Új fórum témák
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
- Linux G4
- Mac Mini G4 airport. Honn ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- Le a magyarországi apple ...
- RAW-WAR 36
- Belefagytak a szökőévbe a ...
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- MacWorld 2009: még a csev ...
- Azonnali kérdések topicja ...
- bM design 2008
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
- Sid Meier's Pirates for M ...
- Vortex - Volt Brokenstone ...
Megjelent a 16-85mm 3.5-5.6G ED DX VR tesztje a Photozonen:
http://www.photozone.de/Reviews/46-nikon--nikkor-aps-c/377-nikkor_1685_3556vrNagyon jó MTF eredményt produkált ez a lencse a Photozone-nál. Partiban van a Tamron 17-50 2.8-mal megegyező rekeszeken. A “lassúságát” meg kompenzál(hat)ja a VR - Nikon szerint 4 Fe, Photozone szerint 3 Fe -, és az átfogása is nagyon jó. Ugyanakkor dupla annyiba kerül.
A T17-50 2.8 ra egy 112eFt-s árat találtam, ugyanott a Nikon 137 ruppó. Hogy duplája akkor?
A T17-50 2.8 ra egy 112eFt-s árat találtam, ugyanott a Nikon 137 ruppó. Hogy duplája akkor?
Jogos. Külföldön élek, itt pont duplája. Azt gondoltam, ez otthon is igaz. Megnéztem az otthoni árakat most. Hirtelenjében a Tamronra a Fotopestnél (http://www.fotopest.fw.hu) találtam egy 83.000 Ft-os bruttó árat. Nála nincs fent a N16-85, így csak az általad megadott 137 ezer Ft-tal tudom összevetni. Ez 1.65x különbség. Bár, valószínűleg, meghozza a Nikkort is jobb árért.
Hát igen fotopest kolléga, elég jó árakat prezentál. Ha jól követem a kalkulációját, akkor olyan “csentó” körül állna meg a 16-85. Csakhogy akkor megint gondolkodnom kell. Ennek a Tamronnak van belsőmotoros tesója?
Az alábbi két linken találod a Tamron bejelentését, hogy várható, többek között, a T17-50 2.8 belső motoros verziója. De, hogy mikor?
http://www.tamron.com/news/35mm/three_bim_pma08.asp
http://www.dpreview.com/news/0802/08020103tamron18200nikon.asp
A Photozone tesztjében is dicsérik a motor nélküli verzió AF sebességét, én sem panaszkodom:
“The lens has no internal AF motor and relies on a slotted drive screw operated by the camera. However, due to a very short focus path (about 45 degrees) the the AF is very fast. AF accuracy wasn’t overly impressive on the D200.”
Tény, hogy van valamennyi hangja, szemben a Nikon SWM vagy a Sigma HSM obijaival. Engem nem zavar. Valószínű, a belső motoros verzió drágább lesz, közelebb a N16-85-höz. Persze, D40-hez nincs más választás.
Hát igen fotopest kolléga, elég jó árakat prezentál. Ha jól követem a kalkulációját, akkor olyan “csentó” körül állna meg a 16-85. Csakhogy akkor megint gondolkodnom kell. Ennek a Tamronnak van belsőmotoros tesója?Az alábbi két linken találod a Tamron bejelentését, hogy várható, többek között, a T17-50 2.8 belső motoros verziója. De, hogy mikor?
Nikon SWM vagy a Sigma HSM obijaival. Engem nem zavar. Valószínű, a belső motoros verzió drágább lesz, közelebb a N16-85-höz. Persze, D40-hez nincs más választás.
Igen, láttam a dpreview-n én is. Érdekes a Tamron névadása, nem tudom kiolvasni a típusnévből a “HSM-et”. Most úgy néz ki pár fotómat pénzzé tudom tenni, az ára megy objektívbe, de a 16-85 lesz asziszem. Punktum.
Igen, láttam a dpreview-n én is. Érdekes a Tamron névadása, nem tudom kiolvasni a típusnévből a “HSM-et”. Most úgy néz ki pár fotómat pénzzé tudom tenni, az ára megy objektívbe, de a 16-85 lesz asziszem. Punktum.
Ha nincs szükség a végig 2.8-ra, akkor a Nikkor előnyt élvez a jobb építésével, az SWM-mel, de leginkább a jobb átfogásával. És a VR-sem utolsó szempont.
Igen, láttam a dpreview-n én is. Érdekes a Tamron névadása, nem tudom kiolvasni a típusnévből a “HSM-et”. Most úgy néz ki pár fotómat pénzzé tudom tenni, az ára megy objektívbe, de a 16-85 lesz asziszem. Punktum.Ha nincs szükség a végig 2.8-ra, akkor a Nikkor előnyt élvez a jobb építésével, az SWM-mel, de leginkább a jobb átfogásával. És a VR-sem utolsó szempont.
Mit ettél reggelire? :)) És hova lettek, a “deanagyfényerőviszont”, meg a “nemistudominkábbazegyikdelhethogymégisamásik”? :)))
Egyébként meg hogyne lenne szükség a 2.8-ra. Az ideális a 16-85 2.8 VR lenne 158 500 Ft-ért. (Na jó erre még jöhetne az áfa is.)
Mit ettél reggelire? :)) És hova lettek, a “deanagyfényerőviszont”, meg a “nemistudominkábbazegyikdelhethogymégisamásik”? :)))
Egyébként meg hogyne lenne szükség a 2.8-ra. Az ideális a 16-85 2.8 VR lenne 158 500 Ft-ért. (Na jó erre még jöhetne az áfa is.)
Egy dolgot kifelejtettél az ideális lencsédből, s a fenti árba már ez is igazán beleférne, mégpedig, hogy FF-es legyen az a lencse. :)))
Nekem a nagy és konstans fényerő jobban megéri. Ha mozgó dolgot kell fotózni, a VR nem segít. És a mélységélességgel sem lehet úgy játszani.
Nem véletlenül kérdeztem korábban, reális-e, hogy a Nikon kihozza a 24-70 2.8 VR-esített változatás?
A 16-85 egy nagyon jó lépés volt a Nikon részéről, ideje is volt bővíteni a palettát a nagylátószögű objektívjeik között. Ez nem egy pro lencse, de szerintem simán használható pro célokra. A képességeihez képest az ára is rendben van. Valószínűleg vennék is, ha nem lenne DX.
A 24-70 2.8-on most jó ideig nem fognak változtatni. Nikonnak most is van jó pár objektívje ami majd 10 éve forgalomban van. Szerintem fix nagy fényerejű nagylátószögű vagy standard zoom objektívban nincs is szükség VR-re. Nekem most a 24-70 a következő célom. Örömmel venném, ha volna valaki, aki ismeri és használta is az „öreg” 28-70 2.8 at, elmesélné, megéri-e a dupla árat az új obi. Úgy gondolom használtan 220 körül hozzá tudnék juti egy jó állapotú régihez. Mindenesetre kellene még egy jó standard zoom.
Egyébként kishitű vagy. Az indexes fotós topikokban a 8-500 1.4 VR lencsét követelik. :))))
Na jó! De az már belekerülne vagy 196 000 forintba is! :))
Az előző postban arra utaltam, hogy mennyivel könnyebb tanácsot adni másnak. Az állandó tépelődéseitet olvasva nagyon együtt tudok érezni veled. Okosnak lenni meg nehéz, ha a pénztárcát is ki kell nyitni.
Na jó! De az már belekerülne vagy 196 000 forintba is! :)) Az előző postban arra utaltam, hogy mennyivel könnyebb tanácsot adni másnak. Az állandó tépelődéseitet olvasva nagyon együtt tudok érezni veled. Okosnak lenni meg nehéz, ha a pénztárcát is ki kell nyitni.
Barátaim most vették meg első (d)SLR gépüket, egy D300-at. Kérdezték, milyen lencsét ajánlanék nekik utazáshoz? Rögtön a N16-85VR-t mondtam. :)
Azt sem tagadom, hogy néha jó “tépelődni” azon, mi legyen az újabb lencse? :)))
A 16-85 FX szerintem megvalósíthatatlan ötlet.
Részemről csak vicc volt.
Mivel lövésem sincs az objektívek tervezéséhez, gyártásához, nem tudom, hogy megvalósítható lenne vagy sem? Ez már akkora zoom átfogás, ami FX-ben (jó minőséggel) már nem lenne tartható?
Nikon rendszervakukhoz Gary Fong Vakudiffúzor. Miért jó ez? Épületbelsőben fotózva teljesen árnyékmentes a téma (modell arca) is és mögötte sincs árnyék! Nincs vörös szem effektus! Nézd meg itt a részletes leírást: http://store.garyfonginc.com/licl.html , http://www.youtube.com/watch?v=F4mfbGlKqpc
Nekem van ilyen diffúzorom, használom már elég régen. Ha valaki nem próbálta még annak ajánlom tegye meg és rájön, hogy amit eddig vakuzás címén tett az csak próbálkozás volt. Teljesen árnyékmentes képeket lehet csinálni szobabelsőkben, akár nagyobb zárt terekben is esküvőkön, óvodai környezetben. Ezentúl nem kell magával vinnie több műtermi lámpát senkinek mert ezzel az egy lámpával tökéletes studióminőségben érnyékmentesen ki lehet világítani a modellt és a hátteret is.
Ha valakit érdekel akkor keressen meg és tudok segíteni neki a kipróbálásában, beszerzésében is!
Ára 9ezer + utánvét 1690 Ft.
Bár én nem tudok segíteni beszerezni, egész kellemes objektívet jelentett be a Sigma. 50mm 1.4 HSM. Hamarabb mozdultak mint a Nikon. A sok eladott fókuszmotor nélküli gép (meg a többi is) régóta sírt egy ilyenért. Ismerve a Sigma fixeinek minőségét már csak jól kell beárazni. Garantált siker.
Eddig is volt Sigma 30/1.4 HSM a D40-hez, de inkább a Nikkor 50/1.8 árkategóriájában szerettek volna motorosat, ez az 50-es sem segít ezen.
Hát ahogy most jobban megnézem tényleg nem. Az 50 2.8 is jóval 85 fölött van. Ez alighanem közel a duplája lesz.
szerk.: Megnéztem mit tud a 30-as 1.4 az se egy nagy ász.
Szeretném megosztani Veletek egy felfedezésem. Azt hiszem már volt téma a topicban is, honnan tudhatjuk meg, mennyi expo van a gépünkben. Nos, a megoldás az ingyenes Raw Photo Processor nevű progi. Editálásra ugyan nem valami jó, de az exif olvasója nagyon részletes:
A shutter count a gépben levő exposzám. Ez jól jöhet, ha mondjuk használt gépet veszünk, vagy ha nem tudjuk hol tartunk…
A program letölthető innen:
http://www.macupdate.com/info.php/id/24692/raw-photo-processor
Kipróbáltam Canon 1Ds Mark III rawján is működik, így gondolom a legtöbb géptipusnál is.
Az EXIF Viewer is tudja, Gyuri, ez is csak Nikon gepekkel mutatjak.Ezek szerint a Canon 1Ds Mark III is egy Nikon gép. :-)
Csak szeretne az lenni. ;)
Ha jól tudom, s szerintem Solilaci is úgy értette, a korábbi Canonok nem írták bele az exifbe az aktuális expo számot. Ezek szerint az újak már igen.
Sziasztok:) Egy nagy dilema elott allok.
Eladtam az osszes Canonos cuccomat (40D, macro obi, stb) mert jo arban sikerult, ugy, hogy szinte alig vesztettem valamit..
Ez mind azert tortent, mert nagyon elgondolkoztam a valtason a D300 miatt.
Ugyan koztudott, hogy nem mindig a jobb gep, hanem inkabb a minosegi obikba erdemes fektetni es ebbol Canoneknal van sok es jovla olcsobb mint Nikoneknal es talan ezek lennenek a pro es a kontra - (Olcsobb es nagyon jo Canon obik pl: 70-200 / f4 L, mig nikonnal dragabbak a hasonloan jo obik), viszont esetemben aki egy kozephalado fotos a D300 szimplan jobbnak tunik az elozo gepemnel, a 40D-nel, sott talan porba is taszitja teljesen, igy nagyon elgondolkodtam a valtason.
Annyit kernek, hogy segitsetek meggyozni, hogy miert is lehet a Nikon a jo valasztas:)
Ezen kivul mivel a Nikon felhozatalaban nem vagyok otthon, talan meg par hasznos tanacsot is elfogadnek egy a D300-hoz illo objektivpark beszerzesevel kapcsolatosan.
Amire gondoltam az igy nezne ki:
Nikon D300
70-200 2.8 tele
17-55 2.8 nagylato zoom
Tudom, gondoltam ra.. Canon alatt probaltam, szerintem fantasztikus lencse az arkategoriajaban:)
Nehez dontes lesz mindenkeppen, mert gepre 1 heten belul szuksegem lesz, ugyhogy addig ki kell talalni, hogy marad e a Canon vagy megeri e valtani.
A baj ott van, hogy Canon aru lencseket akarok, viszont D300-as tudasu gepet:)
A N12-24 alternatívájaként ott van a S10-20. A következő linken a S10-20-at a C10-22, Tamron 11-18 és a Tokina 12-24-gyel veti össze egy magyar srác:
http://pleiades.extra.hu/TESZTEK/wide.html
A N12-24 vs. S10-20 felálláshoz a photozone.de-t vettem alapul, mikor az utóbbit választottam. A csúcs persze a N14-24.
Maradtam a Canon mellett, de azert kozel voltam a valtashoz nagyon :) Ez a D300 nagyon jol sikeredett..
A N12-24 alternatívájaként ott van a S10-20. A következő linken a S10-20-at a C10-22, Tamron 11-18 és a Tokina 12-24-gyel veti össze egy magyar srác:
http://pleiades.extra.hu/TESZTEK/wide.html
A N12-24 vs. S10-20 felálláshoz a photozone.de-t vettem alapul, mikor az utóbbit választottam. A csúcs persze a N14-24.
A 14-24 eszméletlen jó. Sajnálom, hogy nem lettél NIKON tulaj. A D300 nagyszerű gép. Én sokat használom a 14-24 -et és a FLICKR-en (és úgy általában) nagy sikere van a velük készült képeknek:
...........
H:Balazs, én boldog Nikon júzer vagyok. ;) (Tudom, hogy Attis MacBooknak szólt.)
Az aláírásodban nem szerepel alap zoom. Nem hiányzik a 24-70-es tartomány? Igaz, ott van a Sigma 50 2.8. Igazság szerint az érdekelne, próbáltad-e a N24-70-et? Vannak-e ilyen képeid? Esetleg összevetésed a N28-70 2.8-cal? Ezt iZyz is kérdezte itt korábban.
Nagyon ütős lencse a N14-24, élvezettel nézegetem a képeidet. :)
H:Balazs, én boldog Nikon júzer vagyok. ;) (Tudom, hogy Attis MacBooknak szólt.)
Az aláírásodban nem szerepel alap zoom. Nem hiányzik a 24-70-es tartomány? Igaz, ott van a Sigma 50 2.8. Igazság szerint az érdekelne, próbáltad-e a N24-70-et? Vannak-e ilyen képeid? Esetleg összevetésed a N28-70 2.8-cal? Ezt iZyz is kérdezte itt korábban.
Nagyon ütős lencse a N14-24, élvezettel nézegetem a képeidet. :)
Igen, ezt elszúrtam, Neked válaszoltam véletlenül.
Próbálgattam a 24-70 -et, de nem hiányzik. Én 90%-ban a 14-24 -et használom. Imádom. A 24-70 -et nem éreztem olyan minőségűnek mint a 14-24 -et.
Pont a héten adtam kölcsön egy szintén D3-at használó cimborámnak a 14-24 -et, teljesen el van ájulva a 24-70 minőségéhez képest. Vett is gyorsan egyet.
Még 14-24 kép (nézd meg nagyban - érdemes):
Nagyon ütős lencse a N14-24, élvezettel nézegetem a képeidet. :)Igen, ezt elszúrtam, Neked válaszoltam véletlenül.
Próbálgattam a 24-70 -et, de nem hiányzik. Én 90%-ban a 14-24 -et használom. Imádom. A 24-70 -et nem éreztem olyan minőségűnek mint a 14-24 -et.
Pont a héten adtam kölcsön egy szintén D3-at használó cimborámnak a 14-24 -et, teljesen el van ájulva a 24-70 minőségéhez képest. Vett is gyorsan egyet.
Még 14-24 kép (nézd meg nagyban - érdemes):
Köszi a válaszod. A bazilikás fotódat már korábban megnéztem a Flickren. Magukért beszélnek a N14-24 képeid (is). Futok is érte a boltba. :)
Sziasztok!
Fujifilm S2Pro gép expozíciószámát szeretném “kitalálni”. Windows-os Opanda sw sajnos nem tudja, úgy látszik jpeg-exif-be nem írja bele.
iZyz által ajánlott Raw Photo processor programban is próbáltam, de ott sem találtam semmi használhatót!
Van még esetleg ötletetek?
(Tudom, vigyem el a hivatalos szervízbe, ott meg tudnák mondani, de nem voltak túl kedvesek, segítőkészek!)
Előre is köszi
Bébé
Ha valakit érdekel:
Új képességek a Nikon D3-ban!!!!
Firmware frissítést adott ki D3 típusszámú digitális tükörreflexes gépéhez a Nikon, mely jópár friss szolgáltatással bővíti az amúgy is nagy tudású fényképezőgépet. Telepítés után a következő változásokat, hibajavításokat kapjuk:
* A menüben egy új funkció jelenik meg Vignette Control néven, mely a képsarki sötétedést orvosolja négy lépésben, bizonyos nagylátószögű optikáknál (pl. AF 14 mm f/2.8D ED, AF Fisheye 16 mm f/2.8D, AF 20–35 mm f/2.8D, és AF 24–85 mm f/2.8–4D).
* A az egyéni beállítások autofókusz menüjébe egy új opció került be (a6), melynek segítségével a Fókuszmező kijelzés világosságát állíthatjuk, -1 -+2 értékek között.
* A beégett képrészek megjeleníthetésének be-, és kikapcsolását áttették a Display mode>Detailed photo info>Highlights menübe.
* A hátsó tárcsa ‘L’ állását ezentúl az LCD kijelzőn is visszajelzi a gép.
* Megváltozik a ‘Demo’ kijelzés mérete és színe, ha a Custom Settings menüben engedélyezzük a No Memory Card? (kártyanélküli fénykéopezés) lehetőséget.
* Automata ISO érzékenységnél sokkal rövidebb minimális záridőt is beállíthatunk a menüben.Korábban 1/250 volt a minimum, most elérhető az 1/4000 is.
* Ha kompatibilis (Speedlight vagy Wireless Speedlight Commander) vakukat és vezérlőket használunk az AF segédfény a gyújtótávolságot figyelmen kívül vagyva működik.
* Hand-held (kézben tartott) élőképes módban, nagyított képnézetet használva, a beállítások megváltoztatása után a kép a nagyított nézethez tér vissza, nem pedig a fullframe kijelzéshez.
* Néhány ritka esetben, a keresőben látható képméret visszajelzés és menüben beállított DX formátumú méret eltért egymástól. A hibát javítja az új frissítés.
* Néha a fehéregyensúlyt pontatlanul állapította meg a gép, ha P és A felvételi módokban, ¼ mp zárodő környékén használtuk.
* A Retouch menü oldalarány méretezésénél a 4:3-os arány nem volt pontos. A problémát javították.
Az új v1.1.0 verziószámú szoftverfrissítés (A és B változatban), ingyenesen letölthető a fejlesztő alábbi weboldaláról. A telepítés házilagosan is elvégezhetjük, ha követjük az oldalon található utasításokat.
Kapcsolódó linkek:
* Nikon D3 v1.10 firmware frissítés letöltése (Windows)
http://nikoneurope-en.custhelp.com/cgi-bin/nikoneurope_en.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=24442
* Nikon D3 v1.10 firmware frissítés letöltése (Macintosh)
http://nikoneurope-en.custhelp.com/cgi-bin/nikoneurope_en.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=24443
Az érdekesebb, hogy ebben a firmware-ben találtak utalást a Sony új érzékelőjére.
http://www.engadget.com/2008/04/15/24-4-megapixel-nikon-d3x-dslr-in-the-works/
Sziasztok!
Tud-e valaki olyan honlapot, ahol a Nikon összes (vagy lehetőleg minél több) régi és új oblektívjei fel vannak sorolva, esetleg képpel, részletes(ebb) technikai leírással.
Mintegy összefoglalóképpen, mi volt és van a piacon, mi kompatibilis mivel, stb.
http://www.mir.com.my/rb/photography/companies/nikon/
Az objektív képek felett választhatsz a manuál és az autófokuszos lencsék között.
Amúgy minden van itt ami nikon.