Új fórum témák
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
- Linux G4
- Mac Mini G4 airport. Honn ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- Le a magyarországi apple ...
- MacWorld 2009: még a csev ...
- RAW-WAR 36
- Azonnali kérdések topicja ...
- bM design 2008
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
- Sid Meier's Pirates for M ...
- Vortex - Volt Brokenstone ...
- Kalocsa és környéke?
a másik halálom a kedves nemtörődöm autóstársak akik rányitják a kocsijuk ajtaját a másikéra
na ezért nem is parkolok akárhol
sokan különcnek tartanak ezek miatt
szerintük az autó egy használati tárgy
biztos igazuk van
nekem így jó :-)Ismerős, barátnőm ettől szokott frászt kapni. :) Én is inkább fordulok még kettőt a parkolóban, csak legyen egy normális szélességű parkolóhely.
erről az a véleményem, hogy valóban vigyázni kell a saját dolgaidra, és a máséra is, de egy napi használatú autót nem szabad túlmisztifikálni, arra van, hogy használják és elvigyen a-ból b-be, nem szabad úgy tenni, mint Gusztáv (ha emlékeztek)
egyébként a ráállástól én külön frászt kapok, ui. nekem - konkrétan - azért bőven kell hely, hogy ki tudjak szállni :) sajnos már volt olyan, hogy a hátul kellett kimásznom a csomagtartón keresztül
de ez még a kisebb baj, a nagyobb az, hogy az idióta emberek nem értik meg, hogy pl. a terepjáróknak nem akkora a fordulóköre, mint a szaros kisautójuknak, így lazán kicentiznek… fel sem fogja, hogy ha alapvetően geci lennék (sajnos nem vagyok ilyen - bár néha jó lenne) akkor szarnék rá és félméteres bemélyedést nyomva az oldalába lazán kitolatnék, ilyenkor centizhetek én is rendesen
ha végig olvastad az írásaimat, akkor olvasnod kellett volna, hogy az x3-ba én is egy 3 literes V6-os motort választottam
nem bántam meg
de amerre jelenleg halad a világ, nem biztos, hogy megéri majd későbbiekben a nagy autó nagy motor
ettől függetlenül amíg megtehetem és szükségem van rá megveszem
ha jól emlékszem, akkor dízel a tied is, az viszont soros 6 hengeres motor, nem pedig V. A Mercikben van V6-os dízelmotor. Nagy autó és nagy motor szerintem soha nem érte meg, elsősorban nem azért szoktak ilyet venni, hogy óvják a környezetet és takarékoskodjanak vele. Egyszerűen nagyon jó dolog. Számomra legalábbis. :-)
óvják a környezetet és takarékoskodjanak vele
ez egy külön vicc, amikor ezeket a hybrid autókat kb. dupla áron adják és ezért még te lehetsz zöld, vagy környezettudatos… anyád! - szoktam ilyenkor gondolni…
az emberiséget csak úgy lehet alternatív zöld megoldásokra késztetni, ha:
- pont annyiba kerül, mint egy benzines vagy dízel változat
- pont annyi kilométert lehet vele elmenni egy tankolással, mint a hagyományossal
- a tankolás (vagy utántöltés, stb.) pont addig tart, mint most egy tankolás
- az üzemanyagköltség alternatívája a jelenleginek
- teljesítményben is hozza a mostani normákat
- és szükséges hajtóanyagot minden kútnál be lehet majd szerezni
a másik halálom a kedves nemtörődöm autóstársak akik rányitják a kocsijuk ajtaját a másikéra
na ezért nem is parkolok akárhol
sokan különcnek tartanak ezek miatt
szerintük az autó egy használati tárgy
biztos igazuk van
nekem így jó :-)Ismerős, barátnőm ettől szokott frászt kapni. :) Én is inkább fordulok még kettőt a parkolóban, csak legyen egy normális szélességű parkolóhely.
erről az a véleményem, hogy valóban vigyázni kell a saját dolgaidra, és a máséra is, de egy napi használatú autót nem szabad túlmisztifikálni, arra van, hogy használják és elvigyen a-ból b-be, nem szabad úgy tenni, mint Gusztáv (ha emlékeztek)
egyébként a ráállástól én külön frászt kapok, ui. nekem - konkrétan - azért bőven kell hely, hogy ki tudjak szállni :) sajnos már volt olyan, hogy a hátul kellett kimásznom a csomagtartón keresztül
de ez még a kisebb baj, a nagyobb az, hogy az idióta emberek nem értik meg, hogy pl. a terepjáróknak nem akkora a fordulóköre, mint a szaros kisautójuknak, így lazán kicentiznek… fel sem fogja, hogy ha alapvetően geci lennék (sajnos nem vagyok ilyen - bár néha jó lenne) akkor szarnék rá és félméteres bemélyedést nyomva az oldalába lazán kitolatnék, ilyenkor centizhetek én is rendesen
Várj egy picit! Ha a hátsó ablakon mászol ki, akkor benne voltál az autóba. Akkor te álltál rá valakire nem? .)
Várj egy picit! Ha a hátsó ablakon mászol ki, akkor benne voltál az autóba. Akkor te álltál rá valakire nem? .)
nem én, más :) egy áruház parkolójában vártam a feleségemre, ő bement vásárolni, én elaludtam közben. később hívott, hogy vigyek be neki valamit, de már nem tudtam kiszállni a kocsiból mert körbeálltak oldalról, talán egy tök vékony embernek ment volna kijutás, nekem nem :)
(mielőtt megkérdezed, mikor visszamentünk az egyik oldal már felszabadult)
Jó, csak kötekedtem:)
Én is imadom, ha egy ües parkolóban úgy állnak mellém, hogy nem tudom az ajtót kinyitni. Most 1 hónapos az autóm és még nincs rajta ajtónyom! Minden alkalommal olyan helyre állok, ha lehet, ahol senki a környéken. Amire visszaérek majdnem mindig áll mellettem valaki húsz centire az üres parkolóban. Az előző autóm 12 órás volt, amikor valaki 70.000 Ft kárt okozott benne egy kulccsal. Szerintem jobban kéne vigyázni a mások tulajdonára.
tipp: lehet kapni színtelen fóliát, amit kavics és bogárfelverődések ellen szoktak viszonylag drága autók elejére feltenni, esetleg ilyennel lehetne az autódat oldalról bevonni úgy, hogy a fóliavágás a fényváltó éleken lenne
Erről még nem is hallottam. Hol csinálnak ilyet?
tipp: lehet kapni színtelen fóliát, amit kavics és bogárfelverődések ellen szoktak viszonylag drága autók elejére feltenni, esetleg ilyennel lehetne az autódat oldalról bevonni úgy, hogy a fóliavágás a fényváltó éleken lenneErről még nem is hallottam. Hol csinálnak ilyet?
Ez engem is érdekelne, már én is gondoltam rá, hogy a következő autómat valamivel védeni fogom a kőfelverődéstől, egyéb apróságoktól…
óvják a környezetet és takarékoskodjanak veleez egy külön vicc, amikor ezeket a hybrid autókat kb. dupla áron adják és ezért még te lehetsz zöld, vagy környezettudatos… anyád! - szoktam ilyenkor gondolni…
az emberiséget csak úgy lehet alternatív zöld megoldásokra késztetni, ha:
- pont annyiba kerül, mint egy benzines vagy dízel változat
- pont annyi kilométert lehet vele elmenni egy tankolással, mint a hagyományossal
- a tankolás (vagy utántöltés, stb.) pont addig tart, mint most egy tankolás
- az üzemanyagköltség alternatívája a jelenleginek
- teljesítményben is hozza a mostani normákat
- és szükséges hajtóanyagot minden kútnál be lehet majd szerezni
Szerintem azért egy kicsit túlzás a dupla ár, de az egyenlőre még nem túl elterjedt, drága innovációkat valahol meg kell fizetni… Az adó pedig tudtommal kedvezményes, akármekkora motor is van benne, és akármennyi is a CO2 kibocsájtása…
tipp: lehet kapni színtelen fóliát, amit kavics és bogárfelverődések ellen szoktak viszonylag drága autók elejére feltenni, esetleg ilyennel lehetne az autódat oldalról bevonni úgy, hogy a fóliavágás a fényváltó éleken lenneErről még nem is hallottam. Hol csinálnak ilyet?
gyakorlatilag minden nagyobb autóüveg fóliázó cégnél elérhető, vagy tudnak rendelni, tényleg semmi extra, sem a termék, sem a felrakása, azt hiszem a 3M gyártja, de lehet, hogy a Llumar is
Már gondoltam arra,hogy veszek olyan csodapasztát, amit az a fülbevalos csáko hirdet a teleshopban, de nem tudom elképzelni, hogy olyan jo, mint ahogy mondják. Bár nem lenne rossz, ha a galambszartól a lángszóróig védve lenne a kocsi mindentől. Ja és nem BMV-m van:) Azééé írhatok ide?
A következő James Bond filmben pont az a TE kergeti majd az ügynököt, amit most hajtok.
http://www.youtube.com/watch?v=vTMjRDB5W1s&eurl=http://www.alfaamore.hu/hirek/james159bond
cselentano: százszor kifejtettem: egy ki szaros motort (2 liter alatt) szétpörget az ember, hogy menjen, egy nagyot - pláne ha az már. min. v6 - akkor nem kell pörgetni, mert azonnal ott nyomaték
...egyébként sem élmény 5 liter és v8 alatt az autózás :))
Szerintem egy adott kasznihoz van egy optimális motorméret, amely a leghatékonyabban (és talán a leggazdaságosabban) üzemeltethető. Bár ez függ a használat módjától is.
Tehát nem igaz az, hogy a kis motor kevesebbet eszik, nagy motor pedig többet. Pl. autópályatempóban a 320d, 520d picivel többet fogyaszt, mint a 325d, 525d, viszont városi használatnál fordított a helyzet.
A hosszú távú használathoz pedig egyértelműen jobb a nagyobb motor, és azon belül is a hathengeres szívó benzines.
A mai kihegyezett turbódízelek közel sem olyan “örökéletűek”, mint a hagyományos dízelek.
A kedvencem (vágyam) ezért 325i E92, ha cserélnék, csak ilyenre cserélnék.
Szerintem egy adott kasznihoz van egy optimális motorméret, amely a leghatékonyabban (és talán a leggazdaságosabban) üzemeltethető. Bár ez függ a használat módjától is.
talán inkább ettől a az utóbbitól függ, volt olyan ismerősöm, aki egy 8.4-es motorral 10,5 fogyasztás csinált, mások meg 40 felett.
az autók tervezésénél is sok minden eldől, pl. köztudottan a renault-ok “túlmotorizáltak”, az opelek meg “alulmotorizáltak”, azaz kategóriájukon belül az azonos motorok teljesítménye közel sem hasonló - vagy legalábbis régebben így volt, ma már nincs up-to-date infóm
Tehát nem igaz az, hogy a kis motor kevesebbet eszik, nagy motor pedig többet. Pl. autópályatempóban a 320d, 520d picivel többet fogyaszt, mint a 325d, 525d, viszont városi használatnál fordított a helyzet.
autópályás vezetéseknél rengeteg plusz paraméter számít még az elméleti fogyasztás mellett, pl. csomagok és utasok súlya, keréknyomás, kerék- és gumiméret, aerodinamikai számok, áttételek, vezető habitusa, időjárás (hideg, meleg, szél), stb., stb. meg persze ott az örök mániám a motor alapteljesítménye nem is a lóerő, hanem a nyomaték
A hosszú távú használathoz pedig egyértelműen jobb a nagyobb motor, és azon belül is a hathengeres szívó benzines.
vagy még nagyobb :))
A mai kihegyezett turbódízelek közel sem olyan “örökéletűek”, mint a hagyományos dízelek.
elképesztően nagyot fejlődött a dízel technológia - ha belegondolsz - az elmúlt 10 évben
és amit el kell, hogy fogadjon mindenki, az a marketing szerepe, egyszerűen nem érdeke az autógyáraknak már olyan technikát csinálni, mint anno (most nem is hazabeszélek az amerikai vasakról) pl. mercedes 123
A kedvencem (vágyam) ezért 325i E92, ha cserélnék, csak ilyenre cserélnék.
mindenkinek meg van a keresztje én nem vágyom ilyenre, nekem más “perverzióm” van
egyébként hogy már ne offoljam szét a topikot: a bmw-k baromi nagy konstrukciós hibája a mai napig: az első futómű, amivel gyakorlatilag 15-éve nem foglalkoznak rendesen, ui. a torony és a gólyalábak “terpesztő” szöge, azaz a geometriája, pl. az utánfutás miatt és az idióta méretű kerekek, meg ültetett kasznik miatt hajlamosak idővel deformálódni, ezekre még rá is tesz az itthoni szar úthálózat, így gyakorlatilag a bmw-k első lengéscsillapítóinak a dugattyúszára folyamatosan elgörbül
szakimac
jogos a reklamáció
elírtam, avagy kevertem
soros 6 hengeres 3000-es dízel van a vasban
:-)
ott a pont
jól belehúztatok
elmentem egy fél napra
pedig már beléptem végre újra valahova a fórumon egy beszélgetésbe
mindig csak olvastam :-)
most kezdhetem megint
de igyekszek reagálni még ma
:-)))
tms: mit értesz idióta kerékméret alatt? :) egyébként a bmw futómûben pont azt szeretem, h akkorát terpeszt, mint rubintréka az esti tornában.
a cápáknál meg sajna kevés “normális” ültetôszett van, viszont a magyar “szakember” találékony és fittyet hány a mérnöki szakértelemre: ha van a mûhelyben flex, akkor vágja a rugót ész nélkül. annak valóban csúnya végeredménye van.
tms!
Továbbra is azt mondom, hogy egy adott kasznihoz szerintem a legjobb az optimális motorméret, az ennél nagyobb felesleges. Hacsak, a hangzás-élményért nem akar valaki 8 hengert a 6 helyett.
Az autópálya tempó fogyasztásánál természetesen számítanak egyéb körülmények is, mnit pl. amit Te is írsz (guminyomás, csomagok, utasok száma, eső, stb.) de azonos körülmények között, csupán a motorokat hasonlítottam egymáshoz. A nyomatékügyben egyetértek, a mindennapos használatban teljesen mindegy, hogy 6-6.500-as fordulaton mennyi lóerőre képes a motor, a 2-3.000-es (dízeleknél 1.3-2.000-es) fordulatnál éledő nyomaték a lényeg. Az ennél magasabb fordulat “csupán” az élmény forrása, amellyel illik takarékoskodni, nem vall bölcsességre az állandó magas fordulaton való pörgetés. :)
A dízelek valóban óriási technológiai fejlődésen mentek át az elmúlt években, de sokkal inkább a literteljesítmény tekintetében, mint a megbízhatóságban. A bmw benzines motorjai, de leginkább a hathengeresek viszont gyakorlatilag elnyűhetetlenek, évek óta elnyerik a “világ legjobb motorja” címet. A szerelők is váltig állítják, hogy ha nem lenne dízelmotor, meg turbó, nem is lenne munkájuk. Inspekció és más semmi.
A futómű és a kormány valóban szervízigényesebb más premium márkákénál, viszont a vezetési élmény kárpótol mindenért. Egyszerűen nincs hozzá (a BMW-hez) fogható futómű és kormányzás az autóiparban mégegy.
A széles gumikról pedig egyezik a véleményünk, a legjobb a gyári alapszerelés, se nagyobb felni, se szélesebb gumi nem való, csupán parasztvakítás az egész, annál jobban ráz. Inkább a sportos, vagy M futómű. Alapgumival egyáltalán nem ráz, viszont észvesztően stabil, nincs az az orkán, amely kibillentené egyensúlyából, még a kombit síboxal a tetején sem.
Az E92-es többek közt az alacsony üléspozíció miatt tetszik, nekem már az 5-ös alapülése is magas. Hát még az x3-as. Egyszerűen feleslegesnek érzem olyan magasan és peckesen ülni, bár ez bizonyára az ízlések és pofonok kérdése, amelyről kár volna vitát nyitnunk.
Kicsit bővebben az álmomról:
E92-es 325 kézi (vagy DKG) váltó, barna bőr sportülés fabetétekkel, fekete/fehér/középszürke szín, M futómű aerodinamika nélkül, iDrive és navi nélkül, bt telefonnal és hővédő üvegezéssel, sízsák, nagy hifi, USB csati, esetleg napfénytető. 18-as, 19-es felni kizárva!
Ezt az autót soha nem adnám el, a félmillomodik kilométert is én akarom megtenni vele… :)
tms: mit értesz idióta kerékméret alatt? :)
a végiggondolatlan átalakítást, a most majd nekem is 20"-os kerekeim lesznek 300 feletti gumikkal, de az autó - szó szerint - ehhez lesz építve
azt szeretem, h akkorát terpeszt
optikailag lehet, hogy jó, és a versenypályákon van szerepe, de utcán elmebeteg ez a geometria, mindent megterhel
a cápáknál meg sajna kevés “normális” ültetôszett van, viszont a magyar “szakember” találékony és fittyet hány a mérnöki szakértelemre: ha van a mûhelyben flex, akkor vágja a rugót ész nélkül. annak valóban csúnya végeredménye van.
na a rugó téma egy külön szakma, nem mindegy milyen az előfeszítése, stb. ezt pont el lehet baszni egy flex-szel, mármint a kirugózását, de ez még a legkevesebb, de könyörgöm, ha valaki leülteti az autót, akkor megváltozik a súlypontja, az alkalmazott futóműalkatrészek, csapágyak, stb. nem erre a megváltozott terhelésre vannak megtervezve
de nyilván én vagyok a maximalista fasz :)
az ennél nagyobb felesleges
miért? ezen az alapon járjon mindenki trabanttal, mert az is tökéletesen elvisz b-be, ha valaki megteheti igénye van rá, miért ne?
Hacsak, a hangzás-élményért nem akar valaki 8 hengert a 6 helyett.
hát van ebben is különbség :)
amellyel illik takarékoskodni, nem vall bölcsességre az állandó magas fordulaton való pörgetés.
ez is attól függ, hogy van megtervezve a motor és a kihajtás, tehát milyen nyomaték és teljesítménygörbét szeretnél viszontlátni
A szerelők is váltig állítják, hogy ha nem lenne dízelmotor, meg turbó, nem is lenne munkájuk.
csendben megsúgom, hogy minden gyárban van olyan részleg, amelynek az a feladata, hogy egy adott alkatrész vagy ne legyen örök életű, vagy pedig ne lehessen megbontani, magyarul egyben újat kelljen venni
A futómű és a kormány valóban szervízigényesebb más premium márkákénál, viszont a vezetési élmény kárpótol mindenért. Egyszerűen nincs hozzá (a BMW-hez) fogható futómű és kormányzás az autóiparban mégegy.
akkor még nem vezettél sportos alfa modellt, na az már kezd hasonlítani a direkt kormányzásra, de mindentől van jobb, nyilván a csúcs az f1 :) gondolom azért te sem vezettél minden típust és márkát, azért mert a bmw-t szereted, van más is és talán az sem rossz :)
Ezt az autót soha nem adnám el
soha ne mondd, hogy soha :)
Én is szeretem a BMW-t, de alfám van. Elég sok minden van, ami a magyar utakon kissé gáz vele, Pl. a 19” es felnikkel nem lehet járdára felállni, utálja a sportfutómű a kátyúkat, olyan alacsony gyárilag a TI modell, hogy a fekvő rendőröket is nehéz vele elgázolni, de a vezetési élmény az parádés. Persze aki a hátsó ülésen ül, az más véleményen van erről:) Mindamellett nem mondanám, hogy csúcs, mivel nem sportos BMW-t.
http://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek&eurl=http://www.alfaamore.hu/hirek/mito_hiv
A BMW vásárlástol legutóbb az riasztott el, hogy a szalonban nagyon nem voltak kedvesek, (biztos sok ember csak unalmában jár hozzájuk és hülye kérdéseket tesz fel) valamint az ártól amit mondtak dobtam egy hátast. Az alapmodell és az ajánlat között több mint kétszeres volt a különbség. Persze nem az 16 -os árában akartam M-eset venni, csak extrák.....
szakimac - ésszerű keretek között nem érdekel a fogyasztás
de pl. egy 15-20-30 literes étvágyú szárazföldi járművet nembiztos, hogy sokáig megtartanék :-)
a fogyasztás visszajelzése statisztikának teljesen jó
néha kíváncsiságból megsasolom
mert nagyon szeretem azt amikor egy beszélgetésben haverok avagy autókereskedésben érdekelt ismerősök egymás alá licitálnak, hogy kinek fogyaszt kevesebbet a vasa :-))
a régi 145 2.0 QV-m pl. városban nemigazán evett 12,5 - 14 liter alatt, pályán 10 liter körül, nem foglalkoztam vele élveztem
a 147 1,9 jtd-m városban 7,5 - 8,5 litert fogyasztott
és akkor térjünk vissza a bmw-hez
a jelenlegi útitárs a 3 literese mocival elmegy városban 10-11 liter gázolajjal
tegnapi átlagom pl. 9,7 volt , de ez 90%-ban vidék
amikor eldőlt, hogy ő lesz, akkor első körben úgy gondoltam, ohgy elég lesz bele egy 2 literes dízel is, de kaptam egyet tesztre, hát ....
nem győzött meg, haladt - haladt, de nekem kicsit lomha volt
így lett a 3.0-ás :-)))
és ezt élvezem, megvannak a tartalékok amire szükségem van
autópályán már leszoktam a 200-al való közlekedésről
de nagyon jó érzés amikor a közel 1,8 tonna dízelmozdony nekilódul :-)))
tade - fóliás
http://www.nothot.hu/
ő rakta fel nekem is a bmw -re a kavicsok ellen a fóliát
igaz lassú voltam 2 hónapos korában jutott az eszembe, addigra már beszedtem pár kavicsot, a buzi M0-on
csak ha rajtam múlna akkor az egész kocsi fólia alatt lenne :-)))
aztán beraknám egy erőtérbe :-)))
és a végén csak a garázsban állna :-)))
tms - azért a fólia felrakása pl. az x3 első lőkősére nem egyszerű mutatvány
egyszer ha gondoljátok tarthatunk kis talit, megmutatom
ne paráztassatok, hogy foss a futóművem :-)))
pl. többek között ezért is választottam az x3-at, hogy kicsit jobban fogja bírni mint a 147
én maximálisan alfa romeo párti voltam/vagyok
de sajnos azokat nem a magyar utakra tervezték
semmi bajom nem volt a jtd-vel, csak a futóművét gyilkoltam szét
remélem ezt 3-4 év alatt nem fog sikerülni az x3-al
bár ahogy közlekedem ezeken a kátyús fossokon ....
Cselentano:
“bmw - navi témához (scras, handras)
egy kis segítség navis ügyben:
írd be a google-be: Eastern Europe BMW
:-)))
jó pár találatot kidob :-)
A Kelet-Európa CD 2008-as, ami csak MK IV-es dvd alapú navigációban indul el, majdnem olyan részletes Magarország térképet tartalmazz mint pl. egy garmin.”
Nekem 2007-es E92 van bussines vagy professional Navival. Nem tom pontosan hogyan hivjak, DVD-s legfullosabb, de szerintem nem MK4. Erre nekem a Wallisban azt mondtak, hogy majd csak julius vegen lesz hozza magyar dvd, az se lesz teljes foleg csak bp.
Erre meg regisztraltam:
http://totalcar.hu/magazin/kozelet/bmwft/
Sajat kocsival termeszetesen. :)
ha gondolod megvan a teloszámom neked
csörgess meg valamelyik nap
járok bent a városban, feléd gurulok
és átrakod a tiédbe a lemezt
teszt
ha megy, akkor áldozok még rád egy negyed órát addig, és csinálsz egy biztonsági másolatot :-)))
ha gondolod megvan a teloszámom neked
csörgess meg valamelyik nap
járok bent a városban, feléd gurulok
és átrakod a tiédbe a lemezt
teszt
ha megy, akkor áldozok még rád egy negyed órát addig, és csinálsz egy biztonsági másolatot :-)))
Megkoszonnem, ha ki tudnank probalni. Meg is vennem az eredetit is, csak mukodjon mar :)
Megkoszonnem, ha ki tudnank probalni. Meg is vennem az eredetit is, csak mukodjon mar :)
Sziasztok,
Az iGo Limousine mint opció nem merült fel? Lehet a gyári rendszerhez passzintani, térkép az egyik legjobb (legalábbis biztos, hogy jobb, mint a gyári autó DVD-ken) és még olcsóbb is…
Z.
de amikor ablakmosó folyadékot tolok bele :-))
de nekem motor motor :-)
v6 sor, tök 8, vagyis hat :-)
menjen :-D
probáltam igo limot , igaz nem az enyémben
semmi pénzért nem hagynám szétszedni, és beleturkálni
jó dolog, jó irányba haladnak, de 1000 féle rendszer van
és hát a merciben amiben benne volt, volt bug rendesen ...
egy hét után ki is vették belőle
nem hiszem, hogy handrás is “tuningolni” szeretne
van a garmin-nak is igo limo szerű cucca, de nagoyn nem ajánlgatják
nem véletlen :-))
amúgy meg akkor már garmin párti vagyok inkább :-)))
Hát én meg kicsit tudathasadásos :)
Kézi GPS-ben és is abszolút Garminos vagyok (csix) és van egy nüvi-m is, de a PNA-t valahogy nem igazán sikerült tökéletesen megszeretnem (igaz, 2 év iGo PDA után próbáltam)
Nagyon jó hardver, főleg a képernyője, ami orrba-szájba ver minden versenytársat, a térképe (most már) ugyanolyan jó Magyaroszágra is, mint az iGo. Viszont a szoftvere - hát ott elég csúnya lemaradásban vannak - nekem.
Amit tud a szoftver, azt nagyon jól, profin tudja, viszont - ismét csak mondom: nekem - kevés. Hiányolok pár beállítási lehetőséget (pl. hogy a navigációs képernyőn az adatmezőket én adhassam meg - ez a kézi GPS-eken megy, nem is értem, hogy itt miért nem?) ill. tudásbeli elmaradás is van: leginkább a grafikus megjelenítés, ott az iGo kersztbe lenyeli. Nem tudja jól, szépen kezelni az automatikus nagyítást, kijelezni az aktuális sebsséget ill. sebsségkorlátozást pl.
Ugyanez a szoftver (Naviguide 4.6) a csixbe feltöltve tökéletesen elég, nem is várok el tőle többet, de egy direkt erre a célra kihegyezett kütyütől azért igen. Így most el is adom, ha kell majd navigál a csix :)
Viszont az is igaz, hogy ha olyan embernek kell adni, aki nem jártas a számítástechnika világában (pl. jóanyámnak, vagy a feleségemnek), annak tuti Garmin PNA-t javasolnék, annyira egyszerűen használható.
Z.
probáltam igo limot , igaz nem az enyémben
semmi pénzért nem hagynám szétszedni, és beleturkálni
jó dolog, jó irányba haladnak, de 1000 féle rendszer van
és hát a merciben amiben benne volt, volt bug rendesen ...
egy hét után ki is vették belőle
nem hiszem, hogy handrás is “tuningolni” szeretne
Egyetertek. Gyari megoldast akarok, nem szetszedos kulon taviranyitos megoldast :)
Várj egy picit! Ha a hátsó ablakon mászol ki, akkor benne voltál az autóba. Akkor te álltál rá valakire nem? .)nem én, más :) egy áruház parkolójában vártam a feleségemre, ő bement vásárolni, én elaludtam közben. később hívott, hogy vigyek be neki valamit, de már nem tudtam kiszállni a kocsiból mert körbeálltak oldalról, talán egy tök vékony embernek ment volna kijutás, nekem nem :)
(mielőtt megkérdezed, mikor visszamentünk az egyik oldal már felszabadult)
Na neee, ez már egy Stan és Pan stílusú vígjáték, nem? :)
Ha már az ajtóknál vagyunk, múltkor a a bal hátsó kerék felett rányitottak. Olyan szépen fehérlett a wax az obszidiánfeketén:S
Miért van az hogy akármilyen bevásárlóközpontba vagy parkolóba állok alig van hely hogy kinyissam az ajtót? Akármilyen tökéletesen beparkolom középre akárki mellém áll én már csak szívok. Arról nem is beszélek ha vmeik kicsit rááll az egyik oldalra onnantók kezdve borul az egész sor, vagy egyvalaki nagyobbat szív…