|
Macőrült
Bejegyzések: 4196
|
bercy - 2008. május 16. @ 14:11 Ez a szomorú, hogy már ennek is lehet örülni :/ |
|
Aktív
Bejegyzések: 11
|
Hát igen, eléggé… :(
|
|
Macőrült
|
bercy - 2008. május 16. @ 14:48 Ettől a márkától nem kell többet várni. Az áráért viszont már annál inkább. Csak fölösleges :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 77
|
Én a “garanciális” előlap cserémre HETEDIK hete várok az Almárium Pro Kft-nél. Mint korábban említettem, három hetet ígértek, ami önmagában felháborító. A hölgy egyébként kedvesen tájékoztatott arról, hogy a mostani csomagban érkezett olyan alkatrész is, amit 2007. áprilisában rendeltek meg, így a 7 hetet még ne tekintsem soknak. Két hét múlva jön egy újabb csomag, hátha benne lesz…
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1923
|
Én októberben leadott MacBookra most kaptam meg a törött top case cseréjét. Egy ügyfelemnek két gépe tört el, véletlenül egy sorozatszámon lett felvéve a két ügy. Így nem adták ki a második top case cserét (2007. október), úgyhogy végül ráuntam, és megvettem számlára a cuccot, mert már kicsit kínos volt a 7 hónap várakozás… Visszaemlékszem a 2007. elején tett ígéretekre… ...lesz cseregép… ...gyorsan jönnek az alkatrészek… ...lesz raktáron alapvető alkatrészekből… persze. |
|
Macőrült
|
Az Applenak csak vasgolyót szabadna gyártani :) A műanyagokkal valahogy nincs szerencséje. Lehet nem mindig a legolcsóbbat kéne választania. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 782
|
bercy - 2008. május 16. @ 14:11 Nehéz kérdés az, hogy mért ne próbálják ki. Hadd mondjam el mit látunk mi a másik oldalról. :-) Van az álmodozó típusú vevő, aki bejön és élete nagy döntésével Mac-re vált, még ha akarjuk se lehet rábeszélni, hogy ugyan már nézzük meg, nincs-e pixelhiba, megy-e rendesen. Ők csak azt látják, hogy az Apple név garancia mindenre. Vannak azok, akik már akkor gyanakszanak valami machinálásra, ha nem a szemük előtt vesszük ki a gépet a barna védődobozból. Általában ők azok, akik nehezményezik, ha nem KTA Kingston (Mac-re tesztelt sorozat, elvileg) ramot teszünk a gépbe, hanem az olcsóbb, de ugyanolyan KVR jelzésűt. :-) Nem is tudom mit kapnánk ha egy bontott gépet próbálnánk nekik adni. És vannak a középutasok, akik rászánják azt az egy órát és végigmennek velünk az alapbeállításokon, kérdeznek ezt azt, esetleg +2 év garanciát kötnek, mert tudják, hogy Mac de attól még tönkremehet. Szóval nem olyan egyszerű ez a bontsuk ki, nézzük meg, teszteljük le dolog. Igyekszik az ember mindenkit igényei szerint kiszolgálni. |
|
Veterán
|
Szerintem azért az ITM CE részéről nem lenne ám olyan nagy mutatvány raktáron tartani mondjuk 10 darab csereakkut, hogyha netán valakinek elromlik, akkor ne egy hónap múlva, hanem azonnal kapjon. Az ilyet nagyon értékelik ám a vevők. Ráadásul adminisztrálni is sokkal egyszerűbb, mert nincsen vele logisztikai feladat, hiszen a vevő csak egy alkalommal, és nem folyamatosan résztvevője a procedúrának. No mindegy, mindenki másként kereskedik. Az iStyle-ban legalább van jó kis akciós MacBook az előző szériából… KTA memória nagyjából annyiba kerül, mint a KVR. A vevők értékelik, ha elit vagy annak tűnő minőséget adnak nekik. Én nem spórolok 400 forint+áfát azért, hogy ne párba válogatott KTA, hanem külön kapható KVR-en picivel többet keressek. Ezek türkében meg nem tudom, miért baj, ha valaki azt a Kingston RAM-ot akarja megvenni, amit a Kingston az Apple-höz gyárt. Vagy ez nem lehet része a prémium dolognak? |
|
Törzsvendég
|
A magánvéleményem az, hogy a Mac-nek nem sok köze van a prémium dolgokhoz, legalábbis a felhasznált alapanyagot illetően, a szoftvertervezés, az ipari dizájn és a ergonómia/funkcionalitás tekintetében tényleg talán prémium. A KTA ram választása nem hiba, csak szerény meglátásom szerint fölösleges, de természetesen minden vásárlót megillet a szabad választás joga. Ennyi erővel az Apple-től is lehetne rendelni ram-ot “prémium” árban és szerintem abban egyetértünk, hogy nem lenne jobb minőségű. |
|
Veterán
|
Prémium alatt itt nem az Apple-t, hanem az iStealt értettem, ami ugye Apple Premium Reseller. |
|
Törzsvendég
|
A félreértések elkerülése érdekében nem az iStyle-ban dolgozom. :-) |
|
Veterán
|
Ezt elhiszem, de a téma az említett üzletről szól, ezért jelent meg a szövegben a “prémium” szó. :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 11
|
Nekem most hozta meg a futár a csere akksimat. Múlt hét kedden vittem be a gépet a szevízbe (2-3 hetet mondtak). Hát komolyan örülök, hogy ilyen hamar megjött, mert amiket itt hallottam kicsit kiábrándított. |
|
Aktív
Bejegyzések: 127
|
óó a rohadt életbe hgoy csak msot olvasom, PONT ugyanez a problémám volt, ugyanígy istyle, nem cserélték a megolvadt töltőmet… aztán vettem újat, nem tudtam mit csinálni, a gépemből élek, nem volt időm szarakodni velük. de ha ezt tudom.... meg olyan is volt hogyo bementem (első generációs sárgulós macbookom van) mondtam hgoy sárgulok, apple cseréli garanciálisan ugyebár. közölték hogy ez NEM sárgulás hanem kosz, minden nap le kéne mosnom. aham, gondoltam magamban okosak vagytok, hozott a srác egy pucoló folyadékot, nem jött le. hát hogy szerinte ez már beleivódott, és akkor sem sárgulás. hagytam a francba. továbbá ahogy hallom még egy legalapabb szervizes cucc is eltart akár hónapokig ami sehogy sem fér bele:( |
|
Veterán
Bejegyzések: 1056
|
Olvasni itt pro/kontra mindent. Kár.
|
Összes oldal: 3
|
||||||
| « tapasztalt hibak - c2d mb | docking station » |
:D
Az a baj ,hogy ma már sajnos tényleg itt tartunk.Hiszen egy ilyen 2-3hetes csere már tok pozitív. A poén ,hogy mi még többet is fizetünk a gépekért és cserébe meg egy ekkora szar szerviz hátteret kapunk. Ha nem lenne egy két becsületes kereskedő akik elviszik a hátukon az egészet az életben nem vennék itthon Macet.
De nem csak a hazai importőr maffia a hibás. Hanem az Apple Inc. is akik leszarják, hogy micsoda mocsok üzlet és minőségpolitika megy itthon. Ez nem piac ugyanis.
De nem csak az Apple ilyen. Meg kell csak nézni a Sony itthoni szerviz hozzáállását.