|
Veterán
Bejegyzések: 1555
|
Sajnos nem tudok okosat mondani, mert Londonban minden egyszerubb - az ember elmetrozik a Tottemham Court Road-hoz es minimum 20 fotos uzletbe tud bemenni…
A 17-55 egy DX formatumra (cropra) gyartott objektiv, azaz D3/D700 vazakon csak kenyszerbol mukodik, tehat atvalt DX uzemmodba es 5 mpixelre a vaz…
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 956
|
.™ - 2008. július 04. @ 18:40 Kuldtem PM et. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 602
|
gabor.szantai - 2008. július 04. @ 14:04 Jajj bocsánat, mostmár megjegyzem. :) |
|
Moderátor
Bejegyzések: 7051
|
.TM: ne haragudj, hogy beleugatok de minek veszed meg azt a rakas fos D300-at? 400 000 forint??? Mivaaan? Egyebkent meg szerinted miert nincsen raktaron sehol? Eddig se vette a kutya se, most meg foleg nem fogjak venni, hogy kijott a D700. Varj egy honapot es 150ert fognak konyorogni a D700 ra valto Nikonosok, hogy megvedd az alig hasznalt D300-asukat.
Jelenleg ketto darab fasza Nikon vaz letezik a piacon amit van ertelme megvenni:
Es nagy Canonoskent mondom, hogy a fenti ket vaz tenyleg kurva jo. A tobbi csak valami rossz vicc. (D200 -tol felfele ertendo amirol beszelek, az also kategoriaba nem erdemes belemenni, de kozel fel milla kiadasanal mar nagyon nem mindegy) |
|
Aktív
Bejegyzések: 55
|
handras, nem gondolod, hogy kicsit altalanosito a velemenyed? fos? nem lehet, hogy az szabja meg mi a jo, hogy mire hasznalod? mit fotozol, hova, milyen korulmenyek kozott? nem lehet, hogy az obik _altalaban_ fontosabbak, mint a vaz? nem lehet, hogy a megszokas (nikon vs canon) a gep kezelesnel nagyobb ur, mint a vaz tudasa? ps: d300 augusztus negyediken százotvenert stipistopi pöj pöj! |
|
Veterán
Bejegyzések: 1206
|
Lehet, hogy .™ leginkább a cicáját fotózná, bár van aki arra is pro gépet használ. :-) |
|
Aktív
|
mi a baj a macskafotokkal? azonkivul, hogy Handrasnak csak egy alanya van ra? :) |
|
Moderátor
|
.TM akkor meg miert nem veszel egy D70-et? |
|
Aktív
Bejegyzések: 73
|
András, mi fos a D300-ba?
|
|
Moderátor
|
ride: a 40D siman leveri kepminosegben a 300D-t, es fele annyiba kerul. Ennyi. A nem elvakult Nikonos ismeroseim szerint is igy van, nem en talaltam ki ezt. Mondom megegyszer: jelenleg ket jo vaza van a Nikonnnak, a D3 es a D700. |
|
Aktív
|
Handras - 2008. július 05. @ 01:07 Erre azért kíváncsi lennék. Nagyobb érzékelő, fényévekkel jobb AF rendszer mitől csinálna roszabb képet? Esetleg van valami összehasonlító alap amiért ezt mondod? |
|
Aktív
|
baaahhh,
na akkor kicsit oldásnak ezt:
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 616
|
Handras - 2008. július 05. @ 01:07 Ugyan, Handras, unalmasak már, az ilyen: “csak ez igaz, mert ÉN mondom” stílusú kijelentéseid...;-) csak azert mer bárki leírja 1000X h ez v az szar, pláne azoknak,akik boldogan használják az adott gépet, még senki nem fog adni a véleményére....:-) .....amugy sztem meg a 40D egy rakás szar, fele annyit sem adnék érte, csak, hogy szót értsünk...:-D Pl., én inkább úgy alakítom ki a véleményemet, h figyelembe veszem azt is, h tavaly az Év Természetfotósa pályázaton 1. díjat nyert D200-al készült fotó is, ha oda jó volt, akkor nekem is az, pedig biztosan volt a zsüriben “pixel-buzi” is. :-) |
|
Törzsvendég
|
rideracelive - 2008. július 04. @ 17:50 Inkább nem érted.....mármint a poént benne :-) amugy meg ki az a sületlen, aki szereti a sípoló, villogó fényképezögépeket??:-) |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 535
|
Steveee - 2008. július 04. @ 15:52 Akció és reakció. :)
http://www.kenrockwell.com/tech/notcamera.htm
|
|
Törzsvendég
|
DrB - 2008. július 05. @ 03:07Steveee - 2008. július 04. @ 15:52Nálad a pont, solilaci, bár az itt a fórumon a mindenki által (általad is :-) ) lenézett KenRockwell ezer éve megírta h “your camera does not matter”. Sztem tulzottan mellre szivta a luminous-landscape-es író, és összehordott ezt azt, senki nem kétli, h egy kamerának miböl kell állnia, amennyiben kerockwell hulye, akkor sztem ö is hulyet csinal vegul magábol:
“A Final Thought
Lásd a solilaci által belinkelt iPhone-nal készült fotó.....;-) ...horseshit...ja, persze.... :-D |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 535
|
Steveee - 2008. július 05. @ 03:37DrB - 2008. július 05. @ 03:07Steveee - 2008. július 04. @ 15:52Nálad a pont, solilaci, bár az itt a fórumon a mindenki által (általad is :-) ) lenézett KenRockwell ezer éve megírta h “your camera does not matter”. Középen az igazság, szvsz. :) |
|
Macőrült
Bejegyzések: 4186
|
DrB - 2008. július 05. @ 03:07Steveee - 2008. július 04. @ 15:52Nálad a pont, solilaci, bár az itt a fórumon a mindenki által (általad is :-) ) lenézett KenRockwell ezer éve megírta h “your camera does not matter”.
http://www.kenrockwell.com/tech/notcamera-hu.htm
Ha már ott van. |
|
Veterán
|
Handras - 2008. július 05. @ 01:07 Gondolom D300-at akartal irni…
Van a ket gep kozott par nagy kulonbseg.
Canon-nak hany jo vaza van?
(azert megneznem azt a fotost innen, akinek nem eleg a D300 kepminosege, vagy akar a 40D-e, mert beszmac-es forumozotol (magamat is belertve) nem lattam olyan kepet, amihez indokolt lenne a D700/D3, 1D/1Ds/5D) |
|
Aktív
Bejegyzések: 404
|
rideracelive - 2008. július 05. @ 01:30
Ugyanakkora érzékelő van mindkét vázban, csakhogy tisztán lássunk. A 40D-ben és a D300-ban is APS-C méretű lapka van.
Szvsz mindkettő nagyon jó váz. |
|
Veterán
|
RDaneel - 2008. július 05. @ 08:38 Ha ilyen nagyvonalúak vagyunk akkor említsük meg, hogy pont a méret miatt sokat szídott Olympus érzékelője is hasonlóan APS-C méretű, ha már nem pontosan nézzük. |
|
Aktív
Bejegyzések: 46
|
Jó kis cikkek :)
Jó szövege van a palinak… :) |
|
Aktív
|
blssmth - 2008. július 05. @ 10:00 Azért nézd meg azt is, hogy Ken hova teszi az “amatőr” szintet. :) |
|
Törzsvendég
|
RDaneel - 2008. július 05. @ 10:03blssmth - 2008. július 05. @ 10:00Jó kis cikkek :) Nem értelek...most túl “fent”, vagy túlzottan “lent” van szted? ;-) |
|
Macőrült
|
RDaneel - 2008. július 05. @ 10:03blssmth - 2008. július 05. @ 10:00Jó kis cikkek :) Meg azt is, hogy hány emberre lehet ráismerni az egyes szint leírásában ;) |
|
Aktív
|
Lent is fent is, inkább nem mennék bele ebbe, mármint, hogy kategoriáljak embereket. Maradjunk annyiban, hogy vicces csóka. :D |
|
Aktív
|
gabor.szantai - 2008. július 05. @ 08:30Handras - 2008. július 05. @ 01:07ride: a 40D siman leveri kepminosegben a 300D-t, es fele annyiba kerul. Ennyi. A nem elvakult Nikonos ismeroseim szerint is igy van, nem en talaltam ki ezt. Tökéletesen egyetértek. Canonnak 2 jó váza van(1ds Mark III és 5D), szerintem, de csak az egyik megfizethető, ez pedig az 5D, de szegény már 3 éves. És valóban nagoyn nagyon kell durrannia a Mark II-nek, mert eléggé a Nikon diktálja a feltételeket.
A DX érzékelő pedig nagyobb mint a hagyományos Canon APS-C érzékelő
|
|
Aktív
|
Steveee - 2008. július 05. @ 10:17 Teljesen jó helyen van szerintem. Ken szótárában az amatőr szó nagyon is pozítiv csengésű.
Egy biztos: a pixelvadász és a felszereléséért aggódó “fotós” a legalja. De erről sajnos a mindent elborító szar marketing is tehet. Komolyan mondom néha nem értem, hogy emberek mit képesek azon vitatkozni melyik a jobb márka/váz/objektív… stb.
|
|
Aktív
|
rideracelive - 2008. július 05. @ 10:32 Ezt a rettentő nagy eltérést nem is értem hogyan tudják egyesek elviselni. :-) |
|
Törzsvendég
|
RDaneel - 2008. július 05. @ 10:35Steveee - 2008. július 05. @ 10:17Nem értelek...most túl “fent”, vagy túlzottan “lent” van szted? ;-) Azért nem árt néha egy kis “eszmecsere”:-) Amugy nagyon szellemes az írás KR-töl, én már kb ‘99 áta olvasom a honlapját.... |
|
Aktív
Bejegyzések: 11
|
Handras - 2008. július 04. @ 21:45 Szánalmas hozzászólás, moderátorért kiált :-) |
|
Törzsvendég
|
kiraly.andras - 2008. július 05. @ 15:14Handras - 2008. július 04. @ 21:45minek veszed meg azt a rakas fos D300-at? 400 000 forint??? Mivaaan? ... A helyzet az, hogy moderátor írta..... :-) |
|
Aktív
|
Kiraly Andras:
|
|
Aktív
Bejegyzések: 11
|
Steveee - 2008. július 05. @ 15:33 Hát épp ez az. |
|
Aktív
|
Egyébként ha a D300 fos 400-ért, ami 350inkább, akkor mi jobb a Canontól ennyért? Semmi.
|
|
Törzsvendég
|
rideracelive - 2008. július 05. @ 16:08
Ne legyünk paranoiásak, csak mert vki vakon bedobta a “fos a D300” szöveget, nem kell megvédeni a mundér becsületét emiatt. ;-) Kár a szó érte. Mindenki tudja h a D300 nagyon jó gép. Aki jobbat akar, az már végre vehet D700-at hamarosan.
:-) |
|
Aktív
|
Hát nemtudom, azért várd meg h kijön a Mark II. Ha azt is ugy elcseszi a Canon mint a 40D-t, akkor erősen megfog változnia a piac szerintem. Azok a Canon tulajok, akik az APS-C vázuk updatelését várják tőle, de mégsem fogja beváltani a hozzáfűzött reményeket, azok átállnak D700-ra. Kijelzőből jobbat, de legalább Nikon szintűt kellene hoznia, 1Ds AF rendszerét megkaphatná, full időjárásálló váz, AF-es liveview, 8FPS és még sok minden más ami nincs a D700-ba, hogy drágábban tudják adni...De MI NINCS A D700-ba? :D |
|
Moderátor
|
http://www.digitalrev.com/images/features/nikon_d300_1st_review/d300_17b.jpg
Ezert fos. Ezt tudja 4 kiloert a D300 ISO 400-on.
De mindegy, mar ezerszer megfogadtam, hogy nem megyek bele ilyen vitakba, mindenki azt vesz amit akar. |
|
Veterán
|
rideracelive - 2008. július 05. @ 17:21 Egy nagyobb keresot elviselne… |
|
Törzsvendég
|
OK, itt ez a kép, egy kép, belinkelve… azt akarod mondani, h ez alapján kéne a kukába hajítani a “fos” gépüket a d300 tulajoknak??? :-D Ez kezd vetekedni KenRockwell azon oldalával, amikor olyan objektíveket, gépeket értékel, amiket mégcsak nem is látott, és a “hatalmas tapasztalatával” kérkedik..... :-) |
|
Moderátor
|
http://gallery.photographyreview.com/showphoto.php?photo=90541&size=big&cat=518 Hányat keressek még? Egyébként se azt mondtam, hogy dobja bárki a kukába, csak .TM-nek javasoltam, hogy ne vegye meg. Kicsit hozzárak kap egy D700-at, ami viszont egy baromi jó gépe lett a Nikonnak. Ennyi. 400 e forintért 2008-ban nem full frame gépet venni, egyszerűen hülyeség. Ha kroppos gépet akarnék, akkor veszek 180-200-ért egy 40D-t, 14 bit, 5 fps, szép rajzolat, iso 100, stb, oszt jónapot. |
|
Veterán
|
Handras, az a baj, hogy indoklás nélkül kinyilatkoztatsz, ráadásul hülyeségeket, fárasztó. |
|
Aktív
|
rideracelive - 2008. július 05. @ 17:21 Nem Te voltál az aki a Fuji gépét akarja most DSLR-re cserélni? Itt (is) tanácsot kértél többünktől. Csak azért merem megjegyezni a dolgot, mert most nekem olybá’ tűnik, hogy elég nagy paramétermennyiséget felszívtál a netről, ellenben elég sok minden még nem “ülepedett” le. Szerintem kár lenne érted a képeid alapján ha elmennél egy pixelbuzerátor irányba. Ezt most komolyan mondom. :(
De lehet összetévesztelek valakivel… :)
|
|
Aktív
|
Most ezt feleslegesn írod be ide, mert elég sokat privátozunk is erről, pontosan tudod, na mind1. Semmi nem szívtam fel, ezek tények, nem? |
|
Veterán
|
Handras - 2008. július 05. @ 18:17 Andris, Te lehet, hogy rohadt konnyen dobalozol olyan kifejezesekkel, hogy “kicsit hozzarak”, de masnak az a 300e-s kulonbseg (1000 GBP) tobb havi sporolas eredmenye. Van aki gondolkodik, mielott olyan koltsegekbe kergeti magat, amit a fotografiai tudasa egyaltalan nem indokol… |
|
Macőrült
|
Handras - 2008. július 05. @ 18:17
http://www.kenrockwell.com/nikon/d3/iso-1.htm
|
|
Aktív
|
gabor.szantai - 2008. július 06. @ 00:49Handras - 2008. július 05. @ 18:17http://gallery.photographyreview.com/showphoto.php?photo=90541&size=big&cat=518 Ilyennel szerintem nem dobálózik senki… :) de ha mégis, akkor felém dobjátok :P Ami egyébként a két gép közötti árat illeti, tényleg nem kevésről van szó, annyiból megvettem a D40-em két “alap” obival. Okés vágom, ízlések meg pofonok, meg vannak ennél 100000000x jobbak, de szerintem, addig amíg az ember nem ebből él, szerintem luxus kiadni egy vázért 250-300e Ft-ot. Most nem azt mondtam, hogy Én szeretnék egy D700-at vagy egy Canon 1D akármit....de mikor eszembe jut, hogy kéne valami új, mindig végiggondolom, hogy mire is fogom használni. Kb, úgy vagyok ezzel mint a MAC-el. Jelenleg csak 1 notebook van a családban, azt sem Én használom rendszeresen. PC-m van, mert jelenleg amire kell, tökéletesen elég. Ne kövezzetek meg érte :P .TM, nem tudom a teljes a storit, hogy hogy jutottál el a D300-ig, de szerintem egy olyan géped lesz amiről Én egyenlőre csak álmodom. Nem hiszem, hogy csalódnál benne. Bocs, ha sokat dumláltam....:) |
|
Aktív
|
rideracelive - 2008. július 05. @ 23:25
Azért mert olvasol valamit attól még az nem tény.
Pl. “a Nikon diktálja a feltételeket”.
Vázcentrikusan közelíted meg a dolgokat, mintha a fotósfelszerelés csak a vázból állna, és csak attól függene az elkészült képek minősége. Pl. objektívpark tekintetében még bőven van mit behozni a Nikonnak a Canonhoz képest, még csak utol sem érte a másik gyártót.
Nem sorolom fel, hogy mi az amit ki kellene adniok objektívfronton, a hwsw Nikonos topikjában a Nikonos kollégák már összeírták a listát. (elég hosszú) Persze van verseny a két gyártó között, de ez nekünk, felhasználóknak jó. Olcsóbbak lesznek a cuccok. :) |
|
Moderátor
|
EDM - 2008. július 06. @ 07:31Handras - 2008. július 05. @ 18:17http://gallery.photographyreview.com/showphoto.php?photo=90541&size=big&cat=518 “The Canon 5D is clearly superior to anything else here because it doesn’t get blurry at the highest ISOs. It has The Full-Frame Advantage.” “The D300 is a blur-o-rama at high ISOs. It’s cheating!” Mirol beszelunk akkor? :) |
Összes oldal: 29
|
||||||||||
| « HP LaseJet 4L | Olcsó MIDI bill. GarageBand-hez » |
Szerintem is direkt csinálja (lásd #1056 :D), hogy beszéljenek róla, de ismerek nála nagyobb hülyét is, szóval nem vagyok biztos a dologban :)