toldja meg egy plusz betűvel ez a dög.
Ne használj ékezetet a küldendő file nevében.