Új fórum témák
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
- Linux G4
- Mac Mini G4 airport. Honn ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- RAW-WAR 36
- Le a magyarországi apple ...
- Belefagytak a szökőévbe a ...
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- MacWorld 2009: még a csev ...
- Azonnali kérdések topicja ...
- bM design 2008
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
- Sid Meier's Pirates for M ...
- Vortex - Volt Brokenstone ...
“ Ne vegyél MacBook-ot. Dell, IBM, Sony.”
Egy kis info, hogy más márkáknál hogy megy… Bentvoltam az egyik márkás gépeket gyártó cég szervizébe, mivel ott rendeltem táskát egy géphez. Közben jött egy nő hozta a notebookját hogy nem megy benne a wifi. kijött a recepcióra egy szervízes csóka, és mondta óóh.. kedves hölgyem máris megnézzük… hátlap lekap… wifi kártya kiszed, hozza a másikat, berakja, hátlap vissza. Gép bekapcs.. Wifi müködik… Használja egészséggel a kedves hölgy… recepciónál papirok kitölt… hölgyike távotzik.
Csak lestem… hogy ilyen még van magyarországon.
Azért tegyük még hozzá, hogy ehez azért kell egy bizonyos átgondolt tervezői munka is. Mert szép szép a mac de ha szerelni kell, hát fujjj ripityomra kell szedni egy gépet, egy HDD cseréhez, vagy wifi, blut. kártya cseréhez.
Köszönöm az eddigieket is, de én kifejezetten Seszi a disztribútorok disztribútora állásfoglalására lennék kíváncsi…
Gummiboy-Reloaded, igazad van ha iBook-ra és PowerBookra gondolsz, de a Macbook-ok elég jól meg van tervezve, hdd csere user által elvégezhető művelet az aksi felől a ház megbontása nélkül.
és a szerviz amiről beszéltél nem mondtad hogy milyen márka, milyen árfekvésű gépe
tbéla, azzal nincs baj hogy itthon szerelik, de az amíg az alkatrészt nem itthon gyártják addig a szállítást és/vagy a (világ)garanciális ügyintézést meg kell várni mindennel
Gummiboy-Reloaded, igazad van ha iBook-ra és PowerBookra gondolsz, de a Macbook-ok elég jól meg van tervezve, hdd csere user által elvégezhető művelet az aksi felől a ház megbontása nélkül.
és a szerviz amiről beszéltél nem mondtad hogy milyen márka, milyen árfekvésű gépe
tbéla, azzal nincs baj hogy itthon szerelik, de az amíg az alkatrészt nem itthon gyártják addig a szállítást és/vagy a (világ)garanciális ügyintézést meg kell várni mindennel
Tídzsí.. Egy szimpla 15"-os alsó-középkategóriás. Semmi hűdedrága cucc.
Amit meg írtál hogy memória meg HDD csere.. háát giga LOL hogy 2007 ben végre könnyedén lehet cserélni ezeket az alkatrészeket. De ettől még egy bluetooth, modem, illetve wifi csere továbbra is a ripityom kategória.
Ha most ez a nő egy macbookkal lett volna, most várhatna másfélhónapos alaplapcserére… nagyon gáz.
Az iStyleből “premium” reselleréknél engem is elzavartak párszor. Visszatérő élmény a szervíz hihetetlen rugalmatlansága. A legapróbb ügyek miatt képesek elkérni a gépet X napra, ill. mindennel kapcsolatban homályos apple irányelvekre hivatkoznak, ami mind azzal kapcsolatos, hogy miért nem fogják kijavítani a problémát, és miért én vagyok a hibás, nem pedig a gép rossz. Legutoljára egy vadi új gép nyilvánvalóan rossz aksiját nem voltak hajlandók még csak megnézni sem, csak ha ott hagyom a gépet 3 napra, de előre mondta a pultos diák, hogy szerinte nem fogják megjavítani, így ne fárasszam magam… A szervízpulthoz kiállított srác teljes beleérzés nélkül, rezzenéstelen szemmel utasította el minden kérésemet arra nézve, hogy egy szervízessel beszéljek, mert ehhez 18ezer forint azonnali bevizsgálási díjat kellett volna fizetnem!.
Javaslom mindenkinek, hogy olyan helyen vásároljon, ahol a szervizelést az Almáriummal vagy más módon oldják meg, ott egy fokkal humánusabbak. Az Almárium egyébként adott esetben még iStyle-nál vásárolt gép kapcsán is segít, ha az ügyfél nagyon elkeseredett hangot üt meg, mindenféle azonnali bevizsgálási díjak és egyéb komplikációk nélkül. És nem úgy állnak hozzád, mint potenciális bűnözőhöz, hanem elhiszik, hogy csak a gépedet szeretnéd normálisan használni.
Na most jól kiduzzogtam magam. :)
iStyle-t senki sem szereti. Nem tudom miért nem ment még csődbe. Ideje lenne már.
Miért? Többek közt azért, mert havonta van egy-két új topic arról, hogy milyen szemetek, de a tisztelt nagyérdemű mégiscsak bemegy oda pénzt költeni. Ha ilyen rugalmatlanok és szemetek, akkor tessék bojkotálni őket :))
“ Ne vegyél MacBook-ot. Dell, IBM, Sony.”
Egy kis info, hogy más márkáknál hogy megy… Bentvoltam az egyik márkás gépeket gyártó cég szervizébe, mivel ott rendeltem táskát egy géphez. Közben jött egy nő hozta a notebookját hogy nem megy benne a wifi. kijött a recepcióra egy szervízes csóka, és mondta óóh.. kedves hölgyem máris megnézzük… hátlap lekap… wifi kártya kiszed, hozza a másikat, berakja, hátlap vissza. Gép bekapcs.. Wifi müködik… Használja egészséggel a kedves hölgy… recepciónál papirok kitölt… hölgyike távotzik.
Csak lestem… hogy ilyen még van magyarországon.
Azért tegyük még hozzá, hogy ehez azért kell egy bizonyos átgondolt mérnöki munka is. Mert szép szép a mac de ha szerelni kell, hát fujjj ripityomra kell szedni egy gépet, egy HDD cseréhez, vagy wifi, blut. kártya cseréhez.
/OFF
:D
Mókás. Egyébként tudod egyáltalán hol a winyó egy MacBookban pl? Kb 3 perc a csere, ha akkor ismerkedsz a csavarhúzó csodálatos találmányával, ahogy a ram bővítés is, kb ennyi idő.
/ON
Ha valakinek nem tetszik a rendszer az Andrássy úti iStyle-ban, menjen, a Moszkvára, kisebb, barátságosabb, bolt és szervíz, NEM diák munkás szervízfelvétellel!
“Amúgy meg az egész Apple ?imááázs? bekaphatja a f...szt.”
Hű, hát nem tudom, mennyire jó ez a hozzáállás. Én a normális arcokkal igyekszem a korrekt lenni, de ha valaki ilyen stílusban állítana be hozzám, tuti átküldeném a szervizbe, hogy várjon csak… Szerintem normális kommunikációval meg lehet oldani mindent, és nyilván a kereskedő érdeke is, hogy megoldást találjon.
“De valóban fut a szekér? Vagy a hazai Mac eladások többsége a szürke imporból dolgozó kereskedőknél csapódik le?”
Magyarországon az iStyle a legnagyobb forgalmú viszonteladó. Utána a Starking jön. Megértem azokat is, akik szürkeimportot vagy például teljesen legális fehér importot folytatnak. Nekem a hazai iPod beszerések terén ott telt be a pohár, amikor egy ügyfél elvesztette a garanciajegyét, és a szerviz azt mondta, hogy akkor bizony nincsen csere. Vehettem én új iPodot, ami a 3000 forintos árrés mellett igen jó befektetés… Ehhez képest ha veszel számla nélkül, sima vásárlói blokkal iPodot egy német médiamárktban, vagy éppen a lúzer pixmaniásoktól, szó nélkül cserélnek neked. Vagyis könnyebb a dolga annak a vevőnek és kereskedőnek, aki ilyen gagyi helyekről vásárol, mint annak, aki hivatalosan itthonról szerzi be az iPodot. Szerintem gépeket nem nagyon hoznak külföldről amúgy, csak az iPod piacon érzékelhető nagy mértékben a külföldi import, ami kizárólag az árképzés rugalmatlanságának köszönhető. Egyébként a külföldi beszerzésű dolgokat csak adminisztrálniuk kell, mivel iPodokat és fülhallgatókat javítani nem nagyon szokás, tehát én azért annyira nem sajnálnám őket, mint te. :)
“hagyományos táp dugó :D élni fog örökké..”
Sokkal több romlik el abból, mint a MagSafe-esből. A MagSafe-es is főleg azért romlik el, mert nem a fülekre tekerik fel őket, hanem durván a töltőfej köré, és emiatt feszül, durván hajlik a kábel.
Giga lol… lassan abba kellene már hagyni ezt a negativ reklámozást, nem korrektek igy nem korrektek úgy, akkor meg minek viszi oda az emberek nagy többsége a motyóját mégis? Millió 1 topic volt már erről és mégis mindig itt lyukadunk ki, kezdem úgy gondolni hogy igy reklámozzuk őket, mert ugye a negativ reklám is reklám.
Pesten annyi más lehetőséged szervizbe vinni a Macid csak választani kell, semmi se kötelező, ugyanez él a vásárlásra is.
üdv. O.
“Egy apró adalék: én már három hónapja várok az Ibook csereakkura. ?Willy Fog 80 nap alatt kerülte meg a Földet - több mint 100 éve. Most talán valamelyik távoli galaxisról küldik az akksit, és ezért kell ennyit várni?”
Világszerte több mint egymillió akkut cserél az Apple. Ez gyártási elmaradásokat okoz. Nem csak a szervizakkuk késnek, hanem a normál, kereskedelmi értékesítési célú akkuk is. Amúgy ez minőségpolitikai csere, nem garanciás, tehát szerintem eleve öröm, hogy van ilyen. De jó dolog összehasonlítani egy fiktív rekorddal. :)
“Javaslom mindenkinek, hogy olyan helyen vásároljon, ahol a szervizelést az Almáriummal vagy más módon oldják meg, ott egy fokkal humánusabbak. “
Almáriumot én is tudom javasolni. Kellemes színfolt a hazai szervizpiacon. Bár alkatrészt ők sem kapnak gyorsabban, de tök rugalmasan beépítik az ügyfél gépébe azt, amit én viszek nekik, és ráadásul az óradíjaik is a ‘90-es éveket idézik, ami számomra különösen megnyerő.
“iStyle-t senki sem szereti. Nem tudom miért nem ment még csődbe. Ideje lenne már.”
A nyereséges cégek nem szoktak csődbemenni. Másrészt az, hogy az Andrássy úton van egy ilyen bolt, az egész hazai szakmának felemelő hatású. Jó reklámot csinál a márkának a bemutatóterem léte, és hogy minden gépet ki lehet próbálni. Szóval szerintem kimondottan hasznos. Aztán persze az ügyfél majd dönt, hogy hol vásárol, de mint óriásreklám, szerintem nagyon jól ellátja a célját, és részben ez is a hivatalos funkciója a boltnak.
Amúgy te nem ott vásároltál a közelmúltban? Emlékeim szerint igen. Szóval nem is értem ezt a csúfos megjegyzést. Pláne egykori munkaadóra… :(
Ez érdekes és tanulságos topicra sikeredett. Remélem, a közeljövőben elszaporodnak a “Bevittem az iStyle-ba, a ráérő eladó rögtön ráért, kedves volt és gyönyörű, értett a munkájához, és kezét-lábát törte, hogy megoldást találjon a problémára.”
Szép új világ :)))
Mióta értékesítek Apple terméket? Nem is tudtam. Kösz az infóta fórumon eléggé az látszik hogy a PontMac-hez kötődsz. ezek után pedig vicces hogy más viszonteladót nyíltan és folyamatosan támadsz, szerintem...
Várjunk csak! Talán azért mert le kispöcsöztek? Bunkók voltak velem? Nem is tudom…
Mellékesen nem adtam még el semmit, és csak azért ajánlom a Pontmacet, mert az a legkorrektebb bolt ahol jártam, és a tulaj a haverom. De ezzel az erővel mondhatnám, hogy menyjen mindenki a Starkingba, mert ott is kedvesek. Vagy tudomisén hova.
Legutoljára egy vadi új gép nyilvánvalóan rossz aksiját nem voltak hajlandók még csak megnézni sem, csak ha ott hagyom a gépet 3 napra, de előre mondta a pultos diák, hogy szerinte nem fogják megjavítani, így ne fárasszam magam…
mi volt a konkrét szitu, leírhatnád. aksit nem ismerte fel a gép?
milyen homályos irányelvekről volt szó?
javítani biztos nem tudják az aksit csak cserélni az meg időbe telik amíg megjön.
“az meg időbe telik amíg megjön”
Ezt mondogassátok sokszor egymás után. Milyen jó lesz akkor.
Steve Jobs fiatal korában felvetett egy gondolatot, miszerint annál jobb valaki, minél gyorsabban tud elvégezni egy feladatot. Szerinte a munkavégzés sebessége egyenes arányban van az ember értékével. Csak gondoltam, elmondom, hogy gondolkodik az Apple.
a baj az hogy az Apple amerikai cég és az ottani elvekekkel gondolkodik itt is. ott olcsóbb az alkatrész mint a szervízes munkaideje. ezért inkább az alkatrészt cserélik. ami viszont ott hamar megjön, de töpörödött kis Apple piacunkra nem jön meg ugyanolyan sebességgel méretgazdaságossági meg még ki tudja milyen szempontok miatt (pedig minőség szempontjából is ez jobb módszer mint az alaplap forrasztgatása). az ördögi kör pedig ott zárul be hogy addig nem is nő sokkal nagyobbra a magyar Apple piac amíg ilyen gondok vannak :(((
És szerinted nem lehet raktáron tartani minden akku típusból egy darabot folyamatosan? Én nem vagyok benne az ország három legnagyobbjában sem, de mégis képes vagyok ilyen óriási trükkre. És ha várni kell két hetet, amíg megjön a csere, addig az ügyfél már rég használni tudja az új terméket, és meg utána megkapom azt, amit ő kapott volna a szerviztől csereként. Összesen négyféle akkut kell raktáron tartani (fekete, fehér MacBook akku, 15-17 MBP akku), ez bő 130.000 forintba kerül. Ugye nem akarsz meggyőzni arról, hogy az MDS Holdings leányvállalatának nincsen ennyi, vagy mondjuk 2x-3x-10x ennyi tőkéje minőségpolitikára?
Nem akarok flame-et csinálni a témából, ne érts félre, csak a gyerekes magyarázatokat nem annyira szeretem. Ha valamit nem lehet kimagyarázni, akkor nem kell róla feltétlen beszélni. Ha viszont ki lehet magyarázni, akkor a tieidnél erősebb érvekre van szükség, mert én bizony nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy filléres alkatrészekből nem lehet raktáron tartani, hogy az ügyfélnek ne kelljen heteket-hónapokat várnia.
Több gép + picit magasabb árak: nagyobb profit. Arányaiban pontosan ugyanannyi a gépekre eső költség. Én egy-egy darabbal csinálom ezt a rotációt, és működik a dolog egyszeri befektetéssel, mert mire jön a következő kedves ügyfél akku hibával, már megjött az előző cseréje. Ha valaki 4x többet adott el nálam, annak ugye négyszer több tőkéje jut ilyen célra, a statisztikai alapon négyszer több hibás gépre. Tehát szerintem ez a képlet mennyiségtől független. Inkább csak az a gond, hogy a hazai piacon az efféle megoldás abszolút piacidegen dolog. Egyébként a vevők sem fogadják maradéktalan bizalommal az ilyesmit, olyannyira szoktalan a dolog. Néhányan rögtön ellenőrzik, hogy van-e már ciklus az akkuban, vagy hogy a sorozatszám alapján mikor gyárthatták… :) Szóval tény, hogy nem egy általános megoldás. Bár szerintem így helyes.
“amúgy szerintem ez az importőr feladata lenne a raktárkészlet biztosítása nem is a viszonteladóké”
Jó, jó. De ezt a dolgot most úgy fogjuk fel, hogy ez egy lehetetlen része a képletnek. Ilyen soha nem lesz, legalábbis belátható időn belül. Tapasztalatból tudom, hogy a vásárlókat, akik több százezer forintot adtak ki akár egy MacBookra, abszolúte nem érdekli, hogy ki nem tart raktáron, vagy ki a gyenge láncszem a folyamatban. Megvették és használni akarják a gépüket, és a lehető leggyorsabb hiba orvoslást várják el. Teljesen jogosan. (Én annó azért lettem viszonteladó, mert elegem lett belőle, hogy folyton azt hallgatom, hogy így a hdsys, meg úgy a hdsys… Utáltam várni, és nem érdekelt, hogy kin múlik a dolog.)
Tídzsi,
az aksival kapcsolatban annyi volt nálam, hogy vettem egy akciós macbookot, ami valsz. pár hónapot már állt a raktárban (kb. két hónapot a gyártási időpont alapján). Előszőr kb. 5000mAh volt az aksi teljesítmény (az original 5200 helyett), ez egy hét alatt lement 4900 körülre (azóta tovább romlott), és amúgy is gyanúsan hamar lemerült (a korábbi macbookomhoz képest). Fehívtam őket, azt mondták, vigyem be a gépet, és megnézik. Bevittem, de nem akarták megnézni, hanem a srác a pultnál (diákok szoktak ott lenni, és nem nagyon vannak képben a dolgokkal sztem) azt mondta, hogy ezt nem fogják kicserélni, csak ha 70-80% felé jár, ill. megnézni mégsem nézik meg, csak ha nagyon akarom, és akkor is 3 nap, vagy 18ezer ft azonnali bevizsgálási díj. Otthagyni akkor hagytam volna, ha a problémával tényleg kicserélik az aksit, de a srác szerint nem fogják, így az otthagyás (ami eleve elég fájdalmas) értelmetlen megoldásnak tűnt. A szervízest, aki az üvegfal mögött volt, nem akarta megkérdezni, mert “nem érnek rá”, csak rajta keresztül lehet intézni bármit is… Így gyakorlatilag nem volt senki, akivel érdemben tudtam volna beszélni, ezért elmentem. A dologban annyi zavar, hogy minek mondják, hogy bumlizzak be hozzájuk, ha aztán elzavarnak. Az almáriumnál ugyanerre a problémára azt mondták, hogy szériahiba, nem kellett bizonygatni, hogy tényleg nem jó az aksi.
Másik eset egy korábbi macbookommal volt, ott a space billentyű hozzáért a kijelzőhöz, és egy idő után belemart a képernyőbe. Nekem nem volt elsőre evidens, hogy a belemarás nem piszok, így megpróbáltam letörölni, és a törlés közben a belemarás mentén valamennyi további rész is lejött a felső rétegből az LCD-n. Bevittem a gépet, ahol azt mondták, hogy igen, ezt kicserélték volna, ha a bemaródás környékén nem jön le jobban az LCD felület, mert hogy ezt már az én törlésem okozta. Hiába próbáltam megértetni velük, hogy egyrészt mindenképpen hibás az LCD, és ha nem próbáltam volna javítani a helyzeten, akkor is ki kellene cserélniük (ezt el is ismerték), és hogy az egész további védőréteg a hiba miatt jött le, de mégis mivel én megpróbáltam letisztítani a képernyőt, és így “hozzányúltam”, már nem ér a gari, tudnak újat adni 80k+szerelési díjért… Itt egy másik diákkal vitatkoztam, beszélni az ügyről érdemben gyakorlatilag ebben az esetben sem tudtam senkivel sem.
Egyébként a sales részről rendesek és kedvesek voltak velem, és a bemutatóhely is cool, szóval csak a szervízzel van bajom, itt szerintem nem korrektek.
Plusz még annyi, hogy az új gépen az LCD körüli takarólemez is eláll, de azt mondják, ez nem jelentős hiba, nem javítják, bár visszapattintani a srácnak sem sikerült, mert anyaghibásnak tűnik. Mindenesetre nem vitatkoztam, mert emiatt meg tényleg nem akartam volna 3 napra otthagnyi a gépet, hogy bevizsgálják (az egész bevizsgálósdi szerintem nevetséges ilyen evidens hibáknál...)
Én is megosztanék egy történetet az iStyle szervizével kapcsolatban:
Nem régen vásároltam egy MacBookot, amit megelégedéssel használok. Leszámítva, hogy néhány hónap elteltével egyszerűen kikopott a tuchpad alatti klikkelőgomb. Vagyis nem kattan, időnként érintkezik, időnként nem. Elvittem az iStyle szervízében ahol a munkafelvevő megállapította, hogy valóban így van majd bevitte a gépet. 5 perc elteltével visszahozta és a következőt közölte:
“Nem tudják garanciában elvégezni a javítást, mert az Apple ILYEN HIBÁT NEM ISMER”
Kérdeztem, hogy akkor most mindketten álmodjuk amt látunk? Azt mondta nem tud mit tenni, az Apple szerint ilyen hiba rendeltetésszerű használat mellett nem következik be. (Itt szeretném megjegyezni, hogy sajnos rend és tisztaságmániás vagyok, ami a MacBook használatára is kiterjed)
Kérdeztem, hogy tudnak e bármi bizonyítékot mutatni azzal kapcsolatban, hogy a gép ne rendeltetésszerűen lett volna használva? Azt mondták nem, de nem javítják meg garanciában. Pont.
Nem láttam értelmét kötekedni egy ilyen aljas társasággal, viszont kértem jegyzőkönyv felvételét a történtekről. A jegyzőkönyvben a következő áll:
“Garancia: IGEN
Hiba: Tuchpad gombja ki van kopva, a kattintás a bal oldalán nem működik
Sajnos nem áll módunkban cserélni a gép felsőburkolatát, mivelé az Apple ilyen jellegű garanciális hibát nem ismer, ezért ezzel az indokkal már az alkatrész kikérésére sincsen lehetőség”
Rendelkezem egy jogvédelem biztosítással éppen az ilyen dolgok miatt. Továbbítottam nekik a jegyzőkönyvet. A jogtanácsos visszahívott és azt mondta, hogy ilyen felháborító indokot még praxisa során sem hallott egy garanciális javítás visszautasítására. Azon csodálkozik, hogy még le is merték írni. Jelenleg jogi úton próbálja a biztosító rákényszeríteni az iStylet a törvényszegő magatartás mgszüntetésére és a javításra. Ha nem megy, lesz egy per.
Ilyen jelenséggel én is találkoztam. Mármint “beragad” a trackpad gombja. A Starkinges srácok megnézték, még soha nem hallottak ilyenről, de tényleg gáz. Vigyem szervízbe, szerintük topcase-csere. Nem vittem, ellenben a férjem - először hajmeresztőnek tűnő javaslatára - nagyon vékony órás csavarhúzóval finoman körbefeszegetve feljebb tudtuk emelni a gombot. Azóta hiba nélkül megy. Olcsóbb és gyorsabb megoldás, mint a per, noha a jogi kérdés rettenetesen érdekes.
Friss, vasárnapi story.
(ON/OFF)
Helyszín METRO áruház.
Legkedvesebb barátomnak vettem egy marógépasztalt,
s otthon beállítottam a sarokba. Majd mégiscsak kibontottam,
hogy ugyan milyen fejeket is adtak hozzá.
Meglepetés: magát a gépet valaki még az áruházban kilopta a csomagból.
Az asztal és a fejek meg vannak.
Hétfőn, a hajnali 6h-s nyitáskor csendesen elmondom a problémát.
Mosoly, és szó nélküli pótlás, + bocsánatkérés. Semmi gyanúsítgatás.
2 éve ugyanott faesztergagépet vettem, de összeszerelés után kiderült,
hogy a motor felőli oldalon excenteres.
Gép vissza, Metro mosoly + bocsánatkérés, pénz vissza.
Saturn, bassláda.
Otthon kicsit berezonál.
Láda vissza, és
- én még ilyen boldog reklemációs osztályvezetőt nem láttam,-
persze csere. (Már szinte gyanakodtam, hogy beteg.)
Ugyanott Logitech wireless KB. itthon nem tetszett, irány a Saturn:
= pénz vissza.
(Persze, ekkora cégeknél ezt megtehetik.)
Inkább ON:
A Datanet foglyává váltunk:
eddíg a saját t-vonalamon 1 Mbit /5300Ft (+ telefonelőfizetés)
2 évig kifogástalanul működött.
Az idei Datanet akciók nyomán: előfizetések lemondása, majd
a szomszéd lakásban élő anyám vonalára kértünk ADSL-t ugyanennyiért,
csak éppenséggel 4 Mbit-est.
Mac-ek és 1db PC, valamint modem + router, és beállítások ugyanaz.
ADSL néha 5 percenként ledob. (Router nélkül is.)
Reklamációk hiába. Hűségnyilatkozat 1 év.
(Anyám mozgásképtelen, és 77 évesen látott először számítógépet.
Felküzdötte magát a banki ügyeinek internetes intézéséig, minthogy járni nem tud. Jómagam, - mint problémakezelő - pedig néha fél évig is távol vagyok itthonról.
Passz…
“Nem tudják garanciában elvégezni a javítást, mert az Apple ILYEN HIBÁT NEM ISMER”.
Hmm, hmm, pedig ha te az iStyle-tól vásároltad a gépet, akkor nem az Apple Inc. adja rá a jótállást, hanem az, aki eladja, nem? Ha világgaranciás ügyintézés volna, akkor talán más a helyzet.
Cáfolja meg egy illetékes vagy bárki más, mert ezek csak feltételezések(!), de szerintem itt egyszerűen arról van szó, hogy ilyen esetben az iStyle-nak kéne lenyelnie az alkatrész teljes árát, nem kapnának kompenzációt, mert úgymond a saját szakállukra végeznék el a javítást. És ezt szeretnék elkerülni.
Igazából remélem, hogy nincs igazam. Ha valaki tudja, hogy nem ez a helyzet, ossza meg velünk.
Érdekes. Amúgy az normális válasz, hogy az Apple nem ismer ilyen hibát. Az Apple ugyanis hibakódokkal dolgozik. Ha valami rossz, kell írni egy Symptom Code-ot. Normális helyeken ha nincsen, akkor keresnek valami hasonlót, és visszaküldik a cuccot. De az, hogy az ügyfélre fogják, szerintem a legrosszabb. Az a gáz, hogy egy-egy ilyen eset van, de ez olyan szinten árt a márkának, hogy azt nem lehet marketing forintokkal pótolni… Azért is komikus a dolog, mert vélhetőleg amúgy is top case cserés lesz a gép, mivel MacBook, és a top case magában foglalja az érintőpadot is, szóval nem értem, minek kell hivatásszerűen szopatni az ügyfeleket.
Végül az lett a megoldás, hogy elvittem az Almárium-Pro Kft-hez a gépet, ahol megállapították ugyazezt a hibát, vagyis cserélni kell a MacBook felső burkolatát. Gond nélkül megkérték az alkatrészt és 3 nap múlva visszajelezték hogy rendben is van, amint megérkezik garanciálisan kicserélik. Nem is próbáltak kábítani semmi olyasmivel, hogy ilyen hibát nem ismer el az Apple.
Akkor most hogy is van? Az iStyle még le is írta a munkalapra, hogy erre hivatkozva megtagadja a garanciális javítást.
“amint megérkezik garanciálisan kicserélik”
Ezt győzzed kivárni… Én december óta várok különböző gépekre top case-ekre és bottom case-ekre. Beszámított gépek, amik nálam állnak, és napról napra csökken az értékük. Szóval nagy rajongója vagyok minden magyar szerviznek és a szervizhez kapcsolódó cégnek és személynek.
Persze jobb, hogy nem elküldenek, hanem biztatnak, de csak egy fokkal.
Nekem amúgy most olyan tapasztalatom volt, hogy néhány durván lekopott MacBook Pro-hoz rendeltem top case-t, de állítólag ez nem cserés dolog, mert az ügyfél miatt pattog le a festék a félmilliós gépről. Poén…
Hát igen, 3 hetet mondtak de legalább visszaigazolta az Apple, hogy küldi. Én már annak is örülök, hogy a garanciális gépemen a garanciális hibát hajlandóak egyáltalán nagyonhosszú határidő alatt megjavítani. A másik verzió, hogy kataegórikusan elutastják. Sokáig küzdöttem különböző helyeken ilyenekért, de mindíg a “ha nem tetszik perelj be!” a válasz. Minthogy köztudottan semmire sem lehet jutni bírósági úton, és azalatt a 10 év alatt amíg lezárul egy ügy, régen aktualitását veszti a téma. (és most nem feltétlenül túloztam a 10 évvel.)
Gyorsabban meglesz, az tuti. Nekem a MacBook Pro-m billentyűi kicsit érzéketlenek. Megrendeltük volna a cserét, de az Apple Magyarországra nem szállít svájci német-olasz billentyűt, csak magyart és nemzetközi angolt. A magyart viszont sajnálják tőlem, mert nehogy jól járjak, és ingyen legyen magyar billentyűm. Úgyhogy annyit mondtak, hogy nem beszerezhető az alkatrész. Elromlik a világgaranciás, AppleCare-es gép Magyarországon, és egy 30 dolláros alkatrészt nem lehet beszerezni hozzá… Ismét csak poén.
Mar elore felek attol, ha veletlen a kulfoldon vasarolt MBP-vel vmi garancialis jellegu problema lesz..Vigyem vissza ahol vettem?:D
Miért? Csak átugrasz bécsbe és a probléma megoldódott. Az sincs sokkal messzebb budapesttől, mint pécs-budapest. Éljen a monarchia! ;-)
Én nemrég vettem az iStlye-nál egy macbook-ot. Akksi hibás, nem tölt.
Bevittem szervízbe (mivel pécs környéki vagyok nem sok kedvem volt pestre menni de ez van), korrektűl megnézték, hogy télleg nem tölt, kipróbálták másik akksival, úgy működött -> egyértelmű akksi hiba. Gépet visszakaptam, akksit othagytam és futárral elküldik majd az újat. 2-3 hetet igértek, remélem nem kell többet várni.
Szóval eddig pozitív a véleményem.