|
Aktív
Bejegyzések: 104
|
iZyz - 2008. május 07. @ 16:55 köszönöm, ez is tök jó :-) |
|
Veterán
Bejegyzések: 1555
|
|
|
Aktív
Bejegyzések: 335
|
Innen le is töltheted: http://www.scribd.com/doc/2082207/nikkor-lenses-36p |
|
Aktív
Bejegyzések: 368
|
Megérkezett a Nik Software Viveza puliginja Aperturehoz. U-point technology, akárcsak a Capture NX-ben. http://www.niksoftware.com/viveza/usa/entry.php Én már próbálgatom. Nagyon szép dolgokat lehet belőle kihozni.
|
|
bM Függő
Bejegyzések: 6989
|
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 963
|
Ez is egy jo oldal az objektivekhez:
|
|
Veterán
|
Igen, tenyleg szep - igaz levert a viz, mikor meglattam, hogy dragabb, mint az Aperture2… Hova tart a vilag, ha mar egy nyamvadt filter is 250 USD?:((( |
|
Aktív
|
Sziasztok! Tanácsot kérnék: 80-200 f2.8 SWM obi, kb 5 éves új állapotban, szinte semmit nem volt használva. D200-ra feltéve élességállításkor “visít”, ha hosszan kell tekernie a motornak. Mitől lehet ez? A sok állásban “kiszáradt, be kellene “olajozni”? Látszólag nncs baja az élességállításnak, gyönyörű, makulátlan állapotú. |
|
Aktív
|
Ha rendellenesnek érzed a dolgot első körben hívd fel a Nikon supportot.
1047 Budapest,
Tel.: 232-13-71
Valószínűleg azt fogják javasolni, hogy vidd be a szervizbe. Ott kérd, hogy ott helyben egy szervizesnek megmutathasd és eldönthesd, hogy mi legyen a további teendő és mennyiért…
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1414
|
Jo par honappal ezelott kerdeztem velemenyeket a D80 vs D200-al kapcsolatban. Mostanra megszuletett dontes. D80 a kivalasztott: mellette szol az ara valamint az, hogy a nagyobb tetver tudasat, nem biztos, hogy ki fogom hasznalni ezert minek fizessem meg a plusz szolgaltatasokat.
(Jelenleg egy Fuji S9500-ast hasznalok aminek az atfogasa 28-300-as) 200 feletti allasban viszont evente max 2 ha keszitek kepet ergo nem hinnem, hogy annyira hianyozna. Szoval velemnyeket kernek es segitseget ismet. Koszonom! |
|
Aktív
|
Szerintem:
18-200 nagyon kényelmes obi, használtan 130-140 körül kijön. Másik általad javasolt megoldás sem kerül szerintem sokkal olcsóbba, viszont állandóan cserélgethetsz. Akkor már táskát is kell venned, így meg kijöhetsz egy egyszerűbb kamera tokkal.
A 28-200-zal szerintem nem lennél megelégedve, dx formátumnál sokat számít széles látószögben az a +10mm. Szerintem. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1206
|
Az a kérdés, hogy kell-e a 200 vagy elég kevesebb, cserébe jobb lesz a minőség (18-135 sokkal olcsóbban vagy méginkább 16-85VR), vagy biztosan kell (akkor 70-300VR). A D60 kitobjektívjei korrektek, de a D80 vagy különösen a D200 kategóriájából már kilógnak. Ja, nem biztos, de lehet, hogy kevered a fizikai és az ekvivalens fókusztávokat. |
|
Aktív
|
kertesz - 2008. május 16. @ 12:21 16-85VR még csak új van, árban ugyanott van mint a 18-200 használtban kb. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 635
|
Szerintem batran belevaghatsz a 18-200-ba, nagyon jo kis obi, es majd csak a gyakorlatban fogod igazan ertekelni, h nem kell állandoan csrelgetni, ami nagyon kényelmes ám...! :-) |
|
Veterán
|
kertesz - 2008. május 16. @ 12:21 csak lusta voltam magyarazni gondoltam igy is ertehto…
A 70-300 tesztjet nezve (nekem legallabb is) szebb kepet rajzol mint az 55-200 -as, ebben igazad van (http://www.cameralabs.com/reviews/Nikkor_70-300mm_VR/outdoor_results.shtml )
A 18-200-tol nem tudom miert meg mindig tartozkodnek. Fuggetlenul, hogy praktikai okokbol nyilvan ez lenne a logikus valasztas. Azert meg varom az otleteket, illetve kerdeznem mennyire erdemes nezelodni a Sigma es Tamron markakbol? |
|
Törzsvendég
|
Szerintem is 18-200 (27-300), vagy pedig a 18-135 (27-200) .
|
|
Veterán
|
Meg valami, mindenkepp uj gep es objektiv, hasznalt nem johet szoba. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 696
|
ha macro objektív kell olcsón akkor a nikon 55mm-es manuál fókuszos lencséjét vedd meg. Ebayen kb 20e Ft, de nagyon jó. Ha érdekel teszek fel vele készült képeket. |
|
Veterán
|
Most kovezzetek meg de a Nikkor 70-300mm VR nekem egyre jobban es jobban tetszik. Sokkal jobban mint a 18-200. |
|
Törzsvendég
|
Tele allasban tuti hogy jobb is, bar azt mondjak 200 felett egy kicsit lagy. |
|
Aktív
|
htomi - 2008. május 16. @ 16:51
Ez mind rendben van, hogy egyre jobban tetszik, de nem innen indultál! El kellene dönteni, mit akarsz :-)
|
|
Veterán
|
bébébé - 2008. május 16. @ 23:35htomi - 2008. május 16. @ 16:51Most kovezzetek meg de a Nikkor 70-300mm VR nekem egyre jobban es jobban tetszik. Sokkal jobban mint a 18-200. Igazad van, nem innen indultam es teny az is,hogy eddig nem nagyon hasznaltam a 200 feletti tartomanyt. Ennek egyebkent nagyon egyszeru oka van a Fuji-t ebben a tartomanyban leginkabb csak alvanyrol lehet hasznalni. Viszont ez egeszen mas dimenziokat nyitna meg, ami megvallva az igazat igen csabito. A dontes nem egyszeru ezert is kertem segitseget.
A tokeletes parositas a 18-70+70-300 lenne, de a 2 obi arabol boven meglenne a 18-200. Ami kenyelmi es anyagi szempotbol is elonyosebb. Nagyon szep rajzolata van a 70-300-nak, de lehet a penztarca fog donteni a vegen.
Azt is elmondom miert ujat szeretnek: nem Mo-n elek es az itteni szervizek khmm hat hagynak maguk utan kivanni valot, arrol nem is beszelve,hogy 3x arat kernek javitas eseten. Barmilyen tartosak-megbizhatoak is a Nikkor objektivek az ordog nem alszik. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 538
|
Én is letenném a magam két forintját. :) Egy éves dSLR (D80) tapasztalat után írom, úgy, hogy én is egy Nikkor 18-200Vr és a fórumok szerte kötelező vételként ajánlott N50 1.8 objektívekkel kezdtem egy Panasonic FZ30-ról váltva (35-420mm ekv.). A N18-200Vr nagyon kényelmes átfogást ad, nagyon jól szolgál a Vr, objektív csere nélkül megoldod vele a legtöbb általános helyzetet, de ezért “csak” egy jó átlagos képminőséget nyújt. Ken Rockwell isteníti, Tom Hogan korrektebben értékeli, a photozone.de tesztje meg közli a száraz tényeket. Egyébként messze a legjobb a többi gyártó hasonló átfogású lencséi közül. A fix N50 1.8, nem meglepetés, ég és föld hozzá képest képminőség terén. Kb. három hónapra rá vettem egy Sigma 10-20-at, hogy legyen egy ultra nagylátóm, aminek aztán annyival szebb képe volt a számomra, hogy azt követően erősen hanyagoltam a N18-200Vr-t, nem szívesen tekertem fel. Elkezdtem utánajárni, mire cserélhetném le, közben a fényerő fontosságát is megtanultam értékelni, így kötöttem ki a Tamron 17-50 2.8 objektívnél. Ha már nézegeted a N18-55 lencsét, vess egy pillantást a T17-50 2.8 photozone.de tesztjére is vagy nézd meg, mit ír róla Tom Hogan (bythom.com), megéri. A fórumokon is jó véleménnyel vannal erről a lencséről. Nem tudhatjuk, te milyen utat fogsz bejárni, lehet, egy életre elégedett leszel a N18-200Vr-rel, s akkor nem kell plusz költségekbe verned magad, kisebb súllyal, kisebb táskával, sokkal kényelmesebben megoldod a fotózási szokásaidat. Viszont, ha magával ránt a dSLR fotózás öröme, sanszos, előbb vagy utóbb már nem leszel elégedett evvel az objektívvel, ahogy velem is történt. Nálam eladó sorba került. Hogy konkrét tanácsot is adjak, egy évvel a hátam mögött, ami nem sok, alulra az új Nikkor 16-85Vr-t vagy a Tamron 17-50 2.8 objektíveket ajánlanám. Nagyon jó a képminőségük, messze jobbak a N18-200Vr-nél. A Tamron a kisebb átfogásért kárpótolva megadja a nagy és konstans fényerő örömét (amit nekem nem pótolna a Nikon nagyobb átfogása és a benne lévő Vr sem). Felülre pedig én is a Nikkor 70-300 Vr lencsét javaslom. Volt szerencsém kipróbálni, nem túloznak a tesztek, nagyon szép képe van, főleg 70-200mm között, de bónuszként kapsz plusz 100mm-t és a Vr is nagyon jól jön ebben a tartományban. Fórum tapasztalataim alapján, először a legtöbb nagy átfogású kompakt gépről dSLR-re váltó fél az objektív cserélgetéstől, az ő átcsalogatásukra találták ki a 18-200-as lencséket. Azután sokan közülük több objektíves felállásra váltanak. Egy kisebb átfogású objektív, szvsz(!), jobban megtanít a tudatos fotózásra, ami az egésznek az értelme. A jobb képminőség meg hab a tortán. Remélem, még jobban megkevertelek. :))) |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 635
|
iZyz! Köszönöm a véleményed az 50/1.8-as nikkorról, megvettem a fordítogyuruvel egyutt. Az obi kiváló, de a gyürü használata picit nehézkes, szokni kell. :-)
Van már vkinek 16-85-öse? Tényleg olyan jó, mint ahogyan az ára “sugallja”?? ;-)
DrB: Tamronrol még nem sok jot hallottam, de elgondolkodtattál a 17-50 essel kapcsolatban, utánanézek, köszi. :-) A 18-200-ast pár napig kölcsonben használtam, nagyon tetszett, flexibilis és jo minöség, ezért ajánlom, a VR-röl szolo dicshimnuszokat csak támogatni tudom,....:-) |
|
Veterán
|
Ezuton koszonom mindekinek a segitseget, tanacsokat es a linkeket!. Megszuletett a dontes: Nikon D80 + 18-135 +70-300VR lesz a nyero parositas.
Udv!
|
|
Aktív
Bejegyzések: 491
|
Steveee - 2008. május 17. @ 12:22 16-85-öt most szereztem be nemrég, jóval szebb a rajza, mint a 18-55nek. 138 eFt volt, D40-en van, jobb érzékelővel még többet tudhat. 18-200-hoz nem tudom hasonlítani, csak a tesztképek alapján. Ezek szerint többet lehet bukni a képminőségen, mint amennyit nyerni a gyújtótávon. A VR tényleg jó hatodot még megtart simán. |
|
Aktív
Bejegyzések: 25
|
Helló!!
Most szeretnék venni egy NIkon SB-800as vakut D70s-re
|
|
Aktív
Bejegyzések: 11
|
Sziasztok! Új ember, első post, és rögtön egy kérés (de hát ez egy ilyen kemény világ, ugye). Volna itt valaki Budapesti (II. kerület, és környéke előnyben), aki hajlandó engem fogadni egy általa megnevezett helyen és időpontban, hogy az Ő 16-85VR objektívjével csinálhassak ott helyben pár tesztfotót? Az enyémmel szerintem valami nem stimmel, de szeretnék biztos lenni a dolgomban, mielőtt szervízbe viszem. Állványt viszek, leszúrjuk, pár kép az én lencsémmel, leszed, másik fel, pár kép azzal, köszönet. Bárhova elmegyek, bármikor (de azért maradjunk lehetőleg a városhatáron belül). Előre is köszönöm! |
|
Aktív
Bejegyzések: 68
|
Sziasztok! Rendszerváltás miatt felszabadult egy kb 6x használt Nikon SB800-as rendszervaku, egy több mint kifogástalan állapotú Nikkor 50mm f/1.8-as prime objektív valamint egy slim Hoya 72mm-es Circular Polar filter - melyeket értékesíteni szeretnék. Amennyiben valaki komolyan fontolgatná ezek egyikének, vagy akár az összes elem megvásárlást, arra kérném, hogy az ajánlatával a mail címen keressen meg. Köszi előre is, Tamás. |
|
Aktív
Bejegyzések: 491
|
kiraly.andras - 2008. május 22. @ 14:58 Levél ment. |
|
Aktív
Bejegyzések: 128
|
A Nikon újabb három jelentős TIPA díjat érdemelt ki A legjobb professzionális tükörreflexes fényképezőgép: Nikon D3 „Ez a professzionális tükörreflexes fényképezőgép mérföldkő a Nikon életében. Ez a Nikon első olyan modellje, amely teljes képes, FX-méretű érzékelővel (23,9 x 36 mm) rendelkezik. Ennek köszönhetően a 12,1 megapixeles CMOS-érzékelő minden egyes képpontja nagyobb méretű, így a gép gyenge fényben nyújtott optikai teljesítménye fenomenális” – értékelt a TIPA zsűrije. A D3 további elismerő megjegyzéseket kapott strapabíró, alumíniumötvözet vázáért és gyors sorozatfelvételi képességéért. A legjobb szakértői tükörreflexes fényképezőgép: Nikon D300 A TIPA zsűri szerint: „Erőt sugalló formáival, kiváló kezelhetőségével és robusztus, időjárásálló kialakításával a Nikon D300 professzionális minőséget kínál elfogadható áron. A 12,3 megapixeles CMOS-érzékelő lenyűgöző teljesítményre képes…” A D300 gyorsan reagáló automatikus élességállítási rendszere és csúcsminőségű funkciói is kivívták a zsűri elismerését. A legjobb professzionális objektív: AF-S NIKKOR 14–24 mm f/2.8G ED „Ez az egyedülálló, rendkívül nagy látószögű zoom objektív a kiemelkedő minőséget kereső profi és amatőr fotósok számára egyaránt új fényképezési lehetőségek tárházát nyitja meg…” – összegzett a TIPA zsűrije. Az ítészek kiemelték az objektív Nano-Crystal Coating bevonatát, amely csökkenti a szellemképeket, valamint a lencsetag és az érzékelő között fellépő tükröződéseket. |
|
Aktív
|
[OFFTOPIC] Tudtok-e ajánlani alapfokú önképzéshez olyan könyvet, ami a kifejezetten a digitális gépek használóinak szól, de természetesen tárgyalja az elengedhetetlen univerzális alapokat is? Sok ilyen látszik a boltokban, de éppen ez a probléma. Többnyire ilyenkor elhangzik, hogy alapfokú tankönyvnek Sevcsik-Hefelle az ajánlott. Nekem megvan, olvastam is annak idején. Most megkérdezte egy tizenéves ismerős, hogy nem tudok-e neki adni valamit, mert érdekelné a fotózás. Nulláról indulna, de nem kattintgatni szeretne, hanem fényképezni, manuálisan, kreatívan. Tanfolyamra szeretne beiratkozni, de az anyja azt mondta, hogy arra most nincs pénze, meg hátha csak hóbortos fellángolás, hát olcsóbb, és reálisabb megoldás az induláshoz a megfelelő szakköny elolvasása. Hívjon fel engem, nekem biztos van valami. Átfutottam tegnap az említett könyvet, és bár első lendületből ezt ajánlottam volna, most elbizonytalanodtam. Szerintem sok fejezet felesleges jelen helyzetben (nem érdekes mi van a filmmel, a laborálással, a stúdióvilágítással, nem kell az optika/fizika tudományának tárgyalása), és persze semmi nincs a digitális ügyekről. A gép pedig digitális lenne, mert az van ingyen, tehát azt felejtsük el, hogy vegyen egy olcsó filmes gépet. Mi legyen a könyv? [/OFFTOPIC] |
|
Veterán
|
Andras, Szemely szerint ez az egyetlen konyv (sorozat), amit merek ajanlani:
NATIONAL GEOGRAPHIC FOTÓISKOLA - TIPPEK ÉS TRÜKKÖK
A tobbi NatGeo konyv:
|
|
Aktív
|
A sorozatot ismerem, kivéve pont ezt az elsőt. Mondjuk a “tippek” és “trükkök” szavak hallatán a legutolsó asszociációm lenne a “tankönyv” kifejezés, de majd megnézem boltban. Az egész sorozat szintén túlzás lenne egy kicsit, jó lenne egyetlen összefoglaló munka, aztán ha úgy alakul, mehet a szakosodás. |
|
Veterán
|
A gondodat nem oldja meg, de talan segit - itt par konyvet megnezhetsz: http://e-book.marcedli.hu/ |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 848
|
a NATGeo Tippek és Trukkok konyv nem véletlenul tankony, széles szakmai és közönségsiker. Én is ebből tanultam. |
|
Aktív
|
Megjelentek a ViewNX és a Nikon Transfer legújabb verziói, amik végre Leopard kompatibilisek. A ViewNX-et szeretem, gyorsan át lehet vele nézni a fotókat és pontosan olvassa az exif adatokat. |
|
Aktív
Bejegyzések: 98
|
INGYEN Photoshop okosittós könyv! Még 9 napig innen http://photoshop.aws.sitepoint.com/ letölthető! |
|
Aktív
|
Segítsetek, ha tudtok! Egyik ismerősöm hétvégi melót másolt a számítógépbe (kártyaolvasóval), és egyszercsak megállt az egész, kiírta, h. a kártya nem olvasható, aztán a fényképezőgép is CF errort írt ki, megformázni sem tudta stb., viszont szeretné a képeit róla kinyerni. Kingston kártya, ha ez számít vmit. Köszi előre is! |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2262
|
Vannak ún. “recovery” programok (OS X-re: Data Rescue, FileJuicer, Data Recovery 4 Mac OSX, OnBelay… ; win-re: .....) |
|
Aktív
|
Koszi! Remelem, boldogul vmivel majd… (Amugy wines, de legfeljebb majd en probalkozom.) |
|
Törzsvendég
|
Letoltheto a Nikon Capture NX2 probaverzioja, 60 napig ketyeg ! |
|
Törzsvendég
|
miisii - 2008. június 03. @ 16:11
http://www.nikon.com/about/news/2008/0603_01.htm
|
|
Aktív
Bejegyzések: 3
|
Azzal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, hogy iMac 24-es képernyője kalibrálható-e, elérhető-e az, hogy színhelyes legyen? Elsősorban fotók módosítására, utómunkáira és ebből digitális proofok készítésére használnánk.
|
|
Aktív
|
Zoldcitrom: ez a gep szvsz mar erre valo, egyebkent meg mar a kis MacBook is kalibralhato - nyilvan kevesbe hatekonyan. |
|
Törzsvendég
|
iMaty - 2008. június 04. @ 08:03
Itt megoszlanak a vélemények:
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 2262
|
Üdv mindenkinek, nem tud valaki egy eladó Nikkor 18-135-ös objektívet? |
Összes oldal: 29
|
||||||||||
| « HP LaseJet 4L | Olcsó MIDI bill. GarageBand-hez » |
Ez szuper! nagyon informatív, bár egy kicsit régen frissítették! (VR-es obi egyáltalán nincs fönn, meg digit gépben a D80, D40, D200-300 sem)
Köszönöm!